1⃣ اولین گروه بهشتیان 1⃣
⭕️باید توجه داشت که ایمان شرط اول بهشتی بودن است و بدون ایمان هیچ عملی نمیتواند صاحب خود را بهشتی کند ، اگرچه از بهترین اعمال باشد.
🔰بنابراین اولین گروه بهشتیان کسانی میباشند که به یگانگی خداوند متعال و روز قیامت و انبیا الهی #ایمان داشته باشند.
🔵این مطلب در آیات فراوانی از قرآن کریم خاطرنشان گردیده است، مثل سوره توبه آیه ۷۲ که میفرماید: خداوند به مردان و زنان با #ایمان باغهایی از بهشت وعده داده است که نهرهایی از زیر درختان آنها جاری است و جاودانه در آن خواهند ماند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ یکی از چیزهایی که خیلی زود ایمان یا نفاق افراد را آفتابی میکند مواجهه با فقیر است. در چنین موقعیتی اگر دیدیم بدون ذرهای کراهت فورا دست به جیب میشویم خدا رو شکر کنیم که در سلامت ایمان به سر میبریم و گرنه رگههای از نفاق در ایمانمان راه پیدا کرده است.
📖توبه آیه ۵۴
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
⚜سبک زندگی قرآنی :
🍂 موفقیت هایی را که در سایه نظام جمهوری اسلامی بدست آورده اید، فراموش نکنید. 🍂
🔶 وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعاً وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْكُرُواْ نِعْمَتَ اللّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَاناً وَكُنتُمْ عَلَيَ شَفَا حُفْرَةٍ مِّنَ النَّارِ فَأَنقَذَكُم مِّنْهَا....
(آل عمران /١٠٣)
⚡️ترجمه :
وهمگى به ريسمان خدا چنگ زنيد وپراكنده نشويد ونعمت خدا را بر خود ياد كنيد، آنگاه كه دشمنان يكديگر بوديد، پس خداوند ميان دلهايتان الفت انداخت ودر سايه نعمت او برادران يكديگر شديد، و بر لب پرتگاهى از آتش بوديد، پس شما را از آن نجات داد.
💥 دشمن برای پیروزی خودش، تلاش میکنه تا با پررنگ کردن ضعفها، بین مردم جامعه تفرقه بندازه.
و ما باید با تقویت وحدت، دشمن رو شکست بدیم.
☘ یکی از راههای ایجاد وحدت، یادآوری نعمتهایی است که داریم:
به برکت اسلام و انقلاب، الفت و صمیمیت بیشتری بین مردم جامعه ایجاد شد و امروزه در بسیاری زمینه ها، پیشرفتهای عظیمی داریم که در گذشته هرگز نداشتیم.
✅ باید سعی کنیم با توجه دادن مردم به رشدهایی که در سایه نظام اسلامی بدست آوردیم، اتحاد و صمیمیت بین مردم رو افزایش بدیم.
این دستور قرآنه.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
موضوع امروز: «#انقلاب_اسلامی از نگاه آیات و روایات ٢»
مناسبت روز: در ایام #دهه_فجر انقلاب اسلامی قرار داریم و از روز گذشته مبحثی را در رابطه با «انقلاب اسلامی از دیدگاه آیات و روایات» آغاز نمودیم و عرض کردیم که در روایات اسلامی و همچنین درذیل بعضی از آیات نورانی قرآن مجید، تعابیر بسیار زیبایی در رابطه با ایرانیان ونقش آنها دراسلام وارد شده و سپس به دو آیه زیر و تفسیر آنها در رابطه با ایرانیان در کتب شیعه و اهلسنت اشاره نمودیم:
1️⃣ «آیه ٣٨ سوره محمد»؛
2️⃣ «آیه ۵۴ سوره مائده»؛
✍️ و انشاالله امروز نیز به آیات دیگری در این زمینه اشاره مینمائیم:
3️⃣ آیه ٣ سوره جمعه: «وَ آخَرِینَ مِنْهُمْ لَمَّا یَلْحَقُوا بِهِمْ وَهُوَ الْعَزِیزُالْحَکِیمُ»: «و (خداوند) قوم دیگری از مردم را که هنوز به عرب (در اسلام) ملحق نشدهاند، هدایت خواهد نمود، همانا او خدای مقتدر و همه کارهایش بر اساس حکمت و مصلحت است»
مفسرین آوردهاند که چون اين آيه را پیامبر اكرم (ص) تلاوت فرمودند، دست خود را بر شانهی سلمان گذاشته و فرمودند: «اگر ايمان در ثريا باشد، مردانى از اين قوم (ايرانيان) به آن دست مىيابند» (مجمع البیان، تفسیر کشاف، تفسیر القرطبى، ذیل آیه فوق)
4️⃣ آیه ١٣٣ سوره نساء: «إِن یَشَأْ یُذْهِبْکُمْ أَیُّهَا النَّاسُ وَیَأْتِ بِآخَرِینَ وَکَانَ اللّهُ عَلَی ذَلِکَ قَدِیراً»: «ای مردم! اگر خدا بخواهد، شما را از بین میبرد و افراد دیگری را به جای شما میآورد و خداوند بر این کار تواناست»
شیخ طوسی، طبرسی، زمخشری و برخی دیگر از مفسرین شیعه و سنی، آوردهاند که وقتی این آیه نازل شد، رسول خدا، دست بر پشت جناب سلمان (ره) زده و فرمودند: آن جمعیت، قوم این مرد (یعنی مردم عجم و فارس) هستند. (مجمع البیان، تفسیر کشاف، و التبیان فی تفسیرالقرآن، ذیل آیه فوق)
5️⃣ آیه ٨٩ سوره انعام: «فَإِن یَکْفُرْ بِهَا هَـؤُلاء فَقَدْ وَکَّلْنَا بِهَا قَوْماً لَّیْسُواْ بِهَا بِکَافِرِینَ»: «اگر مردم مکّه کفر بورزند، کسان دیگری را نگهبان آن میسازیم که (مانند آنها) کافر نیستند»
برخی مفسرین ذیل این آیه آوردهاند که مصداق «قَوْماً» در این آیه، ایرانیان هستند. (تفسیر کشاف، ج٢، ص۴٣؛ و کشف الاسرار و عدة الابرار، ج٣، ص۴١٨)
چنانچه در حدیثی از امام باقر (ع) آمده، که یکی از صحابه، از رسول خدا، سؤال کرد که منظور از گروه «نگهبان دین» در این آیه کیست؟ پیامبر اکرم (ص) در پاسخ فرمودند: «هُوَ وَاللّهِ سَلمانٌ وَ رَهْطُهُ»: «سوگندبه خدا! این گروه نگهبان، سلمان و قوم او هستند» و سپس فرمودند: «ای گروه قریش! شما مردم فارس (ایرانیان) را با شمشیر (در فتح ایران) می زنید تا به سوی اسلام بیایند؛ اما سوگند به خدا! روزی خواهد آمد که آنها شما را برای کشاندن به سوی اسلام (ناب)، با شمشیر میزنند؛ (پس بدانید که) اگر اسلام در لابهلای زمین گم شود، مردم فارس (ایرانیان) آن را مییابند و اگر اسلام در آسمان قرار گیرد، جز مردم فارس، کسی به آن دست نخواهد یافت» (نفسالرحمان فی فضائل سلمان، ص ۴٨)
6️⃣ آیات ١٩٨ و ١٩٩ سوره شعراء: «وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَی بَعْضِ الْأَعْجَمِینَ فَقَرَأَهُ عَلَیْهِم مَّا کَانُوا بِهِ مُؤْمِنِینَ»: «اگر ما این قرآن را بر بعضی از مردم عجم (غیرعرب) نازل میکردیم و پیامبر (ص) آن را برای ایشان مىخواند، عربها به آن ايمان نمىآوردند!»
مفسرین، حدیثی در ذیل این آیه آوردهاند که امام صادق (ع) فرمودند: «اگر قرآن بر عجم نازل شده بود، عرب به آن ایمان نمی آورد؛ ولی قرآن بر عرب نازل شد و عجم به آن ایمان آورد و این برای عجم (ایرانیان)، ارزش و فضیلت است!» (نورالثقلین، تفسیر قمى، تفسیر لاهیجى، تفسير كنزالدقائق)
7️⃣ آیه ٣٩ سوره توبه: «إِلاَّ تَنفِرُواْ یُعَذِّبْکُمْ عَذَاباً أَلِیماً وَ یَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَیْرَکُمْ وَلاَ تَضُرُّوهُ شَیْئاً وَاللّهُ عَلَی کُلِّ شَیْ قَدِیرٌ»: «اگر به سوی میدان جهاد نشتابید، خدا شما را مجازات دردناکی میکند و گروه دیگری غیر از شما را به جایتان قرار میدهد و (بدانید) هیچ زیانی به خدا نمیرسانید و او بر همه چیز تواناست»
بسیاری از مفسّران در تعیین مصداق این قوم از ایرانیان نام بردهاند؛ (جامع البیان، ج٩، ص٩٣؛ و روحالمعانى،ج١٠، ص٨۵ و...)
8️⃣ علاوه بر آیات مذکور، مفسرین در ذیل آیه ١۶ سوره فتح آوردهاند که در این آیه به ایرانیان به عنوان قومی رزمنده و جنگجو اشاره شده است: «...سَتُدْعَوْنَ إِلَی قَوْم أُوْلِی بَأْس شَدِید...»: «به زودی از شما دعوت میشود که به سوی قومی رزمنده و جنگجو بروید...» (مجمع البیان، ج٩، ص١٩٢)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
17.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقطع #سوره_مبارکه_کهف
مکان تلاوت:مشهد
تاریخ تلاوت:۱۳۸۹
حامد شاکرنژاد
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ لَهُ مُعَقِّباَتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ وَ إِذَآ أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءاً فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَ مَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ (رعد/۱۱)
🔹در طول زندگی، فرشتگانی در خدمت انساناند تا از هر طرف، به فرمان خدا، او را از گزند حوادث حفظ کنند؛ چون خدا نازونعمت هیچ ملّتی را به بلا و فلاکت تغییر نمیدهد؛ مگر آنکه خودشان رفتارشان را تغییر بدهند. اگر خدا به خاطر رفتار زشت ملتی، بدشان را بخواهد، گرفتار شدنشان بُروبرگرد ندارد و جز خدا کسوکاری نخواهند داشت.
🔸امام سجاد علیه السلام با اشاره به این آیه فرمودند: گناهانى كه نعمتها را تغییر مىدهند عبارتند از: ظلم به مردم، ناسپاسى خداوند و رهاكردن كارهاى خیرى كه انسان به آن عادت كرده است.(تفسیر نورالثقلین) این آیه در مورد جوامع بشرى است، نه تکتک افراد انسانى. یعنى جامعهى صالح، مشمول بركات خداوند و جامعهى منحرف، گرفتار قهر الهى مىشود. امّا این قاعده در مورد فرد صالح و انسان ناصالح صادق نیست، زیرا گاهى ممكن است شخصى صالح باشد، ولى بخاطر آزمایش الهى گرفتار مشكلات شود و یا اینكه فردى ناصالح باشد، ولى به جهت مهلت الهى، رها گردد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️خداوند انسان را رها نمىگذارد. «له معقبات»
▫️گروهى از فرشتگان الهى، محافظ انسانها هستند. «له معقبات»
▫️خداوند انسان را از حوادث غیر مترقّبه حفظ مىكند، «له معقبات یحفظونه» نه از حوادثى كه با علم و عمد براى خود بوجود مىآورند. «انّ اللَّه لایغیّر ما بقوم»
▫️خطرات و حوادث گوناگون، انسان را احاطه كرده است.«من بین یدیه و من خلفه»
▫️خداوند نعمتى را كه عطا فرماید پس نمىگیرد، مگر آنكه مردم، آن نعمت را ناسپاسى كنند. «انّ اللَّه لایغیّر ما بقوم»
▫️به سراغ شانس و ... نروید، سرنوشت شما به دست خودتان است. «حتّى یغیّروا ما بانفسهم»
▫️حفاظت خداوند تا زمانى است كه انسان، كفران نعمت نكند وگرنه از لطف الهى محروم و به حال خود رها خواهد شد. «اذا اراد اللَّه بقوم سوءاً»
▫️برخوردارى از نعمتهاى ظاهرى و بیرونى، وابسته به كمالات نفسانى و حالات درونى است. «حتّى یغیّروا ما بانفسهم» در جاى دیگر مىفرماید: «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتَّقَوا لفتحنا علیهم بركات من السّماء و الارض ... »(اعراف/۹۶)
▫️ارادهى خداوند بالاتر از همهى ارادههاست. «اذا اراد اللَّه بقوم سوءاً فلامردّ له»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ازدواج باید پیمودن راه الهی را آسان کند
🌺«وَ جَعَلَ مِنْها زَوْجَها لِيَسْكُنَ إِلَيْها»
زوجیت، دو گونگی نوع انسان و خصوصیات و ویژگیهایی که در هر جنسی متناسب با ویژگیهای آن جنس دیگر قرار داده شده، این برای این است که هر یک از این دو جنس ــ زن و مرد ــ بتوانند با آسایشی که درسایهی ازدواج، همسری، با هم بودن، و توأم بودن بدست میآورند، راه را آسانتر بپیمایند و بهتر حرکت کنند. یعنی ازدواج یک وسیله است و همسر یک وسیله است برای بهتر پویندگی این راه.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✨دائره المعارف قرآن کریم✨
🍀#ابراهیم>
👈بت شکنى ابراهیم علیه السلام
🌸 #قرآن کریم در آیات ۵۷ تا ۶۷ انبیاء و ۹۰ تا ۹۶ صافات ماجراى شکستن بتها به وسیله #ابراهیم را باز گفته است.
🌺 آیات سوره #انبیاء بیان مىکند که مشرکان، قیام او بر ضدّ بتپرستى را #جدّى نگرفته بودند :
* قالوا اجئتنا بالحقّ ام انت من اللعبین * ( انبیا ۵۵ )
🌸 ابراهیم علیه السلام طبق آیه ۵۶ #جدّیت خود را اعلام داشته و در آیه ۵۷ از قول او بازگو شده که
* و تاالله لاکیدنّ اصنامکم بعد ان تولّوا مدبرین * .
🌺 گفته شده که این آیه ، فقط #تصمیم درونی ابراهیم علیه السلام را بازگفته است ؛
چه اینکه او در برابر #امّتی مشرک ، متعصّب و مقتدر قرار داشته ؛ بنابراین ، معنا ندارد که تصمیم خویش را آن هم با تعیین #زمان اجرای آن ( بعد ان تولّوا مدبرین ) اعلان داشته باشد .
🌸 #ابراهیم تصمیم خویش را به زمانی موکول ساخت که بتواند در شهر #تنها باشد :
* بعد ان تولّوا مدبرین * ( انبیا ۵۷ )
🌺احتمال داده شده که مقصود از این جمله ، #خروج بت پرستان از بتکده باشد ، نه از شهر ؛ ولی نظر به مجموعه ماجرا ، این احتمال را #منتفی میسازد .
ادامه دارد .....
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺