🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 قدرت خدا، و حقارت مستکبران را باور کنید. 🍂
🔶أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَابِ الْفِيلِ
أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِي تَضْلِيلٍ
وَأَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْراً أَبَابِيلَ
تَرْمِيهِم بِحِجَارَةٍ مِّن سِجِّيلٍ
فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَّأْكُولٍ
❌دشمنان خدا هر چند مجهز باشند ناتوانند.
زیرا:
💥دشمن از بزرگ ترين تجهيزات جنگى (همچون فيل) براى هجوم استفاده مى كند،
امّا خداوند با استفاده از كوچك ترين حيوانات يعنى پرندگان آسمان، آنها را نابود مى كند.
💥دشمن با تشکیل اتاقهای فکر، نقشه های دقیق می کشد، اما خداوند با تدبیر خود، آن نقشه هارا به گمراهی و نابودی می کشاند.
💥دشمن احساس بزرگی و استکبار دارد، اما خداوند با پرنده هایی کوچک، و سنگهایی که هم کوچکند و هم از جنس گِل، آنها را نابود می کند تا حقارتشان را به آنان یادآوری کند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#شان_نزول 🌴
#عظمت_امیر_المومنین_علیه _السلام ⚠️
(#و_العادیات) 📖
🌻در سال هشتم هجرت به پیغمبر اکرام صلی الله علیه و آله خبر دادند که دوازده هزار در سرزمین یابس جمع شده و با یکدیگر عهد کرده اند که تا پیامبر صلی الله علیه و آله و علی علیه السلام را به قتل نرسانند و جماعت مسلمانان را متلاشی نکنند از پای ننشینند
پیغمبر اکرام صلی الله علیه و آله جمع کثیری از یاران خود را به سرکردگی بعضی از صحابه به سراغ آنها فرستاد ولی بعد از گفتگو هایی بدون نتیجه باز گشتند . سرانجام پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله ، علی علیه السلام را با گروه از مهاجر و انصار به نبرد آنها اعزام داشت .
🌿آنها به سرعت به سوی منطقه دشمن حرکت کردند و شبانه راه می رفتند و صبحگاهان دشمن را در حلقه محاصره گرفتند ، نخست اسلام را بر آنها عرضه داشتند چون نپذیرفتند - هنوز هوا تاریک بود که - به آنها حمله کردند و آنان را در هم شکستند . عده ای را کشتند ، و زنان و فرزندانشان را اسیر کردند ، اموال فراوانی به غنیمت گرفتند .
🌻سوره والعادیات نازل شد ، در حالی که هنوز سربازان اسلام به مدینه بازنگشته بودند ، پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله آن روز برای نماز صبح آمد ، و این سوره را در نماز تلاوت فرمود ، بعد از پایان نماز اصحاب عرض کردند : این سوره ای است که ما تا به حال نشنیده بودیم
🌿 فرمود : آری ، علی علیه السلام بر دشمنان پیروز شد ، و جبرییل دیشب با آوردن این سوره به من بشارت داد .
چند روز بعد علی علیه السلام با غنایم و اسیران به مدینه وارد شد .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#ضرب_المثل_آسمانی 🌱
سوره شعرا آيه 88 :
يَوْمَ لَا يَنفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ
ترجمه فارسی :
در آن روز که مال و فرزندان سود نمي بخشد
ضرب المثل :
مال دنيا به دنيا مي ماند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
📘دائره المعارف قرآن کریم📘
🙏#احترام
👈#کرامت_و_احترام_انسان
....ادامه
❇️افزون بر این ، آیات بسیاری که در آن ، #حرمت
* #جان * آدمی ( انعام ۱۵۱ ) ،
* #مال * ( بقره ۱۸۸ ) ،
و * #عرض و #آبروی * وی ( نساء ۱۴۸ ، نور ۲۳ ) مطرح شده یا به سخن #نیکو با مردم دستور داده ( بقره ۸۳ )
و در این جهات #احکامی نیز تشریح کرده است ، به تکریم انسان از سوی خداوند و #اهمیت آن اشاره میکند .
⭕️ البته همه #انسانها در برخورداری از احترام در یک حد نیستند ، چنانکه
#ایمان مومنان ( سجده ۱۸ ) ،
#پروای پرهیزکاران ( حجرات ۱۳ ) ،
#علم دانشمندان ( زمر ۹ ، مجادله ۱۱ ) و
#عبادت نمازگزاران و معتکفان ( بقره ۱۲۵ ) سبب برخورداری آنان از #احترام بیشتری در مقایسه با دیگران میشود .
❇️ آیاتی از قرآن نیز ، به #احترام انسانها در بهشت اشاره میکند ، از جمله :
#پرواپیشگان و نیکان ( آل عمران ۱۹۸ ) ،
#شهید سوره یس ( حبیب نجار ) ( یس ۲۶ -۲۷ ) ،
#بندگان مخلص خدا ( صافات ۴۰ ) ،
#مقربان ( واقعه ۲۶ ) و
#نمازگزاران ( معارج ۲۲ و ۳۴ ) .
⭕️رعایت #احترام دیگران و بیاحترامی به آنان دارای آثار وضعی و تکلیفی و پاداش و #کیفر خاصی است .
❇️در برخی آیات ( ۲۹ - ۳۶ مطففین ) و روایات ، اثر #وضعی بیاحترامی ، اهانت و تحقیر خود شخص و رسوایی او در #آخرت دانسته شده است .
چنانکه #منفعت و خیر احترام نیز به احترام گذار باز میگردد ( حج ۲۲ )
ادامه دارد........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
12.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آيه ۹۴
وَلَقَدْ جِئْتُمُونَا فُرَادَىٰ كَمَا خَلَقْنَاكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَتَرَكْتُمْ مَا خَوَّلْنَاكُمْ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ ۖ وَمَا نَرَىٰ مَعَكُمْ شُفَعَاءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكَاءُ ۚ لَقَدْ تَقَطَّعَ بَيْنَكُمْ وَضَلَّ عَنْكُمْ مَا كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ ﴿٩٤﴾
و [لحظه ورود به جهان دیگر به آنان خطاب می شود:] همان گونه که شما را نخستین بار [در رحم مادر تنها و دست خالی از همه چیز] آفریدیم، اکنون هم تنها به نزد ما آمدید، و آنچه را در دنیا به شما داده بودیم پشت سر گذاشته و همه را از دست دادید، و شفیعانتان را که [در ربوبیّت و عبادت ما] شریک می پنداشتید، همراه شما نمی بینیم، یقیناً پیوندهای شما [با همه چیز] بریده، و آنچه را شریکان خدا گمان می کردید از دستتان رفته و گم شده است. (۹۴)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٩٤)
شأن نزول:
يكى از مشركان به نام «نضربن حارث» گفت: «لات» و «عزى» (دو بت بزرگ و معروف عرب) در قيامت از من شفاعت خواهند كرد، آيه نازل شد و به او و امثال او پاسخ گفت.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 623
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
تفسير:
گمشدهها
-در آيۀ گذشته به قسمتى از حالات ظالمان در آستانۀ مرگ اشاره شد در اين آيه گفتارى كه خداوند به هنگام مرگ يا به هنگام ورود در صحنۀ قيامت به آنها مىگويد، منعكس شده است.
در آغاز مىفرمايد: «امروز همه به صورت تنها، همان گونه كه روز اول شما را آفريديم، به سوى ما بازگشت نموديد» (وَ لَقَدْ جِئْتُمُونا فُرادى كَما خَلَقْناكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ) .
«و اموالى كه به شما بخشيده بوديم و تكيه گاه شما در زندگى بود، همه را پشت سر گذارديد» و با دست خالى آمديد (وَ تَرَكْتُمْ ما خَوَّلْناكُمْ وَراءَ ظُهُورِكُمْ) .
همچنين «بتهايى كه آنها را شفيع خود مىپنداشتيد، و شريك در تعيين سرنوشت خود تصور مىكرديد هيچ كدام را با شما نمىبينيم» (وَ ما نَرى مَعَكُمْ شُفَعاءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكاءُ) .
در حقيقت «جمع شما به پراكندگى گراييد و تمام پيوندها از شما بريده شد» (لَقَدْ تَقَطَّعَ بَيْنَكُمْ) .
«تمام پندارها و تكيهگاههايى كه فكر مىكرديد نابود گشتند و گم شدند» (وَ ضَلَّ عَنْكُمْ ما كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ) .
مشركان و بتپرستان عرب روى سه چيز تكيه داشتند: «قبيله و عشيره» كه به آن وابسته بودند، و «اموال و ثروتهايى» كه براى خود گرد آورده بودند، و «بتهايى» كه آنها را شريك خدا در تعيين سرنوشت انسان و شفيع در پيشگاه او مىپنداشتند، در هر يك از سه جملۀ آيه، به يكى از اين سه موضوع اشاره شده كه چگونه به هنگام مرگ، همۀ آنها با انسان وداع مىگويند، و او را تك و تنها به خود وامىگذارند .
در آن روز بطور كلى تمام پيوندها و علائق مادى و همۀ تكيه گاهها و معبودهاى خيالى و ساختگى از او جدا مىشود، او مىماند و اعمالش، و به تعبير قرآن گم مىشوند، يعنى آنچنان حقير و پست و ناشناس خواهند بود كه به چشم نمىآيند!
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 624
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_811
🌹 #آیه_۹۴ #سوره_انعام
🌸 وَلَقَدْ جِئْتُمُونَا فُرَادَىٰ كَمَا خَلَقْنَاكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَتَرَكْتُمْ مَا خَوَّلْنَاكُمْ وَرَآءَ ظُهُورِكُمْ ۖ وَمَا نَرَىٰ مَعَكُمْ شُفَعَآءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكَآءُ ۚ لَقَدْ تَقَطَّعَ بَيْنَكُمْ وَضَلَّ عَنْكُمْ مَا كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ
🍀 ترجمه: و قطعا همان گونه كه شما را نخستین بار آفریدیم، اكنون هم تنها به نزد ما آمدید، و آنچه را در دنیا به شما داده بودیم پشت سر گذاشتید و همه را از دست دادید، و شفیعانتان را كه شریک می پنداشتید، همراه شما نمی بینیم، یقیناً پیوندهای شما بریده، و آنچه را شریكان خدا گمان می كردید از دستتان رفته و گم شده است.
🌷 #جِئْتُمُونَا: پیش ما آمدید
🌷 #فُرَادَىٰ: تک و تنها
🌷 #مَرَّة: دفعه
🌷 #خَوَّلْنَاكُمْ: به شما داده بودیم
🌷 #وَرَآء: پشت
🌷 #مَا_نَرَی: نمی بینیم
🌷 #شُفَعَآءَكُم: شفیعانتان
🌷 #زَعَمْتُم: می پنداشتید
🌷 #تَقَطَّعَ_بَيْنَكُم: پیوندهای میان شما بریده
🌷 #ضَلَّ: گمراه شده است
🌷 #كُنْتُمْ_تَزْعُمُونَ: گمان می کردید
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره انعام در مکه نازل شده است. يكى از مشركان به نام «نضربن حارث» گفت: «لات» و «عزّى» (دو بت بزرگ و معروف) در قيامت از من شفاعت خواهند كرد، آيه نازل شد و به او و امثال او پاسخ گفت.
🌸 در آيه گذشته به قسمتى از حالات ظالمان در آستانه مرگ اشاره شد در اين آيه گفتارى كه #خداوند به هنگام مرگ يا به هنگام ورود در صحنه #قيامت به آنها مى گويد، منعكس شده است. در آغاز مى فرمايد: «وَ لَقَدْ جِئْتُمُونا فُرادى كَما خَلَقْناكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ: و قطعا همان گونه که شما را نخستین بار آفریدیم، اکنون هم تنها به نزد ما آمدید» یعنی تک و تنها و دست خالی آمدید «وَ تَرَكْتُمْ ما خَوَّلْناكُمْ وَراءَ ظُهُورِكُمْ: و آنچه را در دنیا به شما داده بودیم پشت سر گذاشتید و همه را از دست دادید»
🌸 همچنين بت هايى كه آنها را شفيع خود مى پنداشتيد، و شريک در تعيين سرنوشت خود تصوّر مىكرديد هيچ كدام را با شما نمىبينيم «وَ ما نَرى مَعَكُمْ شُفَعاءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكاء: و شفیعانتان را که شریک می پنداشتید ، همراه شما نمی بینیم» بت هایی را که #شفیع خود می پنداشتند و شریک در تعیین سرنوشت خود تصور می کردند هیچ کدام نه در هنگام مرگ نه قیامت با آنها نخواهند بود. سپس #قرآن می فرماید: «لَقَدْ تَقَطَّعَ بَيْنَكُم وَ ضَلَّ عَنْكُمْ ما كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ: یقینا پیوندهای شما بریده و آنچه را شریکان خدا گمان می کردید از دستتان رفته و گم شده است»
🌸 مشركان و بت پرستان روى سه چيز تكيّه داشتند: «قبيله و عشيره» كه به آن وابسته بودند، و «اموال و ثرو تهايى» كه براى خود گرد آورده بودند، و «بتهايى» كه آنها را شريک #خدا در تعيين سرنوشت انسان و شفيع در پيشگاه او مى پنداشتند، در هر يک از سه جمله آيه، به يكى از اين سه موضوع اشاره شده كه چگونه به هنگام #مرگ، همه آنها با انسان وداع مى گويند، و او را تک و تنها به خود وا مى گذارند. در آن روز به طور كلّى تمام پيوندها و علایق مادّى و همه تكيّه گاه ها و معبودهاى خيالى و ساختگى از او جدا مى شود، او مى ماند و اعمالش، و به تعبير #قرآن گم مى شوند، يعنى آن چنان حقير و پست و ناشناس خواهند بود كه به چشم نمى آيند.
🔹 پيام های آیه ۹۴ سوره انعام 🔹
✅ در #قیامت، مشرک، تنهاست.
✅ #معاد، جسمانى است.
✅ گمان هاى بى پایه، اساس بسیارى از گمراهى هاست.
✅ تکیه گاه های مشرکان در هنگام مرگ و قیامت هیچ سودی برای آنها ندارند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#جملات_قرآنی
شنیدی میگن:
فلانی نخود هر آشه
یعنی تو هر کاری دخالت میکنه،
✅دقیقا قرآنم همینو میگه
✴️أَلَمْ تَرَ أَنَّهُمْ فِي كُلِّ وَادٍ يَهِيمُونَ📜(شعرا225)
👈مگر نمیبینی آنها در هر کوئی سرک میکشند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔴 خمس کجای قرآن اومده؟
🔵 خمس بر درآمد و سود کجای قرآن اومده؟
1⃣ اصل خمس در قرآن تصریح شده است:
وَ اعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شیءٍ فَأَنَّ لِلَّهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِی الْقُرْبی وَ الْیتَامَی وَ الْمَسَاکینِ وَ ابْنِ السَّبِیلِ إِن کنتُمْ ءَامَنتُم بِاللَّهِ وَ مَا أَنزَلْنَا عَلی عَبْدِنَا یوْمَ الْفُرْقَانِ یوْمَ الْتَقَی الْجَمْعَانِ وَ اللَّهُ عَلی کلّ شیءٍ قَدِیر (انفال:۴۱)
بدانيد هرگونه غنيمتى به دست آوريد، #خمس آن براى خدا، و براى پيامبر، و براى خويشاوندان او و يتيمان و مستمندان و واماندگان در سفر از آنها است، اگر به خدا و آنچه بر بنده خود در روز جدايى حق از باطل، روز درگيرى دو گروه باايمان و بىايمان در جنگ بدر نازل كرديم، ايمان آوردهايد؛ و خداوند بر هر چيزى تواناست.
2⃣ گسترس دامنه خمس نیز براساس روایات وارده از اهل بیت (ع) است. پس اصل آن در قرآن و دامنه آن در روایات تعیین شده است. در روایات دامنه خمس را صرفاً غنمیمت جنگی ندانسته و برپایه نظر فقهاء، به هر نوع سود و فایدهای تعلق گرفته است.
3⃣ آیا همه احکام اسلام در قرآن است؟ بسیاری از احکام اساسا هیچ تصریحی در قرآن ندارند و قرآن ارجاع داده که از رسول خدا (ص) بگیریم. ثقلین به همین معناست. مثلا تعداد رکعات نماز به این مهمی در قرآن نیامده است
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✅ خوشبختی از نظر قرآن مخصوص چه کسانی هست ؟ 👇
✅ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ
👌ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ، ﻭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺧﻮﺵ ﻭ ﺑﺎ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻭ ﺑﺎﺯﮔﺸﺘﻲ ﻧﻴﻚ ﺍﺳﺖ .( رعد /٢٩)
☘ نیک بنگر وقتی دارای ایمان و عمل صالح هستی و خداوند شما را مورد خطاب قرار می دهد خوش به حالت
👌کلام او را دریافت کن و بر این نعمت شاکر و با نشاط باش
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
✍ از چه راههایی میتوانیم رضایت خداوند را کسب کنیم؟
1⃣ ایمان و عمل صالح
در سوره بینه اینگونه آمده: كسانى كه ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، بهترین مخلوقات (خدا) یند! پاداش آنها نزد پروردگارشان باغهاى بهشت جاویدان است كه نهرها از زیر درختانش جارى است؛ همیشه در آن مىمانند! (هم) خدا از آنها خشنود است و (هم) آنها از خدا خشنودند؛ و این (مقام والا) براى كسى است كه از پروردگارش بترسد.
📚 سوره بینه، آیات 7-8
2⃣ تبری
در روایتی آمده است که رسول خداصلی الله علیه و آله فرمود: حضرت عیسی بن مریم به حواریین فرمود: کاری کنید که نزد خدا محبوب گردید و به خدا نزدیک شوید. گفتند: ای روح الله! چگونه در نزد خدا محبوب شویم و به او نزدیک گردیم؟ گفت: با بغض اهل گناه و با دشمنی ایشان، رضای الهی را طلب کنید!»
📚 بحار الأنوار ،ج74 ، ص 147
3⃣ رضایت به تقدیرات الهی
از امیرالمؤمنین علیه السلام نیز نقل شده است که حضرت فرمود: «عَلَامَةُ رِضَا اللَّهِ سُبْحَانَهُ عَنِ الْعَبْدِ رِضَاهُ بِمَا قَضَى بِهِ سُبْحَانَهُ لَهُ وَ عَلَیْه؛ نشانه رضایت خدای سبحان از بنده، رضایت بنده از آن چیزی است که خداوند برای او مقدر کرده است، چه خوشایند او و چه ناخوشایند او باشد»
📚 شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحكم و درر الكلم، ج4
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🪷🍃🪷🍃🪷🍃🪷🍃🪷
﴿یک قاعده کلی در سنت پیامبر صلى الله عليه وآله﴾
پیش دستی بر حکم خدا و رسول، انسان را از مقام بندگی و اطاعت خدا ساقط می گرداند؛
لذا بر هر مؤمنی لازم است که قبل از اقدام در هر کاری بررسی و تحقیق لازم را به عمل آورد تا بداند آیا در این امر از جانب خدا و رسول و معصوم، حکم و دستوری رسیده است یا نه؟ به هر حال اگر این امر یک موضوع جدیدی بود،(یعنی از مسائل مستحدثه بود) باید منتظر حکم فقها باشد و طبق آن عمل کند.
خداوند در قرآن وقتی فرشتگان را به عنوان بندگان مطیع معرفی میکند می فرماید:
بَلْ عِبَادٌ مُكْرَمُونَ لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَهُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ (انبياء ۲۷)
یعنی آنان بندگانی گرامی هستند که در سخن بر خدا پیشی نمی گیرند و تنها به امر خدا عمل می کنند.
هر کس میخواهد در تحت ولایت و تربیت خدا قرار بگیرد باید خود را با چنین اطاعتی بیاراید تا
وعدهُ اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّور (بقره / ٢٥٧)
درباره او تحقق پیدا کند.
#استاد_بهرام_پور
#نسیم_حیات #جزء_بیست_و_شش
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
💟چهار ذکرهای قرآنی
برای رهایی از چهار بند
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
﷽📚🕥📚🎆
#داستان_های_غیر_پیامبران_در_قرآن 📖
🦋#ماجراى_اصحاب_اخدود_و_مكافات_عمل_آنها🦋
#قسمت_اول
🌸در قرآن در سوره بروج، پنج آيه (از آيه 4 تا 8) پيرامون ماجراى دردناك شهادت مسيحيان با ايمان، در نجران، كه قبل از ظهور پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم رخ داد آمده است كه به داستان اصحاب اخدود معروف است، نظر شما را به اين سرگذشت، كه از سويى درس ايثار و فداكارى به ما مىآموزد، و از سوى ديگر تابلو واژگونى و مكافات عمل ستمگران شكنجهگر را به ما نشان مىدهد جلب مىكنيم:
🌿قبلاً گفتيم تاريخ يهود عنود، پر از جنايات وحشتبار است، يكى از آن جنايات هولناك، سوزاندن حدود بيست هزار نفر از مؤمنان مسيحى نجران در كورههاى آدمسوزى است كه به وجود آورده بودند. توضيح اين كه:
🌸ذونواس آخرين طاغوت از سلسله قبيله حِميَر بود كه بر سرزمين يمن سلطنت مىكرد و خود را يوسف مىناميد، او يهودى بود، و افراد قبيله حِميَر و ساير مردم يمن را به اين آيين دعوت كرد، و همه از او پيروى كردند و سراسر كشور پهناور يمن پيرو آيين يهود شدند.
🌿ولى در قسمت مرزى بين حجاز و يمن منطقه وسيعى به نام نجران، داراى هفتاد دهكده، وجود داشت كه جزء كشور يمن بود، اما تبليغات مسيحيان به آن جا راه يافت، و مردم آن جا به آيين مسيحيت گرويدند.
🌸ذونواس كه يك طاغوت گردنفراز بود و اگر مىتوانست مىخواست همه دنيا را تحت تسخير خود در آورد، تصميم داشت كه همه مردم يمن، پيرو همان آيين يهود باشند كه خود طرفدار آن بود.
🌿در اين شرايط، مردى مسافر از نجران به صنعاء آمد و يك راست به طرف قصر ذونواس حركت كرد، وقتى به قصر رسيد، به دربانان گفت: من از نجران به اينجا آمدهام و حامل پيام مخصوص براى شاه هستم.
🌸وزير دربار گفت: ملاقات با اعلىحضرت ممنوع است، ولى تو كه اين گونه اصرار دارى، صبر كن تا وقتيكه شاه از قصر خارج مىشود، ترتيب ملاقات تو را با او خواهم داد.
🌿وزير دربار ماجرا را به ذونواس گزارش داد، سرانجام مرد مسافر به حضور او رسيد، ذونواس از او پرسيد: چه خبر؟
🌸 مرد مسافر: من از نجران مىآيم، در آن جا حادثه ناگوارى رخ داده كه اگر به طور جدى وسريع از آن جلوگيرى نشود، ترس آن است كه به ساير شهرهاى يمن سرايت كند، و سراسر يمن، بلكه جهان را بگيرد.
🌿ذونواس: آن چه حادثهاى است؟!
🌸مرد مسافر: مدتى است دين تازهاى به نام نصرانيت وارد نجران شده، بتپرستان نجران آن را با آغوشى باز پذيرفتهاند، و گروه گروه به آن گرويدهاند، جمعى از يهوديان نيز آن را پذيرفتهاند، و آن جماعت از يهود كه بر يهوديت باقى ماندهاند، به انواع شكنجهها گرفتارند، هرگاه اعليحضرت ذونواس به فرياد ما و مردم نجران نرسد، نجران از دست رفته است.
🌿ذونواس، پس از بررسى علل نفوذ مسيحيت به نجران، در حالى كه آتش خشم از درونش شعله مىكشيد، تصميم گرفت مردم نجران را كه به مسيحيت گرويدهاند با سختترين شكنجهها سركوب و نابود كند، تا به آيين يهود برگردند. به دنبال اين تصميم با لشگرى مجهز و انبوه به طرف نجران حركت كرد و شهر را محاصره كرد و به زودى بر آن مسلط شد. ذونواس در آغاز علما و بزرگان نجران را جمع نموده و با آنها به مذاكره پرداخت، و به آنها گفت: به ما چنين خبرى رسيده است. تا تيغ در ميان شما نينداختهام، به آيين يهود بازگرديد.
🌸علماء و بزرگان گفتند: آيين نصرانيت در اعماق دل و جان ما نفوذ كرده، به طورى كه محال است از آن دست برداريم.
ذونواس وقتى كه سرسختى و استقامت آنها را ديد، دستور داد خندقها و گودالهاى بزرگى را حفر كنند، و درون آنها را پر از هيزم نموده، و آتشهاى شعله ور به وجود آوردند.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
☔☔☔☔☔☔☔
🌼 آیات متشابه
ولا یستطیعون لهم نصرا 👈
* ولا انفسهم ینصرون* #۱۹۲_اعراف
والذین تدعون من دونه 👈
* ولا انفسهم ینصرون* #۱۹۷_اعراف
☔☔☔☔☔☔
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
42.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمود_شحات
#سوره_بلد
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#شان_نزول 🌴
#غیبت_پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله⚠️
(#والعصر) 📖
🌻جمعی از مفسران گفته اند که آیات این سوره درباره ولید بن مغیره نازل شده است که در پشت سر پیامبر صلی الله علیه و آله غیبت می کرد و در پیش رو طعن و استهزاء می نمود
🌿بعضی دیگر آن را درباره افراد دیگر که از سران شرک و دشمنان کینه توز و سرشناس اسلام ؛ مانند اخنس بن شریق و امیه بن حلق و عاص بن وایل دانسته اند .
وَٱلۡعَصۡرِ (١)
سوگند به عصر [ظهور پيامبر اسلام ]
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
📘دائره المعارف قرآن کریم📘
🙏#احترام
👈#کرامت_و_احترام_انسان
....ادامه
❇️نوع و #شیوه احترام نزد انسانها با قومیّت ها و ملیّتهای مختلف و در زمان و مکان #متفاوت ، یکسان نیست ، بلکه متنوع و گاهی متضادّ است .
⭕️یکی از #نمونههای احترام انسانها تحیّت آنان به یکدیگر است .
آیه * و اذا حیّیتم بتحیّه فحیّوا باحسن منها او ردّوها ..... * ( نسا ۸۶ ) ، #سفارش میکند که هر تحیّت را به تحیّت بهتر یا همسان پاسخ دهید .
❇️ به گفته برخی ، #اعراب پیش از اسلام تحیّت را در قالب کلمه * #حیّاک_الله * ابراز میکردند ؛ اما پس از اسلام ، کلمه کاملتر * #سلام_علیکم * جایگزین آن شده است .
⭕️ #سجده خویشاوندان یوسف برای وی * خرّوا له سجّدا * ( یوسف ۱۰۰ ) را نیز نوعی #تحیّت دانستهاند که در آن زمان مرسوم بوده است ؛ چنانکه در آن زمان ، #تحیّت شکل خم شدن و دست بر سینه گذاشتن نیز معمول بوده است .
❇️ مفسران و محدّثان ، ذیل آیه #تحیّت به انواع دیگر آن از جمله :
اشاره با سر یا با دست ، برخاستن ، دست دادن ، روبوسی و معانقه ، بوسیدن سر ، پیشانی ، صورت و دست یا پا اشاره می کنند .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#انعام آیه ۹۵
إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَىٰ ۖ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ ۖ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكُونَ ﴿٩٥﴾
بی تردید خدا شکافنده دانه و هسته است؛ زنده را از مرده بیرون می آورد، و بیرون آورنده مرده از زنده است؛ این است خدا، پس چگونه [از حق] منصرفتان می کنند؟ (۹۵)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
(آيه ٩٥)
-شكافندۀ صبح!
بار ديگر روى سخن را به مشركان كرده و دلايل توحيد را در ضمن عبارات جالب و نمونههاى زندهاى از اسرار مشركان و نظام آفرينش و شگفتيهاى خلقت، شرح مىدهد.
در اين آيه، به سه قسمت از اين شگفتيها كه در زمين است اشاره شده، نخست مىگويد: «خداوند شكافندۀ دانه و هسته است» (إِنَّ اللّهَ فالِقُ الْحَبِّ وَ النَّوى) .
جالب اين كه دانه و هستۀ گياهان غالبا بسيار محكمند، يك نگاه به هستۀ خرما و ميوههايى مانند هلو و شفتالو و دانههاى محكم بعضى از حبوبات نشان مىدهد كه چگونه آن نطفۀ حياتى كه در حقيقت نهال و درخت كوچكى است در دژى فوق العاده محكم محاصره شده است، ولى دستگاه آفرينش آنچنان خاصيت تسليم و نرمش به اين دژ نفوذ ناپذير، و آنچنان قدرت و نيرو به آن جوانۀ بسيار لطيف و ظريفى كه در درون هسته و دانه پرورش مىيابد، مىدهد كه بتواند ديوارۀ آن را بشكافد و از ميان آن قد برافرازد.
به راستى اين حادثه در جهان گياهان حادثۀ شگرفى است كه قرآن به عنوان يك نشانۀ توحيد انگشت روى آن گذاشته است. سپس مىگويد: «موجود زنده را از مرده بيرون مىفرستد، و موجودات مرده را از زنده» (يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ) .
و اين يك نظام دائمى و عمومى در جهان آفرينش است مسألۀ حيات و زندگى موجودات زنده از پيچيدهترين مسائلى است كه هنوز علم و دانش بشر نتوانسته است پرده از روى اسرار آن بردارد و به مخفيگاه آن گام بگذارد كه چگونه عناصر طبيعى و مواد آلى با يك جهش عظيم، تبديل به يك موجود زنده مىشوند. لذا مىبينيم قرآن براى اثبات وجود خدا بارها روى اين مسأله تكيه كرده است، و پيامبران بزرگى همچون ابراهيم و موسى در برابر گردنكشانى همچون نمرود و فرعون، به وسيلۀ پديدۀ حيات و حكايت آن از وجود مبدء قادر و حكيم جهان استدلال مىكردند.
و در پايان آيه به عنوان تأكيد و تحكيم مطلب مىفرمايد: «اين است خداى شما و اين است آثار قدرت و علم بىپايان او، با اين حال چگونه از حق منحرف، و به راه باطل كشانده مىشويد» (ذلِكُمُ اللّهُ فَأَنّى تُؤْفَكُونَ) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 625
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_812
🌹 #آیه_۹۵ #سوره_انعام
🌸 إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَىٰ ۖ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ ۖ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكُونَ
🍀 ترجمه: بی تردید خدا شكافنده دانه و هسته است؛ زنده را از مُرده بیرون می آورد، و بیرون آورنده مُرده از زنده است؛ این است خدا، پس چگونه شما [از حقّ] به سوی باطل باز گردانده می شوید؟
🌷 #فَالِق: شکافنده
🌷 #الْحَب: دانه
🌷 #النَّوَىٰ: هسته
🌷 #يُخْرِجُ: خارج می کند
🌷 #الْحَيَّ: زنده
🌷 #الْمَيِّت: مرده
🌷 #َمُخْرِج: بیرون آورنده
🌷 #تُؤْفَكُون: باز گردانده می شوید
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره انعام در مکه نازل شده است و دلايل #توحيد را در ضمن عبارات جالب و نمونه هاى زنده اى از اسرار مشركان و نظام آفرينش و شگفتی هاى خلقت، شرح مى دهد. در اين آيه، به سه قسمت از اين شگفتی ها كه در #زمين است اشاره شده، نخست مى فرمايد: «إِنَّ اللّهَ فالِقُ الْحَبِّ وَ النَّوى: قطعا قطعا خداوند شکافنده دانه و هسته است» جالب اين كه دانه و هسته گياهان غالباً بسيار محكمند، يک نگاه به هسته خرما و ميوه هايى مانند هلو و دانه هاى محكم بیندازید.
🌸 بعضى از حبوبات نشان مى دهد كه چگونه آن نطفه حياتى كه در حقيقت نهال و درخت كوچكى است در دژى فوق العاده محكم محاصره شده است، ولى دستگاه آفرينش آن چنان خاصيّت تسليم و نرمش به اين دژ نفوذ ناپذير، و آن چنان قدرت و نيرو به آن جوانه بسيار لطيف و ظريفى كه در درون هسته و دانه #پرورش مى يابد، مى دهد كه بتواند ديواره آن را بشكافد و از ميان آن قد برافرازد. به راستى اين حادثه در جهان گياهان حادثه شگرفى است. سپس مى فرمايد: «يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ: زنده را از مرده بیرون می آورد و بیرون آورنده مرده از زنده است» و اين يک نظام دائمى و عمومى در جهان #آفرينش است.
🌸 مسأله حيات و #زندگى موجودات زنده از پيچيده ترين مسائلى است كه هنوز #علم و #دانش بشر نتوانسته است پرده از روى اسرار آن بردارد و به مخفيگاه آن گام بگذارد كه چگونه عناصر طبيعى و مواد آلى با يک جهش عظيم، تبديل به يک موجود زنده مى شوند. لذا مى بينيم قرآن براى اثبات وجود خدا بارها روى اين مسأله تكيّه كرده است، و پيامبران بزرگى همچون ابراهيم و موسى در برابر گردنكشانى همچون نمرود و فرعون، به وسيله پديده حيات و حكايت آن از وجود مبدأ قادر و حكيم جهان استدلال مى كردند. و در پايان آيه به عنوان تأكيد و تحكيم مطلب مى فرمايد: «ذلِكُمُ اللّهُ فَأَنّى تُؤْفَكُونَ: این است خدا، پس چگونه شما از حق به سوی باطل باز گردانده می شوید؟»
🔹 پیام های آیه ۹۵ سوره انعام 🔹
✅ کاشتن دانه و هسته، کار #انسان است، ولی شکافتن و رویاندن، کار خداست.
✅ دقت در آثار طبیعی، از بهترین راه های خداشناسی است.
✅ رزق و روزی #انسان، از راه همین دانه ها و بذرهاست که خداوند رویانیده است، پس به سراغ چه کسب می رویم؟
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺