❇️ ماجرای جنگ حنین و عفو تاریخی پیامبر(بخش دوم)
🌱 روسای فراری #هوازن وقتی دیدند خانواده و همه دارایی شان از چنگشان رفته، به صورت هیئتی نزد پیامبر آمدند و از ایشان #درخواست_عفو، بخشش و آزادی اُسرایشان را داشتند.
حضرت نیز وقتی پشیمانی شان را دید، پذیرفت و آنها را میان بازگرداندن اموال یا اُسرایشان مخیّر کرد. آنها نیز طبیعتا اُسرا را انتخاب کردند.
🌱 حضرت به آنها گفت: درباره اسرا، آنچه حق من و فرزندان #عبدالمطلب است بر شما بخشیدم اما نسبت به اموال تان، پس از نماز ظهر برخیزید و اعلام کنید: ما درباره زنان و فرزندانمان، رسول خدا را نزد مردم شفیع قرار میدهیم و مسلمین را نزد پیامبر.
🌱 وقتی بعد از نماز چنین کردند و پیامبر نیز بخشودگی سهم خویش را اعلام کرد، مهاجران و انصار نیز سهم شان را بخشیدند.
🌱 چند نفر از سران قبایل #نومسلمان قصد بخشش نداشتند اما وقتی دیدند همه افراد قبیله شان به خاطر پیامبر بخشیده اند، آنها نیز به هر روی راضی شدند.
🌱 پس از آن پیامبر از روسای هوازن، سراغ #مالک_بن_عوف که رئیس قبیله شان بود را گفت و آنها گفتند به #طائف فرار کرده. حضرت به آنها گفت به مالک بن عوف بگویید: اگر مسلمان شود، هم خانواده اش را به او برمیگردانم و هم 100 شتر به او میدهم.
🌱 مالک بن عوف نیز وقتی از ماجرا آگاه شد، در خفا خود را به پیامبر رساند و مسلمان شد و در شعری گفت:
تاکنون همانند محمد(ص) کسی را در میان مردم ندیده ام.
حضرت نیز او را مجدد رئیس قومش قرار داد.
🌱 مالک نیز پس از آن در رکاب پیامبر بود و با مشرکان طائف جنگید و آنها را چنان در تنگنا قرار داد که در نهایت مجبور به تسلیم شدند.
📚خلاصه ای از کتاب سیره رسول خدا، ج1، رسول جعفریان، ص634-642
📌پ.ن: بله، ملاک و معیار برای اسلام و پیامبر خون ریزی و کشت و کشتار نیست بلکه ملاک #هدایت و #سعادت تک تک افراد است، وگرنه معنا ندارد شخصی مانند مالک بن عوف که دشمنی او علیه اسلام عیان بود را چنین ببخشد.
البته کسانی بخشیده میشوند که ابراز ندامت و پشیمانی کرده باشند، حتی در ظاهر. چرا که حفظ ظاهر در اسلام و مسائل اجتماعی مسئله بسیار مهمی است.
این همان مشی ای است که رهبران انقلاب نیز مکرر در جمهوری اسلامی پیاده کرده اند، آخرین مصداقش نیز همین عفو اخیر رهبر انقلاب درباره بخش زیادی از دستگیرشدگان فتنه اخیر.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
در ساحت من هیچ مگویید بجز یار
من حوصلهی هیچ بجز عشق ندارم...
(محمدسهرابی)
📸 تصویرسازی حسن روحالامین از لحظه ولادت امام حسین(علیهالسلام)
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ نظر اسلام درباره تعامل با کسی که هم عقیده ما نیست
🌱 مرحوم #کلینی در #کافی شریف ج2ص43 ذیل روایتی میگوید: خادم امام صادق(ع) نقل میکنه پیش حضرت بودیم که سخن از گروهی به میان آمد. من گفتم آقا جان، ما از اینها #بیزاری میجوییم چرا که آنها به آنچه ما عقیده داریم، عقیده ندارند.
🌱 حضرت فرمود: آنها ما را دوست دارند، چرا از آنها بیزاری میجویید؟ فقط به خاطر همینکه هم عقیده شما نیستند؟ خادم ایشان میگوید بله. حضرت میگوید خب ما هم عقایدی داریم که شما ندارید، پس حالا باید از شما بیزاری بجوییم؟
🌱 خادم میگوید: خیر. بعد حضرت میگوید نزد خدا نیز حقایقی است که ما آن ها را نداریم، خب حالا خدا باید ما را دور بیاندازد؟ خادم میگوید خیر و بعد میگوید خب دیگه این مشی رو ترک میکنیم.
🌱 بعد حضرت به خادم میگوید: آنها را دوست بداريد و از آنها بيزارى مجوئيد، چرا که برخى از مسلمين يك سهم و برخى دو سهم و برخى سه سهم و برخى چهار سهم و برخى پنج سهم و برخى شش سهم و برخى هفت سهم از ايمان را دارند.
🌱 بعد حضرت میگوید سزاوار نيست از کسی که صاحب یک سهم است، توقع کسی را داشته باشیم که صاحب دو سهم است و... یعنی باید از هر شخص به اندازه #استعداد و طاقت خودش توقع داشت، نه بیشتر.
🌱 بعد حضرت مثال نصرانی ای را میزند که تازه مسلمان شده بود و همسایه مسلمان او، از صبح تا شب او را به عبادت میگیرد درحالی که او چنین ظرفیتی نداشته و عملا از روز دوم دوباره از اسلام به مسیحیت برمیگردد.
➕کلید واژه: «إِنَّا نَبْرَأُ مِنْهُمْ إِنَّهُمْ لَا يَقُولُونَ مَا نَقُولُ»
📌پ.ن: خیلی وقت ها ما نیز دچار همین #تفکر_غلط هستیم. همینکه فلانی هم عقیده ما نیست، کلا دور او را خط میکشیم و کل ارتباطات مان با او را قطع میکنیم.
حضرت اساسا به دنبال پیدا کردن #نقاط_مشترک برای #وصل_شدن است. اتفاقا باید با آنها #ارتباط_موثر داشت. قرار نیست به صرف هم عقیده نبودن، قطع ارتباط کنیم.
#عید_نوروز نزدیک است، از این فرصت باید نهایت استفاده را کرد، تا میتوانیم در جمع ها با #اخلاق_خوب، #زیبایی_های_اسلام را به دیگران نشان دهیم. باید راه مناسبش را پیدا کنیم.
قرار نیست به این بهانه که فلانی هم عقیده من نیست، فلانی #حجابش مناسب نیست، فلانی به دولت و رهبری نقد دارد، فلانی اینگونه هست و آنگونه نیست، ارتباط موثر با او را کنار بگذاریم. باید به دنبال پیدا کردن نقاط مشترک بود.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیازمند چنین گریهای، کنجِ حرم روبروی ارباب...
شعبان خوش است چون رمضان و رجب ولی؛
«معنی»[تخلّص شاعر] به غیر ماه مُحَرَّمْ به ما نساخت...
(محمدسهرابی)
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
تاریخ دیروز، امروز، فردا
❇️ نظر اسلام درباره تعامل با کسی که هم عقیده ما نیست 🌱 مرحوم #کلینی در #کافی شریف ج2ص43 ذیل روایتی
❇️ اگر مردم این را میدانستند، دیگر کسی را سرزنش نمیکردند
🌱 روایات جالب دیگری نیز پیرامون همین مسئله وارد شده که تأمل در آنها خصوصا برای کسانی که دغدغه #تربیتی و #تبلیغی دارند، مفید و قابل توجه است، اینکه در تعامل با دیگران، برای ما باید #اصل_تفاوت_استعداد مهم و جدی باشد، اینکه در انتقال مفاهیم و برنامه ریزی ها حتما به آن توجه کنیم.
🌱 مثلا مرحوم #کلینی در #کافی شریف ج2ص44 روایتی از امام صادق(ع) نقل میکنند که حضرت میفرماید: اگر مردم ميدانستند كه خداوند مخلوقات رو چگونه آفريده، آنگاه هيچ كس ديگرى رو سرزنش نميكرد. بعد حضرت شروع میکنن به توضیح دادن چگونگی خلقت و میفرمایند:
🌱 ابتدا خداوند 49 جزء آورید و سپس هر جزئی را ده بخش کرد (یعنی جمعا میشه 490 بخش).
آنگاه آن اجزا را ميان مخلوقات پخش كرد. به شخصی یک دهم جزء داد، به دیگری دو دهم و... تا اینکه به شخصی یک جزء کامل داد.
بعد به شخص بعدی یک جزء و یک دهم داد، شخص بعدی یک جزء و دو دهم الی آخر که به عالیترین شخص 49 جزء داد.
🌱 بعد حضرت نتیجه میگیرند: كسى كه تنها يك دهم جزء را دارد، نميتواند مانند صاحب دو دهم جزء باشد یعنی باید انتظار از هرشخص، به اندازه دارایی هایش باشد، نه بیشتر.
🌱 لذا اگر مردم ميدانستند كه خداوند مخلوقات را چنین آفریده است، آنگاه هيچ كس ديگرى را سرزنش نمیكرد.
البته که برای بالفعل شدن ظرفیت هایمان باید تلاش و کوشش کرد، نه اینکه دست روی دست گذاشت و گفت حدّ من همین قدر بود.
➕کلید واژه: «لَوْ عَلِمَ النَّاسُ كَيْفَ خَلَقَ اللَّهُ»
🌱 در روایت دیگری(کافی، ج2، ص45) امام صادق(ع) میفرمایند: شما رو چه به اینکه از یکدیگر بيزارى بجویید و اطرافیان تون رو به بهانه های مختلف از خودتون طرد کنید؟
قطعا برخی مؤمنين از بعض ديگر افضل اند و بعضى از بعض ديگر مثلا نمازشان بيشتر و با کیفیت تر است یا بعضى نسبت به بعضی دارای بصیرت بیشتری هستند و این لازمه درجات ایمان است
لذا قرار نیست بالادستی، پایین دستان را طرد کند، بلکه باید توان و استعداد او را درک کرده و با شیبی آرام او را به سمت پله های بالاتر حرکت بدهد.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
تاریخ دیروز، امروز، فردا
❇️ نظر اسلام درباره تعامل با کسی که هم عقیده ما نیست 🌱 مرحوم #کلینی در #کافی شریف ج2ص43 ذیل روایتی
❇️ گفتگوی زراره و امام باقر(ع) درباره تعامل با مخالفین
🌱 جناب #کلینی در #کافی شریف ج2ص382 در گزارشی به نقل از #زراره میگوید: من و یکی از اصحاب خدمت امام باقر(ع) شرفياب شديم. من به حضرت گفتم ما یک #شاغول و ترازی داریم که با آن میان خود و دیگران سنجش میکنیم و آنها را با آن محک میزنیم.
🌱 حضرت فرمود آن شاغول و تراز چیست؟ گفتم ملاک ما در مشی اجتماعی مان چنین است که:
هر كس با ما موافقت داشت(چه علوى باشد چه غير علوی)، او را دوست داريم و با او دوستی میکنیم و با او ارتباط میگیریم اما هر كه با ما مخالف بود(چه علوى باشد چه غير علوی)، از او بيزارى میجوئيم و او را طرد کرده و با او ارتباط نمیگیریم.
🌱 حضرت در پاسخ میفرمایند: اى زراره، گفتار خداوند از گفته تو درست تر است. بعد حضرت چندین نمونه از قرآن برای او ذکر میکند که این افراد با اینکه عقیده درستی ندارند اما خداوند امر میکند با آنها ارتباط گرفته و دوستی کنید.
🌱 زراره با اینکه از اصحاب خاص امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بود اما در جوانیش مدتی بر همین عقیده خود باقی بود و حتی به همین دلیل با کسی #ازدواج هم نمیکرد چرا که از عقیده او مطمئن نبود، تا اینکه بعد چندین گفتگو با صادقین(ع) از عقیده خود برمیگردد.(تفصیل این ماجرا: #رجال_کشی، ص141، گزارش 223)
➕کلید واژه: «فَمَنْ وَافَقَنَا مِنْ عَلَوِيٍّ أَوْ غَيْرِهِ تَوَلَّيْنَاهُ وَ مَنْ خَالَفَنَا مِنْ عَلَوِيٍّ أَوْ غَيْرِهِ بَرِئْنَا مِنْهُ»
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
تاریخ دیروز، امروز، فردا
◀️ #تکفیر و موضع امام صادق(ع) ☘️ مرحوم #کلینی در #کافی شریف،ج2،ص401 روایتی را از #هاشم_صاحب_بريد نق
این مطلب مرتبط رو که قبلا گذاشتیم هم ببینید، روایت جالبی است
تاریخ دیروز، امروز، فردا
◀️ #مردم، عامل قدرت حق و باطل(1) ☘️ از روایتی که در نوشته قبل آمد، به علاوه مجموعه روایات دیگر، روش
و همچنین این مطلب که در ادامه اون روایت نوشته شد، پیرامون سه گانه مومن، کافر و مستضعفین
▪️بازرگان و صدور انقلاب
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️6 اسفند57
➕مهندس #بازرگان در مصاحبه ای نسبت به مسئله #صدور_انقلاب گفت:
«دولت های همسایه باید از انقلاب ایران نگران باشند...انقلاب ایران یک حرکت #ضد_استبدادی بود و شرایط کشورهای همسایه کم و بیش شبیه آن چیزی است که زمان شاه در ایران روی میداد.»کیهان،6اسفند57،ص5
📌پ.ن: البته نگاه نهایی بازرگان درباره صدور انقلاب این نیست بلکه بعد از اعلام مواضع گروه های مختلف ابتدای انقلاب درباره صدور انقلاب، دولت موقت نیز برداشت اشتباهی از این مسئله پیدا کرد لذا نظر دیگری را دنبال میکرد.
▫️در این نگاه #بازرگان تقریبا هیچ اعتقادی به صدور انقلاب نداشت بلکه اساسا فهم صحیحی هم از این مسئله پیدا نکرده بود.
▫️نقل است که بازرگان میگفت: «انقلاب مگر نخود لوبیاست که صادر شود.»
#ابراهیم_یزدی وزیر خارجه دولت موقت نیز در مهر58 میگوید:
«انقلاب چیزی نیست که بتوان آن را صادر کرد و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز چنین برنامه و هدفی ندارد.
ولی اگر به طور غیرمستقیم انقلاب اسلامی ایران در سایر کشورها اثر گذاشته است، این نتیجه طبیعی انقلاب اسلامی ایران است.» اطلاعات،12مهر58،ص2
▫️اساسا امام خمینی و #رهبران_انقلاب وقتی حرف از صدورانقلاب میزدند، مرادشان #صدور_نظامی نبود، بلکه حرفشان #صدور_فرهنگی انقلاب بود. برخی گروه ها فهم صحیح از مسئله صدور انقلاب نداشتند لذا طرح رهبران انقلاب را خراب میکردند.
▫️در نگاه #دولت_موقت، صدور انقلاب منجر به چالش با قدرت ها خواهد شد درحالی که اساسا وظیفه ما حل مسائل داخلی است، نه پرداختن به مسائل بین المللی.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
تاریخ دیروز، امروز، فردا
▪️پاسخ امام به دکتر شایگان: آقا تو از اسلام چه اطلاعی داری؟
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️7 اسفند57
🔰دکتر #علی_شایگان 6 اسفند57 در مصاحبه با #آسوشیتدپرس میگوید:
«ایران نمیتواند به قرن اول اسلام بازگردد، باید در این کشور یک دولت مورد قبول از نقطه نظر بین الملل روی کار بیاید...
در ایران باید دولتی سر کار بیاید که قدرت خود را از یک #مجلس_ملی گرفته است...
ایشان[آیت الله خمینی] هیچ مقام رسمی را عهده دار نخواهند شد و فقط به #ارشاد ملت خواهند پرداخت...
ارتش رژیم شاه باید به صورت کامل برچیده شود و با یک نیروی جدید جابجا گردد.» اطلاعات، 6 اسفند57، صفحه8
🔰#شایگان همکار نزدیک #مصدق و یکی از بنیان گذاران #جبهه_ملی است که بعد از ورودش به ایران اعلام شده بود او #صالح_ترین فرد برای ریاست جمهوری است و در سال های گذشته هرگز با شاه سازش نکرده است و او قطعا رئیس جمهور خواهد شد.
🔰 او 5 اسفند57 نیز در دیدار با امام، اشاره به شایعه ریاست جمهوریش که در روزنامه ها مطرح شده میکند و میگوید از طرف من نبوده و من تکذیب میکنم. جالب اینجاست که امام نیز در پاسخش میگوید: «میدانم که از شما چنین کاری ساخته نیست.» صحیفه امام، ج6، ص217
🔰 شایگان پس از دیدار با امام در مصاحبه ای نیز می گوید:
«این دیدار یک دیدار کاملا معمولی است و من خبری پیرامون کاندیداتوری ریاست جمهوری ندارم.»
همچنین در پاسخ به سوالی درباره تمایلشان به ریاست جمهوری می گوید:
«هر چه امام بفرمایند من انجام میدهم، چه این دستور انجام یک کار ساده باشد، چه یک کار عظیم.» اطلاعات، 5 اسفند57، صفحه2
🔰اما پاسخ امام در 7 اسفند به دیدگاه شایگاه جالب است:
«شنيدم كه يكى از اينهايى كه تازه آمده است[=شایگان]، براى اينكه دلش میخواهد يك چيزى بشود[=ظاهرا ریاست جمهوری]، گفته است كه نمیشود اسلام را درست كرد! آقا تو از اسلام چه اطلاعى دارى كه میگويى نمیشود؟ چه میدانى اسلام چه هست و نمیشود.
همين حرف است كه من میگويم كه اسلام را مخفى كردند نگذاشتند به مردم برسد. اسلام همين طور در بسته.
خيال كردند همين است كه بروند صبح نماز بخوانند! خوب ما ببينيم كه رؤساى اسلام ما چه بودند.
حضرت امير نمازش را میخواند، شمشيرش را هم میكشيد. شمشيرش دستش بود، نماز هم میخواند؛ هر دو بود. قضاوت هم میكرد. همه كارها را میكرد. البته حالا توسعه پيدا كرده.»صحیفه،ج6،ص235
📌پ.ن: این سوال، سوال جدی ای است: آیا با اسلامی که اکنون در دست ماست میشود دنیا را آباد کرد؟ #تمدن ساخت؟ حکومت داری کرد؟ اتفاقا امروزه عده ای میگویند اول انقلاب گرم بودیم و نمیدانستیم چه میگوییم اما امروز بعد از 40 سال تجربه حکومت داری، عینا میبینیم که با اسلام نمیشود حکومت داری کرد.
▫️پس نسخه چیست؟ روشن است، اسلام را واگذاریم برای اخلاق و آخرت اما ساخت دنیا را به دست علم بشری و متخصصین امروز بدهیم. این کلمات صرفا حرف چند دانشگاهی نیست بلکه از حوزه نیز اخیرا این حرف ها بیشتر شنیده میشود.
▫️حقیقتا و #بدون_تعصب باید روی این مسئله فکر و تعمق کرد، اسلام را عمیقا شناخت، نه صرفا گزاره های فقهی اسلام را، بلکه نگاهی #کلان، #جامع، #هماهنگ و #شبکه_ای به اسلام داشت، #سیره و #تاریخ پیامبر اکرم و ائمه معصومین(ع) را مو به مو رصد کرد، توجه جدی به #قرآن و مقاصدی که ترسیم میکند داشت،همچنین باید با #نگاه_راهبردی و #بینش_استراتژیک به دین حرکت کرد.
▫️بعید میدانم شخصی با این داشته ها و نگاهی راهبردی به دین، به این نتیجه برسد که با اسلام نمیشود حکومت داری کرد، نمیشود تمدن ساخت بلکه آنگاه خواهد دید اساسا چالش اساسی امروز ما با #تمدن_غرب بر سر همین نکته است که آنها با نگاه مادی خود میخواهند دنیا را بسازند اما جمهوری اسلامی تمام ادعایش این است که من میخواهم «#مهندسی_دنیا_توسط_دین» بکنم.
▫️اساسا #حرف_نوی_مکتب_امام برای دنیا چیزی جز این نکته نیست. بازخوانی تجربه حکومت داری 40 ساله انقلاب نیز حرف خوبی است، اما نباید سطحی با آن برخورد کرد بلکه نیاز به کار فنی دارد.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF