◾️نویسنده کتاب «#متخصص» در گفتگو با «دفاع مقدس»:
سربازان جنگ در کتابها کمرنگ هستند
رمان متخصص" داستان زندگی یکی از کسانی است که کمتر به آنها پرداخته شده است
#ابوالقاسم_وردیانی نویسنده کتاب متخصص گفت: خیلی از سربازان و دلاور مردان #دفاع_مقدس هستند که شاید اگر آنها در #جنگ حضور نداشتند کارها پیش نمی رفت و در واقع این گونه افراد به کاراکترهای دست چندم جنگ تبدیل شده اند.
#انتشارات_آجا
لینک #مصاحبه
https://dnws.ir/0009pi
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
🔳 مراسم رونمایی از کتاب #روزی_که_شهید_شدم
#ابوالقاسم_وردیانی: در نوشتن کتاب برای #شهدا، این نویسنده است که انتخاب می شود نه اینکه انتخاب کند. باید از خانم نفیسه ثبات تشکر کنم که گفتگوهای کم نقصی گرفته بودند و من را برای نوشتن کتاب یاری کردند.
ارتباط من با شهید #حسین_حسن_زاده_نمین کوتاه اما عمیق بود و چون هر دو متولد سال ۱۳۴۷ بودیم و هر دو بی مجوز به جبهه رفته بودیم، حرف هم را به خوبی می فهمیدیم.
کار من #داستان_نویسی است و برای #فضاسازی ها گاهی مجبورم بخش هایی را با پایبندی به اصل خاطره به روایت اضافه کنم. وقتی دکتر حسن زاده این بخش ها و فضاسازی ها را می خواند همه اش را تایید می کرد. متاسفانه مراحل گرفتن مجوز و آماده کردن کتاب طولانی شد و نتوانستیم کتاب را در زمان حیات ایشان، تقدیمشان کنیم و قبل از چاپ کتاب ایشان #شهید شدند و این حسرتی است که تا آخر عمر با من خواهد ماند.
خنده هایشان را همیشه به یاد دارم و یادم هست که از معده تا دهان ایشان تاول زده بود و به سختی زندگی می کردند اما با همه اینها هیچکدام از فعالیت هایشان را تعطیل نکردند.
👈 لینک مراسم #رونمایی mshrgh.ir/943341
#انتشارات_روایت_فتح
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
◾️ رمان «پروانهها زیر باران»
نوشته #ابوالقاسم_وردیانی
#انتشارات_آجا
مصاحبه با روزنامه #قدس
https://qudsonline.ir/x6L2Q
وردیانی رمان «#پروانهها_زیر_باران» زندگی سرلشکر شهید سید #موسی_نامجوی را در سال ۹۵ به چاپ رسانده و نوشتن آن نزدیک به ۴ سال طول کشید.
وردیانی میگوید: شخصیت جالب این شهید خداجوی اولین عاملی بود که طولانیشدن زمان پرسوجو و بررسی زوایای مختلف زندگیاش را بر من سخت نکرد. به نظرم شهید نامجوی یکی از شخصیتهای ناشناخته در عرصه دفاع مقدس است. متأسفانه این شهید مثالزدنی از همان زمان شهادت تاکنون از دید مردم و رسانهها پنهان ماند و دیگر از ایشان و زحمات و خدماتش در جبهههای دفاع مقدس یادی نشد، در حالی که ایشان قبل از ورود به دانشکده افسری با امام خمینی(ره) دیدار داشتهاند و از جمله فرماندهانی بودند که فعالیتهای زیرزمینی جالبی را مدیریت کردهاند که تمامی این مسائل در «پروانهها زیر باران» نقل شده است. در این #رمان زندگی شهید نامجوی از ۴ سالگی تا زمان شهادت به تصویر کشیده شده است...
👈لینک #مصاحبه
https://qudsonline.ir/x6L2Q
#معرفی_کتاب
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
◾️تبلیغات کتابهای دفاع مقدس بسیار ضعیف است
مصاحبه روزنامه #قدس با #ابوالقاسم_وردیانی
وردیانی با انتقاد از عدم حمایتها و پشتیبانیهای معنوی لازم از کتابهای چاپشده، میگوید: یقیناً چاپ کتاب بهخودیخود نمیتواند در اشاعه #فرهنگ #دفاع_مقدس تأثیرگذار باشد زیرا مهمترین موضوع بعد از چاپ کتاب، رسانهایکردن آن است. ...
لینک #مصاحبه
https://qudsonline.ir/x6L2Q
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
✳️کتاب #از_موج_تا_اوج
نوشته #ابوالقاسم_وردیانی
انتشارات #روایت_فتح
ماجرای ساختن #پل_بعثت بر روی #اروندرود
وردیانی: سال ۶۴ بعد از عملیات #والفجر_8 قرار شد که روی اروند یک #پل ساخته شود. با اینکه پلهای مختلفی ساخته شده بود اما هیچکدام جوابگوی نیاز رزمندگان نبود یا دشمن آنها را ویران میکرد یا از استحکام لازم برخوردار نبود. پل «بعثت» پلی زنجیرهایشکل بود که در بستر رودخانه کار گذاشته شد؛ بهنحوی که تا پایان کار، دشمن بههیچوجه قادر به مشاهده ساخت پل نبود. با تحقیقات که داشتم، متوجه شدم که هیچکس نتوانسته خالق چنین پلی در جهان باشد زیرا اروندرود یکی از ۳ رود وحشی جهان است و ساختن پلی به این شکل بر روی آن بسیار دشوار و اصلاً ناشدنی است. با توجه به اینکه ساخت پل نیازمند به کار تخصصی و فنی داشته است، بنده به عنوان #نویسنده نیازمند به رسیدن به درک صحیحی از ساخت پل داشتم. بنابراین مباحث مهندسی ساخت پل را نیز مطالعه کردم. با انجام ۳۷ مصاحبه مختلف در زمینه مهندسی نهایتاً سعی کردم که فضای رمان را از حالت مهندسی خارج کنم و روایتی داستانی را به خواننده تقدیم کنم در حالی که مخاطب بهآرامی متوجه عظمت ساخت پل خواهد شود. برای اینکه مخاطب درک بهتری از اهمیت کار داشته باشد، مجبور به خلق چند شخصیت تخیلی در کنار شخصیتهای اصلی و واقعیای چون مهندس بنیهاشم، مدیر پروژه پل بعثت، شدم. بنابراین برای همراهکردن مخاطب ۲ #شخصیت فرضی به اسم عباس و قاسم خلق کردم که اواسط کتاب به #شهادت رسیدند.
#مصاحبه با روزنامه قدس
https://qudsonline.ir/x6L2Q
#معرفی_کتاب
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
-
✳️ مواردی که از دیدگاه من مخل شکوفایی ادبیات داستانی دفاع مقدس هستند.
1️⃣ #نکته اول
باید در #داستان تعادل ارزشها و اندیشهها وجود داشته باشد. یعنی باید طوری نوشت که مخاطب متوجه جهتگیری نویسنده نشود. #نویسنده نباید با ارزشها و خط فکری خودش به داستان نگاه کند. مخاطب ممکن است ارزشهای نویسنده را قبول نداشته باشد، با آنها آشنا نباشد و شاید نگاه نویسنده را در تقابل با نگاه خودش ببیند. کار نویسنده هنرمند و باهوش این است که بهصورت کاملا نامحسوس و با استفاده به جا از عناصر #دراماتیک و عبارات و واژگان، مخاطب را به سمت پیام داستان بکشد، حرفش را بزند و اعتقاد و ارزشهای خودش را به خواننده بباوراند در غیر اینصورت خواننده در همان سطرهای اول متوجه میشود که نویسنده دارد از اندیشه و ارزشهای خود طرفداری میکند و اینجاست که ممکن است جبهه بگیرد و به جای همراهی با نویسنده و ماجراهای داستان با آن زاویه پیدا کند و یا کلا از خواندن کتاب منصرف شود.
نکته دوم 👈
https://eitaa.com/Vardiani_Writing/69
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
-
✳️کتاب کمین آخر
نوشته #ابوالقاسم_وردیانی
انتشارات #روایت_فتح
🔘روایت معجزه دلاورمردان
کتاب «#کمین_آخر» درباره مردانی است که مانع از سقوط #سرپل_ذهاب شدند. وردیانی در ابتدای #کتاب درباره آن می نویسد: آن چه در این کتاب خواهد آمد، روایت حماسه بزرگی است که در جاده #قصرشیرین - سر پل ذهاب و بعد از #عملیات #بازی_دراز به وقوع پیوسته. این کتاب #روایت چند مرد تنهاست که در شرایطی وحشتناک تا آخرین نفس جنگیدند، سینه را در مقابل گلوله های #دشمن و تن را در برابر تانک ها سپر کردند تا سر پل ذهاب را از خطر سقوط حتمی نجات دهند.
کمتر از ۵۰ رزمنده در برابر یک گردان تانک و نزدیک به هزار نفر از نیروهای دشمن مقاومت میکنند. این کتاب از زبان سردار #مهدی_روحانی که اینک از #جانبازان سرافراز به شمار میروند، نوشته شده است.
#معرفی_کتاب
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing
-
✳️ مواردی که از دیدگاه من مخل شکوفایی ادبیات داستانی دفاع مقدس هستند.
2️⃣ #نکته دوم
در #داستانهای #دفاع_مقدس باید بیشتر و واقعیتر به #شخصیت پرداخته شود. شخصیتی انسانی- و نه اسطورهای- که رفته رفته در طول داستان به کمال میرسد و ملموس و دست یافتنی است. ما در بیشتر کتابهای این حوزه با یک #شخصیت_کلیشهای یا #تیپ برخورد میکنیم.
نویسنده جرات و جسارت لازم برای بیان بعضی از ویژگیهای شخصیت را یا ندارد و یا بیان آن را درست نمیداند. به همین دلیل این شخصیتها را از همان ابتدای ماجرا در درجهای از کمال انسانی معرفی میکند و چنان آنها را متعالی جلوه میدهد که دور از دسترس بوده و #مخاطب نمیتواند با آن #همذات_پنداری کند و الگو بگیرد.
در اکثر داستانهای این حوزه خواننده خودش را با یک تیپ مواجه میبیند نه یک شخصیت. در بعضی از #فیلم های دفاع مقدسی- که نام نمیبرم- عوامل خیلی تلاش کردهاند که این #استحاله و تکامل و حرکت رو به کمال شخصیت تصویر شود اما متاسفانه موفق نشدهاند. برای فرار از تبدیل نشدن شخصیت به تیپ، ناچار شخصیتهایی کلیشهای و سفید و سیاه را در اطراف شخصیت اصلی قرار دادهاند تا به تکوین شخصیت کمک کنند؛ اما این ترفند جوابگو نیست و باعث میشود #شخصیت_پردازی سیر طبیعی خودش را طی نکند و تغییر و استحاله شخصیت در فاصله زمانی کوتاهی صورت بگیرد و برای #مخاطب باورپذیر نباشد. متاسفانه در بعضی از داستانها همین تلاش هم دیده نمیشود و تیپ جای شخصیت را میگیرد و داستان جذابیت خودش را از دست میدهد.
نکته سوم👈
https://eitaa.com/Vardiani_Writing/71
✒️ https://eitaa.com/Vardiani_Writing