┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
◀️ #شبهه_شماره_45
⛔️ متن شبهه ⛔️
داستان اقدام به خودكشي محمد
🔹حديث شماره 6982 -
✔️متن عربي:
🖋 حَدَّثَنَا يَحْيَى بْنُ بُكَيْرٍ، حَدَّثَنَا اللَّيْثُ، عَنْ عُقَيْلٍ، عَنِ ابْنِ شِهَابٍ، ح وحَدَّثَنِي عَبْدُ اللَّهِ بْنُ مُحَمَّدٍ، حَدَّثَنَا عَبْدُ الرَّزَّاقِ، حَدَّثَنَا مَعْمَرٌ: قَالَ الزُّهْرِيُّ: فَأَخْبَرَنِي عُرْوَةُ، عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا، أَنَّهَا قَالَتْ: ...وَفَتَرَ الوَحْيُ فَتْرَةً حَتَّى حَزِنَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ [ص:30]، فِيمَا بَلَغَنَا، حُزْنًا غَدَا مِنْهُ مِرَارًا كَيْ يَتَرَدَّى مِنْ رُءُوسِ شَوَاهِقِ الجِبَالِ، فَكُلَّمَا أَوْفَى بِذِرْوَةِ جَبَلٍ لِكَيْ يُلْقِيَ مِنْهُ نَفْسَهُ تَبَدَّى لَهُ جِبْرِيلُ، فَقَالَ: يَا مُحَمَّدُ، إِنَّكَ رَسُولُ اللَّهِ حَقًّا، فَيَسْكُنُ لِذَلِكَ جَأْشُهُ، وَتَقِرُّ نَفْسُهُ، فَيَرْجِعُ، فَإِذَا طَالَتْ عَلَيْهِ فَتْرَةُ الوَحْيِ غَدَا لِمِثْلِ ذَلِكَ، فَإِذَا أَوْفَى بِذِرْوَةِ جَبَلٍ تَبَدَّى لَهُ جِبْرِيلُ فَقَالَ لَهُ مِثْلَ ذَلِكَ.
✔️خلاصه ترجمه متن:
مدّتی وحی(دروغ و توهم) بر پیامبر قطع شد غم و اندوه او به اندازهای زیاد شد که به کرّات(چندين بار) تصمیم گرفت خود را از بلندیهای کوه به پایین پرتاب کند.
ولی هرگاه بالای کوه میرسید تا خود را از آن به پایین پرت کند، جیرائیل(دوست خيالي) او را دلداری میداد و میگفت: «ای محمّد! تو فرستادهی خدایی»!
📚 منبع :
صحیح بخاری شماره 6982
❗️حالا بايد از اين اخوندها پرسيد كه محمد كه با الاغ پرنده پيش خدا رفته بود چرا قصد خودكشي داشت ؟؟؟؟؟؟؟
التماس تفكر
💡 کلمات کلیدی : #خودکشی #محمد #شبهات_پیامبر #پیامبر
❇️ پاسخ شبهه ❇️
🆔 @Wiki_Shobhe
🔺جعل حدیث و کم و زیاد کردن یا تغییر دادن متن حدیث، متأسفانه از صدر اسلام توسط معاندین و منافقین، سابقه داشته و همواره در صدد بوده اند تا از این راه خطر ناک، بزرگترین ضربه را بر پیکر اسلام فرود آورند.
یکی از نمونه های احادیث جعلی روایاتی از اهل سنت است که در این شبهه آمده است.
روایتی از عایشه نقل شده است که در آن به اولین آیات وحی و دوران فترت وحی، و داستان ورقة بن نوفل اشاره می کند.
طبق این روایات اهل سنت، از پیامبر (ص) نقل شده است که در دوران فترت (انقطاع وحی)، و به همین دلیل، ایشان قصد داشتند خود را از کوه پرتاب کنند که فرشته وحی بر ایشان نازل می شود و آن حضرت را از این کار منع.
این روایات در "صحیح بخاری"، "صحیح مسلم " و " مسند حنبل" آمده است.
بخاری در دو جا این روایت را آورده است. 1. باب تعبیر و در باب "اول ما بدئ به رسول الله صلى الله علیه و سلم من الوحی الرؤیا الصالحة"، در این جا اقدام به خود کشی حضرت به جهت حزن و اندوه حاصل از انقطاع وحی، ذکر شده است. اما در باب روایات یحیی بن بکیر، این روایت را از وی نقل کرده و ذیل روایت که ناظر به این اقدام است، نیامده است.
در مسند احمد نیز این روایت دوبار آمده است. یک بار با این سند: "گفت به ما: عبدالله و او از پدرش و او از حجاج و او از لیث بن سعد و او از عقیل بن خالد گفت: و گفت محمد بن مسلم: از عروة بن زبیر شنیدم که می گفت: عایشه گفته است...". در سند دوم که اقدام به خودکشی پیامبر آمده است، سند آن به این ترتیب است: "بعد از عبدالله و پدرش به تریب، عبدالرزاق، معمر و الزهری آمده است".
همین روایات به نقل از عروه و او هم از عایشه در صحیح مسلم آمده است، ولی هرگز اقدام به خودکشی در آن ذکر نشده است. شاید دلیلش این باشد که روایت را از طریقی غیر از طریق معمر ذکر کرده است. سند وی از این قرار است: "مرا حدیث کرد احمد بن عمرو و او از ابن وهب و او از یونس و او از شهاب و او از عروه و او از عایشه...".
نقد روایات
1⃣ همان طور که دیده می شود این پنج روایت در اصل یک روایت است که همه از عایشه نقل می کنند، پس کثرت روایت نیست، بلکه در حکم خبر واحد است.
2⃣ این روایت، با سند دیگری، که در سلسله سند آن "معمر" وجود ندارد، توسط بخاری ، مسلم و احمد ذکر شده است. جالب است که همه این نقل ها که "معمر" در آن حضور ندارد، قسمت پایانی حدیث که در آن اقدام به خودکشی پیامبر ذکر شده، نیامده است. این بیان قرینه خوبی است که بگوییم آخر این روایت از زیادات و ابتکارات شخصی معمر است.
3⃣ ابن حجر عسقلانی از شارحین بزرگ کتاب صحیح بخاری، در شرح این حدیث می گوید: این قسمت از روایت که گفت: "فترت وحی حاصل شد تا این که پیامبر محزون شد و ..."، این قسمت و مابعدش تا آخر، همه از زیادات "معمر" بر روایت عقیل و یونس است. نحوه نوشتن مولف (بخاری) باعث شده است که گمان شود این جزء روایت است. الحمیدی نیز
با این روایت چنین برخورد کرده است. وی می گوید: تا اول "فترة الوحی" روایت است...ادامه پاسخ👇
https://t.me/Wiki_Shobhe/96
🆔 @wiki_shobhe
☆○═════════┅
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_46
💡کلمات کلیدی : #روحانیون, #رضا_شاه, #آزادی, #محدود_کردن
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
روزی تعدادی از روحانیون نزد رضا شاه رفتند و از آذادی مردم گلایه کردند
رضا شاه دستور داد آنها را در اتاقی بیندازند و به مدت یک هفته به آنها خوراک بدهند ولی نگذارند به دستشویی بروند
پس از یک هفته که به سراغشان رفتند دیدند که اتاق هایه تمیز تبدیل به کثافت شده است
رضا شاه گفت
فرقی نداره گدا باشی ، روحانی و یا شاهزاده محدود که شدی خود را کثیف خواهی کرد
چه ابله اند آنانی که گمان می کنند با محدود کردند می توانند جامعه شان رو پاک نگه دارند
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
پاسخی به تلاشها برای تطهیر چهرهی رضاشاه؛
رضاشاه با آزادی و آزادیخواهان چه کرد؟
شبکههای ماهوارهای تطهیرکنندهی عصر پهلوی، با انکار حقایق تاریخی، بر حافظهی تاریخی ضعیف بینندگان این شبکهها سوار شده و بهویژه با استفاده از تاکتیک «دروغ معقول» به شستوشوی کارنامهی ننگین ضددینی و ضدفرهنگی عصر رضاشاه میپردازند.
در یک نگاه
1. جریانی که علاوه بر تاریخنویسان سلطنتطلب و برخی تاریخگویان داخلی ظاهراً مستقل، با رشد شبکههای ماهوارهای شتاب بیشتری گرفته و با برجسته کردن بعضی خدمات صورتگرفته در عصر رضاشاه، همچون ساخت راهآهن سراسری، پل ورسک، ایجاد ارتش مدرن و... به تطهیر عصر سیاه پهلوی میپردازد.
2. سرکوبهای وحشیانهی قیامهای مردمی، تخت قاپو کردن عشایر، کشتن آزادیخواهان و حتی کسانی که در به قدرت رسیدن رضاشاه نقش داشتند، از جمله اقدامات او بود.
3. جو استبدادی و دیکتاتورمنشانهی حکومت پهلوی اول چنان بوده است که در دوران سلطنت رضاشاه، بیش از 24 هزار تن به انحای گوناگون، به دست مأموران امنیتی شهربانی جان خود را از دست داده سربهنیست شدهاند و اکثرِ بهقتلرسیدگان، هیچگاه هویتشان آشکار نشده است.
رضاشاه طبق این روایتهای انگلیسی، فردی دموکرات، آزادیخواه، روشنفکر و متجدد، طرفدار مذهب، مدیر بسیار لایق، معمار ایران نوین، ضدبیگانه مخصوصاً شدیداً ضدانگلیسی، طرفدار حقوق زنان، وطنپرست واقعی و در یک کلام یک منجی و فردی که کوچکترین نقطهی منفیای در سرتاسر عمر خود ندارد، معرفی میشود. اما عصر پهلوی، بیش از آنکه با چنین عباراتی قابل وصف باشد، با کلیدواژههایی چون پزشک احمدی، قتل خاموش بیش از 200 شاعر و نویسنده بنام ایرانی، قتل خاموش فداکارترین فرزندان این آبوخاک، تقدیم بحرین و 32 جزیرهی بینظیر آن به انگلیس آن هم در صلح کامل و تقدیم بخشهای استراتژیکی از هامون و آرارات و بخشی از زرخیزترین نواحی ایران، همراه است. حکومتی که نه در دموکراسی و آزادیهای سیاسی و نه حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور و نه ارتقای رفاه عمومی، نه تنها خدمتی نکرده که حتی از شاهان عقبماندهی قاجار نیز پسرفتهتر بوده است.
http://www.borhan.ir/NSite/FullStory/News/?Id=7617
آزادی بیان در عصر پهلوی اول
http://www.adyannet.com/news/13740
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_47
💡کلمات کلیدی : #امام_علی(ع) #نماز #آخوندا #حضرت_علی
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
ﺣﻀﺮﺕ ﻋﻠﻲ ﺭﻭﺯﻱ ۱۰۰۰ﺭﻛﻌﺖ ﻧﻤﺎﺯ ﻣﻲ ﺧﻮاﻧﺪﻩ ،ﺣﺎﻝ ﻫﺮ ﭼﻬﺎﺭ ﺭﻛﻌﺖ ۲ ﺩﻗﻴﻘﻪ طول بکشه ، میشه ۲۰۰۰ دقیقه!!! که اونم میشه بیشتر از ۳۳ ساعت، در حالیکه، شبانه روز ۲۴ ساعته!!
چرا اجازه میدید این آخوندها دینتون را اینجوری به گند بکشند و دروغ بهتون تحویل بدن، درست عین خود خمینی که رفع شهوت با کودک ۶ ماهه را در رساله اش جایز دانسته و یک عده بدون خواندن آن دنبال چنین آدمی راه افتادند، جالبه هنوز هم بعد از این همه روشنگری، قبول نمیکنند. برید خودتان تحقیق کنید، کور کورانه دنبال افراد راه نیافتید.
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @wiki_shobhe
✅ پاسخ اجمالی
روایات فراوانی وجود دارد که بر اساس آن، امام علی (ع) و دیگر امامان طی یک شبانه روز (24 ساعت) هزار رکعت نماز می خواندند.[1]
در این زمینه نکاتی قابل توجه است:
1⃣ تقریبا تمام این روایات به شبانه روز یعنی 24 ساعت اشاره دارند، نه فقط شب؛ یعنی 12 ساعت و اگر در روایتی هم تنها شب ذکر شده باشد، بر اساس ادبیات عرب می توان آن را به شبانه روز تفسیر کرد.
2⃣ در هیچ روایتی نیامده که ائمه در تمام عمرشان مقید به انجام چنین عبادتی بودند، بلکه در برخی از آنها تصریح شده که آن بزرگواران در پاره ای از زندگی خود هزار رکعت نماز در شبانه روز می خواندند.[2]
3⃣ میدانیم که در نمازهای مستحبی، خواندن حمد کفایت می کند و قرائت سوره لازم نیست. بر این اساس، یک نماز دو رکعتی را به خوبی می توان طی 70 ثانیه بجا آورد و در نتیجه در کمتر از ده ساعت می توان هزار رکعت را انجام داده و به همین دلیل، حتی انجام هزار رکعت در یک شب نیز محال نیست، گرچه همان گونه که اشاره شد، بیشتر روایات به انجام آن در یک شبانه روز دلالت دارند.
[1] ر.ک: حر عاملی، محمد بن الحسن، وسائل الشیعة، ج4، ص 100-97، احادیث 4612 تا 4620، مؤسسة آل البیت، قم، 1409 هـ ق.
[2] همان، ح 4612.(از این روایت هم می توان برداشت کرد که تفسیر روز یا شب، به شبانه روز صحیح است).
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa11012
🇮🇷 کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے🇮🇷
☆○═════════┅
📲 کانال ✅ ویکی شبهه ✅ در ایتا👇
🆔 https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
📲کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:👇
https://telegram.me/Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_48
💡کلمات کلیدی : #دین, #عربستان, #اسیر, #تعصب, #عقل
⛔️ شبهه: ⛔️
دین ، دینه! فرقی نمی کنه Made in عربستان باشه یا Made in وطن! کسی که اسیر دین شد ، دچار تعصب میشه ، وسعت دیدش کم میشه و ذره ذره عقل جای خودش رو به احساس و ایمان کور میده...
✅پاسخ
دین به دو قسم تقسیم می شود
1⃣دین حق
2⃣دین ناحق وباطل
❗️نشانه های دین حق امور زیر است
1⃣عقلی و مستدل باشد
2⃣با فطرت وطبیعت انسان سازگار باشد
3⃣تحریف نشده باشد
4⃣امید افرین و روحیه بخش باشد
5⃣اینده نگر باشد
6⃣جامع و کامل باشد
7⃣بن بست نداشته باشد
8⃣عمل به ان اسان باشد
📚اصول عقاید،قرائتی،ص32 به بعد
👌هر دینی که این ملاک ها در آن نباشد باطل و غیر حق است پس این سخن نویسنده متن بالا که دین دین است فرقی نمی کند از چه منطقه و تحت چه شرایطی اخذ شود بطلانش روشن شد
❗️دین حق با دین باطل قابل قیاس نیست
👌اما این که گفته شد کسی که اسیر دین شود دچار تعصب شده و وسعت دیدش کم می شود
❗️ما هم می گوییم این سخن صحیح است اما نه نسبت به دین حق بلکه نسبت به دین باطل
⚫️اگر وابستگی انسان به امور نادرست و غیر منطقی باشد این تعصب مذموم است که سبب می شود حجاب ضخیمی بر عقل افتد و اورا ازددرک راه و مسیر صحیح باز می دارد که در روایات ما به شدت از ان نهی شده است
❗️پیامبر گرامی فرمود:
« از تعصب و لجاجت بپرهیزید که اغازش جهل و پایانش پشیمانی است »
📚میزان الحکمه،ج4 ص2770
❗️حضرت امیر فرمود:
« تعصب و لجاجت آرای انسان را سست و اورا به خطا می افکند»
📚نهج البلاغه،کلمات قصار،شماره 179
❗️اما اگر وابستگی و تعصب انسان به امور مثبت و سازنده ودین حق و از روی علم و اگاهی باشد تعصب مثبت و ممدوح است
👌حضرت علی فرمود:
« اگر قرار است تعصبی باشد تعصب خودرا در اخلاق پسندیده ،افعال نیکو،کارهای خوب ( و خلاصه دین و ایین حق )قرار دهید »
📚نهج البلاغه،خطبه 192
❗️لذا در مورد حمزه عموی پیامبر حضرت علی فرمود :
« هیچ تعصبی وارد بهشت نمی شود جز ( مانند) تعصب حمزه ( بخاطر اسلام ودین حق) واین زمانی بود که اسلام اورد و بخاطر ( بی احترامی به پیامبر از جهت ) بچه دان حیوانی که بر حضرت افکنده شده بود خشمگین شد ( وبه یاری اسلام شتافت)
📚الکافی،ج2 ص308
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
@Rahnamye_Behesht
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_49
💡کلمات کلیدی : #قرآن, #برف, #عربستان
🔴شبهه :
در قرآن حرفی از برف زده نشده،
چون در عربستان برف نمیبارید
و مردم نمیدانستند برف چیست؟
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔵پاسخ:
این به اصطلاح شبهه،
بسیار قدیمی است
اما مکرر دور میزنند
و هر بار نیز یک جمله
در حاشیه آن اضافه و کم میکنند
که جدید به نظر آید.
🔸بپرسید: آیا شما به عمرت قرآن را خواندهای که
بدانی چه چیزی در آن مطرح شده
و چه چیزی مطرح نشده است؟!
🔸این سخن مثل این است که
یکی در امریکای شمالی
قرآن را بخواند و بگوید
برای اعراب آن زمان است،
چون از "بوفالو" نامی نیاروده است!
یا در هندوستان بگوید:
چرا نامی از کرگردن نیاورده است؟!
آیا وحیانیت قرآن کریم
با بردن اسامی حیوانات
به اثبات میرسد؟
🔸در قرآن کریم، نامی از کوسه ماهی،
که در تمامی دریاهای اطراف شبه جزیره عربستان بسیار می باشد
نیز نیامده است، چرا که کتاب زیست یا جانورشناسی
نیست
🔸اما در مورد "توحید، معاد، انسان"
و نیز ایمان یا کفر
لجاج و عناد انسان
سخن بسیار رفته است،
چرا که کتاب انسانسازی میباشد.
با این همه،
اگر سخن از برف نیز آمده باشد چه؟
آیا استغفار میکنند؟
آیا ایمان میآورند؟
آیا توبه میکنند که دیگر به قرآن دروغ نبندند؟
یا دست کم اذعان و اقرار میکنند که از
روی نادانی و نیز عناد، سخن گفتهاند؟!
✅جهت مطالعه پاسخ مشروح با ذکر آیه کلیک نمایید:
http://www.x-shobhe.com/shobhe/7554.html
#شبهه_قرآن
@x_shobhe
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_49
💡کلمات کلیدی :#قرآن, #برف, #عربستان
🔴شبهه
در قرآن حرفی از برف زده نشده است.
چرا؟
چون در گرمای صحرای عربستان برف نمی باریده که با آن آشنایی داشته باشند و چون نميدانستند چيست بنابراين براي آن هم سوره اي درست نشد!!
اگر در عربستان برف میامد امروزه درمورد برف هم احکام زيادي داشتيم.
1-درست کردن آدم برفی حرام میشد!
2-برف بازی کردن برای زنان حرام میشد!
3-خوردن برف شفا دهنده بود!
4-اسکی بازی حرام میشد و اسکی باز کافر محسوب میشد و گردن زدن او جهاد در راه خدا به حساب میامد!
5-در صورت نبود آب باید با برف تیمم میشد!
6-برای راه رفتن بر روی برف اول باید پای راست را میگذاشتیم!
7-دو رکعت نماز خواندن روی برف ثواب هزار رکعت را داشت!
8-برای پارو کردن برف باید قبلش سوره برف را میخواندیم!
9-در صورت نیامدن برف دعای برف ساخته میشد!
آيا اسلام فقط براي عربستان آمده يا براي تمام مردم دنيا؟
آيا خدا نميدانسته برف چيست؟
نبايد دو كلمه هم درباره چيزهايي كه عربها عقلشان نميرسيده ، نوشته شده باشد تا بقيه مردم دنيا راهم شامل شود؟
شانس آوردیم که برف در عربستان نمیومده ، وگرنه زمستان هم همانند ماه رمضان پر دردسر و پر قوانین میشد...
🔵 پاسخ: 🔎 @GhararGahShayeat
1⃣ پرواضح است فردی که بدون علم وارد موضعگیری در برابر موضوعی میشود و به اظهارنظر مغرضانه و انتشار چنین شبهه ای میپردازد، هدف او تحقیق نیست و قصد دریافت پاسخ نیز ندارد. چرا که با جستار اندکی در منابع موجود در دسترس عموم، پاسخ منطقی به این شبهه، به آسانی قابل دریافت است.
2⃣ در سوره مبارکه نور، آیه 43 آمده است:
« ... وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فیها مِنْ بَرَدٍ ... »
... و نیز از آسمان (بالاى سرتان) از کوه هاى ابر یخ زده که در آن هست برف و تگرگ فرو مى ریزد ...
✔️در اکثر تفاسیر کلمه برد به تگرگ تشبیه گردیده است. توجه فرمائید:
ترجمه تفسیر المیزان، ج15، ص190 :
" وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ فَیُصِیبُ بِهِ مَنْ یَشاءُ وَ یَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ یَشاءُ یَکادُ سَنا بَرْقِهِ یَذْهَبُ بِالْأَبْصارِ"- کلمه" سماء" به معناى جهت علو، و بالا است، و جمله" مِنْ جِبالٍ فِیها" بیان همان سماء است. و" جبال" جمع جبل (کوه) است، و جمله" من برد" بیان جبال است، و کلمه" برد" قطعات یخى (تگرگ) است که از آسمان مى آید.
تفسیر نمونه، ج14، ص504 :
سپس به یکى دیگر از پدیده هاى شگفت انگیز آسمان و ابرها اشاره کرده می گوید:" و خدا از آسمان، از کوههایى که در آسمان است، دانه هاى تگرگ نازل می کند" (وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ).
ترجمه مفردات، ج1، ص258 :
(برد:) برف یا بارانى که در اثر هواى سرد منجمد می شود.
برد السّحاب- مخصوص به هواى سرد و ابرى است.
سحاب أبرد و برد: ابرى که بسیار سرما زاست.
خداى تعالى فرماید: (وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ- 43/ نور)، (یعنى ریزش برف از ابرهاى متراکم چون کوهها).
بنا براین، برف یا تگرگی که اعراب هرگز آن را ندیده اند، در قرآن آمده است...
3⃣ اگر نام چیزی در قرآن نیامده، مسئله عجیبی نیست؛ چرا که به جز اسم برف موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که در قرآن به آنها اشاره نشده است. برای مثال درباره میوهای؛ مانند پرتقال یا لیمو و یا موز یا درباره موادی؛ مانند نفت و بنزین و بسیاری از چیزهای دیگر مطلبی در قرآن وجود ندارد. و یا مانند دایناسورها که آن هم در مواردی دستمایه وارد کردن شبهات برای افراد مغرض قرار گرفته است.
پس این پرسش نسبت به همه آنها وجود خواهد داشت. بدیهی است که این نقصی برای قرآن نخواهد بود؛ چراکه قرآن کتاب دائرة المعارف نیست، تا اسامی هر چیزی در آن وجود داشته باشد.
وقتی می گوییم قرآن کتابی جامع است، منظورمان این است که همه چیزهایی که انسان برای رسیدن به کمال و سعادت اخروی و دنیوی خود بدان محتاج است، در قرآن بیان شده است.
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/4760
4⃣ قرآن کریم، در همان زمان از مسائلی حرف زد که علم آن زمان در هیچ جای دنیا بدان دست نیافته بودند. و این بدان معناست که برای هیچ یک از انسانهای آن زمان، قابل درک نبود.
اما امروزه می بینیم که با پیشرفت علوم مختلف اعم از نجوم و ریاضیات و پزشکی و ... بسیاری از آیات قرآن برای مردم روشن شد. و اینگونه، معجزه بودن قرآن برای بشر تبیین شد.
برای نمونه، میتوان به این موارد اشاره کرد:
مراحل رشد جنین:
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/22/
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/138/
هفت لایه بودن جو و هفت لایه بودن زمین:
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/4/
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_49
💡کلمات کلیدی :#قرآن, #برف, #عربستان
🔴شبهه
در قرآن حرفی از برف زده نشده است.
چرا؟
چون در گرمای صحرای عربستان برف نمی باریده که با آن آشنایی داشته باشند و چون نميدانستند چيست بنابراين به عقلشان نميرسيده براي آن هم سوره اي درست كنند!!
اگر در عربستان برف میامد امروزه درمورد برف هم احکام زيادي داشتيم.
1-درست کردن آدم برفی حرام میشد!
2-برف بازی کردن برای زنان حرام میشد!
3-خوردن برف شفا دهنده بود!
4-اسکی بازی حرام میشد و اسکی باز کافر محسوب میشد و گردن زدن او جهاد در راه خدا به حساب میامد!
5-در صورت نبود آب باید با برف تیمم میشد!
6-برای راه رفتن بر روی برف اول باید پای راست را میگذاشتیم!
7-دو رکعت نماز خواندن روی برف ثواب هزار رکعت را داشت!
8-برای پارو کردن برف باید قبلش سوره برف را میخواندیم!
9-در صورت نیامدن برف دعای برف ساخته میشد!
آيا اسلام فقط براي عربستان آمده يا براي تمام مردم دنيا؟
آيا خدا نميدانسته برف چيست؟
نبايد دو كلمه هم درباره چيزهايي كه عربها عقلشان نميرسيده ، نوشته شده باشد تا بقيه مردم دنيا راهم شامل شود؟
شانس آوردیم که برف در عربستان نمیومده ، وگرنه زمستان هم همانند ماه رمضان پر قوانین میشد !!!
✅پاسخ:
"شکی در حقانیت دین اسلام ونبوت پیامبر اسلام نیست وعلمای اسلام از جنبه های گوناگون رسالت حضرت محمد وحجیت احکام اسلام را ثابت کرده اند
📚پیام قرآن،آیت الله العظمی مکارم شیرازی،ج8 ص75 به بعد
📚الالهیات،علامه سبحانی،ج3 ص219 فصل هشتم
❗️ما در صدد اثبات نبوت پیامبر اسلام وحقانیت دستورات اسلام نیستیم وبحث درمورد آن فرصت دیگری را می طلبد.
❗️اصل اشکال:
چرا در قرآن سخن از برف به میان نیامده است؟
پاسخ:
ایت الله العظمی مکارم شیرازی می فرماید:
"قرآن یک کتاب تربیت وانسان سازی است که برای تکامل فرد وجامعه در همه جنبه های معنوی ومادی نازل شده است وهر آنچه برای هدایت بشر لازم است درآن بیان شده است والا قرآن یک دایره المعارف بزرگ نیست که تمام جزئیات علوم ریاضی،جغرافیایی،شیمی،فیزیک وگیاه شناسی ومانند آن درآن آمده باشد "
📚تفسیر نمونه،ج11 ص361
❗️با توضیح این مرجع بزرگوار پاسخ از آن اشکال داده شد.
به هر حال شکی در عمومیت دعوت پیامبر گرامی اسلام برای همه جهانیان نیست.
خداوند می فرماید:
"بگو ای مردم من رسول خدا به سوی همه شما هستم"اعراف 158
ومی فرماید:
"پربرکت است خداوندی که بر بنده اش قرآن را نازل کرد تا جهانیان را انذار دهد"فرقان 1
برای آگاهی بیشتر آز ادله عمومیت دعوت پیامبر گرامی اسلام رجوع کنید به کتاب مفاهیم القران،علامه سبحانی،ج3 ص39
برخی محققان معتقدند سخن از برف در قرآن آمده است.چنین می گویند:
"برف به آب منجمد سفید رنگ که به صورت بلورهایی به شکل منشور مسدس القاعده متبلور می شود گفته می شود که در فصل سرما از آسمان به زمین می ریزد"
وایات زیر را اشاره به برف می دانند؛
بارش برف قرمز برای عذاب فرعونیان:اعراف 130 و134
در خواست فرعونیان از موسی برای برطرف شدن برف عذاب اور:اعراف 130 و134
نزول برف وتگرگ از ابرهایی همچون کوه، جلوه ای از قدرت بی مانند خدا:نور 43"
📚فرهنگ قرآن،ج6 ص209
✅پرسمان اعتقادی
🆔ایدی ما در تلگرام برای طرح سوالات
@poorseman
📢کانال ما در تلگرام
@Rahnamye_Behesht
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_49
💡کلمات کلیدی :#قرآن, #برف, #عربستان
🔴شبهه
در #قرآن حرفی از #برف زده نشده است.
چرا؟
چون در گرمای صحرای #عربستان برف نمی باریده که با آن آشنایی داشته باشند و چون نميدانستند چيست بنابراين به عقلشان نميرسيده براي آن هم سوره اي درست كنند!!
اگر در عربستان برف میامد امروزه درمورد برف هم احکام زيادي داشتيم.
1-درست کردن آدم برفی حرام میشد!
2-برف بازی کردن برای زنان حرام میشد!
3-خوردن برف شفا دهنده بود!
4-اسکی بازی حرام میشد و اسکی باز کافر محسوب میشد و گردن زدن او جهاد در راه خدا به حساب میامد!
5-در صورت نبود آب باید با برف تیمم میشد!
6-برای راه رفتن بر روی برف اول باید پای راست را میگذاشتیم!
7-دو رکعت نماز خواندن روی برف ثواب هزار رکعت را داشت!
8-برای پارو کردن برف باید قبلش سوره برف را میخواندیم!
9-در صورت نیامدن برف دعای برف ساخته میشد!
آيا اسلام فقط براي عربستان آمده يا براي تمام مردم دنيا؟
آيا خدا نميدانسته برف چيست؟
نبايد دو كلمه هم درباره چيزهايي كه عربها عقلشان نميرسيده ، نوشته شده باشد تا بقيه مردم دنيا راهم شامل شود؟
شانس آوردیم که برف در عربستان نمیومده ، وگرنه زمستان هم همانند ماه رمضان پر دردسر و پر قوانین میشد !!!
🔵پاسخ شبهه:
نویسنده، ابتدا حکم قطعی میدهد که حرفی زده نشده و سپس میپرسد: چرا؟
حالا اگر کسی به آنها بگوید که از کجا فهمیدید که در قرآن سخنی از"برف و برق"نیامده است و کی گفته که عربها سرما یا برف ندیدهاند، چه خواهند گفت؟ وقتی به جای سؤال کردن، ابتدا دروغی را فرض مسلم میگیرند و سپس دربارهی فرض خود [که به قرآن نسبت دادهاند] چون و چرا هم میکنند، معلوم میشود که بدون علم، وارد موضعگیری مغرضانه شدهاند و اصلاً به دنبال پاسخ نیستند.
نه اینطور است که در شبهه جزیره عربستان هیچ سرما و برف و تگرگی نیامده باشد و نه این طور است که مردم به جاهای دیگر سفر نکرده و ندیده باشند. مثل این است که کسی بگوید: چون در شهری مثل تهران یا اصفهان یا مشهد، هوا رطوبت ندارد و شرجی نیست، مردمان این شهرها اصلاً نمیدانند و نمیفهمند که رطوبت هوا یعنی چه؟!
1⃣برف و تگرگ در قرآن:
واژهي فارسي «برف» در زبان عربي به معنای «ثلج» آمده است. اين واژه در قرآن نيامده اما واژه های دیگری مربوط به این پدیده جوی آمده است مثلا:
⚡️برد: برف یا بارانى كه در اثر هواى سرد منجمد می شود.
⚡️برد السّحاب: مخصوص به هواى سرد و ابرى است.
⚡️سحاب أبرد و برد: ابرى كه بسیار سرما زاست.
همچنین در برخی آیات، به طور ضمني به بارش برف اشاره شده. ایات زیر را بطور غیرمستقیم اشاره به برف دارند:
🌿 بارش برف قرمز برای عذاب فرعونیان: اعراف 130 و134
🌿 در خواست فرعونیان از موسی برای برطرف شدن برف عذاب اور: اعراف 130 و134
🌿 نزول برف و تگرگ از ابرهایی همچون کوه، جلوه ای از قدرت بی مانند خدا: نور 43
در قرآن، به #تگرگ و حتی نحوه تشکیل آن تصریح شده. برف و تگرگ، همان بارانی است که به علت برودت(سرمای)هوا،یخ زده است.اگر ذراتش ریز باشد به دانههای برف مبدل میشود و اگر درشتتر باشد و بیشتر یخ بزند،تگرگ میشود. هرکس کمی قرآن خوانده باشد،با آیات متعدد در خصوص"باران"که ریشه برف و تگرگ است،آشنا میشود.
«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُزْجِي سَحَابًا ثُمَّ يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا فَتَرَى الْوَدْقَ يَخْرُجُ مِنْ خِلَالِهِ وَيُنَزِّلُ مِنَ السَّمَاء مِن جِبَالٍ فِيهَا مِن بَرَدٍ فَيُصِيبُ بِهِ مَن يَشَاء وَيَصْرِفُهُ عَن مَّن يَشَاء يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِالْأَبْصَارِ»(النّور،43)
ترجمه: آيا نديدى كه خداوند ابرى را (از هر سو)به آرامى مىراند سپس ميان(قطعات)آن پيوند مىدهد سپس آن را متراكم مىسازد،پس باران را مىبينى كه از لابهلاى آن بيرون مىآيد،و نيز از آسمان(بالاى سرتان)از كوههاى ابر يخزده كه در آن هست برف و تگرگ فرو مىريزد،پس به سبب آن به قومى كه بخواهد(در دنيا به آنها كيفر دهد)زيان مىرساند و آن را از قومى كه بخواهد برمىگرداند، نزديك است رو شنى برقش(نور) چشمها را از بين ببرد.
ضمنا این آیه، بیانگر اعجاز علمی قرآن در تشکیل تگرگ است. 👌 از نظر علم هواشناسی تگرگ فقط در ابرهای کومولونیمبوس که دارای حالت عمودی و ارتفاع زیادی هستند، رخ میدهد. تصاویر ماهواره ای نشان میدهد که این گونه ابرها مثل رشته کوه ها و کوه هایی عظیم از کریستال های یخی هستند. و جالب تر آنکه علم هواشناسی بیان میدارد که نحوه تشکیل این گونه ابرها از پیوند ابرهای کومولوس (يُؤَلِّفُ بَيْنَهُ) و سپس انباشته شدن و رشد عمودی یافتن آنهاست(ثُمَّ يَجْعَلُهُ رُكَامًا(
2⃣اگر نام چیزی در قرآن نیامده مسئله عجیبی نیست؛ چرا که به جز اسم برف موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که در قرآن به آنها اشاره نشده است.برای مثال درباره میوهای؛مانند پرتقال یا لیمو و یا موز یا درباره موادی؛مانند نفت و بنزین و بسیاری از چیزهای دیگر مطلبی در قرآن وجود ندارد.پس این پرسش نسبت به همه آنها وجود خواهد داشت.بدیهی است که این نقصی برای قرآن نخواهد بود؛ چرا که قرآن کتاب دائرة المعارف نیست،تا اسامی هر چیزی در آن وجود داشته باشد.
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/4760
3⃣قرآن کریم،در همان زمان از مسائلی حرف زد که علم آن زمان در هیچ جای دنیا بدان دست نیافته بودند.و این بدان معناست که برای هیچ یک از انسانهای آن زمان،قابل درک نبود.
اما امروزه میبینیم که با پیشرفت علوم مختلف اعم از نجوم و ریاضیات و پزشکی و...بسیاری از آیات قرآن برای مردم روشن شد. و اینگونه،معجزه بودن قرآن برای بشر تبیین شد.
برای نمونه،میتوان به این موارد اشاره کرد:
✅مراحل رشد جنین:
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/22/
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/138/
✅هفت لایه بودن جو و هفت لایه بودن زمین:
http://miraclesofthequran.persianblog.ir/post/4/
✅نور خورشید نور اصلی و نور ماه نور بازتابی است:
http://hforgan.mihanblog.com/extrapage/0004
و...
4⃣نیاز ما به قرآن برای این است که مسائل مورد نیازمان را برای ما روشن کند.نه اینکه از هر مساله ای سخن گفته باشد.
قرآن یک کتاب تربیت و انسان سازی است که برای تکامل فرد وجامعه در همه جنبه های معنوی ومادی نازل شده است وهر آنچه برای هدایت بشر لازم است درآن بیان شده است والا قرآن یک دایره المعارف بزرگ نیست که تمام جزئیات علوم ریاضی،جغرافیایی،شیمی،فیزیک وگیاه شناسی ومانند آن درآن آمده باشد
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_49
💡کلمات کلیدی :#قرآن, #برف, #عربستان
🔻متن شبهه:
" ﺑﺮﻑ ﺩﺭ ﺍﺳﻼﻡ !!! ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﺣﺮﻓﯽ ﺍﺯ ﺑﺮﻑ ﺯﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﭼﺮﺍ؟ ﭼﻮﻥ ﺩﺭ ﮔﺮﻣﺎﯼ ﺻﺤﺮﺍﯼ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺑﺮﻑ ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺭﯾﺪﻩ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺁﻥ ﺁﺷﻨﺎﯾﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﭼﻮﻥ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﺴﺘﻨﺪ ﭼﻴﺴﺖ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺑﻪ ﻋﻘﻠﺸﺎﻥ ﻧﻤﻴﺮﺳﻴﺪﻩ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺳﻮﺭﻩ ﺍﻱ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﻨﻨﺪ!
ﺍﮔﺮ ﺩﺭ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺑﺮﻑ ﻣﯿﺎﻣﺪ ﺍﻣﺮﻭﺯﻩ ﺩﺭﻣﻮﺭﺩ ﺑﺮﻑ ﻫﻢ ﺍﺣﮑﺎﻡ ﺯﻳﺎﺩﻱ ﺩﺍﺷﺘﻴﻢ ... ﺁﻳﺎ ﺍﺳﻼﻡ ﻓﻘﻂ ﺑﺮﺍﻱ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺁﻣﺪﻩ ﻳﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻤﺎﻡ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﻧﻴﺎ؟ ﺁﻳﺎ ﺧﺪﺍ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﺴﺘﻪ ﺑﺮﻑ ﭼﻴﺴﺖ؟ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﺩﻭ ﻛﻠﻤﻪ ﻫﻢ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﭼﻴﺰﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﻋﺮﺑﻬﺎ ﻋﻘﻠﺸﺎﻥ ﻧﻤﻴﺮﺳﻴﺪﻩ ،ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ ﺑﻘﻴﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﺍﻫﻢ ﺷﺎﻣﻞ ﺷﻮﺩ؟ ﺷﺎﻧﺲ ﺁﻭﺭﺩﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﺮﻑ ﺩﺭ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﻧﻤﯿﻮﻣﺪﻩ ، ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ ﻫﻢ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﻣﺎﻩ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﭘﺮ ﺩﺭﺩﺳﺮ ﻭ ﭘﺮ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﻣﯿﺸﺪ.
🔻پاسخ:
🔸در قرآن کریم، مباحث غالبا کلی مطرح می شود، مخصوصا اگر مسائل فقهی باشند. بنابراین اگر بخواهیم احکام مربوط به برف را بدانیم، دانستن احکام باران کافی است... همانطور که فقها درباره برف احکامی در باب وضو و طهارت بیان کرده اند.
🔸قرآن کریم شامل همه چیز است، نه به این معناست که مانند یک دایرة المعارف همه لغات و اسامی موجودات عالم در آن بیان شده باشد؛ بلکه شمول همه چیز بودن قرآن، یکی از معجزات قرآن است به این بیان که شاید کلمه برف در قرآن نیامده است، ولی احکام و مفهوم آن از آیات قرآن برداشت می شود. مثلا:
🔸در قرآن کریم آمده است: «وَ یُنَزِّلُ مِنَ السَّماءِ مِنْ جِبالٍ فِیها مِنْ بَرَدٍ فَیُصِیبُ بِهِ مَنْ یَشاءُ وَ یَصْرِفُهُ عَنْ مَنْ یَشاءُ» (و از آسمان ـ از کوههای که در آن است ـ دانههای سرد (تگرگ) نازل میکند و هر کس را بخواهد بوسیله آن زیان میرساند...) سوره نور آیه 43
🔸این آیه به نزول شی ای سرد از آسمان که منشاء آن جبال (کوه های) آسمانی است اشاره دارد، در علوم تفسیر به برف و تگرگ تعبیر شده است. اما یک نکته بسیار دقیق و اعجاز برانگیز در این آیه وجود دارد؛ در ادامه به این معجزه خواهیم پرداخت:
🔸«جبال» جمع جبل است، «معجم مقابیس اللغة» در معنی جبال آورده است به معنی تجمع شی توام با ارتفاع است، همین معنی در «التحقیق» نیز آمده است. بنابراین جبل به معنای کوه، دارای یک معنای دوم است که هر توده عظیم به هم انباشته مرتفع می باشد.
🔸در تعریف برف نیز محققین چنین گفته اند: «وقتی هوای گرم به بالای آسمان صعود میکند، بخار آب را هم همراه خودش به بالا به داخل آسمان میبرد. در بالای آسمان بخار آب سرد شده و قطرههای آب دور ذرّههای ریز گرد و غبار موجود در هوا تشکیل میشود. مقداری از بخار آب هم به شکل بلورهای ریز یخ منجمد میشود که قطرههای آب سردشده را جذب میکند. قطرهها به شکل بلورهای یخ منجمد شده و کریستالهای بزرگتری را تشکیل میدهد که آنها را برفریزه مینامند.»
🔸بدیهی است هر چه از سطح زمین دور باشیم، دما کمتر بوده و در نتیجه هرچه ارتفاع بیشتر باشد، تراکم بیشتر شده و تجمع ملکولی باعث می شود تا برف تشکیل بشود.
🔸بنابراین، معنی دوم جبل (شیء متراکم با ارتفاع) کاملا بر برف و شیوه تشکیل آن منطبق است، در حالی که کلمه ثلج به معنی برف در قرآن بکار نرفته است تا موجب حیرت اعراب صدر اسلام گردد.
🔸ضمنا دانشمندانی در طول تاریخ از برخی ابرهای باردار، به کوه هایی از برف یاد کرده اند...
🔸معجزه بودن این مساله علاوه بر مورد فوق، نداشتن مسائل پیچیده در سطح ظاهری در قرآن نیز می توان اضافه کرد، به طوری که اعراب 1400 سال پیش با فاصله بسیار زیاد آنها از علوم مختلف، با خواندن چنین کتابی و مطالب علمی آن، هرگز حیرت زده نشده و به نقد و نفی آن نپرداخته اند؛ مثلا اگر در قرآن به کروی بودن کره زمین تصریح می شد، یقینا مورد نقد اعراب قرار می گرفت چرا که در آن دوران نظام بطلمیوسی بر جهان حاکم بود؛ و قرآن کروی بودن زمین را، با عبارت ظریف : "رب المشارق و المغارب" و سایر عبارات بیان می دارد.
🔻برای مطالعه مطالب بیشتر، به آدرس زیر مراجعه کنید:
🔹http://shobhe.net/Archives/535
🌐 @SHOBHE_NET
بازنشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
هدایت شده از ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_50
💡کلمات کلیدی : #اسرائیل, #معجزات_قابل_دیدن, #عدل_خداوند
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
چرا خداوند برای قومی مانند اسرائیل این همه معجزات قابل دیدن میآورد و برای قومی دیگر در زمان دیگر (مثلا زمان حال) این معجزات به آن نوع دیده نمیشود؟ آیا این عدل خداوند را نقص نمیکند؟
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
این شبهه بسیار قوی است اولا شبهه کننده با طرح شبهه می خواسته خود معجزه ی الهی را زیر سوال ببرد
یعنی گوید اگر می خواهی قبول کنی
که خداوند عادل است باید معجزه را قبول نکنی
چون مخالف با عدالت خدا وند است
مگر چگونه می شود خدا عادل باشد و معجزه در زمان قدیم باشد و در زمان نوین که مردم به آن احتیاج دارند نباشد
از طرفی می خواهد بگوید حالا که می خواهی معجزه ی الهی را قبول داشته باشی باید جزء فرقه ی
اشاعره بشوی همان هایی که عدل خداوند را قبول ندارند
یعنی دارد با یک تیر دونشان می زند
از طرفی مخاطب را در باتلاقی
می اندازد که نه راه فرار از شبهه داشته باشد نه قبول شبهه
چون در هر دوصورت گرفتار می شود
واقعا شبهه ی بسیار قوی است
پاسخ:
اولا عدل به معنای آنکه هرچیزی را سر جای خود قرار دادن است
نه به معنای مساوی بودن
چه بسا خیلی زمان ها مساوی قرار دادن حق بین افراد خودش عین بی عدالتی باشد
ثانیا اگر عقل ناقص ما فکر کرد که چیزی سر جای خودش نیست
این سبب نمی شود که بگوییم خدا عادل نیست
نه عقل ناقص ما درک نکرده که چیزی سر جای خودش نیست
ضمنا اگر کسی خدا را شناخته و به وجودش ایمان آورده، میداند که خداوند متعال منزه (سبحان) از هر عیب و نقصی و کاستی میباشد و اگر موجودی را یافت که "عادل" نبود و یا حتی عادل بود، اما امکان عدول از عدل [که برابر با ظلم میباشد]، به او راه داشت، قطعاً آن موجود خدا نیست.
پس لازم است که به هنگام مواجهه با سؤال یا شبهه، همان موضوع طرح و بررسی شود و زود ختم به «آیا با عدل خدا منافات ندارد؟!» نگردد. خدا، اگر خداست، پس عادل است و اگر موجودی عادل نبود، او خدا نیست.
ﮪ – ضمنا، معجزهی هر پیامبری، متناسب با شرایط زمانی و مکانی، ضرورت و نیاز مخاطبین صورت پذیرفته است. در زمان حضرت موسی علیه السلام، اتکا به جادو و جنبل و قدرتها و کارهای شیطانی و ... بسیار بود و بدین وسیله مردمان را فریب میدادند و آنها را به سوی خدایان کاذب میخواندند، از معجزات ایشان، عصایی شد که کلاً قائلهی "سحر" را ببلعد، چنان که ساحران نیز ایمان بیاورند – در زمان حضرت عیسی علیه السلام، طبیبان و حکیمان، خود را خدایان یا نمایندگان خدایان میخواندند، معچزه ایشان بینا کردن کور، شفای بیماران لاعلاج و حتی زنده کردن مردگان به اذن پروردگار گردید، تا هیچ کس نتواند مدعی شده و رقابت کند.
هدایت شده از ویکی شبهه ( پاسخ به شبهات و شایعات فضای مجازی)
نیاز و معجزه در عصر ما:
پیامبر عظیم الشأن اسلام، حضرت محمد مصطفی صلوات الله علیه و آله، آخرین انبیای الهی میباشد، پس بالتبع آخرین رسولان نیز هست، یعنی پس از ایشان دیگر به کسی وحی به عنوان نبی نازل نمیگردد و شریعتی از ناحیهی خداوند هادی، ظهور نمینماید.
اگر چه معجزهی الهی، برای مردم هر زمانی معجزه است، یعنی در هیچ زمانی، هیچ کس نمیتواند آن کار را آنطور و در آن مدت انجام دهد، اما نیازها دگرگون میشود. دیگر نیاز مردم در این عصر، سالم در آمدن از آتش - پرواز به وسیله باد – ایجاد تونل در وسط و عمق دریاها یا احداث پل برای عبور از روی آب – یا معالجات شگفتآور پزشکی – یا حتی رفتن به کرات دیگر و ...، نمیباشد.
این کارها را تا حدودی، دیگران نیز انجام میدهند [البته نه به شکل معجزه، بلکه با اسباب و وسایل گوناگون]،
اما نیاز مردم امروز، از سنخ "علم" است که با "کلام" تبیین و ابلاغ میشود. پس معجزه پیامبر آخرالزمان نیز باید از سنخ "کلام" باشد که هست. قرآن مجید، کلام الله و معجزهی پیامبر این عصر تا آخرالزمان میباشد.
امروزه کسی با دیدن سفینهای که به مریخ نزدیک شده، یا ابریارانهای که پیچیدهترین اعدام و ارقام را در کسری از ثانیه محاسبه و ردیف میکند، یا تونلی که زیر دریا حفر میشود، یا پیوند اعضا و حتی شبیهسازی و ...؛ نه به خدا ایمان میآورد [مگر آن که علم را به عقل ارجاع دهد و نتیجه بگیرد]؛ و نه به خدای حقیقی کافر شده و به بندگی خدایان کاذب روی میآورد؛ اما علم حقیقی، جهانشناسی، انسان شناشی، نشانهشناسی، جامعهشناسی، اخلاق، حقوق فردی و اجتماعی، حکمت و فلسفه و نظام سیاسی و تعریف قدرت است که مردمان را تحت عنوان "ایسم"های گوناگون به این طرف و آن طرف میکشاند.
اگر در آن روزگار، ابزار مستکبرین جادو و جنبل و خرافات بود، امروزه ابزار مستکبرین "کلام" است که در "کتابت و کتاب"، تبیین، ترویج و القا میشود و حتی به زور نیز تحمیل میگردد.
پس معجزهی الهی و منطبق با نیاز عصر ما تا آخرالزمان، همان "علم" است که با کلام، قلم و کتاب" در اختیار و شهود عقلی و قلبی و نیز رویت عینی (چشمی و ظاهری) همگان قرار دارد.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe