🔸 الْحَمْدُ لِلّهِ اَلَّذِي جَعَلَنَا مِنَ اَلْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ اَلْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
27.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ویژه برنامه منزلت غدیر 3
🔸 سلسله سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی
🔹 جریان غدیر خلافت و جانشینی رسول گرامی اسلام در #امر_دین است هر آنچه را که پیامبر گرامی اسلام از ساحت الهی تلقی کرد و دریافت کرد و آن را به عنوان #حقیقت_دین در جایگاه وجودی خودش محقق ساخت، همان حقیقت بعینه به وجود اهل بیت (علیهم السلام) و امامان معصوم منتقل می شود... .
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
💠 عظمت روز جهانی غدیر
🔻 بهترین معرّف برای عظمت روز غدیر و #حادثه_جهانی این روز قرآن و عترت است. خدای سبحان در سوره مائده به رسولاكرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: ﴿یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ﴾.
در این جمله چون رسالت ربّ مطلق است و هیچ قیدی ندارد، بدین معناست كه در صورت عدم تبیین امامت و نصب امام، دیگر سمت رسالت نخواهی داشت و اصلاً به وظیفه و #رسالت_الهی خود عمل نكردهای، زیرا امام و امامت تضمین كننده #اصل_دین است.
📚 شمیم ولایت، ص 116
#غدیر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ثمره رسالت
🔸 چه حادثه ای در هجدهم ذی حجه در سرزمین #غدیر رخ داد كه این روز را برای ابد عید كرد؟ آیه ای در قرآن كریم سوره مباركه مائده چنین پیامی را به رسول اكرم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الكرم) می دهد كه ﴿یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاس﴾؛ یعنی تو گرچه دارای مقام ولایتی و گرچه دارای مقام نبوتی اما در این پیام آسمانی رسالت تو مطرح است ﴿یا أَیهَا الرَّسُول﴾! در آن بخش های قرآنی كه ﴿یا أَیهَا النَّبِی﴾ مطرح است، حساب خاص خود را دارد؛ اما در این گونه از آیات كه رسالت رسول گرامی معنون است، حساب مخصوص خود را داراست ﴿یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیكَ مِنْ رَبِّكَ﴾؛ یعنی آنچه از طرف ذات اقدس الهی و ربّ تو به سوی تو نازل شده است آن را #ابلاغ بكن! اگر آنچه را كه از طرف پروردگارت به سوی تو نازل شده است آن را به مردم ابلاغ نكردی، رسالت خدا را ابلاغ نكردی!
🔸 تو رسول گرامی «الله» هستی و این رسالتت كم كم به پایان می رسد، تقریباً بیش از بیست سال را گذرانده ای، تو به عنوان سید مرسلین شناخته شده ای، اگر این حادثه مهم غدیر را #ابلاغ نكنی، اصلاً آن رسالت الهی را ابلاغ نكرده ای! دیگر در صف مُرسلین نخواهی بود ﴿وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ﴾؛ یعنی دیگر سمت رسالت نخواهی داشت، زیرا حادثه غدیر تضمین كننده #اصل_دین است.
#باز_نشر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1376/02/06
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 وحدت
🔸 فرمود اختلاف را رها کنید؛ نظام هستی، اختلاف را نمی پذیرد. این غده بدخیم اختلاف، تنازع و درگیری، نتیجه اش جنگ جهانی اول بود که اثر نکرد جنگ جهانی دوم بود که اثر نکرد. این سخنان #عید_غدیر مخصوص ایران نیست مخصوص حوزه اسلامی نیست مخصوص شرق و غرب نیست، مخصوص #جامعه_بشری است... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 وحدت
🔸 فرمود اختلاف را رها کنید؛ نظام هستی، اختلاف را نمی پذیرد. این غده بدخیم اختلاف، تنازع و درگیری، نتیجه اش جنگ جهانی اول بود که اثر نکرد جنگ جهانی دوم بود که اثر نکرد. این سخنان #عید_غدیر مخصوص ایران نیست مخصوص حوزه اسلامی نیست مخصوص شرق و غرب نیست، مخصوص #جامعه_بشری است!
بشر باید بداند که نه جنگ جهانی اول و اول ها نه جنگ جهانی دوم و دوم ها نه جنگ های نیابتی نه تحریم ها نه سوء استفاده ها نه قلدری ها نه قدرت نمایی ها هیچ کدام جامعه را آرام نمی کند #متمدن نمی کند!
🔸 اینها سخنان نورانی حضرت امیر است؛ فرمود نظام هستی با اختلاف هماهنگ نیست. در جریان معرفی خود فرمود احدی مثل من مردم را به #وحدت دعوت نکرده است، قبل از من و بعد از من انبیا که آمدند اولیا که آمدند همه همین حرف را زدند؛ فرمود خدای سبحان هیچ بشری را از راه اختلاف به خیر نرساند «مِمَّنْ مَضَی وَ لاَ مِمَّنْ بَقِی» خدای سبحان هیچ کشوری را هیچ امتی را هیچ غرب و شرقی را با اختلاف و درگیری و تحریم این و کوبیدن آن به خیر نرساند «مِمَّنْ مَضَی وَ لاَ مِمَّنْ بَقِی».
فرمود همانطوری که گوسفند تکچَر و مخالف و مختلف، طعمه گرگ است، انسان متکبرو و مستبد، طعمه شیطان است: «فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّیْطَانِ کَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ».
📚 برشی از پیام به ومین همایش ملی نهج البلاغه در آراء و اندیشه های اسلام شناسان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 نعمت ولایت
🔸 یک بیان لطیفی سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی دارد که درست است #نعمت_خدا اقسامی دارد: نعمت ظاهر دارد، نعمت باطن دارد؛ ولی یک وقت است که بالصّراحه تعبیر می کند که ﴿ما بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّه﴾؛ نعمت هایی به شما دادیم کشاورزی دادیم باغداری دادیم، ﴿مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ﴾، ﴿كُلُوا وَ ارْعَوْا أَنْعامَكُم﴾ این همه از نعمت ها! یک وقت است می گوید نعمت دنیا و آخرت آن هم تصریح است؛ اما یک وقت نعمت «بالقول المطلق» در قرآن ذکر می شود که آن #نعمت_ولایت است... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نعمت ولایت
🔸 یک بیان لطیفی سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی دارد که درست است #نعمت_خدا اقسامی دارد: نعمت ظاهر دارد، نعمت باطن دارد؛ ولی یک وقت است که بالصّراحه تعبیر می کند که ﴿ما بِكُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّه﴾؛ نعمت هایی به شما دادیم کشاورزی دادیم باغداری دادیم، ﴿مَتاعاً لَكُمْ وَ لِأَنْعامِكُمْ﴾، ﴿كُلُوا وَ ارْعَوْا أَنْعامَكُم﴾ این همه از نعمت ها! یک وقت است می گوید نعمت دنیا و آخرت آن هم تصریح است؛ اما یک وقت نعمت «بالقول المطلق» در قرآن ذکر می شود که آن #نعمت_ولایت است. ذیل آیه ﴿لَتُسْئَلُنَّ یوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِ﴾ یک بیان نورانی از امام رضا (سلام الله علیه) است که فرمود: «نَحْنُ النَّعِیم».
نعمت اگر مقید ذکر شد، قیدش مُشَخِّص اوست و اگر مطلق ذکر شد، نعمت #نعمت_ولایت است. در ذیل آیه ﴿لَتُسْئَلُنَّ یوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِ﴾، آن جا امام رضا فرمود: «نَحْنُ النَّعِیم». این جا فرمود ﴿الْیوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دینَكُم وَ أَتْمَمْتُ عَلَیكُمْ نِعْمَتی﴾ نعمت مطلق است، آسمان و زمین نعمت هستند؛ اما روزی ﴿إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ﴾ در کنارش هست؛ اما این #نعمت_ولایت است که برای همیشه هست؛ لذا بعد از اینکه حضرت دستش را بلند کرد و فرمود علی جانشین من است «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِی مَوْلَاه»، خیمه جداگانه ای نصب کرد و حضرت امیر آن جا تشریف بردند و همه آمدند و از نزدیک «بخٍّ بخٍّ» تبریک گفتند و اقرار کردند و اعتراف کردند، بعد آیه نازل شد: «الْیوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دینَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیكُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دینا».
🔸 در همان بخش اوایل سوره مبارکه «مائده» است که ﴿الْیوْمَ یئِسَ الَّذینَ كَفَرُوا مِنْ دینِكُمْ﴾؛ دیگر مشرکان و کفّار با داشتن رهبری مثل علی از شما ناامیدند و ناامید هم بودند، تا دیروز ممکن بود کسی طمع کند؛ ولی ﴿الْیوْمَ یئِسَ الَّذینَ كَفَرُوا مِنْ دینِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْن﴾ که اینها #برکات_غدیر است.
#عید_غدیر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/06/16
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 382
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 دعا برای والدین
سزاوار است موٴمنان افزون بر نیكی به والدین، دعای امام سجاد (علیه السلام) ...
(6) اللَّهُمَّ خَفِّضْ لَهُمَا صَوْتِى، وَ أَطِبْ لَهُمَا كَلامِى، وَ أَلِنْ لَهُمَا عَرِيكَتِى، وَ اعْطِفْ عَلَيْهِمَا قَلْبِى، وَ صَيِّرْنِى بِهِمَا رَفِيقاً، وَ عَلَيْهِمَا شَفِيقاً؛ خدايا آواز مرا پيش ايشان پست و سخن مرا با آنها خوش گردان و خوي مرا نرم كن و دل مرا بر آنها مهربان و مرا نسبت به آنها خوشرفتار و دلسوز گردان.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 254
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 خطر ضعف فرهنگی
🔸 ﴿و اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ﴾؛ خدا تو را از مردم حفظ می كند، اولاً رسول گرامی در ردیف اوحدی از مبلغان الهی است، از كسی ترسی ندارد! از بشر هراسناك نبود تا در اثر ترس از مردم از تبلیغ #حادثه_تاریخی_غدیر تسامح كند؛ زیرا به شهادت قرآن كریم آن روزی كه همه مسلح بودند و رسول گرامی بی سلاح بود از هیچ كس ترسی نداشت. او از چه می ترسید؟ با تشریح فضای حجاز از یك سو و تحلیل فضای جهان معاصر بعد از فتح مكه از سوی دیگر، روشن شده است كه پیغمبر از احدی در جنگ نظامی، قدرت نظامی و مانند آن هراسی نداشت. اینكه در بخش پایانی آیه فرمود خدا تو را از مردم حفظ می كند، معلوم می شود خطر نظامی نبود؛ عمده خطر سیاسی و #جو_سازی مردم حجاز بود كه مبادا بگویند رسول گرامی برای این داعیه، داعیه رسالت در سر پروراند كه مردم را محكوم خاندان خود كند، پسر عمو و داماد خود را جانشین خود كند و امارت بر مردم را میراث و موروث خاندان خود كند و مانند آن. اگر مردم در اثر #ضعف_فرهنگی دچار چنین شبهه ای شدند آنگاه چه كند؟ این ترس همیشه هست. وجود مبارك رسول گرامی هم چنین ترسی را داشت كه اگر مردم نتوانند تشخیص بدهند كه این حكم «حكم الله» است، ولایت علی بن ابی طالب در رخداد غدیر نصب الهی است، #وكالت نیست #ولایت است، من نگفتم خدا گفته است، شخصیت حقیقی و حقوقی علی همانند ندارد، اینچنین نیست كه سخن از امارت و حكومت و سلطنت و امثال ذلك باشد.
🔸 اینكه فرمود: ﴿وَ اللّهُ یعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ﴾ یعنی من طرزی انجام می دهم كه طرز فكر مردم عوض بشود، مردم كاملاً بفهمند، دیگر این را توطئه ندانند و دیگر تو را متهم نكنند. ذات اقدس الهی با چنین اهمیتی حادثه #غدیر را برای رسول گرامی (علیه وعلی آله تحیه و الثناء) تحلیل كرد و تبیین كرد.
#باز_نشر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1383/02/06
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نور علم
🔹 اگر انسان به آن #مرحله_نور رسید او واقعاً عالم است و اگر آن نور را در خود نیافت واقعاً عالم نیست و آنچه هم كه به نام درس و بحث در مدرسه ها می خواند، در اواخر عمر از او گرفته می شود و به صورت یك عوام تیره دل می میرد. این طور نیست كه علم در آخر عمر برای هر كسی بماند و هر كسی هم عالماً بمیرد و اگر عالماً نمرد، عالماً هم محشور نمی شود و اگر عالماً محشور نشد حقّ شفاعت هم ندارد.
🔹 كسی كه عوام مرد عوام محشور می شود و حداكثر این است كه نسوزد اما همّت ما این نباشد كه جهنّم نرویم و نسوزیم، این یك همّت دون و پست است زیرا خدای سبحان بسیاری از افراد را جهنّم نمی برد؛ دیوانه ها را جهنّم نمی برد، بچه ها را جهنّم نمی برد، كفّاری كه مستضعف اند و دسترسی فکری ندارند که تبلیغات اسلامی اصلاً به آنها نرسیده را به جهنّم نمی برد.
🔹 آن همه مقامات كه خدای سبحان برای انسان مقرّر كرده است چرا انسان خود را نازل بفروشد؟! این امری است كه انسان به خوبی می تواند در خود بیازماید كه عالم است یا نه؛ كسی بگوید «من نمی توانم بفهمم عالمم یا نه» این درست نیست، انسان می تواند بفهمد نورانی است یا نه، اگر در خود نورانیتی احساس كرد كه دیگر #گناه نمی كند، این یقین بداند قرآن را فهمید و #قرآن در #جان او جا پیدا کرده است و اگر همان آدم قبلی بود، گرچه ممكن است خوب بتواند حرف بزند، اصطلاحات را ممكن است خوب بگوید براهین و قیاس و استدلال را ممكن است از آیات استفاده كند؛ امّا در حقیقت قرآن را نفهمید و قرآن در جان او جا پیدا نكرده است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره جلسه 75
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
تاکید خداوند بر اجتماعی بودن انسان/ عبادات فردی برای رستگاری کافی نیست!
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی: ذات اقدس الهی ما را اجتماعی بار آورد به همین علت عبادات فردی برای رستگاری کافی نیستند.
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
تاکید خداوند بر اجتماعی بودن انسان/ عبادات فردی برای رستگاری کافی نیست!
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی در یکی از جلسات درس تفسیر خود اظهار داشتند: همه انسان ها بدون استثناء در حال زیان و خسران هستند و به یخ فروشی می مانند که یخ هایش یعنی اصل سرمایه اش در حال آب شدن است به جز انسان هایی که #شروط_چهار_گانه سوره عصر را رعایت کنند.
ایشان با اشاره به این شروط چهارگانه بیان داشتند: قرآن همه انسان ها را زیانکار می داند جز انسان هایی که که #ایمان بیاورند، #عمل_صالح داشته باشد، #تواصی_به_حق داشته باشند و #تواصی_به_صبر داشته باشند.
🔹 معظم له ادامه داند: خداوند برای نشان دادن اهمیت این چهار شرط، در ابتدای سوره به «عصر» قسم خورده. برخی از مفسران قائل به اینند که منظور از عصر در اینجا #عصر_حیات_پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله است چون عصر وحی و نبوت عصری است زرّین و انسان پرور و انسان ساز.
🔹 مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به جایگاه جامعه اسلامی اذعان داشتند: اگر جامعه اسلامی بهترین جامعه بشری است و خداوند از آن به عنوان ﴿هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ﴾ یاد می کند به دلیل وجود مؤمنانی است که این #شروط_الهی را رعایت می کنند.
🔹 ایشان تاکید کردند: از سویی دیگر قرآن می فرماید اگر این شروط را رعایت نکنید نه تنها خیر البریه نخواهید بود بلکه مغبون خواهید شد. ﴿یَوْمَ یَجْمَعُکُمْ لِیَوْمِ الْجَمْعِ ذلِکَ یَوْمُ التَّغابُنِ﴾. مغبون به معنای کسی است که نه تنها سودی نکرده بلکه اصل سرمایه اش را هم از دست داده. انسان گناهکار در قیامت چنین وضعیتی دارد.
🔹 مرجع تقلید جهان تشیع ضمن شرح تفاوت #ایمان و #اعتقاد اظهار داشتند: فرد معتقد کسی است که به خدا و آنچه خدا فرموده باور داشته باشد اما #مؤمن کسی است که علاوه بر باور، شروط مذکور را نیز رعایت کند.
🔹 ایشان با بیان اینکه ذات اقدس الهی ما را اجتماعی بار آورد خاطرنشان کردند: تواصی به حق و تواصی به صبر به دلیل #اجتماعی_بودن_انسان است به همین علت عبادات فردی برای رستگاری کافی نیستند.
📚 سوره مبارکه عصر
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 383
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 دعا برای والدین
سزاوار است موٴمنان افزون بر نیكی به والدین، دعای امام سجاد (علیه السلام) ...
(7) اللَّهُمَّ اشْكُرْ لَهُمَا تَرْبِیتِى، وَ أَثِبْهُمَا عَلَی تَكْرِمَتِى، وَ احْفَظْ لَهُمَا مَا حَفِظَاهُ مِنِّى فِى صِغَرِى؛ خدایا آنان را در ازای پروراندن من جزای نیكو ده و در مقابل عزیز داشتن من پاداش بزرگ مرحمت كن و چون مرا در خردی از آسیب و گزند نگاهداشتند تو نیز آنان را نگاهداری كن.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 254
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
جایگاه حقیقی انسان مؤمن از منظر امام موسی کاظم(ع)
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت میلاد سراسر نور امام موسی بن جعفر علیه السلام، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص آموزه های اخلاقی آن امام همام را از نظر می گذرانیم.
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
جایگاه حقیقی انسان مؤمن از منظر امام موسی کاظم(ع)
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت میلاد سراسر نور امام #موسی_بن_جعفر علیه السلام، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص آموزه های اخلاقی آن امام همام را از نظر می گذرانیم.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: سالروز میلاد سراسر نور امام کاظم (ع) فرصت مناسبی است تا بتوان به معارف بلند و حکیمان دین در پرتو فرمایشات گهربار آن بزرگواردست یافته و به عنوان یک #الگوی_اسلامی_و_دینی بهره برد. آن حضرت در ضمن مقابله با حاکمان جور زمان خود، حوزههای علمیه قوی و غنی تشکیل داد، طلاب مستعد را شناسایی کرد و شاگردان فراوانی تربیت کرد که عده زیادی از آنها جزء روات از احادیث و جزء علمای بزرگوار و جزء محدثین و مفسران شدند که یکی از آن شاگردان بنام، هشام بن حکم است.
🔸 ایشان در ادامه به جایگاه رفیع مؤمنان از منظر امام کاظم (ع) اشاره کردند و ابراز داشتند: وجود مبارک امام هفتم (ع)، #مقام_مؤمن را خیلی بالا می داند. بالا بودن مقام مؤمن تنها به این نیست که در آخرت درجات او زیاد است بلکه بالا بودن مقام مؤمن این است که او نزدیک انبیا و ائمه (ع) بسیاری از فضایل و معارف و علوم را می تواند یاد بگیرد و عمل بکند و منتشر بکند (این سرمایه در انسان هست). اگر کسی این سرمایه را شناخت، خود را ارزان نمی فروشد؛ هرگز نمی گوید من حالا که مدرس شدم یا درس سطح می گویم یا درس خارج می گویم همین مقدار بس است. در تعبیرات دینی ما آمده است: #اولین_روز_جهلِ یک حوزوی یا دانشگاهی آن وقتی است که بگوید من فارغ التحصیل شدم؛ خب حیف نیست که آدم به دنبال نخود سیاه برود و خودش را ارزان بفروشد بگوید من حالا امام جمعه یا جماعت شدم ؟! اگر انسان می تواند به جایی برسد که نزدیک امام معصوم قرار بگیرد چرا خود را مفت بفروشد؟!
🔸 معظم له ادامه دادند: امام کاظم (ع) به هشام می فرمایند: «یا هشام لا تَجتَمِعُ هذه الخصال الا لنبیٍ أو وصیٍ أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان»؛ وقتی معارف عقلی را مطرح میکند می فرماید این معارف بلند و این فضایل فراوان، از آنِ انبیا و ائمه است و ازآنِ مؤمنی است که در #آزمون_الهی قلبش پیروز شد (نه زبانش). بنابراین این مقام برای ما هست، اگر این راه باز است چرا خود را ارزان بفروشیم؟! خب خسارت که دیگر حقیقت شرعیه ندارد، همین است که آدم یک کالای گران داشته باشد و این کالا را به مرجعیت بفروشد یا به پیش نمازی بفروشد! فرمود: «الا لنبیٍ أو وصیٍ أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان و اما سائر ذلک من المومنین فانّ احدّهم لا یَخلو مِن ان یکونَ فیه بعضُ هذه الجنود»؛ افراد عادی مقداری از این فضایل عقلی را فراهم میکنند ولی آن مؤمنان وارسته، در ردیف اولیای الهیاند (این اصل اول). بنابراین ما می توانیم و این #سرمایه را داریم که یک انسان ابدی باشیم.
#ولادت_امام_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 آرشیو درس اخلاق معظم له
https://b2n.ir/f70785
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دلیل بعثت پیامبران
🔸 حضرت #امام_كاظم_علیه_السلام فرمود: خداوند، پیامبران (علیهمالسلام) را مبعوث نكرد، مگر برای آنكه بندگان در آنچه از ناحیه خداوند است، به خوبی تعقل كنند.
بهترین كسی كه اجابت می كند، همانا كسی است كه #معرفت او نسبت به خداوند بهتر باشد، و داناترین آنان به كار خداوند، كسی است كه #عقل او بهتر باشد، و كسی كه عقل او كامل تر است، درجه او در دنیا و آخرت از دیگران برتر است.
#ولادت_امام_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 وحی و نبوت در قرآن - صفحه 190.
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 اهل بشارت
🔸 خداوند هم مجاری ادراکی به ما داد که #مطالعه کنیم و گوش بدهیم، یک؛ هم تصفیه خانه به ما داد به عنوان درون تا پژوهش کنیم #تحقیق کنیم که این چیزی که شنیدیم این چیزی که خواندیم کدامش حق است کدامش حق نیست، دو؛ هم قدرت انتخاب به ما داد که بعد از ارزیابی وقتی فهمیدیم چه چیز حق است آن را #بپذیریم، سه؛ بعد قدرت #عمل به ما داد، چهار؛ بعد قدرت نشر و #تبلیغ به ما داد پنج که در همه این مقاطع پنجگانه ما پیروز می شویم.
🔸 وجود مبارک امام هفتم فرمود خدای سبحان به #اهل_عقل_و_فهم در کتاب خود بشارت داد و اینچنین فرمود: ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾ _ «قول» یعنی مکتب یعنی آراء یعنی مطالب علمی _ آرای گوناگون را خوب #گوش_می_دهد و میزان هم دارد تا #ارزیابی کند چه صدق است چه کذب، چه حق است چه باطل، چه خیر است چه شرّ و چه حسَن است چه قبیح، بعد #انتخاب هم می کند.
🔸 وجود مبارک امام هفتم به هشام بن حکم که از برجسته ترین شاگردان آن حضرت است فرمود این آیات را که می شنوید: ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾ یعنی اینها کسانی هستند که مجاری ادراکی شان خیلی قوی است می توانند مکتب ها را بفهمند و بعد ارزیابی کنند که کدام حق است و کدام باطل، بعد هم وقتی مکتب ها را شناسایی کردند، ارزیابی کردند، حق و باطل آن مکتب ها مشخص شد، قدرت انتخاب دارند و انتخاب می کنند.
#ولادت_امام_موسی_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1389/04/17
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
تشبیهی زیبا از امام کاظم (علیه السلام)
🔸 از امام کاظم (علیه السلام) سؤال شد: فرشتگان اعمال ما را که می نویسند آیا خاطرات و نیت هایی را که فقط از دل گذرانده ایم و هنوز به لباس عمل در نیاوردیم هم می نویسند؟ حضرت فرمودند: آیا بوی باغ و بستان و بوی کثافت و گنداب یکی است؟ اگر از کنار باغی پر از گل و معطر بگذرید، بوی خوب احساس می کنید و چنانچه بوی بد به مشام انسان برسد، می فهمد که اینجا کثافت و زباله است. از بو می توان فهمید که از کنار باغ می گذریم یا از کنار چاه.
#ولادت_امام_موسی_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 برگرفته از کتاب حکمت عبادات، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، ص78
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra