چرا باید هر حادثه تلخ و ناگواری را باید بهانه كرد و برای سالار شهیدان اشك ریخت؟
🔻 براساس نقلی معروف از حضرت سكینه (علیهالسلام) بالای بدن مطهّر امام حسین (علیهالسلام)، ایشان به این اصل كلی سفارش كردند كه #هر_حادثه_تلخی پیش آمد كرد، آن را بهانه كنید و برای من اشك بریزید: « َوْ سَمِعْتُم بِغَـــــریبٍ اَوْ شَهیدٍ فَانْدُبُونی»... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
چرا باید هر حادثه تلخ و ناگواری را باید بهانه كرد و برای سالار شهیدان اشك ریخت؟
🔻 براساس نقلی معروف از حضرت سكینه (علیهالسلام) بالای بدن مطهّر امام حسین (علیهالسلام)، ایشان به این اصل كلی سفارش كردند كه #هر_حادثه_تلخی پیش آمد كرد، آن را بهانه كنید و برای من اشك بریزید: « َوْ سَمِعْتُم بِغَـــــریبٍ اَوْ شَهیدٍ فَانْدُبُونی»؛ «هرگاه داستان غریب یا شهیدی را شنیدید، برای مظلومیت من گریه كنید»؛ زیرا اگر امام حسین (علیهالسلام) به خلافت می رسید، دیگر غریب یا شهیدی وجود نداشت.
◻️ بنابراین، اصل كلی این است كه هر حادثهٴ تلخ و ناگواری را باید بهانه كرد و برای #سالار_شهیدان اشك ریخت؛ نه آنكه افراد داغدیده برای تسكین عواطف و احساسات خود آن حضرت (علیهالسلام) را بهانه كنند و برای التیام زخم خویش اشك بریزند و ندبه نمایند و بین این دو گونه عزا داری فرق وافر است؛ زیرا محصول یكی #تعزیت برای حضرت امام حسین (علیهالسلام) است و نتیجهٴ دیگری #تسلیت برای خود؛ هر چند ممكن است بهانه قرار دادن واقعهٴ جانسوز كربلا هم بیاثر نباشد.
◻️ وجود مبارك سیدالشهداء (علیهالسلام) فرمودند: «اَنَا قتیلُ العَبْرَةِ»؛ یعنی من كه به هدف اِحیای حق و اِمحای باطل كشته شدم، باید #عبرات داشته باشم؛ به طوری كه چشمان علاقهمندان به سالار شهیدان پر از اشك شود و آن اشكْ فراوان از شبكه چشم خارج گردد و به صورت انسان عبور كند تا عَبَرات بشود.
◻️ این #سنت_حسنه، آثار فراوانی دارد، از جمله این كه #محبت_اهل_بیت (علیهمالسلام) در قلب شیعیان حضور پیدا میكند؛ آنگاه دوست امامان معصوم (علیهمالسلام) هرگز فكر و راه و روش آنان را رها نمیكند؛ زیرا رهبری جوارح به دست جانحه و دل است و زمامداری قلب را محبت به عهده می گیرد و دلِ دوستان حسین بنعلی (علیهالسلام) جوارح را به صَوْب #صراط_مستقیم رهنمود می شود.
#پرسمان_حسینی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 شكوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، ص 233
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 390
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 دعا برای والدین
سزاوار است موٴمنان افزون بر نیكی به والدین، دعای امام سجاد (علیه السلام) ...
(14) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اغْفِرْ لِى بِدُعَائِى لَهُمَا، وَ اغْفِرْ لَهُمَا بِبِرِّهِمَا بِى مَغْفِرَةً حَتْماً، وَ ارْضَ عَنْهُمَا بِشَفَاعَتِى لَهُمَا رِضًی عَزْماً، وَ بَلِّغْهُمَا بِالْكَرَامَةِ مَوَاطِنَ السَّلامَةِ؛
خدایا بر محمد و آل او درود فرست و مرا بیامرز، چون درباره آنها دعای خیر كردم و آنها را بیامرز، چون درباره من نیكی كردند و از آنها پیوسته خشنود باش به شفاعت من و به كرم خود به جای امن و سلامت رسانشان.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 256
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
جمال انسانيت.mp3
2.49M
💠 روز بیست و هفتم ماه #ذی_الحجه 1443
🔹 جمال انسانيت
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جمال انسانیت
🔹 بعضی ها در بین راه گفتند «الله اكبر»، حضرت فرمود: «الله اكبر»؛ اما چرا تكبیر گفتید؟ عرض كردند مثل اینكه باغ خرمایی از دور دیده می شود و درخت های خرمایی است، فرمود اینها درخت های خرما نیست، خوب نگاه كنید می بینید اینها نیزه ها و تیرهای گروهی است كه به سمت ما دارند حركت می كنند، چون زحف اند و انبوه اند، به صورت یك باغ نخل به چشم می خورند.
حضرت راهش را به سمت یك برجستگی كه حفاظ باشد، متوجه كرد. حُر با هزار سوار رسید، چون آب های فراوانی گرفته بودند حضرت دستور داد تشنه های این گروه هزار نفری را سیراب كردند و همچنین اسب های اینها را هم سیراب كردند.
🔹 علی بن طَعّان مُحاربی جزء سپاه حُر بود، او می گوید من دیرتر از سایر سربازها رسیدم و خیلی تشنه بودم، حضرت فرمود: «اَنِخِ الرّاوِیَه»، من متوجه نشدم، بعد فرمود: «اَنْخِ الْجَمَل»؛ یعنی اگر خواستی آب بنوشی، آن شتر مخصوص را اناخه كن و بخوابان، مشك آب روی دوش آن شتر است و استفاده كن. من آن شتر را خواباندم ولی نتوانستم از مشك كاملاً استفاده كنم، خود #حسین_بن_علی_سلام_الله_علیهما آمد دهنه آن مشك را باز كرد و كاملاً من را سیراب كرد. این منظره را این مردم از حسین بن علی(علیهما السلام) دیدند.
🔹 موقع نماز فرا رسید، حر عرض كرد همه ما به شما اقتدا میكنیم، همه نماز را به امامت سالار شهیدان خواندند. همه این عاطفه را از حسین بن علی (علیهما السلام) دیدند كه هم آنها را سیراب كرد و هم اسب های آنها را سیراب كرد اما همین مردم در روز #عاشورا به أبی عبد الله (علیه السلام) می گفتند آب به شما نمی رسد «حتی تموت عطشا» تا اینكه با لب تشنه جان بدهید.
«اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَینِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَینِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَینِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَین».
#آب_دادن_امام_حسین_علیه_السلام_به_سپاه_حر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1379/01/21
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) به چه میزان در بیان نورانی اهل بیت (علیهم السلام) تأکید شده است؟
🔻 امام صادق (علیه السلام) فرمود: امام حسین (علیه السلام) را زیارت كنید، هرچند كه سالی یك بار باشد؛ زیرا هر كس #عارف_به_حق او باشد و زیارتش كند، پاداشی جز بهشت ندارد، از رزق واسعی بهرهمند می شود و خداوند گشایشی در كار او ایجاد می كند... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) به چه میزان در بیان نورانی اهل بیت (علیهم السلام) تأکید شده است؟
🔻 امام صادق (علیه السلام) فرمود: امام حسین (علیه السلام) را زیارت كنید، هرچند كه سالی یك بار باشد؛ زیرا هر كس #عارف_به_حق او باشد و زیارتش كند، پاداشی جز بهشت ندارد، از رزق واسعی بهرهمند می شود و خداوند گشایشی در كار او ایجاد می كند.
◻️ امام صادق (علیه السلام) فرمود: خداوند چهار هزار فرشته ژولیده موی غبارغم گرفته را موكّل قبر امام حسین (علیهالسلام) كرده كه تا روز قیامت برای او گریه می كنند. پس كسی كه #عارف_به_حق آن حضرت باشد و زیارتش كند، آن ملائكه، وی را همراهی می كنند تا به مأمنش برسانند، اگر مریض شود صبح هنگام و شبانگاهان عیادتش می كنند و اگر بمیرد تشییع جنازه اش كرده، تا روز قیامت برای وی استغفار می كنند.
◻️ همچنین به بشیر فرمود: كسی كه قبر #حسین_بن_علی_علیهما_السلام را همراه با معرفت زیارت كند، همانند كسی است كه خدا را در عرش زیارت كرده است؛ «یا بشیر! مَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ عَارِفاً بِحَقِّهِ کَانَ کَمَنْ زَارَ اللَّهَ فِی عَرْشِهِ».
#پرسمان_حسینی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 برگرفته از کتاب ادب فنای مقربان، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی،ص 42
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 391
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 دعا برای والدین
سزاوار است موٴمنان افزون بر نیكی به والدین، دعای امام سجاد (علیه السلام) ...
(15) اللَّهُمَّ وَ إِنْ سَبَقَتْ مَغْفِرَتُكَ لَهُمَا فَشَفِّعْهُمَا فِىَّ، وَ إِنْ سَبَقَتْ مَغْفِرَتُكَ لِى فَشَفِّعْنِى فِیهِمَا حَتَّی نَجْتَمِعَ بِرَأْفَتِكَ فِى دَارِ كَرَامَتِكَ وَ مَحَلِّ مَغْفِرَتِكَ وَ رَحْمَتِكَ، إِنَّكَ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ، وَ الْمَنِّ الْقَدِیمِ وَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِین[1]؛
پروردگارا! اگر آنها را پیش از این آمرزیدهای شفاعت آنان را درباره من بپذیر و اگر مرا پیش از این آمرزیدهای شفاعت مرا درباره آنها قبول كن تا به رحمت تو در سرای كرامت و جای آمرزش و رحمت تو گرد آییم كه تویی صاحب فضل عظیم و نعمت قدیم و تو مهربانترین مهربانانی.
[1] . صحیفه كاملهٴ سجادیه، دعای 24.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 256
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
خويشتنِ ملکوتی.mp3
2.99M
💠 روز بیست و هشتم ماه #ذی_الحجه 1443
🔹 خویشتنِ ملکوتی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 خویشتنِ ملکوتی
🔹 انسان به دین ظلم بكند معنا دارد، به دیگری ظلم بكند معنا دارد، به جامعه ظلم بكند معنا دارد، برای اینكه انسان حریمی دارد، دین، جامعه و دیگری هم #حریم_خاص خود را دارند؛ اما انسان به خودش ظلم می كند یعنی چه؟! حریم #ظالم كدام است حریم #مظلوم كدام است؟ فرمود: ﴿وَلكِنْ أَنْفُسَهُمْ یظْلِمُونَ﴾؛ ما ظلم نكردیم بلکه اینها به خودشان ظلم كردند.
🔹 خدای سبحان فرمود من دو شیء به شما دادم که یكی را موقّتاً به شما تملیك كردم و یكی را به عنوان چراغ در درون شما قرار دادم که این برای من است و شما در قبال این، امین من هستید خلیفه من هستید و این را من به شما ندادم كه مِلك شما باشد. آن را كه به حسب ظاهر به شما دادم و تملیكتان كردم، همین حیات گیاهی و حیات حیوانی است؛ حیات گیاهی این است كه تغذیه كنید رشد كنید بالنده بشوید خرّم بشوید بخرامید مثل یك نهال و حیات حیوانی این است كه مقامی داشته باشید جاهی داشته باشید مطالبی طلب بكنید همین! اما آن #خود_انسانی كه ملكوت شماست، آن را به عنوان چراغ که ﴿فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾، در درون شما افروخته كردم و انبیا را فرستادم كه آن را همیشه روشن نگه بدارند. آن برای من است برای شما نیست و شما اگر گناه كردید به او ستم كردید؛ گناه به سود #خود_حیوانی است و علیه #خود_انسانی.
🔹 این دو آیه ای كه یكی در سوره مباركه «حشر» است یكی در سوره «آل عمران» جمعش هم همین خواهد بود. در سوره «حشر» می فرماید: ﴿نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ﴾؛ اینها خدا را فراموش كردند خدا هم اینها را از یاد خودشان برد، اینها به فكر خودشان نیستند. در آیه دیگر فرمود اینها وقتی مسئله جبهه و جنگ و امثال ذلك می شود فقط به فكر خودشان اند: ﴿أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ﴾. خب این كدام #نفس است كه این اشخاص تبهكار مطابق این آیه فقط به فكر خودشان اند و مطابق آیه سوره «حشر» خودشان را فراموش كردند؟ آن خودی كه اینها به فكر آن هستند همان #خود_حیوانی است؛ آن خودِ مَنسی، می شود مظلوم و این خودِ مذكور، می شود ظالم، لذا فرمود: ﴿كَانُوا أَنْفُسَهُمْ یظْلِمُونَ﴾؛ اینها به آن بیچاره ستم كردند؛ به آن #خود_انسانی آن كه ملكوت ماست آن كه خلیفة الله است آن كه سراج منیر است آن كه ﴿فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾ است آن كه #امانت_الهی است به آن آسیب رسانده اند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نور جلسه 31
تاریخ: 1390/09/23
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra