ماندگاری انقلاب.mp3
3.24M
💠 روز بیست و ششم ماه #ربیع_الاول 1443
🔹 ماندگاری انقلاب
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ماندگاری انقلاب
🔹 حالا لازم نیست ما سلمان و اباذر باشیم، ولی «آن قدر هست که بانگ جرسی می آید»،[1] بله، آن توفیق نصیب هر کسی نمی شود که آن گونه #امتحان بدهد. نمی دانم شما ربذه تشریف بردید یا نبردید! بین مکه و مدینه روستایی است که الآنش چهار پنج تا بز به زحمت می توانند آنجا زندگی کنند! کمآب است، ویرانه است که این را به عنوان ربذه حفظ کردند. اباذر (رضوان الله تعالی علیه) با چند تا بز در آنجا حبس کردند. قبر مطهّر اباذر هم الآن پر از این سنگ هاست؛ یعنی اثر قبری ندارد این وهابیت چه کاری کرده با #مظاهر_اسلامی! منتها همان روستایی های ربذه می دانند قبر شریف اباذر کجاست که ما آنجا زیارت کردیم و فاتحه خواندیم. این اباذر آن طور امتحان داد.
🔹 حالا از ما نخواستند که آن گونه باشیم؛ ولی همین مقدار که راه ها باز هست آدم بیراهه نرود، همین! ما اگر به همین #رساله عمل بکنیم #نظام ما آسیب نمی بیند. مردم مسلمان اند، مردم ما را می بینند. عمل به این رساله هم خیلی سخت نیست. حالا آن گونه نه از ما نماز شب خواستند نه آن گونه تهجّد خواستند، نه آن گونه #سلمان_و_اباذر خواستند. خیلی ها هستند که اصلاً این مسائل را نشنیدند، همین مقداری که راست بگوییم، نه بیراهه برویم نه راه کسی را ببندیم، این نظام می ماند؛ اما اگر ـ خدای ناکرده ـ خلاف بکنیم این فضای مجازی نمی شود دهنش را بست. این فضا، #فضای_حقیقی است! الآن صدها بار گفته شد، این فضا، فضای مجازی نیست. اگر سیم حقیقت بود بی سیم میشد مجاز. اگر چهره تلویزیون حقیقت بود بی شیشه می شود مجاز. هر جا اندیشه میآید حقیقت است. فضای مجازی یعنی چه؟ حرف می زنند، تبلیغ می کنند سوء تبلیغ، حُسن تبلیغ، درست، همه چیز را می گویند. اگر ما بهانه به دست بیگانه ندهیم، مطمئن باشید هیچ نقصی به ما نمی رسد و اوّلین کسی که به یاد ماست همین شهدای ما هستند.
🔹 مرحوم علامه یک وصیت نامه ای دارد که وصیت نامه اش در پایان قواعد چاپ شده است. به پسرش فخرالمحققین می گوید که کنار قبر من بیا، ما هستیم، زنده هستیم، به یاد شما هستیم. این طور نیست که اینها زیر خاک باشند خبری نداشته باشند. این #شهدا آن طوری که زنده بودند خیلی از مشکلات را حلّ کردند، حالا چند برابر یقیناً مشکلات را حلّ می کنند. ما فقط به همین رساله عمل بکنیم، همین! آدم حلال زندگی کند، دروغ نگوید، خلاف نگوید، تظاهر نکند، ریا نکند، ظاهر و باطنش را دو گونه نکند، یقیناً این نظام می ماند.
[1]. اشعار منتسب به حافظ، شماره11.
#سالروز_شهادت_طیب_و_اسماعیل_رضایی
#رساله_عملیه
#خودسازی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مجادله جلسه 8
تاریخ: 1396/11/09
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره159
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_روان
🔸 خدای سبحان كه قرآن را شفا معرفی كرده[1]، مرض را هم بیان فرموده است، ما بیماری های ظاهری و زیان های آن را می بینیم، امّا از زیان های بیماری های باطنی مانند #نگاه_حرام و بی عفتی و بی حجاب بودن و... غافلیم. قرآن فرمود: ﴿فَلا تَخضَعنَ بِالقَولِ فَیطمَعَ الَّذى فى قَلبِهِ مَرَضٌ...﴾[2]، پس مبادا در حضور مردان به ناز و نرمی سخن گویید كه آن كس كه در دلش بیماری است و ایمانش سست است، طمع می ورزد.
[1] . ﴿ونُنَزِّلُ مِنَ القُرءانِ ما هُوَ شِفاءٌ ورَحمَةٌ﴾ (سورهٴ اسراء، آیهٴ 82).
[2] . سورهٴ احزاب، آیهٴ 32.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 139.
🆔 @a_javadiamoli_esra
توحید خواص.mp3
1.34M
💠 روز بیست و هفتم ماه #ربیع_الاول 1443
🔹 توحید خواص
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 توحید خواص
🔹 آنچه را كه وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) ترسیم كرده است، آن را وجود مبارك امام رضا (سلام الله علیه) به شاگردانش یاد داد. هشام از شاگردان خاص امام صادق (سلام الله علیه) بود، وقتی وارد محضر حضرت شد حضرت فرمود تو خدا را به عنوان #واحد_احد معرفی می كنی، می شناسی و به دیگران می گویی؟ عرض كرد بله, حضرت فرمود: «هَاتِ»؛ بگو خدا كیست؟
مرحوم صدوق نقل كرد كسی آمده خدمت امام رضا (سلام الله علیه) عرض كرد: توحید چیست؟ فرمود: «هُوَ الَّذِی أَنْتُمْ عَلَیهِ»؛ همین كه دارید #توحید است؛ خدا واحد است,[1] یك آدم درسنخوانده را كه حضرت نمی تواند مشكلات توحید را برای او حلّ کند؛ با او هم همین حرف ها را می زد. یک آدم ساده همین مقدار برای او بس است؛ اما به این شرط که نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد، مشغول كشاورزی، دامداری و پیشه وری خود است، كار خودش را انجام می دهد، برای او همین قدر كافی است.
🔹 هشام كه از شاگردان ویژه امام صادق (سلام الله علیه) است، حضرت فرمود تو خدا را وصف می كنی؟ «أَ تَنْعَتُ اللَّه»؟ عرض كرد بله, فرمود «هَاتِ» بگو! عرض كرد «﴿هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ﴾[2]», فرمود: «هَذِهِ صِفَةٌ یشْتَرِكُ فِیهَا الْمَخْلُوقُونَ» خیلی ها سمیع، بصیر و علیم هستند, عرض كرد چه بگویم! شما چطور توصیف می كنید؟ فرمود ما نمی گوییم خدا علیم است میگوییم علم است! علیم ذاتی است که «ثبت له المبدأ»؛ «هُوَ نُورٌ لَا ظُلْمَةَ فِیهِ وَ حَیاةٌ لَا مَوْتَ فِیهِ وَ عِلْمٌ لَا جَهْلَ فِیهِ»[3] این #حیات است نه حی! این #علم است نه علیم! این ذاتی داشته باشی كه صفتش زاید بر ذات باشد نیست. اینها از وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) به هشام رسید، بعد یونس بن عبدالرحمن، شاگرد ویژه امام رضا (سلام الله علیه) به حضرت عرض می كند که «یابن رسول الله» ما از آبای گرامی و كرام شما شنیدیم كه خدا «نُورٌ لَا ظُلْمَةَ فِیهِ وَ حَیاةٌ لَا مَوْتَ فِیهِ وَ عِلْمٌ لَا جَهْلَ فِیه» این درست است یا نه؟ «قَالَ كَذَلِكَ هُو».[4] آنچه امام صادق ترسیم كرده است، امام رضا امضا كرده است. آن روز امام صادق هشام تربیت می کرد، امروز وجود مبارك امام رضا، یونس بن عبدالرحمن تربیت می كند. به امام رضا عرض كردند ما كه مقدورمان نیست همیشه به حضور شما بار یابیم به چه كسی مراجعه كنیم؟ فرمود «یونس بن عبد الرحمن ثقتی»,[5] این شاگرد من و تربیت شده من است بروید علم را از او یاد بگیرید.
مدرسه ها #حافظ_دین هستند؛ حالا ممكن است كسی در این لباس باشد و گاهی بیراهه برود؛ ولی كسانی كه دین را می شناسند نه فریب اینها را می خورند نه از خلاف عده ای می رنجند, دین به وسیله قرآن و مسجد و حسینیه «إلی یوم القیامة» محفوظ می ماند. اگر دین را از زید و عمرو گرفتیم ـ خدای ناكرده ـ مشكل پیدا می كنیم؛ اما اگر دین را از امام رضا و امام صادق و سایر ائمه (علیهم الصلاة و علیهم السلام) به وسیله #شاگردان_ویژه آنها گرفتیم، همیشه محفوظ هستیم.
[1] . التوحید (للصدوق)، ص46.
[2] . سوره إسراء، آیه1.
[3] . التوحید (للصدوق)، ص146.
[4] . التوحید (للصدوق)، ص138.
[5] . رجال الكشی ـ إختیار معرفة الرجال، النص، ص483.
#حفظ_دین
#دین_اهل_بیتی
#شاگردان_ائمه_علیهم_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/05/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره160
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_روان
🔸 ... آنان كه با بیگانگان در ارتباط اند و گوش به آنها سپرده اند، بیمار سیاسی و اجتماعی هستند، چنان كه قرآن فرمود: ﴿فَتَرَى الَّذینَ فى قُلوبِهِم مَرَضٌ یسـٰرِعونَ فیهِم...﴾[1]، به همین سبب است كه مشاهده می شود آنان كه در دل هایشان بیماری و شك و تردید وجود دارد، برای طرح دوستی با بیگانگان معاند، شتابان به میان آنان می روند.
[1] . سورهٴ مائده، آیهٴ 52.
.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 139.
🆔 @a_javadiamoli_esra
حفظ هوش سیاسی.mp3
1.81M
💠 روز بیست و هشتم ماه #ربیع_الاول 1443
🔹 حفظ هوش سیاسی
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حفظ هوش سیاسی
🔹 مهم ترین مناسبت این ایام همان روز ملی مبارزه با استكبار جهانی است، این #سیزده_آبان ـ به تعبیر جناب شیخ فریدالدین عطار ـ فراز و فرودی داشت؛[1] هم روزی بود كه #امام_راحل_رضوان_الله_تعالی_علیه به تركیه تبعید شد، هم روزی است كه دانش آموزان عزیز قیام كردند و به دانشگاه رفتند؛ هم #دانش_آموزان و هم #دانشجویان عزیز آسیب دیدند؛ عده ای شربت #شهادت نوشیدند، عده ای مجروح و مصدوم شدند و روزی است كه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام این توفیق را داشتند كه #لانه_جاسوسی را تسخیر كنند. آن روز خیلی مشخص نبود كه سفارت آمریكا مشغول چه كاری است؛ اما بعد از تسخیر لانه جاسوسی، ثابت شد كه این لانه در صدد توطئه علیه نظام اسلامی (نظام نوپای اسلامی) و براندازی آن بود.
🔹 عده ای هم كه برابر سوره «مائده» #بیماری_سیاسی داشتند و فكر می كردند كه شاید نظام شكست بخورد [و] دوباره آمریكایی ها برگردند، اینها هم سرسپرده بودند؛ آن روز در #مجلس_خبرگان تدوین قانون اساسی، ما دیدیم یك كسی در كمیسیون مشترك ـ نه صحن علنی ـ یك وقتی گرفت برای سخن گفتن، ما خیال كردیم درباره این اصول می خواهد سخن بگوید، این وقتی كه آمد شروع كرد، از علما خواست شما چون جزء زعمای قوم هستید به عرض امام برسانید كه این جوان ها را نصیحت بكنند كه دست از این سفارت آمریكا بردارند! هیچ كس فكر نمی كرد كه او آنجا پرونده دارد، وقتی این دانشجویان عزیز پرونده او را خواندند ـ بعد از اینكه آن رشته شده ها را هماهنگ كردند و این شخص هم سر از #جاسوس_خانه درآورد ـ طولی نكشید كه فرار كرده (از ایران گریخت)، خدا به این انقلاب رحم كرده بود، در زمان دولت موقت این جزء استانداران رسمی این كشور بود.
🔹 #حافظ_این_انقلاب ذات اقدس الهی است، خون های پاك شهدا وسیله خوبی است كه اهل بیت عصمت و طهارت این انقلاب را حفظ می كنند؛ #جریان_طبس از این قبیل بود؛ جریان #لانه_ جاسوسی از همین قبیل بود؛ جریان رو شدن دست بسیاری از این افراد از این قبیل بود. ذات اقدس الهی در سوره مباركه «مائده» به رسولش فرمود: ﴿فَتَرَی الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَرَضٌ یسَارِعُونَ فِیهِمْ یقُولُونَ نَخْشَی أَن تُصِیبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَی اللّهُ أَن یأْتِی بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَیصْبِحُوا عَلَی مَا أَسَرُّوا فِی أَنْفُسِهِمْ نَادِمِینَ﴾،[2] اینجا نگفت «یسارعون الیهم» [بلكه] فرمود: ﴿یسَارِعُونَ فِیهِمْ﴾، برای اینكه اینها اصلاً جزء آنها بودند، نه اینكه تازه می خواهند جزء آنها بشوند. در بخش های دیگری از قرآن كریم فرمود اینها فقط منتظرند كه چه موقع رهبر شكست می خورد و مسلمان ها شكست می خورند، فرمود اینها كسانی اند كه فكر می كردند وقتی پیامبر و مؤمنان همراهش به جبهه رفتند سالم برنمی گردند (اینها همان ها هستند).[3]
🔹 ما با داشتن این گونه از دشمن های داخلی كه نوكران سرسپرده آنها هستند، از یك طرفی بیگانه هم كه صف بسته، این چنین نیست كه دست بردار باشد، حالا ما وظیفه مان چیست؟ آن روزی كه این مملكت در اختیار شما بود با همه این نیروها [كه] در اختیارتان بود شما را بیرون كردند، كاری از شما ساخته نیست؛ اما اینها #اهل_عبرت نیستند؛ نه #اهل_عدل اند، نه #اهل_مذاكره اند، اینها همان كسانی هستند كه ذات اقدس الهی در قرآن كریم درباره این صهیونیست ها خبر داد فرمود كار به دست اینهاست: ﴿لاَ تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَی خَائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾؛[4] رسول من! آن #هوش_سیاسی را به مردم منتقل بكن، به مردم بگو: ﴿خُذُوا حِذْرَكُمْ﴾[5] در عین حالی كه اسلحه دارید، در عین حالی كه اسلحه می سازید، در عین حالی كه تولید می كنید؛ اما فهم و شعور و خردتان را حفظ بكنید، این شعورتان را نگذارید زمین بیفتد؛ ﴿خُذُوا حِذْرَكُمْ﴾، این تیزهوشی، این خردورزی، این عقل گرایی، این درایت، این را حفظ بكنید، نفرمود «خذوا سیفكم»، «سیفكم» آن آیات دیگر است، فرمود: فهمتان را حفظ بكنید!
[1]. دیوان اشعار عطار، غزل337؛ «ز سرگشتگی زیر چوگان چرخ ٭٭٭ چو گویی ندانی فراز از فرود».
[2]. سوره مائده، آیه 52.
[3]. ر.ك: سوره فتح، آیه 12.
[4]. سوره مائده، آیه 13.
[5]. سوره نساء، آیه 102.
#روز_دانش_آموز
#بیماری_سیاسی
#درایت_و_عقل_گرایی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1385/08/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره161
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_روان
🔸 بهداشت عقل (خرد)
عقل به معنای منع است و زانوبند شتر را از این رو «عقال» گویند كه شتر را از حركت نابجا باز می دارد. عقل در اصطلاح به عقل نظری و عملی قسمت می شود. عقل نظری راهنمای اندیشه بشر و عقل عملی راهبر انگیزه اوست.[1].
[1] . شكوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، ص119.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 140.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به ششمین دوره طرح ملی «گفتمان نخبگان علوم انسانی»
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی در پیامی به آیین افتتاحیه ششمین دوره طرح ملی «گفتمان نخبگان علوم انسانی» که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشتند:
🔸 اگر #حکمت_عملی برای تربیت مردم است، برای اسلامی کردن جامعه است، #الهیات_فلسفه برای اسلامی کردن علوم است می خواهد علم را مسلمان کند.
◻️ مسلمان شدن علم مطلبی است و مسلمان شدن جامعه مطلبی دیگر و تا علم مسلمان نباشد، عالم مسلمان نمی شود؛ این اندیشه انگیزه بخش است و با توجه به این که محصول فلسفه عملی است، گفتار و رفتار مردم را اصلاح می کند.
◻️ فلسفه و الهیات فلسفه به علم می گوید بکوش و ببین که معلومِ تو چیست و همه تلاش فلسفه هدایت کردن علم است.
◻️ فلسفه الهی و اجتماعی ارتباط مستقیم با علوم دارد و علوم ارتباط مستقیم با معلومات دارد، فلسفه، علمِ تربیت شده تولید می کند، این علم مسلمان است و جهان را آنطور که هست می شناسد و چنین علمی مسلمان تربیت می کند حوزه علمیه در سایه این مثلث موحد می ماند دانشگاه در سایه این علم، مسلمان می ماند، یعنی تا علم مسلمان نباشد، عالم مسلمان نمیشود؛ این اندیشه، انگیزه بخش است و این انگیزه که محصول فلسفه عملی است، گفتار و رفتار مردم را اصلاح میکند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
لینک پیام:
https://b2n.ir/m50744
📚 پیام موضوعی
تاریخ پخش: 1400/08/12
🆔 @a_javadiamoli_esra
کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به ششمین دوره طرح ملی «گفتمان نخبگان علوم انسانی» پایگاه اطلاع رس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به ششمین دوره طرح ملی «گفتمان نخبگان علوم انسانی»
لینک آپارات با کیفیت مناسب:
https://aparat.com/v/rxPEq
📚 پیام موضوعی
تاریخ پخش: 1400/08/12
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مرز توکّل
🔸 از وجود مبارک امام رضا (سلام الله علیه) سؤال کردند، حدّ و #مرز_توکل چیست؟ فرمود انسانی که هیچ هراسی و خشیتی ندارد، یک انسان ناقص است، یک انسان متهوّر، انسان ناقصی است كه حساب و کتابی ندارد. آن که می ترسد و از غیر خدا می ترسد، او موحّد نیست و آن که هم از خدا می ترسد هم از غیر خدا می ترسد، او موحّد نیست، #توحید در این است که انسان بترسد و فقط از خدا بترسد.[1]
🔸 نترسیدن کمال نیست، یک تهوّر غیر عاقلانه است. هراس از غیر خدا مشرکانه است، هراس منحصراً از خدا، موحّدانه است. وقتی ترس موحّدانه بود، امید هم موحّدانه است، چون #خوف_و_رجا معادل هم هستند؛ اگر کسی فقط از خدا ترسید، فقط به خدا امیدوار است، پس #توحید_در_ترس نعمت است، یک؛ مستلزم توحید در امید هم است، دو؛ این خوف و رجا از یک عقیده نشئت می گیرند، این سه؛ آن #عقیده_توحیدی، هم خوف را موحّدانه ترسیم می کند هم امید را.
[1]. تحف العقول، ص445؛ «أَنْ لَا تَخَافَ أَحَداً إِلَّا اللَّه».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1395/05/24
🆔 @a_javadiamoli_esra
عبادت فراگیر.mp3
2.01M
💠 روز بیست و نهم ماه #ربیع_الاول 1443
🔹 عبادت فراگیر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 عبادت فراگیر
🔹 در بخش عظیمی از قرآن كریم، آینده را به #عدل و #صلاح و #فلاح ختم می كند. فرمود اصولاً بشر برای عبادت خلق شده است در بخش انگیزه و برای فهم و استدلال و فلسفه و حكمت خلق شده است در بخش اندیشه؛ نه تنها درس بخواند حكیم و متكلم بشود، نه تنها كارش عبادت موقت نمازهای پنج گانه و مانند آن باشد، نه، آیه پیامش این نیست كه هدف خلقت این است كه بشر عبادت بكند، آیه فقط قضیه موجبه را ندارد، بلکه دوتا قضیه است یكی موجبه است و یكی سالبه و جمعش حصر است؛ یعنی آن كه بشر است و #هدف_خلقت است و ما او را خلق كردیم و او هدف ماست، او كاری جز عبادت ندارد! نفرمود «خلقت الجن و الانس لیعبدون»، فرمود: ﴿وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ اْلإِنْسَ إِلاّ لِیعْبُدُونِ﴾[1] این «ما خلقتُ» با آن «الا» این جمله را به دو قضیه موجبه و سالبه تبدیل می كند؛ یعنی بشر هیچ كاری ندارد مگر عبادت! یعنی تمام وقت او را باید عبادت پر كند؛ اما معنای عبادت، این نماز و روزه محدود نیست، او در جمیع 24 ساعت باید هویٰ را بر هُدیٰ منطبق كند؛ چگونه بخوابد، چگونه درس بخواند، چگونه تجارت كند، چگونه گفت و گو كند، چگونه گفتمان داشته باشد؛ ﴿وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ اْلإِنْسَ إِلاّ لِیعْبُدُونِ﴾. اگر كسی این نماز پنج وقت را خواند، روزه را گرفته، مكه را رفته، واجبات را انجام داده، بقیه را به عادی گذرانده است، این شخص عبادت كرده اما ﴿إِلاّ لِیعْبُدُونِ﴾ نیست.
🔹 آن كسی به آیه عمل كرده كه ما به تك تك شئون او عرض ادب می كنیم. این #زیارت_آل_یاسین برنامه منتظران را تبیین می كند. وظیفه همه ما مخصوصاً شما علمای دین را كه از كشورهای دیگر آمدید تا ره توشه ای از اُم القریٰ ببرید تبیین می كند. در #زیارت_آل_یاسین ما فقط به آن حالات حضرت در نماز و مانند آن سلام نمی فرستیم، به تك تك حالت وجود مبارك #ولی_عصر سلام می فرستیم، نه تنها «اَلسَّلامُ عَلَیكَ حینَ تَقوُمُ اَلسَّلامُ عَلَیكَ حینَ تَقْعُدُ»، نه «اَلسَّلامُ عَلَیكَ حینَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ»، نه «اَلسَّلامُ عَلَیكَ حینَ تَقْرَءُ وَتُبَینُ»، بلكه «اَلسَّلامُ عَلَیكَ فی آناءِ لَیلِكَ وَاَطْرافِ نَهارِكَ»؛[2] یعنی تو #غرق_عبادت خدایی! جمیع شئون تو بر اساس «یعْطِفُ الْهَوَى عَلَى الْهُدَى»[3] در مسیر این است؛ اگر تجارت است این است، اگر درس و بحث است این است، اگر سیاست است این است، اگر درایت است این است، اگر تألیف و تصنیف است این است. نه باند بازی، نه كسی را فریب می دهی و نه فریب كسی را می خوری؛ نه كیسه ای دوختی، نه كاسب كارانه لباس در بر كرده ای! تو جمیع شئونت بنده خداست، من هم به #تك_تك_شئون تو سلام می فرستم؛ بر خوابت سلام میفرستم، بر بیداری ات سلام می فرستم، تو در خواب همان كار را می كنی كه در بیداری می كنی. از ما هم توقع دارند كه نخواب، مگر به ما گفتند بخواب؟! مگر به ما اجازه خواب دادند؟! اینکه می بینید كسی عمری را در حوزه یا دانشگاه معطل است، بعد كاسب در می آید همین است!
🔹 این را مرحوم كلینی نقل كرده فرمود وجود مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) صبح كه می شد از اصحاب سؤال می كرد این چند ساعتی كه خوابیدی چه چیزی فهمیدی؟ «هَلْ مِنْ مُبَشِّرَاتٍ»[4] چه رؤیایی دیدی؟ كجاها سفر كردی؟ تو خوابیدی یا به ملكوت سفر كردی؟ دیشب چه چیزی دیدی؟ آن كه می خوابد تا غذای خودش را هضم بكند كه بر خواب او سلام نمی فرستند! همین معنای نورانی كه برای پیغمبر است كه فرمود «تَنَامُ عَینِی وَ لَا ینَامُ قَلْبِی»،[5] همین معنا را در روایات #وظیفه_مؤمن قرار دادند كه فرمودند تو هم نخواب!
🔹 پس آیه سوره «ذاریات» نمی گوید ما بشر را خلق كردیم برای اینكه نماز بخواند روزه بگیرد؛ اگر پنج ساعت در شبانه روز این وظیفه واجب و مستحب را انجام داد، آن نوزده ساعت را به عادی گذراند به آیه عمل نكرد، نفرمود «خلقت الجن و الانس لیعبدون» فرمود: ﴿وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ اْلإِنْسَ إِلاّ لِیعْبُدُونِ﴾ قهراً تجارتش می شود عبادی، سیاستش می شود عبادی، این چنین بندگان امامشان می شود وجود مبارك #ولی_عصر كه در جمیع شئون این چنین است.
[1]. سوره ذاریات، آیه56.
[2]. بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج53، ص171.
[3]. نهج البلاغه، خطبه138.
[4]. الكافی (ط - إسلامیة)، ج8، ص90.
[5]. كنز الفوائد، ج2، ص63.
#سبک_زندگی
#زیارت_آل_یاسین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع علما و اندیشوران كشورهای اسلامی در حرم مطهر فاطمه معصومه (سلام الله علیها)
تاریخ: مهر 1382
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره162
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_روان
🔸 عوامل تباهی عقل
مستی شراب: خدا در قرآن می فرماید: ای كسانی كه ایمان آورده اید، جز این نیست كه شراب و قمار و سنگ های نصب شده برای قربانی ها كه مشركان به آن ها تبرك می جویند و تیرهای قمار كه بت پرستان گوشت دام ها را با آن ها قسمت می كنند، همه پلیدی هایی هستند كه گرایش به آن ها برخاسته از وسوسه های شیطان است... .[1]
امام رضا (علیه السلام) فرمود: همانا خدا شراب را از آن رو حرام كرده است كه موجب تباهی و تغییر خردهای نوشندگان آن است. [2]
[1] . ﴿یااَیهَا الَّذینَ ءامَنوا اِنَّمَا الخَمرُ و المَیسِرُ و الاَنصابُ و الاَزلـٰمُ رِجسٌ مِن عَمَلِ الشَّیطـٰنِ...﴾ (سورهٴ مائده، آیهٴ 90).
[2] . حَرَّمَ اللَّهُ الْخَمْرَ لِمَا فِیهَا مِنَ الْفَسَادِ وَ مِنْ تَغْییرِهَا عُقُولَ شَارِبِیهَا (عیون اخبار الرضا ع، ج2، ص98؛ وسائل الشیعة، ج25، ص329).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 140.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 زینت انسان
🔹 انسان اگر به جایی برسد كه مالك آسمان ها هم شود، قرآن این هشدار را به او می دهد كه بر فرض آسمان ها هم مِلك شما شود این ستاره ها, این شمس و قمر #زینت شما نیست، كلّ زمین را هم شما بگیرید «ما علی الأرض» زینت شما نیست؛ اگر برجی داری, خانه ای داری, فرشی داری این «زینة الأرض» است؛ اگر باغ خوبی ساختی, خانه خوبی ساختی, قصری ساختی مواظب باش این #زینت تو نیست، بلکه آن زمین را مزین كردی! ﴿إِنَّا جَعَلْنا ما عَلَی الْأَرْضِ زینَةً لَها﴾[1] نه «لكم»!
🔹 آسمان بروی شمس و قمر را هم بخری این زینت تو نیست، زینت تو آن است که در سوره «حجرات» آمده است كه فرمود: ﴿حَبَّبَ إِلَیكُمُ الْإیمانَ وَ زَینَهُ فی قُلُوبِكُمْ﴾؛[2] آنچه #در_دل شماست زینت شماست, آنچه در آسمان است زینت آسمان است, آنچه در زمین است زینت زمین است؛ بر فرض آسمان بروی و شمس و قمر را هم بخری خودت را مزین نكردی، این بیان والای #قرآن_كریم است.
[1]. سوره کهف, آیه7.
[2]. سوره حجرات, آیه7.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه صافات جلسه 5
تاریخ: 1392/12/07
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره163
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#بهداشت_روان
🔸 مستی گناه: امیرمؤمنان علی (علیه السلام) فرمود: بر عاقل است كه خود را از مستی ثروت، مستی قدرت، مستی علم، مستی مدح و مستی جوانی نگه دارد، زیرا برای هر یك از این ها بوی پلیدی است كه عقل را می زداید و وقار را كاهش می دهد.[1]
[1] . ینْبَغِى لِلْعَاقِلِ أَنْ یحْتَرِسَ مِنْ سُكْرِ الْمَالِ وَ سُكْرِ الْقُدْرَةِ وَ سُكْرِ الْعِلْمِ وَ سُكْرِ الْمَدْحِ وَ سُكْرِ الشَّبَابِ، فَإِنَّ لِكُلِّ ذَلِكَ رِیاحاً خَبِیثَةً تَسْلُبُ الْعَقْلَ وَ تَسْتَخِفُّ الْوَقَار (غرر الحكم، ص66).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 140.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بازی سالمندان
🔹 فرمود دنیا یا سرگرمی است یا بازی است؛ منتها این بازی دوران كودكی و نوجوانی و اوایل جوانی معلوم است که بازی است، دوران میانسالی و دوران كهنسالی معلوم نیست كه بازی است، ولی حقیقتاً بازی است؛ آن تفاخر بازی است آن تكاثر بازی است آن #كوثر است كه خیر و رحمت است نه #تكاثر! فرمود: ﴿وَمَا هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ﴾.[1]
🔹 فان قلت كه در سوره «حدید» غیر از این دو مرحله, سه مرحله دیگر هم آمده كه زینت و تفاخر و تكاثر است، قلتُ كه آنها هم #بازی_سالمندان است! یك سالمند وقتی بخواهد بازی كند می گوید این قدر اعتبار دارم، این قدر موجودی دارم، این قدر قبیله دارم، این قدر عشیره دارم! بازی یك انسان هشتاد ساله با بازی انسان پنجاه ساله با بازی انسان چهل ساله فرق می كند، بازی ها فرق می كند. بنابراین این چنین نیست كه آن مراحل پنجگانه سوره «حدید» مباین و منافی با این دو مرحله سوره مباركه «عنكبوت» باشد.
[1] . سوره عنکبوت, آيه64.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه عنکبوت جلسه 20
تاریخ: 1391/10/10
🆔 @a_javadiamoli_esra