پویش #من_خدیجهام5⃣
یک بانو به مثابۀ یک اُمت
✍کبرا خالقی
۱. چه جذْبهای! چه شأن و مقامی دارد خدیجه در میان قریش! چه مال و منالی! چه تجارتی؛ همهی مردم از زن و مرد برگرداگرد او حلقه زدهاند تا از این جاه و جلال برخوردار شوند؛ و خدیجه چه با متانت و سخاوتمندانه بدون ذرهای بُخل، همه را از خوان نعمت الهی بهرهمند میسازد. ناگهان کلامی الهی قلب خدیجه را دگرگون میسازد؛ دیگر خدیجه واله و شیدای این نفحهی الهی است و با تیزبینی و عقلانیتی که دارد، در آن دوران تاریکی و انحراف، آنچنان مجذوب راه حق میشود که در (المستدرک علی الصحیحین، ج3۳، ص۲۰۱) در روایتی آمده است؛ پیامبر فرمود: «خدا را شکر که خدیجه را همسر من قرار داد چرا که من عاشق او بودم».
۲. حضرت خدیجه برای تبیین اسلام، همهی عزت و آبرو و اموال و ثروتش را در راه نشر و دعوت به اسلام خرج کرد و از آن ثروت بی کران و تجارت گسترده چیز چندانی برایش باقی نماند. از سوی دیگر، به خاطر موضع گیرهای سرسختانهاش در برابر اندیشه های ارتجاعی و کفرآلود که زنان قریش به آنها خُو گرفته و مدافع آن بودند؛ ایستاد. زنان قریش گفتند؛ همسرت نسبت به اعتقادات و سبک زندگی ما حرفهایی زده که باعث شده است ما و روسای قبایل و شوهرانمان به ستوه بیاییم. بنابراین رفت و آمد با تو را تحریم میکنیم و جریان شعب ابیطالب از همینجا شروع شد.
۳. آخر همسرش، ادعای بزرگی را مطرح کرده بود. او به گفته مجلسی در (بحار، ج ۱۸، ص۲۰۲) ندای «قولوا لا اله الاّ اللّه تفلحوا» که رهانيدن انسان از سلطه طاغوتهاست را سر داده بود و این شعار و اعتقاد، مخالف اعتقادات طاغوتی قریش بود. آری، تمام ظلمها، هجمهها و تحریفاتی که در تاریخ نسبت به حضرت خدیجه علیهاالسلام وارد شده به این خاطر است که، اول زنی است که اسلام آورد و از همان لحظه آغاز، ایمانش را با قبول ولایت امیرالمؤمنین علیهالسلام به درجه کمال رساند. رهبر معظم انقلاب میفرماید: «جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) حقیقتاً مظلوم است؛ بهخاطر اینکه شَرف همسرى پیغمبر در مورد ایشان داراى یک ارزش مضاعف است؛ دیگران مشرّف به شَرف همسرى پیغمبر شدند لکن این رنجهایى را که پیغمبر در عمدهى دوران رسالت به آنها مبتلا بودند ندیدند.» (۲۰اردیبهشت۱۳۹۵)
۴. او در لبیک به دعوت خدا و اسلام در زمانهای که دنیا سراسر از سیاهی و ظلمات و دعوت به شهوات بود؛ به مثابۀ یک امت، همراه ابوطالب پشتیبان نبوت و ولایت شد و از هیچ تهدید و تحریم و آزاری ترس به خود راه نداد. تا آنجا که زنان قریش نیز او را در هنگامه تولد فرزندش، تنها و بی کس گذاشتند. و خدایی که جبرانکننده است برای به دنیا آوردن فرزندش، چهار زن بهشتی را بر بالینش حاضر و او را شایسته و سزاوار مادریِ دُردانۀ جهان خلقت کرد.
۵. در کتاب در محضر بهجت (ج١، ص ١۵٨) آمده است: «بعد از وفات حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه به پیامبر وحی شد که دیگر در مکه ناصر و یاور نداری از مکه هجرت کن». راز عجیب عاشقی پیامبر نسبت به حضرت خدیجه علاوه بر همۀ شایستگیهایش، ایستادگی و مقاومت مظلومانۀ او در راه خدا و دفاع از ولایت است. او به خاطر دین از همهچیز خود دست شُست تا به عنوان یک زن به تنهایی، الگویی برای تمام زنان تاریخساز و تمدنساز باشد.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ وَفَتْ بِالْعُبُودِیَّةِ حَقَّ الْوَفآءِ، وَ اَسْلَمَتْ نَفْسَاً وَ اَنْفَقْتَ مالَها لِسَیِّدِ الْأَنْبِیآءِ.
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدیجهام6⃣
«اولین زن»
✍ایرانپور
در عصر سراسر ظلمت جاهلیت، مزین به عفت بود و معروف به طاهره. با ظهور اسلام، آفتاب حمایتش بر این نهال تابیدن گرفت در حالی که همه تیشه عداوت و دشمنی برداشته و بر ریشه اسلام میزدند. نه تنها تمام ثروتش که همه اعتبارش را خرج پر و بال دادن به رسالت آسمانی محمد امین کرد. عشق به محمد با زندگیاش عجین شده و در آسمان محبت او پرواز کرد.
ندای لبیکش به رسولالله در ندای لبیک علی ابن ابیطالب گره خورده و پا در مسیر تبلیغ دین نهاد. هر آنچه داشت را خرج دین کرد. اسلام بدون کمکهای مالی او در مسیر پیشرفت قرار نمیگرفت و شاید دچار اختلال و وقفهای عمده میشد.
کوثر از صدف وجود او، زینت زندگی رسولالله شد و در کنار زنان بهشتی، نامش ماندگار است. در شرافت او همین بس که در رجزخوانی روز عاشورا، مایه افتخار و مباهات سیدالشهدا علیهالسلام است.
نه فقط ثروت و اعتبارش که حتی دستانش نیز سپر سنگهایی بود که از سمت ابوجهل و مشرکان، سوی پیامبر فرود میآمد. [۱]
حاصل زحمات عمر شریفش خانهای شد در بهشت که بنایش از مروارید است که زینتش نور است[۲].
او خدیجه است که در دهمین سال بعثت داغ هجرانش بر امت اسلام وارد آمد و در ردای پیغمبر از دنیا رفت. تا ابد امالمؤمنین است و اسباب افتخار اسلام.
پی نوشت:
۱. مجلسی، بحارالأنوار، ج۱۴، ص۲۴۳.
۲. بلاذری، انسابالاشراف، ج۱، ص۴۰۶.
#ام_المومنین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدیجهام7⃣
«بانوی نمونه
حضرت خدیجه سلام الله علیها»
✍️ ف.مرادی
✅️ میخواهم از بانویی بنویسم که معروف به امالمومنین است چرا که سپر سنگاندازیهای قریش به سوی نبیاکرم می شود و وقتی قریش صدای خدیجه را میشنیدند پیامبر را ها میکردند، کسی که تمام اموالش را در راه اسلام خرج کرد، ما انسانهایی را معرفی میکنیم به عنوان نمونه که کاری برای خدمت به انسانیت کردهاند اما عظمت این بانو آن قدر زیاد هست که یک کار نه بلکه خود و مال و جان و آبرویش را برای ولیّ زمانِ خود خرج کرد
🔹️در روایت هست که چهار زن سرور زنان عالم هستند یکی از آنها خدیجه سلام الله علیهاست، چه نقطه اشتراکی بین این چهار بانو هست؟
🔸️آری عفیف، پاکدامن، در عبودیت و در اوج هستند ولی آنچه مهم است این چهار بانو فدایی راه ولیّ زمان خود میشوند و تا پای جان در خدمت ولیّ زمانشان هستند و دست از حمایت ولیِّ خود برنمیدارند.
🔹️آری همه عبادات در یک کفه و حمایت از ولیّ جامعه در طرف دیگر بلکه بالاتر، بدون ولایت عملی مقبول درگاه احدیت نیست، مَثل معروف که نماز بیولای او عبادتی است بیوضو به منکر علی بگو نماز خود قضا کند نه نماز بلکه همه عبادات او بدون ولی مورد پذیرش نیست.
🔸️انسان زمانی میتواند به قله توحید برسد که رابطه قلبی، دلی و زبانی خود را با ولیّ زمانش مشخص کند و طبق معیارِ ولیّ حرکت کند چه انسانهایی که دم از ولایت زدند اما در بزنگاهها سقوط کردند.
🔹️خدیجه سلام الله علیها بانویی است که تا آخر در خط ولایت ماند و بهترین الگو برای زنان عالم شد.
🖤روحش شاد و راهش پررهرو🖤
#ام_المومنین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدبجهام8⃣
«سخنی بامادر»
✍ فاطمه نوروزی
سلام مادر عزیزم
چقدر دلم می خواهد که برایم صحبت کنی!
بگو برایم ای آرام جانم
چه عشقی از خداوند در دل داشتی که اینگونه عاشقانه با پیامبرش همراهی کردی
بگو برایم از لحظه لحظه دلدادگی هایت
بگو برایم چگونه عشق ومحبت را در هم آمیختی تا پیامبر خدا را یاری نمایی
بگو برایم باچه عشقی، مشقت ها را تحمل نمودی تا پیامبر خدا تنها نباشد
بگو برایم از دخترت، که بانوی دو عالم است
بگو برایم از نسل پاک ومعصومت
مادرم
ای اولین بانوی تمدن بزرگ اسلامی
مادرم
محبت توست که به زندگیم صفای بی پایان می بخشد
مادرم
ای مهتاب شب هایم
عاشقانه دوستت دارم
🌹 اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلیَ مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم🌹
#ام_المومنین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
«نوروز باستانی»
✍ راضیه کاظمی زاده
مشغول آماده کردن آخرین سفره ی افطار ۱۴۰۲ می شوم، سفره را می چینم و به رسم هر روز اهل خانه را دعوت میکنم، همه دور سفره می نشینیم، صدای اذان پخش میشود، طبق عهدی که بسته ایم، همه با هم در این لحظه ناب برای ظهور یگانه منجی عالم بشریت دعا می کنیم و با خواندن «اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا» روزه ی خود را افطار می کنیم!
دخترم که امسال روزه اولی است، با صدایی که خوشحالی در آن موج می زند، میگوید:« آخ جون! چند ساعتی بیشتر به تحویل سال نمانده است»!
ناخودآگاه نگاهم به عقربه های ساعت گره می خورد، تنها یک چیز در ذهنم مرور می شود، «امسال هم گذشت اما خبری از مهدی فاطمه عجل الله نشد»!
خیال می کردم با دعاهایی که در سحر و افطار می کنیم او حتما خواهد آمد، اما ..!
با خود میگویم هنوز چند ساعتی مانده است، شاید این سال جدید، سال ظهور مولایم باشد! پوزخندی میزنم و این خیال را از صفحه ی ذهنم پاک می کنم!
اینبار احساساتم کنار می روند و پای عقل به میدان باز می شود، و شروع به چیدن صغری و کبری منطقی می کند برای نیامدنش!
عقل راست می گوید مگر جز دعا برای آمدنت چه کرده بودیم؟! شاید این دعا کردن هم لقلقه ی زبانمان شده است که ناخواسته بر زبان جاری می کنیم، مگر غیر از این است که ما برای آمدن همین «نوروز باستانی» از ماه ها قبل در تکاپوی خانه تکانی و خرید انواع وسایل و لباس نو می شویم؟! مگر غیر از این است که نه تنها ما، بلکه کشورمان برای این عید آماده می شوند و همه با آمادگی کامل به استقبال او می رویم؟!
اما بمیرم برای مهدی فاطمه که قرن ها در انتظار است و کسی هنوز آمدنش را نمی خواهد و حتی به اندازه ی یک «نوروز» که تنها رسمی باستانی است، برای آمدنش هیچ سعی و تلاشی نمی کند!
نه خانه هایمان را تمیز می کنیم، نه فرزندانمان را برای استقبال از او آماده می کنیم، نه حاضریم به خاطرش دست از گناهانمان بکشیم ... و فقط تنها نشسته ایم و دلخوش کرده ایم به دعاهایی که شاید از ته دل باشد، اما...
نمی دانیم که تنها دعا کردن کافی نیست، دیگر باید وارد میدان عمل شویم، باید دست از گناهان و خطاهایمان برداریم، باید دلمان را پاک کنیم از گرد گناهانی که مانع آمدنت می شوند، باید به جایی برسیم که تنها فکرمان این باشد که چه کنیم تا مهدی فاطمه عجل الله بیاید؟! باید خط کش برداریم و هر روز خودمان را محک بزنیم! تا شاید لیاقت پیدا کنیم تا پذیرای حضور مولایمان شویم!
آقای من! بهار بی شما، مانند یک روز آفتابی در وسط زمستان است که کسی با دیدن آفتاب، گمان نمیکند که بهار آمده است!
خواستم، آمدن بهار را تبریک بگویم اما هر چه فکر میکنم، ما بدون مولایمان بهاری نداریم!
به امید آن روزی که همگی به استقبال مولایمان رویم، همانگونه که به استقبال بهار می رویم🤲
#نوروز
#امام_زمان
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
«خدا نیست؟»
✍نسا خلیلی
حکمران فضای مجازی که حداقل در دو قرن اخیر، کشور متخاصم بوده است؛ خدا یا انسان باتقوا و دلسوزی نیست که بر اساس صلاح انسان، اطلاعات را برای بهبود و رشد او، استفاده کند.
او خصم ما است، دوست ما نیست.
آمریکا و صهیونیسم، دشمنی اثبات شده با ایران دارند و بنابر مکتب لیبرالیسم و آموزههای تلمود، جز بر مبنای منفعتگرایی ژنِ برتر انگارانه خود به چیز دیگری فکر نمیکنند.
صهیون، دشمنی دیرینه خود را با ایران و ایرانیان، در جشن پوریم –مصادف با ۴ و ۵ فرودین ۱۴۰۳ - فریاد زده و میزند و از هیچ ضربهای به ایران دریغ نمیکند.
در اغتشاشات سال گذشته، در نرمافزارهای مختلف حتی برنامهٔ تماشای فیلم اندروید مانند «kmplayer» به طور آشکار آگهی استخدام کارمند اطلاعاتی منتشر میکردند.
آمریکا که جریان آزاد اطلاعات را با همهگیری ابزار خود فریاد میکرد؛ با پیداشدن رقیب، صدای تیک تاکِ عقبگردِ عملی از جریان آزاد را سر داد و با رای دو حزبی دستور به واگذاری تیک تاک به آمریکا را دیکته کرد.
اما صد افسوس برخی، دنبال هموارکردن راه دسترسی دشمن شناختهشده به کلانداده و اطلاعات ایرانیان در جنگ شناختی هستند.
این تذهبون؟
#مجازی
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدبجهام8⃣
«من خدیجهام»
✍آمنه عسکری منفرد
محمّدجان لحظهای به من گوش بسپار، من خدیجهام!
از همان ابتدا که تو را و خدایت را و راهت را شناختم و حق را آشکار در وجودت یافتم، شیفتهات شدم، واله و حیران!
میدانی! یقین دارم خدایت نورِ وحدانیتش را برقلبم چنان تابانید که مرا عاشق خود کرد و عاشقِ او به طور قطع، مجذوب تو نیز خواهدشد و من نیز چنین شدم.
تو قبل از بعثت نیز شهرهی خلق بودی به نامِ «محمّد امین» و من به خوبی میشناختمت، اما آن زمان که رسالتت آشکار گشت و تو را در میان خلق، مهجور و بییاور یافتم با خدای خود عهد کردم که هر آنچه از مال و مکنت به من بخشیده، در راه گسترش حق و حقیقت تقدیم کنم تا سهم ناچیزی در نشر حق داشتهباشم.
از خدا که پنهان نیست از تو چه پنهان! از همان روزهای ابتدایی که نفحهی الهی جانم را زنده کرد و نور سیمای تو قلبم را تسخیرکرد، سیل ملامت و طعن ازسوی بخیلان و سران قریش مرا احاطه کرد، همانها که مرا از یاریت منع میکردند و با تمام وجود جلوی پایم سنگاندازی میکردند، اما من با خدایم عهد بسته بودم تا پای جان در این راه بایستم، مال و منال و جاه و مقام که دیگر ارزشی نداشت. اما خدای تو بسیار بخشندهتر از من بود، این را زمانی فهمیدم که دعاهایم مستجاب شد و من لایق همسری بهترین خلق خدا شدم.
محمّدم! میدانی خوشترین ساعت عمرم چه زمانی بود؟ همان روز که خدای جل و علا فاطمه را نور چشمانمان قرار داد. همان روز که طعن و کین و تحقیر زنان قریش جانم را بیش از پیش آزرده ساختهبود چراکه آنان با تحریک همسرانشان سعی در ناامید کردن من داشتند و حتی هنگام تولد فاطمه نیز مرا یاری نکردند و گفتند: «آن روز که ما تو را از یاری محمّد برحذر داشتیم، به ما اعتنا نکردی، او با اعتقادات و اندیشههایش برای همسران ما که سران قریش هستند، زحمت و سختی بسیار ایجادکرد، اما تو با مال و مکنت و آبرویت، از او حمایت کردی، که اگر نبود این حمایت، محمّد اکنون اینچنین قدرت و عزت نداشت. اکنون ما با تو بیگانهایم...» اما آنها ندانستند که خدای تو بزرگتر و برتر از همه آنهاست و مرا با پاکترین زنان بهشتی در آن هنگامه سخت نیز یاری کرد.
جان دل! سختترین روزها در شعبابیطالب را هنوز به یاد دارم. همان روزها و شبهای پرالتهاب و پرتنش که تازه مسلمانان با رنج بیخانمانی، گرسنگی، تشنگی و ناامنی روزگار را سپری کردند و تنها حضور مقتدر تو آرام جان همگیمان بود؛ اما در تمام این لحظات، بزرگترین دلخوشیام این بود که علی بزرگترین حامی و یاور توست، همو که تو را از جان عزیزتر میداند و تو نیز او را که محبوب خداست چون جان، عزیز میداری.
محمّد جان! اکنون که دریافتم عمرم رو به پایان است، بزرگترین غم من، تنها ماندن توست و تنها دلخوشیام این است که «فاطمه» جای مرا برایت پر خواهد کرد.
فاطمه! فاطمه! فاطمه! عزیزِ دلِ مادر! مرا ببخش که در خردسالی از تو جدا میشوم و تو باید علاوه بر تحمل رنج بی مادری، امین و سنگِ صبورِ پدر نیز باشی، اگرچه میدانم این رنج در مقابل آنچه بین در و دیوار برای حمایت از ولایت بر سرِ تو و فرزندت میآید به مراتب سبکتر است. برای تمامِ روزهای بیمادریت دعا میکنم و محمّد را به تو و تو را به خدای محّمد میسپارم.
#ام_المومنین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدبجهام9⃣
«الگوی بینظیر»
✍مریم حمیدیان
بانوی من!
شما در همه زمانها یک الگوی بینظیر برای هر زن آزادهای هستید که بخواهد دین خدا را یاری کند. الگویی کامل با در نظر گرفتن تمام ظرفیتهای یک زن.
شما ثابت کردید میتوان عفیف ماند اما از مسئولیتهای اجتماعی غفلت نکرد. شما به ما و همه بانوان جهان آموختید شغلی مناسب زن است که همه کرامتهای ایشان را محفوظ بدارد.
برخلاف تعاریف شرق و غرب از زن، شما در عین حفظ کردن ستون خانه، ستون جامعه را پا بهپای ولیتان نگه داشتید.
زنان مسلمان باید به خودشان ببالند که چون تویی، همجنس آنان است. ما را در عصر غیبت چه نیازی به الگویی که از غرب و شرق بیاید؟ وقتی شما سرمشق دادهاید ما باید آنقدر یاری امام غایبمان را تمرین کنیم تا در وقت ظهورش شاگردان مکتب تو باشیم. شما نهایت لطافت زنانه را با ثروتتان به پای ولی خدا برای اقامه حق ریختید. چرا ما برای اقتصاد خانواده و کشورمان به شما اقتدا نکنیم؟
حالا که ولی امر مسلمین با انتخاب نام سال، خواستار مشارکت مردم در امر تولید شدهاند، باید بیشتر بیندیشیم که نقش ما زنان چیست؟
زنان مسلمان باید با مطالعه زندگانی شما، برای ایفای همزمان نقشهای خانه و جامعه برنامه جدیتری داشته باشند، به خصوص در امر تولید.
دعایمان کن مادرِ حضرت مادر!
ما زنان عصرِ فرزندت مهدی موعود هستیم ان شالله
#ام_المومنین
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
پویش #من_خدیجهام0⃣1⃣
«بانوی خردمند»
✍ فاطمه علی زاده علی آبادی
🔻در روزگاری که همه جا را سیاهی و ظلمت و جهالت فرا گرفته بود، ارزش و منزلت زن آماج جهالت های اعراب جاهلیت قرار گرفت.
در چنین برهه ای از زمان، علیرغم محروم بودن زنان از علم آموزی و خردورزی، خداوند تبارک و تعالی پیامبرش را مبعوث نموده و در این مسیر، همسری که در هوش و درایت از مردان زمانش گوی سبقت بریده بود را همراهش می سازد.
🌴در روایات آمده است که پیامبر(ص) خدیجه (س) را دوست داشت و احترامش میکرد «یشاورها فی اموره کلها».* چنانچه اربلی آورده است « و کانت خدیجه امرأه حازمه نبیله»* خدیجه بانویی خردمند و خرد ورز بود.
🌴ایشان نه تنها با بذل مالش در راه پایداری درخت اسلام نمونه بود بلکه از بذل عقل و خرد نیز در این راه و در تمام لحظات در کنار حضرت رسول صلی الله علیه و آله دریغ نمی ورزید .
🌴به گونه ای که پیامبر صلی الله علیه و آله در شأن این بانوی خردمند فرموده باشند: « همانا خدیجه از بهترین زنان بود از لحاظ زیبایی و کاملترین زنان از جهت عقل و درایت و تمام ترین مردم از جهت اندیشه و خرد ورزی»*. این کلام کنایه از دارا بودن کاملترین دیدگاه ها و نظریات برای حضرت خدیجه سلام الله علیها دارد.
🌴در بیان خردورزی ایشان همین بس که در روایاتی به نقل از پیشوایان معصوم علیهم السلام، از ایشان به عنوان بهترین وزیر و همراه صادق برای پیامبر در تمامی مراحل زندگی اش یاد شده است.*
▪️اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا حافِظَةَ دینِ اللَّهِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا ناصِرَةَ رَسُولِ اللَّهِ▪️
________
*بحارالأنوار، ج16، ص 11
*کشف الغمه، ج1، ص509
*ریاحین الشریعه، ج2، ص204
*بحارالأنوار، ج16، ص11
#ماه_مبارک_رمضان
#وفات_حضرت_خدیجه_علیهاسلام
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI