مُجاهد مُخلص
✍🏻 زهرا کبیری پور
وقتی حرف از جهاد میشود، اولین واژهای که به ذهن میرسد اخلاص است. امروزه از واژهی جهاد بسیار استفاده میشود، اما در همان کارهای جهادی اسم شخص و سازمان حتما باید در پایان کار امضا شود؟!
اما در روزگار صدر اسلام، در هنگامی که نهال اسلام نوپا بود و ریشه ندوانده بود و در روزگاری که هجوم دشمنان همچون بادهای سهمگین این نهال نوپا را به این سو و آنسو میکشاند.
افرادی همچو ابوطالب(علیهالسلام) عموی پیامبر با تمام هستی خود از جان، مال، فرزندان و حتی موقعیت اجتماعیسیاسیِ خود استفاده کرده و تکیهگاهی قدرتمند برای این نهال جوان شدند.
افراد مخلص و مجاهدی که جزئیات دقیقِ ایثار و جهاد آنها به طور کامل در هیچ کتابی روایت نشده است!
افراد گمنامی که در راه جهاد برای اسلام دنبال کسب نام و نشان نبودند و هرجا که به آنها نیاز بود سراسیمه حاضر میشدند و از هیچ تلاشی فروگذار نمیکردند.
عموی پیامبر یکی از معروفترین مجاهدان خاموش صدر اسلام بود که در اخلاص و گمنامیِ او همین بس که در طول تاریخ حتی نسبت به ایمان او نیز از طرف دشمنان خدشهوار شده است.
زندگیِ نورانی حضرت ابوطالب(علیهالسلام) در تسلیم بر اوامر خداوند خلاصه شده بود و تاریخ گواهی میدهد که او با از خودگذشتگیِ خود در کسوت یک حامی در حمایت از مأموریت پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) از هیچ کوششی کوتاهی نکرد.
اگر نهال نوپای اسلام امروز به یک درخت تنومند، مبدل شده و در تمام دنیا سایه افکنده است، نتیجهی حمایت مجاهدان مخلصی مانند حضرت ابوطالب(علیهالسلام) است که با تمام هستیِ خود از آن محافظت کردند.
و تلاش این مجاهدان خاموش و مظلوم صدر اسلام به زودی با ظهور آخرین سلالهی پیامبر و گسترش عدالت او در تمام جهان به ثمر خواهد نشست.
▪️۲۶ رجب سالروز رحلت حضرت ابوطالب(علیهالسلام) تسلیت باد▪️
#حضرت_ابوطالب
#رجب
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
ابراز ارادت #استاد_محدثی در تجلیل از مقام حضرت ابوطالب(ع)
💠 ابوطالب، ابومطلوب هم هست
حجت الاسلام والمسلمین جواد محدثی، استاد و نویسنده حوزه علمیه قم، در یادداشتی به بهانه همایش بین المللی حضرت ابوطالب، حامی پیامبر(ص) از این شخصیت عظیم تاریخ اسلام تجلیل کرد.
ابوطالب، ابومطلوب هم هست. فرزند رشیدش علی، هم طالب حق بود هم مطلوب خلق. چون حقِ مجسّم بود، معیار حقجویان و میزان حق پرستان بود؛ ای خدا را محبّ و هم محبوب/ حق طلب را تو طالب و مطلوب.
اگر حسودان و عنودان، در ایمان ابوطالب تشکیک میکنند؛ چون با علی خرده حساب دارند و چون به علی هیچ وصلهای نمیچسبد، برچسبهای ناچسب را به ابوطالب میزنند و عقدۂ پسر را بر سر پدر خالی میکنند، تا از علی انتقام بگیرند.
وگرنه ابوطالب، مؤمن قریش بود و مدافع قرآن، و گوهر ایمانش را در صدف تقیّه حفظ کرد، تا بتواند از حقیقت محمدی دفاع کند و چتر حمایتش را بر سر نبوت محمدی بگستراند.
علی، فرزند چنین پدری است که در اوج غربت پیامبر، سینه سپر کرد و سدی در برابر سیل کفر و شرک شد، تا ایمان از دستبرد کفر مصون بماند و توحید، در تاریکی شب شرک بدرخشد.
ابوطالبِ مؤمن و موحّد، حتی از شعر، شمشیری ساخته بود، برای دفاع از ایمان و توحید. بیجهت نبود که پسر ابیطالب، اسدالله الغالب، دوست داشت اشعار ابوطالب، گردآوری، تدوین، روایت و نشر شود و میگفت: «ابوطالب بر دین خدا بود و در شعرش علم و حکمت فراوان است.»
اکنون، طالبان حق را سزاست که نام و یاد ابوطالب(ع) را که مطلوب خلق و خالق و محبوب عام و خاص بود، زنده و گرامی بدارند و نشان دهند که: ابوطالب، ابومطلوب هم هست...
#جواد_محدثی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
◾️به بهانهی رحلت #حضرت_ابوطالب
💠 پردهدار پردهنشین
✍ علی اسفندیار
همیشه میگویند: کار را آن کس کرد که تمام کرد. درست. اما چه کسی شروع میکند؟ چه کسی مبتدای حرکتهاست؟ چه کسی در نقطه آغازینِ رویدادها قرار دارد؟ و پرسشهای جدیِ دیگر.
گفتن از «ابوطالب» گفتن از آغاز است، سرودن از سرچشمه است و «خاموشی»، خصلت سرچشمهها! این سکوت را اهالی رود و مردمان پایین دست، سخت میشنوند؛ هیاهوی رود مگر میگذارد؟!
چشمهها حال چشمه را بیشتر میدانند؛ ابوطالب اگر پسر عبدالله را به آغوش و پناه امن خود نمیکشید، جوششی رخ نمیداد، جریانی به صدا در نمیآمد، اسیری به آزادی نمیرسید، دختری زنده نمیماند، زهرایی ظهور نمیکرد، اسداللهی بر طاغوت غالب نمیشد، ما نیز در کعبه و کربلایی وقوف نمییافتیم و عِطر عِترت را عالمگیر نمیدیدیم؛ همه و همه حاصل آن چشمهی خموش و پرجوش است.
سید بطحای ما، بذل نفس را از دوران سقایت حاجیان تمرین میکرد، تا این که چشمه هشتساله را در هنگامهی خشکسالی به آسمان نشان داد، آن گاه ابر را به باران فرا خواند و مردمِ سوت و کور آن زمان را حیات نوشاند! ابرهه کجاست که تسخیر ابرها را ببیند و از دریاشدن زمزم مکه، قالب تهی کند؟!
هنوز وقت پیام بریِ ابوطالب فرا نرسیده است، ابوطالب نخستین حافظ طلوع پیامبر است، ماه بطحا باید پردهنشین باشد تا شبزدهها، پذیرای صبح شوند. همان خشکهای باران خورده، حالا شدهاند دشنهکش مسیر خاتمِ اوصیا! و کفیل باکفایت رسول همچنان خاموش بود، از پشت چشمهای سران بتها باخبر بود و از اسرار مصطفا آگاه؛ بیدلیل نیست که حال چشمه را چشمه میداند!
یقه سفیدهای بیخیال آن زمان، با ریش سفیدی طالبُ المؤمنین مدیریت میشدند تا فتنههای سیاه، راه را بر علنیشدن انقلابِ پیامبر نبندد.
به راستی چه قرابتی بین ما و آن پردهدار پردهنشین برقرار است؟ و چه نسبتی با دودمان محمد(ص) داریم؟ با صلب شامخ «طالبِ حقیقت» است که زمین، از صاحبان زمان، رنگ و رو گرفت و انوارشان چشمگیر شد. با ابوالائمه است که دوازده اقیانوسِ تمامنشدنی، دارایی ما شدند، و اکنون شُکر این شرب مدام را بر کدام آستان سر بساییم؟!
آری! ابوطالب کارهای آغاز اسلام را به خوبی به اتمام رساند؛ ابوطالب با آغازش، پایان اسلام را ضمانت کرد تا وقت دیدارِ «آن یار غایب»، و اگر محبتِ محمد را فرو نمیخورد ما رشحهای از عشق سرشارش نمینوشیدیم.
ای «نَبَعُ الاِمامَه»، ای چشمه آرام نور! چه هنرمندانه و پنهانی عشق را سر میکشیدی و چه هنرمندانه، هنرِ کتمان را به ما آموختی تا عشق عالمگیر شود. اگر پدرت عبدالمطلب میگفت: أنا ربّ الابل و للبیتِ ربُّ، تو نیز خدای کتمان عشق و لامیّههای آشکاری و خدا نیز خدای آخرین پیامبرش!
و آخر سخن این که: در کار گلاب و گل حکم ازلی این بـود/ کین شاهد بازاری وان پردهنشین باشد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
◾️به بهانهی رحلت #حضرت_ابوطالب
🔷 پدر حقیقت
✍️فاطمه ابن علی
🔹مولود ربیع اگرچه پدر نداشت اما عمویی نصیبش شده بود که او را بر فرزندان خود مقدم می داشت. ابوطالب پسرعبدالمطلب و مومن آل ابراهیم و آل اسماعیل (علیهما السلام). صاحب مقام اصطفائیه و آخرین وصی ابراهیم خلیل و اسماعیل (علیهما السلام) که ودیعه نبوت اسماعیلی را به پیامبر اسلام سپرد. موحدی که لحظه ای آلوده به شرک نشد و همواره در آشکار و نهان خدای ابراهیم را می پرستید؛ به سمت کعبه نماز می خواند و بر آیین حنیف پایبند بود؛ اما هیچگاه اظهار به اسلام نکرد.
🔹درفضای غبارآلود جاهلیت و بت پرستی، راهبرد سیاسی حضرت ابوطالب برای حمایت از پیامبر همین تقیه و کتمان ایمان به اسلام بود. ایشان با نفوذ راهبردی در میان کفار قریش و بزرگان مکه توانستند ۱۰ سال از پیامبر و دینی که خداوند بر او فرستاده بود در میان کفار لجوج و قدرتمند حجاز محافظت کنند. این تصمیم راهبردی عامل بقای ایشان در شورای دارالندوه نیز بود که علاوه بر تاثیر گذاری بر آرا و تصمیم گیری های بزرگان قریش و دیگر بزرگان مکه، از اخبار و تصمیمات آنان هم مطلع میشدند و در پیشبرد سیاستهای تبلیغ اسلام کمک شایانی به مسلمانان میکردند.
حمایت های حضرت ابوطالب از پیامبر آنقدر گویاست که هیچ نویسنده ای در تاریخ نتوانسته آن را نادیده بگیرد.
یادداشت کامل را اینجا بخوانید.
✅@awaken_ir
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#شعر
✍️زهره قاسمی، عضو تحریریه مجتهده امین
بر قلب مبارک پیمبر صلوات
بر حیدر و بر سوره ی کوثر صلوات
صد شاخه گل محمدی بر حَسَنین
تا شاد شوند آن دو برادر، صلوات
بر باقر و بر صادق و سجاد، درود
بر باغ گل غریب مادر صلوات
بفرست در خانه ی موسی هدیه
بر نجمه و بر رضا و خواهر صلوات
از عمق دلت بگو تو بی حد و حساب
بر هادی و بر جواد اطهر صلوات
شاد است حسن که دائما میگویی
بر مهدی اوصیا مکرر صلوات
بر آل علی و فاطمه نور فرست
تا کل جهان شود معطر صلوات💚 ...
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
💐 چهل سالگی
✍🏻 زهرا کبیری پور
صدا آمد بخوان...
بخوان به نام پروردگارت
و تو خواندی...
تا کمال انسان تجلی پیدا کند.
تو خواندی تا بستر رویش بشر را رقم بزنی.
خواندی تا روشنایی بر ظلمات زمین بتابد.
بعثت تو نقطهی عطفی شد بر خلقت ما انسانها
ما نمیدانیم در آن خلوت چهل روزهات با خدا چه نجوا کردی...
چه گفتی که خداوند فرشته را نازل کرد و إقرأ بسم ربک الذی خلق را بر تو خواند...
ای رسول آب و آینه
ای چراغ هدایت بشر در ظلمات جهلِ دنیا
به داد ما مسافران گمگشته در جادههای زندگیِ دنیا بشتاب
به حرمت چهلسالگی مقدسَت که چهل سالگی انسان را نقطهی کمال و رشد قرار داد.
سلام بر تو و خاندان مطهرت
سلام بر آن نور هدایتی که از دل غار حراء برای ما به ارمغان آوردی
سلام از دلِ سورهی علق، همانی که خواندی تا ما رستگار شویم.
#مبعث
#عید_مبعث
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
.
#مبعث_احیای_حقوق_زنان_مبارک
💐 او که آمد، دخترها زنده ماندند و زن به زندگی رسید.
#مبعث
#پیامبر_اکرم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📜«مُحَمَّد» رسول الله
✍️آمنه عسکری منفرد
🕊وقتی حضرتِحقّ مُقَدَر کرد، که قَدر دهد بشر را به مقام «خلیفه الهی» در زمین، پس پلی به آسمان زد و «مُحمّد» را خلقکرد؛ تا کهکشانِ هستِ عالَمِ ملکوت را به نیستیِ زمین، راه باشد و به رسالتش مبعوث کرد تا نورِالهی عالمگیر شود.
🕊 پس «محمّد»؛ برانگیخته شد تا واسطهی فیض باشد زمین را و اینک بیندیش که چه قدری است مقامِ امامت و ولایت «علیِّاعلا» را، وقتی زیارت او در چنین شبی افضل اعمال است. آری! مُهر تأیید اِکمال رسالت «احمد» و اتمامِ نعمتِ حق، با انتصاب امامت و ولایت «علی» است.
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🍃مبعوث شو...
✍زينب نجیب
فلسفهی بعثت را به خود آوردن انسان، دشمنی با شیطانها و طاغوتها، اصلاح بشر، نفی ولایت بندگان و اثبات ولایت الله، هدایت انسان به سوی حیات طیبه و تشکیل حکومت برای تحقق آرمانهای اصلی و... دانستهاند. اما باید دانست بعثت نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآله) در درجه اول دعوت به توحید است و در گِرو توحید باقی اهداف محقق خواهد شد.
توحید یعنی چه؟ آیا توحید صرفاً یک نظریه فکری و فلسفی است که پس از اثبات وجود خداوند با بحثها و استدلالهای عقلانی به وحدت پروردگار اذعان میکنیم؟ آیا موضوع توحید تنها منوط به یکتایی خداوند است؟ یعنی همین که ما ایمان بیاوریم، خداوند یکی است، موحد شدهایم؟
به طور قطع چنین نیست چرا که بزرگترین حوادث تاریخی با عنوان بعثت پیامبران برای عظیمترین خلقت پروردگار یعنی انسانها رخ داده است.
پس حقیقت بعثت به عظمت و بزرگی حقیقت انسان است. انسانی که نه محدود به ماده و جسم است نه محدود به معنویات. نه محدود به یک قطعهی مشخصی از تاریخ و نه محدود به مکانی خاص.
بلکه انسان همیشه انسان است و دارای ابعاد لایتناهی. پس بعثت نیز چنین است و نمیتوان چنین مفهوم والایی را تنها به یک هدف محدود کرد. نمیتوان باور داشت که پیغمبر در شرایطی خاص مبعوث میشود ودر سختترین شرایط به انجام مأموریتها تن میدهد تنها بهازای ایمان بشر به یکی بودن پروردگار. باید مفهومی عمیقتر پشت واژهی توحید یافت.
دانستیم که توحید تنها اذعان به وحدت خداوند نیست. پس چیست؟
توحید یک سبک از زندگی است. روشی از زندگی که به دنبال کوتاه کردن دست قدرتهای گوناگون از زندگی بشر است. چرا چنین برداشتی از توحید میتوان داشت؟ زیرا، سبکی که از ابتدا فریاد بر میآورد: " نه" و در قدم اول "لای نفی" را در عبارت " لاالهالاالله" با تمام قوا فریاد میزند، مسلماً برای رفتار انسان چارچوب و شاخص دارد.
این چارچوب، "نه"، به تمام قدرتهای طاغوتی و شیطانی است، "نه"، به تمام قدرتهایی است که زندگی انسان را دستخوش هوسها و تمایلات خود قرار میدهد. "نه"، به تمام بندگیها جز بندگی خدا است، "نه"، به تمام ولایتها جز ولایت خدا است.
آری، تنها با همین سبک زندگی است که "بشر به سعادت حقیقی و رستگاری دنیا و آخرت خواهد رسید و دنیای بشر هم آباد خواهد شد دنیایی در خدمت تکامل و بقای حقیقی انسان است". (۲ مهر ۱۳۸۲ بیانات در دیدار کار گزاران نظام)
حال سؤال اینجاست؛
1⃣ جامعهی امروزِ ما تا چه میزان موحد است؟
2⃣ تا چه میزان نفی طاغوت، سبک و فرهنگِ زندگی حقیقی و مجازی ماست؟
3⃣ از آنجا که بعثت هر پیامبر، زمانی رخ میدهد که پرستش خداوند دگرگونه شده و زندگی بشر دستخوش طاغوتُ زمانه است، آیا وقت آن نرسیده که تنفس در فضای مجازی را به عنوان زیستبومِ جدید بشر اصلاح کرده و موحدانه زندگی کنیم؟
4⃣ آیا نباید در مسیر تحقق اهداف بعثت بر بردگیِ نوین، در بستر فضای مجازی خط بطلان بکشیم؟
5⃣ آیا نباید معتقد بود که نفی طاغوت حتی در چنین فضایی، قدم اول و از ملزومات زیستِ موحدانه است و رمز تحقق این سبک از زندگی، برونرفت از سلطهی طاغوت است؟
آری، امپراطوری رسانهای غرب، امروز حکومتی طاغوتی است که هدفش به بردگی کشیدن تکتک انسانها است و برماست که در چنین جامعهای به تاسی از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهواله) در این فضا مبعوث شویم و با شکستن بتِ حاکمیت دشمن به آن رنگ توحیدی ببخشیم.
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔴بزرگیم یا بزرگوار؟
✍ نساء خلیلی
۱. بزرگ کیست؟ او که ارادهای پولادین دارد و در راهٔ خواسته خود او از هیچ کوششی دریغ نمیکند. بزرگوار کیست؟ کسی است که در روح خود احساس عزت دارد، احساس کرامت نفس میکند و به موجب شرافت خود از هر دنائتی احتراز میجوید. نکته اینجا است که هر بزرگواری، بزرگ است اما هر بزرگی، بزرگوار نیست. آن عالمی که تنها به فکر کشف علم جدید و هیچ فضیلت دیگری ندارد یا پادشاهی که فقط به فکر کشورگشایی است، به خاطرِ ارادهٔ پودلاین خود بزرگ است ولی بزرگوار نیست.
۲. هدف بعث پیامبر اسلام(ص) به نقل از ایشان به خاطر به کمال رساندن مکارم اخلاق است:«إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلَاقِ.».
که گاهی به اشتباه به این ترجمه میشود که «من مبعوث شدم که اخلاق نیک را تکمیل کنم». به این دلیل اشتباه است؛ زیرا «هر صاحب مکتبی هر نوع اخلاقی آورده باشد، عقیدهاش این است که اخلاق نیک آن است که من میگویم.» (آزادی معنوی، ص ۲۰۲)
۳. مکارم اخلاق چیست؟ مکارم اخلاق، همان داشتن روح بزرگوار است؛ یعنی روحی که آقا شود و خود را برتر از آلودهشدن در دامنِ دروغ، تهمت، غیبت، خودپرستی و... بداند. در روح خود چنان احساس عظمت کند که نخواهد لکه گرد و غباری روی این جنس نفیس بنشیند. وقتی کسی دارای روح بزرگوار شد، به حکم ارزش ذاتی که برای خود قائل است؛ از دام بسیاری از گناهان به حکم عقل و نفس خویش میرهد.
۴. باید در خود دقیق شویم که در کارهای فوقالعادهٔ خود، بزرگیم یا بزرگوار؟ اگر برای جهاد تبیین قلم میزنیم، سخنرانی میکنیم و مشارکت عملی و علمی داریم، اینها به خاطر بزرگی است یا بزرگواری؟ و در این عید سعید مبعث از خدای متعال بخواهیم از آن روح مُکرمت و بزرگواری به همهٔ ما بچشاند و ما را در این انوار الهی غرق کند.
برداشتی از کتاب آزادی معنوی، استادِ شهید مرتضی مطهری
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
روز بعثت دیگرباره انسان
✍️فاطمه میریطایفهفرد
خداوند حبیبش را به بالای کوه میبرد. اصلا دلش میخواهد حبیبش، دور از هیاهوی شهر، با خدایش نجوا کند. نمیدانم چه کلامی و سخنی از دل رحمةللعالمین گذشت!؟ با خداوند چه گفت!؟ آن لحظات عظیم برای تحول بشریت چگونه بر ایشان گذشت؟! بشری که در خواب و خور بود و کعبه را با اصنام، ناخالص کردهبود. چه زمان سختی و چه وظیفهی دشواری! اما خدا از حال بندگانش آگاهتر است. خداوند یتیم عبدالله و آمنه را پذیرفت و او را سرور تمام عالمیان کرد. پس سروری از آن خداوند است.
امشب مکه عجیب نورانیست. عجیب صدای پر پرواز ملائک میآید.
امشب خدیجه(سلاماللهعلیها) عجیب بیقرار مراد خویش است. امشب عجیب شیرین است؛ آن خرمایی که علی(علیهالسلام) تا بالای کوه برای پیامبر(صلی الله علیهوآله)آورد.
امشب خدا دیگربار انسان را مبعوث است برای سروری بر کائنات. امشب انسان دوباره بزرگ میشود برای کاری بزرگ. کاری از جنس آخر دنیا، از جنس اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا. امشب دوباره وقت پذیرفتن مسئولیت است در عصر جاهلیت مدرن با اصنام رنگارنگ.
امشب دوباره شانهها را میآزمایند به تحمل سختی و بردباری دربرابر ناملایمات.
یعنی امشب شانههایم تحمل میکند؟! یعنی مرا هم میخرند در بازار مکارهی دنیا!؟
یعنی امشب من هم به خداوند پیامبر(صلی اللهعلیهوآله) مومن میشوم!؟
امشب دلم عجیب توسل میخواهد. برای زدودن تمام دوئیت ها و دوگانگیها.
امشب عجیب دلم خرما میخواهد. خرمایی به شیرینی خرمای مکه.
🍃عیدتان مبارک🍃
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✨شکرگزار منت عظیم
✍️نجمه صالحی
منت گذاشتن همیشه به رخ کشیدن طرف و کار ناصوابی نیست، حتی گاهی لازم و واجب است مثلاً هنگامی که کسی کالای گرانبهایی به ما هدیه داده اگر در مورد ارزش آن صحبت کند، نباید ناراحت شد، این یک نوع تذکر برای بهتر حفظ کردن آن متاع است!
واژه «منت» از «من»* در معنی سنگی است که آن را وزن میکنند همچنین نعمت سنگین و باعظمت است، پس در مقابل نعمت ارزشمند بر ولی نعمت نباید خرده گرفت! منت هم دو نوع است پسندیده و ناپسند!
منتگذاری برای نعمت بزرگ، منتی پسندیده است، چون نوعی تذکر برای حفظش است! پس وقتی خداوندمتعال روز مبعث بر مسلمانان نعمت بزرگ رسالت حضرت محمد صلی الله علیه و آله را عطا فرمود، بر سر ما منت گذاشت اصلا تاج سر گذاشت! «منّ الله» و ما ممنونیم از خدای مهربان بهخاطر نعمت نبوت، رسالت و نجات انسانها از جهالت!
لَقَد مَنَّ اللَّهُ عَلَى المُؤمِنينَ إِذ بَعَثَ فيهِم رَسولًا مِن أَنفُسِهِم يَتلو عَلَيهِم آياتِهِ وَيُزَكّيهِم وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَإِن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ/آل عمران آیه ۱۶۴
خداوند برمؤمنان منت نهاد (نعمتبزرگى بخشید)، هنگامى که درمیان آنها پیامبرى از خودشان برانگیخت که آیات او را برآنها بخواند و آنها را پاک کند و کتاب و حکمتبیاموزد و البته پیش از آن در گمراهى آشکار بودند.
🍃عیدتان مبارک🍃
*مفردات راغب،ذیل واژه «من»
#عید_مبعث
#عید_مبعث_مبارک
#یاامیرالمومنین
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🦋امروز شاد باش شادتر از همیشه
✍️بانو آلاله
عید مبعث از راه رسید و بیشتر از همیشه گوش جان را باید تیز کرد و خوب توجه نمود به ندایی که درون و بیرون را آزاد و شاد میکند!
ندایی که در آسمان آگاهی و ایمان طنین انداز می شود که همانا محمد(ص) به پیامبری مبعوث شده است تا زنجیر جهالت و غفلت را از پای قلب انسان فرو رفته در گمراهی و اسارت و اوهام باز نماید و به او اجازه پرواز تا ملکوت و هم نوا شدن با ملائک را بدهد.
امروز مسرورتر از همیشه باید بود؛ چرا که این شادی پایداری ابدی خواهد داشت و پس از آن غمی به سراغ انسان نخواهد آمد.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
«اینِ آن»
✍️طیبه فرید
مستندِ جملهی معروف فلانیها «یک روح هستند در دو بدن» را شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» در اعمال شب بیست و هفت رجب آورده است!
قصه، قصهی مبعث محبوب خداست اما مستحب است زیارت آقاجانمان امیرالمومنین علیه السلام خوانده شود.
ابن بطوطه دانشمند اهل سنت هم ششصد سال قبلتر از تألیف مفاتیح در سفرنامهاش آورده که رافضیها (منظورش ماییم) در شب بیست و هفت رجب مریضهای لاعلاجشان را میآورند در روضهی نجف! دوسوم شب که میگذرد کورهایشان بینا میشوند، زمینگیرهایشان از جابلند میشوند و....
اما یادش رفته بنویسد که او مردهها را زنده میکند! مردههایی که شب مبعث دلهایشان را از راه دور و نزدیک بر میدارند و میآورند در روضهی نجف و گره میزنند به مشبکهای ضریح و میگویند:« یا محی» و بعد زنده میشوند و در اکسیژن بکر ایوان نجف نفس میکشند! تا شنونده یادش نرود نام علی و محمد چنان قرین هم است که: «این نفسِ آن» است!
خدا همینقدر با علی علیه السلام ندار است در آغاز مأموریتِمحبوبش محمد صلی الله علیه و آله!
🍃 اسعد الله ایامکم🍃
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هم عاشقی گذشته از حد داریم
هم خاتم و سرمد و سرآمد داریم
در عشق اگر نام و نشانی با ماست
از بعثت حضرت محمد (ص) داریم
#مهتا_صانعی
#رحمه_للعالمین
#عید_مبعث
💠 @shaeranehowzavi
🔆از راه دور با قلم، قدم در حرم مینهم
✍️ مرضیه رمضانقاسم
هر چند توفیق قدم زدن در آستان رفیع و نورانیات را ندارم اما در عوض قلم که دارم، تمام دردها و رنجهای دوریات و تمنای وصالت را با قلم در گوش لوح میچکانم آنگاه عطر فضای ملکوتی بینالحرمین مدینه را استشمام میکنم و با فرشتگانی که در حال رفت و آمد در آسمان مدینهالنبی هستند همراه میشوم؛ به این امید که در این عید مبعث تقدیرم سبز نگاشته شود همانند گنبد خضرای نبوی تا بهزودی چشمانم منور گردد به مدینه، به بقیع و آستان رفیعاش به گنبد نبوی و چهار قبر غریبش...
📆#عید_مبعث_1401
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
محمد(ص) تفسیر گلواژههای عشق حقیقی
✍️فاطمه شکیب رخ
وقتی قلب او آماده فرود ملائک گردید، جبرئیل مأمور نزول آیات، بر جان محمد(ص) شد.
او را «امین امی» نامیدند همو که شایسته معجزهی رسالت بود و ابلاغ کلام خداوند بر لسان او جاری گشت.
همان که محمد (ص) را به جایگاه نبوت مفتخر کرد، خدیجه پاکدامن(س) و علی (ع) را در حلقه نخستین مؤمنان به خویش فرا خواند.
نبی خدا(ص) شد تا طومار ظالمان عالم را برچیند، تا طعم بندگی را بر دل پاکان هموار کند، تا گلواژههای عشق حقیقی را بر مشتاقان بچشاند، تا جایگاه انسانی و واقعی زنان را به مردان بیاموزد، تا مبلغ رحمانیت و معرف انسانیت باشد.
خوشا بر دلی که عشق و محبت شما جاری است و خوشا بر دلباختگانی که لحظههایشان در راه شما استوار است.
مبعث خاتم انبیا و چراغ هدایت بشریت
بر منتظران حضرت بقیة الله (عج) تبریک و تهنیت بادا.
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
بخوان ای رسول مهربانیها
✍️فاطمه حسینی پناه
بخوان ای احسان به نام خالق حُسَیَن
بخوان ای احسن به نام خالق حَسَن
بخوان ای فاطر به نام خالق فاطمه
بخوان ای عالی به نام خالق علی
بخوان ای اکرم به نام خالق کَرَم
بخوان ای معلم به نام خالق عِلم
بخوان ای محمد، ای احمد به نام خالق حمد
حمدی که او را سزاست برای رسالتی چون تو
حمدی که او را رواست برای ولایتی چون عالیِ اعلی
حمد و سپاس برای آمدنت، بودنت و برانگیختنت...
#مبعث
#بیست_و_هفت_رجب
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
"یا محمد! بخوان ..."
✍️زهرا نجاتی
بخوان به نام پروردگاری که قلم راخلق کرد.
و علم را...
پروردگاری که تورا آینهی مهربانیش قرار داد و قدمهایت را دستی نوازشگر بر سرزمین...
و بویت را، شمیم جان بخشی برهر جان مردهای که بر تونظرافکند!
بخوان یا محمد!( صلی الله علیه واله) برای نجات دخترکانی که سالها در تاریکی جهالت و قبر آرامیدند و در میان وحشت وحسرت لطف پدرانهی پدرانشان، اشک ریختند و دفن شدند!
بخوان یا محمد! برای تمام غلامان و بردگانی که به عشق تو، ازبند بردگی، رهایی یافتند!
بخوان یا محمد!( صلی الله علیه واله) و عشق را برای بندگان هجی کن!
بخوان یا محمد! ( صلی الله علیه واله)شوروی سر آدمهای درد کشیدهی قرنها، روی گردهی زخمی بی عدالتیها، روی دلهای دردمندزنان، دستی شفابخش، بکش!
بخوان یا محمد! (صلی الله علیه واله)وقدم در راهی بنه که میدانی و میدانیم،شیطان با تمام اعوان وانصارش، برای جنگ با آن، به میدان خواهد آمد.
دشوار اما تو میتوانی.
تکیه کن بر بلندای روح علی!
آرام بگیر به زبان آرام بخش برادرت جبرییل و همسرت خدیجه!
بخوان یا محمد!( صلی الله علیه واله)
و قسیم النار و الجنه باش برای همان عالمیانی که تو را برایشان رحمت للعالمین قراردادم! چه دختری باشد از دخترکان مدفون به دست پدرانشان در و چه دخترکانی که در میان دیوهای حیوانیت و خباثت درآخرالزمان، بی پناه، رها شدهاند!
بخوان یا محمد!
بخوان که تو وبعثتت!
بزرگترین هدیهی خدا برای تمام عالمینی!
بخوان به نام حضرت پرودگار..
#سبک_زندگی
#عید_مبعث_مبارک
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔖بعثتی در امتداد بعثت رسول
✍️آمنه عسکری منفرد
✨«حاشا که خلوص عشق موحدین جز به ظهور نفرت از مشرکین و منافقین محقق نخواهدشد.» (امام خمینی، صحیفه، ج ۲۰، ص۳۱۴). این جملات آسمانی بر زبان مردی از تبارِ نور نازل شد. هم او که انقلابی از جنس انقلاب پیامبران برپا کرد و هدفش از این انقلاب، پروراندن معنای توحید در قلب و جان امت رسول الله بود. با این نگاه، انقلاب توحیدی خمینی که در امتداد انقلاب ائمه بوده، بعثتی در امتداد بعثت رسول خاتم داشته است، زیرا هدف بعثت نبیاکرم نیز، دعوت به توحید بود. «توحید صرفاً یک نظریهی فلسفی و فکری نیست؛ بلکه یک روش زندگی برای انسانهاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرتهای گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن. «لاالهالاالله» که پیام اصلی پیغمبر ما و همهی پیغمبران است، به معنای این است که در زندگی و در مسیر انسان و در انتخاب روشهای زندگی، قدرتهای طاغوتی و شیطانها نباید دخالت کنند و زندگی انسانها را دستخوش هوسها و تمایلات خود قراردهند.» (بیانات رهبر انقلاب، ۲اردیبهشت۸۲). و این یعنی تجلیِ تولی و تبری در دین. توحید خالص به مفهوم نفی عبودیت غیرخدا (تبری) فلاح و رستگاری حقیقی را برای دنیا و آخرت انسان به ارمغان میآورد. «تسلیم محض خدا بودن از نکات برجستهی دعوت اسلامی است که در مقابل آن، عبودیت نظامهای اجتماعی غلط، عبودیت خرافات و عادات و آداب ناپسند، عبودیت هواهای نفسانی و نیز عبودیت زر و زور از ویژگیهای دوران جاهلیت محسوبمیشود. (بیانات رهبر انقلاب ۱۰ دی ۷۳).
✨انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (رحمتالله علیه) انفجار نور بود و همچون معجزهای زمینهساز ظهور عقلانیت و توحید در دوران جاهلیت ثانی گشت. جاهلیتی که سختتر و مصیبتبارتر از جاهلیت اول و خطرناکتر از آن است، چراکه مردم عصر پیامبر(صلیالله علیه) بتهای چوبی میپرستیدند، اما مردم در زمان قبل از ظهور، بتهای بشری میپرستند. همان بتهایی که به مقابله با امام میپردازند و با کتاب خداوند و با تفسیربهرأی آیات، سعی در محکوم کردن امام و باطل نشان دادن ایشان دارند. سرگردانی و حیرانی، ابتلا به جهل و نادانی، خاموشی نور عقل و فطرت، طولانی شدن دوران غیبت، خواب طولانی مردم، وجود فتنهها و فسادهای گسترده، عدم امنیت، کمبود آب و غذای مناسب، هراس و اضطراب درونی و شیوع جنگ های خانمان سوز و ... همه و همه مسائل مبتلا به جامعه امروز جهانی است اما با تحقق ظهور، امام مهدی(ع) جاهلیت ثانی را نابود خواهد کرد؛ همانگونه که حضرت ختمیمرتبت، جاهلیت اولی را نابودکرد.
✨مکتب فکرى انقلاب اسلامى چارچوبى مطلوب براى تثبیت و تحکیم پایههاى ارزشى آیندهی جـامـعـهی اسـلامـى دارد، چرا که درصدد زمینه سازىِ تجدید حیاتِ عظمت تمدن جهان شمول اسلامى است و از این نگاه، آیندهی انقلاب اسلامى بازسازى تمدن فراموششدهی اسلامى در جهان امروز خواهد بود. مـقـصـد کـاروان انـقـلاب اسـلامـى تـحـولات عـمـیـق فـکـرى در مـسـائلى چـون هویتیابى، استقلالطلبى، مدیریت، سیاست، فرهنگ، اخلاق، شناخت و ترویج ارزشهاى اسلامى و ایجاد تحول روحى در سطح فرد و اجتماع است. نگاه آیندهی انقلاب را باید در پیام انقلاب اسـلامـى در احـیـاى دیـن مدارى و تفکر اسلامى در سطح جهان جستجو کرد.
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✍️فاطمه ابن علی
امروز جشن تولد اعتقاداتم بود؛ آغاز آزادراه مستقیم بندگی؛ روز خواندن و فهمیدن...
آنجا که بهترین انسان خواند به نام خداوند و با قلم آن را در پیچ تاریخی تمدن اسلامی به دستم رساند.
#مبعث
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🖇دوره تکمیلی ژورنالیسم
👈با حضور اساتید محترم:
👤دکتر رفیعالدین اسماعیلی، جنگ شناختی و رسانه، زبان شناسی و ژورنالیسم
👤صادق امامی، گزارش نویسی
👤احمد کارخانه، خبرنگاری در بحران
👤حسن صدرایی عارف، مصاحبه پیشرفته
👤عبدالمجید تناور، مقدمهای بر فلسفه اخلاق مطبوعاتی و رسانهای
👤محمدعلی شکوهیانراد، سایبرژورنالیسم
👤حجتالاسلام والمسلمین حسین عرب، آشنایی به اوسینت
👤حجتالاسلام والمسلمین علی اسفندیار، روزنامهنگاری خلاق
👤رسول لطفی، ژورنالیسم اندیشه چگونه نقشآفرینی میکند؟
👤علیاصغر سیاحت، تیترنویسی
⏰زمان برگزاری: پنجشنبه و جمعه از 4 تا 19 اسفند
🏢مکان: هنرستان، بعد از بلوار شهید تراب نجف زاده مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرج نژاد، پلاک 245
💳هزینه ثبت نام: 300 هزار تومان، تخفیف ویژه ثبت نام گروهی و دهه هشتادیها
📲جهت ثبت نام با آیدی @Media_institute در ایتا یا شماره 09197455891 ارتباط حاصل فرمایید.
📌جهت کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:
🆔 eitaa.com/mhfarajnejad