1_9584991332.mp3
1.85M
🌷 در همین مسجد اعظم از خجالت گریه کردم...
🔸 آنها جغرافیا و سابقه ریشه داری ندارند، اینجا قرن ها تاریخ تمدنی دارد و مهد فرهنگ و تمدن بوده است.
✌️ملتی که شریف است، زیر بار زور ظالم نمی رود .
✍ بیانات حضرت آیت الله جوادی آملی در پایان درس خارج فقه؛
قم المقدسة/ بهمن ۱۴۰۲
#انقلاب
#ایران
#جمهوری_اسلامی
#شهدا_شرمنده_ایم
✅ @aghle_aashegh
عقل عاشق
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای شیخطادی، سلام و سعادت
بر اساس اخبار رسانهها در جشنواره امسال دو قطعه لباس (یک روسری و یک کراوات) به صحنه آورده و کراوات را با توضیحاتی به جناب وزیر ارشاد اهدا کردهاید. پیشینه فرهنگی شما در عرصه سینما و نیز سابقه علمی و تجربی شما در عرصه طراحی لباس، برای این کاربر کوچک محصولات هنریتان، پرسشی را پدید آورده که خوب است از آن مطلع شوید.
شما ارباب هنر، دقیقتر و عمیقتر از صاحب این قلم میدانید که لباس یکی از «ابزارهای ارتباطات غیرکلامی» (Non-verbal Comunication) شمرده میشود. وقتی نشانهشناس و فیلسوفی چون اومبرتو اکو (Umberto Eco) از تعبیر «گفتگو از طریق لباس» بهره میبرد، وقتی آلیسون لوری تعبیر «زبان لباسها» (The language of clothe) را به عنوان نام کتابش برمیگزیند، ناگزیر باید باور کنیم که اولاً هر «قطعه لباس» یک واژه معنادار است، ثانیاً «هارمونی پوشش لباسهای یک فرد» نیز اندیشه، عادات و فرهنگ شخصی او را نمایان میکند و ثالثاً «نمای کلی پوشش یک جامعه یا یک قوم» نیز هویت تمدنی آن جامعه و آن قوم را بیان و ایجاد و تقویت میکند. چنین است که ریتم موزون و قافیهمندِ لباسهای یک تمدن و یک فرهنگ، میتواند «شعر لباسها» شمرده شود و مفاهیمی را منتقل کند که حتی اشعار سعدی و حافظ و نظامی و مولوی هم نمیتوانند آن را منتقل کنند.
چنین نگرهای به لباس، در سطح فیلسوفان و جامعهشناسان باقی نمانده بلکه نظر «طراحان لباس» را نیز به خود مشغول کرده است. چنانکه همقطاران شرقی و غربی شما نیز لباس را از «سطح کاربردی» فراتر برده و توانستهاند آن را در «ساحت مفهوم و دلالت» ادراک کنند. طراحانی چون کوساما، میاکه، بورلی سِمز و ... لباس را یک «عنصر هنری و معنادار و دلالتکننده» تلقی کردهاند که خود مستقلاً میتواند با تماشاگر سخن بگوید.
با این مقدمه میخواهم یادی کنم از شخصیت تاریخساز دیگری که او نیز مانند شما در یک روز به یاد ماندنی، لباسی را به روی سِن برد و نیمساعت حاضران به احترامش کف زدند. آن شخص خانم گاندی است که لباس زن هندی را در سازمان ملل به روی سِن برد. آن روزها شاید گاندی هیچ یک از گزارههای تئوریکی را که امروزه من و شما درباره «لباسِ مفهومی» خواندهایم، نخوانده بود و اصلا با «نظریهی لباسِ مفهومی» آشنایی نداشت ولی با همان شعور و آگاهی بسیط اما عمیق خود، این را میدانست که لباس، معنا دارد. برای همین در همه محافل بینالمللی و ملاقاتهای رسمی، همان ساریهای چهارهزارسالهی هندی را میپوشید تا به سران جهان بفهماند شما دو قرن آمدید سرزمین مرا استعمار کردید و همه تلاشتان را به کار گرفتید که ما را مثل خودتان کنید؛ من به عنوان مظهر زن امروز هند، با «لباس خودم» آمدهام تا به شما بگویم که همه تلاشهایتان بیهوده بوده و من خودم هستم (جملهی اخیر از دکتر علی شریعتی).
او ریشه و پیشینهی لباس هندی را میشناخت، آن را «لباس خود» میدانست و معنا و مفهوم این لباس را نیز میفهمید و میخواست به غربیها هم بفهماند. او زبان گویای این لباس را در مقابل لباسهای غیربومی (که در سه قرن اخیر با پتکهای مخملی بر مردم مشرقزمین تحمیل شده) نیز میدانست. هنر و ادبیات پسااستعماری (Postcolonial literature) را نیز میدانست. با خودم میگویم اصلا او شاید حتی این را هم میدانست که پُتک مخملی غربیها در ایرانِ ما نیز کدام «روسریها» را از بین برده است؛ «گُلوَنیِ زنان لرستان» را، «یالُقِ زنان ترکمن را»، «چارقَد زنان بویراحمدی و قشقایی» را، «کلاو و سروین زنان کردستان» را و «دستمال کلاغی زنان شاهسون» را، «گشانچادر و مهنا و سریگ زنان بلوچی» را، «چادر و روبندهی زن ایرانی» را و ....!
آقای شیخ طادی عزیز، این مقدمات این سوال را برایم پدید آورده که آقای شیخطادی هرچند ممکن است بر اساس دیدگاههای اجتماعی خود، برخی از روشهای اجتماعی به کارگرفته شده برای کنترلهای فرهنگی را نپسندد اما به عنوان یک «استاد طراحی لباس» که باید با نظریهی «لباسِ مفهومی» آشنا باشد، هر یک از «کراوات» و «روسری» را دارای چه مفهومی میداند؟
بیگمان کسی مثل پرویز شیخطادی که بیبی مریم بختیاری را به عنوان «بانوی سردار» به دختران امروز ایران معرفی کرده، کسی که در حد خودش کوشیده تا پیش روی دختر امروز «دفتری از آسمان» بگشاید و به او بفهماند که دامن مادران شهیدان، گهوارهی پرورش آسمانیترین مردان این مرز و بوم شده، هرچند به اندازه یک «دایناسورِ» گیرافتاده در داخل بانک، آشفته و عصبانی باشد اما در همین آشفتگی هم نباید معنای تمدنی و سابقه مفهومی «کراوات» را فراموش کند.
مبادا روزی هنرمند را خواب ببرد که شاید جامعه را آب ببرد!
ایدون باد.
با احترام و فروتنی؛ محمد عشایری منفرد
حوزه علمیه قم
#پیشرفت
#زبان_لباس
#فرهنگ
#عقلانیت_تمدنی
#عفاف
✅ @aghle_aashegh
#عید_بعثت حضرت خاتم الأنبیاء و أفضل الرسل مبارک🌹🌹🌹
🌸 إنا أرسلنا رسلنا بالبینات و أنزلنا معهم الکتاب و المیزان »»» لیقوم الناس بالقسط
🔸 در معجزه مکتب اجتماعی او، همین نکته بس که ۱۴۰۰ سال است، بنی امیه ها و بنی عباس ها و روم و کسری ها هرچه شبهه افکنی کرده اند و تحریم اقتصادی بر امتش تحمیل کرده اند، همچنان زنده است و پویا و فعالانه، نهضت جهانی خود را ادامه می دهد.
🌷اللهم صل علی محمد و آل محمد
🌸عکس: خیابان ولیعصر، ۱۲ بهمن ۱۴۰۲
#مبعث
#نبوت
#انقلاب_اسلامی
#جامعه_مهدوی
✅ @aghle_aashegh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 مجموعه پهلوی به روایت اسناد خارجی
(قسمت دوم)
⁉️ #فساد_سیستمی اینجاست که انقلاب اسلامی، جوشش مردم مبارز ایران بر علیه آن بود و در این ۴۴ سال، نظام سیاسی برآمده از انقلاب، هزینه های زیادی را برای مبارزه با اشخاص و باندهای فساد، پرداخته است که کمترین آن شهدای خاص این آرمان انقلاب است.
#قضات_شهید
#شهید_لاجوردی
🔺فساد اداری به روایت یرواند آبراهامیان
👏کاری از رفقای جوان لچک مدیا:
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1803289242Cd70bfe5915
#فسادستیزی
#جمهوری_اسلامی
#پیشرفت
#پهلوی
#انقلاب_اسلامی
✅ @aghle_aashegh
13.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻مجموعه پهلوی به روایت اسناد خارجی۳
🔸چگونگی تقسیم دارایی ها و اموال کشور در دربار پهلوی
به روایت میشل فوکو(جامعه شناس و فیلسوف فرانسوی)
⁉️ ماشین حساب بزن ببینیم چند ریال میشه؟🙄😳
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1803289242Cd70bfe5915
#فساد_سیستمی
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت
#فساد_ستیزی
✅ @aghle_aashegh
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد
🔸سلام بر «ماه پیامبر اعظم» که باب ورود به «ماه خدا» است.
🌷سلام بر «ماه ولایت» که ماه تمسک به حبل الله المتین و عروة الوثقی برای عروج از فرش غرائز به عرش فرائض است...
🌹سلام بر ماه موالید عظیم شجره ولایت؛
از خورشید عالم تاب أرض مقدس کربلا تا خورشید ولایت عظمی؛ الذی وعده الله به الأمم و یجمع الله به الکلم و یلم به الشعث ...
🙏 ما را به دعا کاش فراموش نسازند
رندان سحرخیز که صاحب نفسانند
🌹🌸🌷
#شعبان_المعظم
#سلوک
#فصل_بندگی
#تحابب_فی_الله
✅ @aghle_aashegh
#اعیاد_شعبانیه مبارک🌸
به مرحوم ژولیده نیشابوری گفتند به صورت فی البداهه شعری بگو در مقام حضرت عباس علیه السلام که 5 دفعه کلمه «چشم» در آن به کار رفته باشد.
این شاعر اهل بیت علیهم السلام شعری سرود که 10 کلمه «چشم» در آن به کار رفته بود:
چشم ها از هیبت چشمم، به پیچ و تاب بود
محو چشمم، چشم ها و چشم من بر آب بود
چشم گفتم، چشم دادم، چشم پوشیدم ز آب
من سراپا چشم و چشمم جانب ارباب بود...
صلواتی به محضر حضرت سیدالشهداء و قمر منیر بنی هاشم و امام سید الساجدین علیهم السلام هدیه کنیم...🌷☘️
#أبالفضل
#علمداری
#سرباز_ولایت
#جنون_عاشقی
✅ @aghle_aashegh
️
#گزارش
🔸امروز توفیق شد در همایش بین المللی «مرجعیت علمی در عصر ظهور» در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی شرکت داشته باشم ...
✅ خدا خیر بدهد به دوست عزیزم آقای دکتر پیمان که سبب خیر شدند و یک مقاله مشترک با خانم دکتر اکبری با عنوان «تحلیل گردهمایی اربعین در راستای ظهور مهدوی بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی» ارسال شد و الحمدلله در بخش سخنرانی(ارائه) پذیرفته شد.
🔸با یک کرشمه حضرت سلطان علی بن موسی الرضا علیه السلام، چند توفیق حاصل شد بعد از توفیق عظیم زیارت حضرتش که بسیار تعویق افتاده بود.
🌸الحمدلله سخنران اصلی هم استاد حسن رحیم پور ازغدی هستند که خیلی دلم برای درس ایشون تنگ شده بود. خداوند رحمت کند پدر فاضلشون حاج حیدر رحیم پور را.
محور بحث ایشون نقد فضای مدرک گرا و مقاله گرای آموزش و پژوهش در کشور است؛ صریح، عالمانه و شفاف!
🔸حدیثی از امام رضا علیه السلام: در عصر فرج ما، دوران سختی ما و راحتی مردم است؛
فرج راحتی توده هاست، نه نخبگان و مدیران حکومت مهدوی.
🤦♂حضرت امام خمینی ره می فرمود: بزرگترین خادمان بشر، دانشمندان(حوزه و دانشگاه) بوده اند و بزرگترین خائنین به بشریت هم همانها هستند.
#ظهور
#مرجعیت_علمی
#تمدن_سازی
#مدل_حکمرانی
#نهاد_علم
#حوزه
#دانشگاه
#آموزش_و_پرورش
✅ @aghle_aashegh
🙏 بهترین و عالمانه ترین و آزادانه ترین یادداشتی که از دیروز تا امروز در یک موضوع جنجالی درون حوزوی و سیاسی شده خواندم.
یادداشت برادر فاضل و دوست داشتنی ام، حجت الاسلام ایزدی:
⁉️حاشیهای بر بازداشت محمدتقی اکبرنژاد
🔻 با شنیدن خبر بازداشت اکبرنژاد حس خوبی نداشتم. بااینکه از شنیدن حرف های سخیفش ناراحت بودم اما بازداشت، آن هم دم انتخابات شاید اقدام بههنگامی نبود. البته پیش از این نظرم درباره اکبرنژاد را عرض کردم:
🆔https://eitaa.com/taalighat/1228
🔰️ اما چند نکته گذرا:
🔻 از عرق انقلابی تا عقلانیت انقلابی
جماعتی که مقابل دادگاه ویژه تحصن کردند را تقبیح نمیکنم. این مدل افراد بخشی از جامعه انقلابی اند که واقعاً انقلاب را دوست دارند و میخواهند کاری کنند. درخواست اقدام سلبی دم دستی ترین راهحلی است که معمولاً به ذهنشان میرسد. اینها را بهجهت دغدغه انقلابی شان و سوزی که دارند تحسین میکنم و بهدليل انتخاب غلط شان خودمان را تقبیح که برای رشد #عقلانیت_انقلابی گام استواری برنداشتیم.
🔻 نارسایی فکری در مواجهه با معضلات اجتماعی
اینکه چرا معمولاً جانب #سلب را ترجیح میدهیم نشان از یک #نارسایی جدی است. یعنی طرحی برای مواجهه با اتفاقات نداریم. بلکه قدرت طراحی و تغییر زمین بازی را نداریم. #جبهه_انقلاب باید رشد کند و ازاین مدل مواجهه عبور کند. اما ما سالهاست از مسئله #رشد جبهه غافلیم و برای آن هم طرحی و حرفی نداریم.
🔻 ضرورت توجه به نسلی که شبهه دارد
حرف های اکبرنژاد سست و سخیف، سطحی و فاقد پشتوانه فکری و علمی است اما باید یک واقعیت تلخ را بپذیریم. امروز بخشی از جامعه همین حرف ها را میپذیرد، باور میکند و حتی تصدیق. همین ایام در برخی گروههای طلبگی میدیدم با کمال تعجب تعداد قابل توجهی رفقای طلبه اتفاقا مدافع و مؤید اکبرنژاد بودند. این یعنی وجود یک نارسایی فکری جدی. با این پدیده چه کنیم؟
آیا با بازداشت اکبرنژاد این واقعیت میدانی حل میشود؟ آیا ما شبهه را حل کردیم یا صورت مسئله را پاک!؟ امروز بهشدت به تبیین و #جهاد_تبیین محتاجیم و از زیر بار این مسئولیت شانه خالی میکنیم. درحالی که نمیتوان وجود افراد شبههدار را انکار کرد. این واقعیت را تا نپذیریم درپی حل آن نمیرویم.
🔻 منهای آزاداندیشی
🔹 من خودم را، جبهه انقلاب را، برخی بزرگترها را مقصر میدانم. ما مقصریم و نسبت به آقا کمکار. از زمان فرمان راهاندازی #کرسیهای_آزاداندیشی بیش از 20 سال میگذرد. کارنامه ما دربارهی آزاداندیشی چیست؟
ما امروز هیچ درک عمیق و درستی درباره آزاداندیشی مدنظر رهبری نداریم. راهاندازی #دورهمی_علمی و رسمی و کم فایده و گاه فاقد فایده و فاکتور کردن آن بهنام آزاداندیشی، جفای به رهبری است.
🔹 اساساً و بدون تعصب هرجا حرف آقا را درست گوش نکردیم بدجور ضرر کردیم. ایکاش یک گزارش بدهند سروران از کرسیهای آزاداندیشی که چه شد؟ و چرا آقا همواره معترض بود که ایده کرسی آزاداندیشی محقق نشد!!!
🔹 ما نفهمیدیم #آزاداندیشی یک کرسی و میز و هیئت ممیزه صرف نیست، یک #فرهنگ است، یک هنجار است، یک فضای اجتماعی است، یک آب و هوا و #اتمسفر است که بايد در آن تنفس کرد. دراین فضای اجتماعی اتفاقا انقلاب است که پیش میافتد. اما گاهی ما از پاپ کاتولیک تر هستیم و میترسیم کسی چیزی بگوید و انقلاب متزلزل شود! اینکه انفعال و ضعف محض است.
🔻 داستان اکبرنژاد بهانهی خوبی است برای اینکه ضعفهای خودمان را بهتر بشناسیم.
#حکمرانی
#امنیت_و_فرهنگ
#جهاد_تبیین
#آزاداندیشی
#اکبرنژاد
✅@aghle_aashegh
🔅انجمن علمی علوم تربیتی دانشگاه شاهد
با همکاری:
🔸انجمن علمی علوم وقران حدیث دانشگاه شاهد
🔸انجمن علمی علوم تربیتی دانشگاه الزهرا
برگزار می کند:
📚سلسله جلسات آشنایی با تعلیم و تربیت اسلامی
جلسه اول : تعلیم و تربیت از دیدگاه رهبری
🗣️باحضور :
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباس عبدالهی
💻جلسات بصورت مجازی و در بستر ادوب کانکت برگزار میشوند.
🕰️تاریخ برگزاری:
دوشنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۹
لینک ورود به جلسه :
http://yun.ir/classroom
#تربیت
#حکمرانی
#نظریه_تمدنی
#نظام_اندیشه_رهبری
#گفتمان_انقلاب
┄┅┅┅┅┄❅🆔❅┄┅┅┅┅┄
✅@aghle_aashegh
May 11