«غفلت و نقش شیاطین در غافل کردن انسانها» بخش دوم و پاياني
امیدواریم خدای متعال در امر ظهور حجّت خدا ارواحنافداه تعجیل فرماید که یکی از میوههایش این است که بساط ولایت شیطان برچیده میشود. عصر قبل از ظهور، عصر ولایت شیطان است. مطابق روایات، قبل از ظهور، مثل زمان حضرت سلیمان علیهالسّلام که اجنّه و شیاطین روی زمین میآمدند و در زندگی ظاهری مردم حضور پیدا میکردند و انحراف و مشکل ایجاد میکردند، حضور شیاطین در زندگی بشر پررنگ میشود. شاید مصادیقش همین الآن هم وجود دارد. حضور شیاطین در همۀ عرصههای فرهنگ، اقتصاد، سیاست، مسائل نظامی، مسائل خانوادگی، امور مختلف فردی و اجتماعی و رسانه محسوس است. اندیشۀ شیطانی و مکر و توطئههای شیطانی کاملاً در زمان ما وجود دارد و رایج و غالب است. امروزه بسیاری از حکّام و قدرتهاي سياسي دنيا شيطانپرستند.
↩️ دوران ما عصر ولايت شيطان است. منتها مؤمن اگر اهل ولايت، توحيد، ياد و ذكر خدا باشد، همۀ اينها در برابرش هيچ است و رنگ ميبازد. يك انسان باورمند که به عرصه وارد شود، بساط آنها جمع ميشود. آنها اگر هم قدرتي دارند، مال ضعف ما، غفلت، بيتوجّهي و سستي باورهاي ماست؛ والاّ هيچ غلطي نميتوانند بكنند. امام خمینی رضواناللهتعاليعليه خيلي روشن فرمودند آمریکا گر چه شیطان بزرگ است؛ ولی هيچ غلطي نميتواند بكند. واقعيّت همين است.
↩️ مكرّر گفتهام كه ما شكستخوردۀ خودمان هستيم. قرآن در ماجرای غدير خم فرمود: اَلْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ: امروز كفّار از نابودی دين شما مأيوس شدند؛ ديگر از آنها نترسيد؛ از منِ خدا بترسيد! خداترس باشيد! يعني خطر و تهدید اين است كه خداترس و باورمند نباشيد. دشمن خارجي هيچ غلطي نميتواند بكند. حال، این دشمن خارجي انسي باشد یا جنّي؛ هيچ غلطي نميتواند بكند. خداباوري، خداترسي، خدادوستي، توجّه و ياد خدا همۀ بساط شیاطین را خنثي ميكند.
↩️ در طول اين چهل و چند سال اينهمه قدرتهاي جهاني دست به دست هم دادند كه اين بساط كوچك را اينجا جمع كنند، هنوز به لطف خدا زورشان نرسيده است. چون در اين مجموعه، گرچه خيليها سست هستند، ولي افراد باورمند حقیقی هم وجود دارند. افرادي كه با عمق جان خدا را باور دارند. لذا نه آمريكا، نه اروپا و نه رژيم صهيونيستي، هيچ غلطي نميتوانند بكنند. از هيچكس نترسيم؛ از خودمان بترسيم! اگر خداي ناکرده مديران كشور باورشان سست باشد، خدا را فراموش كنند، خدا ترس نباشند، هر اتّفاقي ممكن است بيفتد. ولي اگر باورمندي، اعتماد، اطمينان، توجّه به خدا و ياد خدا لحظه لحظه در ادارۀ كشور، و در وجود اين مديران باشد، از هيچكس ترسی به دل راه ندهيد.
↩️ این حدیث را در شراب طهور نقل كردهام که مَنْ خافَ اللَّهَ أَخافَ اللّٰهُ مِنْهُ كُلَّ شَیْءٍ: كسي كه از خدا بترسد، همه از او ميترسند؛ همه از او حساب ميبرند. امام خمینی را ديديم. يك نفر بود. يك روحاني تبعيدشده به نجف! امّا تمام قدرتهاي دنيا از او ميترسيدند. چون خدا را باور داشت، با اطمينان خاطر ميفرمود دشمنان هيچ غلطي نميتوانند بكنند. شما حواستان به خودتان باشد. باورهايتان، ايمانتان و اعتمادتان اگر محکم باشد، احدي نميتواند كاری كند.
↩️ اين شیوه كه برای افراد شيطان را پررنگ كنيم، كمك به شيطان است، نه كمك به افراد. اگر دشمن را بزرگ كرديم، روحيّهمان را باختهايم. کسی هم كه روحيّهاش را ببازد، قدرت مبارزه و جنگيدن با دشمن را ندارد و از پا درميآيد.
امیدوارم خدای متعال همۀ ما را اهل یاد و توجّه به خودش و باور، یقین، اعتماد و اتّکال به خودش قرار دهد و در پناه او از همۀ کیدها و مکرهای شیاطین جنّی و انسی محفوظ بمانیم.
#جلسات_هفتگي_اهل_ولاء
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
💠 اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یَدْعُو لِی غَضَبَکَ
أَوْ یُدْنِی مِنْ سَخَطِکَ
أَوْ یَمِیلُ بِی إِلَى مَا نَهَیْتَنِی عَنْهُ
أَوْ یَنْأَى بِی عَمَّا دَعَوْتَنِی إِلَیْهِ
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بند سوم: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هرگناهی که مرا به سوی غضبت فرا میخواند؛
یا مرا به سوی خشمت نزدیک میسازد؛
یا مرا به سوی آنچه که نهی ام کرده ای می کشاند؛
یا از آنچه که مرا به سوی آن دعوت نموده ای دور می نماید؛ پس بر محمد و آلش درود فرست و این گونه گناهانم را بیامرز ای بهتری آمرزندگان.
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام
✅ @OstadMahdiTayyeb
📕مصباح الهدى، در نگرش و روش عرفانی اهل محبّت و ولاء
حاوی چکیده ی مطالبی که استاد مهدي طيب، طیّ قریب ۲۰ سال، از محضر عارف بزرگ معاصر شیعی، مرحوم حاج میرزا محمّد اسماعیل خان احمد دولابی، استفاده نموده و اولین مجلّد آن را ذیل قریب ۸۰ عنوان، که در برگیرنده ی اساسی ترین موضوعات در شناخت جهان بینی عرفانی شیعه و نحوه ی سلوک الی االله به شیوه اهل محبّت و جذبه
است، تنظیم و دسته بندی کرده اند.
🔗شیوهای که رعایت آن میتواند سبب گردد مطالعهی این مجموعه بیشترین بهره را در سیر الی الله و طی طریق کمال نصیب خواننده سازد، مطالعهی مکرّر هر نکته است، به نحوی که هم معانی عمیقتر عبارات درک شود و هم آموزههای مزبور در دل و جان نفوذ کند و جزئی از وجود مطالعه کننده شود؛ زیرا به فرمودهی خود ایشان [حاج محمد اسماعیل دولابی] مشکل ما در ندانستن نیست، کمبود و کاستی ما در باور و یقین است و راه نیل به یقین و باور، تکرار و تلقین به خویش است .
↩️ لذا باید از سریع خواندن کتاب با هدف تمام کردن آن جدّاً پرهیز نمود. جا دارد خوانندهی طالب کمال، پس از یک بار مطالعهی دقیق تمام کتاب، به منظور دستیابی به یک تلقّی کلّی از مجموعهی مطالب، چند فراز از هر مبحث را با تأمّل و دقّت مطالعه کرده و در مورد مفاهیم آن به تفکّر و اندیشه بپردازد و این کار را در مورد همین فرازها، روز بعد و روزهای بعد، تا ده روز و حتّی چهل روز، تکرار کند، به نحوی که کاملاً بر جان و روح و قلب و فکر وی بنشیند. پس از آن، چند فراز دیگر از کتاب را به همین ترتیب مورد مطالعه قرار دهد.
✍️ استاد مهدی طیب
#تأليفات_استاد #مصباح_الهدی
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
May 11
⭕️ فهرست عناويني از كتاب #مصباح_الهدی كه تا كنون در كانال عرفان ناب به اشتراك گذاشته شده است: 👇👇👇
📘#مصباح_الهدي
١- #توحيد
٢- #رزق
٣- #قناعت
٤- #خود_را_مهمان_خدا_دیدن
٥- #کاستیها_وابتلائات
٦-#تسلیم
٧- #رضا
٨- #شکر
٩- #موت_و_فنا
١٠-#يقين
١١- #محبت
١٢-#ذكر
١٣-#دنيا_و_آخرت
١٤-#بهشت_و_دوزخ
١٥-#نقد_بودن_وعده_هاي_الهي
🔗📌توصيه ما به مخاطبين عزيز اين است كه بعد از مطالعه هر فراز، حتما به توضيح همان بخش كه توسط استاد مهدي طيب شرح داده شده است، گوش فرا دهند كه در فهم مطالب ارزشمند كتاب بسيار مفيد و راهگشا مي باشد.
💠 یک بار که مشهد مشرّف بودیم، برای دیدن آقای میلانی به منزل ایشان رفتیم و آقای میلانی به خاطر مراجعات زیادی که به علت مرجعیت داشت، مدّتی نتوانست به اطاقی که ما بودیم بیاید. بعد که برای دیدن ما آمد، این حدیث را خواند که: مَن أَصبَحَ عَلَی الدُّنیا حَزیناً فَقَد أَصبَحَ عَلَی اللهِ ساخِطاً: هر کس از وضعیت دنیوی خود محزون باشد، بر خدا غضبناک است. در همان مجلس از من پرسید: آقاحاجی تا کی مشهد خواهید بود؟ گفتم برای فردا بلیط بازگشت گرفتهایم. گفت: پسفردا روز مبعث است، چرا یک روز بیشتر نمیمانید. به ایشان گفتم: هَذا یَومُ البَعثِ وَلکِنَّکُم کُنتُم لا تَعلَمُونَ: روز بعث، همین امروز است ولکن شما به آن علم ندارید. آقای میلانی با همان لهجهی ترکی در مقام ابراز شگفتی گفت: ها، ها، ها، ها!
💠 قیامت جایی است که انسان هیچ چیز ندارد و مالکیت منحصراً از آن خداست. شما را به خدا الآن ما چه داریم و غیر خدا مالکی هست؟ اگر این را دیدی، خواهی فهمید که قیامت همین الآن است و تو نمیدانستی. قبل از اینکه ما را خلق کنند، قیامت برپا بوده است. اگر دیدی که قیامت الآن است، پس سجن دنیا و عالم برزخ و قبر هم دیگر نخواهد بود.
📘#مصباح_الهدي ص ١٦١ و ١٦٢
🎤شرح و توضيح #مصباح_الهدي مبحث پانزدهم: #نقد_بودن_وعده_هاي_الهي ٣/ استاد مهدي طيّب
🔗فايل pdf كتاب #مصباح_الهدي
http://ahlevela.ir/pdf/mesbah.pdf
@OstadMahdiTayyebb
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ١
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٢
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٣
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٤
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٥
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٦
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٧
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٨
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ٩
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ١٠
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ١١
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ١٢
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك (ادامه ي قسمت ١٢)
لغزش هاي عملي و نظري در سلوك ١٣
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
💠 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ
اسْتَمَلْتُ إِلَیْهِ أَحَداً مِنْ خَلْقِکَ بِغَوَایَتِی
أَوْ خَدَعْتُهُ بِحِیلَتِی فَعَلَّمْتُهُ مِنْهُ
مَا جَهِلَ وَ عَمَّیْتُ عَلَیْهِ مِنْهُ مَا عَلِمَ
وَ لَقِیتُکَ غَداً بِأَوْزَارِی وَ أَوْزَارٍ مَعَ أَوْزَارِی
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بند چهارم: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که بنده ای از بندگانت را با فریب کاری به سوی آن کشاندم و با نقشه و خدعه او را فریب دادم؛ آنگاه گناهی را که نمی شناخت به او یاد دادم و جلوی دید او را از آنچه میدانست گرفتم و میدانم که فردای قیامت باید با وزر و وبال گناه دیگران، علاوه بر گناه خود، با تو ملاقات کنم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام
✅ @OstadMahdiTayyeb
رابطهی علم ازلی خدا و اختیار انسان
⁉️ پرسش: میگویند همهچیز از پیش در لوح محفوظ نوشته شده است. آیا این با اختیار تضاد ندارد؟
✔️ پاسخ: خیر؛ تضاد ندارد. لوح محفوظ به این معناست که هرچه در عالم واقع میشود، قبلاً در علم خدا وجود داشته است و خداوند میدانسته که چه خواهد شد. اینجا ممکن است این اشکال در ذهن انسان ایجاد شود که اگر خدا ازقبل میدانست، پس من نمیتوانم خلاف آنچه خدا میدانست عمل کنم. این اشکال سابقه دارد و خیّام هم در اشعارش آن
را مطرح کرده است.
من می خورم و هرکه چو من اهل بود
می خـوردن مـن به نــزد او سـهل بـود
می خـوردن من حـقّ ز ازل میدانست
گر می نخـورم علـم خـدا جـهـل بـود
البتّه اگر کسی دو تا سیلی در گوش او میخواباند و میگفت:
من میزنم و هرکه چـو مـن اهـل بـود
سیــلـی زدنـم بـه نـزد او ســهـل بــود
سیــلی زدنـم حــقّ ز ازل میدانــسـت
گر مـن نـزنم علـم خـدا جــهـل بــود
آنگاه چنین حرفی نمیزد! مشکل خیّام یا هرکه این سؤال به ذهنش میآید، این است که نتوانسته علم ازلی الهی را از علم اکتسابی بشری تفکیک کند. علم انسان فرع بر معلوم است؛ یعنی اوّل معلوم وجود دارد، بعد ما به آن علم پیدا میکنیم. امّا علم ازلی، علم بلامعلوم و قبلالمعلوم است؛ علمی است قبل از پدید آمدن معلوم. علم ازلی الهی با علم ما فرق دارد[۲۳]. لذا در پاسخ خیّام گفتهاند:
عـلـم ازلـی عـلّــت عصـیـان کـردن
نــزد عـقـلا ز غـایــت جــهـل بــود
حتّی در علم بشری هم خودِ علم الزاماً دلیل وقوع چیزی نیست. اگر من بدانم که فردا صد درصد چه اتّفاقی میافتد، آیا علم من علّت آن اتّفاق خواهد بود؟ ممکن است اینگونه نباشد. برای مثال دانشمندان محاسبه میکنند و با قاطعیّت میگویند، در فلان ماه و فلان روز و ساعت، خورشیدگرفتگی رخ میدهد. آیا علم این دانشمندان سبب و علّت خورشیدگرفتگی میشود؟ اگر این را نمیدانستند خورشید نمیگرفت؟ دانشمندان به علل و عوامل خورشیدگرفتگی واقف شدند و از قبل فهمیدند که در چه روز و ساعتی خورشید خواهد گرفت؛ امّا خورشید طبق علل و عوامل کیهانی خودش گرفت؛ علم دانشمندان سبب خورشیدگرفتگی نشد.
مثال دیگر اینکه معلّم وقتی یکی دو جلسه از ترم میگذرد، میفهمد چه کسی آخر ترم نمرهی الف میگیرد و چه کسی نمرهی ب؛ یا چه کسی مردود میشود و ترم بعد دوباره مهمان این کلاس است. آیا بهسبب دریافت معلّم، این دانشجو شاگرد اوّل شد و آن دیگری از درسش افتاد؟ آنها با علل و عوامل اختیاری خودشان شاگرد اوّل شدند یا افتادند؛ امّا معلّم به آن علل و عوامل واقف و مُشرِف شد؛ مثلاً دید این دانشجو یک جلسه درمیان غایب است؛ جلساتی هم که حاضر است دیر به کلاس میآید؛ وسط کلاس به بهانهی آب خوردن بیرون میرود؛ وقتی هم حضور دارد ته کلاس چرت میزند و دفتر و قلمی هم با خود نمیآورد. برای معلّم بدیهی است که این دانشجو ترم آینده هم مهمان همین کلاس است. یک دانشجوی دیگر تمام جلسات سر وقت به کلاس میآید؛ ردیف اوّل مینشیند و دقیق گوش میدهد و نکتهها را یادداشت میکند. وارد بحث و گفتگو میشود؛ از معلّم سؤال میکند؛ به پرسشهای او جواب میدهد؛ در پایان کلاس منابع مطالعاتی بیشتری درخواست میکند. برای معلّم روشن است که این دانشجو آخر ترم با نمرهی عالی قبول میشود. نمرات این دانشجویان معلول این نبود که معلّم از پیش خبردار بود؛ آنها طبق علل و عوامل خودشان نمره گرفتند.
↩️ بنابراین هر علم پیشینی سبب نمیشود حوادث جبری باشند. خدا از پیش میدانست هریک از ما چه خواهیم کرد؛ امّا به این معنی که او آگاه است ما با اختیار و آزادی خودمان چگونه رفتار خواهیم کرد و درنتیجه چگونه خواهیم شد. این علم هیچ تعارضی با اختیار و آزادی انسان ندارد.
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
💠 بند پنجم: اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ
لِکُلِّ ذَنْبٍ یَدْعُو إِلَى الْغَیِّ وَ یُضِلُّ عَنِ الرُّشْدِ
وَ یُقِلُّ الرِّزْقَ وَ یَمْحُو الْبَرَکَهَ وَ یُخْمِلُ الذِّکْرَ
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
✨بار خدایا! از تو آمرزش میطلبم
از هر گناهی که به سوی گمراهی میکشاند
و از راه رشد دور می کند،
و روزی را کم و برکت را از بین میبرد،
میراث گذشته را نابود
و نام آدمی را از خاطرهها میبرد،
پس بر محمد و آلش درود فرست
و اینگونه گناهم را بیامرز، ای بهترین
آمرزندگان!
#استغفار_هفتاد_بندی_امیرالمومنین_علیه_السلام
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com
📔 لغزش های نظری و عملی در سلوک (۱۵)
٩- ریاضات و عبادات شاقّ و بدعت آمیز
برخی گروههای صوفیّه برای تربیت سالکان، ریاضتهای مشقّتآمیز و اعمال عبادی خاصّی را ابداع و تجویز میکنند که به هیچ وجه ریشهای در متون دینی و تأییدی در سنّت و سیره ی معصومین علیهم السّلام برای آنها نمیتوان یافت. این ریاضات و عبادات، سالک را از زندگی متعادل انسانی که اسلام برای فرد مسلمان میپسندد و پیامبر و ائمّه علیهم السّلام و صحابة شایسته ی آنان در قالب آن رفتار میکردند، خارج میسازد.
1⃣ در این مورد باید توجّه کرد که اوّلاً آنچه از اعمال و عبادات که برای رشد و تکامل انسان مسلمان لازم و مفید بوده است، شارع مقدّس در قالب احکام دین، در طیف گسترده ی عمل به واجبات و ترک محرّمات و عمل به مستحبّات و ترک مکروهات و بسنده کردن به حدّاقل و تنها در حدّ رفع ضرورت پرداختن به مباحات، مقرّر داشته است. از سوی دیگر دشواریها و مشقّاتی را که تحمّل آنها برای رشد و تکامل هر شخص لازم است، خداوند به طور طبیعی در جریان زندگی وی پیش میآورد و درنتیجه اگر شخص طالب رشد و تکامل است باید با روح صبر و تسلیم و رضا با آن مشکلات مواجه شده و از صمیم دل و جان، طبق دستورات دین و احکام الهی، و بی آن که به رفتاری دیگر مایل باشد، در آن موقعیّت عمل کرده و در برابر آن مشکلات عکسالعمل نشان دهد. گریز از ریاضتهای خداداد و پرداختن به ریاضتهای خود ساخته، رشد و تکامل واقعی در پی نخواهد داشت. بنابراین پرداختن به عبادات خود ساخته و تحمیل نمودن ریاضتهای تصنّعی بر خود، نه مفید است و نه لازم.
2⃣ ثانیاً در موارد بسیاری فشار بیش از اندازه وارد کردن به خود در قالب عبادتهای افراطی و ریاضتهای شاقّ، نه تنها موجب تسریع در نیل به مقصود نمیشود، که به مبتلا شدن شخص به فرسودگی و ضعف و بیماریهای جسمی و عصبی و نیز خستگی و افسردگی روحی(١) و دلزدگی و بیرغبتی به عبادت و معنویّت و دیانت منجر شده و نهایتاًً شخص برای همیشه از رسیدن به مقصود باز مانده و یا لااقلّ دستیابی او به مقصود به تأخیر میافتد. بنابراین چنین رفتارهای افراطی و خارج از رویّه، نه مفید است و نه لازم. راه نیل به مقصود پرهیز از عجله و شتابزدگی و تن دادن به حرکت تدریجی و معتدل و پیشه کردن طریق صبر و انتظار است.(۲)
✨ رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود
✨ رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود
3⃣ ثالثاً عبادتهای افراطی و ریاضتهای سخت، سبب میشود که اگر سالک به مراتبی از کمال هم دست یابد، آن را ناشی از تلاش و تقلاّی خود پنداشته و به عمل خویش متّکی و مغرور شود و به جای این که خدا را ربّ و پرورش دهنده و رشد دهندة خویش ببیند، خود را در تکامل خویش مؤثّر بپندارد و این خودبینی و خدا را ندیدن، به معنای سقوط به پایینترین درجه ی انحطاط قابل تصوّر برای فرد است.
✨ تکیه بر تقوی و دانش در طریقت کافریست
✨ راهرو گر صد هنر دارد توکّل بایدش
4⃣ رابعاً آنچه در طیّ طریق عرفان به سرعت نیل به مقصود کمک میکند افزودن بر میزان صدق و اخلاص و شوق و محبّت در عمل است نه افزایش حجم و مقدار عمل. به بیان دیگر باید به ارتقاء کیفیّت و افزودن بر حُسن عمل اهتمام ورزید نه بر زیاد کردن حجم و افزودن کمیّت آن.
5⃣ خامساً با توجّه به توقیفی بودن عبادات و منوط بودن آن به مقرّر شدن از سوی شارع، ابداع عبادات خود ساخته، نوعی بدعت است و بدعت در دین و افزودن خود ساختههای خویش بر آن، به یقین عملی حرام و مورد انزجار خداوند است و با فعل حرام و منفور پروردگار، قطعاً به قرب الهی نمیتوان راه یافت و کسی که چنین بدعتهایی را جعل میکند و کسانی که به این بدعتها عمل میکنند، نه تنها مقرّب و محبوب خداوند نیستند، که منفور و مطرود درگاه الهیاند. همانگونه که قرآن کریم به پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم امر کرد که:بگو اگر براستی خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا خدا شما را دوست بدارد و محبوب خدا شوید. و به مؤمنان فرمود: هر آینه در وجود و رفتار پیامبر خدابهترین الگو برای تأسیّ و پیروی شما وجود دارد. تنها راه نیل به مدارج کمال، اقتدا به پیامبر و اهل بیت بزرگوارش علیهم السّلام و پرهیز از هر نوع بدعتگذاری و رفتارهای بدعتآمیز است.
استاد مهدی طیب، #سر_حق، ص ۱۲۳-۱۱۸.
🆔 @OstadMahdiTayyeb
🆔 instagram.com/ahlevela
🆔 eitaa.com/ahlevela
🆔 aparat.com/ahle_vela
🆔 @ahlevela_channel
🌐 www.ahlevela.com