هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
عرض من این است که مسئله مملکت، روی دسته مبل نشستن پزشکیان یا فراموشی آیه قرآن نیست.
مسئله، سیاست غلط حاکمیتبخشی به دلار آمریکا و تضعیف ریال ایران است که از عصر سازندگی تاکنون اجرا شده و سیاسیون هر دو جناح معتقد به آن، و اقتصادیون هر دو جناح منتفع از آن، و ملت و نظام، متضرر از آناند.
@syjebraily
میدونید بدتر و دردناکتر از نتایج سیاستهای تعدیل و گرانسازی، چیه؟
👈خوشحالی و حمایت مردمی که بیشترین ضرر رو از اجرای این طرحها خواهند برد!
واقعاً تأسفباره که عدهای (حتی برخی دوستان انقلابی و ولایی) به اسم مقابله با فساد، از گرانسازی معیشت مردم دفاع میکنن!!!
اگر در ارزانی، رانت و فساد است (که هست) اما در گرانی صدها و بلکه هزاران برابر، رانت و ویژهخواری خواهد بود!
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
آیا رهبری هم قصد تخریب شهید رئیسی را داشت؟!
این تصویر را برای برخی از دوستان بفرستید
ولی نگویید که «بخشی از پیام نوروزی رهبری در سال ۱۴۰۲ و ۹ ماه بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ است»
بلکه بگویید «جبراییلی با این حرفها، خود به دل شهید رئیسی کرد»
احتمالاً بسرعت در کانالهای سوپربصیرتی خود بازنشر خواهند داد
👈 بیانات، نوروز ۱۴۰۲:
تلخیها عمدتاً تورّم بود، گرانی بود که حقیقتاً تلخ است. بخصوص گرانی در قیمت موادّ خوراکی و لوازم اصلی زندگی، که وقتی که قیمت خوراکیها و موادّ اصلی زندگی افزایش زیادی پیدا میکند بیشترین سنگینیاش به دَهَکهای پایین جامعه میآید. چون در سبد خانوار، برای آنها بیشترین سهم را خوراکی و موادّ اصلی و ضروری زندگی دارد. لذا فشار، بیشتر به آنها میآید که این خب البته جزو تلخیها بود و به نظر من در عمدهی مسائل اقتصادی کشور این نقطه، نقطهی اساسیتر و مهمتری بود که تلخ بود.
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمران
حالا که بحث کاریکاتور کانال سپاه قدس داغ است، بجاست دوباره توییت ۱۵ ماه قبل خودم را بازنشر کنم👇
از موقعی که نظامی ها، امنیتی ها و دولتی ها از طریق صندوقهای بازنشستگی و سهامداری بانکها و بیمه ها و بورس ذینفع افزایش نرخ #ارز شدند، فاتحه "تقویت پول ملی" را خواندم. فقط داشتم جان میکندم که نگن کسی نگفت.
آقای دولت سیزدهم،
با این قطار سنگین شوخی نکنید سراشیبی خطرناکی پیش روست.
دکتر رضا غلامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر کاری درباره گفتمان سازی اقتصادی تا به حال انجام می دادید را کنار بگذارید و فقط سعی کنید با آن بخش از دوستان و آشنایان تان که در رویای مدرنیزاسیون هستند تنها و تنها درباره همین یک کلیپ صحبت کنید.
برایشان توضیح دهید که این گل پسرِ شاخ شمشاد، کیست و چه نقشی در دولت دارد! تک تک جملات همین یک کلیپ را برای خانواده هایتان شرح دهید. به قول رهبر انقلاب تحلیل هم نکنید، فقط تبیین و ترسیم کنید. بگویید شوک درمانی چه شکلی است! اصلاحات مسلحی که در چین به حادثه میدان تیان من منتهی شد را فقط تعریف کنید. اصلا هم تحلیل نکنید، مردم خودشان بلد هستند قضاوت کنند!
حقیقتا در ایران جای جلاد و شهید عوض شده است! حتی به نظرم جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان یک ایران غیور و مومن و عاشق عدالت علوی، 35 سال پس از جنگ هنوز باورش نمی شود که این همه شعار آزادی، بنیانش تا به این حد خشن است و او در گام های بعد قرار است چنین حدی از خشونت را بر زندگی مردم تحمیل کند!
باز هم تاکید می کنم! راجع به شخص صادق الحسینی و نقشی که در گرانی ها و خاموشی ها دارد و ایده آنها فقط و فقط برای مردم قصه ها را تعریف کنید! سرد و بی هیجان هم تعریف کنید!
و حتما توضیح دهید که این نسخه بانک جهانی و همان نقشه ای است که آمریکا و اروپا و امارات و کشورهای حاشیه خلیج پشت آن ایستاده اند آن را رویای ایرانی معرفی می کنند که فقط آخوندها و جمهوری اسلامی و مقاومت مخالف آن است. بقیه اش را به خود مردم واگذار کنید. خواهید دید مردم سر بزنگاه چگونه عمل خواهند کرد.
این حرفها اگر هم درست باشد، اما که دست خون آشام ها افتاده!
🆔 @social_theory
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی
چندوقتی است که الحمدلله جبهه انقلاب در موضوع اندیشه اقتصادی بسیار فعال شده است. فعالیت دوستان بزرگواری چون دکتر جبرائیلی و دکتر عبدالملکی، دکتر صمصامی و ... که چندسال قبل در اقلیت محض بود، این روزها اما بسیار نتیجه داده و حجم عظیمی از محتوا در شبکههای اجتماعی در حال تدوین است و هزاران جوان انقلابی به این نهضت پیوستهاند و مرتب در حال تولید محتوا هستند.
این طلیعه یک حرکت مردمی عظیم در حوزه اقتصاد است. حرکتی که انشاالله نئولیبرالیسم را به دفینهای تاریخی تبدیل میکند.
دوستان بزرگواری در این نهضت حضور دارند و در حال کمک هستند که نامشان را نمیبرم. چون طرف مقابل، استاد تخریب نامهاست.
اما نمیتوانم از آقای «بیداری ملت» و آقای «خبرفوری سراسری» که تلاش شبانهروزیشان این روزها روح تازهای دمیده به جبهه تقدیر نکنم. بله بچههای انقلاب فعالند و در حال حرکت.
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی، الحمدلله مردمی سازی را از خودش شروع کرده است. موج این جبهه انشاالله به سرعت فراگیر میشود.
در این وضعیت در فکر این هستم که من نیز بتوانم افزودهای داشته باشم برای انقلاب اقتصادی مردم ایران. در شرایطی هستیم که هر چه فکر میکنم باید بگویم را الحمدلله جوانانی بزرگوار قبل از من میگویند. این هماهنگی نشان از یک جبهه مردمی هماهنگ دارد.
جبههای که چون مردمی است، امکان تخریبش به حداقل میرسد. جبههای که چون بودجه از جایی نمیگیرد، و حرارتش از قلب اعضا ریشه میگیرد، خاموش شدنی نیست.
شما هم به من مشورت بدهید که چگونه میتوانم به این جبهه کمک بیشتری کنم.
@hrmaghsoodi
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
حماقت تا کجا؟!
به بهانه مقابله با رانت، قیمت ارز رسمی تا ۶۴ تومان افزایش دادند،
اما با افزایش قیمت ارز قاچاق به ۸۰ تومان(که اظهر من الشمس بود)، بازهم «رانت ادعایی» پابرجاست!
نتیجه فقط این شد که سفره و معیشت مردم بازهم کوچکتر شد و جیب سرمایهداران و مدیران و ذینفعان شرکتهای خامفروش، بزرگتر!!!
گام بعدی چیست؟
بازهم افزایش قیمت ارز رسمی به بهانه مقابله با رانت و فساد!!!
#بیچاره_مردم
#دولت_وفاق_سرمایهداران
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمران
تا دیروز میگفتند دلار ۴۵ تومانی رانت است گران کنید
امروز میگن دلار ۶۴ تومانی رانت است گران کنید
فردا چی میگن اهالی #مکتب_گرانکن ...؟
زهرا سرکارراه
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از MajidBehestani مجید بهستانی
ایران، حماس، سوریه: تقابل اخوانی و خمینی
مجید بهستانی
سوریه اسد همواره جبهه پشتیبانی محور مقاومت و جبهه ضداسرائیلی بود. در حالی که بسیاری از کشورهای عربی آرام آرام از مساله فلسطین عبور کردند، سوریه همچنان بر مسأله فلسطین تأکید داشت. انتقال دفتر مقاومت اسلامی به دمشق 1379 به تحکیم روابط کمک کرد و می توانست آن چهره منفی که پدر بشار در ذهن مبارزان فلسطینی ایجاد کرده بود، بزداید. ولی بهار عربی 1390 خلاف تصور شد و حماس از قیام ضد بعثی در سوریه حمایت کرد و به دشمن شماره 1 بشار تبدیل شد. دفتر حماس تعطیل گشت و حتی رابطه با تهران گل آلود گردید. بعد از فروکش کردن بحران سوریه و نزدیک شدن کشورهای عربی به تل آویو، حماسیها بار دیگر با وساطت ایران و حزب الله به سوریه نزدیک شدند و تیر 1401 مجددا دفتر حماس در دمشق بازگشائی شد. خلیل الحیه با بشار دیدار کرد و آن را گرم و صمیمانه توصیف کرد. افزود سوریه همیشه در کنار فلسطین بوده و روابط تیره گذشته باید محو شود. ولی با قیام دوباره در سوریه، ظرف یک هفته کار بشار به اتمام رسید ولی حیرت انگیز اینکه ملت فلسطین و جریان حماس از سقوط اسد ابراز خوشحالی کردند و به یکدیگر تبریک گفتند که سقوط دیکتاتوری مقدمه پیروزی ملت فلسطین باشد. اگر چه در یکسال اخیر اختلاف نظرات میان تهران و دمشق بالا گرفت، ولی ایران از سقوط اسد ابراز خوشحالی نکرد و آن را مقدمه آزادی قدس شریف ندانست.
اختلاف رفتار در اختلاف دیدگاه نگرش اخوان المسلمین (تفکر حماس) و نگرش امام خمینی (تفکر جمهوری اسلامی) به مسائل منطقه ای و جهانی بازمی گردد. رویکرد امام و آقا به سیاست خارجی از منبع فقه آبشخور می گیرد و به آن خصلت عملگرایانه می دهد. اصول «دفع افسد به فاسد» و «الاهم فالاهم» از مواردی است که نتیجه می گیرد حزب بعث سوری با همه اشکالات آن برای هدف بزرگتر یعنی مبارزه با اسرائیل می بایست حفظ گردد. هر جریانی با هر عقیده اگر به این آرمان کمک کند (اهل سنت، علوی، ملحد، مارکسیست، ...) تحت حمایت ایران قرار می گیرد. منطق اخوانی، در مقابل، به سیاست خارجی ایدئولوژیک منتهی می شود. در اینجا دشمن من دشمن من باقی خواهد ماند حتی اگر به صورت موقت و مصلحتی با آن طرح دوستی یا صلح ریخته شود. حکومت اسد ویژگیهائی داشت که با منطق اخوانی همساز نبود: دیکتاتوری، حکومت علویها، سکولار، مروج فحشا، دارای ساختار و سیاست تبعیضی به اقوام مختلف، و نیز آن خاطرات دردناک از حافظ اسد.
اگر در این حوادث پند اخلاقی وجود داشته باشد، یعنی ایران در روزهای سخت کنار حماس و مقاومت اسلامی می ماند، ولی بالعکس معلوم نیست. آنها باید درباره صداقت و برادری شان اعتمادسازی کنند.
https://eitaa.com/mbehestani
هدایت شده از حکمران
یکی از مواردی که در ۳ جلسه هفته اخیر با رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد مورد اشاره قرار گرفت این است که شکلگیری بازار ارز تجاری بنا بود بهمن ماه انجام شود اما با درز خبر پتروشیمیها از عرضه ارز خود در نیما خودداری کردند و عملاً دولت ناچار شد، زمان اجرای سیاست را جلو بیاورد و نحوه اجرای آن را نیز از نزدیک سازی تدریجی سقف نیما با قیمت بازار توافقی به برداشتن ناگهانی سقف تغییر دهد.
طبیعتا وضعیت حکمرانی که دولت حتی از اعمال حاکمیت بر شرکتهای عمدتاً زیرمجموعه خودش نیز عاجز است، برای اجرای موفق هر سیاستی مانعی محکم است.
میثم ظهوریان (نماینده مشهد)
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
ایتا، خشت اولی که کج گذاشته شد
در پاسخ به اینکه چرا پیامرسانهای داخلی حتی به ضرب و اجبار فیلترینگ، همچنان آنطور که باید مورد استقبال جامعه ایرانی قرار نگرفتهاند دلایل بسیاری برشمرده میشود:
عدم پشتیبانی صحیح دولتها، سیاست غلط عرضه همزمان چند پیامرسان، فضاسازی رسانهای سنگین مخالفین در بیاعتمادسازی مردم، کارشکنیهای وزارت ارتباطات روحانی با حمایت از پوستههای تلگرام و ...
اما در این میان از یک اشتباه بزرگ و تأثیرگذار دوستانی که خود را خطدهنده و راهبر جریان انقلابی هم میدانند نباید گذشت و آن «تشویق جریان انقلاب و همه مردم به مهاجرت به ایتا» و تبدیل آن به پیامرسان اول کشور بود!
پیامرسانی که نهتنها برخی از بدیهیترین و دمدستترین امکانات پیامرسانهای بروز را ارائه نمیداد (از یک نوتیفیکیشن ساده بگیرید تا پک استیکر، استوری، ربات، نمایش وضعیت تایپ، قابلیت تگ کاربران و اعلان ریپلای پیام در گروهها و ...) بلکه تنها نقطه قوتش یعنی محیط کاربرپسند خود را هم مدیون کپی برداری غیرقانونی (با نقض گواهینامه GPL2) از پوسته تلگرام بود.
در حالیکه پیامرسانهای بسیار بهتر و بروزتر و پر امکاناتتر و البته کاملا ایرانی (نه کپیبرداری از تلگرام) چون «بله» و حتی «گپ» در کشور وجود داشتند که در شرایط غیر فیلترینگ نیز توانایی رقابت با پیامرسانهای خارجی را دارا بودند و گذشت زمان و ارائه مداوم قابلیتهای جدید در آنها، این امر را ثابت میکند.
دوستان انقلابی ما اما با چشمپوشی از تمام نواقص ایتا و صرفاً بدلیل آشنایی و اعتماد به مدیران این پیامرسان، جریان انقلاب و بالتبع بخش قابل توجهی از مردم را به سمت آن کشاندند و هنوز هم بکرده خویش افتخار میکنند.
اینک اما که فرآیند رفع فیلتر پیامرسانهای خارجی با واتساپ شروع شده و احتمال رفع مسدوی تلگرام هم میرود چه کسی پاسخگوی عدم توانایی ایتا در حفظ کاربران ایرانی و مهاجرت مجدد آنان به بسترهای خارجی است؟!
کاربرانی که البته حق دارند از پیامرسان خود انتظار حداقلهایی چون یک نوتیفیکیشن ساده تا استیکر و استوری و ... را داشته باشند که ایتا همچنان از ارائه آنها ناتوان است؛
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمران
هر دو سوی قصه هشتک میزنن #فرقمیکنه کی رییس جمهور باشه!
اما باندهای قدرت و ثروت( الیگارشها) به راحتی و در عمل نشون میدن که فرق نمیکنه کی رئیس جمهور باشه، اونها هستند که سیاست را به دولتها دیکته میکنند
بلایی که به اصطلاح خصوصی سازی بر سر کشور آورد ادامه دارد!
مجیدرضا حریری
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از علیرضا زادبر
4_6010458460443906658.mp3
19.42M
#منتشر_کنید
یکی از استدلالها برای حضور در سوریه و عراق همزمان با حمله داعش دفاع از حرم اهل بیت و مقدسات بود!
اما سایر مناطق که ایران بعنوان بازیگر فعال حضور دارد نظیر لبنان، یمن، غزه حرمی وجود ندارد تا به حضور یا دخالت ایران مشروعیت ببخشد!؟
این سوال یک دانشجو بود.
بخشی از پاسخ را براساس موقعیت تاریخی و فعلی ایران در منطقه طرح کردم
#جنگ_آبراهه_ها
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
خدا رو شکر جلیلی رئیسجمهور نشد وگرنه دلار ۷۰ تومن میشد 😂
#دلار۸۰تومنیمبارک
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
#همتی که ۲ سال پیش، «برچیدن رانت» را ادعای دولت رئیسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ مینامید و هشدار افزایش نرخ ارز و تشدید اختلاف نرخ ارز رسمی با غیررسمی و افزایش قیمت کالاهای اساسی را میداد (که درست هم میگفت)
حالا در جایگاه وزارت، با همان ادعای برچیدن رانت، همان عمل را با حذف ارز نیما پیگیری کرد و همان نتایج را هم به بار آورد
این است که میگوییم چپ و راست، اصولگرا و اصلاحطلب همگی کم و بیش از یک نسخه و یک الگوی القا شده توسط اقتصاددانانِ جریان اصلی در مدیریت اقتصاد کشور تبعیت میکنند.
عجیب است که دوستان درک نمیکنند و برچسب تخریب #شهید_رئیسی را به ما میزنند
هم روحانی و رئیسی قربانی نسخهها و برنامههای خائنانه این اقتصاددانان شدند و هم پزشکیان؛ اقتصاددانانی که بخوبی به نتیجه فاجعهآمیز راهکارهای خود آگاه بودند و هستند!
پ.ن: موضع جناب دکتر #صمصامی نماینده مردم تهران، هم در نقد حذف ارز ۴۲۰۰ و هم امروز، مشخص و شفاف بوده و هست و صحت و درستی آن هم هربار ثابت شد
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حکمران
🔷 راه چاره رانت ارزی
رانت، از فاصله بین قیمت رسمی و غیر رسمی ایجاد میشود!
ریشهکنی رانت، دو راه دارد:
۱. حذف قیمت رسمی!
۲. حذف قیمت غیررسمی!
درباره ارز، دولتها از زمان جنگ، به دنبال حذف قیمت رسمی بودند و نتیجه نگرفتند و بعد از این هم نتیجه نخواهند گرفت!
در این کاریکاتور، وزیر اقتصاد مخالف و امثال آقای جبرائیلی حامی رانت ناشی از تفاوت قیمت رسمی و غیررسمی نرخ ارز معرفی شدهاند!
اما واقعیت چیز دیگری است:
صرفنظر از اینکه رانت ارزی چقدر مساله اقتصاد ما باشد، حذف قیمت رسمی، راه برطرف کردن رانت ارزی نیست!
چرا؟ چون قیمت غیررسمی ارز در یک بازار تقریبا انحصاری شکل میگیرد؛ یعنی دارندگان عمده ارز، دولت و شرکتهای معدنی و پتروشیمی هستند و تقاضای ارز نیز تحت تاثیر خواست قاچاقچیان و فضاسازی روانی و سیاسی داخلی و خارجی شکل میگیرد! بنابراین با یک بازار سالم و طبیعی سروکار نداریم! آزادسازی قیمت دلار، تولید ملّی و معیشت عمومی را دچار چالش جدی میکند!
از سویی در جنگ اقتصادی هستیم و نباید به ژنرال کهنهکار نفوذی دشمن (دلار) فرصت جولان در داخل بدهیم!
از سویی، صحبت از ارز است که اگر کالا محسوب شود یک کالای راهبردی و حاکمیتی است که نباید اختیارش به دست غیرحاکمیت بیفتد!
از سویی ۸۰٪ واردات ما کالای سرمایهای است؛ یعنی تولید و محصول داخلی ما به آن وابسته است و نباید تولید داخل را تحت تاثیر تکانههای مخرب ارزی قرار دهیم!
از سویی مواد معدنی داخلی را با نرخ دلار به داخل میفروشیم و ثبات شرایط تولید داخل اقتضا میکند که قیمت دلار ثبات داشته باشد و جهش نداشته باشد!
بنابراین در شرایط اقتصاد ما، راه برطرف کردن معضل رانت، حذف بازار غیررسمی است نه حذف بازار رسمی!
مکمل سیاست حذف بازار غیررسمی، عرضه منضبط و مقتدرانه ارز در نیازهای اساسی کشور + شفافیت + ثبات + برخورد قاطع با هر نوع بازار غیررسمی ارز (قاچاق ارز) است!
این سیاست، یکبار موفقیتآمیز تجربه شد و توانست در سال ۱۳۷۳ تورم ۵۰٪ را ظرف یکسال به نصف کاهش دهد!
در نقطه نقابل، سیاست حذف بازار رسمی بارها تجربه شده و هر بار نیز شکست خورده و دولت مجبور شده برای جبران مشکلات دوباره یک نرخ رسمی بالاتر را بپذیرد و چرخه سبقت نرخ غیررسمی از نرخ رسمی مدام تکرار شده است!
نکتهای که نباید مغفول بماند اینکه اگر یک سیاست رانت ایجاد کند و رفاه عمومی را ارتقا دهد رجحان دارد بر سیاستی که رانت را از بین ببرد اما رفاه و معیشت عمومی مردم را نابود کند!
دولتها باید توجه کنند که رضایت عمومی را به منافع مرفهان سیریناپذیر ترجیح ندهند!
و البته چه بهتر اگر دولت بتواند سیاستی اجرا کند که رضایت دائمی عموم را بدون رانت تامین کند!
#رانت
#حذف_رانت
#نرخ_رسمی_ارز
#نرخ_غیر_رسمی_ارز
محمدجواد قاسمی اصل
به نقل از فارس
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از علیرضا زادبر
جامعه ایرانی یک نمونه خاص case study جذاب برای مطالعه جامعه شناسی و رفتارشناسی است. قشری که تمام سال زیر پرچم جناب زرتشت و کوروش سینه می زنند و در برابر اسلام که از منطقه حجاز عربی آمده است موضع دارند، به میلاد حضرت مسیح(ع) که خود او بشارت دهنده نبوت پیامبر اسلام بوده است و متولد همین "بیت لحم" براساس اسناد مسیحیان می باشد کشش و میل نشان میدهند در حالیکه مسیح را هم نمی شناسند.
جمعیت ارامنه و مسیحیان در ایران عدد بسیار اندکی است اما چرا هر سال در پاساژها و مغازه ها وسایل نمادین کریسمس بیشتر و بیشتر میشود؟ تِم کریسمس! درخت کریسمس! تعطیلات کریسمس!
چون اولا پول ساز است. یعنی نظام سرمایه داری این قدرت را دارد تا در شما ولع خرید چیزی را بوجود بیاورد که شما اصلا به آن نیاز ندارید. هر جا پول باشد سرمایه داری برای جمع آوری سودش فرهنگ را عوض میکند. مثلا در طول سال میلیونها دلار ارز از کشور بخاطر غذا سگ و گربه خارج میشود! شهر به شهر پت شاپ اضافه میشود. ناخن گیر سگ، لباس گربه و... خلا عاطفی انسانِ تنهاشده و حس فرمانبرداری انسان تنها را همین سگ جبران میکند.
دلیل دیگر احساس تحقیر هویتی است.
در مقایسه با هویت دیگری خود را پایین تر میدانند
و با شببه آن شدن یک سطح خود را بالا می آوردند.
اگر ما خودمان تاریخ و تمدن نداشتیم، اگر خودمان نوروز بزرگ و آن رسومات را نداشتیم، خیلی دلمان از اینکه برخی در حال بالا رفتن از درخت کریسمس شده اند نمی سوخت ولی ما خودمان تاریخ و تمدن و رسومات خاص خودمان را داریم.
با احترام از این درخت تقلید بالا نروید.
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
کاش یه برادر بزرگواری پیدا میشد و به این فیلم زیرنویس عربی میزد. روی خود فیلم.
این فیلم امروز باید به طور گسترده در جهان عربی و اهل سنت منتشر شود.
https://www.aparat.com/v/k07464w
احمد نبویان
کاش یه برادر بزرگواری پیدا میشد و به این فیلم زیرنویس عربی میزد. روی خود فیلم. این فیلم امروز باید
36.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لطفاً برسانید بدست دکتر مقصودی بزرگوار
ضمناً طریقه زیرنویس عربی کلیپ به کمک هوش مصنوعی را در این مطلب👇 شرح دادم:
https://eitaa.com/CafeAI/87
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
مهمترین ابزار لیبرالها برای زنده ماندن در سایه جمهوری اسلامی "نفاق" بود. هیچگاه نمیگفتند ما لیبرالیم! نهایتا میگفتند ما دنبال آزادی و اصلاح و... هستیم!
امروز به دلائلی از لاک نفاق بیرون آمدند و ظاهرا بوی کباب به دماغشان خورده است!
هیجانزده شدهاند و مثل غنینژاد و احتمالا به توصیه او فریاد میزنند که ما لیبرالیم!
در ساحت یک مردمسالاری دینی چنین فریادی همان نتیجهای را برایشان در پی خواهد داشت که برای کمونیستها و منافقین آن زمان در پی داشت! آنها هم بهمحض آنکه پرده نفاقشان کنار رفت نابود شدند... هرچند هزینه تراشیدند و لیبرالها هم هزینه میتراشند اما نابودیشان قطعی است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
حیف یا میل؟! چرا کَک هیچ کس نمیگزد؟!
🔹به واژه حیف و میل دقت کردهاید؟ مضمون این واژه، سوء استفاده و یا اتلاف منابع است. مثلا اگر مدیری دست کج باشد مصداق میل بیتالمال است ولی اگر به خاطر سیاستهای اشتباه و سوء مدیریت، سبب اتلاف منابع و کاهش بهره وری شود مصداق حیف است.
🔹گرچه میل و مصادیق آن (نظیر اختلاس و ...) کاری بسیار ناپسند است اما آنچه برایم عجیب است این است که طی سالهای اخیر، سیاستهای اشتباه و حیفها ، صدها برابرِ میلها به کشور و ملت خسارت زده است اما برخلاف میلها که جامعه نسبت به آن شدیدا حساس است، نسبت به حیفها و خسارتهای کلان حاصل از آن، حساسیت چندانی وجود ندارد و به تبعش، کسی هم پاسخگوی این حیفها نیست!
🔹برای آنکه کلیگویی نکرده باشم به دو مصداق اشاره میکنم: طی چند ماه اخیر، وزیر محترم اقتصاد با اتخاذ سیاستهای اشتباه و با شعار و ادعای حذف رانت ارزی، ارز نیمایی را حذف کرد اما این سیاست اشتباه سبب جهش بیسابقه ارز در بازار آزاد شد به نحوی که بیشترین جهش ارزی در ۱۰۰ روز اول دولتهای پس از انقلاب، در دولت فعلی و با سوء مدیریت بیسابقه ایشان اتفاق افتاده است. تا جایی که نرخ ارز که در شروع به کار ایشان حدود ۵۷ هزارتومان بود اکنون عدد ۸۰ هزار تومان را هم رد کرده است! معنایش آن است که سیاستهای اشتباه ایشان، ارزش پول ملی ما را طی حدود پنج ماه، بیش از ۳۰ درصد کاهش داده است و فیالواقع یک سوم داراییهای تک تک ما ایرانیان با سوء مدیریت و حیفهای ایشان، ظرف پنج ماه باد هوا شده است!
🔹اگر خدای نکرده وزیر محترم اقتصاد، به جای حیف، از طریق میل و اختلاس، فقط یک هزارم این خسارت عظیم را به ما وارد کرده بود قطعا تاکنون بارها به مراجع قضایی و امنیتی احضار شده بود و احتمالا اکنون در بازداشت به سر میبرد اما عجیب است که اکنون که هزاران برابرِ میل، از طریق حیف به ما خسارت وارد کرده است کَک هیچ کس نمیگزد!
🔹مثال دیگرش، سیاستهای اشتباه وزیر محترم راه در زمینه مسکن است. ایشان از مخالفان جدی افقیسازی و عرضه زمین به مردم است و چه زمانی که معاون وزیر بود (در دولتهای سابق) و چه اکنون که در مسند وزارت نشسته است، با سیاستهای انقباضی و عدم عرضه زمین به مردم، حیفها و خسارتهای زیادی به مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه وارد کرده است.
🔹توضیح آنکه طبق مطالعات مبسوط انجام شده و با استناد به تجارب قبلی، زمان بهرهبرداری و اتمام پروژههای انبوهسازی و عمودیسازی، معمولا دو تا سه سال بیشتر از پروژههای افقی به طول میانجامد. معنایش آن است که اگر ایشان حاضر میشد که به جای عمودی سازی و فشردهسازی شهرها، زمین را به خود مردم واگذار کند تا خودشان با الگوهای یک یا دو طبقه خانهسازی کنند، زمان اتمام پروژهها به جای مثلا سه تا چهار سال، به یک تا دو سال کاهش پیدا میکرد.
🔹واضح است که در کشوری که تورم سالیانهاش طی چند سال اخیر دائما چند ده درصد بوده، کوتاهتر کردن زمان اتمام پروژه چه اهمیتی برای مردم دارد. زیرا هر سال بهرهبرداری دیرتر از پروژههای مسکن به معنای تحمیل تورم چهل پنجاه درصدی و هزینههای بیشتر به متقاضیان است و لذا مثلا پروژهای که میشد دو سال پیش با الگوی افقی سازی با آوردهی چهارصد میلیون تومانی مردم تکمیلش کرد سال بعد با آوردهی حتی یک میلیارد تومانیِ مردم نیز تکمیل نخواهد شد! این نوع تحمیل چند صد درصدیِ هزینههای بیشتر به مردم، مصداق بارز حیف منابع ملت است که نتیجه مستقیم سوء مدیریت خانم وزیر است (چه اکنون و چه زمانی که معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی بودند).
🔹پس ایشان با سیاستهای اشتباهش به هر خانوادهای که متقاضی نهضت ملی مسکن است به طور متوسط چندصد میلیون تومان خسارت وارد کرده است. قطعا اگر ایشان خدای نکرده دست کج بود و یک هزارم این ارقام را میل کرده بود تاکنون بارها دادگاهی شده بود اما عجیب این است که اکنون که نه با میل، که با حیف، هزاران برابر خسارت بیشتری به مردم تحمیل کرده است کَک هیچ کس نمیگزد!
🔹این چند سطر را نوشتم تا اولا از ملت شریف ایران استدعا نمایم تا همانقدر که نسبت به میل (اختلاس و کج دستی و ...) حساس هستند لااقل همانقدر هم نسبت به حیف حساس باشند؛ ثانیا به همکاران ارجمندم در مجلس متذکر شوم که سکوت ما در قبال این حیفها، به معنای شریک شدن ما در اتلاف منابع ملت است و بدیهی است که این نوع سکوت و همراهی با اتلاف منابع ملت و اجحاف به آنها چه عواقب اخروی در پی دارد...
#استیضاح_وزیر_اقتصاد
#استیضاح_وزیر_راه
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
زمان انتخابات میگفتن: به فلانی رأی بدید، نظر رهبریه
زمان رأی اعتماد به کابینه میگفتن: به کل کابینه رأی بدید، نظر رهبریه
الان میگن: به عملکرد همتی که ارز رو از ۵۷ تومن رسونده به ۸۰ تومن اعتراض نکنید، نظر رهبریه
حاجقاسم: آقای خامنهای را مظلوم و تنها میبینم
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسین زمانی میقان
خودشان در داخل نسخه گرانسازی میپیچند و خودشان گرانی به ملت تحمیل میکنند بعد به جمهوری اسلامی میگن برو مذاکره کن گرانی رو حل کن!
#مکتب_گرانکن
@HZAMANIM
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
🔘سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح استیضاح وزیر اقتصاد فضاسازی برخی پایگاههای خبری است
🔹فاطمه مقصودى سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، طرح استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس را شایع سازی برخی پایگاههای خبری و کانالهای رسانههای اجتماعی دانست و گفت: نباید به فضاسازی در رسانههای غیررسمی توجه کرد.
پ.ن:سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس دکترای زبان و ادبیات فارسی داره
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
احمد نبویان
🔘سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح استیضاح وزیر اقتصاد فضاسازی برخی پایگاههای خبری است 🔹فاطمه مقصود
چقدر سادهاید که منتظرید مجلس جلوی اقدامات دولت در رهاسازی نرخ ارز رو بگیره
پیشنهاد میکنم از این به بعد بجای «ارز توافقی» و «دلار توافقی» از #ارز_وفاق و #دلار_وفاق استفاده کنیم
خیلی دقیقتر و بامسماتر است
پ.ن: طبعاً منظورم جریان اصلی حاکم بر مجلس است نه نمایندگان محترم منتقد عملکرد اقتصادی دولت
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 غفلت از بازار...
این مطلب را از کانال تاریخ حوزه طهران برداشتم. به نظر مطلب قابل تأملی هست و ظرفیت پرداخت و تکمیل داره. اگر شکافی که در فهم مسئلهها به وجود اومده براتون مهم هست، توصیه میکنم این مطلب رو حتما بخونید
--------------------
پیش از انقلاب، متدینین به تبعیت از نظر مراجع تقلید، از ورود به مشاغل دولتی پرهیز میکردند، زیرا کارمندی برای حکومت پهلوی را معونت ظالمین میدانستند. فرقی هم نمیکرد اهل مبارزه باشند یا نه.
این اعتقاد باعث میشد متدینین و به ویژه نیروهای انقلابی به مشاغل آزاد و فعالیت در بازار رو آورند.
علما و روحانیون هم با همین باور از مشاغل دولتی پرهیز داشتند و اگر برخی از آنها در نهادهای آموزشی یا قضایی مشغول کار میشدند از چشم سایرین افتاده و عملا از جامعه روحانیت طرد میشدند. این امر نیز باعث تمرکز فعالیت روحانیون در مدارس علمیه، مساجد و تکایا میشد که ارتباط تنگاتنگی با بازار داشت. اینها همه بازاری پدید آورده بود که نقشی مهم در مسیر نهضت امام خمینی ایفا کرد. هیئتهای مؤتلفه اسلامی یکی از نهادهای مذهبی سیاسی برآمده از پیوند بازار و علما بود. جریانهای دینی بیتفاوت نسبت به نهضت نیز باز متاثر از پیوند میان بخشی از بدنه بازار و طیفی از علمای سنتی بود و در نتیجه به هویت دینی بازار قوام میبخشید.
پس از پیروزی انقلاب اما غفلتی عارض شد. محدودیتهای گزینش و استخدام در مشاغل دولتی، عمدتا باورمندان به نظام و افرادی که تا حدودی پایبند به ارزشها هستند را (با شدت و ضعفشان) وارد مشاغل اداری کرد، هرچند کلیت ندارد و البته در نهادهای نظامی از حساسیت بیشتری برخوردار است.
کار کارمندی با خصوصیاتی که دارد خیلی از متدینین و حتی طلاب را به خود جلب کرد. بهگونهای که این طیف، مشاغل دولتی را بر اشتغال در بازار ترجیح دادند. سایرین هم که دستشان به کارمندی نمیرسید، ناگزیر به بازار و فعالیت اقتصادی در بخشهای خصوصی روی آوردند.
عده زیادی از روحانیون هم همین مسیر را پیمودند و طی چند دهه، پیوند میان حوزه و بازار دچار گسست شد.
این یادداشت نه به معنای نفی تدین از بازار و بخش خصوصی است و نه به معنای نفی ارتباط روحانیت با بازاریان؛ و البته کلیت هم ندارد؛ بلکه درنگی است بر چالشی که امروز در پیوند میان حوزه و بازار و سستی دیانت و انقلابیگری در این مرکز مهم اقتصادی به چشم میخورد.
این امر یکی از خطاهای راهبردی بود که لازم است حاکمیت، حوزه و متدینین نسبت به آن سیاستگذاری و اقدام نوینی داشته باشند.
--------------------
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از حسین زمانی میقان
از همه مداحان، واعظان و برادرانی که میپندارند اگر آقای قالیباف رئیسجمهور میشد کشور وضع دیگری داشت، میخواهم با دقت مواضع مشاورین اقتصادی آقای قالیباف در انتخابات را رصد کنند و ببینند چطور تمام قد از سیاستهای دولت فعلی حمایت میکنند.
@HZAMANIM
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🔻۴۷ درصد از کاهش ارزش پول ملی از بدو اختراع ريال حاصل ۳/۵ سال زحمت همتی است
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
احمد نبویان
چقدر سادهاید که منتظرید مجلس جلوی اقدامات دولت در رهاسازی نرخ ارز رو بگیره پیشنهاد میکنم از این ب
#صمصامی، نماینده مردم تهران:
در ارتباط با حذف آثار تورمی بودجهء سال آینده، نامهای به ریاست محترم مجلس ارسال کردیم. گرچه در مجلس اجازهء طرح به پیشنهاد ما داده نشد...
هیچی دیگه، همین 🤷♂
#وفاق
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian