🔴واگیری حالات روحی و معنوی
✍️احمدحسین شریفی
🔶یکی از واگیرترین امور در میان آدمیان، حالات روانی است. یک فرد بانشاط، اطراف خود را هم با نشاط میکند و یک افسرده، اطرافیان خود را هم افسرده میکند. یکی از برکات روحهای پاک و وارسته این است که همسایگان و همراهان خود را نیز شیفته حقیقت و معنویت میکنند:
در درونشان صد قیامت نقد هست
کمترین آنکه شود همسایه مست
🔶مولوی چه زیبا واگیر بودن حالات روحی و معنوی را بیان میکند:
میرود از سینهها در سینهها
از ره پنهان صلاح و کینهها
بلک خود از آدمی در گاو و خر
میرود دانایی و علم و هنر
#نشاط
#اخلاق_اجتماعی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🖊احمدحسین شریفی
🔶برخی ممکن است حتی از سر #خیرخواهی و فضیلتدوستی بر این باور باشند که باید «از کاشتن گل، در باغچه کسانی که قرار نیست به آن آب دهند خودداری کرد»،
اما در فرهنگ اهل بیت توصیه میشود: «افعَلِ الخَيرَ إلى كُلِّ مَن طَلَبَهُ مِنكَ ، فإن كانَ مِن أهلِهِ فقَد أصَبتَ مَوضِعَهُ ، و إن لَم يَكُن مِن أهلِهِ كُنتَ أنتَ مِن أهلِهِ؛ كار نيك را براى هر كه از تو انتظار آن را دارد، انجام بده. اگر سزاوار آن باشد، به هدف زدهای و اگر سزاوار آن نباشد، تو شايسته آنى.»
بر اساس همین فرهنگ است که #سعدی شیرازی میگوید:
تو نیكویی كن و در دجله انداز
كه ایزد در بیابانت دهد باز
كه پیش از ما چو ما بسیار بودند
كه نیك اندیش و بدكردار بودند
بدی كردند و نیكی با تن خویش
تو نیكو كار باش و بد میندیش
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
نقد سخنان دکتر سروش درباره طب سنتی.pdf
523.9K
✍ احمدحسین شریفی
🔴تب بالای مغالطهگری در مواجهه با طب سنتی و اسلامی؛ پاسخی به سخنان دکتر سروش
🔶اوایل سال ۱۳۹۹ جناب عبدالکریم #سروش در مصاحبهای با سایت زیتون علیه #طب_اسلامی و سنتی و مدافعان آن سخنانی را بیان کردند که همان زمان از سوی جناب استاد شریفی در یک نشست علمی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
🔶متن پیاده شده سخنرانی استاد شریفی در شماره سی و ششم فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شده است.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ملاقات سعدی و مولوی
🖊احمدحسین شریفی
🔶سعدی (۶۰۶-۶۹۰ق) و #مولوی (۶۰۴-۶۷۲ق) معاصر بودند. اما در اینکه آیا این دو با هم ملاقاتی داشتهاند یا خیر، سندی قطعی در اختیار نداریم. در عین حال سعدی در باب دوم بوستان، داستان مسافرت خود و جمعی از دوستانش را به اقصای روم برای ملاقات با یک عارف را ذکر میکند که برخی از محققان احتمال دادهاند آن فرد، مولوی بوده است. در عین حال این حکایت نشان میدهد که #سعدی دل خوشی از مولوی نداشته است:
شنیدم که مردی است پاکیزه بوم
شناسا و رهرو در اقصای روم
من و چند سیّاح صحرانورد
برفتیم قاصد به دیدار مرد
سر و چشم هر یک ببوسید و دست
به تمکین و عزت نشاند و نشست
زرش دیدم و زرع و شاگرد و رخت
ولی بی مروت چو بی بر درخت
به لطف و سخن گرم رو مرد بود
ولی دیگدانش عجب سرد بود
همه شب نبودش قرار و هجوع
ز تسبیح و تهلیل و ما را ز جوع ...
به ایثار مردان سبق بردهاند
نه شب زنده داران دل مردهاند ...
کرامت جوانمردی و نان دهی است
مقالات بیهوده طبل تهی است
قیامت کسی بینی اندر بهشت
که معنی طلب کرد و دعوی بهشت
به معنی توان کرد دعوی درست
دم بی قدم تکیه گاهی است سست
#خدمت
#خیرخواهی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
✍️احمدحسین شریفی
🔶یک «زندگی ارزشمند»، زندگیای است که در آن آرمانهایی متعالی یا افرادی وارسته باشد که ارزش آن را داشته باشند که جان خود را فدای آنها کنیم.
و یک «زندگی متعالی»، زندگی است که ارزش آن را دارد که برای آن جان فدا کنیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
14.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶خاطره چهار دقیقهای میرطاهر مظلومی از مادر سه شهید که بارها و بارها ارزش شنیدن دارد.
🔶من که با شنیدن این خاطره برای حقارت روحی خودم در برابر عظمت روح خانواده شهدا خیلی گریستم، شما را نمیدانم ...
#شهید
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴در ستایش صائب تبریزی
🖊احمدحسین شریفی
🔶در تقویم فرهنگی و ادبی کشور، دهم تیر ماه با عنوان روز بزرگداشت #صائب_تبریزی نامگذاری شده است.
🔶صائب یکی از بزرگترین و پرکارترین و کثیر الشعرترین شاعران و غزلسرایان ایرانی است. سبک خاصی در غزلسرایی دارد که بعدها، به دلیل مهاجرت گسترده شاعران و ادیبان ایرانی علاقمند به این سبک به هندوستان، این سبک با عنوان «سبک هندی» شهرت یافت. به همین دلیل پارهای از محققان، او را بنیانگذار سبک هندی میدانند.
🔶از بارزترین ویژگیهای سبک هندی این است که مجموعه ابیات یک غزل از نظر مضمون و محتوا استقلال دارند. و هر بیتی یک معنای مستقل را منتقل میکند. به همین دلیل غالباً هر غزلی در سبک هندی متضمن معانی و مضامین متنوع و مختلفی است. در سبک هندی، تنها چیزی که موجب میشود بیتهای یک غزل در کنار هم ذکر شوند، ضربآهنگ قافیهها و تکرار ردیفها و وضع موسیقایی یکسان ابیات است.
🔶اشعار صائب تبریزی پر از مضامین اخلاقی و تربیتی است:
یک:
پاکان، ستم ز جور فلک بیشتر کشند
گندم چو پاک گشت خورَد زخم آسیا
دو.
اظهار عجز نزد ستم پیشه ابلهیست
اشک کباب موجب طغیان آتش است
سه.
دود اگر بالا نشیند، کسر شأن شعله نیست
جای چشم، ابرو نگیرد،گر چه او بالاتر است
چهار.
من از بیقدری خار سر دیوار دانستم
كه ناكس كس نمیگردد از این بالانشینیها
🔶صائب تبریزی، در سال ۱۰۸۰ قمری، در هشتاد سالگی، در شهر اصفهان از دنیا رفت و آرامگاه او که نمایی از آن را در تصویر بالا میبینید، در خیابانی به نام خود او (خیابان صائب) در شهر اصفهان قرار دارد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴اصناف فیلسوفان از نگاه ابونصر فارابی
🖊احمدحسین شریفی
🔶ابونصر #فارابی، معلم ثانی، و پدر فلسفه اسلامی و بنیانگذار حکمت عملی اسلامی، به یک اعتبار فیلسوفان را به چهار دسته تقسیم میکند:
1️⃣«فیلسوف حقیقی»: ویژگیهایی که فارابی برای فیلسوف حقیقی بر میشمارد غالباً از نوع ویژگیهای اخلاقی و کاربستیاند. تیزفهمی، سریعالانتقال و التصور بودن، صبور بر رنج تعلم بودن، دوستدار راستی و راستگویان و عدل و عادلان بودن، جموح و لجوج در مأمولات نبودن و حریص در مأکول و مشروب و منکوح نبودن، بیاعتنایی به درهم و دینار، بزرگمنشی و پرهیزکاری، تسلیم دربرابر خیر و عدالت و مقاوم در برابر شر و ظلم، دینباوری و برخورداری از عزمی راسخ در کارهای درست از جمله مهمترین ویژگیهای یک فیلسوف حقیقی است.
2️⃣«فیلسوف باطل»: کسی که هدف فلسفه و فلسفهورزی را نمیداند و صرفاً پارهای از اجزای نظریات فلسفی را میداند.
3️⃣«فیلسوف بَهرَج» (دروغین): کسی که دنبال هوای نفس خویشتن است و دغدغهای نسبت به فضایل رفتاری موجود در دین و رفتارهای خوب رایج در میان مردم ندارد.
4️⃣«فیلسوف مزوّر»: کسی که بدون برخورداری از استعداد لازم و حتی بدون تمایل درونی به مباحث فلسفی، به آموختن آنها اقدام میکند.
#فلسفه
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴پدران روحانی یا قاتلان حرفهای؟!
🖊احمدحسین شریفی
🔶۱۵۴ سال قبل (از سال ۱۸۶۷) دولت کانادا با همکاری #واتیکان و کلیسای #کاتولیک، به منظور تعلیم و تربیت و آموزش انسانیت و صلح و محبت مسیحی! به کودکان بومی کانادا، اقدام به تأسیس ۱۵۰ مدرسه شبانهروزی کرد. این مدارس تا اواخر قرن بیستم هم مشغول به فعالیت بودند، آخرین مدرسه از این نوع مدارس تا سال ۱۹۹۶ وجود داشت!
🔶شیوههای تعلیم و تعلم پدران روحانی(!) و رهبران لیبرالی و مدافعان حقوقبشر کانادایی به این صورت بود که
1️⃣کودکان بومی را به زور از والدین خود جدا میکردند! [حدود ۱۵۰ هزار کودک را در طی این سالیان متمادی] و احتمالاً با این روش عملاً میخواستند اخلاق مدرن و معنویت محبتمحور(!) مسیحی را به آنها آموزش دهند.
2️⃣به زور آنها را مجبور میکردند که به زبان انگلیسی حرف بزنند؛ هیچ کس حق نداشتند از زبان بومی خود استفاده کند!
3️⃣هر کودکی که به گونهای دربرابر رفتار خشن و حیوانی پدران روحانی مسیحی (مدافعان صلح و محبت!) مقاومت میکرد، سرنوشتی جز ضرب و شتم و تجاوز جنسی و مرگی مظلومانه و قبری مخفیانه در انتظارش نبود.
4️⃣هر گونه ارتباطی میان کودکان و خانوادههایشان را قطع میکردند و اگر خانوادهای سراغ فرزند خود را میگرفت، پدر روحانی میآمد و با آرامشی معنوی میگفت: «متأسفانه فزرند شما از مدرسه فرار کرده است!»
🔶تاکنون در حفاریهای محدودی که در کنار سه تا از آن ۱۵۰ مدرسه صورت گرفته است، گورهای دستهجمعی وحشتناکی مشتمل بر ۱۰۰۰ جسد از کودکان خردسال و مظلوم بومی پیدا شده است! برخی از کارشناسان تخمین زدهاند که بیش از ۱۰ هزار نفر از کودکان بومی، قربانی حقوقبشر کانادایی و آموزشهای محبتآمیز(!) پدران روحانی مسیحی شدهاند.
🔶این نمونهای کوچک از دروغ بزرگ جایگاه انسانیت و محبت در مدعیان لیبرالیسم و پدران روحانی مسیحیت انحرافی است. اینان قرنهاست که اسلام را به عنوان دین خشم و خشونت و زور؛ و مسیحیت را به عنوان دین محبت و عشق و انسانیت معرفی میکنند.
🔶به تعبیر نویسندهای، تفاوت دین راستین و آیینهای جعلی و دروغین و انحرافی همین است: با حفاری اماکن مذهبی و آموزشی مسلمین به آثار هنری و نفیس و هنرهای انسانی میرسیم و با حفاری اماکن مذهبی و آموزشی مسیحی و لیبرالی به گورهای دستهجمعی کودکان مظلوم و بیپناه و جمجمههای شکسته و استخوانهای خردشده آنها!
🔶تصور کنید اگر یکی از این دست گورستانها در کنار مسجدی از مساجد مسلمانان پیدا میشد، شاهد چه هجمههای سنگینی علیه اسلام و قرآن و پیامبر اعظم(ص) بودیم؟!
#مسیحیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴شهوت شهرت
🖊احمدحسین شریفی
🔶«شبهه علمی» را میتوان با منطق و استدلال پاسخ داد؛ «شهوت جاهطلبی» را هم میتوان با مشغول کردن فرد به کاری مناسب خاموش کرد؛ اما «شهوت شهرت» نه با بحث علمی ارضاء میشود و نه با مشغولیت عملی خاموش. شاید چند روزی از غم بیآلتی، یا احساس پشیمانی، افسرده و بیجان بنماید؛ اما همین که بار دیگر «آلت شهرت» در اختیار قرار گرفت دوباره «بنیاد فرعونی» از سر گیرد و آن «کرمک بیآزار» در شکل «اژدهایی مردمآزار» و آن «پشه بیبال» در صورت «عقابی تیزچنگال» نمایان میشود.
#شهرت
#شهرتطلبی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴ریش و ریشه
🖊احمدحسین شریفی
مشهور است که دکتر علی #شریعتی گفته است: «کسانی که با تیغ، ریش میزنند نزد خدا گرامیتر از کسانی هستند که با ریش، تیغ میزنند.» به اعتقاد من بدتر از اینها کسانیاند که مزورانه یا جاهلانه با ریش، ریشه را میزنند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🖊احمدحسین شریفی
🌹یکی از زیباترین جلوههای انسانیت، «احسان بی توقع» به آفریدههای خداوند است. به تعبیر زیبای پیامبر خوبیها (ص):
الْخَلْقُ كُلُّهُمْ عِيَالُ اللَّهِ، وَ أَحَبُّهُمْ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْفَعُهُمْ لِعِيَالِه؛ همه آفریدهها، عیال خداوندند؛ محبوبترین آنها نزد خداوند نافعترین آنها برای عیال خداوند است»
#احسان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹