🟢پیامد دنیوی بازگویی عیوب مؤمنان
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از پیامدهای دنیوی بازگویی عیوب دیگران به ویژه مؤمنان و اصحاب جبهه حق، این است که فرد سرزنشگر و عیبجو نه تنها مورد تحقیر و تمسخر و عیبگویی دیگران قرار خواهد گرفت، بلکه دیر یا زود به همان عیبی که مؤمنان را به سبب آن سرزنش میکرد، مبتلا میشود:
#امام_سجاد علیه السلام میفرماید:
مَنْ رَمَي النّاسَ بِما فيهِمْ رَمَوْهُ بِما لَيْسَ فيِه؛ هركس از عیبهایی که مردم دارند سخن بگوید، مردم عیبهایی را که ندارد به او نسبت میدهند.
#امام_صادق(ع):
مَنْ عَیَّرَ مُؤْمِناً بِذَنْبٍ لَمْ یمُتْ حَتَّی یرْکبَهُ؛ کسی که مؤمنی را به گناهی سرزنش کند، نمیرد تا آن گناه را انجام دهد.
مَنْ أَنَّبَ مُؤْمِناً أَنَّبَهُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَة؛ کسی که مومنی را سرزنش کند، در دنیا و آخرت به سرزنش و ملامت الهی دچار می شود.»
#اخلاق
#عیبجویی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۱۹ آبان ۱۴۰۲
🟢هراسافکنی و هزینهتراشی منافقان از نگاه قرآن
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از برجستهترین ویژگیهای منافقان، که در قرآن کریم بیان شده، هراسافکنی در دلهای مؤمنان و عزتزدایی از جامعه اسلامی است.
برخی از منافقان با اتکا به قدرتی که در حرّافی دارند، خود را سیاستمداران و دلسوزانی واقعبین برای جامعه معرفی میکنند، و در مقابل مدافعان عزت و استقلال و هویت اسلامی و ایمانی را انسانهایی تخیلی و غیرواقعبین و «ایدئولوژیک» و جنگطلب و هزینهتراش و امثال آن معرفی میکنند:
«إِذْ يَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذينَ في قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ غَرَّ هؤُلاءِ دينُهُمْ (انفال، ۴۹)؛ و هنگامی را که منافقان، و آنها که در دلهایشان بیماری است میگفتند: «این گروه (مسلمانان) را دینشان مغرور ساخته است.»
از دیگر ویژگیهای اجتماعی و سیاسی منافقان آن است که زشتی و رذیلت و ترس و بزدلی و ایجاد شکاف میان مردم و مسؤولان را «خوب» و «خواسته مردم» جلوه میدهند و فضیلت و غیرت و عزتطلبی و دفاع از مظلومان و ستمدیدگان را ناهنجاری و جنگطلبی و خشونتطلبی را «بد» و «خلاف خواسته مردم»!
به تعبیر قرآن کریم:
الْمُنافِقُونَ وَ الْمُنافِقاتُ ... يَأْمُرُونَ بِالْمُنْكَرِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ (توبه، ۶۷)
#نفاق
#ترس
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۱۹ آبان ۱۴۰۲
🟢علوم اجتماعی غیرانسانی غربی!
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بنده بارها گفته و نوشتهام که تصویر و تفسیر عالمان علوم انسانی غربی از «انسان»، تصویر و تفسیری سراسر مخدوش و مغشوش و نادرست است. برخی از آنان متأثر از انسانشناسی اگوست کنتاند، که در واقع گونهای از «خداانگاری انسان» است و برخی دیگر متأثر از انسانشناسی داروینیستیاند که «حیوانانگاری انسان» است.
هیچ کدام تصویر و تصور درستی از انسان ندارند!
به عنوان مثال، هربرت #اسپنسر (1820-1903)، جامعهشناس مشهور انگليسي، و یکی از خداوندگاران علوم اجتماعی غربی و لیبرالی است.
انسانشناسی داروینیستی وی را میتوان در این جملات غیرانسانی و غیراخلاقی او مشاهده کرد:
«نگهداری از آدمهای بهدردنخور به بهای آدمهای خوب ستمی است بزرگ؛ ایجاد عمدی گرفتاری برای نسلهای آینده است. برای آیندگان ستمی بزرگتر از این نیست که جمعیت رو به افزایشی از آدمهای کودن و تنبل و مجرم را برای آنها بهجا گذاشت. ... تمام هموغم طبیعت خلاص شدن از شر اینچنین آدمهایی و پاک کردن جهان از وجود آنها و جا باز کردن برای بهتران است. اگر آنها برای زنده ماندن بهاندازه کافی کامل نیستند میمیرند و چهبهتر که میمیرند.»
🔻این در حالی است که برخی از جامعهشناسان ما بدون توجه به مبانی فکری و بنیانهای انسانشناختی اسپنسر و امثال او، سخنان اینان را «علم» و به مثابه وحی منزل تلقی کرده و نقدهای جامعهشناسان مسلمان و مدافعان علوم انسانی اسلامی به این سخنان را «نقدهای ایدئولوژیک» میپندارند!
#علوم_انسانی
#غربزدگی
#غرب
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۰ آبان ۱۴۰۲
14.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻دانشجویان دانشگاه هاروارد، علیرغم همه محدودیتها و تهدیدها، و علیرغم مخاطرات نسبت به آینده شغلی خود، حدود یک ماه است که به روشهای مختلفی ظلم و جنایت صهیونیستها و مظلومیت مردم غزه را فریاد میزنند.
🔻اینبار با نوشتن اسامی بیش از 7000 فلسطینی شهید شده توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل در محوطه دانشگاه، بخشی از این نسلکشی وحشیانه را به تصویر کشیدند.
🔸راستی، آیا جنبشهای دانشجویی در ایران هم نام شهدای غزه را میدانند؟
#غزه
#دانشگاه
#طوفان_الاقصی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۱ آبان ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊احمدحسین شریفی
🔷مراسم جشن فارغالتحصیلی دانشجویان دختر عراقی
ــــــــــــــــــــــــ
عجب جشنی!
چه مضامین بلندی!
چه عزت و کرامتی!
چه عفت و انسانیتی!
چه تعهد و رسالتی!
چه حال و چه اخلاصی!
🔻بدون شک، آینده از آنِ چنین دختران و زنانی است!
🔻دختران و زنان بیعفت و بیحیا و بیحجاب، چیزی جز ابزار دست مردان بوالهوس نخواهند بود.
🔶به راستی، چرا عدهای از زنان و دختران به ظاهر تحصیلکرده ایرانی نمیخواهند باور کنند که عزت و کرامت و انسانیت و شرف و شرافت و پیشرفتشان در رعایت عفت و حجاب است؟!
چرا نمیاندیشند که اغلب مدافعان شعار دروغین آزادی زنان، مردان هوسبازیاند که دنبال بردگی جنسی زناناند؟!
#زن
#دانشگاه
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۱ آبان ۱۴۰۲
سخنرانی افتتاحیه هفتمین کنگره علوم انسانی اسلامی.mp3
12.97M
🎤احمدحسین شریفی
🔸 سخنرانی در افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
مکان: تهران، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
زمان: ۲۲ آبان ۱۴۰۲
#علوم_انسانی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۲ آبان ۱۴۰۲
🟢ماندگاری نیکی و محبت
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
محبتها و خدمتهای خالصانه هرگز فراموش نمیشوند؛ حتی اگر خود ما هم آنها را فراموش کنیم، خدای متعال نظام عالم را به گونهای طراحی کرده است که به نحوی نتیجه آنها را خواهیم دید.
به تعبیر حکیمانه #امیرمؤمنان علیه السلام:
«اَلْخَيْرُ لايَفْنی؛ كار خير هرگز فانى نمیشود»
و به ترجمه شعری #سعدی:
تو نیکویی کن و در دجله انداز
که ایزد در بیابانت دهد باز
#احسان
#اخلاق
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۲ آبان ۱۴۰۲
🟢مراحل مواجهه با ناهنجاریها از نگاه سعدی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مصلحالدین #سعدی شیرازی در بوستان سه مرحله اصلی مواجهه با ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی را به این شکل بیان میکند:
مرحله اول: پند و موعظه و روشنگری و «تبیین»؛
مرحله دوم: کیفر و جریمه و مواجهه سلبی و ایجاد محدودیت و محرومیتهای مقطعی و موضعی؛
مرحله سوم: اخراج و تبعید و حتی ممکن است اعدام و ریشهکن کردن؛
گر آید گنهکاری اندر پناه
نه شرط است کشتن به اول گناه
چو باری بگفتند و نشنید پند
بده گوشمالش به زندان و بند
وگر پند و بندش نیاید بکار
درختی خبیث است بیخش برآر
#آسیبهای_اجتماعی
#اخلاق
#سبک_زندگی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۳ آبان ۱۴۰۲
ولایت فقیه از نگاه علامه طباطبایی.mp3
16.11M
🎤احمدحسین شریفی
🟢دیدگاه علامه طباطبائی درباره ولایت فقیه و حکومت اسلامی
🔻نقد نسبتهای ناروایی که به علامه طباطبائی در موضوع انقلاب اسلامی و ولایت فقیه زده میشود.
#علامه_طباطبائی
#ولایت_فقیه
#اندیشه_سیاسی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۵ آبان ۱۴۰۲
15.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سَلامٌ عَلى آلِ يس، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا داعِيَ اللهِ وَرَبّانِيَ آياتِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بابَ اللهِ وَدَيّانَ دينِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خَليفَةَ اللهِ وَناصِرَ حَقِّهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ وَدَليلَ اِرادَتِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا تالِيَ كِتابِ اللهِ وَتَرْجُمانَهُ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ في آناءِ لَيْلِكَ وَاَطْرافِ نَهارِكَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بَقِيَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ميثاقَ اللهِ الَّذي اَخَذَهُ وَوَكَّدَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا وَعْدَ اللهِ الَّذي ضَمِنَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَالْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ، وَعْداً غَيْرَ مَكْذوُب، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقوُمُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقْعُدُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقْرَأُ وَتُبَيِّنُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُصَلّي وَتَقْنُتُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُهَلِّلُ وَتُكَبِّرُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُصْبِحُ وَتُمْسي، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ فِي اللَّيْلِ اِذا يَغْشى وَالنَّهارِ اِذا تَجَلّى، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الاِمامُ الْمَأمُونِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَأمُولُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ بِجَوامِعِ السَّلام
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۶ آبان ۱۴۰۲
🟢نقش اخلاق در اندیشه از نگاه علامه طباطبائی
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
علامه طباطبائی درباره نقش «اخلاق» در «اندیشه» و «تفکر» میفرماید اگر قواي نفسانی (شهوت و غضب) به درستي «تعديل» و «تهذیب» نشوند يا توجه ناعادلانهای به نیازهای آنها شود، مسير تفکر و حرکت علمی بشر به انحراف کشيده خواهد شد:
«چه بسا افراط آدمى و فرو رفتنش در بر آوردن نيازهای يك قوه از قواى متضادش و بازماندن از نيازهاي ساير قوايش باعث آن شود كه در افكار و معارفش منحرف گشته و در نتيجة تحكيم و ترجيح خواستهها و مشتهيات و پيشنهادهاى يك قوه بر خواستههاى ساير قوا، به اين گمراهى بيفتد كه تصديقهاى آن قوه را نيز بر تصديقهاى ساير قوا تحكيم دهد، و سرانجام فكر و ذكرش تنها پيرامون خواستههاى آن دور بزند.»
#اخلاق_پژوهش
#علامه_طباطبائی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۷ آبان ۱۴۰۲
🟢فرگشتگرایی و اومانيسم تمامعيار
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی از پیامدهای آگاهانه فرضیه «تکامل» یا «فرگشت» که مورد توجه و باور بسیاری از تکاملگرایان قرار گرفته است، #اومانیسم تمامعیار است.
به عنوان مثال، جورج گیلورد سیمپسون، از ديرينهشناسان شهیر قرن بيستم و از بنيانگذاران نئوداروينيسم در کتاب «معنای تکامل» (The Meaning of Evolution) که در سال ۱۹۶۷ منتشر شده است، به صورتی جسورانه این اومانیسم را ابراز کرده است. به این سه جمله دقت کنید:
«انسان در جهان تنها ایستاده، او محصول منحصربهفرد یک فرآیند مادی طولانی و غیرهوشمند است. او آقای خود است و میتواند و باید تصمیم بگیرد و غایت خود را تدبیر کند.»
«انسان نتیجه یکروند بیهدف و طبیعی است که هرگز انسان را در نظر نداشته است.»
«انسان سر برآورده است و نه اینکه از بالا آمده باشد. او میتواند انتخاب کند که توانایی خود را بهعنوان بالاترین حیوان ارتقا بخشد و تلاش کند که حتی بالاتر رود یا اینکه خلاف آن را انتخاب کند. هیچ انگیزهای پشت تکامل وجود ندارد، انسان باید آن را برای خود فراهم کند.»
#علوم_انسانی
#تکامل
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
۲۸ آبان ۱۴۰۲