🔴مسؤولیتپذیری گامی مهم در اصلاحگری
🖊احمدحسین شریفی
🌹هرچند بسیاری از ما دوست داریم دیگران را به عنوان مسؤول گندکاریها و خرابکاریهای خود معرفی کنیم؛ اما باید بدانیم با چنین قضاوتی باز هم به خود ضربه زده و رذیلهای بر رذایل خود افزودهایم.
🔸هر یک از ما تا زمانی که با تمام وجود مسؤولیت وضعیت فعلی زندگی خود را نپذیریم، نمیتوانیم برای بهبود آن اقدامی کنیم. اگر پذیرفتیم که زندگی کنونی ما و وضعیت روحی و اخلاقی ما محصول انتخابها و تصمیمهای خودمان است، آنگاه میتوانیم امیدوار باشیم که خود ما هم میتوانیم آن را تغییر دهیم.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فیلیپ واردینگتون؛ بیدینی مسلمان شده
🔶نقش اسلام و اهل بیت در معنادهی به زندگی و شکلدهی به سبک زندگی او را میتوان در این سخنان کوتاه دید
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
پاسخی به سخنان استاد شفیعی کدکنی (Trimmed).mp3
23.23M
🎤احمدحسین شریفی
🔶پاسخی به سخنان استاد شفیعی کدکنی
🔷استاد شفیعی کدکنی درباره #علوم_انسانی_اسلامی و ورود حوزههای علمیه به این بحث سخنانی را بیان میکنند که به دلیل نشر گسترده آنها در فضای مجازی جناب استاد شریفی در این زمینه توضیحاتی را بیان کردهاند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
عید آمد و ما خانهی خود را نتکاندیم
گردی نستردیم و غباری نفشاندیم
آفاق پر از پیک و پیام ست، ولی ما
پیکی ندواندیم و پیامی نرساندیم
صد قافله رفتند و به مقصود رسیدند
ما این خرک لنگ ز جویی نجهاندیم
از نه خم گردون بگذشتند حریفان
مسکین من و دل در خم این زاویه ماندیم
شعر از: مهدی اخوان ثالث
@Ahmadhoseinsharifi
🌹🌹🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی بخش ۲ (Trimmed) (Trimmed).mp3
7.9M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش دوم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴نبود خیر در آن خانه که عصمت نبود
🖊احمدحسین شریفی
چون طهارت نبود مسجد و ميخانه يکي است
نبود خير در آن خانه که عصمت نبود
🔶اين همه تأکيد بر خودسازي و مجاهدت با نفس در آيات قرآن و روايات معصومان و همچنين در ادبيات فرزانگان عالم بيجهت نيست. دانش بدون تهذيب نفس، خسارتهاي بيجبران پديد ميآورد. بدون ترديد حجم و کيفيت ظلمها و فسادهايي که در قرن بيستم و بيست و يکم در عالم بشريت صورت گرفته است، قابل مقايسه با تاريخ گذشته انسانها نيست و اين دليلي جز رشد علمي بشر ندارد. علم بدون تهذيب؛ عالمان و انديشمنداني که اهل تزکيه و تهذيب نبودند، اين فسادها را پديد آوردهاند و اين نشان ميدهد که آموزش به تنهايي کفايت نميکند.
🔶حتي آرمانهایي مثل عدالت و حقستاني اگر در دست افراد ناخودساخته و ناپيراسته باشد، نتيجهاي جز بدعملي و ظلم نخواهد داشت.
🔶#اقبال_لاهوری در مجموعه «پيام مشرق» ميگويد:
از من اي باد صبا گوي به داناي فرنگ
عقل تا بال گشود است گرفتارتر است ...
عجب آن نيست که اعجاز مسيحا داري
عجب اين است که بيمار تو بيمارتر است
دانش اندوختهاي دل ز کف انداختهاي
آه زان نقد گرانمايه که درباختهاي
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از طرح ولایت
42.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید | جلسه دوم از سلسله جلسات درس اخلاق
📌 حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمد حسین شریفی ( عضو هیأت علمی و استاد تمام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی _ره_ )
📆 چهارشنبه ها ساعت ۲۰:۳۰
🔻لینک دریافت فیلم با کیفیت خوب:
http://m.aparat.com/v/wyGCV
#طرح_ولایت
#درس_اخلاق
#طرح_ولایت_مجازی
#جلسه_دوم_درس_اخلاق
#جلسه_دوم_درس_اخلاق_مجازی
🔰لینک عضویت در کانال مرکز آموزشهای آزاد موسسه امام خمینی(ره) در پیام رسان های ایرانی:
🆔 @maab_iki
ارتباط با ادمین:
🆔 @admin_maab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴عشق و محبت به اهل بيت علیهم السلام، مرزهای اعتقادی را هم در می نوردد. و امام رضا علیه السلام چه زیبا به عبدالسلام هروی فرمود: سخنان و معارف ما را به همه جهانیان برسانید چرا که:
إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا
🔷پدر کریستوفر، یک کشیش مسیحی است که رساله دکتریاش را به مسأله شهادت حضرت زهرا (س) اختصاص داد و زندگیاش با یاد آن حضرت، رنگ و بویی تازه یافت. از همین رهگذر بود که شیفته شخصیت دختر بزرگوارش حضرت زینب کبری (س) شد و تمام وجودش را به این دو بانوی مکرم اسلام هدیه کرده است!
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی قسمت چهارم (Trimmed).mp3
11.9M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش سوم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴حضرت علی اکبر؛ جوان نمونه اسلام
🖊احمدحسین شریفی
🔶هر چند اطلاعات تاریخی اندکی از زندگی علیاکبر علیه السلام داریم، اما همین اطلاعات اندک کافی است که او را به عنوان الگویی جاودانه برای جوانان جویای حقیقت و سعادت بدانیم:
🌹او به گواهی امام حسین(ع) شبیهترین افراد به پیامبر اکرم(ص) بود. این شباهت نه فقط از حیث شمایل و گفتار، بلکه از حیث اخلاق و رفتار نیز بود. امام حسین در روز عاشورا در وصف علی اکبر چنین فرمود:
🌹اللَّهُمَّ اشْهَدْ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ ص وَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَيْه (نفس المهموم، ص۱۱۳)
🌹او از شجاعترین جوانان اسلام بود. وقتی در مسیر حرکت کاروان امام حسین از مکه به سوی کربلا (بعد از حرکت از منزل قصر ابیمقاتل) آن حضرت جمله استرجاع (انا لله و انا الیه راجعون) را گفت و در پاسخِ علی اکبر که علت گفتن چنین جملهای را جویا شد، فرمود: هاتفی غیبی را شنیدم که میگفت: «الْقَوْمُ يَسِيرُونَ وَ الْمَنَايَا تَصِيرُ إِلَيْهِمْ؛ این قوم در حال حرکتاند و مرگ هم به استقبال آنان میآید» فهمیدم که ما به سوی مرگ حرکت میکنیم، آن جوان بینظیر اسلام در پاسخ گفت: «يَا أَبَتِ لَا أَرَاكَ اللَّهُ سُوءاً أَ لَسْنَا عَلَى الْحَقِّ» مگر ما بر حق نیستیم؟ مگر راه ما راه حق نیست؟ امام در پاسخ فرمود بله به خدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست راه ما حق است. علی اکبر عرض کرد: «فَإِنَّنَا إِذاً لَا نُبَالِي أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّينَ» بنابراین مشکلی نیست. مهم این است که جان خود را فدای حق کنیم و در راه حق بمیریم.(ارشاد، ج۲، ص۸۲)
🔶طبق همه نقلهای تاریخی کسی که در روز عاشورا بعد از امام حسین علیه السلام بیشترین تعداد را از سپاهیان عمر سعد به هلاکت رساند، علی اکبر بود. از ۵۴ چهار تا ۲۰۰ نفر گفته شده است.
🌹جایگاه والای علی اکبر را میتوان در این جمله ابی عبدالله دید که بعد از شهادت او فرمود: عَلَى الدُّنْيَا بَعْدَكَ الْعَفَاء؛ بعد از تو خاک بر سر دنیا» (ارشاد، ج۲، ص۱۰۶)
🌹افزون بر این، علی اکبر، بعد از امام حسین علیه السلام، تنها شهیدی است که در زیارت عاشورا به طور اختصاصی مخاطب سلام قرار گرفته است: «السَّلَامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِين» (کامل الزیارات، ص۱۷۸)
🌹همچنین در زیارت ناحیه مقدسه، بعد از زیارت امام حسین علیه السلام، نخستین شهیدی که امام زمان علیه السلام به او سلام میفرستد، علی اکبر است:
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَوَّلَ قَتِيلٍ مِنْ نَسْلِ خَيْرِ سَلِيلٍ ، مِنْ سُلَالَةِ إِبْرَاهِيمَ الْخَلِيلِ، صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَبِيكَ ... وَ أَنَّكَ ابْنُ حُجَّتِهِ وَ أَمِينُهُ، ... وَ جَعَلَنَا اللَّهُ مِنْ مُلَاقِيكَ وَ مُرَافِقِيكَ، وَ مُرَافِقِي جَدِّكَ وَ أَبِيكَ، وَ عَمِّكَ وَ أَخِيكَ، وَ أُمِّكَ الْمَظْلُومَةِ ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ قَاتِلِيكَ، وَ أَسْأَلُ اللَّهَ مُرَافَقَتَكَ فِي دَارِ الْخُلُودِ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ أَعْدَائِكَ أُولِي الْجُحُودِ، وَ السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ. (المزار الکبیر، ص۴۸۶-)
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹عشق به حسین و فرزندان و اصحاب حسین علیهمالسلام چه حیات و نشاط معناداری به ارمغان میآورد!
#ملت_امام_حسین
@Ahmadhoseinsharifi
🌹🌹🌹
مناجات شعبانیه میثم مطیعی.mp3
21.53M
🔴فرصت قرائت مناجات شعبانیه را از دست ندهیم
🔶یکی از مهمترین و کلیدیترین اعمال در ماه شعبان، انس روزانه با #مناجات_شعبانیه است. مناجاتی که از بزرگترین افتخارات معنوی و معرفتی شیعیان است. علاقه بسیاری از اهل دل به ماه شعبان به دلیل این مناجات بینظیر است. دریایی از معارف در آن نهفته است. بسیاری از اهل معرفت فقرات این مناجات را در طول سال در قنوت نمازهای خود میخوانند.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴اخلاق محبتورزی: ابراز عشق و محبت
🖊احمدحسین شریفی
🔶یکی از راههای تعمیق عشق و دوستی و محبت، ابراز آن نسبت به کسانی است که انسان آنها را دوست دارد و به آنها عشق میورزد.
این مسأله مورد تأکید روایات اسلامی است. معصومان علیهم السلام به پیروان خود سفارش کردهاند که وقتی کسی را دوست دارید، دوستی و محبت خودتان را ابراز کنید و او را از این علاقه آگاه کنید. چرا که این کار موجب تثبیت و تحکیم محبت و مودت میان شما میشود. و هر کاری که موجب تقویت و تحکیم محبت و مودت میان مؤمنان شود کاری پسندیده و ارزشمند است: إِذَا أَحْبَبْتَ رَجُلًا فَأَخْبِرْهُ بِذَلِكَ فَإِنَّهُ أَثْبَتُ لِلْمَوَدَّةِ بَيْنَكُمَا
🔶در برخی از جوامع روایی بابی با همین عنوان داریم. به عنوان مثال، در کافی (ج۲، ص۶۴۴) بابی هست با عنوان «باب اخبار الرجل اخاه بحبه» که مشتمل بر دو روایت در این زمینه است. در وسائل الشیعه (ج۱۲، ص۵۴-۵۵) بابی با عنوان «بَابُ أَنَّهُ يُسْتَحَبُّ لِمَنْ أَحَبَّ مُؤْمِناً أَنْ يُخْبِرَهُ بِحُبِّهِ لَهُ» هست که مشتمل بر ۵ روایت در این زمینه است و در بحار الانوار (ج۷۱، ص۱۸۱- ) بابی با عنوان «استحباب اخبار الاخ فی الله بحبه له» هست که مشتمل بر ۸ حدیث است.
🔶این مسأله مورد تأیید روانشناسان نیز هست. به عنوان مثال، لئو بوسکالیا در کتاب «زندگی با عشق چه زیباست» ترجمه توراندخت تمدن، میگوید:
«باور کنید اگر به کسی بگویید دوستش دارید کوچکترین ضرری متوجه او نمیکنید و این کار بسیار سادهای است، اگر خجالت میکشید این لفظ را به زبان بیاورید، آن را بنویسید و اگر این کار را هم نمیتوانید انجام دهید، عملاً علاقه خود را نشان دهید. ولی حتماً آنها را ابراز کنید، نه یکبار بلکه چندین بار و مطمئن باشید هیچکس از شنیدن آن خسته نمیشود. ممکن است مخاطب شما بگوید «لازم نیست بگویی، میدانم دوستم داری». اما باور کنید او هم از شنیدن این عبارت لذت میبرد.»
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی قسمت پنجم (Trimmed).mp3
8.02M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش چهارم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دفاع منطقی نماینده زن مجلس اتریش از حجاب اسلامی و مخالفت با قانون ممنوعیت حجاب برای دختران و زنان مسلمان
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴بيعتنامة امام عصر با 313 ياور اصلي خود
🖊احمدحسین شریفی
🔶تأمل در بندهای این بیعتنامه و مقایسه حال خودمان با ویژگیهای مطلوب حضرت حجت(عج) میتواند گوياي دوری یا نزدیکی ما با الگوی مورد نظر حضرت مهدی باشد. همچنین این بیعتنامه نشان میدهد که آن حضرت يک مدل عملي از سبک زندگي اسلامپسند را به جهانيان عرضه ميکند. مدلي که جذابيت فراوان دارد آن هم در جوامعي که پر از فساد و ظلم و بيعدالتي شده باشند و از ستم و ظلم به ستوه آمده باشند؛ وقتي چنان مدلي از رفتار را ميبينند همگي جذب ميشوند:
«با او بيعت ميکنند که هرگز از اين اصول عقبنشيني نکنند؛
(۱) هرگز دزدي نکنند،
(۲) زنا نکنند،
(۳) هيچ کار حرامي را مرتکب نشوند؛
(۴) هرگز دنبال فساد و فحشا نروند؛
(۵) به ناحق هيچ کس را نزنند؛
(۶) طلا و نقره، گندم و جو ذخيره نکنند؛
(۷) مسلماني را دشنام ندهند؛
(۸) خونی را به ناحق نريزند؛
(۹) به آبروي کسي لطمه نزنند؛
(۱۰) به خانة کسي هجوم نبرند؛
(۱۱) مسجدي را خراب نکنند؛
(۱۲) هرگز شهادت باطل ندهند؛
(۱۳) هرگز بدگويي مؤمنان را نکنند؛
(۱۴) هرگز ربا نخورند؛
(۱۵) در سختيها صبور باشند و جزع نکنند؛
(۱۶) هیچ خداپرستي را لعن نکنند؛
(۱۷) شراب نخورند؛
(۱۸) لباس مطلا و حرير و ابريشمين نپوشند؛
(۱۹) دشمن شکست خورده در حال فرار را تعقيب نکنند؛
(۲۰) مسلماني را فريب ندهند؛
(۲۱) حتي نسبت به کافران و منافقان نيز ستم روا ندارند؛
(۲۲) سادهزيست باشند؛
(۲۳) خاک را فرش خود قرار دهند؛
(۲۴) از فساد و فحشا بيزاري جويند؛
(۲۵) امر به معروف و نهي از منکر کنند.
🌹سپس او نيز فرمود اگر شما به اين عهد و پيمان متعهد بمانيد من نيز با شما عهد ميبندم که:
(1) ياران خاص ديگري را برنگزينم و کسي را بر شما ترجيح ندهم؛
(2) در خوراک و پوشاک و مرکب همچون شما رفتار کنم؛ و هيچ برترياي براي خودم قائل نباشم؛
(3) همواره با شما باشم و با شما حرکت کنم؛
(4) به کم راضي باشم؛
(5) و جهان پوشيده از ظلم و جور را پر از عدل و قسط کنم؛
(6) و خدا را آنگونه که سزاوارش است عبادت کنيم.
سپس ميفرمايند: من به عهدم با شما پايبندم؛ شما هم پايبند باشيد.( يزدى حايرى، على، إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب(عچ)، ج2، ص168.)
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴گوهر نایاب سکوت
🖊احمدحسین شریفی
🌹امام جواد علیه السلام میفرماید: لَوْ سَكَتَ الْجَاهِلُ مَا اخْتَلَفَ النَّاسُ؛ اگر جاهلان ساکت میشدند، مردم اختلاف نمیکردند.» (کشف الغمه،ج۲، ص۳۴۹)
این جمله را نیز از کتاب خیلی خوب «فیلسوفان بدکردار» نوشته نایجل راجرز و مل تامپسون، به خاطر دارم: «کسی که چیزی ندارد حداقل کاری که میتواند بکند این است که حرف نزند.»
اما متأسفانه بیشترین حرفها در عالم توسط کسانی زده میشود که چیزی ندارند!
#سكوت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی قسمت ششم (Trimmed).mp3
12.69M
🎤احمدحسین شریفی
🔴ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی: بخش پنجم
#علوم_انسانی_اسلامی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹یک سخنرانی قرآنی تاثیرگذار
🔸پیشنهاد میکنم با تأمل و دقت این چهار دقیقه را گوش کنید.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴جنگجوی مصائب
🖊احمدحسین شریفی
🔶امام هادی علیه السلام میفرماید:
🌹إِنَّ اللَّهَ جَعَلَ الدُّنْيَا دَارَ بَلْوَى وَ الْآخِرَةَ دَارَ عُقْبَى وَ جَعَلَ بَلْوَى الدُّنْيَا لِثَوَابِ الْآخِرَةِ سَبَباً وَ ثَوَابَ الْآخِرَةِ مِنْ بَلْوَى الدُّنْيَا عِوَضاً.( تحف العقول، ص483)
🔶به راستی که خداوند دنیا را خانه حوادث ناگوار و آزمایش و آخرت را خانه ماندگاری و ابدیت انسان قرار داده است. و ناگواریها و رنجهای دنیوی را وسیلهای برای دستیابی به ثواب آخرت و ثواب آخرت را پاداشی برای رنجهای دنیوی و پیروزی در آزمایش سختیهای و ناگواریها قرار داده است.
🔶خانم گِلِنُن دویلملتن در کتاب تأثیرگذار جنگجوی عشق (Love warrior) درباره فلسفه زیست و زندگی اینجهانی خود و ضرورت صبر فعال و امیدوارانه دربرابر ناگواریها و سختیها و شکستها، در جملهای حکیمانه میگوید:
«فرستاده شدهام تا بجنگم؛ برای هر چیزی که ارزشاش را داشته باشد: حقیقت، زیبایی، محبت، آرامش و عشق. برای رژه رفتن میان عشق و رنج، با قلبی گشوده و چشمهایی بینا، برای ایستادن درون خرابیها، و باور اینکه قدرت من، نور من، حقیقت من و عشق من، قویتر از تاریکی ست. حالا دیگر اسم خودم را میدانم: جنگجوی عشق.»
#رنج
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
شهید #حاج_قاسم_سلیمانی:
«یکی از شئون عاقبت به خیری نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت به خیری همین است. ...»
دوازدهم فروردین؛ روز جمهوری اسلامی مبارک باد🌹🌹🌹
@Ahmadhoseinsharifi
🇮🇷
🔴نگاه توحيدي در شعر سپهري
🖊احمدحسین شریفی
🌹وَ لِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَ الْمَغْرِبُ فَأَيْنَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ واسِعٌ عَليم (بقره، ۱۱۵)
🔶شعر #سهراب_سپهری (1307-1359) نگاهی توحیدی را به عالم به نمایش میگذارد. او خدا را در همه هستی میبیند؛ در لای شببوها، در پای درخت کاج، در آب و گیاه و در همه ذرات عالم. او دشت را سجدهگاه خود و باد را مؤذن خدا میداند. او در علف و موج و نسیم و باغچه نیز نشانههای خدا را میجوید و میبیند:
اهل کاشانم.
روزگارم بد نیست.
تکه نانی دارم، خرده هوشی، سر سوزن ذوقی.
مادری دارم، بهتر از برگ درخت.
دوستانی، بهتر از آب روان.
و خدایی که در این نزدیکی است:
لای این شببوها، پای آن کاج بلند.
روی آگاهی آب، روی قانون گیاه.
من مسلمانم.
قبلهام یک گل سرخ.
جا نمازم چشمه، مهرم نور.
دشت سجادة من.
من وضو با تپش پنجرهها میگیرم.
در نمازم جریان دارد ماه، جریان دارد طیف.
سنگ از پشت نمازم پیداست:
همه ذرات نمازم متبلور شده است.
من نمازم را وقتی میخوانم
که اذانش را باد، گفته باشد سر گلدستة سرو.
من نمازم را پی «تکبیرة الاحرام» علف میخوانم،
پی قد قامت موج.
کعبهام بر لب آب،
کعبهام زیر اقاقیهاست.
کعبهام مثل نسیم، میرود باغ به باغ، میرود شهر به شهر.
«حجر الاسود» من روشنی باغچه است.
(سهراب سپهری، «صدای پای آب» در هشت کتاب، ص۲۷۱-)
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بزرگترین خطر برای انقلاب اسلامی از نگاه #شهید_بهشتی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مردابهای روح؛ پیامهای بیبدیل درد و رنجهای زندگی
🖊احمدحسین شریفی
🔶یکی از کتابهای نسبتا خوب و مفیدی که در این ایام مطالعه کردم کتاب مرداب روح (رنجها حرفهای جذابی برای گفتن دارند) نوشته روانکاو معاصر و از پیروان مکتب کارل گوستاو یونگ، دکتر جیمز هولیس بود که با ترجمه خانم فریبا مقدم منتشر شده است.
🔶سخن اصلی این کتاب این است که هر کدام از ما دنبال خوشبختی و شادی و شادمانی در زندگی اینجهانی خود هستیم و آرزوی برخورداری از یک زندگی بدون رنج و گرفتاری را داریم. اما بازهم هر یک از ما به وضوح میدانیم که واقعیت زندگی چنین نیست. یعنی مسیر دستیابی به یک زندگی اینجهانیِ بدون رنج و تعب، نه تنها هموار نیست؛ بلکه یک مسیر بینتیجه است.
🔶به تعبیر دکتر هولیس «مسیر زندگی ما اغلب اندوهبار و نامعلوم است. اکثر اوقات با روحیهای سرشار از تاریکی ناشی از احساس گناه، اندوه، خیانت، شک، افسردگی، خشم و وحشت به سر میبریم.» هدف دکتر هولیس از تدوین این کتاب این است که به ما نشان دهد چگونه میتوانیم به جایگاه و نقش تأثیرگذار رنجها که وی به آنها مردابهای روح میگوید، در رشد روحی خود، پی ببریم. به اعتقاد هولیس در مردابهای زندگی است که هر یک از ما میتوانیم از هدف، شأن و عمیقترین معنای زندگی خود پردهبرداری کنیم. جمیز هولیس از فرصتهای نهفته در دل رنجها و از اینکه رنجها میتوانند زیباییها روح آدمی و زیباییهای زندگی و اختیار و معنای زندگی را به ما نشان دهند سخن میگوید.
🔷البته معارف دینی و آموزههای اسلامی در این زمینه به مراتب عمیقتر و دقیقتر به تحلیل مسأله رنج و مصائب زندگی اینجهانی پرداختهاند. و این بنده هم پیشتر در فصلی از کتاب «موج فتنه از جمل تا جنگ نرم» به پارهای از آیات و روایات در این زمینه اشاره کردهام و البته جا دارد که در این موضوع یعنی در تحلیل فلسفه، الهیات و اخلاق درد و رنج کارهای عمیقتر کلامی و فلسفی و روانشناختی و اخلاقی انجام گیرد.
#رنج
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴نبرد مجازی علیه جمهوری اسلامی ایران
🔶مقام معظم رهبری در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۶ در دیدار با اعضای شورای عالی فضای مجازی، فرمودند: «ما در زمینه تولید محتوا نمیتوانیم اطمینان کنیم به تصادفات و آنچه پیش میآید ... باید بنشینید روی این مسأله - تولید محتوا- طراحی کنید، فکر کنید.» و در ادامه مسؤولان مربوطه را به حوزههای علمیه و دانشگاهها و بانکهای اطلاعاتی ارجاع دادند و فرمودند «حوزههای علمیه دستشان در این زمینه واقعا باز است»
🔶بیش از سه سال است که از آن تاریخ میگذرد، خوب است مسؤولان مربوطه و اعضای محترم شورا به مردم گزارش دهند که برای عمل به این توصیه چه کردهاند؟ به کدام بخشهای حوزههای علمیه و دانشگاهها و ... مراجعه کردهاند؟ چه پاسخی شنیدهاند؟
🔶و خوب است هر کدام از ما (مدعیان ولایتمداری) از خود بپرسیم که برای اجابت این خواسته رهبر معظم انقلاب چه کاری کردهایم؟
@Ahmadhoseinsharifi
🌹