📌متن شبهه👇 #3222
سلام علیکم ورحمت الله
چرا در زیارت عاشورا به لعن که میرسیم از عبارت
(جاهدت الحسین)استفاده شده
اللهم العن العصابه التی جاهدت الحسین و..
مگر جهاد از فروع دین ومقدس نیست .؟چرا نفرموده(حاربت الحسین)
ممنون از پاسخ های شما
📌پاسخ به شبهه👇
برخی معتقدند استفاده از واژگان «جاهدت» برای دشمنان امام حسین(ع) صحیح نیست زیرا واژه «جهاد» در جنگ با اهل حق مورد استفاده قرار نمیگیرد، بلکه همیشه جنگ با اهل باطل را «جهاد» میخوانیم و به منابعی استناد میکنند که در ارتباط با این فراز از زیارت عاشورا: «اللَّهُمَّ الْعَنِ الْعِصَابَةَ الَّتِی جَاهَدَتِ الْحُسَیْن»، بجای کلمه «جَاهَدَت» از واژگان «حَارَبَت» استفاده کرده است: «اللَّهُمَّ الْعَنِ الْعِصَابَةَ الَّتِی حَارَبَتِ الْحُسَیْن».[1]
در تحلیل این نظر باید گفت که هرچند شاید بتوان با کمی اغماض این مطلب را – آن هم از نگاه عرف - در ارتباط با خود واژه «جهاد» پذیرفت، اما لزوماً هر واژهای که از ریشه «جهد» استخراج میشود (مانند جاهدت) اینگونه نیست که مفهومی مقدس از آن برداشت شود چنانکه در قرآن کریم، تلاش والدین برای گمراه کردن فرزندشان نیز با واژگانی از ریشه «جهد» بیان شده است: «وَ إِنْ جاهَداکَ لِتُشْرِکَ بی ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُم».[2]
«جهاد» از «جهد» به معنای «سختی» و «مشقّت» است.[3] «جاهدت العدوّ»؛ یعنى در جنگ با دشمن مشقّت را بر خود هموار کردم.[4] این معنا و مفهوم هم در بعد مثبت و هم در بعد منفى به کار گرفته مىشود. البته، از آنجا که در جنگ نهایت تلاش همراه با مشقت و سختی وجود دارد، این واژه در جنگ و نبرد هم به کار مىرود؛ لذا ممکن است واژههاى جهاد و مجاهده در فرهنگ قرآن و روایات همیشه در جنگ اهل حق با باطل کاربرد داشته باشد، ولى این بدان معنا نیست که اگر «جاهد» در معناى اصلى خود، یعنى «تلاش» به کار رفت، حتماً باید در جهت مثبت باشد.
بهترین دلیل بر این سخن مواردی است که استعمال «جاهد» در قرآن به معناى تلاش در جهت منفى است که بدان اشاره کردیم.
بنابر این در عبارت موجود در زیارات هم واژه «جاهدت» میتواند صحیح باشد و هم واژه «حاربت» و تا حد زیادی معنای آن دو نیز به هم نزدیک است. بر این اساس جمله «اللّهم العن العصابة الّتی جاهدت الحسین…» به معنای جهاد مقدس نیست تا کاربرد آن در مورد دشمنان امام حسین(ع) ابهامآمیز باشد بلکه این واژگان، بازگو کننده تلاش آن گروه ستمکار در برابر سیدالشهدا است و معنایش این است که، خداوندا، لعنت فرست بر کسانی که تمام تلاش خویش را در برابر سیدالشهدا و براى کشتن آنحضرت به کار گرفتند. و این معنا از «جاهدت» درست است و مشکلى ندارد.
[1]. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، محقق، مصحح، امینی، عبد الحسین، ص 178، نجف اشرف، دار المرتضویة، چاپ اول، 1356ش.
[2]. عنکبوت، 8.
[3]. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، تحقیق، داودی، صفوان عدنان، ص 208، دمشق، بیروت، دارالقلم، الدار الشامیة، چاپ اول، 1412ق.
[4]. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، مقدمه، بلاغی، محمد جواد، ج 2، ص 55، تهران، ناصر خسرو، چاپ سوم، 1372ش.
-----------------------
@poorseshgar
@alfavayedolkoronaieh🌱
#امام_عاشورایی
ماجرای گریه امام خمینی بر علی اکبر علیهالسلام
مرحوم استاد علی دوانی
▫️آقای کوثری برای اینجانب نقل می کرد ـ ولابد برای بسیاری دیگر هم نقل کرده است ـ می گفت:
«وقتی امام در نجف اشرف بودند، من سفری برای زیارت به کربلا رفتم. در کربلا عده ای از فضلای شاگردان امام که در قم با هم آشنایی داشتیم مرا دیدند و گفتند، آقای کوثری، به داد امام برس! گفتم موضوع چیست؟ گفتند: می دانی که آقای حاج آقا #مصطفی فرزند دانشمند امام به طرز مرموزی جان داده است. کسی گریه امام را در مرگ او ندیده است. یکی دوبار که طلاب در منزل امام یا در سر تربت حاج آقا مصطفی روضه ایشان را خواندهاند، نه تنها امام گریه نکرده، بلکه طلاب را هم منع کرده و گفته اند بروید مشغول کارتان شوید.
▫️ میگفت: «آنها گفتند، شما زودتر به نجف بروید و خدمت امام برسید و طبق معمول که اجازه می گرفتید و در حضورشان روضه می خواندید، روضه ای بخوانید و اسم حاج آقا مصطفی را ببرید، بلکه بتوانید امام را در مصیبت فرزندشان بگریانید که عقده ایشان خالی شود، و خدای نکرده صدمه ای نبینند.
▫️می گفتند، مرگ حاج آقا مصطفی حوزه نجف را عزادار کرده است، لابد ایران و قم نیز همینطور است، ولی خود امام را کسی ندیده که متأثر باشد و گریه کند».
▫️آقای کوثری افزود: «وارد نجف شدم و پس از زیارت، خدمت امام رسیدم، و بعد از تسلیت و مختصر احوالپرسی عرض کردم اجازه می دهید طبق معمولم در حضورتان روضه ای بخوانم؟ فرمودند: بفرمایید!»
▫️پس از مقدمه کوتاهی، هرچه راجع به حاج آقا مصطفی می دانستم که چقدر مورد علاقه امام بود و شخصیتی ممتاز داشت، بیان کردم، و با تکیه به صوت گفتم، حضرت آیت الله! آجرک الله در مرگ فرزند عزیزی همچون حاج آقا مصطفی، چه فرزندی، فرزند دانشمند لایقی...
▫️در تمام این مدت، این امام بدون تغییر حال گوش می دادند و کوچک ترین اثری برای گریستن در ایشان پیدا نشد. هرچه به این در و آن در زدم بلکه امام در مرگ فرزند اشکی بریزند نتیجه نداشت. ناچار گریز زدم به کربلا و آمدن امام حسین ـ علیه السلام ـ به بالین حضرت علی اکبر. همین که گفتم، قربان غریبیت یا اباعبدالله! وقتی آمدی به بالین فرزند رشیدت علی اکبر، امام دستمال از جیب درآوردند و به قدری گریستند که تا آن موقع کمتر دیده بودم.
@rozaneebefarda
@alfavayedolkoronaieh🌱
این نقشه جهان است! وقتی انگشت خود را روی کشور بگذارید ، با وضعیت Covid در آن کشور آشنا خواهید شد. واقعاً برنامه بسیار خوبی است که توسعه داده شده است.
covidvisualizer.com
@alfavayedolkoronaieh🌱
💠وقایع روز یازدهم محرم سال۶۱ ق💠
✍ «ابن سعد» تا حدود ظهر روز يازدهم به دفن اجساد پليد كوفيان مشغول بود. پس از اتمام كار در حالى كه پيكر پاك فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) و ياران پاكبازش در زير آفتاب رها شده بود، دستور داد سرهاى ديگر شهداى كربلا را از بدن ها جدا كنند و به قصد تقرّب به ابن زياد و گرفتن جايزه با خود به كوفه ببرند.
اين سرهاى پاك كه مجموع آنها با سر امام عليه السلام به ۷۲ سر نورانى مى رسيد بين قبائل تقسيم شد و به سوی کوفه حرکت داده شد.
✅ از دشوارترين لحظات تاريخ كربلا، كه در عظمت و سنگينى با همه آسمانها و زمين برابرى مى كند، لحظه وداع جانسوز قافله اسيران با بدن هاى پاره پاره شهيدان است.
دشمنان، اسيران دلسوخته را بر شتران بدون جهاز سوار کردند و از كنار آن پيكرهاى پاك شهيدان عبور دادند، همان پيكرهاى غرقه به خونى كه يكجا همه عزّت و مظلوميت را در خود جمع و خلاصه كرده بودند.
✅ حضرت زینب(علیها السلام) با ديدن پيكر به خون آغشته برادر، رو به آسمان كرد و گفت: «أَللَّهُمَّ تَقَبَّلْ هذا الْقُرْبانَ؛ خدايا اين قربانى را قبول فرما!» اين جمله چون پتكى بر سر دشمن فرود آمد
✅ سپس خود را به امام سجاد (علیه السلام) رساند و او را تسلى بخشيد و آينده كربلا و عاشورا را آنگونه كه ما امروز بعد از حدود ۱۴ قرن می بينيم دقيقاً ترسيم كرد، آرى قلب نازنين زينب(سلاماللهعلیها) می دانست كه اين آغاز كار است هر چند تاريك دلان بنی اميّه و منافقان آن را پايان كار مى پنداشتند.
-----------------------------
پی نوشت:
۱. عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها و پیامدها، ص۵۴۴- ۵۴۶
۲. مقتل الحسین مقرم، ص ۳۰۷
@tollabolkarimeh
@alfavayedolkoronaieh🌱
📆۱۱ محرم سال ۶۱ق
🏴اسارت آل الله(ع)
🏳روزتجلیل از اسراء
💠رهبرانقلاب
‼️یقیناً یکى از مناسبتهاى مهمّ جمهورى اسلامى -که بسیار هم داراى تناسب است مناسبت امروز با خاطرهی تاریخى آن- همین روز اسرا و مفقودین است. همه میدانید که روز یازدهم محرّم، یکى از عظیمترین فاجعههاى تاریخ اسلام به وقوع پیوست: اسارتى اتّفاق افتاد که نظیر آن را دیگر ملّت اسلام و تاریخ اسلام ندید و به آن عظمت نخواهد هم دید. کسانى اسیر شدند که خاندان وحى و نبوّت بودند؛ کسانى اسیر شدند که عزیزترین و شریفترین انسانهاى تاریخ اسلام بودند؛ زنانى در هیئت اسارت در کوچه و بازارها گردانده شدند که شأن و شرف آنها در جامعهی اسلامىِ آن روز نظیر نداشت، و کسانى این عزیزان را به اسارت گرفتند که از اسلام بویى نبرده بودند، با اسلام رابطهاى نداشتند، خبیثترین و پلیدترین انسانهاى زمان خودشان بودند. در روز یازدهم محرّم، خاندان پیغمبر و علیبنابیطالب (علیهما السّلام) به اسارت دچار شدند و این خاطره بهعنوان یکى از تلخترین خاطرهها براى ما تا امروز و تا آخر مانده و خواهد ماند. ۶۸/۵/۲۳
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
@alfavayedolkoronaieh🌱
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
وقایع عاشورا.pdf
422.5K
#تاریخ_آنگلوساکسون
#واقعه_کربلا
#بارش_خون_از_آسمان
🔹در منابع حدیثی و تاریخی اسلام، از بارش خون در عاشورای ۶۱ هجری و تبدیل شدن برخی پدیدهها به خون گزارش کردهاند.1️⃣
🔸در کتاب «#تاریخ_آنگلوساکسون»، در وقایع سال ۶۸۵ (یا۶۸۰)میلادی از بارش خون و تبدیل شدن شیر و کره به خون در بریتانیا، سخن به میان آمده است.
پس از تبدیل تاریخ ۶۱ هجری به میلادی، به تاریخ ۶۸۰ میلادی میرسیم.
📋نگاشته؛ #تاریخ_آنگلوساکسون و واقعه کربلا؛ به گزارش این دو واقعه پرداخته است.👆👆👆
🎞مستندی پیرامون این واقعه در لینک زیر قابل مشاهده است.👇👇👇
🌐https://youtu.be/YaYDuFaUmpA
📚منابع
1️⃣امالی طوسی ص۳۳۰. المناقب لابن شهرآشوب،ج۴،ص۵۴. بحار الأنوار، ج۴۵ص۲۱۵. ذخائرالعقبی، ص۱۴۵ الصواعق الحرقه، ج۲ ص ۵۷۰. تذکرة الخواص،ص ۲۴۶. تاریخ الاسلام (ذهبی)، ج ۲،ص۵۷۸. أعلام النبلاء، ج۴ ص۳۶۷. المعجم کبیر(طبرانی) ج۳ ص۱۱۳. الخصائص الکبری (سیوطی)ج۲ ص۲۱۴. تاریخ دمشق (ابن عساکر) ج۱۴ ص ۲۲۷.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از نو+جوان
💎 حفظِ خون
🌹 رنج و زحمتی که مثل شهادت است..
⚫️ به مناسبت شهادت امام سجاد علیهالسلام
🏴 #به_رهبری_حسین علیهالسلام
💫 نو+جوان، انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
4_5832411570440767949.mp3
4M
#صوت
🚦زمان و نحوه دفن شهدای کربلا
🎙استاد محمد حسین #رجبی_دوانی
#پاسخ_به_سوالات
ویژه ماه #محرم
@rajabidavani
@alfavayedolkoronaieh🌱
+میدونی قشنگترین سوختگی چیه؟!
-مگه سوختگی هم قشنگی داره؟
+آره..
اونجا که چایِ روضه رو مجبوری سرپایی و داغ بخوری تا سدمعبر نشه و زبونت میسوزه.. :)
@KHYBER_KHYBER
@alfavayedolkoronaieh🌱
.
دعا کن این جوانی
مرا به بازی نگیرد..
@llaseman53ll
@alfavayedolkoronaieh🌱
✅نسبت ما و طالبان
سوال رایج این روزها اینست که نسبت جمهوری اسلامی و طالبان چیست؟
برای این تحلیل باید یک گزاره قطعی و همیشگی در جمهوری اسلامی را توجه کرد و آنهم خواست مردم است. مثل ماجرای فلسطین اشغالی و درخواست ایران برای رفراندوم.
بااین شاخص کنش ایران قابل تحلیل است.
مساله اول دولت فراری است. سرنوشت دولت آمریکایی اشرف غنی، فرار با دمپائی بود. آمریکاپرست ها هم از بال هواپیما آویزان شدند. طبیعی است که برای جمهوری اسلامی یک حکومت آمریکایی ضررمحض است اما ملاک خواست مردم است.
نسبت مردم با این دولت چه بود؟
کمترین اعتنا را مردم افغانستان از فرار اشرف غنی داشتند. نه مقاومتی مقابل طالبان و نه راه پیمایی در حمایت از دولت سابق. علت هم روشن بود. حجم فساد و ظلم و کشتار و جنایت در دولت آمریکایی که نه برای آنها آزادی آورد و نه امنیت. اینکه اشرف غنی جایگاه مردمی نداشت را آمریکایی ها هم فهمیده بودند برای همین در مذاکرات صلح سراغ طالبان رفتند. آمریکایی ها صریحا گفتند "دولت اشرف غنی دیگر جایگاه مردمی ندارد"
گزاره دوم جایگاه طالبان است. طالبان مستبد و با گرایش های جاهلی است. اما ظاهرا سیاست های خود را تغییر داده است. برخی معتقدند طالبان برای تشکیل حکومت نیازمند پذیرفته شدن از سوی جامعه جهانی است و این تغییرات تاکتیکی است. برخی نیز خوش بینانه مخالفند.
نسبت مردم با طالبان چیست؟
طالبان برآمده از قوم پشتو است که حداقل 40 درصد مردم افغانستان اند. طالبان به جهت قومیت پایگاه اجتماعی دارد. از سویی برای بخشی از این جامعه حامل امنیت اند. برای کشوری که سالها در جنگ و سلطه بوده امنیت نیاز اول است.
با این توضیح موضع دولت ایران چیست؟
3 اصل اهمیت دارد.
اول اینکه دولت آینده مردمی باشد. دولت مردمی، دولت باثبات است و همین هم نیز برای ایران اهمیت دارد.
دوم ضدآمریکایی باشد.
سوم اینکه قائل به همکاری های مشترک سر منافع ایران باشد.
درخواست اول ایران از طالبان رعایت حق حاکمیت مردم است. در افغانستان 4 قوم اصلی وجود دارد که همه آنها باید در قدرت نقش داشته باشند. هم پشتون ها و هم تاجیک ها وازبک ها وهزاره. فراتر از این دست از اقدامات جاهلی مثل جلوگیری از تحصیل زنان بردارد.
دوم تقویت رویکرد ضدآمریکایی است. مثل همین پیش فرض طالبان برای مذاکره صلح با آمریکا که منجر به خروج آمریکایی ها شد.
سوم نیزمنافع مشترک ایران و افغانستان است. مواردی چون مبارزه با گروه های تکفیری و حفظ امنیت مرزها و مبارزه با ترانزیت مواد مخدر و تعیین تکلیف آب هیرمند و غیره.
طبیعی است که ایران نظاره گرفعال است. هم رصد می کند و هم هدایت تا این سه اصل فراهم شود.
در نهایت این جریان جعلی اسلامی، خوب یا بد توسط مردم افغانستان باید تعیین تکلیف شوند.
@mahdian_mohsen
@alfavayedolkoronaieh🌱
🍃 من که بهشت را ندیدهام!
اما حتما، جایی است...
حوالی بینالحرمینِ تو!
#استوری
#امام_حسین علیهالسلام
🌿 @motigraphic
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بازداشت عامل شهادت عزاداران حسینی در پاکستان
پلیس پاکستان از دستگیری عامل انفجار شهر «بهاولنگر» ایالت پنجاب خبر داد.
این تروریست با پرتاب نارنجک میان عزاداران در شهر بهاولنگر باعث شهادت ۶۱ عزادار حسینی شد.
💬 AZOF
@Fars_Plus
@alfavayedolkoronaieh🌱
7️⃣🌺 🏴
📌 اسرایی در غل و زنجیر که شاهانه میبخشند...
📚 #اینو_خوندی؟📚
📔 #رحمت_واسعه
#آیت_الله_بهجت
#امام_حسین علیهالسلام
@motigraphic
@alfavayedolkoronaieh🌱
*بِكُلِّ ذَلِكَ يُصْلِحُ شَأْنَهُمْ ، وَ يَبْلُو أَخْبَارَهُمْ ، وَ يَنْظُرُ كَيْفَ هُمْ فِي أَوْقَاتِ طَاعَتِهِ ، وَ مَنَازِلِ فُرُوضِهِ ، وَ مَوَاقِعِ أَحْكَامِهِ ، ﴿لِيَجْزِيَ الَّذِينَ أَسَاؤُوا بِمَا عَمِلُوا ، وَ يَجْزِيَ الَّذِينَ أَحْسَنُوا بِالْحُسْنَى﴾.*
🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴
به تمام این امور کارشان را اصلاح میکند و کردارشان را میآزماید و مینگرد که در اوقات طاعتش و جایگاههای واجباتش و موارد احکامش چگونهاند؛ تا کسانی را که بد کردند، به خاطر کار زشتشان، کیفر دهد؛ و آنان را که خوبی کردند، با بهشت پاداش بخشد.
📚 فراز ۷ از دعای ۶ صحیفه سجادیه
🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴🤲🏻🏴
سلام علیکم .
صبح شنبه مصادف با شهادت حضرت امام زین العابدین(س) بخیر .🏴
@alfavayedolkoronaieh🌱
▪️#ویژهنامه_محرم | #امام_سجاد
🏴 شب دوازدهم محرم به مناسبت شهادت حضرت سجاد(ع) (سال 95 هجری قمری) منسوب به امام سجاد(ع) است.
🍂آشنایی کلی🍂
➖حضرت علی بن حسین بن علی بن ابیطالب(ع)، ملقب به زینالعابدین و سجاد، چهارمین امام شیعیان است که به مدت ۳۵ سال در دوران خلفای اموی، امامت کردند.
➖امام سجاد(ع) در واقعه کربلا حضور داشت ولی به علت بیماری سخت، در جنگ شرکت نکرد.
حضرت زینالعابدین(ع) برای پدرش چهل سال گریست، و این در حالی بود که این مدت روزها را روزه میگرفت و شبها را به نماز میایستاد.
➖بنابر روایات شیعیان، امام سجاد(ع) به دستور ولید بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید. در روز و سال وفات و شهادت حضرت اختلاف است.
🍂مقالات🍂
▪️شهادت امام سجاد
▪️امام سجاد در کلام اهل سنت
▪️اخلاق امام سجاد
▪️دعاهای امام سجاد
▪️نقش امام سجاد در قیام حسینی
🍂پرسمان🍂
▪️چرا امام سجاد(ع) شیعیان خود را سرزنش میکند؟
▪️آیا این نقل واقعیت دارد که امام سجاد(ع) در حال دفن سید الشهداء(ع) بر روی زمین دنبال انگشت قطع شده پدرشان میگشتند؟
▪️آیا در تاریخ مثالهایی از دخالت امام زینالعابدین(ع) در سیاست به ثبت رسیده؟
▪️نقش امام سجاد(ع) در حماسه عاشورا و حفظ آثار آن چه بود؟
▪️آیا امام سجاد(ع) با خلفای معاصر خود ارتباط داشت و هدایایی از آنان گرفت؟
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
@wikifeqh
@alfavayedolkoronaieh🌱
مثل من هیچکس در این عالَم
وسط شعلهها امام نشد
در شروع امامتش چون من
اینقَدَر دورش ازدحام نشد
قاسم صرافان
@bahaneee
@alfavayedolkoronaieh🌱
علي احمد جلالي در صفحه فيسبوكش نوشته که رییسجمهوری را بهعنوان غلامی قبول نمیکنم.
@Toofaneyazd
@alfavayedolkoronaieh🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا زین العابدین علیه السلام
@alfavayedolkoronaieh🌱