المرسلات
#مناهج استاد علی فرحانی جلسه۲۶۱ چهارشنبه ۴۰۰/۰۱/۱۸ @majazi_almorsalaat
#مناهج #مقدمه_واجب #مطلق_و_مشروط
حضرت امام (ره) در نقد کلام شیخ انصاری، ضابطه ای را برای تفکیک قیود واجب (راجع به ماده) از قیود وجوب (راجع به هیئت) بیان می کنند.
نکته ای که استاد در این جلسه تاکید کردند و قابل توجه است این است که: حضرت امام (ره) پس از بیان ضابط و میزان، مثالی را ذکر می کنند و سپس می فرمایند که «ان للقیود الراجعه الی الهیئه موارد آخر». ظاهر این عبارت این است که گویا حضرت امام همانند آخوند می خواهند، مواردی را استقراء کنند و این با اینکه در ابتدا می خواهند میزان را بیان کنند، ناساگار است.
اما با توجه به اینکه حضرت ایشان، ابتدا ضابط را بیان کرده است، مواردی را که در ادامه بیان می کنند در واقع مثال های دیگری برای همان ضابط است. استاد در ضمن توضیح بحث، آن فاعده کلی را بر این موارد اُخر نیز تطبیق کردند.
از این تفسیر عبارت امام (ره) پاسخ اشکالات برخی از شاگردان امام (ره) به ایشان بدست می آید. چرا که اشکالات امام (ره) به برخی دیگر از بزرگان همچون آقا ضیاء، اشکال به ضابطه کلی آنهاست و ضابطه آنها را جامع نمی داند. اما به جناب آخوند اشکالی وارد نیست چون ایشان در مقام بیان ضابط نبوده است.
@almorsalaat
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
004-400.01.18.mp3
6.43M
#الاجتهاد_و_التقلید
استاد علی فرحانی
جلسه۴
چهار شنبه ۴۰۰/۱/۱۸
@majazi_almorsalaat
meghdare-niaz-be-mantegh-dar-estenbat.mp3
775.4K
🌀#طلبه_موفق| مقدار مورد نیاز به #منطق در استنباط از نگاه امام خمینی
🔰استاد علی فرحانی
📖عبارت امام: تعلّم المنطق بمقدار تشخيص الأقيسة، و ترتيب الحدود، و تنظيم الأشكال من الاقترانيّات و غيرها، و تمييز عقيمها من غيرها، و المباحث الرائجة منه في نوع المحاورات؛ لئلّا يقع في الخطأ، لأجل إهمال بعض قواعده. و أمّا تفاصيل قواعده و دقائقه الغير الرائجة في لسان أهل المحاورة، فليست لازمة، و لا يحتاج إليها في الاستنباط. (الاجتهاد و التقلید ص10)
#در_مدرسه_امام_خمینی #پای_درس_استاد
@almorsalaat
🌀فقه الله الاکبر
🌐فقه اسلامى، فقط طهارت و نجاسات و عبادات كه نيست؛ فقه اسلامى مشتمل بر جوانبى است كه منطبق بر همهى جوانب زندگى انسان است؛ فردياً، اجتماعياً، سياسياً، عبادياً، نظامياً و اقتصادياً؛ فقه الله الأكبر اين است. آن چيزى كه زندگى انسان را اداره مىكند يعنى ذهن و مغز و دل و جان و آداب زندگى و ارتباطات اجتماعى و ارتباطات سياسى و وضع معيشتى و ارتباطات خارجى، فقه است.
🔰رهبر معظم انقلاب 70/11/30
#کلام_ولی #فقه #دین_حداکثری
@almorsalaat
#مناجات_شعبانیه| للسالک ان لا یترک بعض فقراته فی تمام السنه
🔰مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی، کتاب المراقبات
#اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
#تدریس| سلسله درسگفتارهای نظامهای اسلامی با موضوع «فقه نظام روابط اجتماعی» و «نظام اصولی امام خمینی(ره)»
🔰استاد علی فرحانی
📆 پنجشنبه ها ساعت ۹ الی ۱۱
📌خیابان سمیه، بین کوچه ۲۶ و ۲۸، موسسه مفتاح
✅امکان شرکت حضوری به صورت محدود با رعایت قوانین بهداشتی فراهم است.
🔘لینک شرکت مجازی
https://b2n.ir/955386
@almorsalaat
🌀اعلم از همه فقهای درجه یک
♻️امام در زمان خود از همه فقهای درجه یک اعلم بودند و این مهم در زمینه فلسفه و عرفان نظری نیز کاملا صدق میکند. امام مسلط به مبانی فقه و فلسفه اسلامی در عالیترین شکل آن بودند و بهترین فقها و فلاسفه از شاگردان آن حضرت محسوب میشدند.
🔰رهبر معظم انقلاب 73/3/4
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
455.4K
#مشاوره_مجازی
#سوال_شما: سلام استاد محترم. برای کتاب های بدایه و نهایه چقدر. باید وقت بذاریم و به این دروس اهمیت بدیم؟ فلسفه به طلبه چه کمکی میتونه بکنه و چه گرهی رو باز میکنه؟ من ابتداءا که وارد بدایه شدم احساس میکنم ،مقداری فهم مطالب برا سنگینه و برام جذاب نیست،به نظر شما به چه میزان و چگونه این دروس رو بخونم؟ چون عده ای از مراجع هم مخالف فلسفه اند،و از طرفی عده ای هم استعداد و علاقشو ندارند.
✅پاسخ استاد حجت الاسلام مقدسی را بشنوید.
#فلسفه
@almorsalaat
#معرفی_کتاب| شهداء الفضیله
🔰علامه امینی (مولف الغدیر)
📌در این کتاب زندگینامه ۲۳۲ نفر از شهدای از علماء و فقهای شیعه از قرن چهارم تا عصر حاضر ذکر شده است.
⬇️لینک دانلود 👇👇👇
eitaa.com/palmorsalaat/69
#تراجم #کتابخانه_مجازی
@almorsalaat