فقه مشترک لفظی است_.mp3
8.16M
🔵#فقه| فقه مشترک لفظی است!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این گفتار به بیان چیستی فقه قرآن و عترت پرداخته و تفاوت آن را با فقه متعارف و مرسوم بیان می کنند. حتما بشنوید!
📚تدریس اصول فقه. سال 89
#فقه
#المرسلات #استاد_علی_فرحانی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
📚#معرفی_کتاب| مقالات فلسفی
📝استاد شهید مطهری
🔹این کتاب از آثار مهم فلسفی استاد مطهری و حاوی مقالات مهمی به قلم ایشان است.
🔹مرحوم شهید مطهری در سه مقاله "حکمت اسلامی پیش از ملاصدرا" و "حکمت صدرالمتالهین" و "فلسفه ملاصدرا" به بیان خصوصیاتی از مکتب صدرالمتالّهین پرداخته اند که به نوبه خود بی نظیر است.
#بزرگداشت_ملاصدرا
#فلسفه #اندیشه_مطهر
@almorsalaat
المرسلات
#مشارطه 🔹اى اهل دوستى و سداد! و اى طالبان هدايت و ارشاد! اى برادران با صفا و دوستان با وفا! تا کى ا
#مشارطه| عزم بر اینکه با ترک معاصی و فعل واجبات، ظاهر و صورت خود را انسان شرعی و عقلی کند.
🔸منزل دیگر که بعد از تفکر از برای انسان مجاهد پیش می آید، منزل «عزم» است. (و این غیر از «اراده» است که شیخ الرئیس در اشارات آن را اوّل درجات عارفین دانسته.) بعضی از مشایخ ما، أطال الله عمره، می فرمودند که «عزم» جوهره انسانیت و میزان امتیاز انسان است، و تفاوت درجات انسان به تفاوت درجات عزم او است.
🔸و عزمی که مناسب با این مقام است عبارت است از بنا گذاری و تصمیم بر ترک معاصی، و فعل واجبات، و جبران آنچه از او فوت شده در ایام حیات، و بالاخره عزم بر اینکه ظاهر و صورت خود را انسان عقلی و شرعی نماید که شرع وی عقل به حسب ظاهر حکم کنند که این شخص، انسان است.
🔸و انسان شرعی عبارت از آن است که موافق مطلوبات شرع رفتار کند، و ظاهرش ظاهر رسول اکرم، صلّی الله علیه و آله، باشد، و تأسی به آن بزرگوار بکند در جمیع حرکات و سکنات و در تمام افعال و تروک. و این امری است بس ممکن، زیرا که ظاهر را مثل آن سرور کردن امری است مقدور هر یک از بندگان خدا.
🔸و بدان که هیچ راهی در معارف الهیه پیموده نمی شود مگر آنکه ابتدا کند انسان از ظاهر شریعت. و تا انسان متأدّب به آداب شریعت حقه نشود، هیچیک از اخلاق حسنه از برای او به حقیقت پیدا نشود، و ممکن نیست که نور معرفت الهی در قلب او جلوه کند و علم باطن و اسرار شریعت از برای او منکشف شود. و پس از انکشاف حقیقت و بروز انوار معارف در قلب نیز متأدب به آداب ظاهره خواهد بود.
🔸و از این جهت دعوی بعضی باطل است که به ترک ظاهر، علم باطن پیدا شود. یا پس از پیدایش آن به آداب ظاهره احتیاج نباشد. و این از جهل گوینده است به مقامات عبادت و مدارج انسانیت. و شاید موفق شدم به بیان بعضی از آن در این ورقه ها، إن شاء الله تعالی.
📚امام خمینی، چهل حدیث ص۶
@almorsalaat
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 فیلم "محمد نبودی ببینی"
🔹سوم خرداد، سالروز آزاد سازی خرمشهر، گرامی باد.
♦️به امید آنکه با مشارکت و انتخاب صحیح، راه را برای فتح خرمشهرهای اقتصادی و فرهنگی دیگر، به رهبری امام خامنهای و رشادت جهانآراهای امروز باز کنیم.
@almorsalaat
feghhol-hadis-v-naghshe-an-dar-tosee-manabee-oloome-ensani.mp3
12.82M
🔵#علوم_انسانی_اسلامی| فقه الحدیث و نقش آن در توسعه منابع تولید علوم انسانی اسلامی
🎙استاد علی فرحانی
🌀نکاتی مهم در الگوی تولید علوم انسانی اسلامی و روش صحیح اجتهاد در موضوعات جدید
📌گزیده تدریس رسائل (برائت)، مدرس فقهی امام کاظم علیه السلام. 99/7/7
#پای_درس_استاد #فقه #اصول
@almorsalaat
✅#نرم_افزار| نسخه دوم نرمافزار «مشكات»
📚متن ۱۰۰ جلد از آثار آیت الله مصباح یزدی (قدسسره) در موضوعات تفسیر و علوم قرآن، شرح روایات و سیره معصومان، فلسفه و منطق، كلام و فلسفه دین، اخلاق و عرفان، مدیریت، علوم سیاسی، حقوق و مسایل اجتماعی و فرهنگی همراه با امكانات پژوهشی.
⬇️دانلود نرم افزار (144MB) به صورت #رایگان👇
mesbahyazdi.ir/meshkat.zip
◀️جهت کسب اطلاعات بیشتر:
https://mesbahyazdi.ir/node/8083
@mesbahyazdi_ir
@almorsalaat
🔵#تدریس| رسائل ج۲ (برائت و احتیاط)
🎙استاد علی فرحانی
🔸صفحات ۷۵-۱ / ۶۶جلسه
▫️مدرسه امیرالمومنین(ع)/ ۹۹-۹۸
🔸صفحات ۱۹۴-۲۷ / ۱۰۹جلسه
▫️مدرسه امام کاظم(ع)/ ۴۰۰-۹۹
🔸صفحات ۳۱۴-۱۹۵/ ۳۶جلسه
▫️مدرسه امام کاظم(ع)/ ۴۰۰-۹۹
🔸صفحات۴۲۲-۴۰۵ / ۲۲جلسه
▫️مدرسه دارالهدی/ ۹۷-۹۶
🔸صفحات ۴۷۲-۴۵۷ / ۸جلسه
▫️مدرسه امام کاظم(ع)/ ۴۰۰-۹۹
⬇️لینک دانلود صوت👇👇
http://soda96.ir/baraat-ostadfarhani/
#پای_درس_استاد #اصول
@almorsalaat
المرسلات
#مشارطه| عزم بر اینکه با ترک معاصی و فعل واجبات، ظاهر و صورت خود را انسان شرعی و عقلی کند. 🔸منزل دی
#مشارطه| ای عزیز، بکوش تا صاحب «عزم» و دارای اراده شوی.
▫️ای عزیز، بکوش تا صاحب «عزم» و دارای اراده شوی، که خدای نخواسته اگر بی عزم از این دنیا هجرت کنی، انسان صوری بیمغزی هستی که در آن عالم به صورت انسان محشور نشوی، زیرا که آن عالم محل کشف باطن و ظهور سریره است.
▫️و جرئت بر معاصی کم کم انسان را بی عزم می کند، و این جوهر شریف را از انسان می رباید. استاد معظّم ما، دام ظلّه، می فرمودند بیشتر از هر چه گوش کردن به تغنّیات سلب اراده و عزم از انسان می کند.
▫️پس ای برادر، از معاصی احتراز کن، و عزم هجرت به سوی حق تعالی نما، و ظاهر را ظاهر انسان کن، و خود را در سلک ارباب شرایع داخل کن، و از خداوند تبارک و تعالی در خلوات بخواه که تو را در این مقصد همراهی فرماید، و رسول اکرم، صلّی الله علیه و آله، و اهل بیت او را شفیع قرار ده که خداوند به تو توفیق عنایت فرماید و از تو دستگیری نماید در لغزشهایی که در پیش داری، زیرا که انسان در ایام حیات لغزشگاههای عمیقی دارد که ممکن است در آن واحد به پرتگاه هلاکت چنان افتد که دیگر نتواند از برای خود چاره بکند، بلکه در صدد چاره جویی هم بر نیاید، بلکه شاید شفاعت شافعین هم شامل حال او نشود. نعوذ بالله منها.
📚امام خمینی، چهل حدیث ص۸
@almorsalaat
naghshe-fahme-foghaha-dar-tafsire-adelle-khatere-az-ayatollah-bahjat.mp3
1.94M
🔴#اصول| نقش فهم فقهای اقدمین در تفسیر ادله شرعی (خاطره ای از درس خارج آیت الله بهجت)
🎙استاد علی فرحانی
📌گزیده تدریس برائت، مدرسه امام کاظم(ع) ۹۹/۷/۷
#پای_درس_استاد #اخلاق_و_عرفان
@almorsalaat
📣#اطلاعیه
♦️#تدریس قاعده لاضرر شیخ انصاری
🎙استاد علی فرحانی
🌀استاد فرحانی در ادامه تدریس ج۲ رسائل در مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام، پس از اتمام محدوه (تا ص۳۱۴ از ج۲) تدریس قاعده لاضرر از کتاب رسائل (ج۲ ص۴۵۷) را از ۲خرداد آغاز کردند.
🔊صوت این جلسات در کانال دروس مجازی المرسلات بارگزاری می شود.
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
#پای_درس_استاد #فقه #اصول
@almorsalaat
♻️#یادداشت| داستان ملاصدرا و اخباریها
✍حجتالاسلام عباس افروزی
🔰اگرچه چند روزی از بزرگداشت بزرگمرد عرصۀ علم و عمل جناب صدرالمتالهین شیرازی می گذرد، لکن خوب است با ذکر داستانی مقداری از جامعیت علمی ایشان در علوم مختلف اسلامی را یادآوری کنیم. قبل از بیان داستان، اجمالا کتابی را که این داستان در آنجا نقل شده است (شناخت در قرآن) را معرفی کرده بعد به ذکر داستان می پردازیم.
🔹شهید مطهری «ره» بعد از مراجعت به قم به درخواست امام «ره» و طلاب قم، تدریسی تحت عنوان «معارف قرآن» را در مسجد سلماسی برای طلاب دایر کردند. اولین موضوعی که رتبتاً بر دیگر موضوعاتِ معارف قرآنی تقدّم داشت موضوعِ شناخت بود. بنابراین ایشان درس معارف قرآن را با بحث شناخت در قرآن آغاز کردند. در مقدمه کتاب چنین آمده است:
🔸«در سال ۱۳۵۴ جمعی از فضلای حوزه عملیه قم طی طوماری از استاد مطهری درخواست کردند که به قم آمده و به تدریس بپردازد. در همین ایام امام خمینی «ره» نیز طی نامه ای از نجف از ایشان خواستند که برای تقویت حوزه علمیه قم لااقل هفته ای چند روز در این حوزه تدریس داشته باشند. به همین جهت از سال ۱۳۵۵ آیت الله مطهری معمولاً روزهای چهارشنبه تا جمعه در قم چند درس عمومی و خصوصی در حوزۀ علمیۀ قم داشتند که با استقبال کم نظیری روبرو شد به طوری که گاهی شاگرد و استادِ آن شاگرد و استادِ آن استاد در این دروس شرکت می کردند.... یکی دیگر از این درس ها درسِ «معارف قرآن» بود که استاد قصد داشتند موضوعات متعددی را در آن تدریس نمایند، مانند شناخت از نظر قرآن، جامعه و تاریخ در قرآن، قرآن در قرآن، خدا در قرآن، معاد در قرآن و... .
🔹اینک به بیان داستان بپردازیم؛ شهید مطهری بحثی را درمورد سرگذشت مسالۀ شناخت بین ادیان و فرق دینی مطرح می کنند و ذیل آن به داستان برخورد ملاصدرا با برخی از اخباریون را می پردازند:
🔻«ملاصدرا خودش یک مرد محدّث است. شرح اصول کافی اش نشان می دهد که ضمن اینکه فیلسوف است مرد محدّثی هم هست؛ علاوه بر این خیلی اهل زیارت و مکه رفتن و از این حرفها بوده به طوری که هفت سفر رفت مکه.
🔻یک سفر رفته بود کربلا یا نجف. اخباریین به اعتبار اینکه این هم یکی از محدثین است آمدند به دیدنش. از او پرسیدند شما چندهزار حدیث حفظ هستید؟ (چون آنها همۀ اهمیتشان این بود که این می گفت من پنج هزار حدیث حفظم، آن می گفت من ده هزار حدیث حفظم، دیگری می گفت من پانزده هزار حدیث حفظم؛ این می گفت با سندش حفظم، آن می گفت بی سندش حفظ هستم. فضیلت همین بود؛ حفظ کردن.) گفت من حدیثی حفظ نیستم. گفتند چطور می شود؟!
🔻ملاصدرا گفت حالا ممکن است یک حدیثی بفرمایید استفاده کنیم. حدیثی را اینها خواندند. بعد معنی حدیث را از اینها پرسید. یک معنی ای کردند. بعدش خودش یک معنی دیگری کرد. گفت حالا اگر حدیث را این جور معنی کنیم چطور است؟ گفتند این بهتر است.بعد یک معنی دیگری کرد، گفت حالا اگر این جور معنا کنیم چطور است؟ گفتند این که از آن هم بهتر است . یک معنی سومی کرد، گفت حالا اگر این جور معنی کنیم چطور است؟ گفتند این از همه بهتر است. چهار پنج تا معنی در طول یکدیگر کرد؛ هر معنی که کرد گفتند این از آن قبلی بهتر است. بعد فوراً حدیثی را روایت کرد با سندش، گفت روَی فلانٌ عن فلانٍ عن فلانٍ عن المعصوم که «حدیثٌ تَدری خًیرٌ مِن أَلفٍ تَرویه» یک حدیث معنایش را بفهمی از هزار حدیث روایت کنی بهتر است». (شناخت از نظر قرآن، ص: ۴۵)
#بزرگداشت_ملاصدرا
#اندیشه_مطهر #فلسفه #روایات
@almorsalaat
المرسلات
♻️#یادداشت| داستان ملاصدرا و اخباریها ✍حجتالاسلام عباس افروزی 🔰اگرچه چند روزی از بزرگداشت بزرگمرد
👆بسیار زیباست تا آخر بخوانید👆