#شعر
با یاد خوشت خُسبم، در خواب خوشت بینم
از خواب چو برخیزم، اول تو به یاد آیی
📌انشالله یه زمانی برسه که این شعر را صادقانه برای #خدا بخونیم. الان فقط میتونیم برای #دنیا بخونیم.
@almorsalaat
🔵#اجتهاد| پرهیز از التقاط در نظریه پردازی اسلامی/ نگاه متجددانه و نوآورانه به منابع اسلامی/ آشنائی با نظرات دیگران میتواند در فهم متون اسلامی به ما کمک کند
🔹در مرحلهی نظری، آنچه که ما میخواهیم به آن برسیم، رسیدن به نظریهی اسلامىِ ناب... است.
🔹البته باید با نگاه متجددانه، با نگاه نوآورانه، به منابع اسلامی مراجعه کرد و آن نظریه را از متن منابع اسلامی - در چهارچوبهای علمی و فنی خودش ... - استخراج کرد.
🔹ما برای #استنباط، شیوهها، #متدها و روشهای علمىِ تجربهی شدهی کاملاً حسابشدهای داریم؛ از اینها باید استفاده شود.
🔹بنابراین در مرحلهی نظری و نظریهسازی، باید از منابع اسلامی و از متون اسلامی، نظریهی ناب اسلام ... به دست بیاید.
🔹من تکیهام در این نکته این است که نمیخواهیم از #مونتاژ و کنار هم چیدن نظریات گوناگونِ متفکرین و حکمائی که ... حرف زدند، یک نظریه به وجود بیاوریم و تولید کنیم.
🔹یعنی در این قضیه باید جداً از #التقاط جلوگیری کرد، باید پرهیز کرد. در موارد متعددی ما دچار این اشتباه شدیم. بدون اینکه بخواهیم، در مرداب التقاط لغزیدیم. بیرون آمدنش خیلی سخت خواهد بود.
🔹نه، حقیقتاً باید در منابع اسلامی جستجو کنیم. این منابع، فراوان هم هست؛ ... در قرآن، در حدیث، در نهجالبلاغه، در نوشتههای فقهی، کلامی و حِکمی بحثهای زیادی وجود دارد که همهاش میتواند منبع مورد استفادهی ما در پیدا کردن نظریهی ناب اسلامی باشد.
🔹البته مثل همهی موارد دیگر، آشنائی با نظرات دیگران میتواند در فهم متون اسلامی به ما کمک کند. در همه جا همین جور است، در بحثهای حقوقی و فقهی ما هم همین جور است.
🔹ما وقتی با یک نظرِ بیگانه آشنا میشویم و ذهن ما آن اتساع لازم را پیدا میکند، از منبع اسلامىِ خودمان استفادهی بهتر و کاملتری میکنیم؛ اینجا هم همین جور است. لیکن ما باید دنبال رسیدن به نظریهی اسلامىِ ناب باشیم و از التقاط بپرهیزیم.
🔹البته بدیهی است که علت اینکه میگوئیم نظریهی اسلامی باید خالص و ناب باشد، این است که مسئله ... مبتنی است بر پایهها و مبانی #هستی_شناسی و #معرفتشناسی و پایههای اساسی؛ و اگر بخواهیم به نظریات غربی ... استناد کنیم، در واقع تکیه کردیم به مبانی فلسفی ای که قبول نداریم و نمیتوانیم آنها را بپذیریم، که همان نظرات هستی شناسی است.
🎙رهبر معظم انقلاب 90/2/27
#کلام_ولی #علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب| حوض خون
▫️یکی از چیزهایی که حالا من دقیق نمیتوانم ادّعا کنم امّا به نظر من شاید بشود گفت جزو اختصاصات کشور ما و جنگ ما است، این خدماتی است که در خانهها و در مراکز زنانه و مردمی و مانند اینها انجام گرفته. فرض کنید در خانههایی غذا درست کردند، کمپوت درست کردند، امکانات آذوقههای جنگی فراهم کردند، نان پختند و فرستادند؛ اینها چیزهای عجیب و غریبی است؛ این مردها و این زنها با چه انگیزههایی، با چه همّتی این کار را کردند؟
▫️من اخیراً یک کتابی خواندم به نام حوض خون -البتّه من در اهواز دیده بودم؛ خودم مشاهده کردم آنجایی را که لباسهای خونی رزمندگان را و ملحفههای خونی بیمارستانها و رزمندگان را میشستند؛ [اینها را] دیدم- که این کتاب تفصیل این چیزها را نوشته؛ انسان واقعاً حیرت میکند؛ انسان شرمنده میشود در مقابل این همه خدمتی که این بانوان انجام دادند در طول چند سال و چه زحماتی را متحمّل شدند؛ اینها چیزهایی است که قابل ذکر کردن است.
🎙رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۰/۷/۲۴
#کلام_ولی #شهادت #کتابخانه_مجازی_المرسلات
@almorsalaat
1.83M
#مشاوره_مجازی
⁉️#سوال_شما| سلام علیکم. وقت شما بخیر. خداقوت. با تشکر از مطالب بسیار مفید تون 🌹. مدتیه سوالی راجع به "شیوه گوش دادن صوت درسی و روش تقریر نویسی" ذهنم رو درگیر کرده و اخیرا که بنا دارم شروع به گوش دادن صوت درسی کنم، این سوال برام پر رنگ تر شده. و اون هم این که نمی دونم دقیقا روش صحیح صوت گوش دادن چیه؟ آیا باید مطالب به طور خلاصه بنویسم یا مفصل؟ آیا داخل کتاب نکته نویسی کنم یا داخل دفتر؟
✅#پاسخ_مشاور:حجتالاسلام محسن ابراهیمی را بشنوید.
#طلبه_موفق #تقریر
@almorsalaat
✴️علمایی که مدت کمتری از اساتیدشان استفاده کرده اند، ابتکارات بیشتری دارند.
🔅در ميان علما افرادي که خيلي استاد ديدهاند، من به اينها هيچ اعتقاد ندارم. به همين دليل اعتقاد ندارم که خيلي استاد ديدهاند، همان که برايشان باعث افتخار است.
🔅مثلًا ميگويند فلان کس سي سال به درس مرحوم نائيني رفته يا بيست و پنج سال متوالي درس آقا ضياء را ديده.
🔅عالمي که سي سال يا بيست و پنج سال عمر يکسره درس اين استاد و آن استاد را ديده، او ديگر مجال #فکر کردن براي خودش باقي نگذاشته؛ دائماً ميگرفته، تمام نيرويش صرف گرفتن شده، ديگر چيزي نمانده براي آنکه با نيروي خودش به مطلبي برسد.
🔅ما در ميان استادهاي خودمان، آن استادهايي را ميديديم ابتکار دارند که زياد معلم نديده بودند.
🔅شيخ انصاري که يکي از مبتکرترين فقهاي صد و پنجاه سال اخير است، از تمام علماي فعلي کمتر استاد ديده، يعني دوره استاد ديدنش بسيار کم بوده است. طلبهاي بود که رفت نجف. مختصري استادهاي نجف را ديد. بعد خودش راه افتاد دنبال استادهاي متنوع. رفت مشهد، مدتي در مشهد ماند. خيلي نپسنديد. به تهران آمد. تهران هم خيلي نماند، رفت اصفهان. اصفهان کمي بيشتر ماند. آقا سيد محمد باقر حجة الاسلام، در اين شهر معلم «رجال» بود. در فن «رجال» چيزهايي ياد گرفت. بعد رفت کاشان. سه سال کاشان ماند. نراقيها کاشان بودند. آنجا از همه جا بيشتر ماند. يعني همه دوره معلم ديدن او اگر حساب کنيد به ده سال نميرسد، در صورتي که ديگران بيست سال و بيست و پنج سال و سي سال معلم ديدهاند.
🔅آقاي بروجردي را اغلب ايراد ميگرفتند که کم استاد ديده، و از نظر ما حسنش همين بود که خيلي استاد نديده بود. ايشان هم کم استاد نديده بود، ده دوازده سال استادهاي درجه اول ديده بود، هفت هشت سال نجف و سه چهار سال اصفهان استاد ديده بود. ولي نجفيها قبولش نميکردند، ميگفتند اين استاد کم ديده، مثلًا بايد سي سال استاد ديده باشد. و به همين دليل که کمتر استاد ديده بود، ابتکارش از اغلب آن علما بيشتر بود، يعني فکر ميکرد. مسائلي که مطرح کرده مسائلي است که خودش فکر ميکرد، چون مجال فکر کردن داشت..
📚 شهیدمطهری، تعلیم و تربیت در اسلام ص۱۹
#اندیشه_مطهر #هدایت_تحصیلی
@almorsalaat
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 خاطره تبرک جستن آیت الله بهجت (ره) به خاک کفش زائران حضرت معصومه از زبان آیت الله مصباح (ره)
🎙آیت الله مصباح یزدی (ره)
@almorsalaat
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
#مشاوره_مجازی
🌀جهت ارتباط با اساتید #مدرسه_مجازی_المرسلات و دریافت #مشاوره علمی و تحصیلی از ایشان می توانید به آیدی اساتید محترم در ایتا پیام دهید.
🔰استاد سید محمد هاشمی
👉eitaa.com/smhashemi128
🔰استاد محمد مهدی ستوده
👉eitaa.com/m_m_sotude
🔰استاد محمد مهدی مقدسی
👉eitaa.com/m_mahdi1384
🔰استاد محسن ابراهیمی
👉eitaa.com/ebrahimi845
🔰استاد سید مجتبی امین جواهری
👉eitaa.com/smojtabaamin
🔰استاد سید محمد فاطمی
👉eitaa.com/fatemi1295
🔰استاد حامد سامی
👉eitaa.com/h_sami84
🔰استاد احمد هروی
👉eitaa.com/chashmberah255
🌐مدرسه مجازی المرسلات 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
هدایت شده از مکتب امام
🔰 دوره آموزشی_گفتمانی اندیشه توحیدی در مکتب انقلاب اسلامی
📚 با محوریت کتاب #روح_توحید_نفی_عبودیت_غیرخدا (نگاشته مقام معظم رهبری)
🎥 توضیحات حضرات اساتید حجج اسلام عالم زاده نوری، فلاح شیروانی، خانجانی، هاشمی در ضرورت پرداختن به اندیشه توحیدی و دوره اندیشه توحیدی در مکتب انقلاب اسلامی
🗓 مهلت ثبت نام ۹ تا ۱۹ آبان
⭕️ دوره به صورت حضوری برگزار می شود
⭕️ طلاب برادر پایه ششم به بالا (شهر قم)
⭕️ طلاب خواهر سطح ۲ به بالا (شهر قم)
🗓 پاییز و زمستان ۱۴۰۰
شروع کلاس ها ۲۳ آبان (۲۵ جلسه)
دوجلسه در هفته
💶 هزینه شرکت در دوره: هشتاد هزار تومان
👨💻 لینک ثبت نام
🌐 http://yun.ir/g_tohid
📲 کسب اطلاعات بیشتر
🆔 @gofteman_admin
---------------------------------------
🔰 گفتمان توحید
https://eitaa.com/joinchat/3998351448C73bf29b9e1
🌀#اجتهاد| فتوای دهاتی بوی دهاتی می دهد و فتوای شهری بوی شهری
▫️فقيه و مجتهد کارش استنباط و استخراج احکام است، اما اطلاع و احاطه او به #موضوعات و به اصطلاح طرز #جهان_بيني اش در فتواهايش زياد تأثير دارد. فقيه بايد احاطه کامل به موضوعاتي که براي آن موضوعات فتوا صادر ميکند داشته باشد.
▫️اگر فقيهي را فرض کنيم که هميشه در گوشه خانه و يا مدرسه بوده و او را با فقيهي مقايسه کنيم که وارد جريانات زندگي است، اين هر دو نفر به ادلّه شرعيه و مدارک احکام مراجعه ميکنند، اما هرکدام يک جور و يک نحو بخصوص استنباط ميکنند.
▫️مثالي عرض ميکنم: فرض کنيد يک نفر در شهر تهران، بزرگ شده باشد و يا در شهر ديگري مثل تهران که در آنجا کر و آب جاري فراوان است، حوض ها و آب انبارها و نهرها هست، و همين شخص فقيه باشد و بخواهد در احکام طهارت و نجاست فتوا بدهد. اين شخص با سوابق زندگي شخصي خود وقتي که به اخبار و روايات طهارت و نجاست مراجعه کند يک طوري استنباط مي کند که خيلي مقرون به احتياط و لزوم اجتناب از بسياري چيزها باشد. ولي همين شخص که يک سفر به زيارت خانه خدا ميرود و وضع طهارت و نجاست و بي آبي را در آنجا ميبيند نظرش در باب طهارت و نجاست فرق ميکند، يعني بعد از اين مسافرت اگر به اخبار و روايات طهارت و نجاست مراجعه کند آن اخبار و روايات براي او يک مفهوم ديگر دارد.
▫️اگر کسي فتواهاي فقها را با يکديگر مقايسه کند و ضمناً به احوال شخصيه و طرز تفکر آنها در مسائل زندگي توجه کند ميبيند که چگونه سوابق ذهني يک فقيه و اطلاعات خارجي او از دنياي خارج در فتواهايش تأثير داشته به طوري که فتواي عرب بوي عرب ميدهد و فتواي عجم بوي عجم، #فتواي_دهاتي بوي دهاتي ميدهد و #فتواي_شهري بوي شهري.
▫️اين دين، دين خاتم است، اختصاص به زمان معين و يا منطقه معين ندارد، مربوط به همه منطقه ها و همه زمان هاست، ديني است که براي نظام زندگي و پيشرفت زندگي بشر آمده، پس چگونه ممکن است فقيهي از نظامات و جريان طبيعي بيخبر باشد، به تکامل و پيشرفت زندگي ايمان نداشته باشد و آنگاه بتواند دستورهاي عالي و مترقي اين دين حنيف را که براي همين نظامات آمده و ضامن هدايت اين جريانها و تحولات و پيشرفت هاست کاملًا و بهطور صحيح استنباط کند؟!
📚شهید مطهری، ده گفتار/اصل اجتهاد در اسلام
#اندیشه_مطهر #فقه #اصول_فقه
#علوم_انسانی_اسلامی
@almorsalaat