🌀تو نيكو صورت و نيكو سيرت و نيكو سريرتى
🔵الحمد لله كه در مبارك سحر ليله چهارشنبه هفدهم ربيع المود 1402 هق، مطابق بيست و سوم ديماه 1360 هش، شب فرخنده ميلاد خاتم انبياء صلى الله عليه و آله، و وصى او صادق آل محمد عليه الصلوه والسلام كه به ترقيم اين رساله [انه الحق] (بعنوان يادنامه مفسر كبير آيت علم و دين فخر اسلام استاد علامه طباطبائى رضوان الله تعالى عليه كه شب شصتم از رحلت آنجناب بود اشتغال داشتم، مثال مباركش با سيماى نورانى كه از سيماهم فى وجوههم من اثر السجود حكايت مى فرمود، برايم متمثل شد، و تفقدى فرمود كه با لهجه اى شيرين و دل نشين از طيب طويت و حسن سيرت و سريرتم بشارتم داد، و فرمود: ( تو نيكو صورت و نيكو سيرت و نيكو سريرتى)، تا چند لحظه اى در حضور انورش مشرف بودم ....
📚علامه حسن زاده (ره)، رساله انه الحق ص137
✅شادی روح ایشان فاتحه ای نثار کنیم
#اخلاق_و_عرفان #در_محضر_علامه
@almorsalaat
اربعین، تمدن سازی و ظهور.mp3
18.37M
🔰 #اربعین بستر ظهور توحید و تمدن سازی
🎙حجت الاسلام سیدمحمد هاشمی
🔺 موضوعات مطرح شده:
- تمدن و لزوم برخورداری یک اندیشه #تمدن_ساز از ایده #اجتماعی
- بررسی ایده اجتماعی اسلام
- چالش نسبت فرد و جامعه در تمام تمدن ها
- چالش این نسبت در اندیشه اسلامی
- راه حل اسلام در مساله نسبت #فردیتِ فرد و #اجتماعیتِ انسان
- تبیین راه حل اسلام مبتنی بر محوریت توحید و الغای اصل #استخدام مادی در جامعه توحید محور و تبلور مساله گذشت و ایثار در سایه آن
- امکان سلوک عالیِ فردی در بستر اجتماع توحیدی اسلام
- نقش تاریخی #سیدالشهداء در تحقق اجتماع مذکور و حل چالش فرد و اجتماع
- سیدالشهداء و مساله فطرت نوع انسانی
- طرح عظیم الهی برای سیدالشهداء = نجات بخشی #تمام بشریت
- سیدالشهداء و #استنقاذ بشر از صفات تاریک دوران مدرن
- انقلاب، دفاع مقدس، راهپیمایی #اربعین سه جلوه از جلوات حیات مستحکم سیدالشهداء و اثرات آن
@almorsalaat
16.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#عرفان| دلیل اینکه برخی از افراد، عرفا را تکفیر کرده اند، این است که حرف آنها را متوجه نشده اند.
📌امام خمینی (ره)، جلسه پنجم تفسیر سوره حمد
#حتما_حتما_ببینید
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
⚫️#اهل_بیت| #اربعین شروع دوباره نهضت اباعبدالله (ع)
▪️اربعين در حادثهى كربلا يك شروع بود؛ يك آغاز بود. بعد از آنكه قضيهى كربلا انجام گرفت - آن فاجعهى بزرگ اتفاق افتاد - و فداكارى بىنظير ابا عبد اللَّه (عليهالسّلام) و اصحاب و ياران و خانوادهاش در آن محيط محدود واقع شد، حادثهى اسارتها پيام را بايد منتشر مىكرد و خطبهها و افشاگرىها و حقيقتگوئىهاى حضرت زينب (سلاماللهعليها) و امام سجّاد (عليه الصّلاة و السّلام) مثل يك رسانهى پرقدرت بايد فكر و حادثه و هدف و جهتگيرى را در محدودهى وسيعى منتشر مىكرد؛ و كرد.
▪️خاصيت محيط اختناق اين است كه مردم فرصت و جرئتِ اين را پيدا نمىكنند كه حقايقى را كه فهميدهاند، در عملِ خودشان نشان بدهند؛ چون اولاً دستگاه ظالم و مستبد نمىگذارد مردم بفهمند و اگر فهم مردم از دست او خارج شد و فهميدند، نمىگذارد به آنچه فهميدهاند، عمل كنند. در كوفه، در شام، در بين راه، خيلىها از زبان زينب كبرى (سلاماللهعليها) يا امام سجّاد (عليه الصّلاة و السّلام) يا از ديدن وضع اسرا، خيلى چيزها را فهميدند، ولى كى جرئت مىكرد، كى توانائى اين را داشت كه در مقابل آن دستگاه ظلم و استكبار و استبداد و اختناق، آنچه را كه فهميده است، بروز دهد؟ مثل يك عقدهاى در گلوى مؤمنين باقى بود.
▪️اين عقده روز اربعين اولين نِشتر را خورد؛ اولين جوشش در روز اربعين در كربلا اتفاق افتاد. مرحوم سيد بن طاووس - و بزرگان - نوشتهاند كه وقتى كاروان اسرا، يعنى جناب زينب (سلاماللهعليها) و بقيه در اربعين وارد كربلا شدند، در آنجا فقط جابر بن عبد الله انصارى و عطيهى عوفى نبودند، «رجال من بنى هاشم»؛ عدهاى از بنى هاشم، عدهاى از ياران بر گرد تربت سيّدالشّهداء جمع شده بودند و به استقبال زينب كبرى آمدند. شايد اين سياستِ ولائى هم كه زينب كبرى اصرار كرد كه برويم به كربلا - در مراجعت از شام - به خاطر همين بود كه اين اجتماع كوچك اما پرمعنا، در آنجا حاصل شود.
▪️حالا بعضى استبعادكردند كه چطور ممكن است تا اربعين به كربلا رسيده باشند. مرحوم شهيد آيتاللَّه قاضى يك نوشتهى مفصلى دارد، اثبات مىكنند كه نه، ممكن است كه اين اتفاق افتاده باشد. به هر حالآنچه در كلمات بزرگان و قدماء هست، اين است كه وقتى زينب كبرى و مجموعهى اهل بيت وارد كربلا شدند، عطيهى عوفى و جناب جابر بن عبد الله و رجالى از بنى هاشم در آنجا حضور داشتند. اين نشانه و نمونهاى از تحقق آن هدفى است كه با شهادتها بايد تحقق پيدا مىكرد؛ يعنى گسترش اين فكر و جرئت دادن به مردم. از همينجا بود كه ماجراى توابين به وجود آمد؛ اگرچه ماجراى توابين سركوب شد؛ اما بعد با فاصلهى كوتاهى ماجراى قيام مختار و بقيهى آن دلاوران كوفه اتفاق افتاد و نتيجهى در هم پيچيده شدن دودمان بنىاميهى ظالم و خبيث بر اثر همين شد. البته بعد از او سلسلهى مروانىها آمدند؛ اما مبارزه ادامه پيدا كرد؛ راه باز شد.
▪️اين خصوصيت اربعين است. يعنى در اربعين افشاگرى هم هست، عمل هم هست، تحقق هدفهاى آن افشاگرى هم در اربعين وجود دارد.
🎙رهبر معظم انقلاب 87/11/28
#کلام_ولی
@almorsalaat
📚#معرفی_کتاب | تحقیق درباره اولین اربعین سیدالشهداء (ع)
✍️آیت الله سیدمحمد علی قاضی طباطبایی (شهید محراب)
🔰رهبر معظم انقلاب در اشاره به این کتاب می فرمایند: «بعضى استبعادكردند كه چطور ممكن است [حضرت زینب (س) و اهل بیت (ع)] تا اربعين به كربلا رسيده باشند. مرحوم شهيد آيتاللَّه قاضى يك نوشتهى مفصلى دارد، اثبات مىكنند كه نه، ممكن است كه اين اتفاق افتاده باشد. (87/11/28)»
⬇️لینک دانلود کتاب👇👇👇
eitaa.com/palmorsalaat/121
#کتابخانه_مجازی #اهل_بیت #اربعین
@almorsalaat
🌀#فلسفه| #مجموعه_جلسات آغار فلسفه از منظر علامه طباطبایی (ره)
🎙استاد علی فرحانی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⁉️آیا ادراکات ما مطابق با واقع هستند؟
⁉️آیا علم حسی معصوم از خطاست؟
⁉️آیا معرفت شناسی مقدم بر فلسفه است؟
⁉️آیا فلسفه با علم حضوری آغاز می شود یا با علم حصولی؟
⁉️سنگ بنای شناخت بشر چیست؟
⁉️چگونه می توان سفسطه را دفع کرد؟
⁉️با دفع سفسطه چه چیزی اثبات می شود؟ واقعیت فی الجمله یا واقعیت مطلق؟
⁉️موضوع فلسفه چیست؟
🔹این ها سوالاتی است که معمولا در ابتدای شروع فلسفه، به مناسبت بحث در مورد چیستی و هستی موضوع فلسفه، ایجاد می شود و در مورد آن به بحث پرداخته می شود.
🔹دو دیدگاه عمده در این باب دیدگاه علامه طباطبایی (ره) (در کتاب بدایه و نهایه و اصول فلسفه) و دیدگاه آیت الله مصباح یزدی (ره) (در کتاب آموزش فلسفه) می باشد.
🔹استاد علی فرحانی، در تدریس بدایه الحکمه و تدریس نهایه الحکمه به طور تفصیلی به این بحث پرداختند و دیدگاه علامه را تبیین و از آن در مقابل دیدگاه آیت الله مصباح دفاع و دیدگاه آیت الله مصباح را نقد و بررسی کردند.
♨️خلاصه ای از دیدگاه علامه این است که فلسفه را می توان از علم حصولی و ادراکات حسی آغاز کرد و با آن دفع سفسطه کرد و موضوع فلسفه را اثبات کرد. و همچنین علامه معتقدند که معرفت شناسی مقدم بر فلسفه نیست، بلکه فلسفه بدون نیاز به مباحث معرفت شناسی آغاز می شود.
📌قابل توجه است که در هر دو دسته از فایل ها، نظرات آیت الله جوادی آملی حفظه الله نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
⬇️دانلود صوت های بدایه الحکمه پیرامون انطباق ادراکات و معرفت شناسی و نقد دیدگاه آیت الله مصباح و تبیین نظر علامه (21 جلسه)
ostadfarhani.ir/falsafe/marafatshenasi/bedaye/
📌توجه داشته باشید که از آنجا که این بخش از تدریس استاد به صورت مشاوره ای انجام شده است، لازم است که برای فهم بهتر، مراجعاتی را که استاد بیان می کنند، انجام شود و برای هر جلسه تقریر نوشته شود.
⬇️دانلود صوت های نهایه الحکمه پیرامون آغاز فلسفه و تبیین دیدگاه علامه طباطبایی (مدخل نهایه الحکمه- جلسه 4-15)
ostadfarhani.ir/falsafe/nehaye/
#پای_درس_استاد #در_محضر_علامه
@almorsalaat
🌀#حوزه_علمیه| ... اگر همین روند ادامه مییافت، وضع روحانیت و حوزهها، وضع کلیساهای #قرون_وسطی میشد
🔹... به زعم بعض افراد، روحانیت زمانی قابل احترام و تکریم بود که حماقت از سراپای وجودش ببارد و الّا عالم سیّاس و روحانی کاردان و زیرک، کاسهای زیر نیم کاسه داشت. و این از مسائل رایج حوزهها بود که هر کس کج راه میرفت متدینتر بود.
🔹یاد گرفتن زبان خارجی، کفر و فلسفه و عرفان، گناه و شرک بشمار میرفت. در مدرسه فیضیه فرزند خردسالم، مرحوم مصطفی از کوزهای آب نوشید، کوزه را آب کشیدند، چرا که من #فلسفه میگفتم.
🔹تردیدی ندارم اگر همین روند ادامه مییافت، وضع روحانیت و حوزهها، وضع کلیساهای قرون وسطی میشد که خداوند بر مسلمین و روحانیت منت نهاد و کیان و مجد واقعی حوزهها را حفظ نمود.
📚امام خمینی، منشور روحانیت
#در_مدرسه_امام_خمینی
@almorsalaat
✴️#کلام_ولی| جهاد تبیین و افشاگری
🔸به مسئلهی «تبیین» اهمّیّت بدهید. خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها، «حرکت تبیین» خنثیکنندهی این توطئهی دشمن و این حرکت دشمن است. هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید.
🔸امروز خوشبختانه میدان باز است برای انتشار افکار. این فضای عمومی در کنار مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاورد، برکات بزرگی هم دارد؛ میتوانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهی از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه #جهاد کنید.
‼️البتّه اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوهی #اخلاقی در این کار پیروی کرد. از این کاری که بعضیها در #فضای_مجازی یا در مطبوعات و در مقالهها و اینجا و آنجا انجام میدهند که با دشنام، با تهمت و فریب و دروغ با افکار عمومی مواجه میشوند، باید بشدّت اجتناب کرد. بایستی حقایق را با #منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد.
🔸امروز #همهی ما بایستی در این میدان حرکت بکنیم؛ هر کدام به نحوی و با سهمی که در این راه داریم.
🔸جوانهای ما امروز بحمدالله مجهّزند؛ مجهّز به فکر، مجهّز به عقلانیّت، مجهّز به آگاهیهای فراوان، و میتوانند در این زمینهها خیلی تلاش کنند. خودتان را آماده کنید، این تجهیزات را در خودتان افزایش بدهید و به معنای واقعی کلمه خودتان را مجهّز کنید و در این میدان وارد بشوید: در میدان #تبیین و #افشاگری.
🎙رهبر معظم انقلاب ۰۰/۷/۵
@almorsalaat
#درخواست_همبحث
سلام علیکم. عرض ادب خدمتِ اعضای این کانال
نیاز به یک هم بحثِ قوی برای مباحثهی منطق مظفر به صورت عمیق و دستِ بالا دارم.
ساعت بحث: توافقی
محل بحث:مجازی
📌آی دی جهت هماهنگی: eitaa.com/nasr_support
@almorsalaat
ahamiate-mabahese-delali-v-alfaz-dar-fegh.mp3
7.33M
♦️#اصول_فقه| اهمیت مباحث الفاظ و مسائل دلالی اصول در فقه
🎙استاد علی فرحانی
#پای_درس_استاد #فقه
@almorsalaat
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
☀️ آشنایی علامه حسن زاده با شخصیت مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی از زبان خودشان
🔺 راقم در عصر روز چهارشنبه بيست و يكم شعبان يكهزار و سيصد و هشتاد و هشت هجرى قمرى مطابق 22/ 8/ 1348 ه ش، در قم به حضور شريف جناب استاد علامه طباطبائى (روحى فداه) تشرف حاصل كرده بودم و پس از پارهاى از عرض حال خودم به محضر انورش از ميرزا جواد آقاى ملكى سخن به ميان آوردم.
🔺جناب استاد علامه (رضوان اللّه تعالى عليه) فرمودند:
آقا ايشان دستور العملى براى مرحوم آقا شيخ محمد حسين كمپانى، استاد ما، نوشته است. و مرحوم آقاى شيخ محمد حسين كمپانى در دادن اين دستور العمل به ديگران خيلى ضنين بود، از روى آن يك نسخه بنده برداشتم، و يكى هم آقاى شيخ على محمد بروجردى كه فعلا در بروجرد است و آقاى آنجاست و از اخيار است.
اين نسخه دستور العمل تمام دستوراتى بود كه مرحوم ميرزا جواد آقاى ملكى از مرحوم آخوند داشته بودند.
عرض كردم مراد حضرتعالى از آخوند كيست؟ فرمود: آخوند ملا حسينقلى همدانى (رضوان الله عليه) عرض كردم: عجب، مرحوم آقاى ميرزا جواد آقا ايشان را ادراك كردند؟! فرمودند: ايشان چهارده سال در محضر مرحوم آخوند بود.
🔺عرض كردم: آقا من مىپنداشتم ايشان از شاگردان مرحوم آقاى قاضى است (حاج ميرزا على آقاى قاضى مذكور). فرمود: نه خير، آقاى قاضى شاگرد شاگرد است؛ يعنى از شاگردان مرحوم آخوند استفاده كرد اگرچه اواخر عمر مرحوم آخوند را درك كرده، ولى از او استفاده نكرده است.
آنگاه جناب استاد علامه طباطبائى (قدس سرّه) اين مطلب را از استادش جناب قاضى ياد شده نقل كرد كه:
مرحوم قاضى فرمود: من كه به نجف تشرف حاصل كردم روزى در معبرى آخوندى را ديدم شبيه آدمى كه اختلال حواس دارد و مشاعر او درست كار نمىكند. راه مىرود.
از يكى پرسيدم كه اين آقا اختلال فكر و حواس دارد؟ گفت: نه، الآن از جلسه درس اخلاق آخوند ملا حسينقلى همدانى بهدرآمده و هر وقت آخوند صحبت مىفرمايد در حضار اثرى مىگذارد كه بدين صورت از كثرت تأثير كلام و تصرف روحى آن جناب، از محضر او بيرون مىآيند.
🔺 آنگاه به استاد علامه طباطبائى عرض كردم: آقا جنابعالى مرحوم آقا ميرزا جواد آقاى ملكى را ادراك كردهايد؟ فرمودند: نه، ايشان در سنه يكهزار و سيصد و چهل و دو مرحوم شدند، و من دو سال بعد از آن به نجف مشرف شدم (يعنى از تبريز به نجف مشرف شدند و مرحوم آقاى ملكى در قم به رحمت الهى پيوستند) كه موفق بديدن مرحوم آقا جواد ملكى نشدم.
🔺 جناب استاد علامه طباطبائى (رضوان الله تعالى عليه) در شب پنجشنبه يازدهم ذي الحجه هزار و سيصد و هشتاد و هشت هجرى قمرى در خلوت پاكتى به بنده لطف فرمودند كه ديدم در ظهر پاكت نوشته است: «نامه مرحوم حاج ميرزا جواد آقاى ملكى» فرمودند: «آن را استنساخ كنيد و نسخه را به ما برگردانيد». اين نسخه همان نامهاى است كه آيت ربّانى مرحوم آقا ميرزا جواد آقاى ملكى، به آيت صمدانى مرحوم حاج شيخ محمد حسين كمپانى نوشته است.
📕 هزار و يك كلمه، کلمه 301، ج3، ص: 10
@ofoqemobin