سریع تصدیق نکنید.mp3
1.62M
🔊#طلبه_موفق| سریع تصدیق نکنید!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت نشان می دهند که در مسیر علمی آنچه از اهمیت بسزایی برخوردار است و موجب کوتاه شدن راه علمی میشود، تصور صحیح از مطلب است که البته نیازمند پرهیز از تسرع در تصدیق است.
📚 تدریس رسائل. استصحاب. سال 87
#پای_درس_استاد
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، صبح امروز: ما طرفدار توقف جنگ در اوکراین هستیم
🔺 منتها علاج هر بحرانی در این است که ریشه ها آن شناخته شود. ریشه بحران در اوکراین آمریکاست.
💻 @Khamenei_ir
💢زوایایی از منش علمی و اخلاقی امام خمینی/ دیدگاه امام خمینی درباره درس خارج
🔰 مرحوم آیت الله محمد مومن از شاگردان امام خمینی
💠مرحوم حضرت امام(ره)، مردی خوش بیان و متدین بود به هیچ کس هم باج نمیداد. بنده خدا بود. برای خدا حساب باز می کرد. اهل دنیا نبود. اهل این نبود که بخواهد خودش را مطرح کند. وقتی می امد بحث می کرد، به فلک هم باج نمیداد. همه حرف هایش استدلالی بود. یادم می آید یک وقتی ایشان فرمودند: والله شیخ مفید هم باید این حرفها را قبول بکند. ایشان این طور قوی بحث می کرد.
💠با وجود این، بیرون از کلاس، به یک طلبه عادی هم احترام می گذاشت. من سعی می کردم گهگاهی که آقا را در خیابان میبینم، اول سلام کنم. یادم هست یک بار ایشان از مدرسه فیضیه بیرون می آمدند. تقریبا فاصله من با امام، ۲۵ متر بود گفتم صبر کنم تا ایشان نزدیک بشوند و سلام کنم نمیدانم معمم بودم یا نه. ایشان ده - دوازده متر مانده بود که به من برسد، سلام کرد و نگذاشت من سلام کنم. وجود و کیفیت برخورد ایشان با طلبه ها، خودش، درس اخلاق بود و اصلا خودش را نمی گرفت. وقتی میخواست بیاید درس، تنها می آمد. بعد از درس میرفتیم سؤال بکنیم. گاهی بعد از درس، مسجد اعظم تشریف می بردند و در یکی از صفه ها می نشستند و به سؤالات پاسخ می گفتند.
💠ایشان وقت آمدن به درس و وقت بازگشت به خانه، تنها میرفتند. گاهی که میرفتند، به همراهشان می گفتند بفرمایید شما. میگفت یک کاری می خواهید بکنید که من دیگر درس نیایم. این فرد باید هم تک باشد. یک بار، من و یکی از فضلایی که یکی از علمای ارزشمند حوزه است، با حضرت امام کاری داشتیم. ایشان از مسجد اعظم بیرون آمدند و از همان قسمتی که کوچه باغ ملک بود، رفتند. ما از آنجا می آمدیم، امام از طرف مسجد سلماسی می آمدند، آنجا به ایشان رسیدیم و سلام کردیم، ایشان هر دوی ما را می شناخت. فرمودند که بفرمایید. گفتیم: با شما کار داریم. فرمودند: شما بفرمایید، من می آیم نگذاشتند ما همراه ایشان باشیم. یعنی واقعا روش، برخورد، اخلاق و صحبت های ایشان عجیب بود.
♨️♨️حضرت امام(ره) [درباره درس خارج] می فرمود که به نظر من طلبه ها باید یک کتابی که با قواعد بیشتر سر و کار دارد، مثل بيع مرحوم شیخ را پیش استاد بخوانند، چون درباره قاعده لزوم بيع، صحت بيع و ادله ای که این طرف و آن طرف است، بحث می کند. کتاب را برای تطبیق کردن قواعد در موارد و مصادیق، پیش استاد بخواند. هم چنین استادی پیدا بکند و یک کتاب را که با روایات سر و کار دارد، مثلا کتاب زکات یا کتاب صلاه را بخواند که بیشتر روايات را مطرح و بررسی می کنند؛ چون این گونه نیست که قواعد کلی باشد و مانند بیع، همان ادله ای که برای صحت معاملات در بیع می آید، همان ادله برای نکاح و عاریه بیاید، پس کتابی را باید خواند که بیشتر با روایات سر و کار دارد و این گونه طلبه در فهم روایات و تعارض روایات و جمع ادله، استاد می شود؛ چون انسان در محضر استاد میتواند تبحر پیدا کند، فرمودند که اگر درک و فهم باشد، همین دو تا بس است و بساطش را جمع کند و برای خودش برود، به شرطی که مطالعه و مباحثه داشته باشد. وقتی یک دوره را خواند، دیگر بس است.
📚 رهنامه پژوهش، بهار1390، شماره7ص7 (با تلخیص)
#فقه #اصول #درس_خارج #مهارت_های_تحصیلی
#در_مدرسه_امام_خمینی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
💢زوایایی از منش علمی و اخلاقی امام خمینی/ دیدگاه امام خمینی درباره درس خارج 🔰 مرحوم آیت الله محمد م
👆👆👆
✅آخرین پاراگراف این متن رو با دقت کامل بخوانید. نکته بسیار مهمی است که در کوتاه کردن زمان تحصیل خصوصا در #درس_خارج بسیار موثر است.
♦️بر اساس این دیدگاه اگر یک کتاب فقهی از باب #معاملات و یک کتاب فقهی از #عبادات، به درستی (با استاد خوب و به همراه مطالعه و مباحثه) کار بشود، کفایت می کند.
▪️همچنین در این دیدگاه اگر کتاب #مکاسب شیخ به خوبی خوانده شود، بخش مهمی از سیر اجتهاد فقهی حاصل می شود. اما متاسفانه ما به دنبال این هستیم که هر چه سریعتر دروس #سطح تمام شود و وارد درس خارج شویم. در حالی که اگر شاکله علمی در دروس سطح ایجاد نشود، حاصل درس خارج چیزی به جز #سرگردانی و پس از آن #ناامیدی نخواهد بود.
@almorsalaat
📣#اطلاعیه #سخنرانی_مجازی
♦️رسانه المرسلات به مناسبت #عیدمبعث برگزار میکند:
❇️نقش #قرآن در توسعه فلسفه و عرفان
🎙استاد سیدمحمد فاطمی
📋استاد سطح عالی حوزه علمیه و از اساتید و مشاوران مدرسه مجازی المرسلات
⏰سهشنبه ۱۰اسفند، ساعت۲۰
📱#پخش_زنده از کانال المرسلات در #ایتا 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
@almorsalaat
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سخنرانی_مجازی
❇️نقش #قرآن در توسعه فلسفه و عرفان
🎙استاد سیدمحمد فاطمی
📋استاد سطح عالی حوزه علمیه و از اساتید و مشاوران مدرسه مجازی المرسلات
@almorsalaat
نامه میرزا جواد اقا به محقق اصفهانی.mp3
2.27M
🔊#اخلاق_و_عرفان| نامه میرزا جواد آقا به شیخ محمد حسین اصفهانی
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت ضمن اشاره به سخنی از علامه تهرانی در مورد #علامه_طباطبایی، بخشی از عبارات نامه میرزا جواد آقای ملکی تبریزی را خوانده و نکات مهمی را بیان می کنند. حتما #بشنوید!
📚تدریس بدایه الحکمه. سال 89
#پای_درس_استاد
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
المرسلات
🔊#طلبه_موفق| سریع تصدیق نکنید! 🎙استاد علی فرحانی 📌استاد در این صوت نشان می دهند که در مسیر علمی آن
👆👆👆
محتوای این صوت، در واقع محوری ترین و کلیدی ترین مسئله در روش تحصیل از نگاه استاد فرحانی است و در واقع تمام مسائل دیگر تفصیل و یا مقدمه این نکته هستند.
و رعایت این نکته ثمرات و برکات بی شمار در تعمیق و تسریع تحصیل علم دارد.
اگر بخواهیم روش صحیح تحصیل از دیدگاه استاد فرحانی را در دو دقیقه توضیح دهیم، به همین صوت تبدیل می شود. یعنی "سریع #تصدیق_نکنید" بلکه ابتدا خوب #تصور_کنید.
در تفصیل این مطلب میتونید بخش سوم از مجموعه #طلبه_موفق رو بشنوید.
@almorsalaat
نیاز بشر به انبیاء الهی_01.mp3
6.64M
🔊#فلسفه| علم و تمدن از مشکات انبیاء است!
🎙استاد علی فرحانی
📌استاد در این صوت تبیین می کنند که به خلاف آنچه آگوست کنت قائل است، سیر تاریخ بشر سیر از توحید به توحید است فلذا علم و تمدن تنها و تنها به برکت انبیاء حاصل میشود. استاد به همین مناسبت نکات مهمی در مورد ادیان سابقه فرموده و عبارت جالب #فیثاغورس در باب حقیقت عالم را توضیح می دهند.
📚تدریس بدایه الحکمه. سال 89
#پای_درس_استاد
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
🌐درس های #بعثت برای #مبارزه با #جاهلیت_مدرن:
1️⃣تقویت ایمان
2️⃣تقویت نظام اسلامی
3️⃣برنامه خردمندانه و متکی بر شناخت مختصات جاهلیت
♦️یکی از مهمترین شعارها و جهتگیریهای پیامبر اکرم در بعثت، مقابلهی با جاهلیّت بود. ... هم نادانی و بیسوادی و جهالت در آن هست، هم بداخلاقی و ظلم و تبعیض و حقکشی و ضعیفکشی هست، هم هرزگی جنسی و بیبندوباری و هرج و مرج اخلاقی در آن هست؛ همهی اینها جزو جاهلیّت است. پیغمبر با جاهلیّت به مبارزه پرداخت.
🌀... بسیاری از آن رذایل اخلاقی، امروز در دنیای بهاصطلاح متمدّن غربی به شکل سازمانیافته و بسیار شدیدتر و بسیار وسیعتر وجود دارد:
▪️امروز زندگی در تمدّن غربی بر پایهی طمع و حرص است، بر پایهی آزمندی است. ... امروز پایهی همهی ارزشهای غربی پول است، همه چیز با پول سنجیده میشود؛ ... سیاست رایج، حکمرانیها، همه در خدمت تبعیض است، در خدمت فربه شدن کمپانیها و کارتلها است؛
▪️علم و فنّاوری در خدمت کشتار مردم است. یک وقتی از علم استفاده میکنند مثلاً فرض کنید که برای واکسن یا فلان دارو که عدّهای را نجات میدهد، امّا [گاهی] از همین علم استفاده میکنند برای [ساخت] سلاحهای کشتار جمعی، سلاحهای شیمیایی، سلاحهای اتمی، که صدها برابرِ آن تعداد مردم را از بین میبرد، نابود میکند؛ و این اتّفاق در دنیا افتاده است و الان هم دارد میافتد.
▪️غارت کشورهای ضعیف؛ ابتذال اخلاقی. ابتذال اخلاقی و هرج و مرج اخلاقی بشدّت [وجود دارد]. مسئلهی همجنسگرایی و امثال اینها -که دیگر واقعاً شرمآور است، که آدم از تکرار کردنش و گفتنش هم شرم میکند- هرج و مرج عجیب جنسی؛ اینها امروز در دنیا وجود دارد.
🔴اینها همان چیزهایی است که آن روز بود، امروز هم همانها هست؛ منتها آن روز محدود بود، امروز گسترده است، سازماندهیشده است. پشت خیلی از این فسادها و مفاسد، منطقهای مصنوعی درست شده، یعنی پشتوانههای منطقی و فکری برایش درست کردهاند، مبنای فکری برایش درست میکنند و به بشریّت ارائه میکنند.
⁉️خب پس باید چه بکنیم؟
✅باید درسهای بعثت را مرور کنیم. همان کاری که نبیّ اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در قبال آن جاهلیّت انجام داد، امروز بر عهدهی ما است که در قبال این جاهلیّت آن کارها را انجام بدهیم؛ این وظیفهی ما است:
1️⃣در درجهی اوّل، #تقویت_ایمان. یکی از کارهای مهم برای ما و برای همهی دلسوزان بشری در سراسر عالم، تقویت ایمان دینی است. توسعهی گروههای مؤمن و مقاوم در سرتاسر عالم؛ انسانهایی که انگیزهی دینی داشته باشند و ایمان داشته باشند و اهل مقاومت باشند و کار کنند، تلاش کنند؛ اینها باید توسعه پیدا کنند.
2️⃣و [تقویت] #قوّت و #استحکام #نظام_اسلامی. حالا به فضل الهی، با پرچم اسلام و زیر پرچم اسلام در جمهوری اسلامی ایران یک نظامی تشکیل شده؛ این را تقویت کنیم، مستحکم کنیم، پایههایش را هر چه محکمتر کنیم، ثمراتش و اثراتش را هر چه گستردهتر کنیم.
3️⃣بعد #برنامهی خردمندانه و حکمتآمیز؛ این میدان از آن میدانهایی نیست که انسان سرش را بیندازد پایین و حمله کند؛ برنامهریزی لازم دارد، مطالعه لازم دارد، برنامهی خردمندانه باید تهیّه بشود، با حکمت بایستی با این قضیّه مواجه شد. و این برنامه باید متّکی باشد بر شناخت وسیع مختصّات این جاهلیّت؛ اگر مختصّات این جاهلیّت را درست ندانیم، نمیتوانیم با آن مقابله کنیم، نمیتوانیم با آن مبارزه کنیم.
🎙رهبر معظم انقلاب 1400/12/10
#کلام_ولی
🌐المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
recording-20220207-185952.mp3
11.82M
#مشاوره_مجازی
⁉️سوال_شما| سلام علیکم. معنای مشهور و اشهر دقیقا چی هست؟ مشهور قویتر هست یا اشهر؟ ملاک چی هست در اشهر و مشهور؟ ملاک وزن علمی افراد هست یا تعداد؟
✅پاسخ استاد امیری را بشنوید
#مدرسه_مجازی_المرسلات #اصول_فقه
@almorsalaat
💬#پیام_شما #درخواست_هم_بحث
▫️سلام علیکم حاج آقا
▫️بنده الموجز استاد رو گوش می دم و نیاز به هم بحث مجازی دارم. اگرکسی بود لطف کنید ممنون میشم.
📌اگر کسی از دوستان مایل بود، به آیدی ایشان در ایتا (@ANTIUSA) پیام دهد.
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@almorsalaat