📌فرزند نه؛ حیوان خانگی آری!
🔹عنوان روز جهانی بدون فرزند در وهله اول این تصور را به ذهن متبادر میسازد که هدف از تخصیص این نام به روزی خاص، همدردی با زوجهایی است که با وجود تمام تلاشها، پیگیریها و تحمل مشقات بسیار و عشق سرشاری که به داشتن فرزند از خود نشان دادند اما به حکم تقدیر، ناچار از این نعمت محروم ماندند. اما با اندکی جستجو میتوان دریافت که بر خلاف تصور این روز مختص افرادی است که کاملا خودخواسته و آگاهانه تصمیم گرفتند خود را مقطوع النسل کرده (!!!) و فرزندی را به این دنیا نیاورند!
ادامه👇👇
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌فرزند نه؛ حیوان خانگی آری! 🔹عنوان روز جهانی بدون فرزند در وهله اول این تصور را به ذهن متبادر میسا
🔹سه تصویر به ذهنم خطور کرد؛
1️⃣تصویر اول کلیپ کوتاه و اثرگذاری(!) بود که مدتی قبل در فضای مجازی دست به دست میچرخید و زنی که سگ خود را گم کرده بود با پیدا کردنش او را در آغوش گرفته، خود را مادر توله سگ خطاب کرده و برای پیدا شدن فرزندش اشک شوق میریخت.
2️⃣تصویر دوم صحنهی فیلمی سینمایی بود که سالها پیش دیده بودم و شوهر در برابر تمایل همسرش به داشتن فرزند، آوردن طفلی بیگناه به این دنیای کثیف را دور از عقل و وجدان میدانست.
3️⃣و تصویر سوم، پیرزن و پیرمردی که دوران کهنسالی را در تنهایی و سکوت میگذرانند و هر روز با این ترس چشم به روزگار نو میگشایند که شاید فردا با رفتن دیگری بیش از پیش تنها و بیکس شوند.
🔹در پس ذهنم سیاستهای جمعیتی دهههای شصت و هفتاد رژه میرود که در شکل افراطی خود و در نسلهای پس از انقلاب با کاهش مسئولیتپذیری نسبت به خانواده و تمایل به بیفرزندی مواجه شد و جامعه را به سویی سوق داد که علی رغم صعوبت نگهداری حیوان خانگی، تمام دردسرهای ناشی از تیمارش را به جان خریده و به جای قبول مسئولیت فرزندآوری، جانوری زبان بسته را از چرخهی حیات طبیعی خارج کرده و به خیال خود به او محبت میکنند.
🔹چندی پیش در کتاب "موقعیت زن از نظر اسلام" از شهید بهشتی خواندم که ازدواج دو هدف را دنبال میکند یا برای تشکیل خانواده است و یا "نه برای تشکیل خانواده".
🔹در شکل دوم به ازدواج موقت و شرایط و حتی امتیازاتی(!) اشاره شده بود که شکلی کاملا مساوی به جایگاه زن و مرد در این نهاد تازه تاسیس میداد. اما شکل اول که با هدف تشکیل خانواده و به شکل دائم ایجاد شده است میبایست حسب وظیفه و کارکرد، قرارگاه و پناهگاه فرزندانی باشد که خانواده مسئولیت تربیت و پرورش آنان را پذیرا شده بود.
🔹تصور میکنم درنگی جامعه شناسانه قادر باشد کاهش مسئولیت پذیری نسلهای پس از انقلاب را یکی از دلایل تصمیم برای بی فرزندی برشمارد.
🔹شاید یکی دیگر از علل این امر افزایش بیش از پیش "اصالت لذت" در جامعه و رویکردهای اومانیستی است که سبب شده هرکسی خواست و لذت خود را بر هر مصلحت دیگری و بالاخص جامعه ارجح بداند و به نوعی به استفاده مادی بهینه از دوران کوتاه عمر در جهت رسیدن به خواستههای دل اعتبار ویژه بخشد.
🔹هرچند پرواضح است این دگردیسی فرهنگی اجتماعی نیازمند عوامل متعددی است...
✍️سعیده صفایی (دکترای مطالعات زنان)
#یادداشت
#یادداشت_روز
#روز_جهانی_بدون_فرزند
#۱۰مرداد
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌سلسله نشستهای امتداد حضور (نشست چهارم) 🔹روایت حکمرانی و سیاستگذاری حوزه زنان با محوریت انتقال تج
📌سلسله نشستهای امتدادحضور (بخش چهارم/۱)
📷گزیدهای از نشست "امتداد حضور" با روایت سرکارخانم دکتر الهیان (نماینده مجلس شورای اسلامی)
🔹برخی احساس میکنند مسئولین پیشین چیزی نمیدانستند و راه را اشتباه میرفتند؛ اما کلمه "امتداد" کلمهای پرمعناست چراکه تجربه و علم انباشته در حوزه زنان باید استمرار داشته باشد و از تجربیات گذشتگان در رویکرد تمدنسازی در حوزه زنان باید استفاده شود.
🔹لازمه حضور بانوان در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بالاخص در سطوح کلانی چون نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، این است که زن نگاهی کلان داشته باشد و تکبعدی نباشد.
🔹نیاز است زنان در هر عرصهای در خارج از خانه، حق و حقوق خانه و خانواده را نیز رعایت کنند.
🔹حضور مادر کنار فرزند از حیث حضور فیزیکی بسیار مهم است اما این ارتباط، ارتباط بین جانهاست؛ احساسم این است که مادر میتواند از نظر شخصیتی روی خود کار کند و با رعایت تقوا و ارزشها حضور اجتماعی داشته باشد.
🔹کارکردن در فضای مردانه با تفکرات مردسالارانه سخت است؛ آن هم هنری میخواهد که به تعبیر حضرت آقا و نقل به مضمون، نیاز به حکمت خاصی دارد.
📝گزارش از سعیده صفایی
📅۱۰ مردادماه ۱۴۰۲
#امتدادحضور
#گزیده_نشست
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
📌به بهانه روز جهانی «حقوق بشر اسلامی»
🔹اعلامیه اسلامی حقوق بشر یا اعلامیه حقوق بشر اسلامی یا اعلامیه قاهره درباره حقوق بشر در اسلام اعلامیهای است که توسط سازمان کنفرانس اسلامی در ۱۴ مرداد ۱۳۶۹ (۵ اوت ۱۹۹۰) در شهر قاهره تصویب شد.
🔹کشورهای برجسته اسلامی مانند ایران، سودان و عربستان سعودی، بارها اعلامیه جهانی حقوق بشر را که پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸ تدوین شده بود، به خاطر عدم در نظر گرفتن زمینه فرهنگی و دینی کشورهای غیرغربی مورد انتقاد قرار میدادند. از همین رو این اعلامیه به عنوان خلاصهای از نگاه اسلامی به حقوق بشر در سال ۱۹۹۰ با ۲۵ ماده به تصویب رسید و روز حقوق بشر اسلامی به عنوان نماد ابراز هویت انسانی از سوی کشورهای مسلمان در سطح بینالمللی مطرح شد.
ادامه👇👇
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌به بهانه روز جهانی «حقوق بشر اسلامی» 🔹اعلامیه اسلامی حقوق بشر یا اعلامیه حقوق بشر اسلامی یا اعلامی
🔹هیچ دینی به اندازه اسلام از اصل حیات و کرامت انسانی حمایت نکرده است. چنانچه خداوند در آیه ۷۰ سوره اسراء میفرماید: «وهمانا فرزندان آدم را گرامى داشتيم و آنان را در خشكى و دريا (بر مركبها) حمل كرديم و از چيزهاى پاكيزه روزىشان داديم و آنان را بر بسيارى از آفريدههاى خود برترى كامل داديم.»
🔹اسلام انسانها را خارج از مرزهای جنسیت، نژاد، رنگ و تنوع اقلیم برابر دانسته و برای هیچ قشر و گروهی برتری قائل نشده است مگر رجحان در اثر ارتباط عمیقتر با خالق هستی. بر همین اساس اسلام زنان و مردان را در جایگاهی برابر در نظر گرفته است؛ در حالی که تا پیش از ظهور اسلام و حتی بعد از آن نیز در ممالک غیراسلامی برای زن چنین ارزش و اعتباری قائل نبودند.
🔹امام موسی صدر از عالمان و اندیشمندان بزرگ شیعه در خصوص وضعیت زن در جوامع غیر اسلامی در کتاب زن و چالشهای جامعه آورده است: «زن در همه جوامع بشری گذشته و در بیشتر ادیان غیر از ادیان الهی مظلوم واقع شده است؛ در جوامع اولیه زن کالایی به شمار میآمد که تملیکپذیر بود ولی صلاحیت مالک شدن نداشت. او را به ارث میبردند اما خودش ارث نمیبرد، او را به ازدواج و کلفتی مجبور میکردند، قتل او نه قصاص داشت و نه دیه. قبل از اسلام زن در بین عربها نیز از هیچ احترام و ارزشی برخوردار نبود. وضعیت جهان غیر عرب نیز بهتر از جهان عرب نبود؛ در اروپا در سال ۵۸۶ فرانسیس پادشاه فرانسه قانونی مصوب کرد که آن را بازگرداندن حق از دست رفته زن به او دانستند و زنان به جایگاه والایی رسیدند؛ این قانون زن را انسانی میدانست در خدمت مرد یعنی زنِ انسان است ولی نه در سطح مرد بلکه یک مرتبه پایینتر از او.»
🔹و در راستای همین ارج نهادن به شخصیت و حیثیت زن مسلمان در ماده ششم اعلامیه حقوق بشر اسلامی آمده است: «در حيثيت انسانی، زن با مرد برابر است و به همان اندازه که زن وظايفی دارد، از حقوق نيز برخوردار است و دارای شخصيت مدنی و ذمه مالی مستقل و حق حفظ نام و نسبت خويش را دارد.»
🔹با این حال سالهاست که دولتهای عضو سازمان ملل متحد نشان دادهاند نه تنها در قبال پایبندی به اعلامیه حقوق بشر اسلامی تعهدی در خود احساس نمیکنند بلکه به اصول اولیۀ اعلامیه حقوق بشر نیز بیتوجهند. سکوت در برابر جنایات هر سالۀ رژیم متخاصم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، وضعیت ملت مظلوم یمن، کشتار مسلمانان میانمار، قتل صدها سیاهپوست در امریکا و صدها جنایت کوچک و بزرگ دیگر به خوبی روشن میسازد که تنها کاربست سخن گفتن از حقوق بشر در دنیا عوام فریبی است.
✍️سعیده صفایی (دکترای مطالعات زنان)
#یادداشت
#یادداشت_روز
#روزجهانی_حقوق_بشراسلامی_وکرامت_انسانی
#14مرداد
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود 🔹عالمه غیر معلمهاش میخواندند همو که از کودکی درس توحید در ک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌پادکست یادداشت "کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود..."
#یادداشت_صوتی
#پادکست
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 «پرسش از طرح کلی حجاب، دعوت به کلاننگری و نیز توقع یک چشمانداز جامع در خصوص حجاب است. مراد از طرح کلی، رویکردی است که همزمان جامعیت صحنه و پویشها و نیروها را روشن کند و هم بتواند دست روی عمیقترین و اصیلترین نقاط بگذارد. پرسشهای طرح کلی، پرسشهایی بنیادین است و در نهایت تصویری راهبردی، متحدالاجزاء و کلاننگر از موضوع حجاب بهدست میدهد و بدین طریق میتواند ما را از جزئینگری و پراکندهگویی دور نگاه دارد. قوانین و سیاستهای الزامآور در بهترین حالت نیز، باید جزئی از این طرح کلی باشد که قرار است اهداف آن را تأمین کند. بدون وجود یک طرح کلی از حجاب فایدهمندی و ضمانت اجرای قوانین هم مشخص نیست.»
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 نشست اول
🔹 خانم دکتر مریم اردبیلی
دکتری آیندهپژوهی و معاون امور بانوان شهرداری تهران
🕝 دوشنبه ۱۶ مردادماه، ساعت ۱۴
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۲) 🔹تمدن نوین اسلامی جز با تدوین الگوی جامع دینی در موضوعات مختلف ام
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۳)
🔸با توجه به نگاه سیستمی به دین و توجه به روح حاکم بر دین و آموزههای دینی و محوریت عبودیت و بندگی خدا به عنوان وظیفهی اصلی در همهی لحظات و اعمال و اولویت قرار دادن آن، هر فرد در جغرافیای زندگی اش باید بندگی خدا را انجام دهد.
🔸گاهی این وظیفهی بندگی، ماندن در خانه را ایجاب میکند و گاهی حضور اجتماعی را و آنچه هر دو را ارزشمند میکند، نیت خالص، شناخت وظیفه و انجام صحیح آن است. ص۱۸۵ و ۱۸۶
🏷برای مشاهده منبع کلیک کنید
#الگوی_سوم
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌سلسله نشستهای امتدادحضور (بخش چهارم/۱) 📷گزیدهای از نشست "امتداد حضور" با روایت سرکارخانم دکتر ال
🔻سلسه نشستهای امتدادحضور (بخش چهارم/۲)
🔹نگرانی وسواسگونه برای فرزندان و خانواده نباید باعث شود مسیر رشد و پیشرفت برای زنان بسته شود.
🔹با توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین علیهمالسلام و برنامه ریزی مناسب میتوان به طور همزمان به هر دو هدف (وظایف خانوادگی و وظایف فردی زنان) پرداخت.
🔹البته باید بپذیریم به هر حال ممکن است خطاهایی مرتکب شویم؛ کسی که حرکت میکند ممکن است زمین بخورد، معلوم است آن کس که منفعل نشسته را خطری تهدید نمی کند، اما به این معنا نیست که مزیتی بر کسی که حرکت کرده و زمین خورده، دارد. باید ریسکهای هر انتخاب را پذیرفت.
🔹همین که در تلاش باشیم به کمال نزدیک تریم زیرا خدا هم کسی که در حرکت است را یاری می کند و مسیر را برای رسیدن به هدف هموار می کند.
👈خانم دکتر الهیان (نماینده مجلس شورای اسلامی)
📝گزارش از نفیسه طهوری
#امتدادحضور
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۳) 🔸با توجه به نگاه سیستمی به دین و توجه به روح حاکم بر دین و آموزه
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۴)
🔸مفهوم انسان انقلابی مفهومی سازنده و اصيل است كه بـه واسـطه انقـلاب اسلامی به دنبال حاكميت مكتب توحيدی بوده و درنهايت تحليل محتوای انسان انقلابی و ابعاد آن در عرصه عينيت به جنس زن يا مرد منتهی میشود و رسيدن به موضوع زن در ايـن بخـش محقق میشود؛ آنجا كه انسان انقلابی به اقتضای جنسيت يا زن است يا مـرد و در انتهـا مفهـوم الگوی سوم به عنوان مفهوم نمايان كننده وجوه زنانه انسـان انقلابـی تعريـف مـیشـود و اجـزای مفهومی آن مشخص میشود. ص۲۶۵
🏷برای مشاهده منبع کلیک کنید
#الگوی_سوم
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔴سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» (بخش نخست/۱)
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🔹پس از انقلاب دختران جوانی که مایل بودند سطحی از عاملیت را داشته باشند، خود را به حجاب آراسته کردند و حتی سبکهای جدیدی از حجاب مانند مانتو و روسری در این فضا شکل گرفت.
🔹در این چهل و خوردهای سال که از آن زمان گذشته با وجود تاکید بر حجاب، دو جریان ایجاد شده است؛ یک جریان گفتمان امامین انقلاب است که حجاب را با سوژگی تلفیق کرد و دیگری حجاب را با ابژگی زن تلفیق کرد و حفظ آن را منوط بر خانهنشینی و دوری از جامعه دانست و این الگوی برخی فضاهای مذهبی شد.
🔹گفتمانهای رقیبی وجود دارد که سوژگی را بدون حجاب و حتی ضد حجاب تعریف میکند و اگر نتوانیم سوژگی را با حجاب تعریف کنیم مجبوریم زمین بازی را واگذار کنیم.
🎙 خانم دکتر مریم اردبیلی (دکترای آیندهپژوهی و معاون امور بانوان شهرداری تهران)
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
#حجاب
#مرکز_اندیشه_ورزی_زنان_ایران
#طرح_کلی_حجاب_فراسوی_بهترین_قوانین
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 نشست دوم
🔹 حجتالاسلام و المسلمین استاد محمدرضا فلاح شیروانی
استاد حوزه و دانشگاه و مدیر مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی
🕝 شنبه ۲۱ مردادماه، ساعت ۱۳:۳۰
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
📕کاوشی نو در مسئله حضور اجتماعی زنان (اشتراط جنسیت در پذیرش مسئولیتهای ولایی، اجرایی و قضایی)
🔷 در فصل اول پس از اشارهای به برخی مفاهیم مهم استفاده شده در کتاب، نگاه اسلام به جنسیت شرح داده شده است.
🔷 در فصل دوم به بررسی ابعاد مختلف حکم فقهی مسئله حضور اجتماعی زن توجه شده؛ بدین صورت که ادله منع یا جواز حضور اجتماعی زنان را در چهار بخش آیات (آیه قوامیّت، آیه درجه، آیه حلیه، آیه تبرج)، روایات (شیعه و سنی)، ادله لبی و ادله نقلی به تفصیل بیان کرده است.
🔹ادله لُبّی منع را با شرح ارتکاز متشرعه، اجماع و شهرت، نبود دلیل جواز، دوران بین تعیین و تخییر، اخذ به قدر متقن و مقدمه حرام وصف کرده است.
ادامه👇👇
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📕کاوشی نو در مسئله حضور اجتماعی زنان (اشتراط جنسیت در پذیرش مسئولیتهای ولایی، اجرایی و قضایی) 🔷 د
🔹ادله جواز در بخش اول با ادله نقلی (وجوب امربه معروف و نهی از منکر، پادشاهی بلقیس و امضای شارع، اطلاق و عموم ادله نقلی ولایت فقیه، حضور زنان در حکومت حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه)، بناء و سیره عقلا، اطلاق و عموم ادله وجوب قیام به عدل و عمل مطابق وحی و دیگر ادله موید) و در بخش دوم با ادله لُبّی(ادله عقلی ولایت فقیه و اصول اولیه عقلی تشکیل حکومت) تبیین شده است.
🔷 ️در نهایت میتوان نتیجهگیری کرد که زنان نیز میتوانند امور اجرایی، مدیریتی و ولایتی را بپذیرند؛ زیرا هیچ یک از ادله نقلی و لُبّی اقامه شده برای منع زنان از پذیرش این پستها کامل نیست و از سوی دیگر ادله نقلی و لُبّی متعددی بر جواز پذیرش این امور توسط زنان وجود دارد.
🔹در واقع همانگونه که زنان از ابتدای عصر اسلام در امور سیاسی، اجرایی و ولایی مشارکت داشتهاند، امروزه هم منعی برای این کار نیست. البته باید توجه داشت که پذیرش این امور نباید به گونهای باشد که زمینهساز گناه، فروپاشی کانون خانواده یا تنزل شأن زن مسلمان گردد.
✍️مریم حُکمآبادی (کارشناس ارشد مطالعات زنان)
#معرفی_کتاب
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 نشست سوم
🔹 خانم دکتر ناهید سلیمی
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
🔹خانم دکتر طاهره حبیبی
پژوهشگر فلسفه
🔹خانم دکتر فاطمه رایگانی
پژوهشگر فلسفه سیاست
⏱دوشنبه ۲۳ مردادماه، ساعت ۱۰
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔴 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» (بخش دوم/۱)
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🔸در برنامه میانمدت برای بحث حجاب ابتدا باید هیجان در حجاب زدایی مهار شود و در وهله دوم باید نقش زنان در جامعه تغییر یابد. در این راستا بایستی رسالت مهمی برای بانوان ایجاد شود و هویت فاخری به آنها اعطا گردد.
🔸در بحث تمدنی، امروزه برنامه دراز مدت راهبردی برای رفع حجاب زدایی دیده نمیشود و تمام تمرکز بر قانون است که این حاکی از یک اندیشه اجتماعی ضعیف میباشد.
🎙حجتالاسلام و المسلمین استاد محمدرضا فلاح شیروانی (استاد حوزه و دانشگاه و مدیر مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی)
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
#حجاب
#مرکز_اندیشه_ورزی_زنان_ایران
#طرح_کلی_حجاب_فراسوی_بهترین_قوانین
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔴نشست سوم از سلسله نشستهای راهبردی "طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین"
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🕙در حال برگزاری...
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 نشست چهارم
🔹 حجتالاسلام و المسلمین علی محمدی
مدیر موسسه معنا
🕝 سهشنبه ۲۴ مردادماه، ساعت ۱۰
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی
«طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین»
👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔻 نشست پنجم
🔹 آقای دکتر سیدعبدالرسول علمالهدی
استاد دانشگاه
🕝 سهشنبه ۲۴ مردادماه، ساعت ۱۳
🚻 دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
www.GESOSTU.ir
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🔴نشست سوم از سلسله نشستهای راهبردی "طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین" 🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت
🔴نشست سوم از سلسله نشستهای راهبردی "طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین" (بخش سوم/۱)
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🔸از بین کلیترین و مهمترین مسیرهایی که منجر به گسترش حجاب میشود، ابتدا باید به سراغ نظام باورها و ارزشها برویم.
🔸عمدهترین رویکردی که میتواند به طور ریشهای به حجاب و دیگر مسائل بپردازد، رویکرد حاکمیت خودآگاه است؛ به عبارتی رویکرد کلانی که مدنظر است همان احیای دولت حداکثری است.
🔸فرآیند جامعه پذیری به سمت منافع فردی و بر اساس نظام رقابتی شکل گرفته و منافع جمعی به عنوان ارزش منتقل نشده است. بنابراین زمانی که از قانون حجاب در راستای منافع جامعه یاد میشود، به این دلیل که افراد جامعه پیش از این چیزی جز منافع فردی را نیاموختهاند، نمیتوان توقع داشت به این قوانین توجه کنند.
🎙خانم دکتر طاهره حبیبی (پژوهشگر فلسفه)
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
#حجاب
#مرکز_اندیشه_ورزی_زنان_ایران
#طرح_کلی_حجاب_فراسوی_بهترین_قوانین
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔴نشست چهارم از سلسله نشستهای راهبردی "طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین"
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🕙در حال برگزاری...
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
🟠 سلسله نشستهای راهبردی «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» 👥با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران
🔴نشست پنجم از سلسله نشستهای راهبردی "طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین"
🚻 به همت دفتر مطالعات جنسیت و جامعه
🕙در حال برگزاری...
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
مرکز اندیشه ورزی زنان ایران
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۴) 🔸مفهوم انسان انقلابی مفهومی سازنده و اصيل است كه بـه واسـطه انقـل
📌بایدها و نبایدهای الگوی سوم (۱۵)
🔸پیمودن این مسیر عبودیت، اصلیترین کار انسان و هدف خلقت اوست و غفلت او از این حقیقت، چیزی از اهمیت آن نمیکاهد؛ لذا در طراحی الگوی اجتماعی زن باید به گونهای عمل کرد که تمامی فعالیتهای بانوان برای تحصیل و پیشروی، تنها در این مسیر باشد تا خروجی الگو هم در لایههای درونی _از جمله شناخت و انگیزه_ و هم در لایههای بیرونی _من جمله عمل و عرصههای حضور اجتماعی_ بیشترین بروز بندگی باشد، نه اینکه الگو با ایجاد رقابتهای کاذب و غیر واقعی، سبب غفلت بیشتر، تغییر ارزشها و تمایلات زنان شده تا بانوان در بیراهههای توسعه و تساوی جنسیتی از هم سرعت بگیرند. ص۱۹۷
🏷برای مشاهده منبع کلیک کنید
#الگوی_سوم
#الگوی_سوم_زن
#الگوی_سوم_زن_مسلمان
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan
📌پویش جمعآوری امضا از فعالان و کنشگران حوزه زن و خانواده در حمایت از سخنان خانوادهمحور رئیسجمهور در سازمانملل
🔹در عصری که نهاد خانواده بازیچه سیاستهای ضدخانواده شده است، تاکید رئیسجمهور محترم بر نهاد ازدواج و خانواده در صحن علنی سازمانملل و درخواست برای پیوستن به جنبش جهانی تعهد به خانواده ابتکاری است که میتواند آرامش را به جوامع بشری بازگرداند.
✍️از کنشگران و فعالان حوزه زن و خانواده دعوت میشود برای درج نام خود یا مجموعهشان ذیل این پیام، به ادمین پیام دهند.
@admin_andishevarzizanan
💠مرکز اندیشهورزی زنان ایران
🔗وبسایت | ایتا | بله
💠@andishevarzizanan