May 11
May 11
سلام عزیزان ضمن عرض تسلیت بابت اتفاق غیرانسانی اخیر که همه مون رو متاثر کرده، باید آگاه باشیم که دشمن در تلاش هست تا موج نفرتی که بر ضد صیهونیست ها به وجود اومده رو مهار کنه.
طبق معمول دارن با بازی رسانه ای این کار رو میکنن و یه دروغ شاخدار ساختن که راکت خود حماس به بیمارستان اصابت کرده.
به این شبهه پاسخ های زیادی داده شده، سعی کنید به این جواب ها مسلّح باشید تا اوناییکه گوش شون به ایران اینترنشنال و رسانه های دروغگو هستش رو قانع کنید.
#جهادتبیین دقیقا به اندازه ی پاسخ نظامی به این اقدام غیرانسانی مهم است.
#بیمارستان_المعمدانی
اندیشگان، تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🔰 ریشههای برتریطلبی و نژادپرستی صهیونیسم
❇️ امتیازطلبی و #نژادپرستی که از مهمترین ویژگیهای #صهیونیسم است، در #منابع_یهود بهطور صریح و فراوان انعکاس یافته است. آنها خود را #قوم_برگزیده خداوند و سایر ملتها را «حیوانات انساننما» میدانند.
1⃣ مطابق برخی منابع یهود، ازجمله نوشتههای ربّی #شنر_زالمان مؤسس #جنبش_خباد(بازوی فرهنگی-امنیتی صهیونیسم) تمایز میان #یهود و غیریهود اینگونه ذکر شده:
👈 هر یهودی، دارای دو روح است: روح حیوانی و روح الهی؛ روح حیوانی، در بالاترین طبقات #نیروهای_شیطانی ریشه دارد. این روح، منبع شُرور است؛ اما در عین حال، منشأ خیرهای طبیعی مانند مهربانی و نیکخواهی نیز هست؛ چراکه در «طبقه نور» نیز ریشه دارد؛ یعنی نزدیکترین نقطه از شاکله عالم شیاطین به کناره عالم قدس؛ اما روح الهی، در خدا ریشه دارد و یا به یک معنا، بخشی از خداست. بیگانگان، نه تنها فاقد روح الهی هستند، بلکه روح حیوانی آنان نیز در مقایسه با روح حیوانی یهودیان، از لایههای پایینتری از عالم شیطانی ریشه میگیرند. [١]
2⃣ کتاب پروتکلهای دانشوران صهیون به نقل از تلمود مینویسد:
👈 این منّت، بر ارواح یهود نهاده شده است که جزئی از خداوند باشند. این نفوس، از جوهر خداوند جوانه میزنند؛ چنانکه فرزند از جوهر و ذات پدر بیرون میآید. اگر یهودیان نبودند، برکت از روی زمین رخت برمیبست و باران نمیبارید و خورشید نمیتابید. پس، بدون اسرائیلیان، ملتهای روی زمین قادر به زندگی نیستند.
👈 بر اساس تعالیم تلمود, همانگونهکه انسان بر حیوان فضیلت دارد، یهودیان نیز برترین ملتهای روی زمیناند و گورهای غیریهود، دلهای فرزندان اسرائیل را خنک میکند؛ زیرا فقط یهودیان بشرند و ملتهای دیگر چیزی جز گونههای مختلف حیوان نیستند.
👈 تلمود به یهودیان میگوید :هرگاه یک فرد یهودی با غیریهودی اختلاف پیدا کرد، تو باید از او پشتیبانی کنی و به آن غریبه بگویی: این چیزی است که شریعت ما از ما میخواهد و چنانچه شریعت آن غریبه با یهود همراهی نشان دهد، باید برادرت را کمک کنی تا در دعوا حاکم شود و به غریبه بگویی: این چیزی است که شریعت تو از تو میخواهد. در صورتی که چنین نباشد، وظیفه داری که پیرامون آن غریبه، تارهای تزویر و نیرنگ بتنی و او را در آن دام افکنی تا یهودی پیروز شود». [٢]
📚 منابع:
(١) آنترمن، الن، باورها و آیین یهود، ص۳۵۰.
(٢) نویهض، عجاج، پروتکلهای دانشوران صهیون، صص۶۰۵ـ۶۰۷ بهنقل از تلمود.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🇵🇸همراهان عزیز سلام🇵🇸
♦️ در این روزهایی که همگی غمدار مردمان و الخصوص *کودکان بی پناه غزه* هستیم، فرصت را غنیمت شمردهایم تا با فضای آموزشی و پرورشی در فلسطین عزیز آشنا شویم.
📍شما را دعوت میکنیم به نشست مجازی *در مدارس فلسطینی چه می گذرد*
با حضور *محمد نورس حمید* دانشجوی فلسطینی ساکن در ایران.
⏱ زمان قرار: *یکشنبه ۳۰ مهر- ساعت ۱۹*
💎لینک ورود به جلسه: https://gharar.ir/r/80a9995b
کاری از انجمن علمی دانشجویی تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه تهران
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🔊 #سخنرانی | استعداد و هوش یا پشتکار؟
⁉️ به نظر شما کدام عامل دلیل موفقیت انسان هاست؟ استعداد و هوش آنها؟ یا پشتکارشان در رسیدن به آنچه میخواهند؟
🆕 خانم آنجلا داکورث (Angela Lee Duckworth) استاد دانشگاه پنسیلوانیا، نتایج تحقیقات خود در این زمینه را در کتاب (Grit: The Power of Passion and Perseverance) ارائه کرده و همچنین در یک گفت و گوی TED در مورد آن صحبت کرده است که بیش از ۳۰ میلیون بازدید داشته است.
کتاب ایشان به فارسی هم ترجمه شده است.
🔻 می توانید ارائه ی ایشان در TED Talk را از لینک زیر ببینید:
https://www.ted.com/talks/angela_lee_duckworth_grit_the_power_of_passion_and_perseverance
نکته: وقتی کلیپ را باز کردید میتوانید از طریق تنظیمات، زیر نویس آن را فعال کنید. زیر نویس فارسی هم دارد.
🔠 واژگان کلیدی: ثبات قدم، پشتکار، استعداد
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
May 11
📝 #یادداشت | «هتل نشین ها»
💠چهل سال پیش، دخترهای خانه صبح ها زود بیدار می شدند تا قبل از مدرسه رفتن، همه جای خانه را رفت و روب کرده و بعد اجازه داشتند راهی مدرسه شوند.
پسرها بايد يا صبح زود يا عصر، نان و مايحتاج خانه را می خریدند و كارهای مردانه را در كمك پدر خود انجام مي دادند.
👈 حالا با نسلی روبرو هستیم که صبح که از هتل خانه شان خارج می شوند، والدینشان به عنوان مستخدمین "هتل خانه " همه جا را رفت و روب خواهند کرد.
❓نسلی که در برابر اتاقی که در آن می خوابد و خانه ای که در آن زندگی می کند و ظرفی که در آن غذا می خورد احساس مسئولیت ندارد؛ آیا در برابر سرزمینی که از آب وخاک آن بهره مند است حس مسئولیت خواهد داشت؟
برای این نسل، سرزمین هم چون هتلی است که می توان خورد و خوابید و ریخت و پاش کرد؛ از مواهب طبیعی آن بهره مند شد و بعد اگر باب میل نبود آن را ترک کرد.
با این تفاوت که متأسفانه مستخدم سرجهاز ندارد و همه فقط برای خوردن و خوابیدن و بردن آمده اند.
🔎همه ی ما در تربیت این نسل مقصریم. کمی به خود بیاییم و تکانی به خودمان و این نسل هتل نشین بدهیم.
البته نسلی که این بچه ها رو تربیت کرد، گمان می کرد چون خودش سختی کشیده، باید هرجور امکاناتی رو برای بچه اش فراهم کنه تا مبادا آب در دل فرزندش تکون بخوره. اما غافل بود از اینکه هر باغچه و مزرعه ای با آب زیاد فاسد میشه و به لجنزار تبدیل خواهد شد.
🌿 گاهی باغبان به گیاهش بی آبی رو تحمیل می کنه چون میدونه اون گیاه نیاز داره چند روز بستر خشکی داشته باشه تا بتونه ریشه هاش رو توی خاک رشدبده و به حیاتش ادامه بده.
⚠️امیدوارم همه ما مادرها و پدرها بدانیم که امکانات هتلی ایجاد کردن برای فرزندانمون افتخار نیست؛ بلکه مسئولیت پذیر و قدردان بار آوردن کودکمون افتخاره.
#تربیت_فرزند
#علوم_تربیتی
اندیشگان؛ تکاپوی اندیشه
https://eitaa.com/andishgan
May 11
#یادداشت | روح حکمت متعالیه (۱ از ۳)
📝 همه امور عالم دارای روح و حقیقت هستند که اصل و اساس پدیده های عالم را تشکیل میدهد. سوال این است که روح حکمت متعالیه چیست؟ بسیاری از طرفداران فلسفه و حتی منتفدین فلسفه در پاسخ ممکن است چنین بیان کنند که روح و حقیقت فلسفه ی حکمت متعالیه تفلسف و اندیشه ورزی در حقایق عالم هستی است.
اما با توجه به قرائن بسیاری که در حکمت متعالیه و زندگی شخصی ملاصدرا وجود دارد پاسخ دیگری را هم میتوان به سوال بالا بیان کرد.
✨ به زعم نگارنده روح و حقیقت حکمت متعالیه را تألّه، معنویت، خودسازی که بهرهمندی از شهود را نتیجه دهد؛ تشکیل میدهد. از شروط پذیرش طلبهی صدرای شیرازی عدم معصیت طلبه بود. بسیار روشن است که در فضای علوم اسلامی معصیت الهی بزرگترین مانع از کسب حقایق است.
بسیار معروف است که جناب #صدرالمتألهین سالها به تبع استاد خود جناب میرداماد قائل به اصالت ماهیت بود ولی به یمن شهودی که برای ایشان نسبت به #اصالت_وجود رخ داد، مسالهی بنیادین حکمت متعالیه را ادراک نمود و سپس آن را برهانی کرد.
✔️ بنابراین یکی از مقدماتِ سالکِ حکمت متعالیه، علاوه بر کسب علوم مقدماتی چون منطق، داشتن برنامهی سلوکی، معنوی و استاد اخلاق برای تصفیه باطن است که لازم است نسبت به حصول آن اهتمام بورزد. به نظر میرسد بدون داشتن این مقدمه، گزاره های حصولی حکمت متعالیه فاقد روح شیرین آن است و به مقصود اصلی که فهم شهودی حقیقت است منتهی نمی شود.
🖋 سجاد عصمتی
منتظر ادامه یادداشت باشید...
#فلسفه_اسلامی
#حکمت_متعالیه
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🧩 #فرا_اندیشه | خدا چه قدر برکت در اين وجود آفريده است!
🔹بياييم فکر کنيم که اگر مدفن حضرت معصومه سلامالله علیها اينجا نبود و مثل خيلی های ديگر در همان مدينه دفن شده بود آیا اين حوزه علميه اينجا پيدا ميشد؟ عليالظاهر نمی شد و اصلاً [این حوزه علمیه] به برکت مرقد حضرت معصومه پيدا شده است.
⁉اگر اين حوزه علميه اينجا پيدا نمی شد امثال امام تربيت می شدند؟! اگر امثال امام تربيت نمی شدند آيا اين انقلاب تحقق پيدا ميکرد؟! و حالا بعد از سی و چند سال، اگر اين انقلاب تحقق پيدا نکرده بود، اين انقلابهايی که دارد در سراسر عالم شکل می گيرد آیا اینها تحقق پيدا می کرد؟!
❇اين را نهتنها مسلمانها بلکه آمريکايی ها! دارند اعتراف می کنند که اینها، از روش انقلاب ايران الگو گرفتهاند. همه اینها به برکت مرقد ايشان است که اينجا دفن شده اند، [تازه] خود ايشان را که نديديم!
خدا چه قدر برکت در اين وجود آفريده است!
آن وقت حالا اضافه کنيد بيمارانی که شفا پيدا کردند، کسانی که حوائج عجيب و غريبی داشتند و به برکت توسل به ايشان حوائجشان برآورده شده، هر روز و هر شب، دهها و صدها [نمونه از اینها] به برکت توسل به ايشان پيدا می شود. اين تازه يک دختر امامزاده از اين بيت عظيم الهی است؛ همین را هم درست نمی فهميم، چه رسد به مقام خود ائمه معصومين و خود مقام پيغمبر اکرم صلياللهعليهوآله!
🔹در يک کلمه؛ خدا برای ما چنين راهی را باز کرده، راهی که توأم با شيرينی، محبت، لذت، نشاط، شور و عشق است و اين همه برکت دارد که آدم از نهايت پستی که در حد حيوانات است به اعلی عليين ميرسد. تکليف شاقی هم از ما نخواستند؛ [فقط گفتند] مواظب باشيد گناه نکنيد و ياد خدا باشيد. راههای خيلی ساده ای پيشنهاد کردند که اگر آدم عمل کند خيلی آسانتر از تکليفها و تمرينهايی است که جهانپهلوانها می کنند؛ خيلی آسانتر و راحتتر است اما آن همه برکت دارد.
‼متاسفانه شياطين آن چنان فضا را آلوده کرده اند و شبهات را القا کرده اند و ما را به اين سرگرمی ها مشغول کرده اند که فراموش می کنيم برای چه آفريده شده ايم؟ کجا می توانيم برسيم؟ راهش چيست؟ پيغمبر و اهلبيت ما را به کجا می خواهند ببرند؟
⁉ چرا از آنها دور شديم؟ چرا از آنها فاصله گرفتيم؟ چرا شيرينی عبادت را درک نميکنيم؟ چرا لذت مناجات با خدا را نمی فهميم؟ چرا دلمان برای حضرت معصومه تنگ نميشود؟ حالا آدم رفيقش را يک روز، دو روز نبيند دلش برای او تنگ ميشود؛ آيا ما نسبت به حضرت معصومه اين طور هستيم که اگر دو، سه روز به حرمشان مشرف نشويم دلمان تنگ شود؟! اگر نمی شود چرا؟ چه عيبی داريم؟ آیا اينها به اندازه يک رفيق دنيايی نمی ارزند؟!
⚠⚠همه اينها مال اين آفات و وساوس شيطانی است که به دل آدميزاد ريخته می شود و فضای ذهن و روح آدم را آلوده ميکند و [در نتیجه] ظلمتها قلب آدم را فرا می گيرد؛ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ، آن وقت آدم از اين [نعمت ها] محروم می شود.
🔰 بيانات حضرت آيتالله مصباح يزدی در مدرسه علميه رشد ۹۰/۷/۲۴
#حضرت_معصومه
#قم
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
#یادداشت | روح حکمت متعالیه (۲ از ۳)
📝 پس از ملاحظه متن اول ممکن است که افرادی چنین مطلبی را بیان کنند که ای کاتب! آنچه تو و هم مسلکانت برای حکمت متعالیه نکته ی قوت میدانی دقیقا نکته ضعف شماست. چرا که فلسفه جای شهود ورزی و اخلاق مداری و تجربه نیست و جای آنها در علوم مشخصی است. در فلسفه لازم است همانند ابن سینای بزرگ ریاضی وار، فقط تفکر کرده و قوه عاقله را بکار برد و از خلط علوم به همدیگر و مخصوصا عرفانی کردن فلسفه خودداری کرد.
✨ در جواب این نقد منصفانه علاوه بر عدم پذیرش آن مطلبی بیان می کنیم که حوزه ی کار فلسفه توسعه پیدا میکند و فلسفه ورزی بسیار شیرین و جذاب میشود.
آن جواب این است که ای صدیق منتقد، علم فلسفه یک مقام داوری دارد و یک مقام گردآوری.
مقام گردآوری مقامی است که مساله و مطلبی برای اندیشیدن روی میز بیاید که ممکن است از نقل وحیانی، شهود، تجربه، اجتماع یا هر جای دیگری باشد.
و مقام داوری آن است که بخواهیم جواب آن را تقریر کنیم و در کسوت فیلسوف به آن پاسخ دهیم که در این حالت لازم است که حتما از ریل برهان و تعقل باشد.
📖 آنچه معیار فلسفی بودن مساله ای میشود آن است که در پاسخ به برهان تکیه کنیم نه نقل و شهود و تجربه و... بنابراین هیچ اشکالی ندارد که در سوال اصالت با وجود است یا ماهیت؛ ابتدا جواب آن را شهود کنیم و یا از نقل پاسخی برای آن پیدا کنیم و یا از یافته های تجربی بهره بریم و سپس با ریل متقن برهان پیش رویم و نتیجه ی هر دو هم مساوی باشند.
ولی اگر سلوک ما چنین باشد که جواب این سوال فلسفی آن است چون شهود کردم( همانند عرفان نظری) یا نقل چنین بیان کرده( همانند فقه) یا علوم تجربی چنین پاسخ داده اند( همانند فلسفه غرب) در اینصورت کار ما تفلسف نبوده و در این شیوه ی سلوک، ما نیز با بیان صدیق ناقد موافق بوده و چنین حکمتی را تخطئه میکنیم.( معنای سخن فوق تفکیک دو مقام گردآوری و داوری است و در مقام تمایز علوم با متد یا روش نیستیم.)
نکته بعدی آن است که تصفیه باطن همانند منطق مقدمه حکمت است نه اینکه ما طرفدار فلسفی شدن منطق یا اخلاق باشیم. طالب مسلک حقیقت تنها در صورتی بهره ای از حقیقت خواهد داشت که ظرف پاکیزه ای برای معارف حقانی داشته باشد و إلا این فلسفه ورزی ها حجاب شده و گزاره های حصولی مانع ادراک حقایق میشود.
🖋 سجاد عصمتی
بخش سوم بارگذاری خواهد شد...
#حکمت_متعالیه
#صفای_باطن
#برهان
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
نماهنگ پل آهنچی، علیاکبر حائری.mp3
2.81M
.
آرامش صحنت رو انتخاب کردم...
.
من که همسایهتام هر روز دلم برات تنگ میشه...
.
.
.
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/andishgan
#یادداشت | یک طلبه معلم
سلام و عرض ادب خدمت رفقای عزیزم
📝 اخیرا با اتفاقات جدیدی مواجه شدم
گفتم بیانش برای عزیزانم مفید باشه.
بنده با توجه به روحیات و دغدغه های شخصیم و صد البته مشورت با تعدادی از دوستان و اساتید چند ماه پیش تصمیم گرفتم تو مسیر جدیدی از دغدغه های طلبگیم قدم بذارم و اهداف و برنامه های طلبگی رو همونجا ادامه بدم ..
بعد چند ماه کش و قوس و آزمون و مصاحبه و ..
بالاخره شدیم آقا معلم ، دبیر عربی دوره متوسطه 💥
هرچند دل کندن از قم و محضر کریمه اهل بیت علیهم السلام برام خیییلی سخت بود ،
ولی چه باید کرد ..🥲
چون عشق مقصد است ، خوشا لذت مسیر ..
خلاصه دل رو زدم به دریا ..
اما مدرسه ..
تو مدرسه چون ملبس میرم دانش آموزا حاج آقا صدام میزنن،😄
بعضیاشونم آقا میگن ،
خودمم با هر دوتاش راحتم ،
چهار روز هفته داخل شهر تو دوتا مدرسه هنرستان و کار و دانش ۱۸ ساعت کلاس دارم،
یه روز در هفته هم یه روستا که حدود ۹۰ کیلومتر با شهر فاصله داره و اکثرا عشایر هستن میرم و ۶ ساعتم اونجا کلاس دارم.
روزای اول که میرفتم مدرسه ، حضور یه روحانی به عنوان دبیر و همکار جدید برای دبیرا و مدیرای مدرسه خیلی جالب بود ،
برخوردشون عالی بود، خوب تحویل گرفتن ولی خب معمولا از سر دلسوزی میگفتن حاااج آقاااا با لباااس !!؟
اذیت میشیاااا ...😬😅
ولی به لطف اهل بیت علیهم السلام تا حالا مشکلی پیش نیومده.
البته تجربه های گذشته شخصیم هم بی تاثیر نبوده.
دیدن دبیرای خودم هم که نگم براتون ،
خیلی ذوق میکنن که شاگردشون شده همکارشون ،
اونم در کسوت روحانیت ،🥲
بعضیاشون با اینکه حق استادی دارن گردنم
فرصت که خالی میشه
میشینن و با شاگرد قدیمیشون درد و دل میکنن ، انتقال تجربیات میدن و ..
بعضیاشونم اشک شوق گرد زده بود تو چشاشون ..
نمیخوام زیاد وقتتونو بگیرم
ولی رفقا ،
روز اول تو مسیر برگشت به خونه با گریه داشتم رانندگی میکردم.😭
دانش آموزامونو دارن از جهت فکری سلاخی میکنن !
با بحران شدید هویت مواجه هستن.
فطرت های پاکی دارن ولی خب ،
اولیات مطالب دینی و آداب و .. نمیدونن .
خیلی خیلی جا و ظرفیت هست برای فعالیت،
فقط کافیه کمی باهاشون خوب بود و محبت کرد ..
پر از شبهه هستن ..
نمود واقعی فضای مجازی رو میشه
به صورت حقیقی تو دانش آموزامون مشاهده کرد ..🚭🔞
هرچند بعضی معلما میگفتن باید با دانش آموزان برخورد و تنییه فیزیکی کرد والّا نمیشه کلاسو مدیریت کرد ،
ولی در عمل من دیدم با محبت و فضای احترام متقابل بهتر میشه نتیجه گرفت.😊
بگذریم ؛
خلاصه امیدوام مفید باشم و شدیدا محتاج دعای شما عزیزان هستم.
بازم اگر فرصتی شد
دوست دارم براتون از تجربیاتم بنویسم.
ارادتمند رفقای عزیز
امین 🌷
«اندیشگان، تکاپوی اندیشه»
https://eitaa.com/andishgan
#یادداشت | روح حکمت متعالیه ( ۳ از ۳)
♦️در کلاس درس اصالت وجود و ماهیت بودیم که یکی از تلامذه پرسید: استادا! آیا برای اصالت وجود و ماهیت ثمره ای هم وجود دارد یا صرفا این مباحث عدم وجدانی اتلاف عمری برای عاشقان طریقت حقیقت است؟
📍استاد معزز، پاسخی دادند که ضرورت و محور روح حکمت متعالیه را تثبیت نمود. ایشان فرمودند که طبق اصالت ماهیت حقیقت اشیاء ماهیت آنهاست و با علوم حصولی – که علم به ماهیت است – حقیقت اشیاء بتمامه ادراک میشود و مطلب تمام است.
ولی طبق اصالت وجود حقیقت اشیاء، وجود آنهاست و با علم حصولی ماهوی سایه ای از حقایق اشیاء ادراک میشود. 👈 بنابراین عالِم اصالت الوجودی ملتفت است که آنچه ادراک نموده سایه ای از حقیقت شیء است و تا کشف کُنه حقیقت، راه دشوار شهود را پیش روی خود دارد.
عالِم اصالت الماهوی برای ادراک کُنه حقایق به شهود نیاز ندارد و گمان میکند آنچه فهمیده همه ی آنچیزی است که باید میفهمید ولی عالِم اصالت الوجودی از ابتدا میداند آنچه با علم حصولی ادراک نموده ماهیت اعتباری بیش نیست و باید سراغ روش کشف حقیقتی برود که «منِ» تشنه ی حقیقت را سیراب کند و آن علم شهودی است که لازمه اش همان تصفیه ی باطن است.
#حکمت_متعالیه
#اصالت_الوجود
🧲 به «اندیشگان، تکاپوی اندیشه» بپویندید:
https://eitaa.com/andishgan
معماری شخصیت: خاک بر سرت...
بچه که بودم وقتی کار اشتباهی میکردم مادرم می گفت: "اشکال نداره حالا چکار کنیم تا درست بشه؟" اما مادر دوستم به او میگفت: "خاک بر سرت یه کار درست نمیتونی انجام بدی"
امروز هر دو بزرگسال و بالغیم
وقتی اتفاق بدی میافته اولین فکری که به ذهنم میاد اینه که: "خب حالا چکار کنم؟" و با حداقل اضطراب و عصبانیت مشکل رو حل میکنم.
اما دوستم با مواجه شدن با اتفاقات بد عصبانی میشه و میگه: "خاک بر سر من که نمیتونم یه کار درست انجام بدم چرا من اینقدر بدبختم!"
حرفهای امروز ما
و احساسی که به فرزندمان میدهیم
تبدیل صدای درونی او خواهد شد.
مراقب باشیم چه پیامی برای همه عمر به فرزندانمان میدهیم.
#تربیت
#مادر
🧲 به «اندیشگان، تکاپوی اندیشه» بپویندید:
https://eitaa.com/andishgan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید | جرالد شولدر استاد دانشگاه امآیتی از رابطه دستاوردهای فیزیک جدید با خداباروی میگوید.
🖋یادداشت کانال: نظریه سنتی در بین حکما و طبیعیدانان به طور رایج این بوده است که جهان ازلی است و نقطه شروعی نمیتوان برای آن تصویر کرد. یکی از تحولاتی که در فیریک جدید بنا بر مدل انفجار بزرگ(مهبانگ) رخ داد این بود که جهان را دارای نقطهی آغاز دانست؛ سوال بزرگ در این دیدگاه تنظیمات دقیق کیهانی(فاین تیونینگ) است، که در لحظه انفجار آن مقادیر اولیه دقیق که چنین نظم هیرت آوری را ایجاد کرده است، خود آن مقادیر از کجا آمده اند؟!
این تبیین از آغاز هستی بستر بسیار مناسبی برای باور به خدا در میان دانشمندان ایجاد کرد.
♨️ نقطه چالشی این نظریه با فلسفه اسلامی این است که بنا بر دیدگاه فیلسوفان(نه متکلمین) عالم، ازلی است. سوال پیش روی محققین این است که آیا میتوان بین مدل بیگبنگ و ازلی بودن عالم، توضیحی داد که هر دو نظریه را با هم جمع کند؟!
آیا میتوان از دستاورد علم در این زمینه برای حل چالش های فلسفی استفاده کرد؟ یا پایگاه معرفتی علم در حد ارائه مدل است و از قطعیت کافی برای استفاده در مباحث فلسفی برخوردار نیست؟!
#علم_و_دین
#علم_و_الهیات
#فیزیک
#فلسفه
🧲 به «اندیشگان، تکاپوی اندیشه» بپویندید:
https://eitaa.com/andishgan