30.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یادی از #مشهد_قدیم
صحن مطهر حرم امام رضا (ع)، در زير آن برف شديد، مملو از ميهمان بود و باز هم دسته دسته ميهمانهاي ديگر، زن و مرد و پير و جوان، با علمهايي سياه و سبز و قرمز به آنها ميپيوستند.
يك گردان از بسيجيها با لباس استتار و سرنيزههاي آخته، عمليات آموزشي رزم انفرادي را به نمايش گذاشته بودند. حركات آنان كه با صداي سوت فرمانده نظم گرفته بود، پاكوبيدنهايشان، و نام مبارك «الله» كه با فريادهاي رشادتآميز آنها در صحن مطهر حرم ميپيچيد و صداي بلندگوها را تحت الشعاع ميگرفت، حكايتگر عزمي استوار بود نشأتگرفته از نفخات قدسي روح الهي امت و ارادهاي كه در بطن خويش تحولات تاريخي عظيمي را نهفته داشت.
#سرمایه_های_بزرگ
#شهید_آوینی
🔰 کانال اندیشگان
@andishgan
#یادداشت
✍️#فیلم_علف_زار را دیدم.
موضوعش هتک حرمت و تجاوز به عنفه.
خیلی فیلم مخربیست متاسفانه.
در مورد اینکه اصلا پرداختن به این مسائل (تجاوز و مسائل ...) درسته یا نه اختلاف هست و عده ای می گویند پرداختن به این مسائل و حتی استفاده زیاد از کلماتی مثل (انحراف جنسی و ...) در جامعه باعث قبح شکنی این مسائل می شود و البته این نگاه خیلی بنظرم قوت دارد. هر مساله ای چنین است. هر چیز بدی اگر بیشتر اتفاق افتد بیشتر عادی می شود و بعض احادیث را شاید بتوان به این زمینه حمل کرد که مراقب محیطتان باشید.
گذشته از این نکته قهرمان فیلم فردیست که می خواهد اعاده حق کند و...
در مقابلش افرادی قرار دارند که بسیار نمادهای مذهبی را دارند. بعد نگاه کردن فیلم خیال می کنید مسئولین ایران چقدر منحرف اند و جاه طلب.
حسی به شما دست می دهد که گویا مسئول خوبی در ایران نداریم (البته این نگاه با تکرار شدن چنین فیلم هایی و بد نشان دادن مسئولین به کرات در فیلم ها ایجاد می شود ظاهرا).
جالب است در فیلم دو پرونده درباره رابطه نامشروع دنبال می شود که پرونده فرعی در فیلم طوری به تصویر کشیده شده که شما دلتان برای گناهکاران می سوزد (به این معنا می سوزد که گویا حقی دارند چنین کاری کنند) و وقتی نیاز به دادن اجازه برای بچه نامشروعشان به میان می آید شما یک لحظه به خودتان می آیید و می بینید بجای آن قاضی دارید در دلتان می گویید خوب بخاطر این بچه قانون کشور را نادیده بگیر و...
نمی دانم این برداشت خودم بود و در کل فیلم بدیست. از اول که وارد فیلم می شوید احساس کردم ایران چقدر جای فلاکت باریست .
کلیپی از کیارستمی مانده که در آن می گوید:
آدم چه راحت به بی آبرویی عادت می کند.
جمله خیلی تاثیر گذاری بود واقعا چه راحت در زندگی به بی آبرویی عادت می کنیم.
#فیلم
#نقد_فیلم
⏳اندیشگان
@andishgan
✍️حجت الاسلام #مسعود_دیانی، دین پژوه و مجری برنامه سوره شبکه چهار دارفانی را وداع گفت. همیشه فقدان انسان های فرهیخته، دردناک و جبران ناپذیر است. او تلاش زیادی برای شکل گیری گفت و گوی تخصصی در حوزه تاریخ انجام داد. درگذشت او را تسلیت میگوییم. رحمت و غفران الهی بر او باد.
وی در طی یک سالی که به بیماری سرطان مبتلا بود، مجموعه ای از یادداشت ها را منتشر میکرد که شاید بتوان آنها را ذیل عنوان #مرگ_آگاهی جمع نمود. داستان عجیب و دردآور درمان بیماری سرطان، و اینکه چطور زندگی انسان سریع عوض میشود و همه چیز ناگهان رنگ و بو می بازد.
آخرین یادداشت او از این قرار است:
اندیشگان
✍️حجت الاسلام #مسعود_دیانی، دین پژوه و مجری برنامه سوره شبکه چهار دارفانی را وداع گفت. همیشه فقدان ا
🔴 روایت مرحوم مسعود دیانی از «تجارت درمان سرطان»
عمل جراحی سخت و سنگین بود. نزدیک به ده ساعت وقت برده بود. حدس نمیزدیم از عمل اول سختتر باشد. که بود. در جراحی اول معده و طحال و نیمی از کبد و پارهای ازمری و غدد فوق کلیوی را برداشته بودند. در جراحی دوم دیافراگم و روده و بخش دیگری از مری را. این بار مجبور شده بودند تیغها راتا پشت قلب ببرند. و این یعنی احتمال مرگ مضاعف. میانهی جراحی باز از فاطمه رضایت گرفته بودند که خطر مرگ را با تصمیم جدید بپذیرد. امضا کرده بود و میشد حدس زد مادرم، برادرم، فاطمه و دوستانم چه رنج و زجر وحشتناکی از سر گذرانده بودند. تا من نیمهشب از اتاق عمل بیرون بیایم. با لولهای در روده که قرار بود از یکی دو هفتهی بعد دهان جدیدم شود. برای خوردن غذاها و داروهایی که فقط میتوانستند مایع باشند. و با سرنگ به روده تزریق شوند. مابقی درد وحشتناک بود، اضمحلال تن بود. و سکوت.
حالا دیگر کسی حرفی برای گفتن نداشت. این آخرین عمل جراحی ممکن روی بدن یک انسان بود. و ما به نقطهی صفر که نه، به ماقبل صفر برگشته بودیم. هنوز لکههایی از تودههای سرطانی در کبد مشاهده میشدند و باید میسوختند. احتمالا آن هم بیحاصل. حالا اما میتوانستیم پرسشی که چند ماه پیش اجازه نیافت با آرامش و به دور از هیجان جواب بگیرد را دوباره مطرح کنیم. هرچند پاسخ این بارمان مشخص بود. دیگر نه تن به عمل میدادیم، نه با شیمیدرمانی به تماشای خاکستری خود مینشستیم. اما هشت ماه پیش چه؟
هنوز هم حق جانب پزشک اول نبود که سایهی سنگین مرگ را در این بیماری میدید و ما را به انتخاب روش تسکینی به جای روش تهاجمی دعوت میکرد؟ حالا بعد از تحمل انبوه درد و زخم و ویرانی عمل و شیمیدرمانی، بعد از صرف چندصد میلیون تومان هزینه، بعد از زمینگیر شدن و خانهنشین شدن و فلج شدن در امور روزمره، بعد از اینکه آیه و ارغوان ماهها پدرشان را جز افتادهای بیجان و ملول بر تخت ندیدند باید به افتخار امید و مقاومت و توکل کف میزدیم؟
وقتی پژوهشهای علمی نشان میدادند که عمل جراحی در سرطان پیشرفته و متاستاز داده بیفایده است، از در بیرونش کنی از پنجره برمیگردد. عدد بقا زیر یکسال است، آنهم به عذاب. اجازه نداشتیم جور دیگری تصمیم بگیریم که متهم به ترس از شیمیدرمانی و زهرناکیاش نشویم؟ انگ بیمسئولیتی نخوریم؟ ضد علم و خرافاتی به حساب نیاییم؟ و داغ ننگ بیایمانی روی پیشانیمان ننشیند؟
بهگمانم تجارت درمان سرطان در روزگار ما خوب خودش را به مفاهیم دینی و روانشناسی و ارزشهای اخلاقی چسبانده بود. میمکید. و قهرمان میساخت؛ ساکت و ویران و مظلوم. همین.
📚اندیشگان
@andishgan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹رهبر سیاه پوستان آمریکا:
90 میلیون ایرانی اعتقاد دارند مهدی می آید و حاضرند برایش جان دهند.
پ.ن: به نظرتون واقعا تو ایران ۹۰ میلیون معتقد به امام زمان داریم؟
قطعا نه.
ولی به برکت نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، این نگاه در دنیا نسبت به کشور ما وجود داره و مایه ی امید مومنین و ترس دشمنان شده.
خیلی کوته بینی هست اگر بخاطر یه سری مشکلات اقتصادی ، این تاثیر عظیم رو فراموش کنیم و فکر کنیم انقلاب موفق نبوده.
البته قطعا منکر ضرورت حل مشکلات اقتصادی نیستیم ولی آدم باید به صورت مجموعی به این مقوله نگاه کنه، اون وقته که موفقیت نظام اسلامی رو درک میکنه.
📚اندیشگان
@andishgan
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وسعت روحی تا چه حد؟!!!
معرفت تا چه حد؟!!!
صدق در ایمان تا چه حد؟!!!
و فاصله ما با آنها تا چه حد؟!!!😔
📚اندیشگان
@andishgan
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻این خانم ادعا دارد ۹۹ درصد زنان مسلمان نمیدونن چرا باید موهاشون رو بپوشونن! 🧐
🔻به نظر شما #فلسفه_حجاب چیست؟ 🤔
✅کانال اندیشگان
لینک عضویت👈
🌐 https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
🔹به نظرتان چه عاملی باعث می شود که هر سال #جوانان بیشتری به زیارت مناطق جنگی #دفاع_مقدس مشرف شوند؟
🔸از دلایل زنده ماندن شهدای دفاع مقدس و بیشتر شدن حضور اقشار مختلف مردم خصوصا دانشجویان، نوجوانان و... در مقاتل شهدای ایران، این است که رزمندگان ما برای خدا قیام کردند...
🔸هر کاری برای خدا انجام شود باقی می ماند چون
﴿ کل من علیها فانی و یبقی وجه ربک ذو الجلال والاکرام ﴾
همه آنچه روی زمین است نابود میشود
و تنها ذات باشکوه و ارجمند پروردگارت باقی می ماند... (۲۶ و ۲۷ سوره الرحمن)
#راهیان_نور
📣کانال اندیشگان
@andishgan
🔆 این چند روز پایانی!
🔺مرحوم #شیخ_صدوق در کتاب شریف "عیوناخبار الرضا" روایت می کند که #امام_رضا علیه السلام، در روزهای آخر #ماه_شعبان به اباصلت فرمود:
🔹یا أَبَا الصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَکْثَرُهُ
🔹و هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَکْ فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ تَقْصِیرَکَ فِیمَا مَضَى مِنْهُ
🔹و عَلَیْکَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا یَعْنِیکَ وَ تَرْکِ مَا لَا یَعْنِیکَ
🔹و أَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ
🔹و تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکَ لِیُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَیْکَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
🔹و لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِکَ إِلَّا أَدَّیْتَهَا
🔹و لَا فِی قَلْبِکَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ
🔹و لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَکِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ
🔹و اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَکَّلْ عَلَیْهِ فِی سِرِّ أَمْرِکَ وَ عَلَانِیَتِکَ
🔹و مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً
🔹و أَکْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِیمَا بَقِیَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ :
🔹اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْه
🔹فإِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُعْتِقُ فِی هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ.
🔹اى اباصلت ماه شعبان بیشترش گذشت و این جمعه آخر آن است، پس آنچه در این ماه از انجام آن کوتاهى کرده اى، در این چند روزى که باقى مانده تدارک کن، و بر تو باد به انجام آنچه به حال تو مفید است و ترک آنچه براى تو سودی ندارد؛
🔹و دعا و استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن، و از گناهان و نافرمانیهایت به سوى خدا باز گرد و توبه نما، تا ماه خدا به تو رو کرده باشد در حالى که تو با خدایت اخلاص ورزیده باشى، و امانتى بر گردن خود باقى مگذار، مگر آنکه آن را ادا کنى، و نیز در دلت کینه هیچ مؤمنى نباشد، مگر اینکه آن را از دل بیرون کنى.
🔹و هیچ گناهى را که مرتکب بوده اى وامگذار، مگر آنکه آن را رها کرده و از آن دورى گزینى، و از خداوند پروا داشته باش، و در امور نهان و آشکارت بر او توکّل و اعتماد کن، و هر کس بر خدا توکّل کند همانا خداوند او را کافى است، زیرا خداوند کار خود را به انجام میرساند، و براى هر چیز اندازهاى قرار داده است؛
🔹و در باقیمانده این ماه زیاد این ذکر را بگو: پروردگارا! اگر تاکنون در این ماه ما را نبخشیده اى، پس در باقیمانده این ماه ببخش. زیرا خداوند تبارک و تعالى در ماه شعبان، مردم بسیارى را به جهت احترام ماه مبارک رمضان از آتش آزاد می کند.
🌐 کانال اندیشگان
@andishgan
آیا #حقیقت قابل دست یابی است؟
✍️✍️✍️ #یادداشت_تخصصی
✅پرسش: آیا همه معارف و باورهای بشری برساخت ذهن ما هستند و هیچ بهره ای از حقیقت ندارند؟
🔶از کجا معلوم است آنچه در حوزه فکر و #اندیشه و اعمال و بایدهای رفتاری داریم ساخته فکر بشر نباشد؟ انسان دوست دارد اینچنین فکر کند! هر اندیشه ای که شکل گرفته است یا هر رفتاری که از انسان سر می زند همه اش ایده هایی انسانی و #برساخت های فکری اوست. انسان دوست دارد اینچنین بیندیشد! #تفلسف کند! چون برای ادامه حیاتش به این همه نظام های فکری و اجتماعی و رفتاری نیاز دارد. همه #نظامهای_اجتماعی و رفتاری برساختی بیش نیستند و چه دلیلی بر تبعیت از آنها وجود دارد؟ واقعیتی در کار نیست! تمام نظام های فکری و تمام نظام های رفتاری و اجتماعی، ایده های بشری و ساخته اویند، دلیلش هم تفاوت اندیشهها و تفاوت آداب و رسوم در مناطق جغرافیایی مختلف است، اگر شرایط دیگری پیش می آمد نظام فکری و نظام رفتاری متفاوتی حاصل میشود!
📄پاسخ را از زبان استاد محمد #فنایی_اشکوری میخوانیم:
✅پاسخ: شما در اینجا چند باور را مطرح و درباره آنها داوری کردید، از جمله گفتید: 1همه اندیشه ها ساخته فکر بشر است. 2انسان دوست دارد چنین بیندیشد. 3همه نظام های اجتماعی برساختی بیش نیست. 4 واقعیتی درکار نیست.
🔹آیا آنچه گفتید حقیقت است یا ساخته محض ذهن شما؟ اگر ساخته ذهن شماست پس این دعاوی طبق نظر شما همه بی اعتبارند و از هیچ واقعیتی حکایت نمی کنند. یعنی خود این ادعا خودش را ابطال می کند و نیازی به ابطال دیگر ندارد. به عبارت دیگر، طبق نظر شما همه این ادعاها که گفتید باطل است، چون برساخت فکر شماست، نه بیان حقیقت. چون این دعاوی باطل هستند نمی توانند مبطل چیز دیگری باشند و اشکالی را متوجه اندیشه های دیگر کنند.
🔹اگر آنچه گفتید بیان حقیقت است نه برساخت ذهن شما، باز هم سخن شما خودش را ابطال می کند، چون مدعای شما این است که همه افکار برساخت ذهن هستند و حقیقتی را کشف نمی کنند. حال اگر بگویید اینها که گفتم حقیقت بود، مدعای خود را ابطال کرده اید و نیازی به ابطال دیگر ندارد. پس چاره ای نداریم جز اینکه برای فکر بشر فی الجمله خاصیت کاشفیت و حاکویت قائل باشیم، هرچند می دانیم که بسیاری از افکار و عقاید بشری باطل هستند.
🔹خاصیت فکر کشف حقیقت و حکایت از واقع است، منتها گاه در این کشف و حکایت کامیاب می شود و گاه ناکام می ماند. بنا بر این، باورهای موجود بشری مجموعه ای از باورهای درست و نادرست است. آسان ترین کار در مواجهه با این مجموعه این است که بگوییم همه اش باطل است. اما به همان اندازه که این داوری آسان است به همان اندازه بی اعتبار است. همینطور است اگر همه افکار و باورها را درست بدانیم، با اینکه در میان آنها عقاید متناقض و باطل فراوان است. لذا برای داوری و تشخیص درست از نادرست و صواب و از خطا باز ناچاریم به تفکر رو بیاوریم و با معیارهای عقلانی به ارزیابی صحت و سقم باورها بپردازیم، که البته کار دشواری است. به همین جهت است که به تعبیر شما همه نظام های اجتماعی و رفتاری حق نیستند.
🔹پرسیده اید چه دلیلی بر تبعیت از چنین نظام هایی وجود دارد؟ پاسخ این است که هیچ دلیلی بر تبعیت از نظام های اجتماعی و رفتاری باطل و مشکوک وجودندارد، بلکه نباید از چنین نظام هایی تبعیت کرد و باید برای شناخت نظام اعتقادی و رفتاری صحیح کوشید و حقیقت را یافت و آنگاه از آن تبعیت کرد.
باید افزود که معرفت ذومراتب است. و آنچه گفتیم هرگز به معنای تأیید رئالیسم خام نیست. ذهن آدمی صرفا آیینه منفعلی نیست که همیشه بیرون را آن گونه که هست نشان دهد. ذهن انسان بسیار فعال است. ما بسیاری از واقعیات را آن گونه می فهمیم که دستگاه ادراکی ما اقتضا دارد. مثلا ادراکات حسی ما محدودیت های بسیاری دارند و هرگز نمی توانیم ادعا کنیم که آنچه در نتیجه ادراک حسی ما حاصل می شود عینا طابق النعل بالنعل مطابق با واقع است. ادراک حاصل از احساس، تابع تعامل جهاز ادراک ما با همه عوامل بیرونی مؤثر در ادراک است، نه صرفا منعکس کننده کامل و بی طرف بیرون. در انواع داوری ها از جمله داوری های اعتقادی و ارزشی انواع تمایلات، تعصبات، پیشداوری ها، چارچوب های ذهنی، علایق و منافع و حب و بغض ها اثرگذار است. نوعی نسبیت در شناخت گریز ناپذیر است، اما نسبیت در شناخت غیر از نسبیت حقیقت است. نسبیت باطل نسبیت حقیقت است، نه نسبیت و ذو مراتب بودن و مشروط بودن معرفت و متأثر بودنش از عوامل مختلف. این امر منافاتی با امکان و وجود معرفت یقینی ندارد. ما به رغم محدودیت های شناختی، شناخت های یقینی بالفعل بسیاری داریم و تحصیل یقین در مواردی ممکن است.
🔻ادامه در پست بعدی...👇
📚 کانال اندیشگان
@andishgan