💥💥توجه - توجه💥💥
👈 ساعت شروع جلسه شرح و تفسیر گلستان سعدی علیه الرحمه جمعه ٢٣ شهریور ١۴٠٣ از ساعت «١١» قبل از ظهر می باشد.
آن دسته از عزیزانی که امکان حضور در جلسه را دارند،مشتاقانه منتظر آنان خواهیم بود*
💐 باتشکر از همراهی شما بزرگواران
⚫️واپسين سفارشهای امام حسن عسکری به جامعه ی شيعيان
🖊احمدحسين شريفی
امام حسن عسکری(ع) در جملاتی که گويا واپسين سفارشهای ايشان به جامعه پيروان بوده است؛ نکات بسيار مهمی را به شيعيان گوشزد می کند؛
نکاتی که می توان گفت همه ابعاد زيست اسلامی و سبک زندگی شيعيان را پوشش ميدهد:
ابعاد عبادی و غيرعبادی؛ فردی و اجتماعي، معاشرتهای خانوادگی و همسايگی و شهروندی و بين المذاهبی و امثال آن را
◾️أوصِيكُمْ؛ شما را وصيت ميکنم به:
1.بِتَقْوَى اللَّهِ؛ تقوای الهی را مراعات کنيد؛
2.وَ الْوَرَعِ فِی دِينِكُمْ؛ مواظب دين خود باشيد؛
3.وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ؛ برای خدا کار و تلاش کنيد؛
4.وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ؛ سخن راست بگوييد؛
5.وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ؛ امانت را به کسی که شما را امين کرده است، برگردانيد، چه نيکوکار باشد و چه فاجر.
6.وَ طُولِ السُّجُودِ؛ سجدههای طولانی کنيد.
7.وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ ص؛ همسايهداران خوبی براي همسايگانتان باشيد که پيامبر به اين مبعوث شد (سفارش پيامبر بود)
8.صَلُّوا فِي عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ؛ (دربارة مخالفان و منکران ولايت اهل بيت. شما را سفارش می کنم که) در ميان آنان نماز بخوانيد؛ در تشييع جنازه آنان حاضر شويد؛ به عيادت بيمارانشان برويد و حقوقشان را ادا کنيد.
🔸«فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذَا وَرِعَ فِي دِينِهِ وَ صَدَقَ فِي حَدِيثِهِ وَ أَدَّى الْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النَّاسِ قِيلَ هَذَا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّنِي ذَلِكَ؛ زيرا وقتی کسی از شما در دينش پارسایی بورزد و در سخنش راستگو باشد و امانت را ادا کند و با مخالفان و مردم، اخلاق نيک داشته باشد، گفته می شود که اين شيعه است و همين مرا شاد می کند.
9.اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْناً؛ پروای خدا را داشته باشيد و زينت [ما] باشيد و مایه ننگ [ما] نشويد.
10.جُرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ لَنَا حَقٌّ فِي كِتَابِ اللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اللَّهِ لَا يَدَّعِيهِ أَحَدٌ غَيْرُنَا إِلَّا كَذَّابٌ؛ محبتها را به سوی ما جلب کنيد و زشتی ها را از ما دور کنيد؛ زيرا هر چه از خوبی در حق ما گفته شود، ما اهل آنيم؛ و هر عيبی به ما نسبت دهند ما چنان نيستيم. ما را در کتاب خدا حقی است و با رسول خدا پيوندي و از جانب خدا طهارت و عصمتی؛ هيچکس غير از ما چنين ادعایی نمی کند؛ جز دروغگو.
11.أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ؛ فراوان ياد خدا کنيد؛
12.وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ؛ فراوان در انديشه مرگ باشيد؛
13.وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ؛ فراوان قرآن تلاوت کنيد؛
14.وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ ص فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ؛ و فراوان بر پيامبر خدا صلوات بفرستيد؛ چرا که صلوات بر رسول الله ده حسنه دارد.
15.احْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِهِ؛ وصيت و سفارش مرا به خاطر بسپاريد.
🖐و أَسْتَوْدِعُكُمُ اللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمُ السَّلَامَ. شما را به خدا می سپارم و بر شما سلام می فرستم.
#امام_عسکری
#شهادت_امام_عسکری
#توصیه
#سبک_زندگی_صحیح
🆔 @bange_nay110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ مظلومیّت، جلالت و هیبت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام
👤 شهید استاد مرتضی مطهری
#امام_عسکری
#شهید_مطهری
🆔 @bange_nay110
🍁تنهایی بر اثر عدم درک دیگران
✍مصطفی ملکیان
🔹بعضی اوقات، انسان احساس میکند آنچه را که در درونش میگذرد، کسی ادراک نمیکند. این مطلقاً معنایش آن نیست که او برای کسی نمیگوید یا نمیخواهد برای کسی بگوید یا نمیتواند برای کسی بگوید، بلکه مراد این است اگر هم بخواهد یا بتواند بگوید، کسی فهم نمیکند که او دارد چه میگوید. معمولاً کسانی که یا ازلحاظ ذهنی یا ازلحاظ عاطفی یا خُلقی، پیشرفتهتر از دیگران باشند، چنین چیزی را احساس میکنند.
✳️تنهایی ذهنی
🔹تنهایی ازلحاظ ذهنی، مثال خیلی سادهاش این است که فردی یک ذهن خیلی قوی دارد و چیزی را کشف میکند که باید ٢٠٠ سال بگذرد تا دیگر انسانها آن را درک و باور کنند و الان کسی آن را درک نمیکند. این نوع «تنهایی» را معمولا نوابغ دارند که به خاطر پیشرفت ذهنیشان، کسی سخن آن ها را ادراک نمیکند و مردم فکر میکنند که این ها دیوانهاند؛ چراکه سخنانی خیلی خلاف عرف میگویند.
✳️تنهایی عاطفی
🔹تنهایی یک وقت هم از لحاظ عاطفی است؛ یعنی برای کسی هست که عاطفۀ خیلی شدیدی دارد. اموری را احساس میکند که اگر برای کسی بگوید، درک نمیکند. هستند افرادی که واقعاً برای یک بچهگنجشک سرماخورده که گوشهای افتاده، به شدت دل میسوزانند و اگر این را برای کسی نقل کنند، به آنها چه میگویند؟!
✳️تنهایی خُلقی
🔹نوع دیگر تنهایی ازلحاظ خلقی است؛ یعنی شخص یک اخلاقیات متعالی دارد که وقتی این ها را برای کسی بازگو کند، درک نمیکنند. فرض کنید شخصی در بیابان در حال قدم زدن است و دوستش به او شکلاتی تعارف کند، کاغذ شکلات همچنان در دست اوست و مُتَرصِد آن است که سطل آشغالی پیدا کند و کاغذ را در آن بیندازد. این واقعاً یک امر خلاف متعارف است؛ اما یک انسان اخلاقی ممکن است تا این حد، حساسیت نشان دهد، و بنده میشناختم افرادی را که اگر یک چنین حالتی برایشان پیش میآمد، واقعاً وضع روحیشان را از دست میدادند! حتی در بیابان هم اگر پوسته چیزی را پرت میکردند، تا یک مدت عذاب وجدان داشتند. حالا یک انسان روزی پانصد انسان میکُشد و عین خیالش نیست و یک انسان هم بدینگونه!
🔹چقدر پیشرفت از لحاظ خُلقی حدناپذیر است، چقدر امور ظریف و لطیف وجود دارد! گاهی وقتها انسان بهحدی ازلحاظ اخلاقی جلو میرود که واقعاً به نظر من و شما با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست؛ چراکه عقل و منطق من و شما در همین حد زندگی روزمره است. یک چنین انسانهایی آنچه را که در درونشان میگذرد و احساس میکنند، کسی ادراک نمیکند. این یک نوع تنهایی است که انبیا، عالمان اخلاق و عرفا، بسیاری از تنهاییهایشان از این مقوله است.
📚درس گفتارهای تأثیر دین در منش آدمی
#تنهایی
#زندگی
#احساسات
🆔 @bange_nay110
✅ما انقلاب نکردیم که از چاکری آمریکا به غلامی روس برسیم!
✍️سلمان کدیور
رابطه ج. اسلامی با روسیه، مثل یک عشق بیمارگونه یک طرفه است.
این طرف تا دخالت در جنگ اوکراین برای روسیه مایه می گذارد، آنطرف در هر منازعه ای از جزایر بگیر تا زنگزو، به رقبای ایران امتیاز می دهد.
من نمیدانم اگر این همه امتیاز دادن بی حساب و کتاب به قدرت ها بد نیست، فلسفه این آمریکا ستیزی تان چه بود؟.
همین قدر که در برابر روس ها کوتاه می آیید و منافعش را تامین می کنید، نیم آن با آمریکا راه می آمدید، بهتر نبود؟
ما انقلاب نکردیم که از چاکری آمریکا به غلامی روس برسیم!
و تاریخ روابط بین الملل شهادت می دهد که سگ آمریکایی ها روس ها را می ارزد. آنقدر که این همسایه شمالی برای ما و تاریخ و تمامیت ارضی ما منحوس بوده، هیچ دشمنی نبوده.
تمام کنید این وضعیت تحقیر کننده ملی را. دست از این غرب ستیزی کور و شرق پرستی ابلهانه بردارید پیش از آنکه کاری کنید که این خاک با خطر تهدید ارضی مواجه شود.
روس ها چون میدانند شما قبله ای جز آنان ندارید اینطور توی سرتان می زنند.
جمهوری اسلامی برای تزارها مرغ عزا و عروسی اند.
#ایران
#استعمار
#روسیه
#حقارت
🆔 @bange_nay110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 نهم ربیع، سالروز آغاز امامت حضرت ولی عصر ارواحنا فداه، بر همه شیعیان و منتظران حضرتش فرخنده و مبارک باد.
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#عید_بیعت
🆔 @bange_nay110
🌱 فلسفه سیاسی علامه طباطبایی (1)
مقدمه
فلسفه اجتماعی، یکی از شعب فلسفه است که نگاه عقلانی به اجتماع دارد و در خصوص این موضوع مطالعه میکند که اجتماعات انسانی به چه علل طبیعی یا چه دلایل عقلانی شکل میگیرند و تداوم پیدا میکنند. یکی از شعب این معرفت اجتماعی، فلسفه سیاسی است که در آن به تأمل عقلانی در خصوص علل طبیعی و دلایل عقلانی شکلگیری جوامع سیاسی و مدنی میپردازد و در عین حال به توصیهایی در باره اهداف آرمانی آن اشاره دارد که فعالیتهای سیاسی برای وصول به آن اهداف انجام میگیرد. بنابراین مباحث فلسفه سیاسی را میتوان به دو بخش توصیفی و توصیهای تقسیم کرد. بخش توصیفی معمولاً تحت تأثیر جامعه شناسی سیاسی و بخش توصیهای و ارزشی تحت تأثیر ارزشهای انسانی، دینی و ایدئولوژیک است. به همین جهت یکی از وظایف فیلسوف سیاسی تفکیک گزارههای توصیفی از گزارههای ارزشی در نظریههای سیاسی است.
ظهور لیبرالیسم از قرن 17 میلادی باعث شد که بین عرصه عمومی و خصوصی تفکیک حاصل شود و درک جهان به سمت تغییر جهان و بهبود زندگی جمعی سوق پیدا کند. در این راستا مفهوم قدرت، ظهور قدرت و استفاده و سوء استفاده از قدرت مورد بحث قرار گرفت و مفاهیمی چون حکومت قانون، اعمال قانون، حقوق طبیعی بشر، عدالت، برابری و آزادی در دولت و اشکال مختلف حکومت مورد بحث فیلسوفان و اندیشمندان قرار گرفت.
علامه، محمد حسین طباطبایی، از معدود فیلسوفان مسلمانی است که در این موارد اظهار نظرهایی کرده است، که حاصل تفکرات او با محصول تفکرات فیلسوفان مغرب زمین قابل مقایسه است. ایشان در فلسفه اجتماعی پایبند به نوعی اصالت طبیعت و فطرت است. از طبیعت و فطرت شروع و پس از آن به نتایج سیاسی ارزندهای میرسد. از نظر ایشان ناموس حاکم بر آفرینش و روابط بین انسان و جهان مبنای قوانینی طبیعی است و در واقع دین نقش امضاء و بعضاً معرفی همین قوانین تکوین در تشریع است. قوانینی که در اساس به یک خالق هستی بخش پیوند میخورد.
علامه، با سعی در کشف روابط بین فرد و اجتماع، به این نتیجه میرسد که جامعه و حکومت امری مبتنی بر اعتبار و قرارداد نانوشته بشری بوده است تا تأمین کننده نیازهای طبیعی او باشد. استناد ایشان در این قسمتِ بحث، بیش از آنکه مستند به مبانی وحیاتی و حوادث تاریخی دینی یا مذهبی باشد، به تأملات عقلانی مبتنی است. البته ایشان در کتب تفسیری و دینی بعضاً مشی دیگری در پیش گرفتهاند که گاه با اندیشههای عقلانی و فلسفی ایشان هماهنگی لازم را ندارد و نظریات ایشان را بعضاً با ابهام و تشویش روبرو میسازد. این جستار در صدد است تا ضمن توصیف اندیشه سیاسی علامه طباطبایی، مناقشات و ناسازگاریهای آن را برجسته سازد، ضمن اینکه در صورت امکان راهکاری برای برونرفت از این ناسازگاریها نیز پیشنهاد دهد.
✍️ محمد نصراصفهانی
〰️ ادامه دارد ...
#علامه_طباطبایی
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💎جلسه شرح و تفسیر کتاب گلستان سعدی(علیه الرحمه)
🎙بیانگر توانا:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
⏰زمان:
شنبه ٢۴ شهریور ١۴٠٣ بعد از نماز عشاء
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
📍کتابخانه و کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#گلستان_سعدی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
❇️ درسآموزی از پدیدههای غیرانسانی در آیین بودا و دائو
✍مصطفی ملکیان
🔹در آیین بودا و دائو ، درسآموزی از جمادات و نباتات هست. درسآموزيهایی که در این دو آیین وجود دارد، عرفانیتر است از درسآموزیهایی که در نهجالبلاغه وجود دارد. در واقع در نهجالبلاغه فقط و فقط پدیدههای انسانی به انسان درس میآموزد و نه پدیدههای غیرانسانی. ولی در آن جا پدیدههای جمادی و نباتی هم علاوه بر پدیدههای انسانی، درس میآموزند.
تفاوت دیگری که بهطورکلی بین آیین بودا و دائو با نهجالبلاغه و قرآن و اسلام وجود دارد این است که درسهایی که در اسلام و آیین یهود و آیین مسیح میآموزیم، بیشتر این است که از پدیدههای این جهان ویژگیهای خداوند را میآموزیم. مثلا از پدیدههایی که در این جهان میبینیم، به قدرت، علم، خیرخواهی، حکمت و عدالت خدا پی میبریم. به تعبیر دیگر مدلولهای این دالها صفات الهیاند. در ادیان شرقی یعنی دائو و بودا که در درسآموزی از بودا خیلی مهم هستند، مدلولهاي این دالها، ویژگیهاي یک خدای متشخص نیستند، بلکه کارهایی است که از طریق این درسآموزیها پیش پای من گذاشته میشود.
مثلا همانطور که در شعر سهراب سپهری است، بودا میگوید: شما وقتی به آب نگاه میکنید، ببنید که آب به شما چه چیزی در عمل میآموزد؛ آب وقتی که به مانعی برخورد میکند، هیچگاه در برابر این مانع قد علم نمیکند، وقتی که در مسیر نهری سنگی وجود دارد، آب وقتی به این سنگ برخورد میکند قد علم نمیکند، بلکه مانع را دور میزند و راهش را پیدا میکند. یعنی وقتی آب به سنگ برخورد میکند، پشت سنگ نمیایستد و نمیگوید که من باید مبارزه کنم و این سنگ را از پیش پا بردارم و بروم. راهش را از گوشهای که سنگ به آن منتهی میشود، ادامه میدهد. بودا این را میگفت تا هیچوقت در برابر کسانی که برای شما مانعاند، در مقابلشان نایستید، دورشان بزنید!
🔹ضمنا آب در عین این که بسیار نرم است، کاری میکند که هیچ سختی نمیکند، در واقع نرم باشید ولی سختکار، نرمِ سختکوش، تعبیري که خود دائو در ذمّ پده دارد، میگوید: آب نرم است و سختکار، به طوری که سنگ سخت را مقهور خودش میکند. شما هم مثل این آب باشید، یعنی مدارا بورزید اما هدفتان را فراموش نکنید، آب در واقع هرچه قویتر میشود ساکتتر میشود، میگفت شما هم همینطور باشید، هر چه سروصدا داشته باشید پس آب کمتری هستید!
🔹انسان وقتی هویت اندك دارد، سروصدا دارد. آبِ یک نهر بیشتر از آب دریا سروصدا دارد و آب دریا بیشتر سروصدا دارد تا آب اقیانوس. این نوع درسآموزیها در جهت این است که «من چگونه باید باشم.» از این لحاظ بودائیان از طبیعت خیلی استفاده کردهاند و دائما به این فکر میکنند که از آتش، آب، سنگ و ... چه چیزهایی میشود آموخت. اما اینها را دال بر صفت یک موجود متشخص انسانواری به نام خدا نمیگیرند. ولی ویژگیهایی که در نهجالبلاغه است ما را بیشتر به صفات الهی پی میبرند – بیشتر و نه منحصرا.ً
💢مصطفی ملکیان، معنویت در نهج البلاغه
#دین
#اخلاق
#انسان
#زندگی
🆔 @bange_nay110
چگونه ابوعلی سینا رندی را شناخت؟
ابوعلی سینا، از علاءالدوله در همدان فرار کرد و به سمت بغداد رفت. روزی در بغداد کنار رودخانه، مردی را دید که معرکه گرفته بود و دوا میفروخت و ادعا میکرد که پزشک است. مدتی تماشا کرد. زنی ادرار بیماری را آورد. آن را نگاه کرد و گفت: این بیمار، جهود است. و گفت: تو خدمتکار این بیماری. و گفت: خانهی این بیمار، سمت شرق است. و گفت: دیروز ماست خورده بود.
زن با تعجب به تمام سخنان او پاسخ مثبت داد. مردم هم از دانش او تعجب کردند. ابوعلی سینا هم مات و متحیر ماند و آن قدر صبر کرد تا او کارش را تمام کرد. آن گاه پیش او رفت و پرسید که: اینها را از کجا فهمیدی؟ گفت: از آن جا که میدانم تو ابوعلی هستی. گفت چطور؟
گفت: وقتی ادرار را به من داد، غبار را روی آستینش دیدم و فهمیدم جهود است و لباسهایش کهنه بود؛ فهمیدم خدمتکار است و چون جهود، خدمتکاری مسلمان نمیکند، فهمیدم خدمتکار اوست. قطرهای ماست را دیدم روی لباس او چکیده، فهمیدم با آن لباس ماست خورده و کمی هم به بیمار داده. خانهی جهودان هم در مشرق بغداد است؛ فهمیدم که خانهی او هم در شرق است.
ابوعلی پرسید: همهی اینها قبول، مرا چگونه شناختی؟ گفت: امروز خبر رسید که ابوعلی از علاءالدوله فرار کرده است؛ فهمیدم به این جا میآید. از طرف دیگر، جز ابوعلی سینا، این سوالات به ذهن هیچ کس نمیرسد.
📚گزیدهی رسالهی دلگشا، زاکانی، به اهتمام سید ابراهیم نبوی، ص ۹۸ و ۹۹.
#حکایت_آموزنده
#ابو_علی_سینا
#عبید_زاکانی
🆔 @bange_nay110
💠 امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام:
🔹️ تو مراقب آخرت خود باش، دنیا خودش ذلیلانه پیش تو می آید.
📚غرر الحکم؛ حدیث ۶۰۸۰
#امیر_المومنین
#دنیا
#آخرت
🆔 @bange_nay110
🚫اسلام مینیاتوری؛ اگر به راستی ادعای اسلام داشتید، فقر را ریشهکن میکردید
✍س.ح.افضلی
💠 بر طبق مبانی کتاب و سنت، دین اسلام به حدی برای مسئله عدالت اهمیت قائل است که از آن به عنوان یک اصل اساسی در حاکمیت اسلام یاد میشود.
حتی در میان صفات خداوند، عدل را مستقلاً جزء اصول دین شمردهاند، چراکه این صفت چنان اهمیتی دارد که بسیاری از صفات الهی بر آن بازگشت پیدا کرده و منطبق میشوند.
فقر به عنوان یکی از ضد انسانیترین پدیدههای عالم، مسئلهای است که در هنگام نادیده گرفته شدن عدالت در جامعه پدیدار میشود.
اگر روزی فقر در جامعه از میان برود، آن زمان است که میتوان ادعای برقراری عدالت کرد.
مرحوم استاد محمدرضا حکیمی که به فیلسوف عدالت شهره بود، معتقد بودند که اساسا تعریف عدالت همان جامعهی منهای فقر است.
اما در طول چهل و اندی سال حاکمیت جمهوریاسلامی، بلایی که بر سر عدالت آمد و فقری که بر جامعه تحمیل شد، تا این حد سابقه نداشته، مسئلهای که رهبری نظام نیز صراحتا به کم کاری و عقبماندگی در آن اعتراف کرد.
در نتیجه چنین حاکمیتی چگونه ادعای اسلام میکند در حالی که در مهمترین و اساسیترین دستاوردی که باید ماحصل حاکمیتش باشد تا این حد عقبمانده و بیتفاوت بوده.
مرحوم حکیمی در کتاب حکومتاسلامی مینویسد:
روشن است که فقر و ناداری و بینوایی، سبب میشود تا مستمندان و ناداران نتوانند با فرهنگ دینی آشنا شوند
کتابهای دینی را بخرند و بخوانند، در محافل دینی حاضر شوند، و تربیت لازم را فرا گیرند، و قادر باشند به احکام دین؛ که عمل به آنها نیاز به امکانات مادی دارد که «لوَ لا الخُبزُْ ما صَلیَّنا» که (اگر نان نباشد نمیتوانیم نماز بخوانیم)؛ عمل کنند.
همچنین فقر باعث می شود تا به حاکمیّت، بیاعتقاد و بیاعتماد شوند
یعنی حاکمیتّی که به نام اسلام حکومت می کند، و اموال ملتّ و منابع ملی در دست اوست، و مشکل فقر را که عامل زاینده بیاعتقادی و سرخوردگی و کفر است حل نمیکند، زیرا در اجرای عدالت جدّی نیست، و با توانگران غاصب، و جماعت و گروههایی که به نصّ سخن پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله بدترینان مردمند به مبارزهای اصولی نمیپردازد، این احوال سبب دور شدن محرومان از عمل کردن به احکام دین می شود، و سپس دور شدن از حوزه اعتقاد، و فرو افتادن در مغاک بیایمانی و کفر تدریجی.
و از این جهت است که مینگریم امام علیّابنابیطالب علیهالسلام، علمای دین را مسئول مبارزه با فاصلههای طبقاتی و تفاوتهای معیشتی دانسته و بر آن تأکید کرده است. (ص ۶۵ و۶۶)
نتیجه سخنان مرحوم حکیمی این است که جامعۀ اسلامی، اگر بهراستی یک جامعه اسلامی باشد، باید و تکرار میکنم باید یک جامعۀ «منهای فقر» باشد و حکومت به عنوان متصدی اصلی این جامعه مهمترین و بالاترین مسئولیت را در این مهم دارد.
اما متاسفانه آنچه شاهد آن هستیم، گسترش روزافزون بیعدالتی، و فراگیر شدن روزافزون فقر در جامعه است، و این یعنی ما در این جامعه با این حاکمیت، شاهد یک اسلام مینیاتوری هستیم و اثری از آثار حقیقی اسلام در اینجا نیست.
#حکومت
#اسلام
#فقر
#مدیریت
🆔 @bange_nay110
📣 خوردن مسئولیت دارد❗️
✳"کُلُوا"
بخورید.
✅همه ما این قسمت آیه را بلدیم و بهش عمل می کنیم:
✳"کُلُوا وَاشْرَبُوا..."
بخورید و بیاشامید.
✅امّا یادمان باشد که از نظر قرآن، خوردن مسئولیت دارد.
✅ در قرآن چندین بار دستور "کُلُوا" آمده، ولی هیچ کجا نمیگوید بخورید، و بروید دنبال کارِتان.
✅ هر کجا گفته بخورید، بعدش از ما یک چیزی خواسته است.
✅ با هم چند تا از این آیات را مرور کنیم:
✳ کُلُوا وَاشْرَبُوا مِن رِّزْقِ اللَّهِ وَ لَا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ (بقره/۶۰)
بخورید، ولی گناه نکنید.
✳ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا طَیِّبًا وَ لَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ (بقره/۱۶۸)
بخورید، ولی دیگر دنبال شیطان راه نیفتید.
✳ کُلُوا مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَ اشْکُرُوا لِلَّهِ (بقره/۱۷۲)
بخورید، ولی شکر خدا را به جا بیاورید.
✳کُلُوا مِمَّا رَزَقَکُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَیِّبًا وَ اتَّقُوا اللَّهَ (مائده/۸۸)
بخورید، ولی تقوا هم داشته باشید؛ و خدا ترس باشید.
✳کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لَا تُسْرِفُوا (اعراف/۳۱)
بخورید، ولی اسراف نکنید.
✳کُلُوا مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَ لَا تَطْغَوْا فِیهِ (طه/۸۱)
بخورید، ولی طغیان نکنید.
✳فَکُلُوا مِنْهَا وَ أَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیرَ (حج/۲۸)
بخورید، ولی دیگران را هم اطعام کنید؛ و فقرا را یادتان نرود.
✳ کُلُوا مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَ اعْمَلُوا صَالِحًا (مومنون/۵۱)
بخورید، ولی اعمال صالح هم انجام بدهید.
#خوردن
#اسراف
#بندگی_خدا
🆔 @bange_nay110
گلستان سعدی-جلسه چهل و هفتم-٩ شهریور ١۴٠٣.mp3
22.24M
🔈گزارش صوتی جلسه چهل و هفتم شرح و تفسیر گلستان سعدی
🎙بیانگر گرامی:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
📜 باب چهارم(در فواید خاموشی) حکایات:
نهم--دهم--یازدهم--دوازدهم--سیزدهم--چهاردهم
🌻با لمس بر رویِ شماره حکایت ،به آن دسترسی پیدا خواهید کرد
🗓 ٩ شهریور ١۴٠٣
💥شماره حکایات در برخی از نسخ متفاوت می باشد و استاد طبق کتابِ مرجعِ خویش شماره حکایات را بیان می کنند💥
🏫 کتابخانه مسجد الرضا(ع) رهنان
#محمد_حیدری_رنانی
#گلستان_سعدی
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💎جلسه شرح و تفسیر کتاب گلستان سعدی(علیه الرحمه)
🎙بیانگر توانا:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
⏰زمان:
دوشنبه ٢۶ شهریور ١۴٠٣ بعد از نماز عشاء
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
📍کتابخانه و کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#گلستان_سعدی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
🔸شتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ: عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ
💡امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام:
🔹فاصله ی بسیاری است میان دو عمل:
عملی که لذتش می رود ولی پیامدهای آن باقی می ماند، و عملی که رنج و زحمتش می رود اما اجر و پاداش آن ماندگار است.
📗نهج البلاغه، حکمت ١٢١
#امیر_المومنین
#عمل
#پاداش
🆔 @bange_nay110
-412475645_-2093432476.mp3
2.48M
🎧خواننده:
محمدرضا شجریان
📝 شاعر:
سعدی "علیه الرحمه"
📜 متن شعر:👇
ای پیکِ پیخجسته که داری نشانِ دوست
با ما مگو بهجز سخنِ دلنشانِ دوست
حال از دهان دوست شنیدن چه خوش بُوَد
یا از دهانِ آن که شنید از دهانِ دوست
ای یارِ آشنا عَلَمِ کاروان کجاست؟
تا سر نهیم بر قدمِ ساربانِ دوست
گر زر فدای دوست کنند اهلِ روزگار
ما سر فدای پای رسالترسانِ دوست
دردا و حسرتا که عنانم ز دست رفت
دستم نمیرسد که بگیرم عنانِ دوست
رنجورِ عشقِ دوست چنانم که هرکه دید
رحمت کند مگر دلِ نامهربانِ دوست
گر دوست بنده را بِکُشَد یا بپرورد
تسلیم از آنِ بنده و فرمان از آنِ دوست
گر آستینِ دوست بیفتد به دستِ من
چندان که زندهام سرِ من و آستانِ دوست
بیحسرت از جهان نرود هیچکس به در
إِلّا شهیدِ عشق به تیر از کمانِ دوست
بعد از تو هیچ در دلِ سعدی گذر نکرد
وان کیست در جهان که بگیرد مکانِ دوست؟
#آواز_سنتی
#سعدی
🆔 @bange_nay110
🌷عشق
➖هر که خواهان صحبت کسی شد،
آن خواستِ اول را «میـل» گویند
و چون میل زیادت گشت و مفرط گشت، آن میلِ مفرط را «ارادت» گویند
و چون ارادت زیاد شد و مفرط گشت،
آن ارادتِ مفرط را «محبـت» گویند
و چون محبّت زیادت شد و مفرط گشت،
آن محبت مفرط را «عشـق» میگویند.
📕کتاب انسان کامل-عزیزالدین نسفی
#عزیز_الدین_نسفی
#عشق
#محبت
🆔 @bange_nay110
#توییت
وقتی نقدی برسیاست ورزی روسیه با ایران می شود،اصولگرایان افراطی می گویند:
چرا به غرب نقدی وارد نمی کنید.
آن ها قاعده عقلی و بديهیِ "اثبات شیء نفی ماعدا نمی کند" را نمی دانند.
ادعا این است که علقه های ایدئولوژیک یا نفرت های ایدئولوژیک نسبت به هر کشوری،
محکوم هر عقل سلیمی می باشد*
➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖
آنچه که اصل مهم در روابط بین کشورها حاکمیت دارد و آن را اصل اولیه باید بدانیم؛
حُسن تعامل با هر کشوری است.
امروز ببینیم کشورهای عربی،آسیایی،اروپایی،حتی چین و روسیه(که با آمریکا رقیب و از جهات متعددی دشمن هستند و با وجود دشمنی)با یکدیگر تعاملات متعددی دارند؛
و این اصل بدیهی است*
#محمد_حیدری_رنانی
#تعامل
#روابط_خارجه
#تعصب
#تفکر
🆔 @bange_nay110