.
🔸احترام و ستایش نباید از مقدار واقع تجاوز کند؛ زیرا اگر از واقع تجاوز نمود، امکان دارد موجب به وجود آمدن خوى زشت تکبر و خودبزرگبینى شود.
🔹وقتى هم کودک بزرگ شد از دیگران نیز انتظار دارد که بیش از حد از او تعریف و تمجید نمایند و در صورتى که خواستهاش برآورده نشد رنجیده خاطر خواهد شد...
🔸احترام و بزرگداشت کودک باید به گونهاى باشد که او را لوس و پرتوقع بار نیاورد.
💎 #اصل_تکریم 4⃣
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۴۸۳.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
💢سر انگشت تدبیر💢
✨چندی پیش لولههای آب منزل ما پوسیده بود و از آب، استخری ساخته بود.
با چند نفر از دوستان میخواستیم یک تکه راه را که با سیمان محکم شده بود بشکافیم. کلنگی آوردند. در ضربه اول دستهاش شکست.
🧊در فاصلهای که برای دسته کردن لازم بود، دوستانم که قوی و نیرومند هم بودند مدتها با تیشهای سبک، با چوب، با دست، به سیمانها ور میرفتند، اما سیمانها به روی خود نمیآوردند و تکان نمیخوردند و حتی تیشه را شکستند... تا این که کلنگ با دستهاش آمد و با چند ضربه، کار یک ساعت آنها انجام شد.
✨من از این صحنه به این فکر افتادم که هنگام ضربه زدنها باید وسیله، وزنهای باشد و مهمتر همراه دستهای و مهمتر بر جای مناسب و سر بزنگاهی و آنهم با دست کارگر آگاهی؛ وگرنه ضربهها وقت را میکشند و کلنگها شست پایت را میبرند و سرت را میشکنند...
🧊 این است که روحیههای مغرور را باید ضربه زد؛ اما این ضربه باید از کسی باشد که وزنهای باشد و دستهای و بینشی که سر بزنگاه را بشناسد.
✍#استاد_صفایی_حائری | آیه های سبز، صفحه ۲۳.
📝#خاطرات_تربیتی 2⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔻کارگاه هنری، ظرفیت تقویت خودباوری را داراست؛ ولی اگر حضور فرد در یک کارگاه هنری منجر به شکست شود، نهتنها اعتماد به نفسش تقویت نمیشود، بلکه خودباوری او نیز تضعیف میشود. چنین متربیانی ممکن است این نتیجه غلط را بگیرند که هیچ استعدادی ندارند و در هیچ کاری موفق نخواهند شد.
✅ برای جلوگیری از چنین آسیبی، لازم است مربی اقداماتی صورت دهد:
1⃣ کارگاهی مناسب با استعدادهای متربیان به آنها معرفی کند.
2⃣ تلاشهای کوچک متربی را برجسته کند.
3⃣ ضعف آثار متربی را در آغاز کار بپوشاند.
4⃣ در صورت لزوم، درباره علل ضعف در فعالیت و چگونگی برطرف کردن آن، با متربی گفتوگو کند.
5⃣ از او بخواهد تلاش کند و نتیجه تلاشش را به او نشان دهد.
6⃣ به او احترام بگذارد و او را باارزش بداند تا این نگاه هم به او منتقل شود که شخصیتش محترم و ارزشمند است.
📚 برگرفته از کتاب «هنر نه برای هنر»، مرتضی رجایی و همکاران، صفحات ۱۶۵.
🎨#کارگاه_هنری 3⃣1⃣
🧩#قالب_های_تربیتی
🔰 باور
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔰 بزرگداشت و احترام به شخصیت، براى کودک بلکه براى هر انسانى یک نیاز طبیعى است. در اثر غریزه حب ذات که در طبیعت کودک نهاده شده، به ذات خویش علاقه دارد، میل دارد دیگران نیز شخصیت او را بپذیرند و گرامى بدارند.
🔺چنانچه این نیاز طبیعى کودک در خانواده تأمین شد
1⃣ احساس آرامش کرده
2⃣ و از استعدادهاى نهفتهاش استفاده مىنماید
3⃣ و با دلگرمى و امید به موفقیت در مسیر زندگى قدم برمىدارد.
4⃣ به خانواده و دیگران خوشبین مىشود
5⃣ و آنان را قدرشناس و قابل اعتماد دانسته
6⃣ و از همکارى با افرادى که قدر او را شناخته و شخصیتش را گرامى مىدارند هراسى ندارد.
7⃣ به علاوه، کودکى که مورد تکریم و احترام خانواده قرار گرفته، احترام به دیگران را، که یک صفت پسندیده است، از آنان یاد مىگیرد.
✅ بنابراین، تکریم کودک براى تربیت صحیح و متعادل او ضرورت دارد.
💎 #اصل_تکریم 5⃣
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۴۷۵.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
«خارپشت و لاکپشت» داستانی درباره دو دوست به اسمهای لاکی و خاری است. یک روز که لاکی و خاری مشغول بازی باهم هستند، توپشان پشت سبزهها میافتد. وقتی آنها برای برداشتن توپشان میروند، میبینند که یک مار آن را برای خودش برداشته و به آنها پس نمیدهد. خاری و لاکی که از حرف زور مار ناراحت شدهاند، باهم نقشه کشیده و توپ را از مار پس میگیرند.
✍ نویسنده: طاهره خردور
📚 ناشر: کتابهای مهتاب(محراب قلم)
📄 تعداد صفحات: ۲۴ صفحه
🙎♂ مخاطب: کودکان ۷ تا ۹ سال
✅ ویژگیها
1⃣ نشان دادن مفهوم دوستی به زبان کودکانه
🪴 اثرات تربیتی
1⃣ تقویت روحیه همفکری و همکاری
2⃣ تقویت روحیه مقابله با زورگویی و گرفتن حق
🛒 برای تهیه نسخه کاغذی کتاب، علاوه بر کتابفروشیها میتوانید به اینجا مراجعه فرمایید.
🐢 #خارپشت_و_لاکپشت
📚 #تربیت_با_کتاب
📖 #معرفی_کتاب_کودک 6⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
💠 نكتهى مهم اين است كه در اين عهدهدارى، تحقير و منت گذاشتن نباشد...
✴️ كرامت و بزرگوارى، در اكرام و بزرگداشت كسانى است كه به خاطر ضعف آنها بار آنها را برداشتهاى.
💢 با تحقير، ذلت و نفرت را در دلهاى خسته مىنشانى. با اكرام، عزت و محبت و سبقت و مسارعت را به آنها منتقل مىسازى و همكاران و همراهان بيشترى تكثير و تربيت مىنمايى.
💎 #اصل_تکریم 6⃣
✍ #استاد_صفایی_حائری | وارثان عاشورا، صفحه ۲۰۶.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔰 امام با پیامهای خود، با بیانهای خود، به معنای حقیقی کلمه، انسانها را تربیت و تصحیح میکردند؛ هم تربیت فکری، هم تربیت روحی و اخلاقی.
✅ یک کادر برجسته و لایق، کسانی نیستند که لزوماً درس مدیریّت یا دوره علوم سیاسی را گذرانده باشند؛ کسانی هستند که هدفها را خوب بفهمند، راهها را خوب تشخیص دهند، بتوانند خوب تصمیم بگیرند و خوب اقدام کنند. این با تربیتهای مداوم انجام میگیرد.
🔰 این کاری بود که به طور طبیعی در مجموعه امام و بهوسیله آن بزرگوار انجام میشد؛ نه در کلاس درس بهخصوصی، بلکه با برخوردها، با رفتارها، با پیامها و با اصلاحها.
✅ ولی از این مهمتر، امام یک کادرسازی در سطح ملت کردند...امام جوانان را تربیت میکردند و به آنها روحیه خودباوری میدادند. از اوّل هم امام روی جوانان تکیه بهخصوصی داشتند و همین هم شد...
🔰 امام راهشان روشن بود، شیوهشان معلوم بود و میدانستند که چه میخواهند. شیوه امام عبارت بود از شیوهای که پیامبران آن را میپیمودند؛ یعنی تزریق ایمان و باور عمیق، همراه با بصیرت و آگاهی و تأمّل و فکر در مخاطبان خود. چنین روشی بهطور طبیعی استعدادها را شکوفا میکند و کادرها را پرورش میدهد.
💎 #امام_خمینی
🎤 #مقام_معظم_رهبری | بیانات در جلسه پرسش و پاسخ با جوانان، ۱۳۷۷/۱۱/۱۳.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
19.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔹امام(ره)، آن مرد ملکوتی با آن نَفَس الهیاش چه کرد؟ معارف عالیهی معنوی اسلامی را چنان لطیف میکرد و در قلوب جوانها میریخت که برای دفاع از اسلام دیگر سر از پا نمیشناختند.
🔸آن مرد بزرگ ذائقهی این جوانها را عوض کرد.
مرگ را در ذائقهی آنها شیرین کرد. آنها را تشنهی شهادت کرد. میدانید چرا؟ چون ایشان باقیمانده از امامحسین(ع) بود. خون امامحسین(ع) در رگهای خمینی(ره) بود.
💎 #امام_خمینی
🎥 #آیت_الله_آقا_مجتبی_تهرانی
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
💢 بنده به پدران و مادران عرض میکنم که فرزندان ما فرزندان عادی و معمولی نیستند؛ فرزندان ما از ما بهترند. فرزندان ما باید پیش مربی بزرگتری تربیت بشوند. فرزندان ما برای آینده روشنتری در جهان در اختیار ما گذاشته شدهاند.
🛑 فرزندان ما فرزندانی هستند که میخواهند سرنوشت عالَم را عوض کنند. نسل گذشته شاه را برانداخت و این نسل میخواهد استکبار جهانی را براندازد. نسل گذشته امام و اسلام را در حد توان در این کشور حاکم کرد و نسل آینده میخواهد سراسر جهان را زیر پوشش نور و هدایت قرار بدهد.
💢 البته...اینطور نیست که کشور ما همه عالَم را زیر و رو کند؛ نه، این کشور زودتر آتش گرفته و آتش ایمان در آن اثر کرده است. ما کاغذ زیر این همه هیزم هستیم.
🛑 امام(ره) کبریتی را که امام زمان(عج) زد، به ما نزدیک کرد و این همه جوان را با شعله ایمان مشتعل کرد. خود امام هم آمادهتر از هر کسی بود و این آتش در او بهتر اثر کرد.
🌹به مناسبت سالروز قیام تاریخی ۱۵ خرداد.
💎 #امام_خمینی
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد ۱، صفحه ۱۵۱ و ۱۵۲.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🔸اصل تربیتی دیگرِ علی و فاطمه (علیهما السلام)، «حرمت و احترام» عجیبی بود که برای فرزندانشان قائل بودند. اینگونه نبود که مثل بعضیها بگویند: «بچه باید به دل عزیز و به چشم خوار باشد»؛ هرگز! حسن و حسین و زینب و امکلثوم در چشم پدر و مادر، خوار نبودند؛ بلکه عزیز بودند.
🔹این تربیت شیطانی است. چه کسی گفته که بچه باید در چشم پدر خوار باشد؟! مگر ما میخواهیم یک حکومت دیکتاتوری داشته باشیم که بچه در چشم پدرش خوار باشد؟!
🔸مردم در چشم شاه خوار بودند و البته در چشم بابای خود هم خوار میشدند؛ اما دیدید که در چشم امام عزیز بودند.
🔹امام به مردم میگفت: دستتان را میبوسم. یک بار امام به مردم گفت: من پای کسانی را که امشب به پشت بام میروند، میبوسم. این روش تربیت بود که عوض شد.
💎 #اصل_تکریم 7⃣
✍ #آیت_الله_حائری_شیرازی | راه رشد، جلد دوم، صفحه ۵۹.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
💠 وقتى شخصیت کودک، مورد تکریم و احترام قرار گرفت و خود را بزرگ و محترم دانست سعى مىکند شخصیت خود را حفظ و تقویت نماید.
✅ بدین وسیله مىتوان او را به کارهاى نیک، به عنوان اینکه با شخصیت محترم و گرامى تو سازگار است، تشویق نمود و از کارهاى بد و اخلاق زشت، به عنوان اینکه با شخصیت والاى تو ناسازگار است، برحذر داشت.
✴️ انسان براى حفظ کرامت ذات و مقام و موقعیت خود حاضر مىشود حتى از خواستههاى درونى خویش چشمپوشى نماید. در احادیث نیز بدین مطلب اشاره شده است.
امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
هر کس که نفس خویش را گرامى بدارد او را به ذلت معصیت نمىکشاند.
📜 #احادیث_تربیتی 9⃣1⃣
💎 #اصل_تکریم 8⃣
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۴۷۹.
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🏴 #شهادت_امام_جواد علیهالسلام تسلیت باد.
💠 قال الجواد علیهالسلام: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ فِي كُلٍّ مِنَ الرُّسُلِ بَقَايَا مِنْ أَهْلِ الْعِلْم... إِنَّهُمْ يُحْيُونَ بِكِتَابِ اللَّهِ الْمَوْتَى وَ يُبَصِّرُنَّ بِنُورِ اللَّهِ مِنَ الْعَمَى كَمْ مِنْ قَتِيلٍ لِإِبْلِيسَ قَدْ أَحْيَوْهُ وَ كَمْ مِنْ تَائِهٍ ضَال قَدْ هَدَوْه.
💠 خداوند در هر يك از پيامبران باقیماندگانى از اهل علم قرار داده است...آنها به وسیله کتاب خدا مردگان را زنده می کنند و کوردلان را با نور کلام خدا بینا می سازند، چه بسیار کشته های شیطان را که زنده کرده اند و چه بسیار سرگردانان گمراه را که هدایت کرده اند.
📚الکافی، جلد۸، صفحه۵۷.
✅ #تربیت_قرآنی
📜 #احادیث_تربیتی 0⃣2⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat