🔴#هممرز
روایت زنان مقاومت
این قسمت
طاهره رحیمی
من و مرتضی
✍همواره از ابتدای تاریخ تا به امروز زنان شانه به شانه ی مردان درجبهه های مبارزه حق علیه باطل نقش آفرین بوده اند و در کسوت های مختلف مبارزه کرده اند، برخی وسط میدان و برخی پشت جبهه ها.
#طاهره همسر شهید مرتضی خدادادی از شهدای #فاطمیون است، زنی از دیار #افغانستان.
زن مقاوم و صبوری که بر حضرت زینب سلام الله علیها اقتدا کرده است و علم #مقاومت را همچنان برافراشته نگه داشته است.
رسالتی که در جای جای این جبهه جهانی رنگو بوی یکسانی دارد....
مستند من و مرتضی روایت زندگی اوست...
فیلم بالا برشی از این مستند است.
#افغانستان🇦🇫
#فاطمیون
#بدون_مرز
#زنان_مقاومت
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🔵 #مرزبان
روایت فرماندهان مقاومت
این قسمت
شهید عبدالعلی مزاری
🔹️ از غزنه گسترانده، تا بلخ کهکشان را ...
✍ تابستان ۱۳۷۲ بود و کابل در آتش جنگ میسوخت. مقر #عبدالعلی_مزاری در بيخ يكی از كوههايی كه سنگر دشمن بود، قرار داشت.
بر خلاف سنگینی آتش، ترسی به دل عبدالعلی نبود. او که سالهای پیش از انقلاب ایران، به جرم حمل اعلامیههای #امام_خمینی سختترین شکنجههای زندانهای ساواک را تاب آورده بود، اکنون از این آتشبازیها نمیترسید.
اصلا همین مدارس دینی و کتابخانههایی که استاد عبدالعلی بنا کرده بود، حاصل همان دم نزدنهای در زندان و اخراجش از ایران بود.
او در دوران حضورش در نجف نيز گذشته از رفت و آمد به منزل حضرت امام با چهرههای فعال مجاهد و شخصيتهای ممتازی چون شهيد محمد منتظری از نزديک آشنا شده و از آنها رسم رزم آموخته بود...
اطاقش کوچک و ساده بود، شبیه همان خانه و زندگی دوران طلبگیش در قم... در طول سالها زندگی در #ایران، زیاد به مشهد رفته و دیدارهای محرمانهای با #آقای_خامنهای داشت و بیشک در این دیدارها از سبک زندگی ایشان تاثیر پذیرفته بود. دور از ذهن نبود مردی که لباس خود را پاره میکرد تا از پارچهاش برای دخترکش لباس بدوزند، از هر مهمان با يک ليوان چای و فقط يک شکلات پذيرايی کند. خبر سادهزیستی بابه، تا ناکجای #افغانستان رفته بود.
شب شده بود اما مرد برای انجام صحبتهای بيشتر در مورد وضعیت مبارزاتی شیعیان پیش استادعبدالعلی آمد. بیشتر گفت و گوها پیرامون ادامهی جنگ داخلی و کشتار شعیان بود. پس از کشتار افشار، زندگی بر #هزارههای شیعه، سختتر میگذشت. شب از نیمه گذشت و موقع خواب فرا رسید، مرد تازهوارد با تعجب به بستر رهبر حزب اتحاد نگاه کرد...
در سال ۱۳۵۷ سازمان نصر افغانستان از ائتلاف گروههای مختلف شیعه تشکیل شد و کمی بعد اعلام موجودیت کرد. حزبی که رهبرانش را روحانیون ساکن کابل، نجف و قم تشکیل داده و دفتر اصلی آن در ایران قرار داشت. سازمان نصر از اندیشههای امام خمینی پیروی میکرد و عبدالعلی مزاری، یکی از اعضای شورای رهبری آن بود. وی پس از چند سفر به ایران از سال ۵۹ تا ۶۵ در ایران ماند و اوایل ۱۳۶۵ به افغانستان بازگشت و در شرایطی که توانسته بود قدرت و نفوذ خود را به تدریج در سازمان نصر افزایش دهد و به برجستهترین رهبر سازمان تبدیل شود، تلاش فراوانی برای متحد کردن گروههای شیعی به کار بست.
از بهار ۱۳۶۷ که #سازمان_نصر و گروه پاسداران #جهاد_اسلامی، منشور اتحاد را امضا کردند، تا تیر ۱۳۶۸ که مسئولان اکثر احزاب شیعه افغانستان به میثاق وحدت رسیدند و گروههای خود را منحل اعلام کردند، مقدمات برای تاسیس "حزب وحدت اسلامی" افغانستان فراهم شد.
حالا رهبر مطرحترین حزب شیعه، میخواست بخوابد... بستر ساده و محقرش را باز كرد. ابتدا يك قطيفه و سپس نمد سياه هزارگی را درآورد و آن را وسط اطاق پهن کرد. دو بالشت را نيز روی هم گذاشت. در آخر «ياالله» گويان خود را به پشت انداخت و آه كشيد و خوابيد...
یکی از فرماندهانِ عبدالعلی با لبخندی به مرد تازهوارد نگاه کرد و گفت: « باور کن که تمام دارو ندار اين مرد، همين است ...»
#افغانستان🇦🇫
#هزاره
#بدون_مرز
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🔍 بدون مرز در هفته ای که گذشت
🔵#مرزبان
محمد، مهمان قلب اهل مقاومت (ویژه ی اعلام شهادت محمد الضیف)
https://eitaa.com/bedun_e_marz/343
مرور سریع هفته ی #افغانستان🇦🇫
______________________________________
🟢#خطمرز (مروری بر کتاب های حوزه مقاومت)
مروری بر کتاب مسکوی کوچک افغانستان
https://eitaa.com/bedun_e_marz/345
به جرم هزاره بودن (برش کتاب مسکوی کوچک افغانستان)
https://eitaa.com/bedun_e_marz/347
🟣 #مرزوبوم (روایت اهالی این مرزوبوم در بدون مرز )
بیانات امام خمینی، چراغ راه مجاهدین افغانستان
https://eitaa.com/bedun_e_marz/348
سردار بدون مرز
https://eitaa.com/bedun_e_marz/349
🟡#نمامرز ( مروری بر مستندهای حوزه مقاومت)
مستند وقت بودن
https://eitaa.com/bedun_e_marz/350
🔴#هممرز ( روایت زنان مقاومت )
من و مرتضی ( روایت طاهره رحیمی همسر شهید مرتضی خدادادی
https://eitaa.com/bedun_e_marz/352
🔵#مرزبان ( روایت فرماندهان مقاومت )
از غزه گسترانده، تا بلخ کهکشان را (شهید عبدالعلی مزاری
https://eitaa.com/bedun_e_marz/354
______________________________
#افغانستان🇦🇫
#فاطمیون
#بدون_مرز
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢 #خط_مرز
مروری بر کتابهای حوزهی مقاومت
بردیوارهای سوریه
بعداز ماجراهای اشغال سریع و بدون دردسر #سوریه و گمانه زنی های مختلف مبنی بر دلایل این اتفاق و حضور #ایران و باقی ماجراها دنبال مطلبی بودم که بتواند #مردم_شناسی سوریه را دقیق بررسی کند و به دلایل متقن این واقعه بپردازد.
کتاب بردیوارهای سوریه سال ۱۴۰۰ چاپ شده است و به بررسی شرایط طرفداران و مخالفان سوریه و جنگ داعش درسالهای ۲۰۱۱ به بعد از طریق بررسی دیوار نگاره ها (گرافیتی) میپردازد. اما تفاوت چندانی با اوضاع فعلی سوریه ندارد. حتی میتوان درخصوص شرایط مخالفین و موافقین حکومت سوریه اطلاعات ویژه ای به دست آورد و با مردم شناسی سوریه آشنا شد.
همان طور که اقای بیات در مقدمه آورده مطالعه ی این دیوار نوشته ها میتواند داده های میدانی دست اولی از پشت صحنه ی تحولات سوریه، واقعیت های روزمره ی مردم در شهرهای جنگ زده و تجربه های زیسته ی شهروندان آن به دست دهد و تصویری از دغدغه ها و دل مشغولی های مردمان جنگ زده که رسانه های رسمی از آن غافل بودن را ارائه دهد. این دیوارنوشت ها با اینکه از لحاظ هنری در سطح پایینی قراردارند اما باید به این نکته توجه داشت که شرایط جنگیست وزمان مهم است.
نکته ی مهمی که میتوان از دل حدود ۷۰ تصویر از دیوارنوشت ها متوجه شد میزان قرابت این تصاویر و جملات با موردهایی در کشورهای منطقه است. مفهموم #مام_وطن از همان نقاط اشتراک است که از دل اشعار و جملات به تصویر کشیده است.
وراء کل شهید امراه تقف کوطن
پشت سر هرشهیدی، زنی است که به سان میهن ایستاده است.
مفهوم #زن نکته ی مشترک دیگری است که مشابه آن را در ادبیات خودمان بارها شنیده ایم.از دامن زن مرد به معراج رود...
مفهوم آخر محکوم کردن دخالت استکبار در امور داخلی هرکشوری است.
خذوا خیمتکم و اعیدوا لی وطنی
این جمله با تصویری آمیخته است که بر چادرهای نقاشی شده علامت سازمان ملل متحد نقش بسته است.
و درآخر اشعار زیبای #نزار_قبانی و #محمود_درویش و باقی شعرای عرب زبان که بر دیوارها نقش بسته است و نویسنده با قلم خویش به توضیح و تفصیل آن مفهوم با توجه شرایط موجود پرداخته است.
کتاب را میتوان یک روزه تورق کرد و صرفا با نگاه به تصاویر آن به بخشی از وقایع پی برد ولی متنهایی که نویسنده درتکمله ی تصاویر آورده مطمینا به اطلاعات مخاطب می افزاید.
📚کتاب: بردیوارهای سوریه
✍نویسنده: موسی بیات
🔘ناشر: سوره مهر
#سوریه
#بدون_مرز
#مرور_کتاب
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz
🟢#خط_مرز
برشی از کتابهای حوزهی مقاومت
💢بس فک الحصار، رح أجی أحطک
حصر که شکسته شود، خواهم آمد تا از تو خواستگاری کنم
🔹جنگ که میآید، قصهٔ عشق دستخوش تغییر میشود. آن دو نفر که تا دیروز با هم در خیابان قدم میزدند یا پنهانی در پارکی وعدهٔ دیدار میگذاشتند، امروز یکی کشته شده، آواره شده، خانهاش ویران شده یا زیر خروارها خاک مدفون شده است و آن یکی عشق را بر دیوار خانهاش فریاد میزند. این نوشتهٔ یک عاشق سوری است بر دیواری در شهر جنگزدهٔ حلب.
🔹از نگاهی دیگر، جنگ به عاشقان جسارت میدهد. همانهایی که نمیتوانستند علاقهشان را بر زبان بیاورند امروز به مدد جنگ، که همهٔ محظورات را بر هم ریخته است، بر دیوار خانهٔ معشوقشان چنین مینویسند؛ فردایی که جنگ تمام شود به خواستگاریاش میروند. این چنین در بحبوحهٔ جنگ عشقبازی و به خشونت جنگ دهنکجی میکنند و امیدوارند روزی جنگ به پایان برسد.
🔹این قبیل درونمایهها، که در میان حجم انبوهی از دیوارنوشتههای سیاسی و اجتماعی گاهی به چشم میخورد، نشان میدهد که در فضای جنگزده و بحرانی سوریه، باز هم بارقههایی از احساسات عاشقانه وجود دارد و نمرده است. کاش میدانستیم فردایی که حلب آزاد شد، آن عاشق به خواستگاری رفت؟
#سوریه🇸🇾
#بدون_مرز
#معرفی_کتاب
#دیوار_نوشته
#ادبیات_بیداری
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz