هوش مصنوعی مثل چاقو هم کاربرد خوب داره و هم بد. شیادین کاربری بد رو می خوان.
هوش مصنوعی نمی تواند جای خلق الله رو بگیره به هیچ وجه.
ممنون از متن های ارسالی به طور کلی موافقم
بسلام آمنين
هوش مصنوعی مثل چاقو هم کاربرد خوب داره و هم بد. شیادین کاربری بد رو می خوان. هوش مصنوعی نمی تواند جا
سلام داداش گلم
مهمترین مشکل جمهوری اسلامی همین گزاره است. موضوعی مثل هوش مصنوعی هکذا سایر شاخه های تکنولوژی با اینهمه پیچیدگی با #چاقو مقایسه میشه!
دست دکتر باشه خوب استفاده میکنه دست قاتل باشه نابود میکنه!
خیر. تکنولوژی اخلاق خاص خودش رو میاره. بله شما مجبور نیستی اما به واسطه #بسترسازی هاییکه میکنه شما رو با پای خودت به سمت و سویی غیر از مسیر هدایت میبره. فی المثل همین مثال: توسعه هوش مصنوعی منجر به حذف حداکثری روابط انسانی حقیقی میشه و وقتی آدما اساسا خیلی کم باهم ارتباط دارن، رشد و تربیت شون هم تا حد زیادی دچار اختلال میشه....
ضمنا در طب اسلامی #جراحی با چاقو و متعلقاتش یک امر اضطراری و استثناییه و تا حد ممکن نباید به بدنی که خداوند علیم اجزاش رو کنار هم چیده دست زد. به جاش جایگزین های دارویی خیلی مناسبی هست .
#یادداشت_۱۱۶
۲۱ خرداد ۱۴۰۲/ سال سوم
أیام الله سازمان بهداشت جهانی، گرامیداشت روز حجامت!!!! و جای خالی روز جهانی #طیبات
عبرت و ارکان آن، یکی از زیرساختهای هدایت جوامع بشری، (سوره حشر آیه۲) و #یادکرد_روزهای مهم تاریخ و دعوت به تفکر در آن، یکی از ابزارهای مدیریتی عبرت آفرینی است(سوره ابراهیم آیه ۵). این شگردی است که با قدرت تمام در دستور کار سازمان صهیونیستی ملل و زیرمجموعه های آن قرار گرفته است. آنها برای بسیاری از امور حیاتی، روز خاصی را معین کرده و از طریق مجموعه کارهایی که از مبدا آن روز انجام می دهند، به امامت فکری دنیا در آن موضوع می پردازند. یک نمونه آن، مسئله فوق استراتژیک تغذیه است. از حدود شصت سال پیش(۱۹۶۳) سازمان بهداشت جهانی و فائو یک کمیسیون مشترک تحت عنوان #کدکس_آلیمنتاریوس تشکیل داده و برای تمام دنیا و تمام غذاها شاخص گذاری و هدایتگری میکنند که غذای خوب چیست و غذای بد کدام است؟ جالب اینجاست که آنها برای روز جهانی غذای سالم، #هفتم_حزیران(۳۰ خرداد) را انتخاب کرده اند که یکی از مهمترین زمانهای مورد توصیه روایات برای حجامت است(مکارم الاخلاق ج۱ص۷۵) .
نکته مهم این مهم این است که این شاخص ها هیچ تناسبی با نظام پیشرفته شاخصهای قرآنی روایی ما ندارد. نه خبری از مفهوم #حلال_و_حرام است، نه موضوع حیاتی تناسب #غذا_و_مزاج و نه مسئله ی بنیادین #طیبات که در قرآن عظیم حداقل بیست بار مورد تأکید صریح خداوندگار هدایت قرار گرفته(سوره مومنون آیه۵۱). چقدر خوب میشد اگر در حوزه علمیه قم، روزی را به نام روز جهانی #طیبات نامگذاری میکردیم و باقی کارها... .
کتاب الگوی فقهی ارزیابی غذا، یکی از آغازین کارها در این زمینه است.
🌺 متن عربی یادداشت
🌺 متن انگلیسی یادداشت
@besalamen_amenin
بسم الله الرحمن الرحیم
یادداشت جدید کانال #بسلام_آمنین
ایام الله سازمان بهداشت جهانی، گرامیداشت روز حجامت و جای خالی روز جهانی طیبات
۱. متن فارسی
https://eitaa.com/besalamen_amenin/312
۲. متن عربی
https://eitaa.com/amenin_en_ar/7
۳. متن انگلیسی
https://eitaa.com/amenin_en_ar/8
#یادداشت_۱۱۷
۲۹ خرداد ۱۴۰۲/ سال سوم
پرسش های حاکم بر جدول فقهی تغییر!
جدول فقهی تغییر در کنار جدول فقهی تسخیر، زینت، بنیاد،خصلت و... یکی از جداول ده گانه توصیف اشیاء در آیات و روایات گرانقدر اسلام است. این جداول ده گانه همگی ذیل عنوان #فقه_الخلق، به عنوان یکی از ارکان اربعه فقه هدایت جانمایی می شوند. پرسش های اصلی حاکم بر جدول فقهی تغییر عبارتند از:
۱. دلیل ظهور فساد حداکثری در برّ و بحر در شرایط کنونی چیست؟
به عبارتی سبب اصلی فساد ها و هلاکت ها درعرصه #محیط_زیست، #اخلاق و #سلامت انسان را در کجا باید جست ؟(تغییرات فساد زا)
۲. اشیاء عالم تا چه حدی قابل تغییرند؟
بر اساس فرمایش گرانمایه حضرت آقا امام صادق علیه السلام: ایجاد تغییر در اشیاء تا حدی که جوهره آن تغییر نکند ممکن است اما تغییر جوهری اشیاء تنها به اذن الهی است(کتاب شریف توحید صدوق ج۱ص۶۸/اعراف۱۰۷/بقره۶۰). ضمن اینکه #اذن، یکی از ویژگیهای هفت گانه تمام اشیاء عالم است(کتاب کافی ج۱ص۱۴۹).
۳. تغییرات مطلوب و مسموح در خلقت الهی چیست؟
باتوجه به اینکه ظهور فساد حداکثری در عالم، ناشی از تغییرات #بخشی، #عنصرپایه و مبتنی بر آزمون و خطاهای بی پایان است، استفاده از طبیعت و تصرف در آن باید بر مبنای #تغییرات برآمده از اشراف(قرآن و روایات)و #شیء_محور باشد.
توضیحات بیشتر #اینجا
متن عربی یادداشت
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۱۸
۱۸ تیر ۱۴۰۲/سال سوم
مسجد کوفه یا سازمان ملل؟!
سرگرمی های بد و مضر را با سرگرمی های خوب و مفید باید پاسخ داد، #غذاهای_خبیث را با رواج #طیبات ارزان و در دسترس می توان از دور خارج کرد(سوره اعراف آیه ۱۵۷). همین قاعده نیز در مواجهه با یک نقشه ی جامع شیطانی وجود دارد. بسیار جالب است که یهود و نصاری به پیامبر اسلام (صلوات الله علیه) می گفتند: اگر میخواهید هدایت شوید! به دین ما درآیید. خداوند متعال هم در مقابل طرح آنها، نقشه جامع #ملت_ابراهیم_حنیف را روی میز می گذارد(سوره بقره۱۳۵).
بر این اساس: در مواجهه تمدنی با سند توسعه پایدار ۲۰۳۰، که اغتشاشات و طراحی های سال گذشته، تنها گوشه ای از هدف پنجم (#برابری_جنسیتی) آن بود، وجود یک نقشه جامع مبتنی بر آیات صراط مستقیم، اولین و ضروری ترین اقدام است. یهود از طریق سازمان ملل و دانشگاه های متعددی که از جمله در همین منطقه ما دارد(ر.ک: دانشگاه های آمریکا در منطقه) بصورت ساختاری مشغول تربیت مدیران آینده جهان و منطقه مقاومت است. مدیران مسلمانی که قبله واقعی شان سازمان ملل است و نگاهشان به غرب👈 هرچه آن خسرو کند شیرین بود! از اسلام هم در بهترین حالت ریشی دارند و نماز و روزه ای.
اولویت های تمدنی دوازده گانه(دریافت) تولید شده در شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، پاسخی است حجیت یافته، کاربردی و جامع برای حمایت فکری جبهه مقاومت در مواجهه با نقشه کلان دشمن.
مقصد نهایی این اولویت های تمدنی، گره زدن انسان به علم امام و هدایت بشریت به سمت #مسجد_کوفه است. سجده گاه عظیم الشأنی که بر اساس روایات، محل حکومت حضرت صاحب العصر والزمان خواهد شد.(بحارالانوار ج۱۰۰ ص۴۳۶).
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۱۹
۲۸ تیر ۱۴۰۲ / سال سوم
گفت و گو با آن پسر جوان گوشواره دار!
مهمترین اصول تبلیغ دین، ارتباط گیری مخاطب با محتوایی است که مبلغ ارائه می دهد. وقتی مخاطب با آنچه که می گویید ارتباط نمی گیرد، عمیق ترین و بنیادی ترین مطالب هم ابتر و بی فایده می شود. اساسا تبلیغی صورت نگرفته و هدایتی هم به افراد ابلاغ نشده .
حال پرسش محوری این است که مخاطب با چه چیزی ارتباط می گیرد و نه فقط با گوش بلکه با قلب خود پذیرای کلام شما میشود؟ به عبارتی #حلقه_وصل کلام چیست؟
بگذارید داستانی تعریف کنم. چند روز پیش مهمان یکی از اقوام بودم. از آپارتمان که بیرون آمدم، جوان همسایه (حدود۲۵ سال) را دیدم که ایستاده و منتظر کسی بود. اولین بار بود که پسر جوان گوشواره! دار می دیدم. صورتش جوش زده و روی گونه هایش هم خال خال قرمز بود. فهمیدم خون بدنش ناسالم است. بلافاصله با لبخند گفتم: سلام داداش، اهل #حجامت هستی؟ اول شوکه شد! انتظار چنین برخوردی را نداشت. چرا که غالب طلبه ها، تنها #حلقه_وصله شان نماز و روزه است که آنهم (معمولا) برای این قشر، محلی از اعراب ندارد.( #حلقه_وصل که نباشد، ارتباطی شکل نمی گیرد و طلبه به صورت ساختاری منزوی میشود). جوان همسایه با تردید و تعجب گفت: نه تا حالا حجامت نرفتم.
نزدیک شش هفت دقیقه برایش مفصل سخنرانی کردم، از چیستی حجامت (تعریف)، فوایدش (تصویر) و معرفی یک مرکز خوب برای حجامت (تصمیم). چون جوانْ مشهدی بود، چند روایت از امام رضا علیه السلام در مورد حجامت برایش گفتم(نقطه مشترک). از آنجاییکه #سلامتی و #زیبایی_چهره مثل همه ما برایش اهمیت داشت، سراپا گوش بود و نهایتا قرار شد برود حجامت. با هم رفیق شدیم و خیلی هم تشکر کرد.
خواستم بگویم #نیاز هر فرد و جامعهای مهمترین #حلقه_وصل است و بهترین گام برای #شروع_ارتباط، دست گذاشتن روی نقاط مشترک.(اعراف۱۵۷/ آل عمران ۶۴).
بعد از شناسایی نیاز مخاطب، باید کلام را به سه بخش تقسیم کرد: تعریف، تصویر(نظام فوائد) و تصمیم. مثلا یکی از مهمترین #حلقه_های_وصل، موضوع سلامتی انسانهاست. هیچ کس نمی تواند بگوید سلامتی برایم مهم نیست.
نام این مدل سه وجهی، الگوی ساخت است(دریافت)، الگوی ساخت نظامات اجتماعی و ایجاد تغییر در نظم موجود به نفع دستگاه ایمان و اسلام.
مطلب مشابه: آقای پناهیان، این طرف هم هنوز انقلاب نشده (اینجا)
@besalamen_amenin
چند سوال و جواب تمدنی و استثنایی
از مصاحبه هفته نامه آمریکایی #تایم با امام روح الله/ ۹ آذر ۱۳۵۸
صحیفه ج۱۱ ص۱۶۰
#یادداشت_۱۲۰
۱۸ مرداد ۱۴۰۲/ سال سوم
یکی از تحریف های بزرگ کتابهای درسی!
سانسور ساختاری ایران، سرزمین پیامبران
یکی از نقاط بسیار بارز نقص اندیشه ما، بی توجهی به گذشته و تاریخ پیشینیان است. عجیب تر اینکه در #قرآن و #روایات عظیم الشأن، تاکید بسیار فراوانی درین خصوص وارد شده. در این میان اما نوع روایت تاریخی ایران پیش از اسلام، در #کتاب_های_درسی ما بسیار عجیب است. با این که بر اساس پژوهش های صورت گرفته حداقل سی نفر از انبیای بزرگ الهی در ایران مدفون هستند، اما کمترین اثر و نشانه ای از این اولیای الهی که #تاریخ_سازان_حقیقی زندگی بشرند، در کتاب های درسی ما و بالتبع در ذهنیت ایرانی وجود ندارد. روی دیگر این سانسور ساختاری، روایتی است که #یونسکو از میراث فرهنگی ایران ارائه می دهد. نتیجه اینکه نام و راه انبیاء علیهم السلام به صورت ساختاری متروک و مهجور مانده و از دیگر سو، دوگانه باطل اسلام و ایران ایجاد شده. به خاطر دارم زمانی که در دبیرستان بودم، یکی از رنجهای همیشگی ام آمدن اسلام به ایران بود و از دست رفتن آن شکوه(طاغوتی ظالمانه) پیش از اسلام!!!
باید بدانیم ایران پیش از اسلام، روایتی کاملا متفاوت از آنچه که در ذهن های ماست دارد. روایت گذشته به محوریت تاریخ سازی و مدیریت انبیاء علیهم السلام یا به محوریت پادشاهان و طاغوتان؟ این یکی از مهمترین پرسش ها و اولویت های تمدنی(دریافت) پیش روی ماست. روایت «الذين من قبلهم» به محوریت سه گانه ایمان،کفر، نفاق و با مدیریت انبیاء علیهم السلام یا اینکه فلان طاغوت چند سال حاکم بود و پس از آن چه کسی آمد؟
اهمیت روایت تاریخی در این است که زندگی گذشته، پل و مسیر آیندگان است. روشی که نامه گرانقدر ۳۱ نهج البلاغه بر اساس آن نوشته شده.
مطالب مشابه:
قرآن و تخت جمشید(اینجا)
حیات القلوب علامه مجلسی یا تاریخ تمدن ویل دورانت (اینجا)
@besalamen_amenin
بسم الله الرحمن الرحیم
#بازنشر
یک سال دیگر هم تمام شد...🌺🌹
از عشق کوروش، شریعتی و شجریان
تا شیخ صدوق و کلینی
از ساحل دریای مازندران تا ساحل بحارالانوار👇
https://eitaa.com/besalamen_amenin/162
#یادداشت_۱۲۱
۲۴مرداد ۱۴۰۲/ سال سوم
جملات شگفت انگیز امام خمینی ره در نبرد تمدنی با انتحار اندیشه ها!
پیش از جسم ها، اندیشه ها انتحار می کنند و قبل از باز شدن رگبار بمب ها و اسلحه ها، #قلب ها قفل می شوند(سوره مبارکه محمد صلوات الله علیه آیه ۲۴). در این میان بدترین نوع شکست و خسران این است که راه ضلالت را طی کنی و پنداری که در مسیر هدایتی(اعراف۳۰/ کهف۱۰۴). یا که در انقلاب عظیم الشأن اسلامی ایران، مجری #اسناد_بینالمللی باشی و غافل از مصدر واحد آن اسناد و انتحاری های شاهچراغ!
در شناخت مدعیان تمدن و تجدد، حضرت امام خمینی ره جملاتی استثنایی دارند. نکته حائز اهمیت اینکه فرمایشات آن چراغ پر فروغ مربوط به سال۱۳۱۴شمسی است. اوج زمانی که رضاخان ملعون، بسیاری از ریشه های سبک زندگی غربی را به صورت #ساختاری وارد ایران کرد.
«ای برادر روحانی و دوست عقلانی: بپرهیز و برحذر باش ازین اشباح مدعی تمدن و تجدد که آنان #خرهایی رمیده، #گرگهایی درنده و شیاطینی انسان نما هستند که از حیوان گمراه تر و از شیطان پست ترند. قسم به جان حقیقت که میان آنان و تمدن آنچنان فاصله دوری است که اگر به شرق روند، تمدن به غرب گریزد و چون به غرب روی آوردند تمدن به شرق برود. بدان که ضرر ایشان بر بنی آدم از #آدمخوارگان بیشتر است(صحیفه امام ج۱ ص۱۱).
آخرین نسخه تلاش این شیاطین برای مدیریت و #هلاک_حرث_و_نسل بشر(بقره۲۰۵)، سند ۲۰۳۰ توسعه پایدار در هفده هدف اصلی و ۱۶۹ هدف فرعی است. همانطور هم که امام خامنه ای فرمودند: در این نبرد تمدنی به دو عامل اساسی نیاز داریم: #تولید_فکر و #پرورش_انسان بر اساس آن(۱۳۷۹/۱۴/۷). بسته اولویت های تمدنی دوازده گانه(دریافت) یکی از مهمترین مصادیق لبیک به فرمایش امام و رهبری در تولید فکر و راه حل های دینی برای اداره جامعه است.
#یادداشت_مشابه: قم یا هاروارد؟ دانشگاه های آمریکا در منطقه (اینجا)
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۲۲
۲۸ مرداد ۱۴۰۲/ سال سوم
کلاس کودتای سبک زندگی را پایین نیاورید!
اتاق بازرگانی از رضاخان تا مرعشی و سلاح ورزی!
بعضی ها در تبیین دشمنی با صهیونیسم بین الملل بیشتر از دو سه خط توضیح ندارند در حالی که آن پیر رهنمای فرمود: #همه_توطئههای جهانخواران علیه ما، از جنگ تحمیلی گرفته تا حصر اقتصادی و غیره، برای این بوده است که ما نگوییم اسلام جوابگوی جامعه است و حتماً در مسائل و اقدامات خود از آنان #مجوز بگیریم(صحیفه امام ج۲۱ ص۲۹۰). بنابراین دلایل نزاع تمدنی ما با استکبار جهانی و به عبارتی گستره #فدک_انقلاب_اسلامی، به اندازه تمام عرصه های پاسخگویی و جامعیت اسلام عزیز است.
حادثه ۲۸ مرداد۳۲، تثبیت کودتایی بود که از دهه ها قبل برای حرکت دادن ایران در مسیر #توحش_سرمایه_داری شروع شده بود. از مهمترین قطعه های آن کودتای ساختاری، الگوهای مدیریت اقتصادی جامعه بود، چرا که نظام سرمایه داری بیش از آنکه سیاسی فرهنگی باشد، اقتصادی است.
#اتاق_بازرگانی یکی از یادگارهای شوم دوره رضاخان است(تاسیس ۱۳۰۵).نهادی که ثمره طبیعی حرکت به سمت تولید صنعتی و کارخانه ای متمرکز است. از نظر اسلام عزیز ( سوره حشر آیه۷) ساز و کارهای اقتصادی نباید منجر به انباشت و چرخش ثروت در دست عده ای معدود شوند و مدل تولید متمرکز، دقیقاً همین مفسده بنیادین را ایجاد می کند. وقتی تولیدْ کارخانه ای شد، قاعدتاً عده ی بسیار معدودی توان راه اندازی، مدیریت و تولید در قالب کارخانه را دارند و همین آغاز تشکیل شکاف طبقاتی و ایجاد یک طبقه فوق ثروتمند و قدرتمند در جامعه می شود. از ثمره تولید متمرکز است که فردی در برنامه زنده تلویزیونی رجز می خواند که من به اندازه چندین نماینده مجلس و وزیر قدرت دارم و اگر #سلاح_ورزی_برانداز را بردارید، به راحتی یک برانداز دیگر را جایگزین می کنیم. مصیبت اینجاست که تقریبا هیچ دولتی هم یارای مقابله با این طبقه را ندارد.
#یادداشت_های_مشابه:
مدل تولید در اسلام (اینجا)
اجرای سند۲۰۳۰ از زمان رضاخان شروع شد (اینجا)
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۲۳
۱ شهریور ۱۴۰۲/ سال سوم
ژنو، وین،امامت اکونومیست!
کوفه، قدس،امامت سوره انجیر!
#امامت مهمترین مسئله حیات انسان است و امام، اصلی ترین و محوری ترین شخصیت زندگی هر فرد. امام است که پیشاپیش حرکت می کند، ایده می دهد و در نتیجه چند و چون زندگی ها و جوامع را تعیین می کند. این است که در قیامت هر کسی را با #امامش فرا می خوانند(اسراء آيه٨٢/قصص۴۱/سجده۲۴).
بر این اساس #ائمه_مدرنیته برای هدایت مردم به سمت نار توسعه، ساختارهای امامت مختلفی _از جمله موارد زیر را _طراحی کرده اند:
۱. #امامت_اسکار برای هدایت و ایده دهی جهانی به هنرمندان به ویژه در عرصه فیلم و سینما.
۲. #امامت_آی_اس_آی: برای هدایت جامعه علمی جهانی در ۲۲رشته!
۳. #امامت_نوبل برای هدایت و ایده پردازی جهانی در شش عرصه فیزیک شیمی پزشکی اقتصاد ادبیات و صلح.
اصل حاکم بر همه این ساختارها یک چیز است: آنچه در جهت تقویت منافع و سیطره #امامت_کفر باشد، تشویق، تکریم، مشهور و به عنوان امام و الگو به همه شناسانده می شود و بالعکس. آنقدر عیان و مفتضح که حتی به اوباما و شیمون پرز هم جایزه صلح نوبل داده اند. همین داستان در موضوع معرفی برترین شهرهای جهان نیز وجود دارد که هر ساله از طریق مجله اکونومیست انجام می شود.
اسلام عزیز در این سوی، برای تمامی این عرصه ها برنامه و امام دارد، لکن باتوجه به معیارهایی الهی و کاملا متفاوت از شاخص های توسعه انسانی سازمان ملل. مثلا حضرت آقا رسول الله سلام الله علیه می فرمایند: خداوند از هر چیز_ از جمله شهرها_ چهار مورد برتر را انتخاب کرده است. آنگاه #سوره_انجیر (تین) را تلاوت فرمودند و گفتند: منظور از تین مدینه است، زیتون بیت المقدس است، طور سینا کوفه است و بلد امین هم مکه(کتاب شریف خصال ج۱ص۲۲۵).
اما #کوفه: اولین شهری است که بر ولایت حضرت آقا امیرالمومنین علیه السلام سبقت جست و به همین دلیل میزبان پیکر مطهر آن حضرت شد(نجف ملحق به کوفه است/بحار ج۲۷ص۲۶۲). مسجد سهله در شهر کوفه، خانه و محل سکونت امام زمان علیه السلام در عصر ظهور است(کافی ج۳ص۴۹۵). خود مسجد کوفه هم خانه حضرت آدم و ادریس علیهما السلام بوده است. همین طور خانه ی حضرت نوح علیه السلام (سوره نوح آیه ۲۸). در این مسجد بوده که جناب نوح نبی کشتی ساخت. تنوری که آب از آن جوشید(سوره هود آیه۴۰) در این مسجد بوده. آب طوفان نوح از این مسجد بیرون آمد و درین مسجد فرو رفت. هیچ پیامبری نبوده مگر اینکه در این مسجد نماز خوانده. این مسجد مصلای حضرت ابراهیم و خضر علیهما السلام بوده. مسجد کوفه مرکز حکومت امام زمان علیه السلام خواهد شد و آقا امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: روزی حجر الاسود را در این مکان نصب خواهند کرد، البتّه زمانى چنين خواهد شد كه اينجا نمازگاه مهدى از فرزندان من گردد و محلّ نماز هر مؤمنى.
منابع: تهذيب الاحکام ج٦ص٢٢/ كامل الزيارات ج١ص٣٨/ التفسير للعیاشی ج ۲، ص ۱۴۷/من لا یحضره الفقیه ج۱ص۲۳۱.
#محتوای_تکمیلی:
الگوی فقهی روایت میراث فرهنگی (اینجا)
طرح محله امام رضا علیه السلام (اینجا)
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۲۴
۷ شهریور ۱۴۰۲/ سال سوم
عمود یک هزار و چهارصد و عِلْم علیه السلام
به روایت حضرت آقا امام صادق علیه السلام درباره اصطلاح #بئر_معطلة در قرآن، (چاه متروک/سوره حج آیه۴۵) مهمترین و در عین حال متروک ترین عمود طی نشده ی بی زائر، #علم_امام است(بحارالانوار به نقل از تفسیر قمی ج۲۴ص۱۰۱). این است غربت حقیقی امام در میان ده ها میلیون زائر مشتاق. به همین دلیل شاید بتوان گفت که اصلی ترین اقدام برای تکمیل و ارتقای حرکت تمدنی اربعین، شناساندن جایگاه حقیقی امام علیه السلام در زندگی بشریت است. امام محمدباقر علیه السلام در این زمینه می فرمایند: مردم، نم و رطوبت را می مَکَند و رودخانه ی زلال عظیم علوم ما اهل بیت_ علیهم السلام _ را رها می کنند(الکافی ج۱ص۲۲۲).
حال که به برکت خون هزاران هزار شهید، جمهوری اسلامی به بار نشسته و #شیعه در بالاترین سطح قدرت تاریخی و نبرد تمدنی خود با #یهود قرار دارد، به فرموده آقا امام رضا علیه السلام، تنها وظیفه اش نشر دانشهای متروک و بر زمین مانده خاندان علم است که «لَوْ عَلِمَ النّاسُ مَحاسِنَ كَلامِنا لَاتَّبَعونا».(معانی الاخبار ج۱ص۱۸۰). بر این اساس، تکمیل و ارتقای تجمع حداکثری اربعین، وابسته ی به رجوع حداکثری به علم امام است. برای تک تک مسائل و گره های زندگی باید به امام علیه السلام رجوع کرد (نمونه). امامی در جایگاه حقیقی خود: تنها دانشمند و دانشگاه حقیقی عالم.
محل نگارش: کربلاء المقدسة
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۲۵
۱۰ شهریور ۱۴۰۲/ سال سوم
بانکها چه فراوانند و عبرت پذیران اندک!
دقیقا #چهل سال پیش در چنین روزی، قانون عملیات بانکی #بدون_ربا تصویب شد. اینکه انقلاب نونهال اسلامی در همان آغازین سالهای جوانه زدن، به دنبال حذف بسیج مردم برای جنگ با خدا (ربا/ ۲۷۹ بقره) بوده، بسیار مبارک و قابل تأمل است. لکن ریشه یابی آنچه که این قانون را بعد از چهل سال تجربه، به #عبرتکده ای تمام عیار مبدل کرده است می تواند بسیار قابل تأمل تر و مبارک تر باشد.
فی المثل اهدافی مانند: استقرار نظام پولی و بانکی بر مبنای حق و عدل(ماده ۱)/ حفظ ارزش پول (ماده ۴) و اعطای وام و اعتبار بدون ربا و بهره (ماده ۹) از تلخ ترین و عبرت انگیز ترین مواد این قانونند. حال پس از چهل سال تجربه شکست خورده #بانکداری_اسلامی به عنوان یکی از مهمترین مصادیق تلفیق اسلام و ساختارهای مدرن، و از میان پرسش های متعدد در بررسی موضوع شناسانه بانک و این قانون، صرفا به طرح دو پرسش زیر می پردازیم.
۱. یکی از ویژگی های مهم این قانون، پذیرش پول به عنوان یک #اعتبار است. حال آیا پول، صرفا ابزار مبادله است که در هر عصر و زمانی به شکلی درآید و نظر اسلام نسبت به همه آنها علی السویه باشد، یا اینکه پول یکی از مهمترین مکانیزم های #تنظیم_روابط_انسانی است؟
۲. از منظر قرآن عظیم، پول و ثروت از عوامل اصلی قوام، سرپایی و استحکام حیات انسانی است. به عبارتی انسان بی پول، فلج است و زمین گیر(سوره مبارکه نساء آیه ۵). به همین دلیل خداوند متعال از اعطای مدیریت پول به سفها نهی می کند. در فرض پذیرش #پول_اعتباری که عملا ارزش پول در دست شما نیست، چگونه می توان به این آیه گرانسنگ و پر از حکمت عمل کرد؟
محتوای تکمیلی:
پول اعتبار زیرساخت کفر است(اینجا)
پول اعتباری و طرح جایگزین (اینجا)
@besalamen_amenin
#یادداشت_۱۲۶
۱۵ شهریور ۱۴۰۲/ سال سوم
دستگاه کارشناسی جاهلیت تو را نجس نکرد!
یکی از اوصاف مهم حضرت آقا امام حسین علیه السلام در #زیارت_اربعین این است که «جاهلیت» نتوانست تو را با نجاست هایش آلوده کند(تهذیب الاحکام ج۶ص۱۱۳).
#جاهلیت معنایی بسیار گسترده تر از تصور حداقلی ما دارد. حضرت آقا امام باقر علیه السلام در تفسیر آیه ۵۰ سوره مائده می فرمایند: به صورت کلی فقط دو نوع #حکم وجود دارد: حکم خدا و حکم جاهلیت(کافی ج۷ص۴۰۷/تهذیب ج۶ص۲۱۷). به بیان دیگر همانقدر که دستگاه حکومت خداوند متعال جامع و گسترده است، دستگاه جهل و جاهلیت نیز.
از دیگر سوی حضرت آقا امیرالمومنین علیه السلام در شرح جاهلیت می فرمایند: جاهلیتی که در آن #هدایتی وجود نداشت(خطبه۹۳نهج البلاغه). و در فرمایشی دیگر: مانند ستم کاران #جاهلیت نباشید که در دین #تفقه نمی کردند(خطبه۱۶۶نهج البلاغه). بنابراین تفقه در دین و هدایت بنیان بودن سبک زندگی، شاخصه ی اصلی زندگی الهی عقل محوراست در مقابل جاهلیت.
ثمره تفصیلی زندگی عاقلانه مطهر و زندگی جاهلانه نجس کننده نیز در حدیث شگفت انگیز جنود عقل و جهل آمده است(المحاسن ج۱ص۱۹۶/الکافی ج۱ص۲۰). دستگاه کارشناسی عقل بینان(قرآن بنیان)، هفتاد و پنج خاصیت خیر برای بشر دارد و دستگاه کارشناسی جهل محور نیز هفتاد و پنج خاصیت شر.
مثلا بی عدالتی و فقر از جنود اصلی جهل هستند. بنابراین نظام اقتصاد مدرن که با مدل تولید و بازار #متمرکز، پمپاژ بیعدالتی و فقر می کند، نظامی جاهلیت محور، نجس کننده و دور از صراط مستقیم امام حسین علیه السلام است. یا مثلاً عفت و حیا از جنود و ثمرات عقل است و هتک حریم از جنود جهل. بنابراین مدل معماری #دار_واسعه که بسترساز عفاف و حیاست، مدلی فقیهانه، طاهرانه و الهی است و آپارتمان که بستر ساز هتک حریم خصوصی افراد است، مربوط به عصر جاهلیت و نجس کننده زندگی ها.
در یک نگاه کلی می توان گفت که سند۲۰۳۰توسعه پایدار، نجس کننده ترین مجموعه از #أنجاس به روز شده حکمرانی جاهلیت است و در مقابل، بسته اولویت های تمدنی دوازده گانه(دریافت)، تلاشی است برای سوق دادن زندگی ها به سمت طهارت عقل و بنیان گذاری #طرحی_نو بر اساس تفقه قرآنی.
@besalamen_amenin