📚معرفی کوتاه کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ»
🔹بسیاری از کسانی که امروز به #ستایش_از_شریعتی برخاستهاند نه شریعتی را می شناسند و نه اندیشههای او را باور دارند، بلکه دنبال آنند که روش شریعتی در گفتگو با دستگاه جاسوسی رژیم شاه را برای نسل امروز و فردا الگو کنند تا قباحت و فضاحت ارتباط با #سازمانهای_جاسوسی از بین برود.(بخشی از مقدمه «شریعتی در دادگاه تاریخ»)
🔸کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ» بخشی از اندیشه و عملکرد آقای علی شریعتی را بر اساس اسناد قطعی تاریخی تبیین کرده است. این اثر در ابتدا فصلی از کتاب نهضت امام -دفتر سوم- را تشکیل میداد که در ادامه، همراه با اضافات در سال 97 به صورت مستقل تنظیم شد.
🔹کتاب 《شریعتی در دادگاه تاریخ》 در ابتدا ریشه #اسلام_منهای_روحانیت را که یکی از پایههای فکری آقای شریعتی بود بررسی میکند و نظرات گروههای مختلف را درباره آن بیان میکند و سپس به تبیین زندگی سیاسی-اجتماعی شریعتی و ارتباط او با ساواک بر اساس اسناد و مدارک میپردازد و در ادامه به نقد برخی نظرات شریعتی پرداخته و در پایان موضع امام در قبال شریعتی و پیامد های عملکرد شریعتی تبیین میکند.
تهیه کتاب از طریق غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی :
درگاه ورود به غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اسلام در خطر کفر است
پیام به مناسبت محاصره منازل آقایان خوانساری و بهبهانی
🔻#صحیفه_خوانی | 3 بهمن
🔹بسم الله الرحمن الرحیم
مسلمین آگاه باشند که #اسلام در خطر #کفر است. #مراجع و علمای اسلام بعضی #محصور و بعضی #محبوس و #مهتوک هستند. دولت امر داد حوزه های علمیه را #هتک کنند، و طلاب بی پناه را کتک بزنند، و بازار مسلمین را غارت کنند و درب و پنجرۀ مغازه ها را بشکنند. در تهران حضرت آیت الله #خوانساری و حضرت آیت الله #بهبهانی را در #محاصرۀ شدید قرار دادند؛ و عده ای از علمای محترم و وعاظ معظم را محبوس نمودند. و ما از آنها به هیچ وسیله نمی توانیم اطلاع پیدا کنیم. اراذل و اوباش را تحریک می کنند که به #علما و روحانیون اهانت کنند.
🔸آقایان #طلاب و مبلغین را #مانع می شوند که برای #تبلیغ اسلام در نواحی ایران بروند و تبلیغ احکام کنند. با ما معاملۀ بردگان قرون وسطی می کنند. به خدای متعال من این زندگی را نمی خواهم. إِنّی لاَ اَرَی المَوْتَ إِلاّ سَعادةً وَ لاَ الحَیَاةَ مَعَ الظَّالِمِینَ إِلاّ بَرَماً. کاش مأمورین بیایند و مرا بگیرند تا تکلیف نداشته باشم. فقط جرم علمای اسلام و سایر مسلمین آن است که #دفاع از #قرآن و #ناموس اسلام و استقلال مملکت می نمایند و با #استعمار مخالفت دارند. این است حال ما، تا آقای عَلَم و ارسنجانی چه بگویند.
روح الله الموسوی الخمینی
(۳ بهمن ۱۳۴۱، صحیفه امام، ج ۱، ص ۱۴۱)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️اولین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی،دفاع مقدس و جبهه مقاومت
🌟همراه با اهداء دیپلم افتخار و جوایز نقدی
🌟ویژه عموم
💠 محورهای جشنواره 💠
🔹 نقش حضرت امام خمینی(ره) امام خامنهای(مد ظله العالی) در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت
🔸 نقش مراجع تقلید، ائمه جمعه و جماعت در انقلاب اسلامی دفاع مقدس و مقاومت
🔹 نقش روحانیت و حوزه های علمیه در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس وجبهه مقاومت
✅بخشهای پنجگانه جشنواره:
🔹۱-تألیف وترجمه کتاب (خاطرات و تاریخ شفاهی شهدا و ایثارگران روحانی، کتابهای مرجع واسنادی)
🔸۲-تحقیق وپژوهش (مقالات علمی و پژوهشی چاپ شده در فصلنامه های علمی - پژوهشی)
🔹۳-چند رسانه ای (کلیپ، موشن گرافیک، اینفوگرافیک و پادکست)
🔸۴-فیلم وعکس (فیلم داستانی، مستند و عکس)
🔹۵-فیلمنامه (بلند و کوتاه)
📆 مهلت ارسال آثار:
تا ۲۰بهمن ۱۳۹۹
☎️ شماره پیامرسان های ایتا، واتس آپ:
09365573241
🌐 اطلاعات بیشتر در سایت:
WWW.DEFAFESTIVAL.COM
ادارهکلحفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻ماجرای زندگی عجیب و انقلابی دو جوان درباری
📚کتاب «جوانان درباری و آرمانشهر» ماجرایی مستند و تاریخی از دو جوان درباری به نامهای: « #بهمن_حجت_کاشانی» و « #کاترین_عدل » است که از دل #دربار_شاهنشاهی با چشم پوشی از زرق و برق در راه ساختن آرمانشهر و برپایی #حکومت_اسلامی در قلمرو زندگی خویش به پا خواستند و در راه مبارزه با سلطنت طاغوت مظلومانه به شهادت رسیدند.
تهیه کتاب از طریق غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی :
درگاه ورود به غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی
معرفی کتاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📔معرفی کوتاه کتاب جوانان درباری و آرمانشهر
🔸این کتاب، تاریخ تلخ و شیرین یکی از طلایه داران حکومت اسلامی به نام« بهمن حجت کاشانی» است که همراه با همسرش «کاترین عدل» از درون پادگان نظامی و دربار شاهنشاهی و چشم پوشی از زرق و برق در راه ساختن آرمان شهر و برپایی حکومت اسلامی در قلمرو زندگی خویش به پا خواستند.
🔹 بهمن حجت کاشانی، علی پهلوی و کاترین عدل جوانانی بودند بودند که به دربار و درباریان پشت کردند و با حرکت اسلامی و انقلابی خویش، آتش بر خرمن دربار زدند.
🔸آنچه در این کتاب آمده انتشار مستقل تاریخ زندگی حماسی شهید بهمن حجت کاشانی و همسرش از دفتر چهارم کتاب نهضت امام خمینی به قلم حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی می باشد که در ۲۴۷ صفحه تدوین شده است.
تهیه کتاب از طریق غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی :
درگاه ورود به غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📔معرفی کتاب نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی
🔹 متن نخستین پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی است در سال ۱۳۵۴ به صورت مخفیانه انتشار یافت و در تاریخ 54.4.11 از طریق پست به دست #ماموران_ساواک افتاد.
🔸علیرغم تلاش گسترده ساواک، نویسنده یا نویسندگان آن نیز به واسطه حاکمیت مطلق خفقان پلیسی در عصر پهلوی و مراعات اصول حفاظتی، هرگز شناخته نشدند اما این سند تاریخی و ارزشمند نشان میدهد که بر خلاف القائات مخالفین #انقلاب_اسلامی، مبارزان اصیل انقلابی الگویی واضح و مبرهن برای اداره کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند. البته این مدرک، یکی از مهمترین ادله بر ابطال مدعای واهی برخی جریانها و شخصیتای ملی-مذهبی مبنی بر القای مفهوم «جمهوری اسلامی» به امام خمینی قدس سره الشریف در دوران اقامت 118 روزه در نوفللوشاتو است.
🔹کتاب نخستین پیشنویس قانون اساسی به قلم سهراب مقدمی شهیدانی با استقبال خوانندگان فرهیخته در پاییز ۱۳۹۸ با اضافات؛ به چاپ پنجم رسید. در فصل نخست این کتاب «پیشینه شناسی تاریخی جمهوری اسلامی»، در فصل دوم «متن پیشنویس قانون اساسی جمهوری اسلامی» و در فصل سوم به «پیشینه و سیر تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی» پرداخته شده است.
🔻تهیه کتاب از طریق غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی 🔻
🔻همراه با 20درصد تخفیف ویژه نمایشگاه کتاب🔻
درگاه ورود به غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻کتابی که محافل حقوقی و سیاسی را به چالش کشید
⁉️الگوی نو « #جمهوری_اسلامی »، ابتکار چه کسی بود و چه پیشینهای داشت؟ کتاب «نخستین پیشنویس قانون اساسی» یکی از آثار بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی است که پس از انتشار، بحثهای چالشی را در محافل حقوقی و سیاسی برانگیخت.
تهیه کتاب از طریق غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی:
درگاه ورود به غرفه مجازی بنیاد تاریخپژوهی
معرفی کتاب
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
توصیه ها به مردم ایران برای انتخابات ریاست جمهوری
🔻#صحیفه_خوانی | 4 بهمن
🔹فردا همه #ملت بی استثنا به پای صندوقها بروند. بی عنایتی نکنند به یک مطلبی که کشور آنها به آن احتیاج دارد. #سرنوشت_ملت و #اسلام به او بسته است. همچو نباشد که اگر یک کسی مثلاً میل داشت #رئیس_جمهور بشود و حالا احتمال می دهد که نشود، کنار برود. یا اشخاصی که با او رفیق هستند کنار بروند و رأی ندهند. بهتر این است که آنهایی که میدانند که نمیشوند، آنها متصل بشوند به بعض آنهایی که می دانند می برند. تا اینکه ان شاء الله یک رأی کافی تحقق پیدا کند و ما سرشکسته نشویم به اینکه ملت اعتنایی به این مسائل ندارد. اعتنایی به سرنوشت خودش و سرنوشت اسلام ندارد. همه با هم به پای #صندوق بروید.
🔸مطلب دیگر اینکه پای صندوقها که میروید اینطور نباشد که با هم #اختلاف پیدا بکنید یک مسئلهای است که برای کشور است. هر یک از اینها که ببرند، برای کشور لابد خدمت خواهند کرد. و اگر #خدمت نکنند ملت هست و آنها را برکنار خواهد کرد. از این جهت به طور خصمانه با هم رفتار نکنید. برادر باشید با هم. اگر یکی رئیسجمهور شد، شما هم به او اعانت کنید. اینطور نباشد که قبل از اینکه رئیس جمهور بشود بریزید به جان هم. فردا پای این صندوقها بریزید به جان هم. یا بعض از قشرها شرکت نکنند.
🔹من از همۀ قشرهای ملت، چه #فارس، چه #ترک و چه #کرد و چه #بلوچ و چه #ترکمن و چه #بختیار[ی] و چه سایر قشرهایی که و طوایفی که هستند در ایران، از اینها تقاضا می کنم، عاجزانه تقاضا می کنم که طوری نکنید که در خارج منعکس بشود که شما یک مردمی هستید که تربیت اسلامی ندارید. شما یک مردمی هستید که با هم سر دنیا نزاع می کنید. ریاست جمهور[ی] چیزی نیست که شما به آن اهمیت بدهید. اگر ریاست جمهور خوب باشد، آن است که #خدمت به ملت می کند و اگر بد باشد، آن است که راه #جهنم را باید بپیماید. خیلی در صدد این نباشید که برای خاطر اینکه یکی بیشتر میخواهد رأی ببرد، یکی کمتر میخواهد رأی ببرد به هم بریزید و #جنگ و #نزاع باشد، و اسباب ناراحتی همه را فراهم کنید.
🔹یکی دیگر اینکه بعد از اینکه #رئیس_جمهور به مبارکی ان شاءالله تعیین شد، هر کس باشد، دیگران قهر نکنند و عقب بنشینند. کشور، کشور خود شماست. رئیس جمهور باشید، کشور است. پاسبان باشید، کشور است. طلبه مثل من باشید، کشور خود شماست. بعد از اینکه رئیسجمهور تعیین شد همه #اعانت کنید از او. همه وارد بشوید در کار و اعانت کنید از او. کنار ننشینید. #قهر نکنید و رشد خودتان را نشان بدهید به دنیا که شما رشید هستید، و شما می توانید که یک مملکتی را با هم اداره بکنید. وقتی که بنا شد یکی رئیس جمهور شد، دیگری هم یک کار دیگر. دیگری هم یک کار دیگر. و کارها را به سلامتی انجام بدهید.(4بهمن 58، صحیفه امام، ج 12، ص128-126)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
معتقدم استراتژی من صحیح تر از امام خمینی بود!
🔹 مهندس بازرگان در مصاحبه با اوریانا فالاچی ۲۶ شهریور ۱۳۵۸ در باره اولین دیدار خود با امام می گوید: «من معتقد به سیاست قدم به قدم بوده ام... ملت آمادگی مواجه شدن با آزادی را ندارد... می بایست تعلیمشان داد که سیاسی شوند.... امام خمینی برعکس این را می گفتند. همه چیز را سریعا می خواستند: قدم به قدم یعنی چه. ملت انقلاب را میخواهد،... بلافاصله حالا یا هرگز.» و ادامه می دهد که «تقریبا یک بحث و جدلی شد.
🔸ولی ایشان چنان مطمئن بودند که پیروزی با ملت است و چنان ایمانشان قوی و چنان محکم بود که مجبور به قبول شدم و گفتم: بسیار خوب بفرمایید انقلاب را انجام دهیم.» و در پاسخ فالاچی مبنی بر عکس العمل امام می گوید: «مژه بر هم نزدند.. به من فرمان دادند که نخست وزیر باشم.... با وجود این که مسائل و وقایع، همان طور پیش رفتند که ایشان می گفتند، درست نقطه به نقطه، با دقتی عجیب، ولی هنوز من معتقدم که شاید استراتژی من صحیح تر بود. ... همه چیز را خواستن و زود خواستن یک عادت قدیمی ایرانیان است که یک دنیا مشکلات و خطرات به همراه دارد.»
📚بازرگان، مجموعه آثار جلد ۳۱
◀️پینوشت:
به تصریح مهدی بازرگان پیش از انقلاب اسلامی خط وی از امام جدا بوده است که البته امام خمینی قدس سره الشریف نیز به جدا بودن مسیر بازرگان و نهضت آزادی از انقلاب اسلامی ملت ایران تصریح کرده بودند:
https://eitaa.com/bonyadtarikh/2291
با وجود آنکه سران نهضت آزادی هیج اعتقادی به حرکت مترقی ملت ایران به رهبری امام خمینی نداشتند، علت طلبکاری این طیف از انقلاب اسلامی و مردم معلوم نیست.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.