eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
669 ویدیو
595 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
🔵پروژه قهرمان‌سازی امروز : ظریف مثل مصدق ◀️پروژه قهرمان‌سازی توسط جریان #غرب‌زده هم‌چنان پیگیری می‌شود: دیروز #مصدق و امروز ظریف. 🔻اما رسانه‌های شبه‌روشنفکر شاید نتوانند به راحتی از #ظریفِ_برجام قهرمانی ملی بسازند. مصدق نقشی هرچند اندک در ملی شدن صنعت نفت کشور داشت اما ظریف با انعقاد قراردادی ناقص به نام برجام به صنعت هسته‌ای ضربه زد و در نهایت منفعت خاصی را هم نصیب کشور نکرد. 🔹شاید تمام این هزینه‌کردها با نگاهی به انتخابات دو سال آینده بوده؛ اما هرچه هست شاید بهتر باشد که این رسانه‌ها امکانات خود را برای شخص دیگری هزینه کنند چراکه نه ظریف مصدق است نه ملت ایران، مردمِ زمان مصدق. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
«قاعده‌ی #حکومت و اقتدار و قدرت‌مداری در #جامعه‌ی_اسلامی، با #غدیر معیّن شد و پایه‌گذاری شد؛ اهمّیّت غدیر این است. اهمّیّت غدیر فقط این نیست که امیرالمؤمنین را معیّن کردند؛ این هم مهم است امّا از این مهم‌تر این است که ضابطه را معیّن کردند، قاعده را معیّن کردند. معلوم شد که در جامعه‌ی اسلامی، حکومت سلطنتی معنا ندارد، حکومت شخصی معنا ندارد، حکومت زَر و زور معنا ندارد، حکومت اشرافی معنا ندارد، حکومت تکبّر بر مردم معنا ندارد، حکومت امتیازخواهی و زیاده‌خواهی و برای خود جمع کردن و افزودن معنا ندارد، حکومت شهوت‌رانی معنا ندارد؛ معلوم شد که در اسلام این‌جوری است. این قاعده در غدیر وضع شد. وقتی این قاعده وضع شد، آن‌وقت «یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»؛ دیگر دشمن‌ها از این‌که بتوانند مسیر این #دین را تغییر بدهند مأیوس میشوند؛ چون مسیر دین آن وقتی تغییر پیدا میکند که آن نقطه‌ی اصلی، آن هسته‌ی اصلی تغییر پیدا کند؛ یعنی هسته‌ی قدرت، #هسته‌ی_مدیریّت، هسته‌ی ریاست؛ اگر تغییر پیدا کند.»(مقام معظم رهبری 1395/6/30) #غدیر #عید_غدیر #عید_غدیر_مبارک @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢پازل تفرقه 🔹« #شياطين دنبال اين هستند كه ايجاد اختلاف كنند، دو دستگى بگويند هست، لكن بحمد اللَّه ملت ما و خصوصاً، روحانيت ما اشخاصى هستند كه چهرهشان نورانى است و ... همه با هم هستند؛ دو جبهه نيست.»(صحیفه امام ج21 ص47) 🗞فضای رسانه‌ای کشور طی سه روز گذشته عرصه جولان شیاطین رسانه‌ای شده است. کسانی که در ابتدا تلاش داشتند با هجمه علیه یکی از شخصیت‌های برجسته انقلابی؛ پروژه #مرجع‌سازی خود را پیش ببرند امّا با سد مستحکم #جبهه_انقلاب مواجه شدند. اکنون همان طیف دست در دست رسانه‌های بیگانه هم‌چون BBC، VOA،دویچه‌وله، العربیه و...؛ پروژه تفرقه‌افکنی میان جبهه انقلاب را آغاز کرده‌اند. فتنه‌ای که قطعا با هوشیاری شخصیت‌های انقلابی ناکام خواهد ماند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢برخورد با نفوذی ها 🔹سیره اعلی الله مقامه الشریف در برخورد قاطع با درسی فراموش ناشدنی برای همگان به ویژه بزرگان و صاحب منصبان است. 🔸نمونه ها برای این بعد از کنش سیاسی امام فراوان است و در ادامه به یک مورد اشاره می کنیم. 🔹جایی که امام اعلی الله مقامه الشریف در تبعیدگاه ثانوی خود یعنی هستند و نفوذی دستگاه جاسوسی انگلیس تلاش دارد به بیت ایشان نفوذ کند: " به منظور راه‏يابى به پيشگاه امام چند بارى به نجف رفت و براى ملاقات با امام تلاش‏هاى گسترده‏ اى كرد، ليكن به هر درى زد بى‏نتيجه بود و امام از پذيرش او سرسختانه خوددارى مى‏كرد. ◀️ سرانجام او ناچار شد همانند به همراه استاندار كربلا بدون اطلاع قبلى و بدون معرفى خود در تاريخ 10 آذر 1348 به منزل امام برود و از اين راه با امام ديدار كند. 🔸امام در اين ديدار حتى كلمه ‏اى با او سخن نگفت و به سخنان او نيز به هيچ‏ وجه پاسخ نداد و همانند هميشه سخنان استاندار را نيز بى‏پاسخ گذاشت. 🔹[یکی از نزدیکان امام] نقل كرد كه با دريافت خبر ديدار تيمور بختيار با امام، فوراً به حضور امام رفتم و بدون تحقيق و آگاهى از چگونگى رفتن بختيار به حضور ايشان، لب به انتقاد گشودم و اظهار داشتم: 🔸«چگونه مى‏شود توجيه كرد منزلى كه روزى مهندس به آن راه نداشته و راه نيافته است امروز پذيراى عنصر معلوم‏ الحالى چون بختيار باشد؟!». 🔹 امام پاسخ گفت: من هيچ‏گونه سابقه ذهنى به آمدن او نداشتم و استاندار كه تقاضاى ملاقات كرد نيز كوچكترين اشاره‏ اى به همراه بودن بختيار با خود را نكرد و حتى در مجلس نيز او را به من معرفى نكردند. فقط در رفت و آمد از احترامى كه استاندار نسبت به او مى‏كرد و خودش كه به فارسى سخن مى‏گفت متوجه شدم كه بختيار است و براى آنكه ديگر چنين سوءاستفاده‏اى به عمل نيايد، در نظر دارم كه هر وقت استاندار تقاضاى ملاقات كرد، موافقت خود را مشروط بر اين كنم كه رجال غير عراقى به همراه او نباشند. (نهضت امام خمینی ج2 ص586) ✳️پی نوشت: امروز نیز در مراکز حساس به ویژه و شهر مقدس حضور دارند. ◀️کسانی که به اعتراف خود گماشته برخی شخصیتهای غرب زده هستند و کارنامه آنها نشان می دهد در چند مقطع حساس به و اختلاف افکنی در سطوح ملی پرداخته اند. ✳️با توجه به اهمیت حفظ و انسجام در شرایط فعلی کشور ضرورت دارد نهادهای قضایی با و سایر نفوذیهای فتنه گر محیط کشور را برای رشد و پیشرفت هرچه بهتر مهیا کنند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢برخورد شدید شهید سیدمصطفی خمینی با نفوذی غرب‌زده 🔹« در تاريخ خردادماه 1349 آقاى صادق قطب‏زاده براى نخستين بار به آمد و در شب يكشنبه 31 خرداد ماه در منزل برادر به سر برد. بايد تأكيد كنم، شناختى را كه ملت عزيز ايران امروز از آقاى ‏زاده پيدا كرده است، برادر شهيد در همان يك شب از او به دست آورد و براستى دريافت كه او چه عنصر خطرناكى براى انقلاب ايران خواهد بود. 🔸گويا وضع امروز و سوءاستفاده‏هايى را كه آقاى قطب‏زاده و باند او، از و رهبر آن به عمل آورده و سپس توطئه‏هايى را كه عليه انقلاب و به كار گرفت با چشم دل مى‏ديد، و از اين رو به شدت رنج مى‏برد. بارها به من و ديگر برادران روحانى توصيه مى‏كرد كه از هرگونه همكارى و حتى ديدار با قطب‏زاده بپرهيزيم و خود نيز از آن شب كه قطب‏زاده در منزلش بود تا روزى كه به شهادت رسيد ديگر حاضر نشد كه با او روبه‏رو شود و تلاش‏هاى همه جانبۀ آقاى قطب‏زاده براى تنها يك ساعت ديدار و گفتگو با آن شهيد آگاه با شكست روبه‏رو شد ◀️و جالب آنكه آقاى قطب‏زاده در سال 1350 ـ كه بار ديگر راهى نجف شده بود ـ پس از ورود، ساك دستى خود را به دست يكى از افرادى كه در منزل امام كار مى‏كرد ـ به‏نام غلامرضا ـ داد تا به منزل شهيد سيدمصطفى خمينى ببرد و به او خبر دهد كه آقاى قطب‏زاده به آنجا وارد خواهد شد! در حضور شهيد حاج سيد مصطفى بودم كه غلامرضا ساك او را آورد و پيام او را به آن شهيد رسانيد؛ ليكن او با عصبانيت ساك را به بيرون افكند و به غلامرضا گفت: از قول من به او بگو كه حق آمدن به منزل مرا ندارد! 🔹فرداى آن روز آقا سيدمصطفى در بيرونى منزل نشسته بود، آقاى قطب‏زاده وارد شد و به او سلام كرد، شهيد سلام او را پاسخ داد و روى خود را از او برگردانيد و پس از لحظه‏اى از جا برخاست و از مجلس بيرون رفت. اين برخورد قاطع و انعطاف‏ناپذير آن شهيد با آقاى قطب‏زاده براى بسيارى از افراد كه از ماهيت او آگاهى نداشتند شگفت‏آور بود و برخى نيز به حاج سيد مصطفى اعتراض مى‏كردند كه شما چگونه افراد را به حضور مى‏پذيريد و با آنان به گفتگو مى‏نشينيد، ليكن از پذيرش و گفتگو با آقاى قطب‏زاده سر باز مى‏زنيد؟ 🔸او پاسخ مى‏داد كه فرق يك ماركسيست با صادق قطب‏زاده، فرق و است. وقتى كه با يك ماركسيست روبه‏رو مى‏شوم مى‏دانم كه طرف حساب چكاره است اما در برخورد با افرادى مثل قطب‏زاده نمى‏دانم طرف حساب من كيست و چكاره است و از اين آمد و رفت چه نقشه‏اى در سر دارد، آنچه برايم مسلم است اين است كه قطب‏زاده و قطب‏زاده‏ها در راه نيستند و به روحانيت ايمان ندارند و خلاصه آدم‏هاى مرموزى به نظر مى‏آيند و لذا ترجيح مى‏دهم كه اصلاً از هرگونه تماس و مذاكرات با اينگونه افراد پرهيز كنم تا از شرّشان درامان باشم.»(نهضت امام خمینی ج2 ص591-590) ✳️پی‌نوشت: حوزه علمیه به عنوان مرکز تصمیم‌سازی و فرماندهی عمومی همواره مورد توجه بوده و هست. گرچه امروز نیز قطب‌زاده‌ها و در حوزه مقدسه قم حضور دارند اما نیز زنده‌اند و قطعا نخواهند گذاشت اهداف شوم لیبرال‌مسلک‌های منافق در قم و نظام اسلامی محقق شود و تاشناسایی و محاکمه و کوتاه کردن دست همه نفوذی‌ها به روشنگری‌های خود ادامه خواهند داد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢 مبارزه از زندان ✳️ولادت حضرت امام موسی کاظم علیه‌السلام 🔹« ائمه ما- عليهم السلام- كه همه‌شان كشته شدند، براى اين [بود] كه همه اينها مخالف با بودند. اگر امام‌هاى ما تو خانههايشان مى‌نشستند و عرض مىكنم، آن‌طورى كه اينها مى‌گويند ... مردم را دعوت مى‌كردند به و ؛ اين‌ها كه محترم بودند، روى سرشان مى‌گذاشتند آن‌ها ائمه ما را، لكن آنها مى‌ديدند هر يك از [ائمه] حالا كه نمى‌تواند لشكركشى كند، از باب اينكه مقتضياتش فراهم نيست، دارد زيرزمينى اينها را از بين مى‌برد اينها را مى‌گرفتند، حبس مى‌كردند. 🔸ده سال در حبس آنها بودند. براى نماز و روزه بود كه حبس كردند را؟ چون نماز مى‌خواند؟ چون روزه مى‌گرفت؟ چون مردم را دعوت مى‌كرد به [پيروى از] و ... [كه] شما برويد و با آنها بسازيد؟ هر چه آنها ظلم مى‌كنند شما حرف نزنيد؟! يا قضيه اين نبوده است آنها از باب اينكه مى‌ديدند اين خطرناك است براى دولت خطرناك است، براى قدرت‌ها اين‌ها خطرناك بوده‌اند براى اين‌ها؛ از اين جهت، اين طور شد كه آنها را حبس كردند، كشتند، [اذيت] كردند، تبعيد كردند.» (صحیفه ج4 ص21) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢ثروت؛ ابزار یا هدف؟ 🎙30تیر1398 در آستانه شهادت شهیدان رجایی و باهنر با و سایر دولت‌مردان دیدار داشتند و بیانات مهمی را در دو محور « » و « » داشتند. ایشان در بخش اقتصادی سخنان خود؛ پس از تبیین راه‌کارهای کلان کشور به هدف نبودن «ثروت» از دیدگاه اسلام اشاره کردند و فرمودند: 🔹« از نظر اسلام، صِرفِ ثروتمند شدن کشور، مطلوب نیست بلکه هدفِ پیشرفت اقتصادی، تأمین و ریشه کن کردن است وگرنه مانند کشورهای پیشرفته ای مثل می شویم که همچنان مشکلات عمیقی دارند.» ◀️این نکته ژرف و بسیار مهمی است که در وصیت‌نامه سیاسی-الهی امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف نیز تبیین شده است: 🔸« وصيت من به مجلس و شوراى نگهبان و و و شوراى قضايى آن است كه در مقابل احكام خداوند متعال خاضع بوده؛ و تحت تأثير تبليغات بى‏محتواى و قطب ملحد اشتراكى و كمونيستى واقع نشويد، و به مالكيت و سرمايه ‏هاى مشروع با حدود اسلامى احترام گذاريد، و به ملت اطمينان دهيد تا سرمايه‏ ها و فعاليتهاى سازنده به كار افتند و دولت و كشور را به خودكفايى و صنايع سبك و سنگين برسانند. 🔹و به ثروتمندان و پولداران مشروع وصيت مى‏كنم كه خود را به كار اندازيد و به فعاليت سازنده در مزارع و روستاها و كارخانه‏ ها برخيزيد كه اين خود است. 🔸و به همه در كوشش براى وصيت مى‏كنم كه خير دنيا و آخرت شماها رسيدگى به حال محرومان جامعه است كه در طول تاريخ ستمشاهى و خان خانى در رنج و زحمت بوده‏ اند. و چه نيكو است كه طبقات تمكن‌دار به طور داوطلب براى زاغه و چپرنشينان مسكن و رفاه تهيه كنند. و مطمئن باشند كه خير دنيا و آخرت در آن است. و از انصاف به دور است كه يكى بى‏خانمان و يكى داراى آپارتمان‌ها باشد.»(صحیفه ج21 ص445) ✳️از دیدگاه اسلام ثروت صرفا ابزاری برای پیش‌برد اهداف بندگی است و نه راهی برای برتری‌جویی. این نکته‌ای است که نظام سرمایه‌داری غرب و که در دایره جهانی شدن و می‌اندیشند توانایی درک و همراهی با آن را ندارند. امید است با بصیرت هرچه بیش‌تر؛ در عرصه اجرایی کشور فعال شود تا رشد حقیقی کشور و نابودی فقر و محرومیت را بیش از پیش مشاهده کنیم. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢دادستان دلسوز ⚫️به مناسبت شهادت شهید لاجوردی 🔆محمدعلی امانی فرزند مرحوم حاج سعید امانی، از یاران و همکاران می‌گوید: 🔹«یادم هست که فردی اظهار می‌کرد که است و در زندان هم بسیار بر این مسأله تأکید داشت. شهید لاجوردی به او می‌گفت که تو در واقع هستی و ظاهرا این ادعا را می‌کنی. شاهد بودم که حدودی دو ماه، ساعت‌ها پس از اتمام کارش در زندان می‌ماند و با او صحبت می‌کرد و همه ادله‌هایی را که به او ثابت می‌کرد که مسلمان است، برایش مطرح می‌ساخت و گاهی تا پاسی از شب با او صحبت می‌کرد. 🔸او پس از صحبت‌های زیادی که با شهید لاجوردی داشت، به این اعتقاد رسید که مسلمان است و شهادتین گفت. شهید لاجوردی تا زمانی که آن فرد به این اعتقاد نرسید، همه توانش را به کار گرفت تا او را به مسیر اصلی برگرداند و همه وقتش را می‌گذاشت و برایش هیچ فرقی نمی‌کرد که در موقعیت دادستانی هست یا جای دیگر، در دوره تصدی ، هر هفته برای زندانی‌ها مراسم مختلف مذهبی داشتیم.»(روزگار قائم‌مقامی ص178-177) ✳️پی‌نوشت: مدعیان آزادفکری از و همواره نظام را متهم می کنند به اینکه انحرافات عقیدتی و سیاسی را با عکس العمل سخت و خشونت بار پاسخ می دهد. اما تاریخ پرافتخار نظام اسلامی نشان داد که در کشور؛ لاجوردی‌ها را دارد که حتی برای مجرمان (ولو مجرمان امنیتی) نیز دلسوزی می کند و تلاش می کند با کار فکری-فرهنگی آنان را به مسیر صحیح بازگرداند. ◀️آری؛ جریان انقلابی لاجوردی ها را دارد و البته و به اصطلاح روشنفکر نیز را داشته که جواب انحرافات اجتماعی را با پونزچسبانی می دادند. جریانات و شبه روشنفکر بهتر است پیش از متهم نمودن ؛ تاریخ را مطالعه کند تا دانسته یا ندانسته خطاهای هم قطاران خود را به دیگران نسبت ندهد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
💢کوتاه در مورد عافیت‌طلبی‌های جریان غرب‌زده 🔹« ( از مسؤولین رضاخانی و عضو ) در سال 1316 بنا به فرمان در رأس هيأتى سفرى به كرد و در مرداد 1320 نيز از سوى رضاخان مأمور شد كه به امريكا سفر كند. 🔸او به همراه دكتر و بر آن شد كه از راه خراسان، زاهدان و هندوستان به سوى حركت كند. نامبردگان در سوم شهريور 1320 به مشهد رسيده بودند كه خبر هجوم به ايران و سقوط رژيم رضاخان را دريافت كردند؛ با اين وجود به مسافرت خود به سوى امريكا ادامه دادند و در آن روزگار سيه‏بارى كه ايران در اشغال بيگانگان بود و ملت ستمديدۀ ايران با گرسنگى و نادارى دست و پنجه نرم مى‏كردند و شمارى از شدت گرسنگى جان مى‏باختند، اللهيار صالح و همراهان او در زيستند تا اوضاع ايران آرام شد... 🔹اللهيار صالح آنگاه كه فرمان وزارت دارايى را از سوى محمدرضا پهلوى به وسيلۀ سفير ايران در امريكا دريافت كرد به ايران بازگشت.»(نهضت امام خمینی ج3 ص67) ✳️پی‌نوشت: کارنامه ؛ موسوم به در ایران نشان می‌دهد که سران آن برخلاف ادعاهای خوش‌جلوه‌شان نه بودند و نه . آن‌ها بر محور قدرت حرکت می‌کردند و گاه چکمه‌بوس رضاخان دیکتاتور بودند و گاه دست‌بوس فرزندش محمدرضا و در هنگام خطر نیز مردم خود را تنها می‌گذاشتند و در آمریکا مشغول زندگی خود می‌شدند و وقتی خون‌ها ریخته می‌شد و خطرها برطرف می‌شد به وطن بازمی‌گشتند و مسؤولیتی می‌گرفتند و تعیشی می‌کردند. ◀️غرب‌زدگان فعلی نیز فرزندان همان و شبه‌روشنفکران رضاخانی‌اند. کسانی که در اوج سر از دانشگاه‌های و درمی‌آورند و در کوران جنگ نهایتا سمتی در سازمان ملل و نهادهای بی‌خطر می‌گرفتند. ❇️کشور ما در چند دهه اخیر صحنه تقابل دو جریان عمده است: جریان راحت‌طلب غرب‌اندیش و جریان مسلمان، فداکار و وطن‌دوست. امید است با بصیرت هرچه بیش‌تر جریان دوم در عرصه‌های حساس تقنینی و اجرایی و... حضور یابد و پیشرفت اسلامی و ملی را بیش از پیش تضمین کند. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻🔻مقاله صوتی🔻🔻 ◀️از چاپ کتاب ماه‌هاست می‌گذرد و این کتاب که در حد امکان به تبلیغ ضمنی برای پرداخته است؛ از عناوین و بهره‌های مختلف دولتی بهره‌مند گشته است. ⬅️این کتاب که آکنده از تحریفات علیه امام خمینی قدس سره است تا کنون در دو نوبت توسط حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی نقد شده بود: 🔹مقاله اول نقد الف لام خمینی: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/486 🔹مقاله دوم نقد الف لام خمینی: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/487 🔹هم‌چنین شما می‌توانید فهرست بخشی از تحریفات و اشکالات این کتاب را با یادداشت زیر مشاهده کنید: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/417 📚اکنون؛ و در شماره اخیر فصل‌نامه علمی-تخصصی پانزده خرداد نیز این کتاب به بوته نقد گذاشته شده و بخش سوم از سلسله مقالات انتقادی رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی در این فصل‌نامه به چاپ رسیده است. 🏢بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-واحد قم نظر به اهمیت پیش‌گیری از تحریف سیره و اندیشه امام؛ مقاله اخیر را که به روشنگری در خصوص روابط نویسنده با دولت آقای ، و سایر ویژگی‌های پیدا و پنهان این کتاب می‌پردازد به صورت صوتی در اختیار مخاطبان قرار خواهد داد تا قدمی در راستای وظیفه حراست از مکتب و برداشته باشد. 🎙الف لام؛ خدمت یا خیانت/بخش سوم. حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی. فصلنامه تخصصی پانزده خرداد. شماره 59-58. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.