نقش آمریکا در فتنه96.pdf
340.8K
نقش ایالات متحده آمریکا در آشوبهای داخلی ایران؛ از 1396 تا 1401
مقام معظم رهبری:
🔹«بنده به صراحت میگویم این برنامهریزی کار آمریکا، کار رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی و دنبالهروهای آنها است. نشستند برنامهریزی کردند، برنامهریزی کردند. عمله و مزدوران و حقوق بگیران آنها و بعضی از ایرانیهای خائن هم که در بیرون از کشور هستند به اینها کمک کردند.
🔸بعضیها تا ما میگوییم فلان حادثه را دشمن خارجی ایجاد کرده، روی این کلمهی دشمن خارجی کأنه حساسیت دارند، تا میگوییم آقا این کار کار خارجیها بود، کار دشمنان خارجی بود، فوراً سینه سپر میکنند برای دفاع از سازمان جاسوسی آمریکا یا صهیونیستها؛ انواع تحلیل را، انواع لفاظیهای مغالطهآمیز را میکشند وسط برای این که اثبات کنند که نه پای خارجیها، دست خارجیها در این قضیه وجود نداشته.»(1401.7.11)
🔹غربزدگان داخلی و مدافعان سازمان سیا همواره در تلاش بودند دست آلوده و چهره کریه اربابان خود را در فتنههای گوناگون بپوشانند اما برای مشاهده جنایات آمریکا علیه ملت ایران نیازی به بازخوانی تاریخ صد سال گذشته نیست چه آنکه این رژیم منحوس در فتنههایی نظیر فتنه سال 1396 نقش آشکاری داشت و بازخوانی این نقش، مطمئنا دهان مدافعان و تطهیرکنندگان سازمان سیا و موساد را خواهد بست.
ضمیمه: مقاله «بازکاوی نقش امریکا در ایجاد آشوبهای کور دیماه96 بر اساس اطلاعات آشکار»،مقدمی شهیدانی، سهراب، حبیبی، حامد، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره 55، بهار 1397.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓12مهر1357
🔹آقایان صادق خلخالی، سیدکاظم نورمفیدی، سیدعلی اصغر دستغیب و محمدجواد حسینی رکنی_ روحانیان تبعید شده به بندر لنگه - در نامهای به امام به محاصره خانه ایشان در نجف به شدت اعتراض کردند. رونوشت این نامه به دولت عراق و سفارت آن کشور در تهران نیز فرستاده شد.
🔸در پی فشارها و محدودیتهای دولت عراق نسبت به امام، ایشان اعلام کردند قصد دارند از این کشور خارج شوند، لذا صبح امروز به همراه فرزند و چند نفر از علاقهمندانشان، نجف را به قصد کویت ترک کردند. در ساعت 15 با ورود به مرز صنوان، مقامات دولت کویت از دادن ویزای ورود به ایشان و همراهانشان خودداری و در نتیجه امام و همراهانش، صنوان را به قصد بندر بصره ترک کردند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج2، ص75
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فتواى تاريخى امام درباره عمليات پارتيزانى
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/105
🔹در تاريخ شهريورماه 47، يكى از عراقىها به نام #محمدصادق_فهمى كه با #جبهه_خلق_براى_آزادى_فلسطين كار مىكرد به حضور امام رسيد و پيشنهاد پشتيبانى امام از فداييان فلسطين را داد و در اين زمينه استفتايى تقديم داشت. امام كه از آغاز نهضت هيچگاه از مسأله فلسطين فارغ نبوده است و بخشى از قلب بزرگش را فلسطين اشغالشده ويژه خود ساخته است، از اين پيشنهاد با چهره گشاده و آغوش باز استقبال كرد. در پاسخ استفتايى كه در اين زمينه به عمل آمده بود و به عنوان «گروهى از فداييان فلسطين» امضا داشت، فتواى تاريخى و سازنده خود را صادر كرد و ضمن پشتيبانى از مبارزات مسلحانه مردم فلسطين «دادن زكات و ساير صدقات» را به فداييانى كه در راه آزادى فلسطينِ اشغالشده، پيكار مىكنند مجاز اعلام كرد.
🔸شايد در تاريخ اسلام و در #تاريخ_شيعه براى نخستين بار بود كه مجتهدى وارسته و مرجعى متعهد پرداخت زكات را به مسلمانان غيرشيعه اجازه مىداد و به پشتيبانى از پارتيزانها و #عمليات_پارتيزانى برمىخاست.
🔹اين فتواى تاريخى ميان امام و فداييان جان بركف فلسطين پيوندى ناگسستنى و جاذبهاى شگرف پديد آورد و بسيارى از فداييان و مقامات فلسطينى را به شناخت امام و نهضت اسلامى او در ايران واداشت. از طرف ديگر انديشه رفتن به پادگانها و اردوگاههاى سازمان آزاديبخش
فلسطين و پيوستن به پارتيزانهاى فلسطينى در بسيارى از جوانان مسلمان و مبارز ايران پديد آمد.
🔸اين فتواى تاريخساز، نه تنها عمليات پارتيزانى ملت فلسطين را تأييد و امضا كرد كه گام درخشان و جهشزايى بود كه در دگرگونى شيوۀ مبارزۀ ملت اسلام در ايران و ديگر كشورهاى اسلامى برداشته شد.
🔹البته امام خمينى در كتاب #تحريرالوسيله عمليات پارتيزانى و ديگر مبارزات تاكتيكى را بهطور كلى امضا كرده است؛ ليكن در اين فتواى تاريخى براى نخستين بار بهطور رسمى، جنگهاى چريكى و پارتيزانى را تأييد و دادن زكات و ديگر وجوه بريه به پارتيزانها را تأييد كرد.(نهضت امام خمینی، ج2، صص531-530)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴تشکیلات عظیم شیعه
▪️«در هیچ زمانی ارتباط شیعه و #گسترش_تشکیلاتی_شیعه در سرتاسر دنیای اسلام، مثل زمان #حضرت_جواد و #حضرت_هادی و #حضرت_عسکری نبوده است. وجود وکلا و نواب و همین داستانهایی که از حضرت هادی و حضرت عسکری نقل میکنند - که مثلا کسی پول آورد و امام معین کردند چه کاری صورت بگیرد- نشاندهنده این معناست.
▫️یعنی علیرغم محدود بودن این دو امام بزرگوار در #سامرا، و قبل از آنها هم حضرت جواد به نحوی، و #حضرت_رضا سلام الله علیه به نحوی، ارتباطات با مردم همینطور گسترش پیدا کرد. این ارتباطات، قبل از زمان حضرت رضا هم بوده. منتها آمدن حضرت به خراسان، تأثیر خیلی زیادی در این امر داشته است.»(مقام معظم رهبری، انسان ٢۵٠ ساله، حلقه دوم، ص ٣٨۶)
#امام_حسن_عسکری
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓13مهر1357
🔹آیتالله صدوقی با ارسال دو تلگراف جداگانه با امضای «جامعه روحانیت یزد» به سفارت عراق و سفارت کویت در تهران، انجام اقدامات و ایجاد محدودیتهای این دولتها را علیه امام خمینی محکوم کرد.
🔸در پی انتشار خبر هجرت امام از عراق، بعدازظهر امروز تظاهراتی در زنجان با شرکت بیش از 2 هزار نفر از دانش آموزان مدارس راهنمایی و دبیرستان برپا گردید و در ادامه حدود 20هزار نفر از مردم این شهر به حمایت از امام در خیابانهای شهر دست به تظاهرات زدند و کلیه مغازههای بازار و خیابانهای این شهر تعطیل شد.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج2، ص78
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اشتباه راهبردی آیتالله حکیم و سرنوشت تلخ ایشان
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/106
🔹آقاى حكيم كه از آن همه گستاخى و تجاوز رژيم عراق [علیه ایرانیان ساکن عراق] به ستوه آمده بود، بر آن شد براى به حركت در آوردن مردم #عراق به #بغداد هجرت كند. او در زمان عبدالسلام عارف نيز به عنوان اعتراض به اعمال آن رژيم به بغداد رفته بود و براى خروج از عراق تقاضاى گذرنامه كرده بود كه با واكنش رعدآسا و خروشآفرين مردم عراق و هجوم #عشاير و قبايل به بغداد و اعلام آمادگى آنان جهت انجام دستورات او همراه شد و موجب عقبنشينى دولت عراق گرديد.
🔸ليكن اين بار شرايط با آن زمان تفاوت كلى داشت، چون #رژيم_بعث_عراق اين بار، نخست از كوتاهدستى رهبران مردم استفاده كرد و شعارهاى كاذب خود را در سطح جامعه گستراند و ذهنيت جامعه را به نفع خود تغيير داد و ديگر اينكه با اعدامها، ترورها و انباشتن زندانها از مردم و انجام شكنجههاى توانفرسا و غير انسانى، نفسها را در سينهها خفه كرد. انگيزه اين هجرت صرفاً پشتيبانى از اطرافيان بازداشتشده و ايرانيان راندهشده از عراق بود و... اين انگيزه نمىتوانست ملت عراق را با آن همه ناآگاهى به قيام عليه رژيم بعث وادارد.
🔹رژيم #عبدالسلام_عارف دستنشانده ابرقدرتها نبود و به ابرقدرتها تكيه نداشت بلكه هماره توطئههايى از طرف ابرقدرتها براى برانداختن حكومت او در دست اجرا قرار داشت. ليكن رژيم بعث دستنشانده #استعمار_غرب و برخوردار از كمک همهجانبه ابرقدرتها بود؛ از اين رو، رفتن آقاى حكيم به #بغداد هيچگونه واكنشى در ميان مردم عراق ايجاد نكرد...
🔸توطئه عفلق و عفلقىها عليه #مرجعيت_شيعه مبنى بر متهم كردن آن به جاسوسى كه در خاطرات #حردان_تكريتى آمده است، رسماً عليه آقاى حكيم به مرحله اجرا در آمد و در تاريخ 3.19 كه نزديك يک هفته از هجرت او به بغداد مىگذشت ـ ناگهان رسانههاى گروهى عراق خبر جاسوسى #سيدمهدى_حكيم را اعلام داشت و يكى از طرفداران آقاى حكيم در تلويزيون ظاهر شد و به جاسوسى براى #ملامصطفى_بارزانى با همدستى سيدمهدى حكيم اعتراف كرد. اعترافى كه در زير شكنجههاى توانفرسا از او گرفته بودند...
🔸هنوز ساعتى از پخش خبر رسانههاى گروهى عراق مبنى بر جاسوسى سيدمهدى حكيم براى ملا مصطفى بارزانى نگذشته بود كه دژخيمان بعثى به اقامتگاه آقاى حكيم در بغداد يورش بردند و به بهانه دستگيرى پسر او خانه را زير و رو كردند و بدين وسيله نسبت به او و مقام مرجعيت اهانت و جسارت كردند.
🔹آنگاه آقاى حكيم را با يك كاميون نظامى از بغداد به كوفه بردند و در منزلى كه در آنجا داشت زير نظر و محاصره قرار دادند و تلفن منزل او را نيز قطع كردند و بدين ترتيب، ضربه سهمگين و جبرانناپذيرى بر او وارد ساختند...
🔸همزمان با انتقال آقاى حكيم از بغداد به كوفه، تظاهراتى از طرف #حزب_بعث_عراق در نجف ترتيب داده شد، در اين تظاهرات نمايشى، بعثىها به منزل آقاى حكيم در نجف حمله كردند و به در منزل سنگ و گل زدند و شعارهاى ننگين و اهانتبارى عليه او دادند.
🔹شگفتآور آنكه بسيارى از مردم عراق كه تا ديروز با احساسات شديد خود ماشين آقاى حكيم را از حركت باز مىداشتند و رفت و آمد را بر او دشوار مىساختند، در برابر اين تظاهرات بىشرمانه بعثىها و جسارتهايى كه به او كردند كوچکترين واكنشى از خود نشان ندادند و تماشاچى صحنه شدند.
🔸اين نوع برخورد مردم بر اثر ناآگاهى بود و ناآگاهى مردم به شيوه مرجعيت آقاى حكيم مربوط است. او با همه علم و تقوايى كه داشت، چنين مىانديشيد كه بايد با يک فتوا، كشور را دگرگون كرد و مانع كار دولتهاى خودكامه شد، غافل از آنكه هر زمان به گونهاى است.
🔹اگر دولتى با اتكا به #سازمانهاى_جاسوسى بر سر كارآيد، با شبكههاى گسترده خود، همه را زير نظر مىگيرد و امكان حركت فورى و سراسرى را از ميان مىبرد. اگر مردم عراق روشن شده بودند و بهتدريج با اعلاميه و سخنرانى به آنان جهت داده شده بود و از «اياماللّه»: عاشورا، #اربعين و بيست و هشتم صفر، جهت روشنگرى و انقلاب فكرى بهرهبردارى مىشد، بدانسان آقاى حكيم منزوى و خانهنشين نمىشد و ابتكار عمل از دست او بيرون نمىرفت.
🔸اينجاست كه به اصالت و ژرفايى #نهضت_امام_خمينى و بنيادى بودن راه و روش او در مرجعيت پى مىبريم كه معتقد است مردم تنها نيرو و لشكر ما هستند و از آنها بايد مردمى آگاه، با اراده و پولادين ساخت تا از همه مشكلات پيروزمندانه بيرون آمد؛ و اين در صورتى پديد مىآيد كه مرجع با مردم باشد، با مردم حرف بزند، سخنرانى كند، اعلاميه بدهد و بتدريج آنها را آماده سازد. اين است فرق شيوه امام و شيوه #حوزه_نجف ...(نهضت امام خمینی، ج2، صص569-566)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روزشمار انقلاب اسلامی
🗓14مهر1357
🔹در ساعت 14:20 به وقت محلی و 16:50 به وقت تهران، امام خمینی وارد #پاریس شدند و در دهکدهای نزدیک پاریس به نام #نوفللوشاتو در منزل یکی از طرفدارانشان اقامت گزیدند. خبر ورود امام به فرانسه، اولین بار توسط خبرگزاری فرانسه به جهان مخابره شد.
🔸بنابر گزارش روزنامه اطلاعات گروه کثیری از طرفداران امام در #کویت در اعتراض به مقامات و حکومت این کشور که مانع از ورود امام شده بودند، دست به تظاهرات زدند و با گمان اینکه امام همچنان در مرز کویت و عراق هستند، به سوی مرز عراق و کویت رهسپار شدند تا مأموران کویتی مانع از ورود حضرت امام به کویت نشوند.
🔹امام پس از اقامت در پاریس، اولین پیام خود را برای ملت ایران ارسال کردند. ایشان در این پیام با اشاره به وجود محدودیت در کشورهای اسلامی به منظور خدمت به ملت محروم و هجوم همه جانبه اجانب و وابستگان به آنان، اعلام کردند که به ناچار جوار مولی امیرالمومنین(ع) را ترک نموده و به سوی فرانسه پرواز کرده اند.
منبع: روزهای حماسه و نور، ج2، ص82-84
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
توطئه سفر بختیار به پاریس.pdf
623.7K
توطئه لیبرالها علیه انقلاب ملت ایران
بهبهانه سالروز ورود امام خمینی به تبعیدگاه سوم؛ فرانسه
🔹توطئه های بسیار فراوانی توسط امریکا و عوامل داخلی آن در روزهای آخر پیروزی انقلاب شکل گرفت تا از پیروزی انقلاب اسلامی جلوگیری گردد و شرایط لازم برای سرکوب آن به وجود آید. یکی از توطئهها مشغول کردن رهبران انقلاب به #مذاکرات_بیحاصل و به دست آوردن فرصت و آمادهسازی شرایط برای یک کودتای خونین توسط ژنرال #رابرت_هایزر و کشتار رهبران انقلاب و قتل عام مردم بود.
🔸سفر شاپور بختیار مدیر اجرایی #جبهه_ملی، به فرانسه برای ملاقات با امام یکی از حلقههای این توطئه بود. شاپور بختیار پس از مذاکرات فراوان با رهبران #جبهه_ملی، توسط ژنرال هایزر به جانشینی شاه برگزیده شده بود تا مأموریت او را انجام بدهد...
ضمیمه: مقاله «توطئه لیبرالهای ملیگرا برای ملاقات شاپور بختیار با امام در پاریس»، سیدمحمد هاشم پوریزدانپرست، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره34، زمستان 1391
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فرانسه و دروغ آزادی
نامه کمتر دیده شده مرحوم حاج احمد خمینی به همسرشان؛ از تبعیدگاه فرانسه/1
بهبهانه سالروز ورود امام خمینی به تبعیدگاه سوم
...از حال ما بخواهی همگی خوب هستیم؛ گوش به حرف روزنامهها و زید و عمرو نکن که میدانم نمیکنی، آقا بحمدالله خوب است و مشغول چه مشغولی. درست است که کارش زیاد است ولی مهیا هم شده است.
وضع ما اینجا معلوم نیست مرتب از طرف الیزه که آقا سر ما را کلاه گذاشتید و یک مرتبه در این دیار که نامش به آزادی همه جا را گرفته است، وارد شدی ولی آخر ما با ایران معاهدات اقتصادی داریم و سایر کشورها هم دست کمی از فرانسه ندارند، موجه وحشتشان شده است. مرزها را برای این پیرمرد نه تنها نگشودهاند که شديد كنترل میکنند. دیروز قرب دو هزار پسر و دختر در سالنی جمع شده بود از سراسر اروپا تا په سخنرانی امامشان گوش دهند که ناگهان نماینده ژیسکار ديستن با دستی لرزان که فکر میکرد وارد درباری میشود و از سادگی اوضاع تعجب کرده بود، از رفن ایشان با کمال احترام جلوگیری کردند.
میبینی که این غرب است که یک عمر است ما را به اسم آزادی بازی میداده. اینجا با شرق تنها این فرق را دارد که در اینجا با پنبه سر میبرند و در شرق با شمشير؛ ولى ماحصل یکی است. این مرد که برای نجات امتش لباس مرجعتش را در نجف کند و یک مرتبه با یک تصمیم محیرالعقول از نظر آخوندی، خود را با حصارهای تنیده از همه چیز غير از اسلام رهانید در فضایی خود را یافت که این بار دربانانش همه به دوشکشندگان پرچم آزاديند. او با دست لرزانش - که لرزشش این روزها بیشتر شده است - از فرودگاه بغداد پیامی برای مردمش که خود را جلوی گوله غرب و شرقی میدهند، فرستاد و در اعلامیهها نیز همچون همیشه میغرد که اگر قطعه قطعهام كنند، دست از کار نمیکشم.
ما در غرب، غريبیم؛ چرا که فکر میکردیم در اینجا چیزی را مییابیم که شرق فاقد آن است و آن آزادی است، شاید بیش از سیصد خبرنگار و فیلمبردار بر سر پیر مرد ريختهاند که همه بالاتفاق در این روزها نوشتهاند که هر چه هست زیر سر این یک مشت استخوان است و جلودار اینها بیش از ۱۰۰ پلیس فرانسه که به اسم محافظ چون نجف شديدا همه جا را کنترل
کردهاند و الحق که دنیایی است و پیرمرد به تمام اینها میخندد و معتقد است که همه کشک است و کسی به او هیچکاری ندارد و من هم به هر دو معتقد یعنی اعتقاد به طرفين دو ضد.(1)
امشب آقا محمود [بروجردی داماد امام] گفت که آمدهای تهران و همه رفتهاند قم و دیگر هیچ نگفت. آخر تو تنها آمدهای تهران که چی؟ آیا حسین طوری شده خودت خدای ناکرده بلایی سرت آمده؟ آقا محمود ساکت بود، امیدوارم که مواظبت کنند. خانم احساس ناراحتی و اظهار تنهایی کرده است، با اینکه وضعمان هيچ معلوم نیست و بناست اینجا را ترک کنیم با این وضع میخواهیم که این زن که زندگی پر ماجرایش دیدنی است را بیاوریم هر چه شد، شد. زنی که زندگیاش را بر برگ غربت نوشتهاند.
اوضاع اینجا: تیپها مختلف، عقايد متضاد، حرفها مترادف و محتوا و مفهوم در صورتی که ترادف در کلام باشد قهرا یکی است و ژستها مشترک، شکایات متناقض، و دین آری دین، دینِ یک بعدی، که حرکت رکوع را موج میداند که در نهایت شاه را بر میدارد!!(2)
اگر بگویی چه گل قشنگی است فریاد اعتراض که مردم زیر شکنجه اند(3) و من در این محیط مسمومیتم قطعی و قهری است، اکثرا با شور و شوقي و کثیرا بیاطلاع و تک توکهایی که مطلب دستشان است خیلی ناکس(4) و فهیم
و اما محيط غرب همه سگ باز و اگر راستش را بخواهی همهی سگها آدم باز. و منزل ما سه اتاق دارد یکی برای آقا و یک اتاق
1/2x1/5
پرای من که درش توی اتاق آقا باز میشود و اگر احتیاجی شود، درها صدا دار و من [برای رعایت حال آقا] از پنجره به حیاط میروم و باید مواظب باشم که افسر روبروییم تیرم نزند به عنوان یک تروریست!! میبینی که چه شلم شوربایی است! در اتاقی دیگر ۱۰ نفر میخوابند که در اتاق آقا توی اون باز میشود یعنی من اگر بخواهم بیرون بروم باید از اطاقم برم توی اطاق آقا از آنجا باید برم توی اطاق ده نفری [ و در آن اطاق ده نفری] همه تا قبل از خواب وزير و وکیل مملکت آینده!! و بر سر رئیسجمهور این ملک دعوا، همین حالا یاد حرف جلال افتادم که میگوید روشنفکران ما از هر چهار نفر دور میز یک رئیس جمهور! الحق همین طور است. همین الان نماينده ابو عمار آمده است که ياسر گفته است که این مردی که میگوید من فرودگاه به فرودگاه میروم تا حرفم را بزنم باید بیاید اینجا تا به این عربها شجاعت را یاد دهد، گمانم خیال دارد آقا آنجاها شهید شود من که نیستم!! ...(از غربت غرب تا رحمت انقلاب اسلامی، فصلنامه پانزده خرداد، شماره2، زمستان 1383)
توضیحات نامه در ادامه...
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
خاطرات پاریس حاج احمد آقا.pdf
203K
نامه کمتر دیده شده مرحوم حاج احمد خمینی به همسرشان؛ از تبعیدگاه فرانسه/2
متن نامه
توضیحات:
1. منظور مرحوم حاج احمد خمینی این است که ایشان از یکسو به اطمینانی که حضرت امام میداده آگاهی و ایمان داشت و از سوی دیگر در برابر عشقی که به امام داشت و با آگاهی که از حجم دشمنیها و توطئههای مخالفین داشته است، نسبت به احتمال هرگونه اتفاق سوئی نگران بوده است.
2. اشاره به برداشت رایج و منفی متحجرین از اسلام که با مبارزه با شاه و بیدادگری مخالف بوده و معتقد بودند فقط باید دعا کرد و نماز خواند.
3. اشاره به افراطیگریها و روحیات نامتعادلی که در اوایل انقلاب تحت تأثیر روحیه انقلابیگری بر بسیاری از انقلابیون بهویژه جوانان در آن ایام دارد که همه چیز را حتی مسائل ذوقی و احساسی و عرفانی از دریچه برخورد انقلابی مینگریستند.
4. اشاره به سیاستبازانی که برای عقب نماندن از قافله انقلاب و بهرهبرداریهای بعدی در نوفللوشاتو گرد آمده بودند، چهرههایی همچون بنیصدر و قطبزاده و همفکرانشان از لیبرالها و ملیگرایان و دیگران...
ضمیمه: مقاله «از غربت غرب تا رحمت انقلاب اسلامی؛ یادی از یادگار امام»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره2، زمستان 1383
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴دروغ ابراهیم یزدی توسط امام تکذیب شد!
🔻آیا ابراهیم یزدی در سفر امام به پاریس نقشی داشت؟
🔹تحریف نهضت امام خمینی (ره) از زمان حیات ایشان آغاز شده بود و کسانی که به دنبال احراز مناصب مختلف بودند میدانستند بدون اینکه خود را از یاران نزدیک امام جا بزنند به جایگاههای سیاسی حساس دست نخواهند یافت.
🔸یکی از #تحریفات_آشکار در تاریخ انقلاب اسلامی که بارها و بارها تکذیب شده؛ ادعای #ابراهیم_یزدی مبنی بر نقش وی در انتخاب #پاریس به عنوان تبعیدگاه سوم امام خمینی بود اما در مقابل امام خمینی قدس سره الشریف این ادعا را با صراحت رد میکنند.
🔹ایشان «حفظ جان یاران از تعرض #عوامل_حکومتی_عراق» را یکی از علل و عوامل خروج از عراق و حرکت به سمت #کویت، برمیشمارد و تصریح میکند که ابتدا تصمیم به حضور در کویت نیز به صورت موقّتی بوده تا بعداً به یکی از کشورهای اسلامی مهاجرت کنند امّا پس از برخورد دولت کویت، و احتمال بروز برخوردها و محدودیّتهای مشابه در سایر دول اسلامی، تصمیم به سفر به پاریس گرفتهاند. البته امام (ره) تأکید میکند که این تصمیم «بدون هیچ فکر و سابقه ذهنی» بوده و آن را ناشی از اراده و تقدیر الهی بر شمرده است.
🔸ایشان همچنین در بیانات خود، تصریح میکند که تا انتخاب محل جدید، موقتّاً به #فرانسه سفر کرده بودند و در جای دیگر بر این معنا تأکید میکنند که « ما هیچ بنا نداشتیم كه به پاریس برویم.»
🔹همان گونه که میبینید، در کلمات امام خمینی (ره) هیچ اشارهای به تأثیرگذاری ایرانیان مقیم فرانسه بر مهاجرت ایشان به آن جا، به چشم نمیخورد! با این وجود، برخی از چهرههای سیاسی (مانند دکتر ابراهیم یزدی) ادّعا کردهاند که طرح مهاجرت به پاریس را آنها مطرح کردهاند.
🔸ابراهیم یزدی در خاطراتش چنین مینویسد:
«در آخرین مرحله نیز، هنگامی که توافق سه دولت ایران، عراق و آمریکا برای خاموش کردن صدای خمینی، موجب شد که ایشان تصمیم به ترک عراق بگیرند، توسط آقای #دعایی از من خواستند که به ایشان بپیوندم. مورّخان و تحلیلگران #تاریخ_انقلاب گفته و نوشتهاند که اگر من به #نجف نمیرفتم و آقای خمینی را همراهی نمیکردم، و اگر دولت کویت مانع ورود آقای خمینی و همراهانش به کویت نمیشد،.... جنبش به احتمال زیاد در همان سطح محدود ملّی باقی میماند. یکی از دستاوردهای این ارتباط سازمانیافته، سفر آقای خمینی به پاریس بود.
🔹یزدی در جای دیگر، ابتکار سفر به پاریس را از خود معرّفی میکند و مینویسد:
«حاج احمد آقا گفتند که آقا با پیشنهاد شما برای سفر به پاریس موافقت کردهاند...بعد از آن که آقای خمینی پیشنهاد سفر به پاریس را پذیرفتند، در مورد جوّ سیاسی ایرانیان مقیم پاریس صحبت شد.»
🔸او در جای دیگر در تاریخ ٨۵/١١/٢٢ در گفتگو با #آفتاب، همین مدّعا را مطرح میکند و میگوید:
«[بعد از بازگشت از مرز کویت]، در #هتل_بصره بود که ایشان [امام] به من گفتند: من نظر تو را در باره رفتن به پاریس پذیرفتم. امّا به این شرط که وابسته به گروهی نباشم و در خانه کسی وارد نشویم.»
🔹این قبیل مدّعاهای غیرمستند جناب دکتر یزدی تا کنون از سوی افراد مختلف رد شده است که از آن جمله میتوان به مرحوم #فردوسیپور و #سیّداحمد_خمینی (به عنوان دو تن از همراهان امام در سفر به پاریس) اشاره کرد. امّامهمتر از همه، بیانِ صریحِ امام خمینی (ره) در وصیتنامه الهی-سیاسیشان است که به منظور جلوگیری از سوء استفاده از این موضوع، همه ادّعاهای دروغ در مورد اثرگذاری اطرافیان(غیر از سیّداحمد) در سفر به پاریس را رد میکند و چنین میفرماید:
🔸«از قرار مذكور، بعضی ها ادّعا كردهاند كه رفتن من به پاریس به وسیله آنان بوده، این دروغ است. من پس از برگرداندنم از كویت، با مشورت احمد پاریس را انتخاب نمودم، زیرا در كشورهاى اسلامى احتمال راه ندادن بود؛ آنان تحت نفوذ شاه بودند ولى پاریس این احتمال نبود.» (نقدی بر مدخل امام خمینی در دایرة المعارف تشیع، ص ١٣٣-١٣٠)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
یادداشت ویژه آیتالله سیدمصطفی خمینی در مورد برخورد رژیم بعث با آیتالله حکیم
نهضتخوانی؛ بازخوانی گزیدهای از کتاب نهضت امام خمینی/107
🔸شهید آیتالله #سيدمصطفى_خمينى در يادداشتهاى خود، ماجراى آقاى حكيم را چنين بازگو كرده است:
🔹 ... دولت وقت #عراق كه بسيار خبيث و بدبخت و به غايت دور از اساس اسلام است و متمايل به چپ مىباشد، با كمال دقت مشغول ريشهكن كردن او بودند.
🔸يک آنكه در ابتداى حكومت، رئيس جمهور وقت [احمد حسن البکر] به منزل شخصى ايشان رفت و اظهار كرد كه آقا مناسب است حكومت #ايران را نصيحت كند كه با ما چنين سوء رفتار نداشته باشد و آقازاده آقا كه در مجلس بوده دفاع از حكومت ايران كرده و اينكه شماها با ايران چه كرديد كه ايران با شما بكند.
🔹و غافل از آنكه آمدن او و اين صحبتهايشان به خاطر آلوده كردن #افكار_عمومى_ملت بود كه آقا با دولت ايران ... رابطه بهخصوص دارد كه بايد ميان دو دولت ميانجيگرى كند، ايرانى كه ملت عراق به خون آن تشنه است، ايرانى كه به عنوان #يهودى و #طرفدار_يهود در بين افراد عرب و عربزبان بسيار بدسابقه و كفرمآب است.
🔸و غافل از آنكه مردم مىنشينند و مىگويند كه رئيس وقت كه خدمت شخص (منزل) آقا رفتند، آقا براى بهبود وضع شيعيان از او چه خواسته و چه گفته و مقاصد خودشان را چرا به آنان در مقابل بعضى باجها، تحميل نكردند....
🔹با در نظر گرفتن اين جهات و يك جهت ديگر كه دولت عراق پيش آورد آقا را غافل كردند و به عنوان طرفدار عجم در عراق معرفى نمودند؛ و آن اين بود كه حمله كردند به ايرانىها كه در عراق هستند و آنها را تسخير كردند و كتک زدند و اذيت نمودند و روحانيت را تحت فشار قرار دادند... بعد ايشان هم به عنوان اعتراض از #كربلا، كه در ايام صفر بود و اربعين، مراجعت به نجف كرده و آن دولت قلدر بىانصاف، به مجرد ورود آقا به #نجف دست از زشتكارىهاى خود برداشت و با اين عمل كوچک به مردم #نجف اعلام كرد كه آقا طرفدار عجم است و با اين دسيسهكارىها ملت عراق را از ايشان جدا كردند، و جدا بودند، و اسباب سابق كافى بود كه رشته ناگسستنى تقليد گسيخته شده باشد و بىاثر بماند، آنقدر بين مردم و او جدايى افتاد كه در كوچه شنيده شد كه گفته شده: سيدمحسن طلع عجمى؛ يعنى سيد محسن عجم شده.
🔸نگارنده كه خوب اين قصهها را مىفهميد و از دسيسهها مطلع شد و از پيش هم به خاطر داشت، رفت خدمت آقا و موضوع سوءنظر را تذكر داد كه بلكه معظمٌله از اين رفتار منصرف شوند.
🔹البته من در نظر داشتم كه گذشته از اينكه ايشان از مرگ حتمى در اجتماع عراق نجات پيدا كنند، از خرده اشكالاتى كه متوجه ايشان از قديم الايام بوده رها شوند و تزكيه و تطهير نسبى پيدا كنند و در نتيجه مىتوان به مقصود واقعى و اصلى كه مبارزه با حكومت وقت ايران بود نايل شد و در اين صف آقا را هم علمدار معرفى كرده باشيم. بدين منظور خدمتش عرض كردم: آنچه به نظر مىرسد و من فكر مىكنم و شما بايد احتمال بدهيد، آن است كه دولت عراق مىخواهد شما را از نظر جامعه عرب عراق ساقط كند و طرفدار عجم معرفى نمايد تا بتواند در وقتش شما را بكوبد. مناسب است كه در كارها دقتى بيشترى كنند.
🔸اين پيشنهاد از من در آن وقت بسيار زننده بود و از نظرى هم خطرناک، چه آنكه اگر آقايان ايرانى مطلع مىشدند لبه تيز شمشير برنده خويش را براى نابودى مخلص به كار مىبردند ولى در عين حال من فكر كردم اين كار لازم است و لابد كسانى از من بعداً يا در همان مجلس خواهند سؤال كرد كه بايد چه كرد در اين حوادث، و من مىخواستم حل اين مشكله در شروع به مبارزه با حكومت ايران تذكر دهم ولى قضاى الهى بر آن شد كه به فكر چارهجويى نيفتادند و اصولاً هم نمىتوانستند و يا نمىشد كه در آن اوان با دولت و حكومت ايران شروع به مبارزه كنند.
🔹ولى پيشنهاد مرا خيلى ترتيب اثر ندادند و آن شد كه شنيديد و فهميدههاى عراق از رفتار ايشان به خاطر اين پيشامدها كه گذشت دل خوشى نداشته و آخرالامر ابتلا به #خانهنشينى و گوشهگيرى پيدا كرد و در همان اوقات حضرت آقاى والد در ملاقاتش با او تذكر داد كه اين قبيل حوادث هم در ايران پيش مىآمد ولى من فكر مىكنم كه اين گوشهگيرى چندان صحيح نباشد، گرچه ممكن است از نظر شما و وضع خودتان صحيح باشد، ايشان هم در جواب گفته بودند كه من فعلاً پيش از اينكه به عنوان انزجار از حكومت كنارهگيرى كنم (وظيفهاى) نمىدانم.
🔸بالاخره در آن سنين از عمر و اين فشار، البته اين سنخ اشخاص از پاى در خواهند آمد تا آنكه در ماه ربيعالاول 90 دار فانى را وداع فرمودند. غفراللّه له و لنا و للمؤمنين و المؤمنات فى يومالحساب انشاءاللّه تعالى. (نهضت امام خمینی، ج2، صص572-571)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db