.
دارند توی گروههای کتابخوانی لیستهای بلندبالایی از آنچه در سال ۱۴۰۱ خواندهاند، منتشر میکنند. من هم دلم میخواهد بنویسم چه خواندم و چقدر؛ اما یادم میآید روزی به ده کتاب الکترونیک و فیزیکی نوکزدهام. ضرب و جمع در روز و ماه و سال از حوصلهام خارج است.
دلم میخواهد فقط از دو تغییر بزرگ امسال در انتخاب کتابهایم بنویسم. امسال هم به کتابهای فلسفی روی آوردم هم با مثنوی بیشتر از باقی متون کهن دمخور شدم. فلسفه انسداد ذهنیام را برطرف کرد و یادم داد بیشتر تامل کنم.
مثنوی طبع هنریام را تعدیل کرد و در مقام ناصح امینی بود برایم. دیشب در آخرین جلسه مثنویخوانی سال ۱۴۰۱ رسیده بودیم به ابیاتی از زبان شیر و نخجیران. نخجیران آدمهای بیارادهای بودند که قدمی برای خواستههایشان برنمیداشتند و تنها توکل پیشه میکنند. شیر اما نمایندهای از آدمهای همیشه در مسیر و متوکل است.
آنهایی که آنقدر تلاش میکنند تا بالاخره معرفت به دل و دیدههایشان رخنه میکند. میمانند و رنج میکشند تا بالاخره به حرکتشان برکت بدهند. برای امسال و سالهای بعدتر از صمیم قلب از خداوند خواستم کاهلی نکنم و از نخجیریبودن دوری کنم. نمیدانم مستحق آن پاداشها و اشارتهای شیرصفتان خواهم بود یا نه؛ اما فکرکردن بهش هم برایم نصفالعیش است.
چون اشارتهاش را بر جان نهی
در وفای آن اشارت جان دهی
پس اشارتهاش اسرارت دهد
بار بر دارد ز تو، كارت دهد🌱
#اشارت
@chiiiiimeh
.
.
زهرا یاد گرفته شال سرش بکنه.(همیشه روسری میبست) هیچی دیگه صبح تا حالا جلوی آیینه است. هی اینورش یه سوزن میزنه اون طرفش رو صاف میکنه.
#آخ_مادرجان
.
.
حاجیجون، دمدماى سال تحویل رسیدیم کنارت. من و بچهها از ذوق دیدنت ضربان قلبمون دوبلهسوبله میزد. خُب حق بده بهمون اولین بارمون بود. وایسادیم توی صف آدمایی که دُچارت شدن. سبزه و تخممرغ رنگی برات آوردیم. رفیقفابم فاطمه مظهری هم اومده بود ببینتت. همدیگرو بغلم کردیم و از اینکه کنارتیم چشامون خیسِخالی شد. بعد از سالتحویل شربت زعفرانِ تگری بهمون تعارف کردی. تو که اینقدر گشادهدستی، میشه خودت بهار رو هُل بدی سمتمون؟!
#کرمان
@chiiiiimeh
.
همین حالا کتاب نه آبی نه خاکی را تمام کردم. هدیه ماراتنکتابم بود از طرف حوراسادات. برایم با اسنپ فرستاد و قسمت بود توی سفر بخوانمش. کتاب دفترچهخاطرات پسرجوانی بود که روزنوشتهایش در جبهه را مینوشت. از همان اولین صفحات با کتاب خوگرفتم و تا انتها شیفتهی فرم و محتوای کتاب شدم. چقدر به موقع خواندمش. از دل برآمده بود و بر دل نشست. قلبم را از غبار و جرم این چندوقت پاک کرد. یک تکه از کتاب را برایتان میگذارم اینجا به یادگار.
حسین را که از خط برگشته، دیدم و بوسیدم. مراقب بودم دست روی زخم ترکشش نگذارم.
گفتم: حال زخمت چطوره؟
گفت: جای این پنجه گربه رو میگی؟
@chiiiiimeh
.
هدایت شده از مجله مجازی واو
کریسمس و ولنتاین برای شما
عید نوروز برای ما 📝
✍️ فاطمهسادات شهروش
🔷 پستههای باغ پدربزرگم را با کمک یکدیگر میچیدیم. زمستان که میشد با همان پستهها و این بار با کمک خالهها و عروسها دور هم جمع میشدیم برای پختن شیرینی عید. کدبانوهای شهرمان از خریدن شیرینی آماده از قنادی ابا داشتند. شیرینیهای قنادی حاضر و آماده بودند و هیچوقت در اثر فراموشی ما در فر نمیسوختند؛ ولی با بازشدن پایشان به خانهها، فرصت این دورهمیهای خانوادگی قبل عید از ما گرفته میشد. دانههای تسبیح تا با نخ به هم وصل نشوند، اعتباری ندارند. فردیت هر کدام از ما نیز انگار با کمک این پستهها به هم پیوند میخورد. پستههایی که با همهی کوچکیشان نخ تسبیح تحکیم روابطمان بودند و ما را به هم نزدیکتر میکردند.
🔶 هویت ملی ما ترکیبی از هویت ایرانی و اسلامی است. هرکدام از این هویتها در صورت تعارض با یکدیگر اثر هم را کمرنگ کرده و حتی میتوانند باعث شکاف در جامعه شوند. حال اگر این هویتها یکدیگر را تقویت و در راستای همافزایی هم حرکت کنند، هویت ملی بیش از پیش تقویت شده و موجب وحدت هرچه بیشتر افراد و قشرهای جامعه میشود؛ وحدتی که در دنیای امروز یکی از اصلهای مهم برای بقای یک کشور بهشمار میرود. رسم دیدوبازدید نوروزی در هویت ایرانی بدونشک همسوترین کار با سفارش اسلام به صلهی رحم و دیدار با خویشاوندان است.
🔷 این روزها که کاروبار مغازههای فروش شیرینیهای سنتی در شهرها سکه شده و قالبهای شیرینی در پستوی خانهها خاک میخورد، زنگ خطر کمرنگشدن توجه به هویت ایرانی و اسلامی به صدا درآمده است. در آن روزگار کسی از مراحل تهیهی شیرینی در خانه عکاسی و سپس منتشر نمیکرد، ولی این روزها با بازشدن مویرگی پای هویت غربی، شاهد پستهای اینستاگرامی از شیرینیهایی هستیم که روی فر خانگی را به خود ندیدهاند و همچون سایر غذاهای فستفودی، بیرون از خانه تهیه شدهاند. این نفوذ گاهی حتی پررنگتر شده و شاهد بزرگداشت مناسبتهایی چون کریسمس و ولنتاین هستیم که هیچ جایی در هویت ایرانی و اسلامی ما ندارند.
🔶 در مواقعی که گسترش رسانهها و بهدنبال آن ترویج هویت غربی باعث ایجاد شکاف بین هویت ایرانی و اسلامی ما میشود؛ زندهکردن سنتهای سادهای چون شیرینیپزی خانگی، مانند چوب جادویی عمل میکند که دلها را به یکدیگر نزدیکتر کرده و جامعهی ایرانی را به روزگار وصل خویش بازمیگرداند.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
.
ابتدا باید یک مسئله را برایتان توضیح بدهم. و بعدتر چیزی به شما ۳۵۳ عضو کانال شخصیام بگویم تا در جریان قرار بگیرید. من و همسرم و سهتا بچههایمان برای یک سفرتبلیغی آمدهایم بندرلنگه. بندری که در یکی از شهرستانهای استان هرمزگان در کرانه خلیجفارس واقع شده است.
ماه رمضان، همسرم در یکی از حسینیهها و مساجد شهر منبر دارد و ما همراهش هستیم. فیلمها، تصاویر، صوتها و اتفاقاتی که تا یک ماه آینده در این کانال منتشر خواهم کرد، مربوط به سفر خانوادگی ما به این شهر زیبا و منحصربهفرد است.
#رمضان
@chiiiiimeh
.
.
من هیچوقت آدم از خودگذشته و جهادی نبودهام، برعکس همسرم. از آن آدمهایی که بتوانند با هر شرایط و سختی کنار بیایند و به فکر اهداف متعالی باشند. همسرم توی این سالها به شهرها و کشورهای زیادی سفر میکرد که من و بچهها به خاطر مدرسه، شرایط اقلیمی، ویزا و نبود امکانات قم میماندیم.حالا که بچهها از آبو گل درآمدهاند، دلم قرصتر شده به همراهی.
ماه رمضان امسال به شهرساحلی بندرلنگه دعوت شدیم. اهالی بندرلنگه بین امارات، بحرین و کشورهای خلیج در رفتوآمدند. یک پایشان اینجاست و یک پایشان آنجا. تاجرند، صیادی میکنند و خیلیهایشان نجّارند. برای همین اسم مسجد و حسینهای که در آن مستقر شدهایم، «حسینیه حداد هیئت مذهبی محله بحرینی بندرلنگه» است.
۷۰درصد مردم شهر شیعه هستند و مابقی سنی. ما توی سوئیت کوچکی چسبیده به حسینیه زندگی میکنیم. برخلاف تصورم از جنوب، هوا بهاری و دلچسب است. شبها باد هم میآید و هوا خنکتر میشود. ماه رمضان، مردم اینجا سیستم شبوروزشان را برعکس میکنند تا راحتتر از پس روزهگرفتن بربیایند، شبها بیدارند و روزها خواب.
هنوز با آدمهای زیادی آشنا نشدهام؛ اما همه چیز برایم شبیه یک مکاشفه بهاری است. سعی میکنم روزی یک برش از سفرمان را برایتان روایت کنم و با هشتگ یَمّ توی همین کانالِ جمعوجور و بسیار عزیزم ثبت کنم. یَمّ یکی از اسمهای عربی دریاست که توی دهان محلیها بسی خوشآهنگ ادا میشود. فردا از دریا، زنها، نخلها، کُنارها، حاجطاهر و عمومَمَّد بیشتر برایتان میگویم.
#یَمّ
#اول
.
8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
علىالحساب فیلم کوتاهی که از دریا گرفتهام را ببینید تا بساط افطار را آماده کنم و متن امروز را بنویسم.
🔅زنهای بندری به جای اینکه از هم بپرسند:«کی آشپزی میکنی؟»
میگویند: «کی دوروبر آشپزی میری؟»
@chiiiiimeh
.
.
از حسینیه حداد تا دریا دوسهدقیقه بیشتر راه نیست. هر جای شهر که باشی تا سرت را بچرخانی چشمهایت آبی میشوند. رنگ دریای اینجا شبیه هیچ دریای دیگری نیست، یک نوع آبیِشفاف و شیشهای منحصربهفرد. انگار جامی بلورین پر شده باشد از تورماهیگری، قایق، لنج، اسکله و کشتی. کشتیهایی که دنیا را دور میزنند و باز برمیگردند بندرلنگه.
دلم میخواهد همینجا مدتی فراموشی بگیرم یا زمان را متوقف کنم. ناخودآگاه همه چیز را توی ذهنم با دریای شمال مقایسه میکنم. مثل این است که فیل و فنجان را یکی کرده باشم. اینجا همه چیز قشنگتر است جز آب گِلآلودی که در حاشیه دریاست. شنها برقبرقیند، مُدل جزرومد فرق دارد،کَف و حبابها هم جور دیگری است. انگار کسی روی همه چیز یک پودر نقرهای درخشان پاشیده باشد.
من چند مدل صدف بیشتر ندیده بودم اما اینجا بینهایت صدف و گوشماهی رنگارنگ دارد. صدف صورتی، سبز، زرد، خاکستری، قهوهای، سفید با رگههای نارنجی و حنایی. هر بار که موجی به ساحل میخورد یا نسیم نازکی صورتم را لمس میکند، ابیات مثنوی توی سرم دور میخورند. دریا یکی از رمزهای مولاناست. نماد و تجسم بیکرانگی، بالندگی و فراروندگی.
دریا هم در داستانهای مولانا آمده هم در تمثیلهای اخلاقی و عرفانی نشاندهنده صفات کمالی است. یک جایی مولانا از آبگِلآلود میگوید که امیدش به رحمت و بخشندگی دریاست برای پاک شدن، برای راه پیداکردن به بیکرانگی. مثل همین آبهای پرخزهی گِلآلود که توی فیلم برایتان گرفتهام. شبیه من که امیدم در این سیروز از ماه مبارک به بحر رحمت خداوند است.
آبِ ما مَحْبوسِ گِلْ ماندهست هین
بَحْرِ رَحمَت جَذْب کُن ما را زِ طین
#یَمّ
#دوم
@chiiiiimeh
.