دولت قوی
⭕️بیژن عبدالکریمی: شاهد رشد و نیرومندی جوانان گفتمان انقلاب در دفاع از ارزشهای انقلاب و جبهه مقاومت
سخنان قابلتأمل دکتر بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه، که از منتقدان برخی سیاستهای فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی است، اما معاند نبوده و روحیهای آزاداندیش دارد.
موضعگیریهای اخیر آقای دکتر بیژن عبدالکریمی را به طور کلی مثبت ارزیابی میکنم.
ایشان مرز خود را از جریانهای برانداز و روشنفکرانی که هیچ درک درستی از انقلاب اسلامی ندارند، جدا کردهاند.
این تغییر در موضعگیری به نظر بنده ناشی از روش حکیمانه و روشنگرانۀ رهبر معظم انقلاب دربارهی تاریخی که با انقلاب اسلامی پیش آمده میباشد است. کسانی که در میدان تفکر قرار دارند، نمیتوانند موضعگیریهای مانند برخی از روشنفکران را داشته باشند و باید از جریاناتی که در تضاد با انقلاب اسلامی هستند، فاصله بگیرند.
ما نیز مانند آقای عبدالکریمی نسبت به برخی از افکار و جریانهای داخلی نقد و انتقاد داریم، اما در عین حال از شخصیتهایی که تفکر و تعمق در مسائل را مد نظر دارند، نباید بیتوجه گذشت. به عبارت دیگر، موضع انتقادی آقای عبدالکریمی به معنای این نیست که تمامی انتقادهای ایشان با سایر جریانات مشابه است، بلکه ایشان در راستای درک درست از انقلاب و وفاداری به گفتمان آن اشکالات خود را بیان میکنند.
برخی از اهل علم و اندیشه که تا دیروز بیطرف، خنثی و ساکت یا معاند بودند، امروزه از گفتمان انقلاب اسلامی دفاع و حمایت میکنند. بالاتر از آن، آنها به نظام استکبار که در رأس آن آمریکا است و نیز جریانهای برانداز نظام حمله میکنند. علت این تغییر موضع را میتوان در تأثیر سخنان و آموزههای رهبر انقلاب و همچنین درک عمیقتر امثال آقای عبدالکریمی از انقلاب اسلامی دانست.
تذکر این نکته ضروری است که بنده به مجموعهی بینش استاد عبدالکریمی نسبت به انقلاب اسلامی نقد اساسی دارم و ظاهراً ایشان نتوانستند به ماهیت ضدتوسعهبودن انقلاب (توسعه بهمعنای غربی آن) پی ببرند اما عرض کردم که در عین مواجه انتقادی، نباید از شخصیتهایی که تفکر و تعمق در مسائل را مد نظر دارند، بیتوجه گذشت. ضمناً موضع انتقادی آقای عبدالکریمی، تخاصمی و غرضورزانه نیست، بلکه ایشان یاریگرانه و در راستای وفاداری به گفتمان انقلاب انتقادات خود را مطرح میکنند.
🆔@dolat_qavi
⭕️جمهوری اسلامی؛ #تهدیدی وجودی برای نظم جهانی مدرن
🔰حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله
♦️وقتی تفکر اسلامی و پایهی اسلامی به مرحلهی عمل رسید و بنا شد نظام حکومتی تشکیل دهد، این با خطکشیها و محاسبات رایج نظم مادی جهان ناسازگاری خواهد داشت؛ این چیز قهری و طبیعی است. هر قدر هم ما ظواهر سیاسی را درست کنیم و تنشزدایی و امثال آن را مطرح کنیم، مشکل اساسی آنها را از بین نمیبرد.
این را هم میدانند که این نظم نوین اسلامی منحصر به یک کشور نخواهد ماند؛ چون جامعهی اسلامی یک جامعهی بزرگ است. الآن تقریباً یک و نیم میلیارد نفر جمعیت مسلمانان است و دهها کشور اسلامی وجود دارد؛ همهی اینها در اصول و مبانی با جمهوری اسلامی مشترکند. اهواء و عواطف ملتها طرفدار جمهوری اسلامی است - اینها را میدانند - و میدانند که اگر این نظام توانست خود را از زیر بار مشکلات خلاص کند و سر بکشد و صدای خودش را به دنیا برساند، آنوقت این الگو در نقاط دیگری از جهان هم - که برای آنها بسیار مهم است - تأثیراتی برخلاف میل آنها خواهد گذاشت.
📕بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، 1383/12/27
🔗پینوشت: تحقق تفکر اسلامی در قالب نظام حکومتی اسلامی به معنای ایجاد نظم جدیدی است که با نظم مدرن و مادی جهان مغایرت دارد. این نظم جدید که دعوتی جهانی دارد و بر اساس اصول اسلامی ساخته شده، #تهدیدی وجودی برای نظم مدرن و قدرت موجود است.
«اگر این نظام توانست خود را از زیر بار مشکلات خلاص کند و صدای خودش را به دنیا برساند، آنوقت این الگو در نقاط دیگری از جهان تأثیراتی برخلاف میل آنها خواهد گذاشت»، منظور این است که اگر جمهوری اسلامی بتواند #الگویی برای سایر کشورهای مسلمان و حتی سایر جوامع ارائه دهد، این امر #تهدیدی برای #هژمونی نظم موجود جهانی (که بیشتر بر اساس اصول مادی و دنیوی بنا شده) به شمار میرود.
آنگاه جمهوری اسلامی میتواند فراتر از مرزهای یک کشور خاص بر روندهای جهانی تاثير بگذارد.
بنابراین، استفاده از اصطلاحات سیاست تنشزدایی و تله تنش و... برای سیاستهای جمهوری اسلامی اگر به عنوان یک ابزار تاکتیکی برای کاهش تنشها و رسیدن به اهداف خاص (مانند مذاکرات هستهای یا بهبود روابط با برخی کشورها) باشد موقتاً مفید است. اما در سطح استراتژیک و بلندمدت، این سیاستها با رویکرد کلی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی در تناقض هستند و بهطور کلی پارادوکسیکال (تناقضآمیز) است. وجود دو عنصر که در کنار هم نمیتوانند وجود داشته باشند. «تنشزدایی» و «جمهوری اسلامی» که بهدنبال ایجاد نظم عادلانه است و با نظم مدرن در تنش است در تناقض است.
استراتژی بلندمدت جمهوری اسلامی بر ایجاد تغییرات بنیادین در نظم جهانی غربی و ترویج اصول اسلامی استوار است.
برخی مسئولین ما چه شناختی از انقلاب اسلامی و آرمانهای آن دارند که همیشه از اصطلاح تنشزدایی استفاده میکنند؟ بهگونهای که از آن یک تاکتیک موقت را نمیفهمیم بلکه گویا اساسا استراتژی بلندمدتشان میباشد.
🆔@dolat_qavi
⭕️آمیختگی حق و باطل: راهبرد شیطان برای فریب و گمراهی انسانها
♦️ ... عن أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ قَالَ: خَطَبَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ اَلنَّاسَ فَقَالَ أَيُّهَا اَلنَّاسُ إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ اَلْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْكَامٌ تُبْتَدَعُ يُخَالَفُ فِيهَا كِتَابُ اَللَّهِ يَتَوَلَّى فِيهَا رِجَالٌ رِجَالاً فَلَوْ أَنَّ اَلْبَاطِلَ خَلَصَ لَمْ يَخْفَ عَلَى ذِي حِجًى وَ لَوْ أَنَّ اَلْحَقَّ خَلَصَ لَمْ يَكُنِ اِخْتِلاَفٌ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَيَجِيئَانِ مَعاً فَهُنَالِكَ اِسْتَحْوَذَ اَلشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ نَجَا اَلَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اَللَّهِ اَلْحُسْنَى.
📕نشانی: الکافي، جلد۱، صفحه۵۴، عنوان باب: كِتَابُ فَضْلِ اَلْعِلْمِ، بَابُ اَلْبِدَعِ وَ اَلرَّأْيِ وَ اَلْمَقَايِيس
🌐http://noo.rs/GFYQl
♦️شیطان با آمیختن حق و باطل به گونهای که تشخیص آنها دشوار شود، تلاش میکند تا افراد را از راه مستقیم و حقیقت منحرف کند. در این فرآيند، انسانها نمیتوانند بهدرستی از باطل پرهیز کنند و در نتیجه در دام شیطان گرفتار میشوند. این نوع فریب که بهصورت آمیختگی حق و باطل است، یکی از مهمترین راهبردهای شیطان برای گمراهی و استحکام سلطهاش بر پیروانش است. با ایجاد تردید و عدم وضوح میان حق و باطل، انسانها در وضعیت گمراهی قرار میگیرند و تشخیص حقیقت و حق از باطل برای افراد دشوار میشود. این آمیختگی منجر به شکست در شناخت حق و در نتیجه، سلطه شیطان بر کسانی که از حق و حقیقت دور میشوند، خواهد شد.
🔗پینوشت:
✍ در واقعیت، باطل با ترکیب بهظاهر موجه و حقبه جانب ظاهر میشود. ترکیبی از حق و باطل و البته با اهداف و اغراض شوم. در درگیری با باطل، اجزا و عناصر او را نه انتزاعی و کلی یا جزیینگرانه و جزیرهای بلکه باید در درون یک سیستم و ترکیب دید.
#امام_باقر #امیرالمؤمنین #فتنه #اختلاط_حق_و_باطل #پیچیدگی #غربشناسی #موضوعشناسی #استحاله #الهیات_مقاومت #فرهنگ_سیاسی_مطلوب
🆔@dolat_qavi
⭕️حاکمیت سیاسی اسلام: چرایی دشمنی قدرتهای جهانی با انقلاب اسلامی
... اوّلین سؤالی که پیش میآید این است که در #انقلاب_اسلامی، چه خصوصیّتی هست که آن را آماج حملهی دشمن قرار میدهد که احتیاج پیدا میشود به اینکه یک پاسداری وجود داشته باشد تا از آن پاسداری کنید؟ کجای انقلاب اسلامی است که موجب این است که دشمنان، پیدا و پنهان صفآرایی کنند و ما ناچار بشویم برایش پاسدار فراهم کنیم که از انقلاب حفاظت کند و حراست کند؟ جواب این سؤال جواب روشنی است؛ جواب این است: #حاکمیّت_سیاسی_انقلاب.
اسلام خیلی جاها در دنیا هست؛ اسلامی که به گاو و گوسفند استعمارگر و استثمارگر و مستکبر و کمپانیهای آنچنانی هم کاری ندارد، اینها هم کاری با آن ندارند؛ اگرچه حالا با همانها خیلی دلشان صاف نیست امّا خب به آنها هم خیلی اهمّیّت نمیدهند. آن چیزی که دشمن را بسیج میکند در مقابل اسلام بِایستد، حاکمیّت سیاسی اسلام است؛ این چیزی است که به همّت ملّت ایران، با رهبری آن مرد بینظیر ــ امام بزرگوار به معنای واقعی کلمه بینظیر بود ــ در اینجا تحقّق پیدا کرد، و دشمنها را در مقابلش به صفآرایی وادار کرد: حاکمیّت سیاسی اسلام.
خب، سؤال بعدی این است که حاکمیّت سیاسی اسلام مگر چه خصوصیّتی دارد که آنها را حسّاس میکند، آنها را وادار به عکسالعمل و واکنش میکند؛ این چیست؟ این مهم است؛ باید روی این تعمّق کنیم؛ اینجا است که هر چه فهم ما از انقلاب اسلامی عمیقتر باشد، دقیقتر باشد، روشنتر باشد، همّتمان برای پاسداری بیشتر خواهد شد. ...
نظام سیاسی اسلام با ظلم مخالف است، با ظالم مخالف است؛ خیلی ساده. دستور دارد «کونا لِلظّالِمِ خَصماً»؛ به ما گفتهاند «کونا لِلظّالِمِ خَصماً». امیرالمؤمنین، مظهر اسلام واقعی، وصیّتش به عزیزترین عناصر عالم یعنی دو فرزندش این است که با ظالم دشمن باشید؛ با ظالم خصومت کنید؛ وَ لِلمَظلومِ عَوناً؛ این اوّل. خب اگر یک سیاستی در دنیا، یک دستگاهی در دنیا، یک قدرتی در دنیا بر اساس ظلم بنا شده، خب معلوم است با این نظام مخالف است؛ چون میداند این [نظام] خصمش است. بنای رژیم صهیونیستی بر ظلم است، اصلاً مبتنی بر ظلم است؛ یک ملّت را از خانه و زندگیشان بیرون کردهاند، [آن هم] نه با پول و درخواست، [بلکه] با تفنگ و با شکنجه و با باتوم، و جای آنها نشستهاند. مبنایش ظلم است. خب این رژیم قهراً با نظامی که «کونا لِلظّالِمِ خَصماً» را تابلو کرده و بالای سرش نگه داشته مخالف است؛ طبیعی است.
نظام اسلامی با دستدرازی کردن به منافع ملّتها مخالف است. حتّی اگر در عقیده و رفتار همسان هم نباشند. وَ لَا یَجرِمَنَّکُم شَنَآنُ قَومٍ عَلَىٰ اَلّا تَعدِلُوا؛ در مواجههی با ملّتها، با دادگری و عدالت رفتار بکنید، حتّی اگر چنانچه با شما همعقیده نیستند. شَنَآنُ قَومٍ، یعنی با شما حتّی مخالفت هم دارند، امّا در برخورد با آنها بیعدالتی نباید بکنید. خب، رژیمهایی که مبنای کارشان بیعدالتی است، اینها طبعاً مخالفند. انگلیس یک روزی ثروتمندترین کشور اروپا بود. از کجا آورده بود؟ از هندوستان، از منطقهی شرقیِ بعد از شبهقارّهی هند، از سرزمینهای آمریکا آن وقتی که در اشغال انگلیسها بود. ثروت با غارت منافع دیگران به دست آمده. فرانسه کشور ثروتمندی شد، توانست کارهای علمی بکند؛ [ثروتش را] از کجا به دست آورده بود؟ از الجزائر، از مراکش، از تونس، از مناطق فرانسوینشین آفریقا یا آمریکای لاتین؛ بقیّه هم همینجور. بنای کار اینها بر استثمار بوده؛ چون کشتیرانی بلد بودند، کنار دریا بودند، میتوانستند به اینجا و آنجا بروند، اوّل با حیله و فریب، بعد هم که تفنگ به دست آوردند، با تفنگ توانستند منافع ملّتها را بزور از حلقشان بیرون بکشند. خب پیداست که این دولتها، این قدرتها، این رژیمها با یک نظامی که اساسش بر عدم ظلم به ملّتها و عدم دخالت در کار ملّتها است، با این مخالفند؛ این[جور] است دیگر. حالا فلان بهاصطلاح تحلیلگر سیاسی مینشیند تحلیل میکند که انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، جمهوری اسلامی چهکار کرده که فلان کشور و فلان کشور و فلان کشور با آن مخالفند؛ تحلیل میخواهد؟ خب معلوم است. مسئله این است: دستگاه اهریمنی استعمار نمیتواند با نظامی مثل نظام اسلامی خوب باشد.
🌐https://khl.ink/f/53582
#رهبری #جستار #اسلامگرایی #گفتمان_اسلام_سیاسی #اسلام_سیاسی #گفتمان_اسلام_سیاسی_فقاهتی #قدرت #قدرت_مولد #زبان
🆔@dolat_qavi
⭕️چمران: مبارزه با آمریکا نه با دیوانگی، بلکه با علم و منطق
🔰شهید دکتر مصطفی چمران:
♦️میخواهیم با آمریکا مبارزه کنیم، اما نه با دیوانگی و شعارهای پوچ!
♦️بعضی افراد ادعای انقلابیگری دارند، فکر میکنند از انقلاب طرفداری میکنند و پیروزی انقلاب ایران وابسته به وجود آنهاست، در حالی که به سهولت می توان دید ایشان بیش از هر دشمنی لطمه به انقلاب زدهاند.
♦️انقلاب ایران را به لب پرتگاه سقوط کشاندهاند، همه مردم را از انقلاب زده کردهاند، که هرج و مرج و بینظمی در نظر آنان انقلاب معنی میدهد و تصور میکنند با بیبرنامگی و شعارهای تند و احساسات کور و کارهای غیر منطقی میتوانند انقلاب را به پیروزی برسانند.
♦️با اعمال آنها چگونه آمریکا توانسته است ایران و انقلاب آن را بدنام کند، ایران را در دنیا منفرد نماید، در محاصره اقتصادی بفشارد، اختلافات داخلی را دامن بزند، نارضایتی مردم را روزافزون کند.
♦️میخواهیم با آمریکا مبارزه کنیم و تا زندهایم با آمریکا و سیستم آن و ظلم و جنایات آن مبارزه خواهیم کرد، ولی نه از روی دیوانگی، نه با شعارهای تو خالی، نه با هرج و مرج و آشوب، زیرا می دانیم وقتی قادریم با امریکا مبارزه کنیم که مثل آمریکا از علم و تکنولوژی و تخصص برخوردار باشیم و ...
♦️کسانی ادعای تقوی میکنند که در نظر من بیتقواترین آدمها هستند، اسم اسلام و انقلاب را ضایع میکنند، دروغ، تهمت، شارلاتانی، زد و بند و حقهبازی، لجنمالکردن مردم بیگناه، شایعه دروغ ساختن و مخالفین خود را با قلدری و زرنگی از میدان به در بردن،؟! ... اینها متقی نیستند.
♦️دلمان میسوزد، میخواهیم فریاد بزنیم، اعتراض کنیم، ولی میدانیم که تف سر بالاست. گریه میکنیم، خواهش میکنیم، میخواهیم راه نشان دهیم، فورا فحش و تهمت شروع میشود، ما را لیبرال نوکر آمریکا، غرب زده، متخصص بی تقوا و غیره میخوانند.
📕 برگرفته از کتاب حماسه عشق و عرفان، ص ۸۵
🆔@dolat_qavi
⭕️مبارزه مدبرانه و هوشمندانه با استکبار: پیروزی از طریق عقلانیت، صداقت و اتحاد
♦️باید با نظام استکباری که مظهر امروزین آن تمدن غرب بهمحوریت آمریکا است، مبارزه کرد. این مبارزه باید با عقلانیت بر پایه علم و برنامهریزی صحیح باشد. انقلاب باید با صداقت، همراهی و اتحاد مردم پیش برود. باید با برخورداری از عقلانیت برخاسته از آموزههای دینی، اصول عقلی و عقلایی و تجارب تاریخی مبارزه کرد.
♦️برخی از نیروهای منسوب به گفتمان انقلاب با بینظمی و هرج و مرج و آشوب، بیثباتی، بیبرنامگی و روشهای غیرمنطقی و شعارهای تند و توخالی، احساسات کور و اقدامات غیرمنطقی و خشونت، به مبارزه میپردازند تا از این طریق انقلاب را به پیروزی برسانند. اما باید دانست که مبارزهی کور و بیمنطق از روی دیوانگی، نهتنها فایدهی مثبتی نخواهد داشت، بلکه این روشها تنها موجب تضعیف انقلاب میشود.
♦️نیروهای گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت، بهویژه نیروهای گفتمان اسلام سیاسی فقاهتی (گفتمان مختار)، باید از لمپنیسم (Lumpenism) و بیفرهنگی و ابتذال، فقدان آگاهی سیاسی یا اجتماعی عمیق و تخصصی، تکرارگویی و روزمرگی و صرفاً درگیر با مشکلات روزمره و نیازهای فوری و کلیگویی و اظهار نظر دربارهی هرچیز بدون تخصص لازم و مواجههی سطحی با نظرات علمی و سیاسی فاصله بگیرند.
♦️باید از لمپنیسم فاصله بگیرند؛ نباید از موقعیتهای سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی خود سوءاستفاده کنند و با زد و بند، فقط به منافع حزبی، جریانی و شخصی خود بیندیشند و درگیر جرم، فساد و فعالیتهایی مثل تهمت یا بیاحترامی به اشخاص و نهادهای اجتماعی و قانونی باشند. افراد لمپن تمایلی به رعایت قواعد اخلاقی و اجتماعی ندارند و مشغول شایعهسازی و حذف مخالفین یا منتقدین از میدان با زدن انواع برچسبها، فحشها و تهمتها میشوند.
♦️آمریکا با بهرهبرداری از این شیوهها توانسته است تا حدی ایران و انقلاب آن را بدنام کند، کشور را در دنیا منزوی نماید، تحت فشار اقتصادی قرار دهد، اختلافات داخلی را تشدید کند و نارضایتی مردم را افزایش دهد.
🔗پینوشت: سوپرانقلابیهایی که در این ۴۵ سال ریزش کردند اغلبشان لمپن بودند؛ یعنی فاقد درک عمیق و تخصصی از آموزههای سیاسی و اجتماعی، هتاک و بیتوجه به رعایت قواعد اخلاقی بودند!
#لمپنیسم #رسانه #اختلافات_داخلی #رجانیوز #نقد_ژورنال #سیاستزدگی #رسایی #رائفیپور #رادیکالیسم
🆔@dolat_qavi
بسم الله الرّحمن الرّحیم
⭕️وحدت حول دشمن مشترک؛ نخستین گام برای حل مشکلات ایران امروز
♦️برای اصلاح و حل مشکلات ایران امروز، نیاز به وحدت و اتحاد است. اولین گام برای وحدت، بلکه مهمترین مؤلفهای که باید در تحقق وحدت اتفاق بیفتد، وحدت حول دشمن [مشترک] است که نیازمند شناخت پیچیده (نه ساده) و عمیق (نه سطحی و قشری) دشمن است.
♦️اگر در مبارزه با دشمن اختلاف به وجود آمد و در دوست یا دشمنبودنِ دشمن اختلاف ایجاد شد، یا در دوست یا دشمنبودنِ دوست اختلاف ایجاد شد، شکست و انحراف حتمی است. این ضعف در جنگ صفین اتفاق افتاد و طومار سپاه امیرالمؤمنین علی علیهالسلام را به هم ریخت.
♦️آمریکا و اسرائیل برای ما در واقعیت، تهدید و دشمن اصلی هستند اما در سطح عمومی کسانی دیگر یا جریانهای دیگر مطرح میشوند؛ یعنی آمریکا و اسرائیل ما، دیگر افراد میشوند. مراقب باشیم آمریکا گ اسرائیلمان را گم نکنیم.
#مبارزه_با_موانع_اصلاح #وحدت #وحدت_حول_دشمن #دشمنشناسی #چهره_جدید_قدرت #الگوی_دوستی_و_دشمنی
🆔@dolat_qavi
May 11
⭕️چالش اصلی سیاست خارجی ایران: غفلت از ارزش زمان و تصمیمگیری فوری
♦️بزرگترین مشکل جمهوری اسلامی ایران این است که «زمان» اصلاً برایش اهمیت و ارزش کافی ندارد. در سیاست خارجی، مشکل اصلی جمهوری اسلامی ایران کمبود ابزار و فرصت نیست، بلکه بحران ایدهپردازی و کندی تصمیمگیری است.
♦️زمان و تصمیمهای سریع در سیاست خارجی اهمیت زیادی دارند. هر لحظه میتواند سرنوشتساز باشد و باید از فرصتها به بهترین نحو بهره برد.
♦️مقصود، فهم وضعیت ژئوپولتیک و استفاده از فرصتهای پیشآمده در حوزه شرق مانند چین یا هند و روسیه است؛ نه گرایش به غرب و غربزدگی.
#قدرت_تصمیمگیری #دستگاه_محاسباتی #اندیشکدهها #دولتسازی #سادهانگاری #شعام #وزارت_امور_خارجه #الگو #تصمیمسازی #استراتژی #روش #ژئوپولتیک #جغرافیا #برنامهریزی #وضعیت #زمین_بازی #بحران_ایدهپردازی #کندی_تصمیمگیری
🆔@dolat_qavi