eitaa logo
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
696 دنبال‌کننده
311 عکس
43 ویدیو
14 فایل
ما به دوران جدیدی از عالم وارد شده‌ایم. به‌تدریج آثار این آغاز، محسوس‌تر می‌شود و تاثیر خود را در تغییر چهره زندگی بشر آشکار می‌کند. در این کانال، این دوران جدید را از سه زاویه مورد تامل قرار می‌دهیم: #روش، #دولت و #استعمار. ارتباط با ادمین: @yas_aa
مشاهده در ایتا
دانلود
فهرست مباحث مرتبط با استعمار در آبان و آذرماه 1402 🔴 این 200 سال را بخوانید... https://eitaa.com/doranejadid/479 🔴 قرن خشن https://eitaa.com/doranejadid/480 🔴 قرن اسلام‌زدایی https://eitaa.com/doranejadid/481 🔴 واقع‌گرایی در جغرافیای سیاسی تبعات تحولات روشی در سیاست و زمینه‌سازی برای تولد ایران معاصر https://eitaa.com/doranejadid/483 ⭕️ تولد ایران معاصر در پهنه‌ی نظام وستفالیایی https://eitaa.com/doranejadid/485 ⭕️ ایده‌ی «colony» و آغاز جریان استعمار https://eitaa.com/doranejadid/487 ⭕️ استعمار سواحل مدیترانه در قرن ششم پیش از میلاد https://eitaa.com/doranejadid/489 ⭕️ مستعمرات یونانی از قرن هشت تا قرن سوم پیش از میلاد https://eitaa.com/doranejadid/491 ⭕️ بندرگاه و دژ نظامی کارتاژ https://eitaa.com/doranejadid/493 ⭕️ امپراتوری های استعماری در سال 1800 https://eitaa.com/doranejadid/495 ⭕️ مسیرهای تجاری پرتغال و رقیب آن در سال 1568 https://eitaa.com/doranejadid/497 ⭕️ نقشه امپراتوری‌های استعماری در سراسر جهان در ۱۹۱۴. https://eitaa.com/doranejadid/499 ⭕️ نقشه امپراتوری‌های استعماری در سراسر جهان در ۱۹۳۶. https://eitaa.com/doranejadid/501 ⭕️ نقشه امپراتوری‌های استعماری در انتهای جنگ جهانی دوم، ۱۹۴۵. https://eitaa.com/doranejadid/503 ⭕️ تعریف استعمار؛ ترجمه‌ی مقاله‌ای از سایت worldatlas https://eitaa.com/doranejadid/515 ⭕️ آغاز استعمار اروپایی؛ ترجمه‌ی مقاله‌ای از سایت worldatlas https://eitaa.com/doranejadid/518 ⭕️ استعمارگران هزاره‌ی دوم؛ ترجمه‌ی مقاله‌ای از سایت worldatlas https://eitaa.com/doranejadid/520 ⭕️ پیامدهای استعمار؛ ترجمه‌ی مقاله‌ای از سایت worldatlas https://eitaa.com/doranejadid/526 ⭕️ سواحل مدیترانه و آغاز استعمارگری https://eitaa.com/doranejadid/527 ⭕️ مدیترانه: حوضچه‌ای در میان خشکی‌ها https://eitaa.com/doranejadid/529 ⭕️ سازوکار اداره‌ی استعماری جهان https://eitaa.com/doranejadid/530 ⭕️ توسعه‌ی دریاپایه‌ی ایران برای گذر از چاله‌ی استعمار https://eitaa.com/doranejadid/532 ⭕️ فرصت بزرگ ایران https://eitaa.com/doranejadid/534 ⭕️ دوره‌ی صدساله‌ی استعمار در هندوستان https://eitaa.com/doranejadid/535 ⭕️ پایگاه استعمار در شرق آسیا https://eitaa.com/doranejadid/536 ⭕️ ترقی؛ خاستگاه افزونی رنج بشر https://eitaa.com/doranejadid/537 ⭕️ بازتولید نابرابری در بستر نظریه‌ی اجتماعی مدرن https://eitaa.com/doranejadid/538 ⭕️ کمپانی هند شرقی هلند (ویدئو) https://eitaa.com/doranejadid/539 ⭕️ بزرگترین شرکت استعماری جهان (ویدئو) https://eitaa.com/doranejadid/543 ⭕️ جنگ ادویه در جزایر باندای اندونزی (ویدئو) https://eitaa.com/doranejadid/545 ⭕️ دوشادوشی جنگ و تجارت در استعمار https://eitaa.com/doranejadid/546 ⭕️ هلند، روباه پنهان استعمار https://eitaa.com/doranejadid/548 ⭕️ امپراتوری پرتغال؛ فرزند جنگ‌های صلیبی https://eitaa.com/doranejadid/550 .
29.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ شرکت هند شرقی هلند، بزرگترین شرکت استعماری جهان 📝 (VOC) به‌اندازه‌ای در تاریخ حائز اهمیت است که خروج این کشور از سلطه‌ی و تبدیل‌شدن به یک قدرت اقتصادی جهان را مرهون این شرکت می‌باشد. 📝 هلندی‌ها از تاجران موفق در اروپا محسوب می‌شدند. ، مرکز این تجارت بود. تجّار هلندی، ادویه را از لیسبونِ پرتغال -که انحصار تجارت ادویه‌ی شرق دور در دستان آن‌ها بود- تهیه می‌کردند و در سرتاسر اروپا به فروش می‌رساندند. 📝 هلند در سال 1580میلادی تحت سلطه‌ی اسپانیا درآمد و بدین‌ترتیب، ارکان تجارت ادویه در این کشور از هم فروپاشید. این تاجران یک راه بیش‌تر در پیش نداشتند؛ پیشی‌گرفتن از برای دسترسی به ادویه‌ی . آن‌ها مردمانی بودند؛ لذا با تجهیز ناوگان دریایی خود، پا به اکتشاف دریایی گذاشتند و بدین‌ترتیب در ، حضور پیدا کردند. این حضور مقدمه‌ساز استعمارگری هلند در قرن شانزدهم شد. 📝 در ویدئو حاضر، که با تلاش خبرگزاری تسنیم تولید شده است، قدری با این شرکت بیش‎‌تر آشنا شوید. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
31.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ جنگ ادویه در جزایر باندای اندونزی 📝 سه حرف «VOC» شناخته‌شده‌ترین لوگوی جهان بود؛ مخفف ؛ پرسودترین تجارت‌خانه‌ی جهان. این شرکت بازار پررونق ادویه‌جات را در به چنگ آورد و پیش‌گام راه‌های مواصلات استعماری آسیا به اروپا شد؛ این اقدام به‌بهای جان انسان‌ها تمام شد. 📝 قدرت این کمپانی می‌توانست جنگ برپا کند؛ سمت‌وسوی دیپلماسی را تعیین نماید و مستعمرات زرخیزی را از آن خود نماید. بازار آسیا، بزرگ‌ترین بازار آن دوره‌ی تاریخ بود. ، به‌ویژه در اروپا متقاضیان زیادی داشت. «کمپانی هند شرقی هلند» این بازار را از دیگر رقیبان اروپایی ربود. 📝 جوز هندی فقط در «جزایر باندا»ی کشت می‌شد؛ این منطقه تحت هلند قرار داشت. به‌دست‌آوردن انحصار جوز هندی مترادف بود با کسب ثروتی هنگفت و آینده‌ای تضمین‌شده برای این شرکت. 📝 ، کنفدراسیون‌هایی روستایی بودند که قریب به 15هزارنفر را در خود جای داده بودند. شرکت وقتی پا در این جزایر گذاشت، ابتدا با «اورنگ کایا» تاجر بزرگ بومی این منطقه، وارد معاهده‌ی تجاری شد. آن‌ها برای جلوگیری از قاچاق به ساخت قلعه روی آوردند؛ در ادامه، از طریق اجبار قیمت جوز هندی را پایین آوردند. به‌این‌ترتیب این معاهده به تخاصم انجامید و در نهایت جنگی پیرامون این ادویه‌ی پرسود شکل گرفت که از آن به یاد می‌شود. 📝 این ویدئوگرافیک که توسط ساخته شده است، به ابعادی از این جنگ اشاره دارد. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
⭕️ دوشادوشی جنگ و تجارت در استعمار 📝 اهالی جزایر باندای به کمین نشستند و یک دریاسالار هلندی و چهل نفر دیگر مرتبط با شرکت را کشتند. جان پیترسون -رئیس شرکت- این فرصت را غنیمت شمرد و استراتژی خود را پی ریخت و گام‌به‌گام پیاده کرد. 📝 پیترسون می‌دانست که بدون ، تجارتی نیز در کار نخواهد بود. او در سال 1621 میلادی، تهاجم گسترده‌ای را ترتیب داد و رهبران جزایر را مجبور به امضای یک کرد. این دیگر صبغه‌ی تجاری نداشت، بلکه اعلام می‌کرد که مردمان جزئی از مستعمره‌ی هستند. 📝 گام دیگر استراتژی پیترسون بومی این جزایر بود. به‌بهانه‌ی توطئه علیه شرکت هند شرقی، رهبران باندا شکنجه شدند؛ حملات وحشیانه‌ای به مردمان ساکن در روستا صورت گرفت و زیادی کشته شدند. کسانی که جان سالم به در برده بودند، با گرسنگی شدید روبه‌رو بودند؛ آن‌ها حاضر بودند تن به بدهند تا از خود صیانت کنند. این ها به دیگر مستعمرات شرکت در منطقه‌ی فرستاده شدند. به‌این‌ترتیب، این جزایر از جمعیت بومی تخلیه شد و به یک مزارع کاملا تجاری تبدیل گردید. بر بنیان این استراتژی ساخته شد و از پیترسون به‌عنوان قهرمان ملی تجلیل به عمل آمد. 📝 امروز 400 سال از کشتار بی‌رحمانه‌ی باندا می‌گذرد. مجسمه‌ی پیترسون هم‌چنان در وسط شهر هورن پابرجاست و از او به‌عنوان یک قهرمان تمجید می‌شود. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
⭕️ هلند، روباه پنهان استعمار 📝 روباه قرمز از حیوانات بومی است؛ همان کشوری که کمپانی استعمارگر از آن برخاست. در سال ۱۶۰۲ در آمستردام، با مشارکت گروهی از تاجرانِ هلند تأسیس شد. آن‌ها از فرصت آشوبی که در مستعمرات و شکل گرفته بود، استفاده کردند و تصمیم گرفتند بازار و اروپا را به انحصار خود درآورند. این تصمیم نیازمند پی‌ریزی یک بود. 📝 21 سال تجارت در در افریقای جنوبی و در امریکای جنوبی را در دستان خود گرفت. آن‌ها برای نشان‌دادن قدرت خود، هر سرزمینی را تصرف می‌کردند، به در آن روی می‌آوردند. 📝 این کمپانی که شامّه‌ی تیزی در شکار فرصت‌های تجاری برای توسعه‌ی داشت، از فرصت جنگ میان و نیز استفاده کرد و حضورش در جاوه‌ی و حتی را گسترش داد. تاسیس در در سال 1641 و هند در سال 1661 از دیگر نمونه‌های چپاول این شرکت بود. به‌دست‌‎آوردن امتیاز تجارت در و از سال ۱۶۵۴ تا سال ۱۷۶۵ را باید به فهرست فوق اضافه کرد؛ به‌دست‌گرفتن انحصار تجارت و از عواملی بود که طمع VOC را برای حضور در آب‌های سرزمینی برمی‌انگیخت. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
⭕️ امپراتوری پرتغال؛ فرزند جنگ‌های صلیبی 📝 امپراتوری استعماری پرتغال از دل سربرآورده است. پادشاهی پرتغال در سال 1130م تاسیس شد؛ در اثنای قرن 12 و 13 ضمن درگیری با حکومت‌های مسلمان ، قلمرو خود را گسترش داد و نهایتا در سال 1415م نخستین را تاسیس کرد. 📝 مور(Moor) واژه‌ای تحقیرآمیز برای نامیدن مسلمانان ایبریا محسوب می‌شد. موریتانیا یکی از استان‌های باستان (شامل شمال و ) بود. وقتی در سال 711م از عبور کرد، بومیان موریتانیا همراه با به شبه‌جزیره‌ی آمدند و ساکن آن شدند. 📝 همواره از تا میان پادشاهی‌های مسیحی و حکومت‌های مسلمان این منطقه جنگ و نزاع برپا بود. اگرچه در 300سال نخست، مسلمانان دست برتر را داشتند؛ اما وقتی از رو به ضعف نهادند، احساسات ضداسلامی در بالا گرفت. جنبشی تحت‌عنوان (Reconquista) یا به راه افتاد و نهایتا به سقوط انجامید. 📝 با این حساب می‌توان تاسیس در را با جنبش ریکونکُویستا در پیوند دانست؛ زیرا گروهی از (به‌ویژه شوالیه‌های بریتانیایی و فلاندری) که به‌قصد قتل‌عام و اخراج مسلمانان و راهی ایبریا شده بودند، به‌سمت رفتند و آفونسو اول (پایه‌گذار پادشاهی پرتغال) را در گسترش مرزهای پادشاهی ضداسلامی‌اش یاری کردند. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
⭕️ ظرفیت ایدئولوژیک ایران در شبه‌قاره‌ی هند 🔻دوشنبه، 25دی‌ وزیر خارجه ، سرزنده به ایران آمد. این نخستین دیدار دوجانبه وزرای خارجه دو کشور در دولت سیزدهم بود. این سفر هم‌زمان بود با تمرین رزمی-دریایی مشترک دو کشور. ناوگروه صلح و دوستی سه‌روز به‌منظور افزایش تعاملات آموزشی، مراودات نظامی و دیدار فرماندهان پاکستان با فرماندهان ج.ا.ایران در مانور تاکتیکی برگزار می‌کنند. 🔻این تعامل نظامی مقارن بود با دیدار امیرعبداللهیان با (نخست‌وزیر دولت موقت ) در حاشیه . 🔻به این پالس‌های خبری اضافه کنیم حمله نظامی به مواضع گروهک را که در غروب همین روز صورت گرفت و در یک ابهام خبری رها شد. چه اتفاقی در حال انجام است؟! 🔻دولت با تغییر نام به باهارات قصد خروج از تاریخ استعمارزده‌اش را دارد؛ این امر بر سیاست‌های کلان این کشور در شرایط گذار به سایه امی‌اندازد. «لغو امتیازات ویژه منطقه » توسط دادگاه عالی هند را نیز می‌توان در این راستا تحلیل کرد. متعاقب این رأی باید منتظر بالاگرفتن باشیم. 🔻نفوذ ایدئولوژیک ایران در منطقه‌ی مسلمان‌نشین کشمیر می‌تواند برگ بازی مهمی در تعاملات ایران و پاکستان باشد؛ با تکیه بر این می‌توان تفسیر واضح‌‎تری از آن‌چه در پاکستان در سایه‌ی «رزمایش مشترک نظامی»، «دیدار دیپلماتیک در حاشیه‌ی داووس» و «سفر سرزده‌ی وزیر خارجه هند به ایران» ارائه داد. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid
سخنگوی وزارت خارجه هند: ما اقداماتی را که کشورها در دفاع از خود انجام می دهند، درک می کنیم.»‌‌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواجه آصف تحلیلگر پاکستانی: ما با ایران روابط تاریخی و برادرانه داریم. ایران آشکارا از مواضع پاکستان در مورد کشمیر حمایت کرده است، شاید باید موضع سخت تری در قبال حمله ایران اتخاذ کنیم، اما باید در نظر داشت که روابط ما با ایران نباید به گونه ای بدتر شود که نتوان آن را بهبود بخشید
⭕️ ایران؛ ضامن تحقق دالان اقتصادی CPEC 🔻قدرت‌نمایی چین در جهان حضور در کریدورهای زمینی و آبراه‌های دریایی را می‌طلبد؛ جایی که پیش‌تر آن را تصرف کرده‌اند. باید تدبیر روشنی برای از این مناطق داشته باشد. این الزام، ایران را به شریک راه‌بردی چین تبدیل می‌کند. حضور چین در و گذر از نیازمند ایران و جبهه مقاومت است. 🔻 زمینی چین به‌سمت از خاک می‌گذرند. چین تا سال 2020م، 62 میلیارد دلار برای ایجاد زیرساخت در پاکستان هزینه کرده است. شاهراه (Karakoram Highway) مرتفع‌ترین اتوبان جهان، بخشی از این طرح است. این جاده از منطقه‌ی شیعه‌نشین آغاز می‌شود. دالان اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) به بندر وصل می‌شود؛ بهره‌برداری از این بندر بدون تامین امنیت -که ایران رکن رکین آن است- این هدف را ابتر می‌‎گذارد. 🔻در ، هم چین و هم پاکستان و هم ایران (و حتی ) نیازمند تشریک مساعی با یک‌دیگرند؛ حضور هر چهار کشور در ، بایسته‌های این شراکت را تعیین کرده است. یکی از این بایسته‌ها، مبارزه با سازمان‌یافته است. جاروکردن تروریست‌های لانه‌کرده در پاکستان، یکی از اقتضائات و الزامات تحقق این پیمان است. 🔻به‌نظر می‌رسد اقدام نظامی ایران در در خاک پاکستان، کاتالیزور و محرک این اقدامات بود؛ و لاجرم پای چین و هند را نیز به این ماجرا، به‌انحای مختلف و بی‌آن‌که به گسترش خصومت بیانجامد، باز خواهد کرد. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پل سبز بر روی دریاچه‌ی عطاآباد کشمیر-پاکستان 🔻قریب به ۲۴ کیلومتر از جاده مواصلاتی چین به بندر ، از منطقه و دریاچه عطاآباد می‌گذرد. پلی که روی این دریاچه احداث شده است، از شاهکارهای مهندسی و جاده‌سازی است. 🔻با این اتوبان، ترکستان شرقی چین، به پاکستان وصل می‌شود و در ادامه با طی قریب به 800 کیلومتر دیگر به آب‌های می‌رسد. 🔻تبعا نگهداری و امنیت این پل برای چینی که می‌خواهد در قله‌های قدرت جهانی بایستد، بسیار حیاتی است. نزدیکی این منطقه به شمال شرقی و پاکستان -دو کارخانه‌ی تولید و تربیت در جهان اسلام- اهمیت امنیت در این منطقه را مضاعف می‌کند. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
⭕️ سقوط هواپیمای هندی در مرز پاکستان-چین-افغانستان 🔻منابع خبری افغان، یکشنبه اول بهمن ماه 1402 اعلام کردند یک هواپیمای مسافربری که مبدا پرواز آن بوده، در مناطق کوهستانی ولایت «بدخشان» در شمال شرق ، که همجوار با مرز و است، سقوط کرد. مقامات محلی ضمن تایید این خبر گفته‌اند یک تیم تجسس برای تحقیق و بررسی‌های بیشترِ محل حادثه به منطقه اعزام شده است. اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده، همچنین حاکیست هواپیما در مسیر حرکت به سمت بوده و به دلیل مشکلات فنی در بدخشان سقوط کرده است. شش تبعه در این هواپیما حضور داشتند. 🔻 روز قبل، یعنی 30 دیماه 1402 نیز درگیری مرزی شدید میان افغانستان و پاکستان رخ داده بود. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid ..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ رزمایش «مدافع ثابت‌قدم 2024» 🔻به‌اعلام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در ۲۹ دی، در هفته‌ای که پیش رو داریم، بزرگ‌ترین رزمایش نظامی از دوران جنگ سرد به‌این‌سو با حضور ۹۰ هزار نفر از از ۳۱ کشور برگزار خواهد شد. در این که «شبیه‌سازی سناریوی درگیری قریب‌الوقوع با یک دشمن تقریبا هم‌سطح» را دنبال می‌کند، بیش از ۵۰ ناو هواپیمابر و ناوشکن‌ها، ۸۰ جت جنگنده و بالگرد و پهپاد، ۱۳۳ تانک و ۵۳۳ خودروی پیاده نظام شرکت خواهند کرد. راب بائر، دریاسالار و رئیس کمیته‌ی نظامی ناتو هشدار داد که شهروندان غربی باید برای درگیری با آماده شوند. صلحی که در آن هستیم، تضمین‌شده نیست و ما خود را برای درگیری با روسیه آماده می‌کنیم. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع نیز هشدار داد که روسیه ممکن است بعد از ، در کمتر از یک دهه آینده به کشورهای عضو ناتو حمله کند. وی گفت: اگر در این جنگ اوکراین را اشغال کند، خطر برای قلمرو ناتو نیز افزایش خواهد یافت. آن‌چه مسلم است، این است که ما با یک وضعیت تهدید نظامی در روبرو هستیم که در ۳۰ سال گذشته وجود نداشت. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid ..
⭕️ نزاع کریدورهای زمینی در سایه‌ی طوفان‌الاقصی 🔻وزیر حمل و نقل کابینه ناتانیاهو اعلام کرد: ‏ از با عبور از و تا رسیدن به ، جایگزین مسیر واقع در می‌شود. 🎙 پی‌نوشت: 1️⃣ به نظر می‌رسد که در سایه‌ی منازعات منطقه‌ای، در حال بهره‌برداری اولیه است. اسرائیل از وسط بحران می‌خواهد مطلوب خودش را نیز به بهره‌برداری برساند. با شرایطی که در ایجاد شده، جاده‌ی ترانزیتی «امارات-عربستان-اردن-اسرائیل» به یک گزینه‌ی معقول و ممکن تجاری (دست کم برای برخی کشورها) تبدیل شده است. 2️⃣ با احتساب این امر و اهمیت فوق‌العاده‌ی آن برای ، برای مهار این قسمت از معادلات تغییرات منطقه‌ای، احتمالا باید منتظر تحرکات مهمی در باشیم. 🌐 https://eitaa.com/doranejadid 🌐 https://t.me/doranejadid .
معرفی کانال‌هایی که به سرگذشت پرداخته‌اند. 📚 مرور کتابهای ۱۵ جلدی "سرگذشت استعمار" اثر تحسین‌برانگیز دکتر مهدی میرکیانی 🇮🇷 لینک کانال 👇🏻 https://eitaa.com/sargozashte_estemar ● کانال دوم کتاب صوتی سرگذشت استعمار https://eitaa.com/sargozasht_estemar
🔴 سیاست ایالات متحده در غرب آسیا به‌توصیف فریدمن؛ ستون‌نویس نیویورک‌تایمز 🇮🇷 پی‌نوشت: ما هم در حال نوشتن قصه‌ی شما از سر خط هستیم و 🦋🦋🦋🦋🦋🦋 پروانه‌ها را از جمع (Animal Farm) 🐷 🐶 🐖🐎🐴 آزاد خواهیم کرد.
هدایت شده از قفقاز و آناتولی
32.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به مناسبت سالروز امضای عهد نامه ترکمانچای 🔸عهدنامه ترکمانچای در یک نگاه🔹 📽 گزیده ای از سریال فاخر «تبریز در مه» به انضمام تصاویر و توضیحات تکمیلی در خصوص عهدنامه ترکمانچای. 🔰نسخه فارسی🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 📚با توجه به غفلت های عمیق تاریخی و فرهنگی و نا آشنایی نسل های جدید با تاریخ آذربایجان و همچنین تاکید رهبر معظم انقلاب که فرمودند « روایت درستِ تاریخِ آذربایجان، جزو لوازم تاریخ‌نگاری اسلامی است و وظیفه‌ی همه است که این کار را انجام بدهند؛ اهل فنّش، اهل کارش باید این کار را انجام بدهند.»؛ لازم است نهضت بازخوانی تاریخ دقیق آذربایجان آغاز شود. 💎💎 باز نشر حداکثری💎 💎 🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی ایتا: @Qafqaz 👈🇮🇷 https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735 تلگرام: @Qafqaz_fa👈🇮🇷 https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0