💠 تکنیکهای جاسوسی مدرن (2)
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
1️⃣ گرچه #پروژه_نفوذ را سازمان جاسوسی سیا نیز در گسترهای وسیعتر با صدها عامل اجرایی تعقیب میکرد و مسئله ایران چنان اهمیتی یافت که در اسفند 1351 #ریچارد_هلمز رئیس سابق CIA در مقام سفیر آمریکا به همراه همسر انگلیسیاش وارد تهران شد، اما روش تحلیل کُنت #الکساندر_دمارانش با هلمز سراسر متفاوت بود.
2️⃣ او میگفت آمریکاییها اطلاعات خود را از درون فیلتر «ذهنیت غربی» رد میکنند و سپس به تفسیر آن میپردازند؛ در حالی که باید اطلاعات را براساس #ذهنیت_روحانیون و #انقلابیون_شیعه تفسیر کرد و به تصویری روشن از انگیزهها و اهداف آنان رسید.
3️⃣ همراه با اجرای «پروژه نفوذ» و #شبکهسازی_در_مساجد ، دمارانش پیشنهاد مشارکت در چندین عملیات مخفی سیاسی را به شاه ایران داد که یکی از آنها تأسیس #دانشگاه_جهانی_سوئیس در سال 1352 بود.
4️⃣ دمارانش میگفت که چون حکومت سلطنتی #پشتوانه_تئوریک لازم را ندارد، نیازمند یک «پشتوانهی معرفتی» است. کُنت به شاه ایران پیشنهاد داد که روشنفکران و دانشگاهیان #راستگرا تربیت کند؛ یعنی جمعی از نخبگان که هم گرایشهای محافظهکارانه به سود رژیم سلطنتی داشته باشند و هم فضای #روشنفکری_مارکسیستی را بشکنند.
5️⃣ شاه شیفتهی طرح شد. امتیاز این پیشنهاد، «پوشش امنیتی» آن بود، چون #سوئیس را همواره نماد یک «کشور بیطرف» میشناختند که خیلی دشوار به مشارکت در پروژههای بزرگ #جاسوسی تن میدهد. شاه پول کلانی را برای تاسیس دانشگاه جهانی خود کنار گذاشت و سرانجام دمارانش در مذاکراتش، موافقت دولتمردان این کشور بیطرف! را برای مشارکت در یک #جنگ_علمی به نفع سلطنتطلبان گرفت.
6️⃣ سال 1353، او نظر مساعد شاه را برای سرمایهگذاری در یکی از بخشهای بزرگترین عملیات جاسوسی قرن بیستم (عملیات سرّی PSB) در حوزه «علوم انسانی» و «روشنفکری» با اسم رمز #کیوکپریا (Qkopera) جلب کرد که رفیق مشترکشان، ریچارد هلمز نیز در کادر رهبری آن حضور داشت.
7️⃣ یکی از اهداف عملیات، انتشار مجلات روشنفکری ضدکمونیستی بود و از دل آن دهها ژورنال فکری برای ساختن فضای گفتمانهای لیبرالی درآمد؛ مانند مجله معروف #اینکانتر که #یهودیان سرشناسی چون سِر آیزایا برلین و ریمون آرون رهبری میکردند، اما سال 1966 ارتباطات گستردهی آنان با #سازمان_سیا فاش گشت و آبروی بزرگترین تئوریسینهای جهان #لیبرال_سرمایهداری رفت.
8️⃣ شاه که از جنون ضدکمونیستی کمنظیری رنج میبرد، پیشنهاد دمارانش را پذیرفت و به #ساواک دستور داد تا سالی 600 هزار دلار به سرویس جاسوسی فرانسه برای حمایت از این پروژه بپردازد.
9️⃣ بعدها میبینیم این تصمیم شاه نیز، وصلت با شکستی سهمگین بود.
🔹 ادامه دارد...
💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم
بخش اول
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم
1️⃣ علیرغم همهی پروژهها و راهبردها، هیچیک از رؤسای سرویسهای جاسوسی اروپا و آمریکا که در مقام «مشاوران ویژه اعلیحضرت» عمل میکردند، چارهای برای «بیثباتی سیاسی» رژیم سلطنتی خود او نیافتند! از نگاه اغلب این سرویسها، مسئله فقط سقوط شاه ایران نبود، بلکه کابوس آنها «اقتدار سیاسی شیعیان» بود.
2️⃣ به ویژه در نگاه کُنت الکساندر دمارانش، «نژاد جدیدی از ابرقدرتهای سرکش» زاد و ولد میکردند که «ایران» در مرکزشان قرار داشت؛ دقیقاً همان جایی که «مسلمانان اصولگرا میخواهند از گوشه و کنار دنیا، هر نوع مذهب دیگری به جز اسلام را برچینند.»
3️⃣ این، همان ذهنیتی است که تئوریسینهای سرویسهای جاسوسی #موساد و سیا نیز دارند و نامش را «سکولار زدایی از جهان» گذاشتهاند.
4️⃣ از نگاه لیبرالهای #یهودی اساساً وقوع انقلاب اسلامی برابر با پیروزی ایران در نخستین صحنههای سهمگین #جنگ_جهانی_چهارم بود، چون دستکم با وقوع این انقلاب، شالودهی فلسفی #فکر_مدرنیته شکست و به قول جرج ویگل، آمریکا در اوج ناباوری مجبور گشت تا «روند سکولار زدایی از جهان» را به رسمیت بشناسد.
5️⃣ روزهای پایانی آبان 1359، جمبوجت #الکساندر_دمارانش دوباره از مقر سرویس جاسوسی فرانسه برخاست تا در باند فرودگاه اختصاصی یک اقامتگاه ویلایی بنشیند؛ جایی که #رونالد_ریگان به عنوان برندهی مبارزات انتخاباتی آمریکا، خود را برای ورود به مقر ریاست جمهوری آماده میساخت.
6️⃣ نشست محرمانهی کالیفرنیا که 3 ساعت طول کشید و سرپرست خبرنگاران خارجی مجله نیوزویک نیز در آن حضور یافت، آغازگر یک رشته جلسات پیاپی بود تا رهبر آینده ایالات متحده تصویر روشنی از «پازل ایران» در ذهنش بسازد.
7️⃣ رهبران امنیتی آمریکا در گزارشهای رسمیشان ضمن اعتراف به عدم درک جامعه مذهبی ایران، از ناتوانی خود نیز برای نفوذ در میان #انقلابیون_واقعی مینالیدند. برای همین، از ابتدای انقلاب چاره کار را سرمایهگذاری بر روی افزایش نفوذ سیاسی جناحی یافتند که آن را #میانهرویهای_اسلامی در داخل حکومت نامیدند.
8️⃣ پیشنهاد کُنت دمارانش برای گذر از این بحران اطلاعاتی، تغییر سبک #جاسوسی از ایران بود: جاسوسی به سبک فرانسوی؛ یعنی یا جاسوسان بومی را استخدام کنید، یا به ایران بروید و «مدتها شهرها را بگردید؛ به زبان مردم کوچه و بازار حرف بزنید و افکار و آرزوهایشان را درک کنید. بعد شما میتوانید یک تحلیلگر اطلاعاتی و یک جاسوس خوب در منطقه باشید.»
9️⃣ با پیروی از همین استراتژی، سالها از #انجمن_ایرانشناسی_فرانسه در خیابان فلسطین تهران به عنوان یک پوشش امنیتی و پاتوق پنهان برای جاسوسان فرانسوی و سرویسهایی مانند #موساد استفاده میگردد.
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
#نفوذ
💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم
بخش دوم
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم
1️⃣ #الکساندر_دمارانش نقشه یک عملیات پنهان برای #جنگ_نرم با مسلمانان اصولگرا را جلوی #رونالد_ریگان پهن کرد.
2️⃣ برپایهی تحلیل کُنت، #جنگ_جهانی_چهارم «نبرد کشورهای فقیر و سازماندهی نشده، علیه کشورهای غنی و متشکل» بود!
3️⃣ همان #جنگ_فقر_و_غنا که وقتی حضرت #امام_خمینی (ره) از آن سخن گفتند، تصورش لرزه بر اندام لیبرالها انداخت.
4️⃣ الکساندر دمارانش به ریگان گفت:
🔸شما نمیتوانید با «یک عقیده» به وسیله تانک و هواپیما مبارزه کنید. باید دست به «کار هوشمندانهای» بزنید، چیزی که من آن را #نبوغ_فعال نامیدهام. شما باید «با هر عقیدهای به وسیله عقیده بجنگید.» کلام در برابر کلام و گاهی حتی، دروغ در برابر دروغ. ما به #جاسوسی معتقدیم. بنابراین در این مبارزه باید از «فکر» خود استفاده کنیم.
5️⃣ اسم رمز این عملیات، «مُسکیتو» یا #پشه_مالاریا بود و خطوط استراتژیکِ یک #عملیات_مخفی_سیاسی را در بر میگرفت که سالها بعد آن را نسخهای از #براندازی_نرم و #انقلاب_مخملی خواندند.
6️⃣ هر چند اجرای نقشه جامع عملیات علیه ایران پس از جنگ تحمیلی آغاز شد و در دهه نخست پیروزی انقلاب اسلامی، لیبرالها بیشتر به تدوین زیرساختهای نظری #جنگ_نرم پرداختند.
7️⃣ اما نخستین سوال رئیس جمهور آمریکا پس از شنیدن اسم رمز عملیات این بود که «چرا پشه مالاریا؟» دمارانش پاسخ داد چون یک #پشه_مالاریا نمیتواند خرس را بکشد، ولی میتواند آن قدر او را آزار دهد که دیگر نتواند بخوابد. دیگر نتواند چیزی بخورد و از آن همه وزوز، گیج شود. بنابراین، «پشه مالاریا میتواند یک دشمن بسیار خطرناک باشد.»
8️⃣ جلسه در کاخ سفید کمکم به پایان میرسید، ولی هنوز سؤالات بیشماری وجود داشت. برای چیدن این پازل، چه کسی باید نقش «پشه مالاریا» را بازی کند؟ #روشنفکران_جنتلمن یا #قاچاقچیان_مواد_مخدر یا حتی #مترجمان_زبده ؟ الکساندر دمارانش رو به رونالد ریگان کرد و گفت که هر سه!
9️⃣ چون اساس کار بر فروپاشی عقیدتی، روحی، اخلاقی و جسمی رقیب است و در ضمن، یک قاعده جاسوسی میگوید: «همیشه باید برای انجام اعمال کثیف، افراد جنتلمن را استخدام کنید.» مترجمان، روشنفکران و روزنامهنگاران در عملیات «پشه مالاریا» با #نفوذ_تدریجی به کشور هدف، استراتژی #فروپاشی_ایدئولوژیک را تعقیب میکنند و قاچاقچیان هم باید با توزیع مجانی یا ارزان مواد مخدر، حریف را با انحطاط اخلاقی و جسمی مواجه سازند. این چنین، بخش مهمی از نقشه #بیثباتسازی_سیاسی پیش میرود!
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
#نفوذ
💠 پشه مالاریا ؛ اسم رمز جنگ نرم
بخش سوم
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
🌐 علوم انسانی؛ الهیات جنگ نرم
1️⃣ کنت #الکساندر_دمارانش با دو پروژهی «اروپای شرقی» و «ایران» سروکار داشت؛ دو پروژهای که کمتر از 10 سال بعد پیوندی ناگسستنی با یکدیگر یافتند و مثل یک دوقلو در #ادبیات_سیاسی و #مطالعات_امنیتی به هم چسبیدند.
2️⃣ آن زمان گزارشهایی از یک منبع محرمانه اروپایی درباره ترور #پاپ_ژان_پل_دوم به دست سرویس فرانسه رسید.
3️⃣ «عالیجناب پاپ» یکی از مخالفان سرسخت سیاستهای شوروی بود و فرانسویها مشغول بررسی ارزش یک «کشیش مردهی لهستانی» شدند تا بفهمند مرگ پاپ برای چه کسی بیشتر میارزد. به عبارت دیگر، دمارانش منفعت مرگ یا زندگی «پدر مقدس» را برای #لیبرالها سبک و سنگین میکرد.
4️⃣ پاپ متحد آمریکا برای براندازی حکومت #لهستان به شمار میآمد! جانشین احتمالی او یک کشیش ایتالیایی بود و نمیتوانست نقش بهتری از پاپ ژان پل دوم به سود بلوک غرب بازی کند. تحولات بعدی هم نشان داد که ترور پاپ، #کودتای_مخملی لهستان و کل پروژه «فروپاشی اروپای شرقی» را به سرنوشت نامعلومی گره میزد. پس عالیجناب فعلاً باید زنده میماند! سرویس جاسوسی فرانسه با مطلع ساختن #واتیکان از نقشه ترور پاپ، زندگی او را دوباره به آمریکاییها بخشید تا نقشههایشان را پیش ببرند!
5️⃣ #ویلیام_کیسی (رئیس سازمان جاسوسی سیا) از نخستین روزهای کارش در CIA برنامه برگزاری یک رشته گفتگوی محرمانه با #پاپ را در واتیکان ریخت و با تدوین استراتژی بیثباتسازی سیاسی لهستان، حمایت از جنبش همبستگی لهستان به رهبری #لخوالسا را تشدید کرد. والسا یک سیاستمدار 37 سالهی کاتولیک بود که با شعار #جامعه_مدنی و برای ساخت شبکهای از #اصلاحطلبان_کمونیست بتدریج روابط خود را با ویلیام کیسی توسعه میداد.
6️⃣ ماموریت والسا، دامن زدن به #اعتصابات_کارگری و #شورشهای_دانشجویی بود تا سیستم عصبی و مدیریتی رژیم حاکم را فلج کنند. (24 سال بعد از آغاز برنامه CIA در لهستان، وزارت خارجه آمریکا رسماً از پیگیری همین استراتژی برای #کودتای_مخملی در #ایران خبر داد و #بنیاد_باران به ریاست #سیدمحمد_خاتمی نیز با مطلوب دانستن روش مبارزاتی جنبش همبستگی، همان استراتژی را برگزید.)
7️⃣ #سازمان_سیا سرانجام 2 کاتولیک را به هم پیوند زد: پاپ و لخ والسا. روز 17 خرداد 1361، کیسی قرار یک ملاقات مخفی را بین رئیس جمهور آمریکا با «پدر مقدس» گذاشت و ژان پل دوم قول داد که همه کلیساها را در دفاع از جنبش همبستگی لهستان بسیج کند و #رونالد_ریگان نیز دستور #تحریم_اقتصادی لهستان را صادر کرد. نخستین جرقههای #کودتای_مخملی در همین ملاقات 50 دقیقهای خورد و مشخص شد که شعار تبلیغاتی #جدایی_دین_از_سیاست در مسیحیت معاصر صرفاً یک «آدرس غلط» است.
8️⃣ دوران ریاست ویلیام کیسی بر CIA البته آغاز یک تاریخ جدید در این سازمان هم بود؛ تاریخی که ما با آن سروکار داریم: #عصر_کودتاهای_مخملی !
🔹 ادامه دارد...
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان.
#نفوذ
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
وای بر ما اگر معلوم شود که در فلان مقدمهی کار با دشمنان شریک بودهایم و باعث شدهایم دشمن بر ملت مسلمان مسلط شود! پناه بر خدای کریم! یا ستار!
📚 در محضر بهجت، ج٣، ص٢٢١
✅حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
من برای اُمّتم، نه از «مؤمن» میترسم و نه از «مشرک»؛
زیرا مؤمن را خداوند به واسطه ایمانش حفظ میکند و مشرک را خداوند به خاطر شرکش از پای در میآورد.
امّا ترس من، از منافق زبانبازی است که مطابق اعتقادات شما سخن میگوید، ولی برخلاف آنچه میگوید، عمل میکند.
📚میزان الحکمه، جلد۱۲، صفحه ۳۵۰
⭕️ اروپاییها اینگونه پیشرفت کردند...
🔺 قربانیان قحطی، احتمالا سال ۱۸۹۹، هندوستان
🔸این بلایی است که انگلیس سر هندی ها آورد. در طول یک قرن هندوستان را تبدیل به مزرعه کشت پنبه برای صنعت نساجی خودش کرد..
🔸بعد از جنگ داخلی آمریکا قیمت پنبه کاهش پیدا کرد و کشاورزانی که پیشتر محصولات غذایی کشت می کردند حالا فقط پنبه بی ارزش داشتند. کمبود غذا و غله و حبوبات در هند باعث شد قیمت ها سر به آسمان بکشد.
🔸غذا بود ولی کم بود و مردم پول نداشتند بخرند.. بیش از ۱۹ میلیون نفر در هندوستان در دهه ۱۸۹۰ مردند.
هدایت شده از حیات طیبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تست اسید نوشابه !!☝️
#غذای_صهیونیستی
#سبک_زندگی_غربی
✡️ راز رابطه شاه و راکفلرها (١)
1️⃣ در فاصله ٩ماهه بین دیماه ١٣۵٧ تا مرداد ١٣۵٩ یعنی دورانی که شاه در ایام سرگردانی پس از فرار بهسر میبرد و سرانجام غم فقدان تاج و تخت و بیماری مهلک جانش را در قاهره گرفت، تنها تعداد معدودی از دوستان خارجی او در کنارش مانده بودند.
2️⃣ هم دولتها و هم مقامات سیاسی و اقتصادی خارجی دریافته بودند که آفتاب عمر سیاسی شاه بر لب بام است و ستاره اقبالش رو به خاموشی. کشورهای گوناگونی که شاه همواره بر رابطه قوی خود با آنها میبالید و آن را نشانهای از قدرت ایران معرفی میکرد از میزبانی او سر باز میزدند.
3️⃣ حتی ایالات متحده آمریکا که در دو دهه پایانی #حکومت_پهلوی، متحد استراتژیک و همهجانبه این حکومت محسوب میشد نیز در حمایت از شاه بیمار ایران تردیدهای جدی وارد کرده بود.
4️⃣ در چنین وضعیتی و در حالیکه شاه بین مصر، پاناما، مراکش، آمریکا و باهاما در رفتوآمد بود، یکی از معدود افرادی که پشتیبان شاه و خانوادهاش بود، #دیوید_راکفلر از خاندان شناختهشده و فوق ثروتمند #راکفلر بود.
5️⃣ هم او بود که در رایزنی با کارتر، زمینه سفر درمانی هرچند کوتاهمدت شاه به آمریکا را فراهم کرد. همچنین با مشاهده عدم تمایل دولت آمریکا به تداوم میزبانی از شاه بی تاج و تخت ایران، کمکهای پزشکی و حمایتهای امنیتی قابلتوجهی را برای دوست قدیمی خود فراهم کرد.
⁉️ اما این دوستی چگونه ریشه داشت و نسبت میان حکومت شاه و #خاندان_راکفلر چه بود؟
✡️ راز رابطه شاه و راکفلرها (٢)
💎 راکفلر؛ خاندان ثروتمند و پرنفوذ
1️⃣ #خاندان_راکفلر از مشهورترین خاندانهای ثروتمند جهان در قرن اخیر هستند. سرسلسله این خانواده #جان_دیویسون_راکفلر (١٨٣٩-١٩٣٧) است. او که متولد نیویورک بود، از ١۵سالگی بهعنوان یک نیروی خدماتی و سپس دفتردار یک شرکت تجاری کار خود را آغاز کرد. پس از پیشرفت در کار و تأسیس چند شرکت کوچک، در ٢٣سالگی به عرصه #صنعت_نفت پا گذاشت و شرکتی را تأسیس کرد که در زمینه پالایشگاههای نفت فعال بود. او بعدها با گسترش فعالیتش در قالب شرکت #استاندارد_اویل تا سال ١٨٧٩، نود درصد امور پالایش نفت ایالات متحده آمریکا را در اختیار خود گرفت. راکفلر، علاوه بر صنعت نفت در حوزههای اجتماعی و فرهنگی نیز فعال بود و اقدامات زیادی در حوزه بهداشت و آموزش عمومی انجام داد.
2️⃣ آنگونه که #مجله_فوربس (بر اساس ارزیابی مالی و مطابقت آن با نرخ تورم روز در سال 2007 ) مدعی شده، #جان_راکفلر با ٣٣۶میلیارد دلار ثروتمندترین فرد تاریخ است. مؤسس #استاندارد_اویل در سال ١٩١٣ #بنیاد_راکفلر را با کارکردهای اقتصادی، رسانهای، اجتماعی و فرهنگی تأسیس کرد و در سپتامبر ١٩١۶ با رساندن ثروت خود به ١میلیارد دلار، نخستین میلیاردر تاریخ ایالات متحده آمریکا شناخته شد.
3️⃣ پس از مرگ او، پسرش «جان دیویسون راکفلر (جونیور)» وارث کسب و کار پرسود خاندان راکفلر شد. #راکفلر_جونیور (١٨٧۴-١٩۶٠) هم ۵ پسر داشت که همگی از سرمایهداران و فعالان اقتصادی آمریکا بودند که در این میان #دیوید_راکفلر و #نلسون_راکفلر علاوه بر تداوم فعالیتهای اقتصادی، در حوزه #سیاست هم نقشآفرین شدند.
4️⃣ در سالهای دهه ۵٠ تا ٨٠ میلادی و همزمان با دورانی که این دو برادر متولیان اصلی خاندان راکفلر بودند شاهد نقشآفرینی بنگاههای اقتصادی متبوع آنها در سیاستهای کلان داخلی و خارجی ایالات متحده هستیم. فرایندی که همزمان با پایان جنگ جهانی دوم، گره خوردن منافع کارتلهای بزرگ تجاری، مجتمعهای تسلیحاتی و شرکتهای نفتی آمریکا با سیاست خارجی این کشور را بهدنبال دارد.
5️⃣ با افول قدرتهای استعماری، اقتصاد نوپا و تازهنفس آمریکا بهشدت نیازمند مواد خام و از آن مهمتر بازار مصرف شد. در این شرایط، جایگاه #راکفلرها نیز که گستره فعالیت خود را به سایر عرصههای تجاری و مالی سیاستگذاری ایالات متحده آمریکا گسترش داده بودند، پررنگتر شد. وضعیتی که شامل جهتدهی رسانهای و تأثیر بر افکار عمومی و همچنین نقشآفرینی در کنگره آمریکا از طریق رایزنی و لابی با نمایندگان و سرانجام حضور مستقیم در سیاستگذاریهای دولت بود. وضعیتی که با رسیدن «نلسون راکفلر» به سِمَت معاون اولی در دولت #جرالد_فورد در سالهای ١٩٧۴ تا ١٩٧٧ عینیت یافت.
✡️ راز رابطه شاه و راکفلرها (٣)
💎 وقتی نوسازی شاه به سرمایهداری آمریکا وابسته میشود!
1️⃣ از دهه ۴٠ شمسی، ایران شاهد تعییرات قابل ملاحظهای در حوزههای مختلف بود که نخستین جرقههای آن با طرح موسوم به #انقلاب_سفید زده شد. طرحی که بیانگر چارچوب فکری و عملی شاه برای #نوسازی بود. این برنامهها اگرچه ریشه در نسخههای دولت «کندی» برای توسعه کشورهای جهان سوم داشت تا مانع از غلتیدن این کشورها به دامان #کمونیسم شود، امّا بهتدریج به رویکرد کلان اداره کشور از نگاه #محمدرضا_پهلوی نیز تبدیل شد. شاه برای عملیاتیسازی این برنامههای بلندپروازانه و به زعم خود رساندن ایران به دورازههای تمدن بزرگ، بیش و پیش از هرچیز به حمایت ایالات متحده آمریکا و تقویت روابط با کشورهای صنعتی تکیه داشت.
2️⃣ از سوی دیگر آغاز عصر تنشزدایی بین آمریکا و شوروی و بروز مسائل جدید در سطح جهانی از جمله تشکیل #جنبش_عدم_تعهد در سال ١٣۴٠ و تاسیس #سازمان_اوپک در همان سال، امکان تحرک بیشتر برای کشورهایی همچون ایران را فراهم آورد. اینگونه بود که نیمه دوم دهه ۴٠ تا وقوع #انقلاب_اسلامی را میتوان ماه عسل روابط ایران و آمریکا و اوج همکاریهای سیاسی و اقتصادی این دو کشور دانست.
3️⃣ بدین ترتیب در سالهای ریاستجمهوری #لیندون_جانسون (١٩۶٣-١٩۶٩)، شاه سه بار و در تیرماه ١٣۴٣ (ژوییه ١٩۶۴)، مرداد ١٣۴۶ و خرداد ١٣۴٧ به آمریکا سفر کرد. از آنسو #اورل_هریمن نیز در فاصله زمانی اردیبهشت ١٣۴۴ تا آبان ١٣۴۶ چهار بار از سوی رئیسجمهور آمریکا به ایران فرستاده شد و هر بار در ملاقاتهای خود با محمدرضا، او را به همکاری بیشتر با آمریکا تشویق و ترغیب کرد. در میدان عمل نیز چهرههایی همچون «اردشیر زاهدی» و «هوشنگ انصاری» از ایران و «دیوید لیلنتال» و #برادران_راکفلر در آمریکا زمینههای تقویت این همکاری را فراهم میآوردند. (١)
4️⃣ در فروردین ١٣۵٠ (آوریل ١٩٧١) «موریس استنس» وزیر بازرگانی آمریکا در رأس هیأتی به ایران آمد و ضمن ملاقات با شاه، هویدا و وزیر اقتصاد و دارایی، مذاکراتی پیرامون توسعه مبادلات بازرگانی و سرمایهگزاری به عمل آورد. پیرو این مذاکرات، در ١٣ مرداد ١٣۵٠ اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آمریکا در لسآنجلس تشکیل جلسه داد.
5️⃣ در همان سال بانک بینالمللی ترمیم و توسعه مبلغ ٩۶میلیون دلار در اختیار بانک توسعه صنعت ایران و صندوق تعاون کشاورزی قرار داد. بانک صادرات و واردات آمریکا نیز مبلغ ٢/٢٩ میلیون دلار برای تأمین بخشی از هزینه ارزی طرح مخابرات کشور، مبلغ ١/٨۵ میلیون دلار برای ساختن هتل اینترکنتینتال تهران و مبلغ ٧/٣٠ میلیون دلار برای طرح افزایش دو واحد مولد برق ١۵۶ مگاواتی نیروگاه شهریار به ایران کمک کرد. بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران که یکی از مهمترین موسسات سرمایهگذاری بخش صنعتی ایران بوده و تا شهریور ۵٧ مبلغ ۴/٢۵ میلیارد ریال در ١۵۵ طرح صنعتی و حمل و نقل سرمایهگذاری کرده بود، در سال ١٣٣٨ با مشارکت #بانک_چیس_منهتن (تحت مالکیت خانواده راکفلر) تأسیس شد. همچنین بانک بینالمللی ایران هم دیگر بانکی بود که با مشارکت چیس مانهاتان از سال ١٣۵۴ کار خود را آغاز کرد.
✡️ راز رابطه شاه و راکفلرها (۴)
💎 دید و بازدیدهایی با بوی پول!
1️⃣ افرایش رفتوآمد هیأتهای اقتصادی و سرمایهگذاران دو کشور هم جلوه دیگری از گسترش روابط اقتصادی ایران و آمریکا بود. بهعنوان نمونه، در دیماه ١٣۵٠ (ژانویه ١٩٧٢) هیأت اقتصادی ایران بهمنظور شرکت در دومین کنفرانس سرمایهگذاران آمریکایی در ایران عازم آمریکا شد تا زمینه عملی حضور آمریکاییها در ایران را فراهم آورد.
2️⃣ در ضیافت شام که به افتخار هیأت ایرانی از طرف «کمیته آمریکایی تشویق سرمایهگذاری» ترتیب داده شد، #اسپیرو_واگنیو معاون رئیسجمهور و ٢۶٠ نفر از شخصیتهای اقتصادی و مالی و صاحبان صنایع آن کشور شرکت داشتند. در این ضیافت #دیوید_راکفلر بهعنوان رئیس هیأتمدیره #بانک_چیس_منهتن در نطقی پیشرفتهای صنعتی و دگرگونیهای اجتماعی ایران را ستود.
3️⃣ همچنین، بنا به دعوت وزارت حملونقل آمریکا، وزیر راه و ترابری ایران در اردیبهشت ١٣۵١ (آوریل ١٩٧٢) در رأس هیاتی وارد واشینگتن شد و با مقامات آمریکایی درباره توسعه راهآهن به مذاکره پرداخت. در مهر همان سال، هیأت نمایندگی ایران به ریاست جمشید آموزگار وزیر اقتصاد و دارایی، در مجمع عمومی سالانه بانک ترمیم و توسعه که به مدت ۵ روز در واشنگتن برگزار شد شرکت کردند. (٢)
4️⃣ رابطه شاه بلندپرواز ایران با قدرتمندترین کانونهای سیاسی و اقتصادی در ایالات متحده، توسط بازوهای اجرایی همچون #خاندان_راکفلر و مشاوران آنها عملیاتی میشد. مشاوران و نزدیکانی که گاه مانند #هنری_کیسینجر تا بالاترین ردههای دیپلماسی آمریکا نیز صعود میکردند.
5️⃣ برادران #راکفلر (نلسون، دیوید و جان) بارها در سالهای دهه ۵٠ شمسی به ایران سفر کرده و با شاه و مقامات سیاسی و اقتصادی ایران جلسات پر تعدادی داشتند که حتی تا آستانه انقلاب هم ادامه داشت. گفته میشد #راکفلرها تنها آمریکاییهایی بودند که قرار ملاقاتشان با شاه پیش از سفرشان به ایران هماهنگ میشد. دیدار با راکفلرها هم از برنامههای ثابت شاه در سفرهایش به آمریکا بود.
6️⃣ از سوی دیگر «هنری کیسینجر» بهعنوان یکی از نزدیکان و مشاوران خاندان راکفلر هم در رایزنی با نمایندگان کنگره از حامیان شاه ایران بود. زمانی هم که کیسینجر در دوران ریاستجمهوری «نیکسون» و «فورد» بر کرسی اول سیاست خارجی آمریکا نشست، این فرایند بیشتر تقویت شد. (٣)
✡️ راز رابطه شاه و راکفلرها (۵)
💎 شاه و راکفلر، روایت یک دوستی عمیق!
1️⃣ شاه روابط شخصی دوستانهای نیز با #نلسون_راکفلر داشت. در میان اشخاص بی تاج و تخت، نلسون راکفلر یکی از کسانی بود که شاه از مصاحبت با او بسیار خشنود میشد. این مسئله قابل درک بود، زیرا نلسون راکفلر بیش از هرکس شبیه به یک شاه بود. او نیز دربار خودش را داشت که در نیویورک گسترده بود. یکی از زندگینامههایش او را «امپراتور راکفلر» نامیده بود. راکفلر نیز مانند شاه افکار دور و درازی در سر داشت. هر دوی آنها بیاندازه در مورد کشورهایشان و خودشان بلندپرواز بودند. هیچیک دوستان صمیمی نداشتند، ولی هردو #هنری_کسینجر را میستودند.
2️⃣ شاه و راکفلر هردو گاه کتابهایی در تعریف و تمجید از خودشان انتشار میدادند که در ظاهر به قلم خودشان بود ولی در باطن یک یا چند نویسنده مزدور برایشان مینوشتند. هردو بنیادهای عظیم خانوادگی داشتند، هرچند #بنیاد_پهلوی بیش از #بنیاد_راکفلر انتقادهای تندوتیز برمیانگیخت. تفاوت عمده میان ایندو، شخصیت آنها بود. راکفلر مردی بود اجتماعی که تظاهر به صمیمیت میکرد، ولی شاه کنارهگیر و کمرو بود. ضمناً راکفلر نوعی شوخطبعی داشت که شاه بهکلی فاقد آن بود. (۴)
3️⃣ پس از پیروزی انقلاب اسلامی که تقریباً با مرگ «نلسون راکفلر» همزمان شد، #دیوید_راکفلر و کیسینجر بر حمایت کاخ سفید از شاه که آواره شده و تعلیقی خوفناک را تجربه میکرد تأکید داشتند. سفارت آمریکا در ایران به کاخ سفید اعلام کرد که شاه را نپذیرد. با این حال، رایزنیهای دیوید راکفلر و کسینجر باعث شد تا سرانجام با آمدن شاه به آمریکا موافقت شود.
4️⃣ بعدها عیان شد که یکی از دلایل این رایزنی، سهامدار بودن ایندو در #بانک_چیس_منهتن بود که بخش عمدهای از ١٢میلیارد دلار پول ایران در آن ذخیره شده بود. میزان نفوذ راکفلر در محافل آمریکایی، کارتر را هم وسوسه کرد تا در آستانهی انتخابات ریاستجمهوری، با نظر او موافقت کرده و اجازه ورود شاه به آمریکا را بدهد. (۵)
5️⃣ تکیه شاه به منابع مالی سرمایهداران آمریکایی و نیاز او به نفود و قدرت رایزنی آنان از دلایل عمده نزدیکی به #خاندان_راکفلر بود. اقدامی که اگرچه با لابیگری و صرف هزینههای مادی، گاه وزنه تسهیلات مالی و معاملات تسلیحاتی را بهسود شاه سنگین میکرد اما فرجامی قابل اتکا در پی نداشت. شاید تنها لطف این قرابت، حمایتها و اقداماتی بود که «دیوید راکفلر» در ایام آوارگی شاه نسبت به او اتخاذ کرد. هرچند تلاشهای وی برای ورود شاه به ایالات متحده به ضرر آمریکا و شخص کارتر تمام شد و دانشجویان ایرانی که از ورود شاه به آمریکا عصبانی بودند، سفارت این کشور در ایران را تسخیر کردند. امری که در ناکامی کارتر در جلب دوباره آراء آمریکاییان تاثیر بسیاری گذاشت.
✍️ سیدمرتضی حسینی 📚 منابع:
1️⃣ علیرضا ازغندی، روابط خارجی ایران و دولت دست نشانده (57-1320)، تهران، قومس، 1376، ص286.
2️⃣ ازغندی، همان، ص347.
3️⃣ جیمز بیل، شیر و عقاب، ترجمهی فروزنده برلیان، نشر فاخته، 1371، ص258.
4️⃣ ویلیام شوکراس، آخرین سفر شاه، ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی، تهران، البرز، 1371، ص171.
5️⃣ جیمز بیل، همان، ص 433.
✡️ تبارشناسی کریستف کلمب
1️⃣ دایرةالمعارف یهود، از #اسحاق_آبرابانل #لویی_سانتانگل و #گابریل_سانچز به عنوان سرمایهگذاران سفر #کریستف_کلمب نام میبرد و میافزاید کلمب گزارش معروف سفر خود را خطاب به سانتانگل و سانچز نوشت که بلافاصله چاپ و در سراسر اروپا توزیع شد. این امر نشان میدهد که این دو متولیان سفر او بودند. سفر او به کمک نقشههایی صورت گرفت که این دو #یهودی فراهم آورده بودند.
2️⃣ حال این سؤال در ذهن هر انسان حقیقتجویی جولان مییابد که چرا نقش #یهودیان در سفر کریستف کلمب و برداشتن موانع پیش روی وی تا اینقدر پررنگ است؟!
برای پاسخ به سؤال مطرح شده بایستی به بیان اختلاف نظرات در تبارشناسی کریستف کلمب بپردازیم.
3️⃣ هرچند که در تاریخ مشهور و فیلمها و کتابهای متعددی که درباره کریستف کلمب ساخته و نوشته شده، او را به عنوان یک میسیونر مسیحی و مبلّغ دین مسیح معرفی نمودهاند، ولی برخی از محققین او را از زمره #یهودیان_مخفی میدانند.
4️⃣ دیوید م. ایچورن نویسنده #یهودی در اینباره میگوید:
✍️ «نه نام حقیقی او کلمب (Colombus) و نه یک ایتالیایی متولد ژنو بوده؛ بلکه نام حقیقی او #جان_کولن (Jan colon) بود که در نزدیکیهای شهر پانتهودرا (Pantevedra) در اسپانیا به دنیا آمده بود و او در واقع یک یهودی اسپانیایی بوده است.»
5️⃣ بخشهایی از مقالهای که با عنوان «آیا کریستف کلمب حقیقتاً یک یهودی بود؟» به قلم #دالیا_سایاه (Dalia Sayah) که در روزنامه «شالوم»، ارگان یهودیان ترکیه، در این رابطه بیان شده، بسیار قابل ملاحظه است:
👈 نکته مهم این است که در گوشه سمت چپ بالای کلیه نامههایی که کلمب برای خانواده خود ارسال میداشت، مونوگرامی به چشم میخورد که مفهوم آن پنجاه سال قبل توسط موریس دیوید (Maurice David) کشف شد. این مونوگرام از دو حرف تشکیل شده است، که هر یهودیی آن را در بالای تمامی نوشتههای خود مینوشت. این دو حرف عبارت بودند از دو کلمه Beth و ha که امروزه معلوم شده که بر عبارت «مقدس است خداوند یهود» دلالت دارد.
👈 نكته ديگری كه ثابت میكند، او يك یهودی مخفی بوده نحوه نگهداشتن دست چپ خود (به صورت پنجه باز بر روی قفسه سينه سمت راست) در تصاوير و تابلوهای اوست. اين عمل اقدام رمزآلودی بود كه مارانوها جهت شناسایی يكديگر به كار میبردند.
👈 حالا ديگر زمان آن فرا رسيده كه هويت حقيقي اين كاشف بزرگ اعلام گردد: كریستف كلمب سفاراد. ديگر میتوانيم او را معرفی نماييم او پسرعموی بزرگ ما در آمريكاست.
✡️ حقایقی دربارهی کریستف کلمب و کشف آمریکا
1️⃣ #کشف_آمریکا بهنحو خارقالعادهای با #یهودیان ارتباط دارد. چنین به نظر میرسد که دنیای جدید به کمک آنها و فقط برای آنها، در افق دید کاشفان قرار گرفت و گویی که #کریستف_کلمب و دیگران، عملاً مدیران اجرایی #قوم_یهود بودند تا آنها را به این سرزمینهای تازه کشف شده برسانند.
2️⃣ تحقیقات جدید نشان میدهد که براساس دانش علمی محققان #یهودی بود که هنر دریانوردی و تعیین مسیر کشتیها به چنان دقت و کمالی رسید که عملاً سفرهای طولانی دریایی روی اقیانوسها ممکن شد. #آبراهام_زاکوتو استاد ریاضیات و نجوم در دانشگاه سالامانکا در سال 1473 جداول و نمودارهای نجومی خود را کامل کرد. دو یهودی دیگر به نامهای خوزه و کوهو که منجم و پزشک دربار جان دوم پادشاه پرتغال بود و موزس ریاضیدان با همکاری دو دانشمند مسیحی، #اسطرلاب_دریایی را کشف کردند که با آن میشد فاصلهی کشتی تا خط استوا را براساس ارتفاع خورشید اندازه گرفت.
3️⃣ به این ترتیب، حقایق علمی که راه را برای سفر دریایی کریستف کلمب آماده کرد، از سوی یهودیان تأمین شده بود، بودجهای هم که به همان اندازه برای این سفر لازم بود نیز از همین منابع فراهم شد؛ دست کم بودجهی دو سفر اول از منابع #یهودی تأمین شد. کریستف کلمب برای سفر اول خود، از #لویی_سانتانگل که از مشاوران پادشاه بود، وام گرفت و دو نامهی اولی که کریستف کلمب در مورد سفر دریایی خود نوشت، خطاب به سانتانگل، تأمین کنندهی بودجهی سفر و #گابریل_سانچز از یهودیان مهاجر اسپانیا و خزانهدار آراگون بوده است. سفر دریایی دوم هم با پول یهودیان امکانپذیر شد.
4️⃣ اما سهم یهودیان فقط به همین محدود نمیشود. در میان همراهان کریستف کلمب چندین #یهودی حضور داشتند و اولین اروپایی که به روی خاک آمریکا پا نهاد، یک یهودی به نام #لوییس_دو_تورس بود. دست کم نتایج آخرین تحقیقات در این باره چنین میگویند.
5️⃣ اما مهمتر از همهی اینها این است که برخی ادعا میکنند که خود کریستف کلمب هم یهودی بوده است. در یک گردهمآیی جامعهی جغرافیدانان مادرید، دون سلسو گارسیا دو لا ریگا، محققی که بهخاطر تحقیقاتش در مورد کریستف کلمب شهره است، رسالهای را قرائت کرد و در آن مدعی شد که #کریستوبال_کولون (نه کلمب)، فردی اسپانیایی بود که مادرش اجداد یهودی داشت. او با ارجاع به اسناد و مدارک موجود در شهر پونته ودرا، در ایالت گالیسیا، نشان داد که خانواده کولون در فاصله سالهای ١۴٢٨ تا ١۵٢٨ در آنجا زیسته و اسامی مسیحی موجود در میان این خانواده، همانهایی بودند که در میان اقوام دریانورد مشهور اسپانیا هم بسیار شایع بوده است. برخی از اعضای خانوادهی #کولون و #فونته_روسا با هم ازدواج کردند. در یهودی بودن خانوادهی فونته روسا تردیدی وجود ندارد و مادر کریستوبال نیز سوزانا فونته روسا نام داشت. وقتی در ایالت گالیسیا هرج و مرج شد، والدین کاشف آمریکا، از اسپانیا به ایتالیا کوچ کردند. دون سلسو برای تأیید ادعاهای خود منابع دیگری هم رو کرد و باور او در این زمینه با وجود نشانههای بارزی از #ادبیات_عبری در نوشتههای کریستف کلمب تقویت میشود و افزون بر آن، تصاویری که از او به جا مانده، تا حدّ زیادی شبیه چهرهی یهودیان است.
هدایت شده از ادیان و فرق
✡️ یهود و توطئه اختلاف شیعه و سنّی
1️⃣ دانشمند شهید #امیرتوکل_کامبوزیا یکی از بزرگترین شیفتگان #وحدت بین شیعه و سنی بود. در ماههای رمضان و ایام متبرکه سعی میکرد مجالسی با شرکت شیعیان و اهلسنت بر پا و به بحث و مذاکره دربارهی رفع اختلافات آن دو گروه بپردازد.
2️⃣ یکبار استاد وارد یکی از مساجد شیعیان زاهدان شد. یک سخنران آنجا بود که مردم را تشویق به توهین به خلفا میکرد. استاد بسیار ناراحت شد. سریع به فرزندش گفت: با دوچرخه به کتابخانه برو و فلان کتاب را بیاور.
3️⃣ استاد کتاب را باز کرد و به احادیث و کلام بزرگان در مورد حفظ وحدت اشاره کرد. بعد ادامه داد:
👈 ما در مورد ولایت ائمه خودمان هچ شک و شبههای نداریم و هر زمان، برادران اهلسنت ما بخواهند در این زمینه با آنها بحث میکنیم، اما این شیوه که بخواهیم به مقدسات آنها توهین کنیم، قطعاً #توطئه_یهود برای جنگ داخلی مسلمانان است.
📚 کتاب «کامبوزیا»، زندگینامه و خاطرات دانشمند شهید امیرتوکل کامبوزیا، انتشارات شهید ابراهیم هادی، چاپ اول، ١٣٩٧، ص۵٩
✡️ استفاده از واکسیناسیون برای بیوتروریسم (1)
💉 ایراد اصلی واکسیناسیون
1️⃣ #واکسیناسیون هنوز در بین اهل علوم پزشکی بحثانگیز است و مخالفان زیادی دارد. متأسفانه در کشور ما هرگونه مخالفت با واکسن، با اتهامات و برچسبهای «غیرعلمی بودن» و «اظهارنظر غیرتخصصی» توسط پزشکان روبهرو میشود. اما در واقع، یکی از دلایل طرفداری پزشکان از واکسیناسیون [حداقل در حوزهی قدرت نهادهای بینالمللی]، این است که به محض اعلام مخالفت با آن، پروانهی کار خود را از دست میدهند؛ و اگر دراین رابطه تبلیغ کنند، سر به نیست میشوند. [2]
2️⃣ مثالهای زیادی را میتوان آورد که نشان دهد اصل ایدهی واکسیناسیون، حداقل درباره بعضی بیماریها، ایدهی خوبی نیست. مثلاً #فلج_اطفال از سال ۱۹۹۳ در فیلیپین گزارش نشده بود. اما پس از توفان Haiyan در سال ۲۰۱۳، یونیسف ۵۰۰ هزار دوز واکسن فلج اطفال را در مناطق توفانزده پخش کرد. به همین دلیل این بیماری از طریق فاضلابها در بین بقیهی مردم پخش شد و این بیماری، که ریشهکن شده بود، را دوباره به فیلیپین برگرداند!
3️⃣ در دورهی کنونی دیگر مهم نیست که آیا از نظر علمی مفید بودن واکسیناسیون ثابت شده یا نشده است. ایراد اصلی این روش این است که بهترین ابزار برای #بیوتروریسم است. مثلاً #بیل_گیتس در کنفرانسی در سال ٢٠١٠ بیان کرد که با کمک واکسنهای مؤسسات تحت مدیریت او، میتوان روی ۱۰٪ تا ۱۵٪ #کاهش_جمعیت دنیا حساب کرد. [3]
✡️ استفاده از واکسیناسیون برای بیوتروریسم(2)
💉 بیوتروریسم در آفریقا
1️⃣ قدرتهای بزرگ جهان به منابع #آفریقا چشمداشت دارند و رقابت شدیدی برای تصرف این منابع در حال رخ دادن است. اما هیچکدام از این قدرتها حفظ جمعیت موجود آفریقا را به نفع خود نمیبینند. چینیها اعتقاد دارند که آوردن کارگر ماهر از چین به آفریقا، خیلی بهصرفهتر از آموزش جمعیت موجود آفریقایی است. غربیها هم باور دارند که ضریب هوشی IQ متوسط در آفریقا زیر ۷۰ است. بنابراین تلاشهای زیادی برای از بین بردن این جمعیت شده است. پخش ویروس #ایدز از طریق #واکسیناسیون، از طریق بنیادهای خیریه، مثل #بنیاد_بیل_گیتس، یکی از این راهها بوده است.
2️⃣ لینک [4]، که مربوط به ۵ سال پیش است، دربارهی #عقیمسازی مردم کنیا از طریق واکسن کزاز، توسط #یونیسف، خبر میدهد. در حالیکه اساساً کنیا مشکل شیوع کزاز نداشت!
3️⃣ در مورد آفریقای جنوبی سازمانهای جهانی چنان برنامهی سنگینی برای شیوع ایدز راه انداختند که بتوانند جمعیت جنوب آفریقا را کلاً پاک کرده، و منابع سرشار این منطقه را تصرف کنند. این برنامه به شیوع شدید ایدز در سالهای گذشته، و کاهش امید به زندگی تا حدود ۴۵ سال در جنوب آفریقا، منجر شد. البته بعداً دولت آفریقای جنوبی سعی کرد این فاجعه را مدیریت کرده، و کنترل کند.
4️⃣ در حال حاضر 7.7 میلیون نفر در این کشور مبتلا به ایدز هستند، و دولت هزینهی سنگینی برای کنترل این بیماری میکند. [5]
✡️ استفاده از واکسیناسیون برای بیوتروریسم (3)
💉 ربط واکسن به اوتیسم
1️⃣ بحثهای فراوانی دربارهی ربط یا عدم ربط #واکسن به #اوتیسم شده است؛ و مقالات فراوان علمی را میشود یافت که چنین ربطی را انکار میکنند. تلاش این مقالات این است که نشان دهند بین اوتیسم و اصل روش #واکسیناسیون، و یا مواد افزودنی واکسن، که بعضاً سمّی هستند، ربطی وجود ندارد. این تحقیقات دانشگاهی و مقالات علمی، هرچند غلط نیستند، اما حواس مردم را از این حقیقت پرت میکنند که از واکسن، بهعنوان ابزار #بیوتروریسم، برای از بین بردن توان مقاومت یک ملت در برابر سلطهگران، استفاده میشود.
2️⃣ قبلاً در مقاله دیگری درباره «استفاده از فلوراید برای کنترل اذهان» نوشته بودیم، که باعث سوءتفاهمهای متعددی شد. ایراد اصلی #فلوراید، تأثیر آن بر ضریب هوشی مردم نیست، بلکه گرفتن #توان_مقاومت آنها است. اما با انتشار چند مقاله درباره «تأثیر کم فلوراید بر ضریب هوشی»، توجه مردم از موضوع اصلی، به موضوع فرعی «تاثیر فلوراید بر ضریب هوشی» سوق داده شد.
3️⃣ با یک مثال این موضوع را روشنتر میکنم:
👈 فرض کنید تاجری یک میلیون تن شکر در انبار احتکار کرده، و میخواهد تقاضای بازار برای شکر را زیاد کند. این تاجر بودجهی تحقیق دانشگاهی درباره «تأثیر مصرف شکر بر میزان هوش کودکان» را تأمین میکند. نتیجهی تحقیقات هم نشان خواهد داد که ربطی بین مصرف شکر با کم و یا زیاد شدن هوش وجود ندارد. بعد جناب تاجر این تحقیق را دستمایه تبلیغ خود برای بیخطر بودن مصرف زیاد شکر قرار میدهد. به این ترتیب حواس مردم از این واقعیت پرت میشود که خطر مصرف زیاد شکر، متلاً دیابت و چاقی است، نه کم شدن ضریب هوشی!