eitaa logo
ادیان و فرق
102 دنبال‌کننده
94 عکس
77 ویدیو
16 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 پی‌نوشت‌ها: [١] منصوره اتحادیه، پیدایش احزاب سیاسی مشروطیت، تهران، کتاب سیامک، 1381، ص127 [٢] افراد شرکت کننده در این انجمن عبارت بودند از: بحرالعلوم کرمانی، علیقلی‌خان سردار اسعد بختیاری، سلیمان میرزا اسکندری (میکده)، میرزا نصرالله بهشتی (مشهور به ملک‌المتکلمین)، سید جمال‌الدین واعظ اصفهانی، شیخ‌الرئیس قاجار، ‌میرزا یحیی دولت‌آبادی، سید نصرالله تقوی، شاهزاده جلال‌الممالک ایرج (مشهور به ایرج میرزا، شاعر)، سید اسدالله خرقانی، میرزا حسن رشدیه، اردشیر جی، میرزا جهانگیرخان شیرازی (صور اسرافیل). مهدی ملک‌زاده، تاریخ انقلاب مشروطیت ایران، تهران، علمی، 1373، ص239 [٣] مریم جواهری، نقش علما در انجمن‌ها و احزاب دوران مشروطیت، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1380، ص93 [۴] نظام‌الاسلام کرمانی، تاریخ بیداری ایرانیان، بخش سوم، تهران، امیر کبیر، چ4، 1371، ص463 [۵] مهدی ملک‌زاده، تاریخ انقلاب مشروطیت، تهران، علمی، 1373، ص255 [۶] اسماعیل رائین، انجمن‌های سرّی در انقلاب مشروطه، تهران، جاویدان، 1355، ص77 [٧] همان [٨] اردشیر ریپورتر در قسمتی از خاطرات خود ملک‌المتکلمین را در زمره دوستان خود معرفی می‌کند؛ عبدالله شهبازی، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج2، تهران، اطلاعات، چ2، 1382، ص147 [٩] احمد مجدالاسلام کرمانی، تاریخ انحطاط مجلس، اصفهان، دانشگاه اصفهان، چ2، ص56 [١٠] ابراهیم صفایی، تاریخ مشروطیت به روایت اسناد، تهران، ایران یاران، 1370، ص664 [١١] علی ابوالحسنی، کالبد شکافی چند شایعه درباره شیخ فضل‌الله نوری، تهران، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1385، ص195 [١٢] سعیدی سیرجانی، وقایع الاتفاقیه، تهران، نشر آسیم، چ4، 1383، ص708 [١٣] مجید یکتایی، پیدایش مشروطه در ایران، تهران، اقبال، 1356، ص26 [١۴] حسین آبادیان، بحران در مشروطیت، صص66-65 [١۵] حیدر عمواوغلی از اوائل سال 1901م، در بین کارگران و روشنفکران مقیم باکو فعالیت می‌کرد ولی در اثر تعقیب پلیس تزاری آنجا را ترک کرده و در سال 1903م، به درخواست مظفرالدین‌شاه به ایران آمد و کارخانه برق را در مشهد تأسیس کرد. او در سال 1904م، به تهران رفته و در آنجا حوزه هفت نفری فرقه اجتماعیون عامیون را تشکیل داد. یونس پارسا بناب، تاریخ صدساله احزاب و سازمان های سیاسی در ایران، ج1، واشنگتن، 2004م، ص31 [١۶] اسماعیل رائین، انجمن‌های سرّی در انقلاب مشروطه، ص110 [١٧] علی ابوالحسنی، پیشین، ص200 [١٨] برخی چنین شبهه کردند که چون عناصری مانند عباس امانت بهائی هستند و در تحلیل‌های تاریخی خود مطالبی را علیه ازلی‌ها و بابی‌ها نوشته‌اند، پس نمی‌شود تحلیل آن‌ها را مورد استناد قرار داد. البته این مسأله را در نظر نمی‌گیرند که افراد طرفدار بابیت، ازلی‌ها و بهائیت همه عناصر استعمار هستند و با وجود داشتن رقابت درون‌گروهی درباره‌ی اهداف مشترک چون ضدیت با اسلام کاملاً هم‌جهت بوده و یک مسیر را طی می‌کردند. [١٩] عباس امانت، زمینه‌های فکری انقلاب مشروطیت، از سری مقالات دانشنامه ایرانیکا، صص38-37
🕎 فرهنگ معبدی و اسباط بنی‌اسرائیلی (١) ✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت نهم 1️⃣ در میان بنی‌اسرائیل، متعصّبانه‌تر از سایر اقوام پاس داشته می‌شد. این فرهنگ، از پسِ قرون و اعصار، قوی‌ترین فرهنگ حاکم بر نگرش و عملکرد در میان همهٔ مناسبات فردی و جمعی قابل شناسایی است. 2️⃣ در فرهنگ معبدی یهودی، سنّت ، از مهم‌ترین جایگاه در میان همهٔ سنن یهودی برخوردار بوده و نقشی کلیدی در جهت‌گیری عمومی یهودیان برای طیّ مراتب قدرت و دست‌یابی به حکومت را دارا بود. 3️⃣ یکی از شعائر مهمّی که در تپّه‌های مقدّس اسرائیلی انجام می‌شد، تقدیم بود. بنی‌اسرائیل این رسم را از اقتباس کرده بودند. شعائر قربانی به رهبری انجام می‌شد. 4️⃣ جالب است که در اولین روایات مربوط به ، فساد و ریا و شرارت آنها مطرح می‌شود. با دقت در کتاب مقدس درمی‌یابیم که به‌معنی واقعی از دوران داوود شکل گرفته است و قبل از آن نمی‌توان وجود یک کهانت متشکّل را حدس زد. 5️⃣ با بنای و دربار در کنار هم، تشکیلات کهانت، بیشتر درباری می‌شود و معبد اصولاً یکی از مؤسسات دربار سلطنتی می‌گردد. با انتصاب به کهانت «اعظم اورشلیم»، رابطهٔ کهانت و دینِ دولتی مستحکم‌تر می‌شود.
🕎 فرهنگ معبدی و اسباط بنی‌اسرائیلی (٢) ✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت نهم 1️⃣ همهٔ میراث سامری و اسلافش (ساحران و کهنه معابد فراعنه) به معبد، اشرار بنی‌اسرائیل و دین به دنیافروشان منتقل شد تا همچنان جریان شیطانی در زمین استمرار یابد. 2️⃣ در آزمونی سخت، همهٔ خلق روزگار در کشاکش فتنهٔ به آزمون کشیده شدند تا خطّ نورانی قبیلهٔ «صبغة‌الله» از «قبیلهٔ لعنت» بازشناخته شود. 3️⃣ سخنان انبیای الهی، در زمانهٔ کور و کر و در میان بنی‌اسرائیلِ عنود و دنیاطلب کارگر نیفتاد و رومِ مرده‌دل و ستمگر، دست ‌در دست کاهنان فرصت‌طلب، همهٔ مجال را از آن حضرات ربودند. 4️⃣ به‌گواهی منابع تاریخی، که توسط کاهنان معبد پاس داشته می‌شد، پیش از آن‌که، نسبتی با حقایق دینی و تعالیم موسوی (ع) داشته باشد، برخاسته از آیین‌های معبدی اقوام بود. 5️⃣ در دوران تبعید، به گناه شرک آلوده شدند و به رو آوردند. و در این میان، کاهنان از این موضوع بهره‌های فراوان بردند. ثروت کاهنان افزایش پیدا کرد و مقتدرتر از شاهان شدند!
🕎 فرهنگ معبدی و اسباط بنی‌اسرائیلی (٣) ✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت نهم 1️⃣ معابد، به نام دین و خدا، در مقابل انبیاء و اوصیاء ایستادند و با همدستی و شیاطین جنّی و انسی، بساط «تلبیس» پهن کرده و آموزه‌های انحرافی خود را تحت عناوین فریبنده‌ای همچون ، به مستضعفان القا کردند و این‌گونه، هر آئینی را فرسوده و کردند. 2️⃣ آیین موسوی در ٣۴٠٠ سال پیش، متأثّر از جریان انحرافی و کابالایی معبدی، تحریف شد. «هندوان» نیز به انواع آموزه‌های محرّف و شیطانی مبتلا شدند؛ چنان‌که آیین کهن ایرانیان، دین (مجوسی)، حدود ٢۶٠٠ سال پیش محو گردید تا آیین شیطانی و فرهنگ معبدی، خود را به پیش براند. 3️⃣ انبیاء، از کهانت و آیین معبدی تبرّی می‌جستند و آن آیین را معادل گناه کبیره و کفر معرّفی کرده و به مصداق کلام «الْکاهِنُ کالْکافِر: کاهن مانند کافر است»، پیروان خود را از آن برحذر داشتند. 4️⃣ ابلیس به‌خوبی می‌دانست که از مسیر تعلیم ، می‌تواند دستیاران خود (کاهنان) را در چشم مردم، به منزلتی برساند که به غلط، آنان را مصداق عارف بالله و توانمند در شناخت اسرار غیبی بدانند. 5️⃣ ابلیس با تدریجی، از کاهنانِ آلوده به سحر و دنیاطلب، چهرهٔ خادمان و متولّیان امور مذهبی و مدّعیانی هم‌سنگ انبیاء ارائه کرد: 🕋 «إِنَّهُمُ اتَّخَذُوا الشَّیاطینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ اللهِ وَ یحْسَبُونَ أَنَّهُمْ مُهْتَدُون‏ (اعراف : 30) آنها کسانی هستند که شیاطین را به جای خدا سرپرست و یاور خود گرفتند و می‌پندارند که ره‌یافتگانند.» ✍️ استاد اسماعیل شفیعی سروستانی
ميرزا عباس افندي (ملقب به بهاء الله - مدعي دروغين): اهالي اواسط آفريقا از حيوان هم بدترند! و همچنين اگر انسان را به طبيعت خود ترک کنيم از حيوان بدتر مي شود جاهل و نادان مي ماند مثل اهالي اواسط آفريقا. منبع: مکاتيب عبدالبهاء، ج1، ص234 پس ثابت شد که عالم طبيعت ناقص است و ظلماني.اگر طفلي متولد شود او را تربيت نکنيم بر حال طبيعي بگذاريم چه مي شود؟ شبهه اي نيست بي ادراک و جاهل مي ماند و حيوان خواهد بود.در اواسط آفريقا ملاحظه کنيد که مثل حيوانات بلکه پست تر از حيوانند. منبع: مکاتيب عبدالبهاء، ج1، ص237
بر خلاف هخامنشيان، ظاهرا مادها بيش از ايشان طرفدار دين زردشت به شمار مي رفتند و هنوز دين زردشت در اين سرزمين ايران گير نشده بود.از اين جهت در زمان کمبوجيه (522 - 529 ق.م) پسر کوروش مغي زردشتي که گئوماتا (522 ق.م) نام داشت براي ترويج دين زردشتي قيام کرد و بتکده ها را ويران ساخت و به جاي آن آتشکده بنا کرد و دست به اصلاحاتي اجتماعي زد و بردگان را آزاد و زمين هاي بزرگ را بين کشاورزان تقسيم کرد و مورد قبول طبقات مستمند و محروم اجتماع گرديد به طوري که پس از کشته شدنش به دست داريوش اول همه ي ايراني ها جز پارسي ها که از خاندان هخامنشي بودند بر مظلوميت و حقانيت او مي گريستند.مدت حکومت او هفت ماه بود. منبع: مشکور، محمد جواد، خلاصه ي اديان در تاريخ دين هاي بزرگ، ص103و104، ناشر: انتشارات شرق، چاپ: ششم، 1377 خورشيدي.
🔮 یهود و جادوگری در قرون وسطی (١) ✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت دهم 1️⃣ گفت‌وگو از کتب و منابع یهود (تورات، تلمود، کابالا)، گفت‌وگو از مبانی اعتقادی ویژه‌ای است که در خود «حجّت عمل» فردی و جمعی یهود را دارد. همان که در میان همهٔ معاملات و مناسبات آشکار و نهان، خود را می‌نماید. 2️⃣ این منابع، پرده از لایه‌های تودرتوی آلودگی یهود به شِرک و پرستش اصنام عهد فراعنه برداشته و باور و عمل به و در میان آنان را نمایان می‌سازد. چنان‌که در جای خود مستند شده، میراث فراعنه از مسیر (پیروان سامری)، به نسل‌های بعدی منتقل شد. 3️⃣ در می‌خوانیم: 📚 ١٠ پیمانهٔ جادوگری به دنیا فرود آمد که ٩ پیمانهٔ آن را کشور «مصر» برگرفت و ١ پیمانهٔ بقیه را همهٔ دنیا. 4️⃣ این سخن بدان معنا نیست که منابع توراتی و تلمودی همان منابع آموزشی ساحری و هستند؛ بلکه این منابعِ تحریف‌شده، سبب بروز رویکردی به عالم و آدم شدند که بیش از هر زمان، را به سمت سوق دادند. در واقع، یهود حجّتِ عمل و نظر خود را از این منابع اخذ نمود.
🔮 یهود و جادوگری در قرون وسطی (٢) ✡️ تاریخ فرهنگی «قبیله لعنت»؛ قسمت دهم 1️⃣ مقصود در پی‌گیریِ این آموزه‌ها، چیزی جز نبود. این منابع از هر یک مجسّمهٔ «ارادهٔ معطوف به قدرت» می‌ساخت؛ در حالی‌که دیانت حقیقی موسوی (ع)، مقصد غایی انسان مؤمن را «عبودیّت» تعریف می‌کرد. 2️⃣ کتاب مقدس، هر نوع و و و را به‌شدّت تقبیح می‌کند و مبتنی بر آن، گروهی از دانشمندان یهود، به‌خصوص در دوران‌های اولیه، برای ریشه‌کن کردن سحر و جادو، با شدّت تمام مبارزه کرده‌اند؛ لیکن این مبارزات به جایی نرسید! 3️⃣ در «سِفر تثنیه» صورتی از اعمال سحر و جادو که میان ملل بت‌پرست آن زمان معمول و رایج بوده است، ارائه شده و تورات را از انجام چنین اعمالی منع کرده است. از شرحی که دانشمندان یهود دربارهٔ اعمال فوق داده‌اند، چنین برمی‌آید که آن‌ها در عصر ایشان نیز معمول بوده است. 4️⃣ آبراهام کُهِن دربارهٔ عمومیّت یافتن در میان یهودیان می‌نویسد: 📚 پیوسته به فال‌گیری و به‌‌عنوان اعمال مخصوص بت‌پرستان اشاره می‌کند… لیکن به‌رغم همهٔ کوشش‌هایی که برای از میان بردن سحر و جادوگری به عمل آمد، این خرافات در زندگی تودهٔ مردم عوام نفوذ کرد و بر همهٔ طبقات چیره گشت.