🌷 هوالحق
🔻#انسان_کامل
#اسفار_اربعه 2️⃣
سفر اول: عبارت است از حرکت انسان بهسوی خداوند متعال و کنارزدن حجابهای ظلمانی و نورانی برای رسیدن به بالاترین حقیقت هستی یعنی خداوند متعال.
✅ ادامه دارد....
📚 منبع : عرفان امین، ص ۲۹۳
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌹هوالحیّ
🔹... قاضی کوهی از عظمت بود...
۶ ربیع الاول، سالگرد ارتحال فقیه ربانی، عارف کامل، استاذ العرفاء، مرحوم آیة الله سید علی قاضی طباطبائی تسلیت باد
@erfan_amin
🌹هوالحق
🔻 #انسان_کامل
#اسفار_اربعه 3️⃣
سفر دوم: با #فناء فیالله و پاکشدن انسان از خود آغاز میشود؛ انسان با رهایی از خود و غرقشدن در نور عظمت الهی کاملاً الهی شده و در دریای بیکران #توحید غوطهور میشود. البته باید توجه داشت که فانیشدن انسان در ذات یا اسماء الهی به معنای ورود در آن نمیباشد بلکه به معنای تجلّی ذات یا اسماء الهی در شخص فانی است بهنحوی که انسان منیّت خود را از دست داده و دیگر منشأ اثر نیست و ذات الهی و یا اسماء و صفات الهی در نفس انسان حاکم میشوند مانند بلندگو که خودش منشأ اثر نیست و صدای کس دیگری را پخش میکند؛ در این صورت است که انسان لسانالله میشود و خداوند است که در او اثر میگذارد؛ به همین منوال انسان فانی، عینالله، اُذُنالله و یدالله میشود و آیینهای از کمالات الهی را نشان داده و دریچهای از نور الهی را به عالم توزیع مینماید. فناء به این معنا در اسماء و صفات بلکه در ذات الهی نیز امکان دارد و در روایات نیز به آن اشاره شدهاست.
✅ ادامه دارد....
📚منبع: عرفان امین، ص ۲۹۳ و ص ۲۹۴
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
🔻آیت الله خامنه ای مدّظله العالی :
مشهد یک روزی در کشور ما کانون #حکمت بوده.....
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌹هوالحق
🔻#انسان_کامل
#اسفار_اربعه 4️⃣
سفر سوم: حرکت انسان از عالم #توحید بهسمت کثرات عالم است؛ سالک در سفر دوم کاملاً غرق دریای #وحدت است و نسبت به کثرات عالم ادراکی ندارد اما در سفر سوم، آهسته آهسته از حال #فنا به حال بقاء رجوع مینماید. سالک در سفر سوم، مانند سفر اول با مخلوقات سر و کار داشته و تمام مخلوقات را ادراک میکند اما با این تفاوت که شخص تا پیش از فناء فی الله مخلوقات را بهصورت مستقل و جدا و بریده از خداوند میدید، اما به برکت پاکشدن از نفس خود، اکنون و در سفر سوم، تمام مخلوقات را مظهر اسماء الهی دیده و خداوند را در همه چیز نظاره میکند. مثَل انسان در سفر سوم مانند کسی است که مدتها بیهوش بوده و پس از مدتی کمکم به هوش میآید و اطراف و پیرامون خود را درک میکند؛ با این تفاوت که نگاه او پس از این هوشیاری، کاملاً عوض شده و علاوه بر نورانیت فوقالعادهای که کسب کرده است تمام عالم را با نگاهی توحیدی ملاحظه کرده و از هر شرکی بهطور کلی پاک گشته است.
✅ ادامه دارد....
📚 منبع:عرفان امین، ص ۲۹۴
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷هوالباقی
🔻 #انسان_کامل
#اسفار_اربعه5️⃣
سفر چهارم: عبارت است از دستگیری انسان #موحد و الهی از سایر مخلوقات؛ کسی که در سفر چهارم سلوکی خود قرار دارد، از آنجا که به #خلوص و طهارت ذاتی رسیده است، این توانایی را پیدا میکند تا از سایر انسانها نیز دستگیری کرده و آنها را در جهت حرکت به سمت خداوند متعال رهبری نماید. در زبان متخصصین #عرفان، گاه به شخصی که به #فناء فی الله رسیده است (سفر دوم) و گاه به شخصی که در حال سفر چهارم خود است، انسان کامل گفته میشود.
📚منبع:عرفان امین، ص ۲۹۵
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🔻علامه آیت الله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی :
✅ اگر ولی فقیه مخالف مسئله ای است، به کمک او بشتابید....
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷هوالعلیم
🔻هدف عرفان
▪️عرفان هدف خود را رسیدن انسان به اوج قلۀ #عبودیت و به عبارت دیگر، مرتبۀ #فناء فی الله قرار داده و جز با رسیدن به این نقطه، به چیز دیگری رضایت نمیدهد. انسان عارف، انسانی نیست که قوای خود را تحت ارادۀ عقل خویش قرار داده باشد، بلکه انسان عارف انسانی است که با سوزاندن تمام خودیّتها، مدیریت نفس خویش را به خداوند متعال سپرده و تمام امور وجود او، نه توسط عقل وی، که توسط خداوند متعال اداره میشود.
📚منبع:"عرفان امین"ص ۳۹
☑@erfan_amin |پایگاه عرفان فقاهتی شیعی
38.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
🔸مروری بر زندگی علامه طباطبایی
سرآمد اخلاق و فلسفه
▪️رهبر معظم انقلاب : سخنان و شناخت زندگی اینها یکی از شفا بخش ترین چیزهایی است که به انسان آرامش و روشنایی میدهد.
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷 هو الغفور
🔻 اثر ویژۀ مراقبه و تقوا برای جوانان
مقام معظم رهبری:
«بزرگی میگفت کسی به من مراجعه کرده و پرسیده چه کار کنم که خدمت حضرت برسم؟ ایشان گفت من به او گفتم شما اگر به #واجبات عمل و از #محرّمات اجتناب کنید و کمی #مراقب خودتان باشید، حضرت پیش شما می آیند؛
شما لازم نیست زحمت بکشید و پیش حضرت بروید. راهی که برای انتفاع از آن بزرگوار پیش پای ما گذاشته اند، راه #تهذیب_نفس است، راه مخصوصی نیست؛ همان راهی است که برای #تکامل نفس، برای آدمِ خوب شدن، برای نورانی شدن دل انسان و انعکاس جلوۀ جمال الهی در آن جلوِ پای انسان گذاشته اند.
🔸 خصوصاً شما که جوانید و دلهایتان پاک است، آمادگی دارید و برایتان خیلی آسان تر است.وضع شما از این لحاظ از من بهتر است؛ چون شما دلهای پاک و صافی دارید؛ پایبندیها و دلبستگی هایتان کمتر است و خیلی راحت تر میتوانید ارتباط برقرار کنید. این ارتباط برقرارکردنها هم با صفای نفس کاملاً میسّر و آسان خواهد شد. صفای نفس هم با همین عمل به واجبات، اجتناب از گناهان، آلودهنکردن خود، آلودهنشدن و مراقبت به دست می آید.
🔹البته کسی معصوم نخواهد شد که هیچ خطایی از او سر نزند؛ اما اگر مراقب باشیم، لغزشهایمان کم خواهد شد و اگر یک وقت هم لغزشی پیدا کنیم، با مغز به زمین نمی خوریم؛ این خاصیت مراقبت است. اسم این مراقبت در فرهنگ اسلامی چیست؟ #تقوا. وقتی میگویند باتقوا باشید، یعنی مراقب باشید؛ مراقب کار خودتان باشید؛ مواظب باشید چه میگویید و چه تصمیمی میگیرید و چه عملی میکنید. این مراقبت موجب میشود که انسان نلغزد و اگر لغزید، خیلی صدمه نخورد».
📚 منبع : عرفان امین، ص ۳۳۹ و ص۳۴۰
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
VID_20200501_145304_a01.mp3
1.28M
🔻 مناجات عرفانی رهبر فقید انقلاب+ چند توصیه
▪️خدایا؛ ما هیچ نداریم و هرچه هست تویی.....
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
⭕ همانا ما برای انقلاب به پا خواستیم بخاطر اینکه 'فصوص 'را قبل از 'جامع المقدمات' بخوانیم و تدریس کنیم!
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌹 هو القادر
🔻 شاخصه های#استاد_سلوکی مطمئن از نظر بزرگان
✅اولاً: ذرهای از مسیر شریعت تخطی نکرده و زندگی خود را کاملاً با دستورات دینی تنظیم نماید.
✅ثانیاً: دستورات شخص نیز برگرفته از دین و به عبارت دیگر مأثور باشد و البته در حدّ اعتدال به شاگرد القاء شود.
✅ثالثاً: شخص در مسائل سلوکی راه رفته باشد و و در وجود وی هوای نفس نباشد، به این معنا که تنها به خداوند متعال و وصال او دعوت نماید نه به خود.
✅رابعا: انسان واقعا استاد حقیقی را از خداوند متعال بخواهد و تمام امور خود را به خداوند واگذار کند و از ذات مقدسش طلب خیر و کمال نماید.
البته باید همواره جانب احتیاط را نیز رعایت نمود
📚 منبع :عرفان امین، ص ۳۵۶(با اندکی تغییر)
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌹هو الشاهد
#تسلیت
🏴جراحتها به تنها جامه دیدار میدوزد
بکش ما را ز #خون ما چراغ لاله میسوزد
🏴بکش ما را که با خون زنده است این باغ بارآور
خوشا در خون طپیدن، الأمان از مرگ در بستر
🏴خضابی خوشتر از خون نیست مردان #خدایی را
ببین در قتلگه سیمای عقل کربلایی را
🏴کفن خون باد مردان را و تقدیر معین باد
چراغ عقل ابراهیمها در شعله روشن باد
🏴ز جان تن میزند تا خون دهد بستان ایمان را
که تا روشن نگه دارد چراغ عقل انسان را
🏴اگر کشتی ست عاشورا، در این خون غرقه باید زیست
ببین چشم #شهیدان را، به جز خون هیچ راهی نیست
🏴حسین ای نوح! ای کشتی! مرا هم غرقه در خون کن
به خون قربانیان را از غل و زنجیر بیرون کن
🏴هلا زین دم به جز خون، هیچ حرفی با منافق نیست
گلوی زخم ما را دیگر آن گفتار سابق نیست
@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌻 هوالهادی
#بزرگان_عرفان
#آیه_الله_حاج_ملاحسینقلی_همدانی
▪️هرچند جریان #عرفانی_نجف به دستان مرحوم #آیة_الله_شوشتری آغاز به کار نمود اما بالندگی و شکوفایی این جریان، در دوران فعالیت شاگرد عرفانی ممتاز مرحوم شوشتری، یعنی آیة الله حاج ملاحسینقلی همدانی رخ داد.
تأثیر کلام و نَفَس مرحوم آیة الله حسینقلی همدانی آنچنان قوی و شدید بوده است که مرحوم #آیة_الله_قاضی میفرمایند:
«من که به نجف تشرف حاصل کردم روزی در معبری آخوندی را دیدم شبیه آدمی که اختلال حواس دارد و مشاعر او درست کار نمی کند راه میرود. از یکی پرسیدم که این آقا اختلال فکر و حواس دارد؟ گفت: نه، الآن از جلسه درس اخلاق آخوند ملا حسینقلی همدانی به در آمده و هر وقت آخوند صحبت میفرماید در حضار اثری میگذارد که بدین صورت از کثرت تأثیر کلام و #تصرف روحی آن جناب، از محضر او بیرون می آیند».
📍مرحوم آخوند حاج ملاحسینقلی همدانی، با لطف و عنایت خداوند متعال توانست نهضتی بزرگ در خداطلبی و #سیر_و_سلوک الیالله ایجاد کند و به این واسطه شاگردان فراوانی را تربیت نماید.
منبع:عرفان امین، ص ۱۶۱
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
🔵 پایه همه بدبختی ملت ها چیست؟؟
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 هوالعزیز
🔷 توجه حوزه ها به علوم عقلی و فلسفه خیلی مهم است!
🔸بعضی از آقایانِ بزرگوار و محترمی که خیلی مورد تکریم و احترام ما هستند، اشکال داشتند به اینکه درسهای #فلسفه و #عرفان و این حرفها در قم زیاد شده.
🔸بنده به آن آقایان گفتم که اگر چنانچه فلسفه را شما از قم بردارید، کسانی در جاهای دیگر، متصدّیِ تبیین فلسفه و تدریس فلسفه میشوند که اهلیّت و صلاحیّت این کار را ندارند
🔸امروز اگر چنانچه تدریس فلسفه و تدریس علوم عقلی در آن رواج پیدا بکند، این به نظر ما یک چیز بسیار خوب و مفیدی خواهد بود انشاءالله.
☑️@erfan_amin پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷 هوالمحبوب
#بزرگان_عرفان
🔻 #عارفان بزرگ نزد مقام معظم رهبری ۱
#آیه_الله_بهاری
❇️ مقام معظم رهبری از مرحوم آیة الله بهاری مانند تمامی بزرگان #مکتب_عرفان_نجف تجلیل کرده و عرفان ایشان را عرفانی حقیقی و برگرفته از معارف اهلبیت میدانند.
ایشان در دیدار با اعضای بزرگداشت مرحوم بهاری میفرمایند:
«اگر با استفاده از آثار و برکات وجودی ایشان (شیخ محمد بهاری) در جامعه ما بهخصوص در این اوان که #جوانان ما میل به #معنویت و مسائل عرفانی و معنوی زیاد دارند، جریانهای صحیح و صراط مستقیمی که مرحوم بهاری آن را به ما نشان دادند، جلوی پای افراد قرار بگیرد، گرایش به این عرفانهای دروغین و سلسلههای عجیب و غریب و مخلوط و مغشوش پیش نمیآید.
❇️ مرحوم آقای حاج شیخ محمد بهاری رضواناللهعلیه شخصیت خیلی برجستهای است. ایشان هم #فقیه بزرگی هستند هم عارفند. عرفان ایشان از نوع این عرفانهای #خانقاهی و این چیزها مطلقاً نیست و با اینها مخالفند. لکن ذوق، وجد حال و بهجت معنوی در پرتو استفاده از #کتاب و #سنت و از روش معصومین علیهمالسّلام این شاخصۀ عمده راهی است که این بزرگواران طی کردهاند که البته ایشان شاگرد مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی هستند که آن بزرگوار شاخص این سلسله است».
📚 منبع :عرفان امین، ص ۱۷۶
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🔹 ... مسأله وحدت وجود از اصول مسلّمه و اولیّه ما اهل بیت است....
☑️@erfan_amin |پايگاه عرفان شیعی فقاهتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 جلوه خدا...
غیر خدا حرفی نیست، هر چه بگویید از اوست...
🔸.. کمال در عالم وجود ندارد الا یک کمال و آن کمال الله است..
📽️ از رهبر فقید انقلاب قدّس سرّه
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷 هوالعلیم
🔻 نقص فلسفه ما چیست؟
مقام معظم رهبری دامت برکاته
⚫️ نقص فلسفهی ما این نیست که #ذهنی است - فلسفه طبعاً با ذهن و عقل سروکار دارد - نقص فلسفهی ما این است که این ذهنیّت امتداد #سیاسی و #اجتماعی ندارد. فلسفههای #غربی برای همهی مسائل زندگی مردم، کم و بیش تکلیفی معیّن میکند: سیستم اجتماعی را معیّن میکند، سیستم سیاسی را معیّن میکند، وضع حکومت را معیّن میکند، کیفیت تعامل مردم با همدیگر را معیّن میکند؛ اما فلسفهی ما بهطور کلّی در زمینهی ذهنیّاتِ مجرّد باقی میماند و امتداد پیدا نمیکند.
راهش هم تقویت #فلسفه_ملاصدرا است. این طور لاالهالا الله فقط در تصوّرات و فروض فلسفی و عقلی منحصر و زندانی نمی ماند، و وارد جامعه می شود.
📚 منبع:عرفان امین، ص ۱٠۶
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 بیانات و حافظ خوانی زیبای رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۷
🌿 #حافظ درخشان ترین ستاره فرهنگ فارسی است
🌿 جهان بینی حافظ، جهان بینی #عرفانی است، بدون شک...
🌿 #حافظِ_قرآنی
☑️@erfan_amin |پايگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌻 هوالحق
🔻تمثیلی برای فهم بهتر #توحید_قرآنی یا همان #وحدت_وجود 1️⃣
🔸گاهی #عارفان برای تبیین نسبت خالق و مخلوق از مثال دریا و موج استفاده مینمایند تا توضیح دهند که ما #مستقل از خداوند نیستیم و خداوند هم در خلق کردن خود چیزی بیرون از خود ایجاد نمیکند و دائماً در مقام احاطه خود به همه موجودات باقی است.
به عنوان نمونه شمس مغربی میفرماید:
«ماچو دریائیم و دریا عین ما بوده ولی. مائی ما در میان ما و دریا حائل است»
و در ابیاتی دیگر ملت جلال الدین بلخی صاحب مثنوی که مقام معظم رهبری از اندیشه های توحیدی او به' #توحید_خالص ' یاد کرده بودند، می فرماید:
جان من و جان تو بود یکی ز اتحاد
این دو که هر دو یکیست جز که همان یک مباد
گشت جدا موج ها گر چه بد اول یکی
از سبب باد بود آنک جدایی بزاد...
🔹... افراد ناآشنا گاهی از این مثالها چنان برداشت میکنند که مراد آنست که خداوند هم در هنگام خلقت – نعوذ بالله – تکان خورده و تغییر مینماید و ما هم چون امواج دریا که شکلی عارض بر دریا هستند عارضی بر #ذات خداوند میباشیم. ولی این برداشت غلط است و اگر کسی هم از این مثال چنین قصد کند یقیناً #کفر گفته است.
✅ ادامه دارد....
📚 منبع:عرفان امین، ص ۴١۳
☑️@erfan_amin پايگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
🔸به نظر من با طرح بعضی از داستانها از جاهای خوب، و بیان کلماتی از بعضی از بزرگان - همانهایی که واقعاً #عارف و اهل معنا بودند - #عرفان واقعی را در برنامهی خودتان مطرح کنید.
دیدار با اعضای گروه معارف اسلامی صدای جمهوری اسلامی ۱۳۷۰/۱۲/۱۳
☑️@erfan_amin پايگاه عرفان شیعی فقاهتی