eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
904 عکس
325 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت دوم 🔶 خطای ذهنی پس بینی و هرکول پوآرو سریال خانم مارپل یا هرکول پوارو را یادتان هست؟ برای بسیاری از ما پیش می آمد که وقتی در پایان مشخص می شد، قاتل چه کسی بوده است؛ به راحتی فراموش می کردیم که در حین تماشای سریال ما به افراد دیگری به عنوان قاتل ظنین می شدیم و اتفاقاً وقتی سریال به پایان می رسید و شخصیت ها و رفتارهایشان را بازنگری می کردیم ، کاملاً معتقد می شدیم که غیر از اون قاتل واقعی کس دیگری نمی توانسته مرتکب قتل شده باشد ! و به راحتی برداشت‌های قبلی خود را که فراموش کرده بودیم ، نقض می کردیم ! به عبارتی ممکن است در حین تماشای سریال با خود می‌گفتیم که همه سریال رو می‌توانم پیش بینی کنم؛ ولی در واقع احتمالاً مرتکب اشتباه شده باشید. به این خطا خطای پس بینی (Hindsight Bias) می‌گویند. درست برعکس پیش بینی! چون ما در پیش بینی، آینده را حدس می زنیم؛ اما در پس‌بینی مدعی هستیم آنچه درگذشته اتفاق افتاده است را قبلا حدس زده بودیم در صورتی که شاید چنین کاری انجام نداده باشیم. تمایل ناآگاهانه افراد به درک واقعه به عنوان یک رویداد قابل پیش بینی بعد از وقوع رویداد را خطای پس بینی می گویند. به عبارتی وقتی رویدادی اتفاق افتاد، مردم سعی دارند آن را به عنوان یک رویداد از قبل قابل پیش بینی تلقی کنند و در بیان علت وقوع رویداد، تحلیل های به ظاهر منطقی و درستی از آن ارائه دهند! این مطلب ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت دوم 🔶 خطای ذهنی پس بینی و هرکول پوآرو سریال خانم مارپل یا هرکول
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت سوم 🔶 دلیل سازی(دلیل تراشی) پس از ماجرا... معما چو حل گشت آسان شود... در واقع ذهن، تمایل دارد که وقتی رویدادی اتفاق افتاد، دلیل های به ظاهر منطقی لازم و کافی برای وقوع آن پیدا کرده و احساس کند به راحتی می توانسته آن را از قبل پیش‌بینی کند! در حالی‌که عملاً قبل از وقوع رویداد، امکان دستیابی به آن دلائل و پیش بینی واقعه به راحتی ممکن نبوده است. موقعی که یک مسابقه فوتبال به پایان می‌رسد و یکی از دو تیم شکست می‌خورد، معمولاً طرفداران تیم‌ها در گروه‌های چند نفری شروع به پیدا کردن دلائل شکست و پیروزی می‌کنند و هر کسی از زاویه دید خودش مواردی از علت را بیان می کند که قبل از بازی ممکن است به آنها فکرهم نکرده باشد. و حتی ممکن است تا قبل از شروع بازی به برد تیم محبوب خود امیدوارهم بوده باشد ! ب حتی مربیان و مسئولان تیم ها هم بعد از بازی گاهی نکاتی بیان می کنند که جا دارد بررسی شود... این گرفتاری ذهنی به نحوی در تار و پود ذهن می پیچد که معمولا فرد احتمال نادرستی و تحریف برای آن نمی دهد و حتی برعکس ممکن است از آن دفاعی جانانه کند. می گویند: شخصی در محفلی، تخم مرغ پخته ای را روی میز گذاشت و به حاضران گفت: آیا در میان شما کسی هست که بتواند این تخم مرغ را از سر تیزش روی میز بنشاند؟ چند نفری پیش آمدند و دقایقی در نشاندن تخم مرغ تلاش کردند و چون هیچ کس موفق نشد، آن شخص تخم مرغ را برداشت و از سر تیزش محکم به میز کوبید آن چنان که نوک تخم مرغ پخته به سطح صافی تبدیل شد و روی میز ایستاد. در این حال حاضران بنای اعتراض گذاشتند که ما هم می توانستیم این کار را انجام دهیم. آن شخص گفت: درست است اما پس از آن که من انجامش دادم. چون گفته اند معما چون حل گشت آسان شود. این مطلب ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت سوم 🔶 دلیل سازی(دلیل تراشی) پس از ماجرا... معما چو حل گشت آسان شو
خطای ذهنی «من می دونستم...» قسمت چهارم راهکار مقابله 🔴 چرا ما پس بینی می کنیم؟ به نظر می رسد به دو علت: اول اینکه اتفاقی که افتاده است را عادی جلوه دهیم. (معلوم بود که شکست می خوریم) دوم اینکه ما تمایل داریم ثابت کنیم قدرت پیش بینی امور و رخدادها را داریم! ⭕️ اما این پس بینی چه ایرادی دارد؟ دست کم دو ایراد: ایراد اول: ما پیش بینی های قبلی خود را تحریف و یا فراموش می کنیم! یعنی زمانی که پیش بینی های‌مان درست از آب درنیامد، سعی می کنیم تاریخ را تحریف کنیم و مثلا می گوییم که البته من گفته بوده که اگر فلان و بهمان آنگاه ما پیروز می شویم؟ ایراد دوم: ما چون خودمان را به طرز خیلی حرفه ای گول می‌زنیم بنابراین معمولا به خطای خود، آگاه نمی شویم و و از اتفاقات و ناکامی‌ها درسی، یاد نمی گیریم. 🔵 رهیافت برای مقابله با این خطا چیست؟ 📋 مستندسازی پیش بینی ها: یکی از بهترین راهکارها، مکتوب کردن پیش بینی هاست. دوستی دارم که دکترای اقتصاد و مشاور بلندپایه و مدرس این رشته است. او اول هر سال پیش بینی هایش را در مورد متغیرهای کلان اقتصاد می نویسد و آخر سال واقعیت ها را با پیش بینی‌هایش مقایسه می کند. ما نیز می توانیم فهرستی از پیش بینی های کوچک و بزرگ خود را در هر زمینه‌ای که علاقه و آگاهی و تخصص داریم ثبت کنیم و پس از دوره زمانی لازم آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم. در این صورت به وضوح می توانیم مشاهده کنیم که: اولا تا چه حدی پیش بینی‌های مان دقیق و قابل اعتماد هستند. ثانیا مهم تر از مورد قبل می توانیم اشکالات نگاه راهبردی خود در پیش بینی ها را به مرور بر طرف کنیم. و مهارت و توانمندی آینده نگری و شاید آینده پژوهی در تخصص خود را تقویت کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وقتی حصار غربت من تنگ می‌شود هر لحظه بین عقل و دلم جنگ می‌شود از بس فرار كرده‌ام از خویش‌ِخويشتن گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود شعر: محمد علی بهمنی ـــــــــــــــــــــــــــــــــ خودآگاهی، خودپذیری، خودشناسی گام‌های اساسی در بازسازی عزت نفس به شمار می روند، که نیازمند دانستن،مهارت و تمرین هستند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
غسل شهید عشق به آتش سزد نه آب چون شعله را به آب کسی شست و شو کند؟ شعر: عرفی شیرازی كليساى يواكيم وحنة محرده جلوه‌ای از بلندای روح یک شهید... سخنان یک روحانی مسیحی در سوریه در مورد سردار شهید اصغر پاشاپور، از فرماندهان جبهه مقاومت که یک ماه پس از شهادت سردار دل‌ها به فرمانده‌اش پیوست... و همچنان فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها، می درخشند... یادمان هست که ما مدیونیم...؟ @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شبیه باد وقتی یاس پرپر را نمی فهمد تبر افتادن سرو و صنوبر را نمی فهمد چه فرقی می کند شمشیر باشد یا غلاف اصلا که ظالم حرمت دخت پیمبر را نمی فهمد مرا مانند آتش نه ، تصور کن مرا چون دود که فرق چوبهای خشک با تر را نمی فهمد مرا مانند تابوتی تصور کن که شب هنگام دلیل شانه ی لرزان حیدر را نمی فهمد کسی که پشت درحتی نفهمیده‌است محسن را یقینا بین صحرا حال اصغر را نمی فهمد شبیه سینه ای زخمی که وقتی میخ می بیند.... سری بر نیزه می بینم که خنجر را نمی فهمد قنوتم گرم آمین است در «الجار ثم الدار» ولی «عجل وفاتی» های مادر را نمی فهمد @ertebatmoaserdini .