دگر مگوی که من ترک عشق خواهم گفت
که قاضی از پس اقرار نشنود انکار ...
#سعدی
ماده ۱۲۷۷ قانون مدنی:
"انکار بعد از اقرار مسموع نیست لیکن اگر مقر ادعا کند که اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده شنیده میشود و همچنین است در صورتی که برای اقرار خود عذری ذکر کند که قابل قبول باشد مثل اینکه بگوید اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده که وصول نشده لیکن دعاوی مذکوره مادامی که اثبات نشده مضر به اقرار نیست".
@mborhanmojarad
نسخه به روز شده «فرهنگ حقوقی تجاری سه زبانه انگیسی –فرانسه و فارسی ( ایرانپور)»، با قابلیت واژه یابی معادل و تلفظ انگلیسی و فرانسه
Link to Play Store:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.partodesign.fhirp2
مکتب خانه
✳️ حقیقت ماجرای سرباز بابلی در حکومت اسلامی .... .... لابد شنیده اید ماجرای #سرباز_بابلی را که می
🔻سردار مهری رییس سازمان نظام وظیفه
🔸جوانان سربازی بروند تحمل شان زیاد شود.
🔹بزرگترین دستاورد خدمت وظیفه بالا بردن میزان تاب آوری جوانان است!
#برو_سربازی_مرد_شی
نظرات کاربران
❇️ راس میگه دیگه. میری سربازی انقد با کلام یا رفتارشون تحقیر و توهین میکنن که وقتی اومدی بیرون دیگه مسئول مملکت هر تحقیری کرد عین خیالت نیس دیگه
تجربه من هم از سربازی مرد شدن و تحمل سختی و ... نبود.
❇️ تحقیر و توسری خوردن و اتلاف عمر و عقب افتادن ازدواج و کار و تحصیل هست.
❇️ خدا شاهده من تو صف رژه زمان سربازی یه لَگَت از یه درجه دار خوردم اینقدر غرورم شکست که هنوز که هنوزه یادم میاد دلم میخواد اون انسان رو خفه کنم.
سربازی جز تحقیر یک انسان هیچ چیز دیگری نداره.
❇️لعنت خدا بر قوم الظالمین و تفسیر به رای کنندگان دین به نفع خود و قدرت
❇️ روز میدون تیر وقتی درازکش در حال شلیک با اسلحه بودیم، فرمانده برای عقده گشایی تمام اون چند دقیقه رو با پوتین روی کمرم ایستاد
ایشون راست میگن، انقدر سربازی تحملم رو زیاد کرده که بعد از 13 سال هنوز دارم درد و عوارض اون قضیه رو تاب میارم 🤷♂
❇️انسان به واسطه خلقتش هیچ کار اجباری را با خوشحالی و رغبت انجام نمیدهد . و به این واسطه هیچ اثر مثبت و رشد و پیشرفتی در زندگیش ندارد . اگر یک نظر سنجی از تمام افراد که به خدمت رفته اند انجام دهیم ، موضوع روشن میگردد .
مکتب خانه
🔻سردار مهری رییس سازمان نظام وظیفه 🔸جوانان سربازی بروند تحمل شان زیاد شود. 🔹بزرگترین دستاورد خدمت
حالا بنده دقیقا نمی دونم مسئول این نابسامانی کیست؟! دولت، قوه قضائیه یا مجلس؟!
شما می دونید #خدمت_نامقدس_سربازی زیر نظر کدام نهاد است؟! چه کسی #مسئول است؟!
نظر به دستاوردهای قبلی، کاش یه قرارگاه «۲۳ ذیالقعده» هم برای تامین برق بزنید.
(رضا مشتاقی)
@yaser_arab57
70 تومن سهام عدالت برام اومده، میخام با 25 تومنش ps5 بگیرم، با 25 تومنش یه گوشی خوب احتمالا آیفون 12، با 10 تومنش زن میگیرم، 10 تومن باقی رو هم برای راه اندازی یه استارتاپ هزینه میکنم
»میخائیل گورباتُف«
@OfficialPersianTwitter
هدایت شده از احمد فربهی
13.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از شهر بیرونشان کنید! اینها مردمانی پاکدامناند!
متاسفانه خیلی از جاهای کشور، فضا اینگونه شده!، برای خودشان هم در مقابل تذکرها جواب دارند؛
شما نگاه نکنید!
شما کنار دریا نیایید!
شما به جنگلهای شمال نیایید!
شما به پارکها و مراکز تفریحی نیایید!
شما به بازارها و پاساژها نیایید!
شما در خانههایتان بمانید، و بیرون نیایید!
گویا برای کسانی که میخواهند خود و خانوادههایشان پاک باشند، حق شهروندی و استفاده از فضاهای عمومی قائل نیستند،
یکی از دوستان میگفت: در کانادا وضعیت بدپوششی به جایی رسید که مجلسشان، عریان شدن خانمها در کوچه و خیابان را نیز مجاز شمرده؛ مادری با یکی از برنامههای رادیوئی تماس گرفته، گفته بود؛
«ما تا کنون فرزندانمان را کنار دریا و پارکها نمیبردیم، امروز دیگر توی خیابانها هم نمیتوانیم ببریم!»
اما اگر همینوضع ادامهیابد روزی فرا میرسد که دیگر نمیگویند: شما نگاه نکنید! شما از خانه بیرون نیایید! شما... بلکه آلودگی، فضای شهرها را چنان خواهد گرفت که انسانهای آلوده، دربارهی انسانهای پاک میگویند:
از شهر بیرونشان کنید، اینها مردمانی پاکدامناند!(سورهی اعراف، آیهی۸۲)
پینوشت؛
أَخْرِجُوهُمْ مِنْ قَرْيَتِكُمْ إِنَّهُمْ أُناسٌ يَتَطَهَّرُونَ، اعراف82
https://eitaa.com/farbehi
هدایت شده از محسن قنبریان
🔱 منطق جداسازی سالنهای مردانه و زنانه!
#بازنشر
🔅 یک تشابه:
ظاهرا اصل تفکیک مکانهایی برای زن و مرد در عرف عقلایی دنیا شناخته شده است.
🔸در ایران: مدارس، تالارهای عروسی، میادین ورزشی، پارک بانوان، تاکسی بانوان، زندان، برخی دانشگاههای تک جنسیتی و... را شاهدیم.
🔸در غرب: زندانها، فضاهای سربازی، مسابقات ورزشی و مدارس و دانشگاههای تک جنسیتی را شاهدیم.
مثلا مدارس تک جنسیتی در آمریکا (دخترانه) ظرف ۱۰ سال اخیر ۲۵ برابر شده است!
(ترجمان علوم انسانی/ گفتگو با جولیت ویلیامز استاد مطالعات جنسیت ومعاون بخش علوم اجتماعی دانشگاه یو سی ان ای).
🔅 تفاوت پنداری!
برخی احتمالا تفاوت را به "اجباری" و "آزادانه" بودن ببینند که در ایران ، اجباری است و این بد است! اما در غرب هم "مختلط" هست و هم "جداگانه" لذا شهروند مختار به انتخاب آزادانه است و این خوب است!
اما این تفاوت پنداری و غیر محققانه است در غرب هم تفکیک سه نوع است:
1⃣ اجباری: مثل تفکیک جنسیتی دستشویی ها، زندانها، برخی فضاهای نظامی و...
2⃣ قانونی: مثل حق قانونی تفتیش شدن توسط همجنس در گیتهای بازرسی، یا حق قانونی درمان با کادر پزشکی و پرستاری همجنس، یا حق ساعت اختصاصی زنان برای برخی مکانها مثل پیست اسکی و...
3⃣ داوطلبانه: مثل تاکسی ویژه بانوان و...
از این روممکن است بین مصادیق الزامی و قانونی در ایران و غرب فرق باشد اما در بودنش فرقی نیست.
🔅 تفاوت واقعی
ظاهرا تفاوت واقعی در "منطق" اسلام و غرب است و البته موارد و مصادیق.
در منطق غرب مثلا مسابقات ورزشی جداگانه ی زنان (الزامی) و مدارس تک جنسیتی (قانونی) بخاطر رعایت شئون اخلاقی و عفاف و کرامت زن و... نیست،
بخاطر" قبول تفاوتهای بدنی یا ذهنی زن ومرد" است.
🔸برای نمونه استدلال برخی موافقین مدارس تک جنسیتی مبتنی بر "عدالت جنسیتی" است. مدعی اند عصب شناسی، تفاوت یادگیری دختران و پسران را ثابت میکند لذا کلاس واحد بی عدالتی جنسیتی به دختران است
(ر. ک: مصاحبه باجولیت ویلیامز).
🔸همینطور تفاوت بدنی در ورزش علت جداسازی جنسیتی مسابقات است نه عفت و دیده نشدن توسط نامحرم و...
🔅 منطق اسلامی تفکیک:
1⃣ عدالت جنسیتی
🔸 چنانچه ورزش اختصاصی زنان از این حیث ضروری است، تالار عروسی جدا هم ضروری و پارک اختصاصی هم نیکو است.
قرآن زن را «من ینشأ فی الحلیة»: پرورش یافته در زینت(۱۸/ زخرف) معرفی میکند.طبیعت او میل به زینت دارد اگر مکان اختصاصی ای برای این "تجمل و زینت" تعریف نشود و جز خانواده ، او در حجاب تعریف شود نوعی بی عدالتی به زن است.
🔸بعلاوه که زنان نسبت به آسیب های اخلاقی وآبروئی، آسیب پذیرترند پس همانطور که آسیب پذیرتر بودن او در قوای بدنی اش او را دارای حق ورزش اختصاصی و تفکیکی کرده؛ آسیب پذیرتربودن در قوای جنسی و عاطفی اش نیز چنین حقی برایش ثابت میکند که مکانهای تجمل و شادی و تفریحش جدا باشد و بخاطر اینها عرض و آبرویش در مخاطره نیافتد.
🔸چه خوب گفت شهید مطهری که: «در قدیم "انسان" بودن زن فراموش شده بود و امروز "زن " بودن او» (نظام حقوق زن در اسلام).
2⃣ منطق اختصاصی اسلام:
کرامت زن وامنیت اخلاقی خانواده وجامعه:
🔸فلسفه پوشیده داشتن زن از مردان و اختصاص زینت و تجملش به محرمان و همجنسانش این است که: اسلام میخواهد زن در کنار مردان، بعنوان "یک انسان" نظاره شود نه "یک زن با جذابیتهای تأنیث".
🔸وقتی او با اختصاصات زنانه اش (نه اشتراکات انسانی اش مثل هوش و کار و...) جلوی مردان حاضر شود به او نگاه و طمع جنسیتی می شود و این خلاف "کرامت انسانی" اوست.
(ر.ک: مسأله حجاب /استاد مطهری).
🔸بعلاوه که خانواده و جامعه از این نحوه حضور آسیب می بیند.
"به هیچ زنی خیانت نشده مگر اینکه زنی با جلوه های زنانه اش حاضر شده است".
📝 محسن قنبریان 95/9/21 با تخلیص
☑️ @m_ghanbarian
#فساد_سیستمی چیست؟!
رفع یک برداشت اشتباه
📝 فساد سیستمی مثل چاههای مجاز است
#دانشطلب
🔹 مردم فکر میکنند اگر سفره زیرزمینی خشک شود اشکالی ندارد با باران دوباره پر میشود. نمیدانند اگر آب پایین برود لایههای بالایی فشار میآورند و سطوح زیری فشرده و سخت میشوند و ظرفیت نگهداری آب را از دست میدهند، تا کی؟ تا ابد، وقتی زمین فرونشست کرد آنچه از دست رفته دیگر جبران نخواهد شد.
🔸 مشکل بزرگتر از چاههای غیرمجاز چاههای مجاز هستند که با تعداد بیشتر و در حجم بالا برای صنعت و کشاورزی آب برمیدارند و میزان تخلفاتشان معلوم نیست. جوازی که بدون نظارت کافی و بدون هزینه واقعی باشد «جواز جنایت» است، در حق کوهپایهها و دشتهایی که دیگر چشمه و سفره نخواهند داشت.
🔹 فساد سیستمی مثل چاههای مجاز است که به شکل قانونی منابع ملی را غارت میکنند و آینده کشور را از بین میبرند. اگر برخی گمان کنند منظور از فساد سیستمی فاسد بودنِ کل سیستم است اشتباه میکنند. منظور فسادی است که از خلال ساز و کارهای قانونی و از ضعفِ نظارت و ناتوانی اجرایی تولید میشود.
@maktubat
امان از بدبختی!
وقتی آبی بیجهت هدر میرود، هر شهروندی بنا به سطح توجه و حساسیت خود به این موضوع واکنش نشان میدهد. حساست من نسبت به هدر رفتن آب، تا حد مشاهدۀ کتک خوردن طفلی بیگناه توسط والدینی بیرحم است. طاقتم واقعاً طاق میشود!
این میزان حساسیت در زندان گاهی کار دستم میداد. در انفرادیهای بند 240 زندان اوین، هفتهای یکبار حق استحمام داشتیم، اما آب همیشه گرم نبود و حمام گرفتن عقب میافتاد. نگهبان بیآزاری که از این وضع ناراحت میشد، گاهی مرا برای دوش گرفتن به سرویسهای بخش انتهایی بند هدایت میکرد، اما چون اثری از آب گرم در آن روز پیدا نمیشد، او توصیه میکرد که شیر آب را باز بگذارم تا بلکه به تدریج گرم شود!
هیچوقت این توصیه را نپذیرفتم و او از این رفتارم حیرتزده میشد! از نظر او باز گذاشتن شیر آب به مدت ربع ساعت برای گرم شدن تدریجی آن، کاملاً عادی بود بخصوص اینکه آب زندان اوین از چاه تأمین میشد. به او توضیح دادم که آب چاه با آب شبکه ارزش یکسانی دارند و به هیچ وجه نباید بیدلیل به فاضلاب تبدیلشان کرد. با نگاهی شبیه نگاهِ زیرک اندر هالو، تبسمی به لب میآورد و مرا به سلولم برمیگرداند.
در زندان رجاییشهر اما این مشکل را با برخی همبندیها داشتم. بیتفاوتی برخی از آنها نسبت به هدر رفت آب، برایم غیر قابل تحمل بود. یک زندانی برای شستن پتویش آن را زیر دوش حمام میگذاشت و مقداری پودر لباسشویی هم روی آن میریخت و آنگاه شیر دوش را تا انتها باز میکرد تا به خودی خود مثلاً در طول 24 ساعت ریزش آب، تمیز شود! آن دیگری، شیر آب را با تمام فشارش باز میگذاشت و مشغول مسواک زدن دندانهای خود میشد بدون آنکه یک لحظه زحمت پیچاندن شیر را به خود دهد. در چنین مواقعی من معمولاً به زندانی نزدیک میشدم و به گونهای که به او برنخورد، شیر را میبستم و به شوخی میگفتم؛ پیچاندن این شیر هیچ زحمت و هزینهای ندارد!
برخی هواداران سازمان مجاهدین خلق این رفتارم را تمسخر میکردند. یکی از آنها گفت: فلانی جای تضاد اصلی و فرعی را اشتباه گرفته است! منظورش این بود که مسئلۀ اصلی نظام سیاسی است، اما من به مسئلهای فرعی مثل چگونگی مصرف آب توجه نشان میدهم.
آب زندان رجاییشهر نیز از چشمهای در بالادست تأمین میشد و از نظر برخی زندانیان آب چشمه برای هدر رفتن و تبدیل به فاضلاب شدن هیچ مشکلی نداشت!
به آنها چندین بار مشکل آب و بخصوص چشمانداز بحرانی آن را در آینده توضیح دادم اما هواداران سازمان کمترین التفاوتی به این نوع بحثها نشان نمیدادند. از نظر آنها اگر رژیم ساقط میشد، همۀ این مشکلات به راحتی برطرف میشد. یک روز به یکی از آنها گفتم؛ آیا فکر میکند اگر رژیم ساقط شود و خودِ آنها به حکومت برسند، مثلاً بارش باران و برف چند برابر میشود و ایران از منطقهای عمدتاً گرم و خشک و کم بارش به ناحیهای پر برف و باران و سبز و خرم، تغییر ماهیت میدهد؟
این نوع حرفها اما برای آنان جا به جا کردن تضاد اصلی با فرعی بود و گوش شنوایی برای آن وجود نداشت.
متأسفانه همان منطقِ تضاد اصلی و فرعی ناخواسته به تمام ایرانیان ناراضی سرایت کرده است. در این شرایط بحرانیِ آب و برق که بدون تردید ناکارآمدی و سیاست ای نادرست حکومت، عامل مهم آن است، حتی یک کلمه نمیتوان از مصرف بیرویۀ برخی از هموطنان انتقاد و آنها را به صرفهجویی توصیه کرد. اغلب چنین توصیهای را به طرفداری از نظام حاکم نسبت میدهند.
چوپانی در جنگلهای شمال، با داسی بزرگ، شاخههای درختان جنگلی را قطع میکرد و جلو گوسفندانش میریخت. وقتی به او گفته شد هر یک از این درختانی که میبُرد به اندازۀ تمام گلۀ او ارزش حیاتی برای کشور دارد، خشمگین شد و گفت؛ امسال علف کم است و میگی من چه کنم؟ بعد گفت؛ به جای آنکه یقۀ بالاییها را بگیرید به من گیر میدهید؟
گویا چند سال پیش، دولت به دامداران مناطق جنگلنشین وامی داده تا گوسفندان خود را از جنگل خارج کرده و به دشتهای اطراف منتقل کنند. برخی دامداران پس از گرفتن وام و مصرف آن، دوباره دامها را راهی جنگل کردهاند. اگر کسی متعرض آنها شود، حرفشان این است که زورت به ما رسیده؟ چرا یقۀ بالاییها را نمیگیری؟
خلاصه بالا و پایین در تقسیم کاری ویرانگر، دست به دست هم دادهاند تا اثری از منابع حیاتی این کشور باقی نماند. اگر به بالاییها انتقاد کنی، با محرومیت و زندان روبرو میشوی و اگر به پایینیها توصیهای کنی به همدستی با بالاییها متهم میشوی! امان از بدبختی!
#احمد_زیدآبادی
#محیط_زیست
#زندان_رجایی_شهر
@ahmadzeidabad