ب اسم الله الرحمن الرحیم!
✍️جواد جعفری
بسماللهالرحمنالرحیم چرا به اسماللهالرحمنالرحیم! شاید در مورد صفات رحمانیت و رحیمیت خیلی تفاسیر گوناگونی شنیده باشیم و نقل مجالسها بوده باشد که همه شامل رحمانیت ذاتاقدسالهی میباشند ولی رحیمیت خاص میباشد و مختص مومنین و افرادی است که برای خدا و خلق خدا قدمی برداشته باشند ولی در مورد اینکه چرا به اسم الله مرسوم شده است شاید نپرداخته باشیم و حایز اهمیت نبوده باشد !
چرا نگفتن به الله الرحمن الرحیم ؟! چرا به اسم الله اشاره کردند ، مگر این اسم الله چه ویژگی دارد ؟
حضرت امام در تفسیر سوره حمد میفرمایند: نهایت خدا شناسی اسم شناسی است ، یعنی هر چقدر ما خدا شناس باشیم و در صدد شناخت خدا باشیم و استکمال نفسانی پیدا کرده باشیم و در قوس صعود کمالات تدریجی را پشت سر هم طی کنیم نهایتا به اسم الله خواهیم رسید ! چرا که رسیدن به ذات اقدس الهی جزو محالات است ( البته طبق نظر بعضی ها ) و اوج کمال انسان این است که مظهر ذاتاقدسالهی باشد به مرحله وجههالله برسد که دفعتاما این مقام بر اولیا حاصل بوده است .
حال این اسماء الله چه کسانی هستند که نهایت خدا شناسی ما ختم به آنان می شود ؟
اسماء در قرآن :
و لله الاسماء الحسنی فادعوه بها و ذروا الذین یلحدون فی اسمائه(اعراف/سوره۷، آیه۱۸۰.)
الله لا اله الا هو له الاسماء الحسنی(طه/سوره۲۰، آیه۸.)
هو الله الخالق البارئ المصور له الاسماء الحسنی(حشر/سوره۵۹، آیه۲۴.)
روایات در مورد اسماءالحسنی:
(امام صادق علیهالسلام: نَحْنُ وَ اللَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى الَّتِي لَا يَقْبَلُ اللَّهُ مِنَ الْعِبَادِ عَمَلًا إِلَّا بِمَعْرِفَتِنَا. به خدا قسم، ما اسماءالحسنی هستیم که خدا هیچ عملی از بندگان را بدون شناخت(معرفت) ما قبول نمیکند)کلینی، کافی ، ج۱، ص۱۴۳-۱۴۴.
عیاشی از مفسران شیعه هم ذیل همین آیه، از امام رضا(ع) نقل کرده است: «هنگام سختی، از ما کمک بگیرید و این همان سخن خداست: وَ لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها.(عیاشی، کتابالتفسیر، ، ج۲، ص۴۲)
نهایت خداشناسی اسماءشناسی است، و طبق روایات اسماء الله هم اهل بیت علیهم السلام می باشند ، هر چقدر خداشناس باشیم نهایتاً علی شناس خواهیم بود !
حال شاید تلقی دیگری باشد که عالم همه مظهرخدا و وجههالله است ولی برگشت مطلب بر اهل نظر پوشیده نیست که باز به این اسماءالله با این تفسیر بر می گردیم !
#پویش_نوشتن
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
تجربه تبلیغی در اسنپ
✍ هادی زمانی
پارسال در همین ایام بود که به قصد تبلیغ در #ماه_مبارک_رمضان عزم سفر به شهر بناب در استان آذربایجان شرقی را کردم.
بعد از سپری کردن مسافت زیادی با اتوبوس،در میانه راه پیاده شدم و برای این که قبل از اذان ظهر به مقصد برسم، از شهر میاندوآب تا شهر بناب را اسنپ گرفتم.
راننده اسنپ وقتی به محل رسید و متوجه شد که من روحانی هستم،خیلی سرد برخورد کرد.
این موقعیت را به دید یک فرصت نگاه کردم و در قلبم از خدای متعال مدد خواستم که ای خدای هادی ، به من نورانیت عطا کن تا بتوانم دل های غوطه ور در تاریکی جهل را روشن کنم.
با کمی احوال پرسی فهمیدم که شخص فرهیخته ای می باشد. پرسیدم این شهر از چه بناهای تاریخی و دیدنی برخوردار است؟
چند نمونه را شمرد و نکات تاریخی جالبی برایم نقل کرد.
از مشاهیر میاندوآب پرسیدم و او افرادی همچون مهدی باکری نام برده و از اصالت آنجا توضیحات خوبی ارائه داد.
الحمدلله باب ارتباط باز شده بود، من هم از پاسخ های او سوالات دیگری را می پرسیدم، تا این که به تناسب مباحثی که می گفت، سر نخ ناراحتی خود را اظهار کرد و گفت : حاج آقا، ما خیلی کشور خوبی داریم،به شرطی که افراد متظاهر به دین داری، در پشت پرده فساد نکنند.
چیزی نگفتم، او هم تا دید من با روی گشاده و محبت گوش می کنم ادامه داد: ببین، متاسفانه روحانیت کار را خراب کرده است، همین فلان آقا رو نشنیدی که برای فلان جا چقد پول بالا کشیده؟
خلاصه کلی توضیح داد که مشکل در حکومت آخوندی هست.
وقتی مطالبش تمام شد، ما بیشتر راه را سپری کرده بودیم.
گفتم اجازه هست بنده هم نظرم را راجع به این مساله عرض کنم؟
گفت بفرما، حتما...
گفتم چند مقدمه تقدیم میکنم تا به نتیجه برسم،هر کجا بیانم را قبول نداشتی، بگو تا اصلاح کنم،گفت باشه.
گفتم:
۱.قبول دارید که دیدگاه ها و حتی عملکرد های ما ریشه در اطلاعات و دریافتی های ما از اخبار پیرامون دارد.یعنی اگر کسی غالبا از چیزی تعریف بشنود، نسبت به آن موضوع دیدگاه مثبتی پیدا کرده و به آن علاقه مند می شود و چنانچه در محیط مخالف آن زندگی کند، نسبت به همان موضوع، احساس تنفر خواهد داشت؟
راننده گفت همین طور است.
گفتم مقدمه دوم: به نظرتان اطلاعات روزمره ما از کجا تامین می شود؟
صبح که بیدار می شویم اول گوشی را نگاه می کنیم ،هنگام کار با گوشی مشغول هستیم، موقع غذا خوردن در فضای مجازی سرک میکشیم و تا قبل خواب هم،اول پیام های متنوع در کانال ها و گروها را بررسی می کنیم و می خوابیم.
ما نه تنها اخبار جهان ،بلکه حتی اخبار محله و شهر خودمان را هم از فضای مجازی پیگیری می کنیم.همین خبر فلان آقا که کیلومترها از شما فاصله دارد را شما چطور در همان ساعات اولیه متوجه شدید؟
گفت درسته.
مقدمه سوم را این گونه شروع کردم که می دانید کسانی که این اخبار را منتشر می کنند چه دیدگاهی نسبت به ما دارند؟
پشت میز فضای مجازی چه کسی نسشته است؟ چه اهدافی را دنبال می کند؟
آیا قبول دارید که هیچ خبر و اساسا هیچ رسانه ای بدون هدف نیست؟
یعنی مالک هر رسانه ای از انتشار تک تک محتواها،منافع خود را دنبال می کند!
حالا جا دارد ببینیم عمده ما، مواد خبری خود را از کدام رسانه اخذ می کنیم؟!
راستش اکثریت مردم ما، با اینستا و تلگرام مشغول هستند، قبول دارید؟
گفت قبول دارم.
گفتم خدایی تا حالا چند پیام از موفقیت های ایرانی ها را در اینستاگرام مشاهده کردید؟
چند تا از پیشرفت های پزشکی،صنعتی، عمرانی ایران را، این سکوهای خارجی در اخبار خود منعکس کرده اند؟
چرا بیش از ۸۰ درصد اخباری که در این رسانه ها منتشر می شود،مربوط به نقاط ضعف کشور است؟
یعنی ما هیچ نقطه مثبتی نداریم!؟
واضح است که اگر هر روز اخبار بی شمار منفی از آخوندا بشنویم، نمی توانیم خیلی از واقعیت ها را ببینیم.
ببین برادر، حکومت ولی فقیه که به حکومت حضرت علی ع نمی رسد!اصلا باورتان می شود که وقتی امیرالمومنین ع در مسجد شهید شد، عده ای از مردم همان زمان گفتند: مگر علی نماز هم می خواند ؟!
#تبلیغات پی در پی دشمن،سیاه را در ذهن مردم سفید و سفید را سیاه جلوه می دهد.
ما در #جنگ_شناختی بسر می بریم.
دشمن من و شما نمی خواهدواقعیتها را ببینیم.
ما از امکانات گوناگون اجتماعی فراوان و ارزان برخوردار هستیم، شبکه بهداشت و درمان قابل دسترس در هر محله، وفور اغذیه سالم، امکانات آموزشی رایگان در اقصی نقاط کشور، وجود سوخت و گاز ارزان حتی در دور ترین روستاها ،امنیت بالا و...از جمله واقعیت هایی است که در اخبار مجازی منتشر نمی شود ولی واقعیت عینی ما بوده و از آنها بهره مندیم،جالب اینجاست که در کشورهای پیشرفته اروپایی و غربی،مردم حتی در اولیه ترین نیازها،به شدت دچار چالش هستند و با گرانی سرسام آوری دست و پنجه نرم می کنند ولی منعکس نمی شود.
درمقصد شمارهای گرفت و رفاقتی شکل گرفت...
#پویش_نوشتن
به ماهنامه فرائد بپیوندید 👇
https://eitaa.com/faraedmag
ماهنامه فرائد
تجربه تبلیغی در اسنپ ✍ هادی زمانی پارسال در همین ایام بود که به قصد تبلیغ در #ماه_مبارک_رمضان عزم
سلام و احترام
روایتهای تبلیغی خود را مکتوب کرده و برای ما ارسال کنید.
شاید همین یکی از راههای ترویج تبلیغ و شگردهای تبلیغی باشد.👇
@Mohammad_reza_babaie
#پویش_نوشتن
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
#اطلاعیه
سلام و احترام
موسسه فقهی امیرالمومنین(ع) در نظر دارد با توجه به مسائل موجود در جامعه کنونی اقدام به تشکیل هسته حل مسئله کرده و مسائل موجود جامعه را بوسیله مبانی امامین انقلاب حل و ارایه راهکار داشته باشد.
این پیام دعوتنامهای است برای تمامی طلاب دغدغهمند موسسه فقهی امیرالمومنین(ع) که آثار خود را در قالب یادداشت و با پرداخت به مسئله امروز جامعه و پیشینه آن در مبانی فقهی، اصولی و فلسفی امامین انقلاب مرقوم فرموده و به آیدی ذیل ارسال فرمایند.
@Mohammad_reza_babaie
⭕️این هسته به مدیریت جناب استاد شیخ احمد فرحانی ذیل بنیاد شیخ انصاری هدایتگری خواهد شد.
⭕️ پس از بررسی یادداشتها از طلاب محترم برگزیده دعوت به مصاحبه خواهد شد.
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
ماهنامه فرائد
#اطلاعیه سلام و احترام موسسه فقهی امیرالمومنین(ع) در نظر دارد با توجه به مسائل موجود در جامعه کنونی
سلام و احترام
نفرات هسته حل مسئله مبتنی بر مبانی امامین انقلاب تکمیل شد.
انشاءالله در فراخوانهای بعدی از حضور سایر طلاب بهرهمند خواهیم شد.
🔔 فراخوان جایزۀ سالانۀ «انعکاس»
✍ نگارش مقاله در مطالعات اسلامی
✅🎁جوایز و مزایا
1⃣کمکهزینۀ ماهانه به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال بهمدت شش ماه
2⃣ جایزۀ انتشار مقاله به مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال و ...
🗓 مهلت ارسال پروپوزال: ۱۵ تیر ۱۴۰۴
🔴 برای اطلاعات بیشتر درباره این جایزه و ارسال پروپوزال به پیوند زیر مراجعه فرمایید:
🌐 inekas.org/award1403
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
🖊روزه و پرواز در ملکوت
✍به قلم استاد موالی زاده :
🔹در نگاه قرآن ، روح انسان می تواند از بدن انسان فاصله گیرد بی آنکه کاملا جدا شود ؛ زیرا ننتیجه جدایی کامل روح از بدن ، مرگ است اما در خواب ، ارتباط نفس با تن ضعیف می گردد .
بر اساس آیه « اللَّهُ يَتَوَفَّى الْأَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا وَ الَّتِي لَمْ تَمُتْ فِي مَنَامِهَا فَيُمْسِكُ الَّتِي قَضَى عَلَيْهَا الْمَوْتَ وَ يُرْسِلُ الْأُخْرَى إِلَى أَجَلٍ مُسَمًّى » ، خواب از سنخ مرگ است با این تفاوت که در آن ، روح قبض شده ، به تن باز می گردد . لذا نفس هیچگاه نمی خوابد بلکه تن را می خواباند .
🔺فاصله گرفتن نفس از تن به معنای توجه و التفات کمتر نفس به بدن می باشد ؛ زیرا بدن از مراتب نفس است که با التفات نفس بدان فعال می گردد و حیات زیستی می یابد . این توجه قابلیت کم و زیاد شدن دارد و در هنگام خواب ، توجه نفس به تن و حواس آن بسیار کم می شود . از این رو ، خواب نیز بر اساس میزان توجه نفس به حواس ظاهری ، گونه های متفاوت می یابد .
هنگامی که توجه نفس به تن کمتر می گردد ، تمرکز بیشتری بر خود خواهد داشت و خودآگاهتر می شود و اگر نفس توجه بیشتر و عمیق تری به تن کند ، اسیر تن می گردد و به تعبیر قرآنی دچار پدیده «نسیان نفس» و خود فراموشی می شود « وَ لا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ »
🔸اما ثمره روی گردانی نفس از بدن مادی و تمرکز بر خود ، توجه به جهان ملکوت است تا بتواند با حقایق غیبی متصل شود . راز خواب های صادقه نیز در کم توجهی نفس به تن و رهایی آن در عالم ملکوت و توانمند شدن در شهود حقایق غیبی است .
البته اینکه نفس پس از ضعیف شدن رابطه اش یا بدن مادی ، پای در جهان ملکوت می گذارد یا خیر ؟ و اینکه توان اتصال با کدام حقایق ملکوتی را دارد ، بستگی به درجه قوت روح دارد .گاهی نفس ، ضعیف است و با آنکه از تن فاصله گرفته ، اما از ورود به جهان ملکوت ممنوع است و تنها می تواند در صور مثالی انباشته در خیال خود گشت زند و خواب های آشفته و «احلام أضغاث» خواهد دید . اما نفس قوی در هنگام غفلت از تن ، با حقایق ملکوتی اتصال می یابد .
🖊گرسنگی روزه و تاثیر آن در رهایی نفس :
💠یکی از عوامل مهم فاصله گرفتن روح از تن به معنای بی توجهی نفس به بدن ، گرسنگی می باشد که با صیام بر انسان واجب شده است . گفته اند : «الجوع قریب من الموت» یعنی گرسنگی سبب فاصله گرفتن روح از تن می گردد و از این جهت کارکرد مرگ را دارد .
از این رو ، گرسنگی در روزه زمینه را برای اتصال روح با حقایق ملکوتی و شهود آنها فراهم می کند. لذا اهل ذوق روایت «صُم للرویة» را به معنای شهود ملکوت دانسته اند .
🖇اما در اینجا قوت نفس و روح روزه دار مطرح است . اگر روح روزه دار بر اثر ترک گناه و رعایت تقوی ، قوی باشد از گرسنگی روزه ، اتصال با ملکوت و لذات معنوی نصیبش خواهد شد .
اما روح ضعیف که با گناه مانوس است و حتی در ماه رمضان ترک گناه نمی کند ، با گرسنگی روزه قهرا از تن فاصله می گیرد اما اجازه پرواز در ملکوت را ندارد لذا بهره ای از لذات معنوی ملکوت را نمی برد و تنها رنج گرسنگی و تشنگی روزه نصیبش خواهد شد پیامبر فرمود : « كَمْ مِنْ صَائِمٍ لَيْسَ لَهُ مِنْ صِيَامِهِ إِلَّا الْجُوعُ وَ الْعَطَشُ »
#روزه. #ماه_رمضان
#پویش_نوشتن
به ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
سلام و احترام
پرونده ویژه روزنامه آگاه با عنوان
«هویت دانشجویی؛ آینده نظام اسلامی»
مزین گشته است به قلم طلاب اهل قلم موسسه فقهی امیرالمومنین(علیه اسلام)
یادداشتها به شرح ذیل است👇
آقای یوسف پورجم
بازآفرینی فردا در خرده حقیقتهای امروز
آقای علیرضا شهامت
عدالتخواهی لیبرال؛ مسخ معانی انسانی
حجه الاسلام بهروز دلاور
کراواتهای خونی
حجه الاسلام محمدرضا بابایی
عقلانیت و اخلاق در پژوهشهای دانشجویی
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید👇
https://eitaa.com/faraedmag
فقر حقیقی!
✍ جواد جعفری
فقر در زعم خیلیها به معنای سلب و به بار منفی آن حمل میشود ، به گونهای که اولین معنای که برای فقر به ذهن انسان متبادر میشود تهی بودن و نداشتن است و سریعاً آنچیزی که به عنوان موید از آن استفاده میشود روایات و احادیث و آیاتی در مورد عدم فعالیت و تنبلی به ذهن میآید و به عنوان اکتسابی تلقی میشود روایاتی مانند مَنْ وَجَدَ مَاءً وَ تُرَاباً ثُمَ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللَّهُ(قرب الاسناد، ص ۱۱۵.) ، امام کاظم«سلاماللهعلیه» میفرمایند: إِنَّ اللَّهَ جَلَّ وَ عَزَّ یُبْغِضُ الْعَبْدَ النَّوَّامَ الْفَارِغَ (الکافی،ج ۵، ص۸۴.). أَلَا وَ إِنَ مِنَ الْبَلَاءِ الْفَاقَةَ وَ أَشَدُّ مِنَ الْفَاقَةِ مَرَضُ الْبَدَنِ وَ أَشَدُّ مِنْ مَرَضِ الْبَدَنِ مَرَضُ الْقَلْب. (توجه داشته باشید که فقر، بلای بزرگی است، و بلای بزرگتر از آن، بیماری جسمی است و از آن شدیدتر، مریضی دل و روح انسان است.) (نهج البلاغه، حکمت ۳۸۸.)
قطعا این موارد مورد نهی و ذم اهل بیت علیهم السلام و همچنین مورد مذمت عقل و عرف و جامعه میباشد و انسانی که به دنبال آسایش و آرامش و رفاه میباشد و برای اهداف خود همتی به خرج نمیدهد شامل این روایات و غضب ذات اقدس الهی و عقل بما هو عقل واقع می شود و چه بسا خسران آخرت و دنیا را به جان خود میخرد .
اما در بعضی از موارد همین فقر مایه افتخار انسان است ! در روایتی از پیامبر اکرم سلام الله علیه میخوانیم : الْفَقْرُ فَخْرِی وَ بِهِ أَفْتَخِرُ، (عدّة الداعی، ص ۱۲۳.) و یا در روایتی ازامامصادق«سلاماللهعلیه»میخوانیم که در قیامت فقرا پیش از حساب و کتاب به بهشت میروند و میگویند: ما چیزی در دنیا نداشتیم که حساب آن را پسبدهیم(الکافی، ج۲، ص۲۶۵.) همه انسانها حکما از کار و تلاش به اندازه مساوی بهرمند نمیشوند و همین طور شرایط همه انسانها در عوالم کثرتی و مادی یکی نمیباشد شخصی پر عائله است ودخل و خرج این انسان با هم نمی خواند که قطعا این انسانهای پرتلاش باید به خود افتخار کنند که درصدد رسیدن به نان حلال تمام تلاش را کردند ولی به آن غنای که باید دست مییافتند ، نیافتند .
بعضی از انسانهای دیگر با وجود ثروت زیاد و غنی از امورات دنیوی انسانهای فقیری میباشند! بزرگترین و حقیقی ترین فقر ،فقر فکری است که در عمل انسانها هم تاثیر میگذارد ، لزوماً غنای فکری به مسایل موجود در ذهن گفته نمی شود بلکه فقر فکری آن است که انسانها برای رشد و استکمال خود هر لحظه خسرانی را احساس کنند و درصدد رسیدن به آن از امورات مادی مایه بگذارند !! بر فرض مثال انسان غنی به دنبال جلب توجه و التفات حاضرین در یک جلسه به آن و تشرف ایشان به اول جلسه باشد که با وجود مال بسیار و ثروت زیاد مصداق بارز #فقرـحقیقی هستند و همین طور اهل علم و دانش و هر آنچیزی که شرف واهی دارد !
بنگریم و نظر کنیم بر احوال خود که سفارش اسلام و مذهب همین موارد است ولاغیر.
#پویش_نوشتن
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید 👇
https://eitaa.com/faraedmag
هدایت شده از نویسندگان حوزوی
#حدیث_نامه_قلم (11)
✍️اثر مکتوب؛ میراث بهشتی
🔅پیامبر اکرم(ص):
«من مات و میراثه الدّفاتر و المحابر وجبت له الجنّة.»
«هر که از دنیا رود و میراثش دفترها و دواتها باشد، بهشت ارزانیاش باد.»
ارشاد القلوب، ص 176
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
#نویسندگی
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
📝استاد #آیت_الله_فرحانی :
🔹اولین علامت طالبِ واقعی و صدق در ادعا، این است که اهل فکر باشد. برادران! مثلاً چقدر دربارۀ ماه مبارک رمضان فکر کردید؟ در روایت آمده است: «تَفَكُّرُ سَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ قِيَامِ لَيْلَةٍ أو ألْفِ سَنَة.» چقدر دربارۀ معنای «ضیافت الهی» فکر کردیم؟ تا کنون همت کردیم دَه ـ بیست دقیقه دربارۀ این معانی و حقایق فکر کنیم؟ سالهای عمرمان به سرعت میگذرد و دستمان همچنان خالی میماند. قرآنی میخوانیم و نمازی شرکت میکنیم و روزهای میگیریم؛ ولی هیچ ثمرهای نمیبینیم! باید توجه کنیم و فکر کنیم که تفاوت عمده و اصلی، در ظاهر نیست و اینطور نیست که ماه رمضانِ برخی با ماه رمضانِ ما از جهت ظاهری، تفاوتی داشته باشد؛ بلکه تفاوت در این است که آنها با تفکر و تأمل به این نتیجه رسیدهاند که باید حرکت کنند، باید یک مسیر معنوی را طی کنند و خودشان را آماده میکنند. وقتی اینگونه شد، حرکت و عمل نتیجه میدهد و به مقصود میرسد.
🔸حضرت امام(ره) در کتابهای مختلف اخلاقیشان بسیار تأکید دارند که نخست باید اهمیت ضیافت الهی و اهمیت هر عبادتی را بفهمیم. من ماه مبارک را مثال زدم، در حالی که بحث ما نماز است؛ چراکه این امور، از آداب عمومیِ هر عبادتی است.
📌بنابراین، نخستین شرط سیر معنوی در تمام عبادات این است که ایمان بیاوریم. من باید باور کنم نمازْ معراج است. باید روی این فکر کنیم. ما چند بار در نمازمان احساس پرواز معنوی داشتیم؟ اگر باور کردیم که «إنَّ الصَّلَاةَ مِعرَاجُ المُؤمِنْ» و این را درک کنیم و بفهمیم که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «الصَّلَاةُ قُرَّةُ عَیْنِی»، نماز نور چشم من است، اولین قدم سیر معنوی در نماز را طی کردیم.
پس برادران و عزیزان! قدمِ اول این است که ما اهمیت عبادت خدا را بفهمیم. اگر این را فهمیدیم، بدون هیچ زحمت و فشاری، نماز بهتری خواهیم خواند و روزههایمان نیز کیفیت بهتری مییابد و قرآن خواندنمان نیز تغییر خواهد کرد.
💠لذا حضرت امام(ره) در راهکارشان برای درک حقیقت نماز، میفرماید:
اگر میخواهی برسی، باید پیش از وقتِ نماز به فکر مشغول شوی و در این فکر باشی که وقت ملاقات نزدیک میشود. در روایات آمده است: امیرالمؤمنین(ع) در وسط جنگ، بارها به آسمان نگاه میکرد که وقت نماز کی میرسد!
و برای آنکه عظمتِ این عبادات را باور کنیم، یکی از بهترین کارها این است که گاهی روایات مربوط به نماز و روزه را مرور کنیم، بنویسیم و برای خودمان یادآوری کنیم. اگر این را امتحان کنید، بعد از مدتی، هنگامی که میخواهید نماز بخوانید، میبینید از همین سورۀ «حمد» و «قل هو الله احد»، از همین ذکر عادی رکوع و سجود، از همین نماز، لذت دیگری میبرید.
🖇بعد که اعتقاد پیدا کردیم و عظمت و اهمیت عبادت و نماز را درک کردیم، کافی است گناه را در زندگیمان ریشهکن کنیم.
با این وضعیت و شرایط، اگر نماز خوبی بخوانیم و آداب نماز را رعایت کنیم، به همهجا خواهیم رسید؛ به همهجا. این عرض بنده، عین مفاد روایت و حدیث «قرب نوافل» است. امام در کتاب آداب الصلاۀ فرمودند:
بالجمله، كشفى اتمّ از كشف نبىّ ختمى(ص)، و سلوكى اصحّ و اصوب از آن نخواهد بود؛ پس تركيبات بىحاصلِ ديگر را كه از مغزهاى بيخردِ مدعيان ارشاد و عرفان است، بايد رها كرد.و سلوک پیامبر اکرم(ص) با نماز است.
📚 برگرفته از کتاب «ادب حضور» آیه الله فرحانی(حفظه الله)
#فکر
#عبادت
#ماه_رمضان
به کانال ماهنامه فرائد بپیوندید 👇
https://eitaa.com/faraedmag