💠 شهادت در کلام بزرگان
⭕️ ما پیروان حسین (ع) مرگ خونین را بر زندگی ذلت بار با یزیدیان ترجیح میدهیم.
⭕️ ما یک جان بیشتر نداریم که این باید در راه خدا باشد. شما مرا از مرگ نترسانید من هر لحظه منتظرم که تیری بر قلبم بنشیند یا دیواری ب سرم خراب شود.
⭕️ شهید بدهید و قویدل باشید ما روزی به دست میآییم که شهید شویم. ما شهیدان را از دست ندادیم، بلکه آنها را بدست آوردیم.
🎙 شهید بهشتی (ره)
#شماره_13
#فرهنگ
#شهید_بهشتی
🆔 @farhang_puya
✅ آموزگاران فرهنگ فدا شدن
🔰 غیر از دهها آیه قرآن که موید شهادت طلبی است، حضرت حق در حدیث قدسی میفرماید: "آن کس که در راه من خویشتن را به کشتن دهد و کشته من شود، پس دیه و خونبهای او به عهده من است و کسی که خونبهایش بهعهده من باشد، من خود خونبهای او هستم."
🔰 همه این تاکیدات، نه تنها بر مقدس بودن ارزش شهادت طلبی صحه میگذارد، بلکه به عنوان یک حجت و تکلیف شرعی فراروی سیره و عمل معصومان (ع) نیز قرار گرفته است.
🖌 علی اکبر عالمیان
#شماره_13
#فرهنگ
#شهادت_طلبی
🆔 @farhang_puya
💢 رعایت عفاف در مراکز علمی جهان
💠 با نگاهی به ضوابط پوشش در دانشگاههای آمریکا، اروپا، آسیا، آفریقا و استرالیا در مییابیم که پوشش و رعایت قوانین و ضوابط مربوط به آن در دانشگاه های آنان تا جایی اهمیت دارد که دانشجویانی که این ضوابط را رعایت نکنند، رد شده و به خانه فرستاده میشوند.
💠 دانشگاه آکسفورد انگلیس، گریل ویل شمالی در آمریکا، کالج برات در ترکیه، دانشگاه ایالتی فلوریدا در آمریکا و... قوانین ویژهای در زمینه پوشش و سلامت محیط علمی تنظیم کردهاند که هر شنوندهای را به تعجب و تحسین وادار میکند.
📌 قضاوت در مورد پوشش در دانشگاه های ایران اسلامیمان را به خوانندگان محترم میسپاریم!
✍ زینب مزرعی فراهانی
#شماره_18
#فرهنگ
#حجاب_عفاف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 گامهای نظری برای اسلامیسازی علوم انسانی از دیدگاه علامه مصباحیزدی (قدس سره) (بخش سوم) 2️⃣
💢 گامهای نظری برای اسلامیسازی علوم انسانی از دیدگاه علامه مصباحیزدی (قدس سره)
(بخش چهارم)
3️⃣ شناخت قلمرو دین
↙️ اینها سوالات اساسی است که در بحث قلمرو دین وجود دارد که پاسخ به آنها میتواند روند تولید علوم اسلامی را تغییر دهد. علامه مصباح (ره) بعد از بیان تعریفهای متفاوت از دین، قلمرو دین را چنین بیان میکنند: «دین مجموعهای از باورها، ارزشها و احکام عملی است که راه رسیدن به سعادت ابدی را به انسان میدهد.
🔘 منبع این آموزهها به تناسب مساله مورد بحث میتواند خود واقعیت، عقل، کتاب و سنت، یا طبیعت محسوس باشد، روش دستیابی به این تعالیم هم میتواند در موضوعات مختلفف متفاوت باشد (شهودی، عقلی، نقلی، یا تجربی).
✔️ پس هر کار اختیاری انسان از این جهت که او را به سعادت یا شقاوت ابدی میرساند میتواند در دایره دین قرار بگیرد؛ مثلا: غذا پختن از این جهت میتواند در دایره دین قرار بگیرد که رابطه آن با سعادت اخروی مد نظر باشد و مسائلی چون حلیت مواد اولیه، مباح بودن پولی که برای آن پرداخت میشود، و مانند ان مطرح باشند، نه سوالهایی درباره کیفیت پخت، مزه، یا حتی ارزش غذایی آن. (1)»
📚 گردآوری: عیسی معلم؛ کتاب: رابطه علم و دین ص 100
#علوم_انسانی
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
❓ مومن، مومن نیست مگر اینکه سه خصلت در او وجود داشته باشد:
💠 خصلتی از پروردگارش و خصلتی از پیامبرش و خصلتی از امامش.
▪️ اما خصلتی که از پروردگار باید داشته باشد رازداری است. خداوند فرموده: «دانای غیب است و هیچ کس را از غیب خود آگاه نمیکند مگر پیامبری را که مورد رضایت او باشد.» و اما خصلتی که از پیامبر باید داشته باشد خوشرفتاری با مردم است، زیرا خداوند پیامبرش را به خوشرفتاری با مردم دستور داده و فرموده: «راه عفو را در پیش گیر و به نیکوکاری فرمان ده.» و اما خصلتی که از امام باید داشته باشد شکیبایی در سختی و گرفتاری است.
📝 حجتالاسلام محسن داودآبادی|اسماعیل بیوکافی
#معارف
#ویژگی_های_مومن
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران (بخش چهارم) 🎙 استاد رحیمپور ازغدی: ✔️ از
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران
(بخش پنجم)
🎙 استاد رحیمپور ازغدی:
💢 ایشان [علامه مصباح] میگوید همین مجلس را فرض کنید! همه انسانهای خوب و مردمی. اما در یک موضوع اقتصادی، فقط باید اقتصاددانها در ان رای بدهند و رای اکثریت اقتصاددانها معتبر باشد، نه افرادی که در یک رشته دیگری درس خوانده و اصلا نمیداند اقتصاد چیست؟ چرا این افراد باید رای بدهند؟ بله کمیسیونها تخصصی داریم، اما چرا نظر دیگران به اندازه نظر اینان معتبر باشد؟ طرح نظامی و امنیتی و ... هم همینطور.
▪️ جمعبندی
🔰 بنابراین پیشنهاد مشخص اییشان، انتخابات چند مرحلهای و مستمر است؛ به این شکل که اولا از کف جامعه و مردم واقعی شروع کنیم تا مردمسالاریمان واقعی باشد. از محلات و روستاها و شهرها و استانها، هر صنفی بین خودشان سالمترینها و متخصصترینها را انتخاب کنند. روحانیت، پزشکان، تاجران، دامداران، شورای محلات و ... ثانیا بر اساس علم و تخصص انتخاب شوند.
↩️ ادامه در بخش ششم پست.
#شماره_45
#علامه_مصباح
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
💠 پیچ تاریخی، مشروطه
⭕️ برخلاف گروهی مثل مرحوم شیخ فصل الله نوری و دیگران که با علما و مراجع در ارتباط بودند و انگیزه های دینی و معنوی داشتند، سایرین که قشر غالب را تشکیل میدادند، انگیزه های مادی داشتند و طیفی با مراتب مختلف را تشکیل میدادند.
⭕️ کسانی به صراحت میگفتند اگر بخواهیم پیشرفت کنیم، باید از فرق سر تا نوک پا فرنگی بشویم! کسان دیگری بهطور رسمی با دین مبارزه میکردند و میگفتند دین، انگل و افیون جامعه و مانع پیشرفت است.
⭕️ با اینکه عناصر معنوی و فتوای مراجعی مثل مرحوم آخوند و کسان دیگر وعلت احداثی انقلاب نقش مهمی داشت، د بقا چندان نقشی نداشتند و کار دست دیگران افتاد.
🎤 مصاحبه با علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره_24
#تاریخ
🆔 @farhang_puya
🔆 مژده به روزهداران
💠 امام صادق (عليهالسلام):
🔰 هر كس كه در روز بسيار گرم براى خدا روزه بگيرد و تشنه شود خداوند هزار فرشته را میگمارد تا دست به چهره او بكشند و او را بشارت دهند تا هنگامى كه افطار كند.
📚 الكافى، ج 4، ص 64 ح 8
#حدیث
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
❇️ تفاوت در نمادهای تمدن
💢 در تفکری که کاملا این جهانی و مادی است و در آن بازار، پول و سرمایه از اهمیت بالایی برخوردار است، نهادهای پولی و مالی؛ مانند بانکها و شرکتهای تجاری غولپیکر کمکم در آن تمدن زیاد میشوند و هر مانع دیگری؛ مثل موانع شرعی و دیگر موانع شرعی و دیگر موانع حذف میشوند.
🔙 برعکس در تفکری که نگاه خدامحورانه دارد و براساس آن بنا شده است، نهادهای تمدنی مرتبط با آن معارف که معمولا با انسان سروکار دارند بیشتر دیده میشوند.
🔱 در تمدن سرمایهداری و لیبرال، دسترسی به نهادهای پولی و سرمایهای در هر کوچه و خیابانی مقدور است؛ اما در تمدن دینی دسترسی به نهادهای مربوط به امور دینی، اخلاقی و تربیتی بیشتر در دسترس است.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#فرهنگ
#تمدن_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران (بخش پنجم) 🎙 استاد رحیمپور ازغدی: 💢 ایشان
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران
(بخش ششم)
🎙 استاد رحیمپور ازغدی:
✅ هر صنف و رشتهای متخصص و امین و کارآمد مربوط به همان صنف را انتخاب میکند. در واقع با شناخت واقعی خود مردم انتخاب میشوند. ثالثا جنبه امین بودن آنها رعایت میشود و ضمانت اخلاقی این افراد بیشتر است.
🔺 این اولین مرحله بود. یعنی در مرحله اول در هر محله روستا و شهر و استان، افرادی از بهترینهای فرهنگ و سیاست و اقتصادی و کشاورزی و پزشکی و ... انتخاب میشوند تا برای مرحله بعد و سطوح بالاتر از بین خود به بهترینها رای بدهند. خروجی این نوع انتخاب بهترین خروجی جهان خواهد بود. منتخبین و متخصصین، از بین خودشان باز بهترینها را برای شهر و محل خود انتخاب کنند.
🔻 در مرحله بعدی منتخبین گروه دوم، از بین خود یکی را برای سطح بالاتر و استانی یا کشوری انتخاب کند. همینطور تا ریاست قوه مجریه و مقننه، یعنی نمایندههای واقعی مردم بر اساس علم و تخصص و تقوا تا پستها و مسئولیتهای مهم و عالی معرفی میشوند. یعنی هر چه بالاتر میآید، منتخبین از نظر کمی کمتر و از کیفی بالاتر میشوند.
↩️ ادامه در بخش هفتم پست.
#شماره_45
#علامه_مصباح
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
🔘 عفت در جامعه علوی و نبوی
✔️ برای پایداری و سلامت هر جامعهای ضروری است که دستورات صریح قرآن و نبی اکرم (ص) و امیرالمومنین علی (ع) در تمام زمینهها به ویژه در زمینه عفت عمومی بهطور واقعی و کامل اجرا شود.
🔚 بنابراین عفت عمومی در صورتی حاصل میشود که در عموم حوزههای اجتماع، دستورات دین مبین اسلام که در صدد ايجاد حریم است، نه حبس و اختلاط زن و مرد، رعایت شود.
🔰 زن و مرد با رعایت عفت در نگاه، پوشش، تماس، بدن، گفتار، رفتار، اندیشه، معاشرت و دامن؛ سبب ایجاد عفت در عرصههای مختلف اجتماع از جمله حوزههای مختلف فرهنگی، علمی، اجتماعی، آموزشی، ادبی، هنری و ورزشی خواهند شد.
✍ زینب مزرعی فراهانی
#شماره_18
#فرهنگ
#حجاب
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
💠 ما هیچیم، هر چه هست تویی!
تو بر ما ببخش!
🎙 حضرت امام خمینی (قدس سره)
#معارف
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
💢 عفت در دنیای مدرن
✳️ سیر حرکتی جوامع انسانی از ابتدای بعثت آدم (ع)، سیری پر فراز و نشیب بوده است، ولی با تمام سنگاندازیهایی که در برهههای مختلف تاریخ بر سر راه انسانیت انسان صورت گرفته، در هیج دورهای مانند دوره حاضر و عصر مدرن؛ به نام بشر دوستی، حقوق بشر و احیا حقوق انسانی، ضد بشر و حقوق انسانی او گام برداشته نشده است.
❌ انسان امروز تبدیل به حیوانی هوسباز و تابع خواستههای نفسانی خود شده است، بلکه پا را از حیوانیت فراتر گذاشته و به کارهای زشتی رو میآورد که کثیفترین و پستترین حیوانات از آن گریزان هستند.
✍ حسین مرکزی مقدم
#شماره_18
#فرهنگ
#حجاب
🆔 @farhang_puya
💠 پیچ تاریخی نهضت مشروطه
🔰 مشروطهخواهان توانستند از ناآگاهی مردم استفاده کنند و چیزهایی را که مردم قاطع میخواستند، به کمک تبلیغات با یک لباس دیگری مطرح کنند و آنها را فریب دهند.
❎ اسمش را آزادی و دموکراسی گذاشتند، ولی باز همان خان ها بودند که نمایندگان را تعیین میکردند و مردم عادی هم اصلا این چیزها را نمیدانستند.
↙️ در یک سخنرانی به اصطلاح روشنفکری میآمد برایشان میگفت، آنها هم چون اطلاعاتی نداشتند، به راحتی میپذیرفتند.
🎙 علامه مصباحیزدی (ره)
#شماره_24
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
🔘 غربت مساجد در جامعه امروز
📌 امروزه اگر در خیابانها قدم بزنید میتوانید با دیدن اینکه چند بانک و چند مسجد در خیابانها هست، تمدن و تفکر حاکم را حدس بزنید! امروزه بانکها در خیابان اصلی قرار دارند و مساجد در کوچه و پس کوچهها هستند.
❌ با این نوع چینش معماری ما نمیتوانیم به تمدن اسلامی برسیم. قطعا نوع مبانی معرفتی در شکل معماری، ساختمانسازی و... دیده میشود و در تفکر انسانها تاثیر میگذارد.
🚫 امروزه در جامعه ما مساجد در حال کمرنگ شدن هستند و به جای آنها فرهنگسراها جایگزین میشوند. یعنی ساختمان و نوع معماری مساجد به فرهنگسراها تغییر میکند و روشنفکران و جوانان بهجای مسجد به فرهنگسرا میروند.
🖌 مهدی مشکی
#شماره_41
#فرهنگ
#تمدن
🆔 @farhang_puya
💠 اهتمام حوزه به اخلاق و معنویت
❓ اگر یک روز در یکی از بزرگترين و پرجمعیتترین درسهای حوزه، استاد از حاضران بخواهد که یک نفر بلند شود و فقط نام ده کتاب اخلاقی را ببرد، چند نفر برای این کار پیشقدم میشوند؟
❎ خواندن و عمل به آن پیشکش، فقط نام ده کتاب اخلاقی را بیان کند! با این اوصاف ما چگونه میخواهیم به این وظیفه عمل کنیم!؟
✍ علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره_40
#معنویت
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
✅ رمضان؛ فرصتی برای هماهنگشدن با امام زمان
🔰 جایگاه #روزه عبارت است از غلبه بر طبع حیوانی جهت رسیدن به حقایق قدسی. دائماً باید به خودمان گوشزد کنیم «تو که از سرای طبیعت بیرون نمیروی، به کوی حقیقت راهت نمیدهند». در #شب_قدر کسی به کوی حقیقت نظر میکند که حداقل با بیست و چند روز روزهداری بر طبع خود غلبه کرده باشد و با رعایت حرام و حلال الهی یک نحوه هماهنگی با حضرت صاحبالزمان (عج) که صاحب شب قدر است، بهدست آورده باشد.
✍ اصغر طاهرزاده
📙 رمضان دریچهی رؤیت
#پاراکتاب
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران (بخش ششم) 🎙 استاد رحیمپور ازغدی: ✅ هر صنف
♻️ طرح نو علامه مصباح (ره) برای سیستم دموکراسی در ایران
(بخش هفتم)
🎙 استاد رحیمپور ازغدی:
🔚 اما اگر در جامعهای که بعضی اسلامی است و بعضی غیراسلامیاند، انتخابکننده و انتخابشونده ترکیبی از مومن و مسلمان واقعی و غیر آن باشد، خروجی نیز همینگونه خواهد بود و اهداف نظام اسلامی محقق نخواهد شد. طی چهل سال گذشته همین خروجی حوزه و دانشگاه بودند که در حاکمیت قرار گرفتند و اگر مردمسالاری واقعی نداشته باشیم، وضعیت به همین منوال پیش خواهد رفت.
🔘 چون مردمسالاری واقعی این است که هر قشری نماینده خود را داشته باشند. آنها روسای خودشان را انتاخاب کنند. مردمسالاری که بر اساس تخصص و تقوا رعایت شود و پنج، شش مرحله را میگذراند.
↩️ ادامه در بخش هشتم پست.
#شماره_45
#علامه_مصباح
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
🔆 سادهزیستی را باید از علما آموخت
✅ به تاجر گفت: با بهای این عبا چند طاقه عبای معمولی میتوان خرید؟ تاجر گفت: شانزده طاقه. مرحوم آیتالله سیدعبدالله شیرازی فرمود: من این عبا را از شما قبول کردهام و دوباره به شما میدهم که ببرید و در ازایش شانزده طاقه عبای ارزان قیمت برایم بیاورید.
🔻 تاجر آن عبا را برد و بعد از ساعتی 16 طاقه عبای عادی آورد و آیتالله شیرازی یکی از آنها را برای خودش برداشت و بقیه را بین طلاب تقسیم کرد.
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
☑️ وظیفه ما در پیچ تاریخی
💢 ما باید حرکت آیندهمان را چگونه ترسیم کنيم و وظیفهمان در این مقطع خاص تاریخ چیست؟ در قرن اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا، انقلابهای آزادی بخش اتفاق افتاد.
✅ بسیاری از کشورهای مستعمره در اثر حرکتهای انقلابی و آزادیخواهانه از استعمار رهایی یافتند و عضو سازمان ملل شدند.
❇️ حدس میزنم بسیاری از این انقلابها به ویژه در نیمه اول قرن گذشته از افکار مارکسیستی تغذیه میشدند یا بهطور رسمی یک نهضت مارکسیستی بودند.
🎙 علامه مصباحیزدی (ره)
#فرهنگ
#تمدن_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💠 کمک به هویتیابی
⚡️ شریعت و احکام آن با حقایق عالم تکوین پیوندی ناگسستنی دارد. مصالح و مفاسد واقعی موجود در امور تکوینی، از انگیزهها و عوامل اساسی قانونگذاری تشریعی به هدف کامیابی بشر بهشمار میروند.
↙️ در بسیاری موارد فهم و درک صحیح از امور تکوینی از رهگذر تفکر و تعمق و حتی تحصیل دانشهای امروزی، میتواند ضمن ایجاد تسهیل در پذیرش احکام شرعی مربوطه، افقهایی را نیز در جهت برنامهریزیهای کلان بگشاید.
✅ بهعنوان نمونه اگر درک درخوری از عنصر زنانگی و حقیقت تکوینی لطیف، پرجاذبه و ضربه پذیر آن به وجود آید، هم قبول تکالیف شرعی در این باب آسان و بلکه دلنشین خواهد بود و هم برای برنامهریزیهای فرهنگی و اجتماعی، نقشه راهی با هدف مشخص ترسیم خواهد گردید.
✍ محمد لطیفی
#شماره18
#فرهنگ
#حجاب
🆔 @farhang_puya