🔴ابنسینا و عیاشی!
🖊دکتر احمدحسین شریفی
رئیس دانشگاه قم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برخی از گزارشگران زندگی #ابنسینا سعی کردهاند او را فردی عیاش و خوشگذران و به ویژه شرابخوار و در نتیجه بیاعتنای به احکام شرعی و حتی نامتشرع معرفی کنند. شهید مطهری نیز درباره ابنسینا میگوید: افزون بر مشغلههای سیاسی، اهل عیش و بزم هم بود! «و مقدارى از وقتش صرف اين كارها شده است و بالاخره جانش را روى اين دو كار- عياشى و وزارت- گذاشت.»
بنده نمیدانم منبع #شهید_مطهری برای چنین انتسابی به ابنسینا چه بوده است؛ گویا منبع اصلی چنین انتساباتی به ابنسینا، دو بخش از زندگینامه کوتاهنوشت اوست که بخش اول آن را خودش و مابقی آن را شاگرد همراه و وفادارش ابوعبید جوزجانی نوشتهاند:
خود ابنسینا میگوید: «شبها به خانه میآمدم و چراغ را روشن میکردم و مشغول خواندن و نوشتن میشدم و هرگاه خواب به سراغم میآمد یا احساس ضعف میکردم، ظرفی «شراب» مینوشیدم و قوت خود را باز مییافتم و دوباره مشغول خواندن و هرگاه دیگر توان مقاومت در برابر خواب را نداشتم و اندکی خواب میرفتم، خواب آن مسائل را میدیدم تا جایی که پاسخ بسیاری از آنها را عیناً در عالم رؤیا مییافتم»
به نظر میرسد چنین عباراتی هرگز دال بر عیاشی و شرابخواری ابنسینا نیست؛ «شراب» در عربی یعنی «نوشیدنی» و ابنسینا در این عبارات میگویید یک «نوشیدنی خوابزدا» و «نیروزا» مینوشیدم تا بتوانم با قوت بیشتر به فعالیتهای علمی و فلسفیام ادامه دهم و این غیر از میخواری و میگساری است!
ادامه .....
در کانال نویسنده
🆔eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌹
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
💠استاد سابق دانشگاه قم وزیر علوم شد
🔸دکتر حسین سیمایی صراف که به مدت ۱۶ سال عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم (۹۲-۱۳۷۶) و از سال ۹۲ بعنوان دانشیار گروه حقوق اسلامی دانشگاه شهید بهشتی مشغول خدمت هستند، به عنوان وزیر علوم رای اعتماد گرفتند.
برای ایشان و تمامی همکارنشان آرزوی موفقیت داریم.
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🖍سامانه های مشابهت یاب فارسی
✍🏼سامانه #مشابهت_یاب #سمیم_نور شرکت کامپیوتری نور:
کافی است به سایت سمیم نور مراجعه کرده، عضو شوید و بر روی لینک مشابهت یابی کلیک کنید.
دیتابیس مورد جستجو در این سامانه، نشریات حوزه علوم انسانی است. که به تازگی پایان نامه های دانشگاه تهران هم به آن اضافه شده است.
✅آدرس سامانه : http://www.samimnoor.ir
✍🏼سامانه مشابهت #همانند_جو:
عرضه کننده این سامانه پژوهشگاه ایرانداک بوده دیتا بیس مورد جستجو پایان نامه های دانشگاهها و موسسات آموزشی ایران است. دانشجویان دانشگاه تهران قبل از دفاع موظف به همانندجویی از طریق این سامانه می باشند.
✅ آدرس سامانه : https://tik.irandoc.ac.ir
✍🏼سامانه مشابهت یاب #همتاجو:
عرضه کننده این سامانه پژوهشگاه جهاددانشگاهی بوده و در حال حاضر سردبیران و مدیران داخلی نشریات فارسی دانشگاه تهران از این سامانه جهت مشابهت یابی استفاده می کنند. دسترسی بر اساس آی پی نیست و لازم است کاربران اکانت دسترسی را وارد نمایند.
✅آدرس سامانه: https://hamtajoo.ir
✍🏼سامانه مشابهت یاب #همیاب:
عرضه شده توسط سیناوب است. دیتابیس مورد جستجو در این سامانه، 512092 مقاله از 2052 #٫نشریه و 2412تعداد 88337 مقاله از 2412 کنفرانس است.
✅آدرس سامانه : https://hamyab.sinaweb.net
✍🏼سامانه مشابهت یاب #همسانا:
پلتفرم همسانا، از تمام فرمتهای متنی Word ،txt و بسیاری از فرمتهای متنی دیگر پشتیبانی میکند. همسانا از فایل های PDF نیز پشتیبانی میکند.همسانا علاوه بر یافتن مشابهت متنی موجود در سند شما، اطلاعات آماری مرتبط با سند را ارائه مینماید.شما میتوانید آمار دقیقی از وضعیت سند خود مشاهده کنید.
✅آدرس سامانه : https://hamsana.ir
#مشابهت
#مشابهت_یابی
#کپی
#سرقت
#سرقت_علمی
#مقاله_نویسی
#پایان_نامه_نویسی
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام صلوات🌹
عضو شوید👇👇👇
🌹کانال #دکتر_فانیدپور🌹
@Bargozidehhaa
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
✳️ سفر اربعین و مساله رنج
🔹یکی از مهمترین دغدغه های انسان معاصر، مساله رنج آدمی در زندگی مدرن است. دنیای جدید با رشد ابزار و تکنولوژی، گرچه رنجهای عینی ( objective) و جسمی انسان را کاهش داد اما در درمان رنجهای درونی (subjective)، روحی و روانی نه تنها توفیقی نیافت بلکه روز به روز بر استرس، اضطراب، افسردگی و تنهایی انسان افزود.
🔻در این میان روان شناسان مدرن، تلخی ها و سختی های زندگی و حوادث تراژیک را لازمه زندگی دانسته و بدون آن که توجیهی برای آن بیابند، صرفا تلاش کردند که با تکنیکهای ذهنی و روانی، این واقعیت و وجه تراژیک زندگی را برای او قابل تحمل کرده و تاب آوری او را بالا ببرند.
🔸این نگاه، رنجها را به دو دسته " رنج از" و " رنج برای" تقسیم می کند. "رنج برای"، رنجی است که انسانها برای رسیدن به هدف والاتر تحمل می کنند و "رنج از"، رنجهای عمدتا ناخواستهای است مانند بیماری ها و اتفاقات ناگواری که زندگی انسان را با اختلال مواجه می کند. آنها "رنج از" را منفی و "رنج برای "، را مثبت جلوه می دهند و راه گریزی از" رنج از" نمی ببینند.
اما در نگاه دینی و جهان بینی الهی، اساسا چیزی به نام" رنج از" وجود ندارد و همه رنجها از نوع، " رنج برای" است که یا خود انسان و یا خداوند منان برای رشد و تعالی انسان برای او رقم زده است.
" رنج برای" در معنویت دینی و نگرش آفرینی برای انسان متدین، نقشی اساسی دارد و سفر اربعین یکی از مصادیق بارز و خاص آن است. این سفر با توجه به مشکلاتی بسیارش مانند تراکم جمعیت و شلوغی و بی خوابی و تحمل گرما و سرما و...، حقیقتا آسوده و ساده نیست و هر کسی که یک بار به آن طریق رفته باشد، بدین واقعیت اذعان می کند.
🔰اما احدی از زائران اربعینی را نمی یابید که بعد از سفر، از تحمل این شدائد خود خواسته، پشیمان باشد بلکه جز با خاطر و خاطراتی زیبا و قلبی مالامال از آرامش، توشه ای از این سفر به منزل نمی رساند.
انسان مدرن لذت گرا و سوداگر، هیچ درکی از این امر ندارد چرا که شاکله شناختی و ذهنی او، زاویه دید او را نسبت به این امر، کور کرده است.
آری اربعین سفری آمیخته به "رنج برای رسیدن به حسین بن علی" است. او که خود "رنجی غیر قابل تصور برای رسیدن به معشوق حقیقی" کشید که بشریت در تحلیل آن درمانده است.
📌آری سید الشهدا ذوب در عشق زیبای مطلق شد و رنجها را همه زیبا دید و عاشقان او هم ذوب در او گشته و درکی نسبت به رنج این سفر نداشته و لذا منتظر اربعین های بعدند تا دوباره و چندباره این رنج، و لذت بی پایان و مانا و پایای نهفته در آن را، با تمام وجود، بچشند.
گوارای وجودشان!
✍دکتر محمد جعفري
دانشيار و مدیر گروه کلام موسسه امام خميني ره
#سفر_اربعین
#معنای_زندگی
#مساله_رنج
🆔@mjafari_ir
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🌀اعتراف دیرهنگام به اشتباه در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
🔹 دکتر خاندوزی در اعترافی تلخ پس از پایان وزارتش گفت با حذف ارز ۴۲۰۰تومانی موافق نبوده است و گناه را به گردن سازمان برنامه انداخت.
🔹این تیتری بود که برای گفته های دکتر خاندوزی زده بودند ؛ ولی وقتی مصاحبه ایشان را با دقت میخوانیم ایشان میگوید با زمانبندی و جزئیات آن موافق نبودیم. البته ایشان تلویحا میگوید که هنگام رای اعتماد به ایشان گوشزد کرده بودند که این سیاست را میخواهند اجرا شود و ایشان هم همراه باشند.👇
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1641213
🔹 از این اعتراف خیلی نباید خوشحال شد چرا که #تله ارز ترجیحی-ارز آزاد در اقتصاد ایران نهادینه شده و سیاستگذاران ما یا ساکت فتنه سیاست ارزی اند و یا همراه آن؛ نرخ سرکش ارز بازار آزاد را میپذیرند و مدام به دنبال آن هستند که نرخ ارز رسمی را به نرخ آزاد برسانند که هیچ وقت هم موفق نمیشوند
✍️دکتر محمدجواد توکلی عضو هیئتعلمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🔶 دخالت فقهاء در خصوص تعطیلی روز شنبه
🔸 در حاشیۀ مکاتبات آیت الله سبحانی به مجلس
✍🏾 جعفر نکونام 6 شهریور 1403
1️⃣ مرور داستان تعطیلی روز شنبه
🔸5 آذر 1401 لایحهای به مجلس تقدیم میشود که روز پنجشبنه به دلیل نیمهتعطیل بودن قاطبۀ ادارات دولتی در این روز به طور کامل تعطیل شود و با افزایش ساعات کاری در روزهای دیگر هفته جبران گردد؛ اما در فروردین 1402 کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به سبب بروز نگرانیهای فعالان اقتصادی از تعطیلی روز پنجشنبه، آن را به شنبه تغییر میدهد تا با تعاملات و مراودات بینالمللی و منطقهای یکسانسازی گردد و آن در مجلس در روز 26 اردیبهشت ماه 1403 تصویب شد؛ اما شورای نگهبان این مصوبه را خلاف موازین شرع شناخت؛ اما مجدداً مجلس تصمیم گرفت که تعطیلی روز شنبه را به بحث بگذارد.
2️⃣ اجمال نامههای آیت الله سبحانی به مجلس
🔸آیت الله سبحانی طی دو نامه به مجلس با تعطیلی روز شنبه مخالفت کرد: یکی در 28 اردیبهشت 1403 بعد از تصویب مجلس و دیگری در 5 شهریور همین سال به مناسبت طرح مجدد تعطیلی روز شنبه در مجلس.
🔸اهم ادلۀ ایشان در آن دو نامه چنین است:
🔻روز شنبه روز تعطیلی دشمن صهیونیستی و نشانۀ غلبۀ فرهنگ غربی است.
🔻در خمیرۀ هر ایرانی روز شنبه روز کاری است؛ لذا اگر هم اقلیتی تعطیل کنند، اما اکثریت مردم از آن تبعیت نمیکنند و این سبب میشود، در جامعه دو دستگی پدید آید.
🔻شورای نگهبان آن را رد کرده و مغایر مصالح دانسته و مراجع هم با آن مخالفت کردند.
🔻تعطیلی روز شنبه یعنی تعطیلی کلیۀ دستگاههای مولد و این به نفع اقتصاد کشور نیست.
🔻جمعی که با خارج ارتباط دارند، بیش از 5% از جمعیت کشور نیست و این یعنی اکثریت فدای اقلیت.
🔻با تعطیلی شنبه فرهنگ ملی و دینی با سابقۀ هزار و چهارصد سال و اندی برهم زده میشود.
🔻تعطیلی شنبه تعطیلی مراکز آموزشی و پژوهشی را هم در پی دارد و این به نفع کشور نیست.
🔻تعطیلی شنبه بر خلاف قانون اساسی است که تعطیلی هفته را روز جمعه قرار داده و این مفید حصر است؛ مثل زبان فارسی و پرچم سه رنگ کشور.
3️⃣ تحلیل نامههای آیت الله سبحانی
🔸در خصوص نامههای آیت الله سبحانی تأملاتی به این قرار هست:
🔻شأن آیت الله سبحانی فقاهت است و لذا انتظار از ایشان این است که راجع به حکم شرعی تعطیلی روز شنبه اظهار نظر فرمایند؛ اما ایشان دربارۀ امور دیگر هم نظر دادند؛ نظیر در خمیرۀ ایرانی بودن روز شنبه به عنوان روز کاری و عدم تبعیت اکثریت مردم از تعطیلی روز شنبه؛ به نفع اقتصاد نبودن تعطیلی کلیۀ دستگاههای مولد در روز شنبه؛ 5% بودن ذی نفعان از تعطیلی شنبه و اکثریت فدای اقلیت شدن؛ بر هم زدن فرهنگ ملی با تعطیلی شنبه، خلاف قانون اساسی بودن تعطیلی روز شنبه.
🔻ظاهراً تنها ادلۀ شرعی مخالفت ایشان با تعطیلی روز شنبه دو چیز است: یکی تشبه به یهود و کفار و دیگری برهم زدن فرهنگ دینی هزار و چهار صد و اندی ساله. این در حالی است که آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی گرگانی و جوادی آملی و مقام معظم رهبری هرگز تعطیلی روز شنبه را تشبه به یهود ندانسته بودند. تلقی ایشان این بوده است که اصلاح روندها بر اساس سبب انتفاع جامعۀ اسلامی و مسلمین بلا مانع است و جابجایی تعطیلات، جز مباحث حکومتی و حاکمیتی محسوب میشود؛ لذا، تشخیص حاکم شرع متبع است و تنها روز جمعه است که به دلیل سفارش بر برپایی نماز جمعه مقدس شمرده شده است.
🔻محل بحث است که چرا تشبه به یهود یا کفار حرام است؟ اگر صرف تشبه به یهود یا کفار حرام باشد، باید مسلمانان هیچ حکم شرعی مشترکی با یهود یا کفار نداشته باشند؛ حال آن که چنین نیست. برای مثال، حرمت گوشت خوک میان یهودیان و مسلمانان مشترک است. اگر منظور، تشبه به احکام خاص یهود یا کفار است، هرگز تعطیلی روز شنبه به یهود یا کفار اختصاص ندارد. تقریباً در تمام کشورهای اسلامی روز شنبه روز تعطیل قرار داده شده است؛ از جمله: تونس، مراکش، الجزایر، مصر، عراق، اردن، لیبی، بنگلادش، یمن، سوریه، عمان، قطر، امارات متحدۀ عربی، عربستان و مالزی.
🔻نیز محل بحث است که وقتی میان فقهاء دربارۀ حکم شرعی یک امری اختلاف فتوا وجود داشته باشد، فتوای کدامیک فصل الخطاب است؟ نظر مشهور فقهاء این است که فتوای هر مجتهد برای مقلدانشان نافذ است؛ اما با فرض این که نمایندگان مجلس مقلد حضرت آیت الله سبحانی نیستند، نامۀ ایشان به مجلس چه وجاهتی میتواند داشته باشد؟
🔻نیز محل بحث است که حتی اگر میان فقهاء اجماع وجود داشته باشد که تعطیلی روز شنبه حرام است؛ اما این حکم شرعی بر خلاف مصالح کلی کشور یا دین باشد، آیا پایبندی به آن واجب است؟ اگر چنین است، چرا فقهاء به بسیاری از احکام شرعی نظیر وجوب جهاد ابتدایی و قتال با اقوام غیر مسلمان و جواز به غنیمت بردن اموال و نفوس ایشان و تمتع جنسی از زنان و دخترانشان و اخذ جزیه از اهل کتاب عمل نمیکنند؟
https://t.me/dineaqlani
﷽
کجفهمی از زیارت
وقتی فردی معنای «لبیک یاحسین»(ع) را نفهمد روی کولهاش مینویسد: «اربعین را مصادره نکنید، ما برای حسین آمدهایم»!!
کنایهای ناشیانه و ابلهانه به جریان مقاومت و انقلابی. مصادره زیارت [صرفاً] برای ثواب اخروی و برآوردن حاجات دنیوی. ندیدن «مُبْغضٌ لأَِعْدائِكُم و مُعادٍ لَهمْ» و معاشقه با «مُوالٍ لَكم وَ لأَِولِيائِكم». دینی ناقص و زیارتی ابتر!
اولاً؛
همه شما همین پیادهروی و کربلا را مدیون همانهایی هستید که آنها را تختهبند متلک کردهاید و اِلا تمام کسانی که مدعیاند: «فقط بگو حسین» یک نفرشان در خط مقدم دفاع از حرم نبودند و نیستند!
به تعبیر رهبری، آنکس که عامل به عبارت «إِنِّی سلمٌ لِمن سالمَكُم» است، باید عامل به عبارت «حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكمْ»، آن هم «اِلی یُوم القیامَه» باشد و بداند در این روزگار حارب امامحسین(ع) کیست و شمر زمانه چه کسی و یا چه جریانی و کربلای امروز جهان اسلام کجاست؟
ثانیاً؛
اگر ۸۰ کیلومتر فاصله نجف تا کربلا را چندین بار با پای پیاده طی کنی اما به «غزه» و مبارزه با صهیونیسم نرسی و در این باره بیعمل و بیموضع باشی و نفهمی که: لَتجدَنَّ أَشدَّ ٱلناس عَدوَةٗ للذين آمنُوا ٱلۡيهودَ وَٱلذينَ أَشۡرَكُواْ(مائده/۸۲).. به یقین، دشمنترین مردم نسبت به مؤمنان را، یهود و مشرکان خواهی یافت.
یا ملتفت صفآرایی تمام کفر با همدستی بهایی، رجوی، سلطنتطلب و آدمخواران تکفیری و.. علیه تنها دولت شیعی جهان –با همه کاستیهایش– در ایران نشوی، آن پیادهروی فقط یک ورزش برای سلامتی تن است و نه بیشتر!
✍️ #علی_خسروی|👇
@bahr_dar_koze
https://eitaa.com/faslehozur
.
❌ پنج نفر پنج طلا المپیاد جهانی نجوم👌🏼
خیلی خیلی اتفاق بزرگی بود😍
از ایران ۵ نفر رفتند و هر ۵ نفر طلا گرفتند و کلا ۱۰ مدال وجود داشته.
کشور دوم با یک مدال طلا هست و اختلاف خیلی فاحشه.
بعدش کشورهای بعدی کیا هستن؟!
آمریکا و سایر کشورهایی که ادعای ناسا و اخبار ناسا و پیشرفتهای فضاییشون چشم و گوش دنیا رو پاره کرده.
🌱 ولی این اخبار در برخی رسانهها طرفداری ندارد،
چرا؟ چون یکی از المپیادیها دختر است.
مگه این جماعت که طرفدار زنان هستند؟!
نه دیگه اینا براشون زن مهم نیست، زنی مهماست که بتوانند ازش استفاده ی سیاسی کنند، این دختر چادری و خانواده دوست است،
اصالت دارد، ریشه دارد،
این جنس دخترها در جریان رسانهای حاکم،
سانسور میشوند، تخریب میشوند.
این صحنهها
این چهرهها
این ادبیات
این جنس از زن، زندگی، آزادی
دمار از روزگار جریان غربگرای، ناامید، خودکمبین در میآورد.
خدا قوت دختر باوقار سرزمینم🌱👏
✔️ #شیخ_فرهاد
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🌓 نتیجه طولانیترین پژوهش جهان در دانشگاه هاروارد آمریکا: پول، خوشبختی نمیآورد!
👈 روابط خوب، ما را شادتر و سالمتر نگه میدارد.
🔹یادداشت روز
🔸علم بهتر است یا ثروت؟ جواب قاطعی وجود ندارد؛ اما دستکم این را میشود با قطعیت گفت که «علم» ثابت کرده ثروت عامل خوشبختی نیست.
🔸رابرت ولدینگر، روانشاس، پژوهشگر و استاد دانشگاه هاروارد است. او بخاطر مدیریت پژوهش گستردهای که در این دانشگاه دربارهی رشد انسان در دوران بزرگسالی در حال انجام است، شناخته میشود؛ پژوهشی که تا امروز نزدیک به ۸۵ سال از آغاز آن میگذرد و همچنان ادامه خواهد داشت. در این مطلب آقای ولدینگر آخرین یافتههای این تحقیق طولانی دربارهی عوامل شادی، سلامتی روحی و جسمی و رضایتمندی از زندگی را مرور میکند که دست بر قضا هیچکدام ربطی به ثروت و شهرت ندارند!
✍️ دکتر مسلم محمدی؛ دانشگاه تهران
ادامه مطلب در
🌍 پايگاه نقد و تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
شوالیه اژدها
🔹کارتون پاندای کنگفوکار این بار با داستانی متفاوت در حال پخش برای کودکان است. آنچه این سریال طولانی را متفاوت میکند، در چند سطح قابل طرح است اول سطح تمایلات سیاسی، دوم سطح طرح کلان راهبردی و سوم سطح اعتقادی که هر سه را در ناخودآگاه کودکان تثبیت میکند. این اندیشه ها چیست؟
🔹سطح اول: میدانید که انیمیشن پاندای کنگفو کار با تمرکز بر فرهنگ شرقی شناخته شد. اما حالا کل داستانش بر بستر رفاقت آن قهرمان چینی یعنی "پو" و دختری اهل انگلستان که پو عاشقانه تابع او است یعنی "شمشیری" رقم میخورد. همراه آنها به مرور تیمی میشوند که هر کدام نماد یک فرهنگند، نقطه هدف نیز شهری مرموز زیر لندن. پس قرار است سخنی جهانی را بشنوید و جهت گیری توجه و ذهن شما هم غرب است.
🔹در کل مسیر تا لندن شما علاقه دارید که سلاحهای فوق العاده قدرتمند و برتر را به چنگ آورید و از دست نیروهای جاهل و یا خبیث بگیرید که چه کار کنید؟ که آنها را ببرید به انگلستان، به غرب و آنجا اولا جمعش کنید و سپس نابودش کنید. یعنی حق میدهید از این سلاحها هیچ کس استفاده نکند به جز کانون غرب، چون آنجا میتوانند این سلاحها را نابود کند.
ادامه مطلب در کانال زیر
@ali_mahdiyan
🖌شیخ علی مهدیان، استاد حوزه
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
📛 بنا به دلایلی که در آینده خواهیم گفت خطر انفجار سالمندی کمتر از انفجارجمعیت نیست.
⭕️ سالمندی ،جمعیت سه مرحله دارد:
🔸در مرحله اوّل یک جامعه به سوی سالمند شدن پیش میرود در این مرحله هفت تا چهارده درصد از جمعیت جامعه در سنین بالای شصت سال قرار می گیرند.
🔸 در مرحله دوم جامعه دیگر سالمند شده است که بین چهارده تا ۲۱ درصد جمعیت جامعه در سنین بالای شصت سال قرار میگیرند.
🔸مرحله سوم مرحلهٔ فوق سالمندی یا انفجار سالمندی است که بیش از ۲۱ درصد از جمعیت در سنین بالای
شصت سال قرار دارند.
✅درحال حاضر ایران ششمین کشور جهان است که به سرعت به سوی سالمندی پیش میرود.
#ایران_جوان_بمان #جمعیت
#حجه الاسلام و المسلمین محسن_عباسی_ولدی، استاد حوزه علمیه
@abbasivaladi
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur