خیلی با کلمه "شکست اسراییل" موافق نیستم.
🔺اسراییل همان هفت اکتبر مرد، جسد بیجانش را آمریکا بلند کرد، بایدن فرتوت هنوز ده دوازده روز از جنگ نگذشته بود که خود را به اسراییل رساند. فرمانده ها، نیروی نظامی، ناو و تجهیزات نظامی فرستاد. جنگ غزه با اسراییل نبود با تمام هیکل تمام قد غرب بود. حماس را نمیگویم، حماس که مثل کوه مقتدر است. غزه را میگویم. غزه یعنی زن و بچه ها، غزه یعنی زندگی معصومانه ولی پر از غیرت، پر از استقامت، پر از ایمان.
🔺این پیروزی یک اتفاق منطقه ای نیست، بلکه یک رویداد بزرگ جهانی است. بایدن و ترامپ هر دو بر اسراییل فشار آوردند تا زیر بار خواسته غزه برود. چرا؟ چون زور آمریکا به غزه نرسید. و این یعنی چه؟ یعنی دو اتفاق جهانی بزرگ؛
اولا نظام قدرت در دنیا تغییر کرد، آمریکا و اروپا حریف یک گروه کوچک نشد، معنای شکست چیست اگر این نیست؟ جغرافیای سیاسی دنیا بر محور ایمان در حال تنظیم است.
ثانیا اینکه منطق مقاومت به دنیا حالی شد. معلوم شد قدرت دیگری وجود دارد به نام قدرت ایمان، قدرت خدا. باورش کنید.
🔺خوب البته این پیروزی را باید تبریک گفت. به همه کسانی که درد غزه به جانشان شرر میزد و دوست داشتند از عمق جانشان که کاری کنند. و تبریک باید گفت حتی به کسانی که خودخواهانه و سنگدلانه میگفتند خودمان مهمیم نه غزه مظلوم. پیروزی غزه به نفع آنها هم شده، حتی اگر نفهمند. شکست استکبار راه نفس برای همه باز میکند حتی جاهلان و بددلان.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به برخی مسوولین و برخی مشاورین که نسخه ذلت و حقارت میپیچند و هنوز قوت ایمان و عزت و هویت مردمشان را باور نکرده اند. البته این پیروزی را باید تبریک گفت به ترسوها به مرجفون. شاید کمی مقابل این غول هفت سر استکبار شجاعت پیدا کنند و به قدرت بینهایت الهی امیدوار شوند.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به متدینین و انقلابیون و آخوندهایی که ترویج بی اعتمادی به فرماندهان میکردند، با زبانی دینی متاسفانه ترویج اختلاف و دو قطبی و بی صبری و خودتحقیری میکردند. امیدواریم به فهم و بینش رهبر حکیمشان حقیقتا مومن شوند و یاد بگیرند انقلابیگری بدون نظام، بدون عقلانیت بدون اخلاق، چیزی نیست جز خسران.
🔺این پیروزی را باید تبریک گفت به رییسی عزیز، به امیرعبداللهیان شهید، به سیدحسن نصرالله اسطوره، به اسماعیل هنیه مومن، به یحیی سنوار قهرمان به حاج قاسم مان حتی به عماد مغنیه و خلاصه به رهبر حکیم و مظلوم و مقتدر ایران سیدعلی عزیز. امیدواریم محو اسراییل را زودتر از آنچه فکرش را میکنیم ببینیم.
✍شیخ علی مهدیان، استاد حوزه
@alimahdiyan
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🔴اهمیت روش تدریس:
📌ردینگز: (ویرانه ای آباد):
بیم آن می رود معیارهای یادگیری خلاقیت و نوآوری افول کند و کیفیت و کمال به مفاهیم پوچ و بی معنا تبدیل شود و از دانشگاه جز ویرانه ای آباد به جای نماند. ( 1996م)
📌بارنت و دیگران: «پایان شناخت در آموزش عالی» :
اگر چه توسعه تکنولوژی های ارتباطی، آموزشی و اطلاعاتی، آینده ای آزادتر، آبادتر و آگاه تر را برای آموزش عالی و دانشگاهیان نوید می دهند اما در کنار تولید فزاینده اطلاعات، داده های رنگارنگ و انفجار دانش، این هشدار می رسد که با وضعیت «پایان شناخت در آموزش عالی» و «انفجار جهل» مواجه هستیم. شرایطی که آگاهی و اطلاعات افزایش اما شعور، شناخت و «قوه تجزیه و تحلیل انتقادی» کاهش می یابد. (ر.ک: نعمت الله فاضلی، فرهنگ و دانشگاه)
✅ پیام: اگر امروزه مدارس و دانشگاه های کشور با پدیده هایی چون کم رغبتی در یادگیری، حفظ محوری، فقدان کاربردی بودن مباحث، مشارکتی و هم افزا نبودن کلاس ها و فقدان تازگی و جذابیت دست و پنجه نرم می کنند، یک علت مهم را باید در عدم توجه به هشدارهای متخصصان پیرامون رویکردهای تدریسی و افول کیفیت آموزشی در نظام تعلیم و تربیت دانست.
✍دکتر حامد پوررستمی
هیات علمی دانشگاه تهران پردیس فارابی
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال را با علاقهمندان به اشتراک نهیم:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
47.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅میگویند: هر چه بیشتر به سمت دنیا بروی، نه تنها نفست آرام نمیگیرد که حرص و طمع و اسارتت بیشتر هم میشود.
✅حکایت غولهای دیجیتال دنیاست که از یک دلار که بماند، از یک سِنت هم نمیتوانند بگذرند!
✅ یکی از حقههای کثیف آنها Dark_pattern# میباشد!
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
8.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 عجیب ترین اختلاس تاریخ ایران!
👈 به بهانه ۲۶ دی ماه
🔹یادداشت روز
🔘 شاه اولین بار در تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ بعد از شکست کودتا علیه مصدق نخست وزیر محبوب مردم به بغداد فرار کرد.
🔘 پس از شکست جمشید آموزگار، جعفر شریف امامی و ازهاری در اداره کشور و مهار کردن خشم و نفرت مردم، شاه سعی کرد با انتخاب یکی از اعضای جبهه ملی یعنی شاپور بختیار که به ظاهر از مخالفان شاه بود، خشم مردم را فرو نشاند.
🔘 از این رو در روز ۲۶ دی شاه مجبور شد ایران را به سمت کشور مصر ترک کند، و این در حالی بود که حتی نزدیک ترین حامیانش هم از پذیرفتن او امتناع کردند.
🔘جریان فرار را فرح همسر شاه، اینچنین نقل می کند: دخالت امریکا در امور داخلی ایران به اندازه ای رسیده بود که دیگر حتی ما را هم در جریان امور قرار نمی دادند، مثلا ژنرال رابرت هایزر مدتها بود به ایران آمده و فعالیت می کرد در حالی که ما اصلا اطلاع نداشتیم. وقتی محمدرضا فهمید ژنرال هایزر در تهران است بیشتر مشکوک شد و به من گفت: به محض اخذ رای اعتماد توسط بختیار کشور را ترک خواهیم کرد. ما در روزی که بختیار به مجلس رفته بود در فرودگاه بودیم و جریان مجلس را از طریق تلفن بی سیم گوش می کردیم.
🔘 البته در آخرین روزها فرح کوشید تا موافقت شاه را به استعفا از مقام سلطنت و تفویض آن به خودش جلب نماید؛ اما شاه به دلیل بغرنج بودن اوضاع آن را نپذیرفت.
🔘 در پایان بد نیست گزارش کوتاهی از سرمایه غیرقابل شمارشی که در آن تاریخ از این مملکت خارج شد را در فیلمک بالا ببینید.
✍ مسلم محمدی
🌍 پايگاه نقد و تبیین = هر روز صبح یک یادداشت چالشی یا تحلیلی روز🔻
@jtabiin
@jtabiin
✍دکتر محمد محیط آرا
استاد دانشگاه فرهنگیان رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
﷽
مبانی دینی مصرف رسانهای!
(سه دستور دین در برابر رسانهها)
🔻همۀ ما کم و بیش در معرض پیامهای رسانهای مختلف، متفاوت و گاه متضاد قرار داریم؛ کمترین حد «سواد رسانهای» این است که بدانیم مالک اصلی این بنگاه رسانهای کیست؟ راهبرد اصلی آن چیست و تامینکننده منافع چه چیز و یا چه فرد و یا افرادی است؟
دسترسی به افکار و درگاههای رسانهای متفاوت، برای رشد فکری و ناایستایی شخصیتی، یک اصل اساسی است اما با اینحال فراواناند کسانی که به انگیزههای مختلف، از جمله میل به آگاهی از دادههای متفاوت و متضاد، و نداشتن راهبرد خودصیانتی، رفتهرفته مبدل به مشتری یک رسانۀ مخرب و مسموم شدهاند.
🔻این فضا به ویژه در فضای بدون مرز اینستاگرام و فیسبوک و توئیتر قابل لمس است. شما افرادی را میبینید که صرفاً با انگیزۀ رصد اخبار متفاوت و یا کنجکاوی به آنجا آمده بودند اما در نهایت در آنجا سپر انداخته، همه تحلیلها و اطلاعاتشان متصل به یک سویۀ خبری خاص و سیرآب از آبشخورهایی معین و الزاماً مسموم شده است.
🔻در برابر چنین وضعیتی، و در مواجهه با بنگاههایی چون #ایران_اینترنشنال، #بیبیسی، #منوتو و .. که عنادشان مشخص و منابع مالیشان مبرز است، اسلام سه راهبرد اساسی و مرحلهبندی واضحی دارد.
▪️اول:
فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ(زمر/۱۸)
که معنای آن در اهمیت شنیدن اقوال مختلف و متفاوت است و اینکه رشد انسان با اتکا به یک منبع اطلاعاتی - ولو درست- شدنی نیست.
▪️دوم:
إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا(حجرات/۶)
در مصرف رسانهای جستجوگری درباره دادهها و تردید و بیاعتمادی و بدبینی به منابع فاسق و فاسد یک اصل است.
▪️و سوم:
هشدار تکاندهنده امامجواد(ع) مبنی بر اینکه دنبال کردن مداوم منابع خبری مسموم و همنشینی و همصحبتی دائمی با آنها، در نهایت آدمی را عملا فالور و شنونده و پذیرنده چشم و گوش دوختۀ آنها خواهد کرد:
«من أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإِنْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ کانَ النّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْالشیطان فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ.»
هر که گوش به گویندهای دهد، به راستی او را پرستیده، پس اگر گوینده از خدا بگوید، مخاطب خدا را پرستیده و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن گوید، مخاطب ابلیس را پرستیده است.
🔻بدین منوال اگر کسی در برابر پیام یک رسانه خاص، واکنش نشان داده، احساساتی شود، تصمیم بگرد، عصبانی، غمگین و یا شاد شود، رفتهرفته استقلال و آزادگیش را از کف میدهد.
🔺در واقع این کلام نورانی امام جواد(ع) تفسیر و تبیین آیه ۱۸ از سوره زمر است که در راهبرد اول ذکر شد و تعیین حدی است برای دنبال کردن رسانههای معاند برای یافتن «آگاهی». یعنی وقتی فردی به بهانۀ کسب آگاهی، اما بدون لوازم خود صیانتی دجال را دنبال کند، چون بندهای دست و پا بسته در معرض امواج آن رسانه، این سو و آن سو کشانده میشود؛ حتی اگر در ابتدا فقط به نیت دریافت خبر آمده بود که برود و مستقل فکر کند!
#رسانه
#جریان_آزاد_اطلاعات
✍دکتر علی خسروی
استاد روانشناسی و رسانه و علوم ارتباطات دانشگاه جامعه المصطفی
┏━━━ °•🖌•°━━━┓
@bahr_dar_koze
┗━━━ °•🖌•°━━━
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
📌اصلاح دیدگاه حکمرانی و ضرورت جعل قانون و ارائه مدلی نوین برای حل مشکل اشتغال و بیکاری
🔹حکمرانی برای حل معضلات اجتماعی و اقتصادی نیازمند اصلاح دیدگاهها و طراحی مدلهای نوآورانه وجعل قانون ضرورت مهارت در کنار دانش است. مدیران مربوطه باید درک کنند که ورود به عرصه حکمرانی، مسئولیتی سنگین بر دوش آنها میگذارد. حکمرانی شایسته تنها زمانی محقق میشود که هدف آن سعادت و خوشبختی مردم باشد. برای تأمین این سعادت، نیازمند نقشهای جامع، دقیق و عملیاتی در بخش قانون گذاری واجرا هستیم. با چنین دیدگاهی، دیگر شاهد رقابت های جناحی وسیاسی نخواهیم بود وبیشتر الگوی راهبرد تحول وتوسعه ملاک خواهد بود.
🔸ضرورت جعل قانون و آموزش مهارت از کودکی:
🔻برای حل معضل اشتغال جوانان، باید در مجلس قانون وضع گردد تا به موجب ان از دوران کودکی و نوجوانی سرمایهگذاری گردد تا دانش اموزان مهارت بیاموزند. اگر از سنین ۱۰ سالگی به کودکان مهارت و کارآموزی بیاموزیم، آنان در دوران جوانی تبدیل به استادکارانی ماهر خواهند شد. این در حالی است که کمبود مهارت در میان جوانان امروز، ریشه در ضعف مدیریت خانواده، نظام آموزشی و سیاستگذاری کلان حکمرانی دارد.
🔻خانوادهها، آموزشوپرورش و دانشگاهها باید در کنار آموزش علمی، مهارتهای کاربردی و فنی را نیز به دانشآموزان و دانشجویان آموزش دهند. بهعنوان مثال، به جای کاشتن درختان زینتی مانند کاج و اکالیپتوس در مدارس، دانشگاهها و پارکها، میتوان درختان میوه کاشت. این اقدام ساده، ضمن افزایش تولید محصولات کشاورزی، زمینهای برای آموزش اصول کشاورزی به نسل جوان فراهم میکند.
🔰ارتباط علم و اشتغال:
حل مشکل بیکاری مستلزم ارتباط مستقیم میان علم، فناوری و نیازهای بازار کار است. امروز پژوهشهای دانشگاهی بیشتر به تولید مقالات غیرضروری و غیرکاربردی و جدید منجر میشوند. درحالیکه پژوهشهای کاربردی میتوانند مهارتآفرین باشند و نقش مؤثری در حل مشکلات کشور داشته باشند. برای تحقق نافع شدن پژوهشها ها توجه به موارد زیر ضرورت دارد:
1⃣ تبیین مرز علوم و فنون: باید مشخص شود کدام حوزههای علمی برای کشور باید عمدتا پژوهش غیر کاربردی، کدام رشته است پژوهش کاربردی و کدامیک پژوهش توسعه ای انجام دهند و بدین ترتیب پژوهشها جهت دهی شوند.
2⃣ تمرکز بر پژوهشهای کاربردی: باید امتیاز ویژهای به مقالات و پژوهشهایی اختصاص داد که به تولید علم کاربردی، اختراع و محصول ملموس منجر شوند.
3⃣ تغییر معیارهای ارزیابی پژوهشگران: پژوهشگران علوم فنی و کاربردی باید بر اساس اختراعات، محصولات و دستاوردهای ملموسشان ارزیابی شوند، نه اینکه تعداد مقالات ملاک پرداخت و تخصیص تشویقی ها باشد.
💠 بازنگری در نظام آموزشی و پذیرش دانشجو:
برای رفع معضل بیکاری، نظام پذیرش دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید بر اساس نیازهای کشور و توانایی دانشجویان در تولید خروجیهای کاربردی باشد. معیار اصلی باید تلاش، مهارتمحوری و خروجی عملیاتی باشد. این سیاست دانشجویان را به سمت پژوهشها و فعالیتهای مهارتمحور هدایت میکند و زمینهساز حل مشکلات اشتغال خواهد شد. در پذیرش دانشجویان متناسب با رشته ها از آنها پزوهش های خاص مطالبه شود مثلا برای پذیرش دانشجویان فنی و مهندسی ملاک عمل اختراعات، محصولات و حل مشکلات معیار پذیرش باشد نه تعداد مقالات.
✅ راهحلهای معقول و عملیاتی:
مشکلات کشور، از جمله بیکاری، قابلحل هستند؛ مشروط به اینکه مسئله را بهدرستی شناسایی کرده و برای آن راهحلهای منطقی و معقول ارائه دهیم. با اصلاح مدیریت هدفگذاری، تقویت پژوهشهای کاربردی و تدوین نقشه راه دقیق برای پذیرش و تربیت نیروی انسانی ماهر و سوق دادن اقتصاد به سمت اقتصاد تبدیلی و دانش بنیان میتوان بر بسیاری از معضلات اقتصادی و اجتماعی از جمله بیکاری و گرانی و.. فائق آمد.
با فراگیری مهارت در کنار دانش مشکل اقتصادی طلبه ها هم قابل حل است
✍دکتر محمد جواد حیدری
عضو هیئت علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه قم
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
یارانه پنهان.pdf
1.45M
ارزیابی عدالت اقتصادی در سیاست حذف یارانه پنهان حاملهای انرژی از منظر اقتصاد اسلامی
چکیده
در دهههای اخیر، طرح مفهوم یارانة پنهان حاملهای انرژی حاوی این ادعاست که اقلامی همچون بنزین به مردم ارزان فروخته میشود؛ و به همین خاطر به مصرفکنندگان یارانة پنهان ناعادلانه داده میشود. در این مقاله با روش تحلیلی به بررسی منطق استدلالی نهفته در سیاست حذف یارانة پنهان از منظر اقتصاد اسلامی میپردازیم. بنا به یافتههای پژوهش، این سیاست حاوی دو گزارة توصیفی (تعلق یارانة پنهان، بهرهمندی بیشتر ثروتمندان - بیشمصرفی)، یک گزارة ارزشی (بیعدالتی توزیعی - اتلاف منابع) و یک گزارة تجویزی (آزادسازی قیمتی - اعطای یارانة آشکار) است. این گزارهها با مشکلاتی همچون اعتبار نادرست یارانه، عدم اعتبار مالیات پنهان، خطا در برجستهسازی یارانة مصرفی، و خطا در نظریة قیمت عادلانه روبهروست. بازگشت سیاست مزبور به این ادعای پنهان میباشد که «قیمت عادلانة اقلامی همچون بنزین، قیمت سایر کشورها یا قیمت صادراتی/ وارداتی است». این ادعا با نظریة عدالت در اقتصاد اسلامی سازگار نیست؛ زیرا قیمت مزبور با قیمت سرزمینی و حقیقی برابر نیست. برخلاف ادعای مطرحشده، اقشار ضعیف ضرر بیشتری از افزایش قیمت این اقلام متحمل میشوند. پذیرش این منطق مستلزم آن است که قیمت همة کالاها و خدمات بر اساس قیمت سایر کشورها یا قیمت صادراتی/ وارداتی تعیین شود؛ اقدامی که بهخصوص در مورد دستمزدها عملاً محقق نمیشود و در عمل مالیات پنهان گرفته میشود.
https://marefateeqtesadi.nashriyat.ir/node/5000799
✍️دکتر محمدجواد توکلی
eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جولیوس ، ابزاری هست که داده هایی را تحلیل و خروجی های آماری مناسب را ارائه می کند..
🖌 دکتر حسن فانیدپور
هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان قم
https://julius.ai/chat
#Spess
#آمار
#تحلیل_داده
○┈••••✾•🍀💐☘️•✾•••┈○
کانال دکتر فانیدپور در ایتا
🆔 @Bargozidehhaa
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
📌امامان شیعه با چه روشی شبهات مهدویت را پاسخ میدادند؟
✍️ پاسخ
1️⃣امامان علیهم السلام در فرمایشات خود به طور غیرمستقیم و با استناد به سیره پیامبران، به شبهاتی پاسخ دادهاند که برای اقناع اهل سنت مفید است. این شبهات امروزه مطرح هستند و شاید آن زمان مطرح نبوده است.
2️⃣برای نمونه، امام سجاد علیهالسلام به شباهتهایی میان امام زمان علیه السلام با پیامبران الهی تأکید کردند. (کمال الدین، ج1، ص322) بر پایه این روایت، شباهت امام زمان علیه السلام به حضرت آدم و نوح علیهما السلام، طول عمر ایشان است. ایشان با این سخن، شبهۀ طول عمر را پاسخ می دهند.
3️⃣همچنین شباهت ایشان به حضرت ابراهیم علیه السلام، تولد پنهانی ایشان است. امام سجاد علیه السلام با این سخن، شبهۀ چرایی تولد مخفیانۀ امام عصر (عج) را پاسخ داده اند.
4️⃣بر پایۀ روایت یادشده، شباهت ایشان به حضرت موسی علیه السلام ترس از جان و غایب شدن از مردم است. امام سجاد علیه السلام با این سخن، شبهۀ چرایی غیبت را پاسخ داده اند.
5️⃣نیز تأکید کردند که شباهت ایشان به حضرت عیسی علیه السلام، اختلافی است که دربارۀ حیات و ممات ایشان وجود دارد و با این بیان، شبهۀ دیدگاه های مختلف دربارۀ اینکه آیا ایشان اکنون زنده است یا خیر را پاسخ داده اند.
6️⃣همچنین امام سجاد علیه السلام، شباهت ایشان به حضرت ایوب علیه السلام را عافیت و نجات پس از گرفتاری های فراوان بیان کردند و با این بیان به شیعیان امید دادند که سرانجام این سختی ها، ظفر و نجات است.
7️⃣نیز بر پایۀ روایت یادشده، شباهت ایشان به پیامبر اسلام (ص) را قیام به شمشیر (به عنوان نماد سلاح) است. امام علیه السلام با این سخن، این شبهه را پاسخ دادند که چرا امام باید با سلاح قیام کند و بجنگد.
#مهدویت
#شبهات_مهدویت
#روش_امامان_شیعه_در_پاسخ_به_شبهات_مهدویت
✍دکتر محمدحسین فاریاب
دکترای کلام اسلامی و دانشیار موسسه امام خمینی (ره)
🆔@faryab110
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
💠 چندی است که مطلبی از جناب آقای رضا غلامی در مورد شکست پروژه علوم انسانی اسلامی در شبکه های اجتماعی و روزنامه های اصلاح طلب در حال انتشار است که گویا چه اتفاق بزرگ و چه اعتراف سنگینی علیه این رویکرد و نگرش صورت گرفته است!!
◾️ایشان بیان کرده است که«طرح مفهومي به نام علوم انساني اسلامي يا غيراسلامي، بحثي بيثمر و بينتيجه خواهد بود... درنهايت بايد اذعان كنيم كه افزودن وصف «اسلامي» به علوم انساني، از ابتدا خطايي معرفتي بود»
◾️ به عنوان نمونه، روزنامه اعتماد در ضمن یک یادداشت (اینجا) ، با استناد به مطالب غلامی، مدعی می شود که جعل تعابير و اصطلاحات «من در آوردي» هيچ فايدهاي ندارد، جز اينكه هزينههايي را از جيب بيتالمال يا نهادهاي خصوصي به باد ميدهد!!
به همین مناسبت، نکاتی چند را در این باره متذکر می شوم :
1. جناب غلامی هیچ گاه جزو نظریه پردازان مطرح در عرصه اسلامی سازی علوم انسانی نبودند. گرچه با تاسیس موسسه صدرا در طی سالیان اخیر، گامهایی در جهت ترویج این اندیشه برداشتند. اسلامی سازی علوم انسانی مبانی مستحکم و معقولی دارد و با تکیه بر شخص و شخصیتی نیامده که با رفتن و تجدید نظر او و امثال او، دچار شکست و گسست شود.
2. قبل از غلامی، شخصیتی مانند جناب آقای داوری مطالبی علیه پروسه علم دینی بیان کرده و تاکید نمود که علم، وصف دینی و غیر دینی پیدا نمی کند. ادعای جناب داوری، پاسخهایی در خور دریافت کرد. از جمله آیت الله سبحانی که پاسخی علمی بدان سخنان دادند. (اینجا)
3. آقای غلامی در بخشی از سخنان خود می گوید که " ما به دليل شناخت ناقص از ذات علم و تاريخ آن، گمان كرديم كه علوم انساني تجربي را ميتوان ديني كرد. اما اكنون روشن است كه اين مسير، از اساس نادرست بوده است."
این سخن نشان از این دارد که جناب آقای غلامی هنوز هم درک درستی از ذات علم و تاریخ آن ندارد و گرنه هر کس اندکی آشنایی با خاستگاه و تطورات علوم انسانی داشته باشد، کاملا اذعان می کند که این علوم، رنگ آن مرز و بوم را دارد و متاثر از جهان بینی و ايدئولوژي ها و ایسم های آن دیار است و توسعه و تعمیم آن به سایر فرهنگها و عدم توجه به زمینه های معرفتی و روشی این علوم، خطایی بس بزرگ و جفا درحق علم است.
4. نکته پایانی آن که ایشان هم بسان برخی از اساتید سکولار دانشگاهها، هزینه کرد برای مقوله علوم انسانی اسلامی را هزینه بی فایده و گزاف تلقی می کنند.
گویا آثار هزینه دهها و صدها میلیاردی که در طی 40 سال اخیر برای توسعه و ترویج بی رویه علوم انسانی غربی بدون نقد و پالایش در دانشگاههای ما انجام شده، مشعشع و بی بدیل بوده است! و مشکلات و چالشهای کشور هیچ ربطی به علومی مانند اقتصاد، مدیریت، جامعه شناسی... مدرن ندارد.
راستی جناب غلامی مدتی است رحل عزیمت به دیار غرب افکنده اند . باید تاملی نمود که این تغییر نگرش تا چه حد متاثر از زیست بوم جدید است؟
✍دکتر محمد جعفري
دانشيار و مدیر گروه کلام موسسه امام خميني ره
🆔@mjafari_ir
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
اهدای کفن و اعلامیه ترحیم در صدا و سیما یکی از مبتذلترین شیوه ها در ترویج ارزشها و باورهای عمیق فلسفی در فرهنگ ایرانی و اسلامی است. باید از چنین رویههای ناشیانه که بنیادی ترین مفاهیم ایمانی را تحریف میکند، تبرّی جست.
https://virasty.com/Habibollah_Babai/1737098038082286491
https://eitaa.com/Habibollah_Babai
✍دکتر حبیب اله بابائی
دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur