4. توبیخ و تهدید و هشدار
🔺برای جلوگیری از فساد و بی بند و باری و كارهای زشت و ناپسند، باید به اهل خلاف هشدار داد و از عواقب وخیم و فرجام كار زشتشان بر حذر داشت؛
حتی باید آنان را با تهدید و نفرین به سوی حق متمایل ساخت. این شیوه نهی از منكر، در سیره حضرت زهرا (س) نیز مشاهده می شود.
🔺حضرت فاطمه (س) به مردمی كه از معیار حق یعنی علی (ع) فاصله گرفتند و به اهل باطل گراییدند، هشدار می دهد و خطاب به زنان مهاجر و انصار می فرماید: به خدا سوگند اگر (مردان شما) پای در میان مینهادند و علی (ع) را بر كاری كه پیامبر (ص) به عهده او نهاد، قرار می دادند، او ایشان را به راه راست می برد و حق هر یك را به او می سپرد؛
🔺چنانكه كسی زیانی نبیند و هر كس میوه آنچه را كه كِشته است، بچیند.... علی (ع) همواره در پنهان و آشكار نصیحت كننده و خیرخواه مردم بود و اگر به خلافت میرسید، از اموال بیتالمال برای خود ذخیره نمی کرد و از ثروت دنیا جز به اندازه نیاز برنمی داشت؛ به اندازه آب اندكی كه عطش را فرونشاند و طعام مختصری كه گرسنگی را رفع كند. اگر مردم حق را به امام واقعی می سپردند، درهای رحمت از آسمان و زمین به روی آنان گشوده می شد.
🔺اما دروغ گفتند و بهزودی به كیفر دروغشان عذاب خواهند شد...شگفتا! چه دوستان دروغین و سرپرستان نااهلی را انتخاب كردند! و چه زشت است سرانجام ستمكاران كه جایگاه بدی برگزیدند!...اما به جان خودم سوگند، نطفه فساد بسته شد.
🔺باید فرجام زشت فساد را در جامعه اسلامی انتظار كشید.
مسلمانان آینده خواهند فهمید كه سرانجام و نتایج اعمال مسلمانان صدر اسلام، چه بوده است. مطمئن باشید شمشیرهای كشیده و حمله ها و تهاجمات پی درپی، به هم ریخته شدن امور اجتماعی مسلمانان و استبداد و حكومت دیكتاتوری ستمگران شما را فرا خواهد گرفت. آنان جمع شما را با شمشیرهای خود درو می کنند.
🔺پس حسرت و اندوه بر شما! كارتان به كجا خواهد انجامید. دریغا كه دیده حقیقت بین ندارید و ما هم نمی توانیم شما را به كاری كه كراهت دارید، ملزم كنیم.
📚 @fatemi5
5. افشاگری
🔹یكی از محورهای انجام نهی از منكر، مبارزه علنی با منكرات است.
اگر موعظه، ارشاد، هشدار، قهر و سكوت نتیجه ندهد، مسلمان متعهد موظف است كه در اجتماع به طور علنی فریاد برآورد و بر ضد زشتیها، بیعدالتیها و منكرات قیام كند.
🔺شیخ طوسی می گوید: نهی از منكر، یك امر الهی و واجب كفایی است و برحسب مراتب و زمینه ها، احكام مختلفی دارد. وقتی كه تبلیغ، دعوت، موعظه، مؤثر واقع نشد، باید راه های قوی تری را برای پیشگیری آن انتخاب كرد.
🔺 افشاگری، تهدید، تخویف (ترساندن) و حتی برخورد فیزیكی نیز لازم است، تا اینكه منكرات از جامعه حذف شود. البته برخورد مستقیم باید با اجازه حاكم و والی صورت گیرد.
🔺حضرت فاطمه (س) در عمل به مراحل مختلف نهی از منكر، هر گاه كه احساس می کرد گفتوگو و موعظه و ارشاد تأثیر ندارد، به افشاگری می پرداخت.
🔺او در مقابل اعمال زشت حاكمان زمان كه حقوق وی را غصب كرده و مرتكب اعمال ناپسند شده بودند، وقتی كه از گفتوگوی رو در رو نتیجه ای نگرفت، در جمع مسلمانان به افشاگری و تظلّم پرداخت.
🔺آن حضرت وقتی كه سكوت و بیاعتنایی مردم را در مقابل تضییع حقوق علی و اهل بیت پیامبر (ص) مشاهده كرد و از موعظه و ارشاد هم اثری ندید، به افشاگری و سرزنش آنان پرداخت و برای جلوگیری از عمل منكر آنان بر آشفت و با دلی مضطرب و صدایی رسا فریاد برآورد:
ویلكم ما اسرع ماخنتم الله و رسوله فینا اهلبیت وقد اوصاكم رسولالله باتّباعنا و مودّتنا والتمسّك بنا؛
ای مردم! وای بر شما چه زود به خدا و پیامبرش درباره ما اهلبیت خیانت كردید؛ در حالی كه رسول خدا شما را به پیروی از ما و دوستی و تمسك به ما را توصیه كرده بود.
🔺 آن
حضرت در سخن دیگری اعمال ناپسند كسانی را كه فدك را غصب كرده بودند، نكوهش كرد و فرمود: فدك، هدیه ای الهی بود كه آن را به پیامبرش بخشید و رسول گرامی اسلام آن را برای تأمین زندگی فرزندانم به من سپرد.
🔺واگذاری فدك به من و فرزندانم، با حكم و علم خداوند بزرگ و شهادت جبرئیل امین صورت گرفت. پس اگر كسانی آن را با ستم، غصب و وسیله امرار معاش فرزندانم را قطع كردند، با یاد روز قیامت بر این مصیبت صبر می کنم و بهزودی غاصبان فدك، عذاب الهی را در دوزخ خواهند دید.
📚 @fatemi5
🔺حضرت زهرا(س) در حدیثی به علت واجب شدن «امر به معروف» از جانب خدا و اثرگذاری آن اشاره میکنند.
🔺یکی از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی که در قرآن و عترت بسیار بر آن تأکید شده است، فریضه «امر به معروف و نهی از منکر» است. افرادی که این فریضه بزرگ الهی را ترک میکنند یا در برابر آن بیتفاوتند گناهکار محسوب میشوند و کیفری سخت و سنگین در انتظار آنهاست.
🔺امر به معروف و نهی از منکر به اتفاق فقهای اسلام واجب است و حتی اصل وجوب آن جزو ضروریات دین اسلام به شمار میآید.
🔺حال ممکن است این سوال مطرح شود که به راستی علت وجوب این فریضه الهی چیست؟ بهترین راه برای دریافت این پاسخ رجوع به بیانات اهلبیت(ع) است.
🔺 حضرت زهرا(س) درباره فلسفه وجوب امر به معروف میفرماید: «خداوند امر به معروف را به خاطر مصالح و منفعت عمومی و زندگی سراسر صلح و آرامش واجب کرد». (الاحتجاج، ج1، ص 99)
🔺در همین راستا، روایاتی وجود دارد که بیانگر اثرات امر به معروف و نهی از منکر در فرد و جامعه است: امام باقر(ع) فرمودند: «إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ سَبِیلُ الْأَنْبِیَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِیضَةٌ عَظِیمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَکَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ یُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ یَسْتَقِیمُ الْأَمْرُ»، امر به معروف و نهى از منکر راه و روش انبیا و شیوه صالحان و فریضه بزرگى است که دیگر فرایض به واسطه آن برپا مىشود، راهها امن و درآمدها حلال مىشود و حقوق پایمال شده به صاحبانش برمىگردد، زمین آباد و (بدون ظلم) حق از دشمنان گرفته مىشود و کارها نیز سامان مىپذیرد. (العوالم، ج1، ص470)
🔺این موضوع آنقدر مورد تأکید قرآن و عترت است که خداوند در چندین آیه از قرآن بر انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر تأکید میکنند.
🔺 در سوره لقمان آیه 104 چنین آمده است: «یا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ»، پسرم! نماز را بر پا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن. همچنین در سوره آلعمران آیه 104 به این موضوع اشاره شده است: «وَ لْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَر»، باید از میان شما، جمعی دعوت به نیکی و امر به معروف و نهی از منکر کنند.
📚 @fatemi5
* حضرت فاطمه(س)؛ شهیدۀ امر به معروف و نهی از منکر
🔹بدیهی است خطبه ای که آن حضرت در مسجد در میان اصحاب و مردم، خطاب به آنها و خلیفه وقت قرائت کردند، به همه ما میآموزد که هیچگاه امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم؛ لذا آن حضرت با ذکر این فراز که فرمود؛ «و الامر بالمعروف مصلحه للعامه؛ امر به معروف را وسیله اى براى اصلاح توده هاى مردم» درجۀ اهمیت این فریضه را برای همگان آشکار نمود.
🔹لذا شهادت آن حضرت «طوفان عمیقى بود» که امواجه شکننده اش ارواح خفته را- هر چند موقتا- بیدار کرد، و راه حق را به آنها نشان داد.
📚 @fatemi5
✅اهمیت امر به معروف از نظر حضرت زهرا(س)
اهمیت حدیث در میان مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب میشود. همچنین احادیث از منابع اولیه پژوهشهای تاریخی است.
حضرت فاطمه علیهاالسلام:
فَرَضَ اللّه ُ الأمرَ بِالمَعُروفِ مَصلَحَةً لِلعامَّةِ.
خداوند امر به معروف را براى اصلاح مردم قرار داد.
بحار الأنوار، ج 6، ص 107
https://eitaa.com/fatemi5
✅فلسفه امر به معروف در بیان حضرت فاطمه زهرا(ع)
🔹فاطمه زهرا(س) در این رهنمود الهی خویش تصریح فرمودهاند که خداوند عزوجل امر به معروف را برای مصلحت عامه قرار داده است.
🔹از سرفصلهای بحث امر به معروف، بررسی حکمت لزوم امر به معروف و پاسخگویی به این پرسش است: فلسفه امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ چرا خدای سبحان امر به معروف را واجب قرار داده است؟ دلیل و علت لزوم امر به معروف چیست؟
🔹 بانوی بانوان جهان، حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) در خطبه فاطمیه، در مسجد پیامبر اعظم(ص) در مدینه پاسخ این پرسش را دادهاند. در بخشی از آن خطابه جامع و پرمحتوا، در ارتباط با دلیل و سبب وجوب امربه معروف فرمودهاند: «فجعلالله... الامر بالمعروف مصلحه للعامه. خداوند امر به معروف را برای مصلحت عموم قرار داده است.(۱)
🔹در این جمله کوتاه حقایق و ارزشهای بزرگ و روشنگر و آموزنده فراوانی در ارتباط با امر به معروف وجود دارد. امر به معروف را خدای سبحان، قرار داده و «جعل» کرده است. بنابراین لزوم، امر به معروف در آغاز یک حقیقت وحیانی و الهی بوده است.
🔹 فهم «جاعلیت الهی» امر به معروف، موجب ترویج این فریضه میگردد و جهانیان را به سوی عمل به این دستورالهی فرا میخواند. جاعل امر به معروف، هستی بخش جهان و ربالعالمین است، پس باید همه جهانیان در اجرای این فرمان جاویدان و ابدی پروردگار و خالق جهان پیشگام شوند.
🔹حکمت و دلیل قراردادن امر به معروف در آموزههای وحیانی و در شریعت اسلامی چه بوده است؟ سیده نساء العالمین در این خطبه در مسجدالنبی پاسخ این پرسش را داده است. «مصلحت عامه» علت واجب قراردادن امر به معروف بوده است.
🔹 در همین بیان زیبا، درسهای بیپایان و سازندهای نهفته است. چرایی لزوم امر به معروف را باید در آثار و برکات عمومی آن جست و جو کرد. مصلحت چیست؟
🔹راغب اصفهانی در قرن پنجم هجری نوشته است: «صلاح ضد فساد است و صلاح و فساد در بیشتر موارد استعمال، به افعال و رفتارها اختصاص دارند و در قرآن یک بار در مقابل فساد و بار دیگر در مقابل سیئه قرار دارد.(۲)
🔹 مصلحت ضد مفسده است. مصلحت و مفسده از زوجهای متضاد در فرهنگ اسلامی بودهاند که مفهوم هریک از آنها با توجه به ضد آن روشن میگردد و درک خواهد شد. «مصلحت» به معنای مایه خیر و سعادت و نیکاندیشی و نیکوکرداری و سود و نفع حقیقی است. امر به معروف راه اصلاح فرد و جامعه میباشد. با امر به معروف فساد و سیئه نابود میگردد.
🔹فرزند صدیقه طاهره؛ امام حسین(ع) برای اصلاح امت اسلامی و امربه معروف قیام کرد و به شهادت رسید و دارای لقب ابدی سیدالشهدا گردید. بیتردید اصلاح فعل، با اصلاح نیت تحقق مییابد.
🔹«مصلحت» همان التزام عملی به احکام شرعی و انطباق کامل نیت و گفتار و رفتار، با قوانین الهی و شریعت است. فساد و مفسده بیرون آمدن انسان از وضع مطلوب و خارج شدن او از اعتدال، و انحراف او از مقتضای طبیعت اصلی است.
🔹مصلحت کوشش و تلاش صادقانه برای قرار گرفتن فرد و جامعه در بهترین وضعیت بر اساس عقل و شرع است، همان وضعیتی که رضایت خدا و پیامبر و دختر پیامبر و امامان از ذریه آنها را به همراه دارد.
🔹فاطمه زهرا(س) در این رهنمود الهی خویش تصریح فرمودهاند که خداوند عزوجل امر به معروف را برای مصلحت عامه قرار داده است.
🔹 واژه عامه بیانگر قلمرو و گستره بیپایان آثار و منافع امر به معروف میباشد. این اثر بزرگ به افراد خاص و صنف و گروه و نژاد و زبان خاص و ملت خاص و شهر خاص اختصاص ندارد و شامل همه میگردد.
🔹 همه از امربه معروف، سود و بهره و منفعت میبرند، زیرا امربه معروف، مصلحت همگان را در بردارد و برای همه خوب است و راه اصلاح و سعادت همه مردم است.
🔹خداوند امر به معروف را برای مصلحت عموم مردم واجب ساخته است. بنابراین باید امربه معروف، با روشهای مؤثر و شیوههای جذاب و با به کارگیری مهارتهای نفوذ در دلها، انجام شود تا مصلحت عمومی را در برداشته باشد.
🔹 با امر به معروف، همه مشکلات و معضلات و بحرانهای سیاسی و اخلاقی و اقتصادی و فرهنگی جامعه، کنترل و مهار میشود و حل میگردد و با آن مصلحت همگانی تحقق خواهد یافت.
🔹منابع:
۱ - من لا یحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج۳، ص۵۶۸، علل الشرایع، ج۱، ص۲۴۸، الاحتجاج شیخ طبرسی، ج۱، ص۹۹، کشف الغمه فی
معرفه الائمه علیهمالسلام، ج۱، ص۴۸۴، روضه المتقین، ج۹، ص۲۷۹، الوافی، ج۵، ص۱۰۶۳، وسائل الشیعه، ج۱، ص۲۲، بحارالانوار، ج۶، ص۱۰۷، ج۲۹، ص۲۲۳، عوالم العلوم و المعارف، ج۱۱، ص۶۶۰ و ص۹۱۱
۲ - المفردات فی غریب القرآن، ماده صلح، ص۲۸۴
📚 @fatemi5
? آهـای مردم ، مسئولین ..؟؟؟!
✔️ حضرت زهرا (س) بیشتر از گریه کن ، رهرو میخواهد…
? حضرت زهرا (س) شهیده امربه معروف و نهی از منکر
? “خطبه حضرت زهرا (س) ؛ خطبه تماما امربه معروف و نهی از منکر “
خطبه حضرت زهرا(س) در حضور مردم و خلیفه وقت:??
◾️ فَرَضَ اللَّهُ عَلَیْكُمُ … الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ مَصْلَحَةً لِلْعَامَّةِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْكَرِ تَنْزِیهاً لِلدِّین:
? خداوند امر به معروف را برای صلاح عموم جامعه و نهی از منکر را برای پاک ماندن دین از انحرافات و کجی ها بر مردم واجب ساخت.
📚 @fatemi5
تکلیف بزرگ
↩️حضرت زهرا سلام الله علیها و امر به معروف و نهی از منکر 🔹یكی از شیوه های مهم در موضوع نهی از منكر،
حضرت زهرا و امر به معروف
https://eitaa.com/fatemi5/3482
اهمیت امر به معروف
https://eitaa.com/fatemi5/3484
استدلال به قران درمقابل منکرات
https://eitaa.com/fatemi5/3486
استدلال عقلانی مقابل منکرات
https://eitaa.com/fatemi5/3487
قهر وسکوت مقابل منکرات
https://eitaa.com/fatemi5/3488
توبیخ و هشدار منکرات
https://eitaa.com/fatemi5/3489
افشاگری در مرحله آخر
https://eitaa.com/fatemi5/3490
وجوب امر معروف در نگاه حضرت زهرا
https://eitaa.com/fatemi5/3491
زهرا شهیده امر به معروف
https://eitaa.com/fatemi5/3492
فلسفه وجوب توسط حضرت زهرا
https://eitaa.com/fatemi5/3494
تکلیف بزرگ
↩️حضرت زهرا سلام الله علیها و امر به معروف و نهی از منکر 🔹یكی از شیوه های مهم در موضوع نهی از منكر،
در آن زمان حضرت زهرا سلام الله علیها السلام در برابر منکر تنها بود و یاری نداشت.
هر جا در امر به معروف و نهی از منکر اولیای خدا تنها ماندند ، اتفاقی افتاده که نباید بیافتد.
جز قوم یونس همه امت ها از ایمان شان نفع نبرند.چون که بعد از سی سال دعوت حضرت ،دونفر ایمان آوردند ،یونس علیه السلام نفرین کرد و قومش را رها کرد.
یکی از آن دو نفر مسلمان بیتفاوت نبود و مردم را انذار داد.بالای بلندی رفت ،مردم توبه کردند و یونس علیه السلام وقتی برگشت دید قومش بلا گرفتار نشده اند.
امر بمعروف بهمین خاطر بزرگترین واجب و قابل قیاس با سایر واجبات نیست.
اگر در مسجد کسانی میبودند که در مقابل آن شخصی که مقابل پیامبر ایستاد ،نهی از منکر بزرگ میکردند،پیامبر آن نوشته ای که مردم بعد از او گمراه نشوند را مینوشت.
اگر در مقابله با منکر ،
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تنها نمیبود،سرنوشت تاریخ به منفعت بشر بود و مثل قوم یونس تاریخ تکرار میشد.
تکلیف بزرگ
در آن زمان حضرت زهرا سلام الله علیها السلام در برابر منکر تنها بود و یاری نداشت. هر جا در امر به معر
اگر بنی اسراییل بیتفاوت نبودند مورد لعن از لسان داوود و عیسی ابن مریم نبودند
پس اگر امام حسن مجتبی علیه السلام
پس اگر امام حسین علیه السلام و کوفیان بیتفاوت نبودند ،اتفاق زیبا افتاده بود و نفرین نمیشدند
اگر امامان بعد از او در امر به معروف کردنشان پشتیبانی و یاورانی داشتند ،دین تحقق یافته بود.
تا رسید به امام زمان علیه السلام که آخرین واجب تفهیم نشده امام اگر تحقق یابد ظهور خواهد آمد.
تکلیف بزرگ
اگر بنی اسراییل بیتفاوت نبودند مورد لعن از لسان داوود و عیسی ابن مریم نبودند پس اگر امام حسن مجتبی ع
شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها نشانه بارز تنهایی آن حضرت در سکوت مومنان در مقابل منکر است.
در فتنه ها دیدیم که سکوت و بیتفاوتی در مقابل منکر چقدر هزینه های جانی داده
شهید الداغی اگر کسانی که در کلیپ دارند بیتفاوت از کنار ماجرا رد میشوند ببینید،اگر انها نیز بیتفاوت نبودند،نه الداغی شهید شده بود و نه آن دو جوان مرتکب گناه قتل شده بودند.
در جامعه اگر یک نفر امر بمعروف کند ،اگر در اطرافش مطمئن باشد که پشتیبانی دارد،اصلا احتمال صدمه دیدن را در خود نمیبیند.
از منکر بدتر ،سکوت کنندگان. و حتی راضی بودن به منکر و حتی پشتیبانان منکر هستند.
فرزندت را #اثرگذار تربیت کن!🧒🏻❤️
ای فرزند عزیزم، نماز را به پا دار و
امربه معروف و نهی منکر کن 🌱
و (از این کار از مردم نادان) هر آزار بینی صبر پیش گیر، که این نشانه ای از عزم ثابت در امور عالم است.
(سوره لقمان، آیه ١٧)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز
شیطان وقتی میبینه شما کانال و آموزشها رو به مؤمنین معرفی میکنید 😂
🏃♂️ بدوبیاواجباتترویادبگیر👇
https://eitaa.com/fatemi5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هوشیار_باشیم
مستقیم ⬅️ جاسوسی
⚠️ترس از افشای یک خطای کوچک ،شما رو به خطای بزرگتر وادار میکنه
📌درصورت اطلاع رسانی یک مشکل ، بخشی از راه حل خواهید بود
https://eitaa.com/fatemi5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
🔴 غصه تون این باشه: چه کار کنم که همه نماز خوانها، آمر به معروف هم بشن⁉️
https://eitaa.com/fatemi5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
☑️ تلاش های بی وقفه حضرت زهرا سلام الله علیها برای این بود که جهل تثبیت نشود!
https://eitaa.com/fatemi5/3496
#تلنگر
✨كمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ مَعَ الصَّابِرِينَ (بقره /٢۴٩)
⁉️چرا هر وقت این آیه رو می شنوید فکر میکنید اون فِئَةٍ قلیلة، شمایید؟!
اتفاقا شما فِئَةٍ کثیره هستید
🔻مؤمن ها، انقلابی ها، متدیّن ها زیادن اما زیادهای بی حال!!
❓بین کمِ فعال و زیادِ بی حال، کی باید پیروز بشه؟! 🤔
👈مگه به جمعیته؟! به فعالیته!
📌بله توی ایران حتی تو شهرهایی که وضع فرهنگی خیلی خرابه، متدینین بیشترن!
*محجبه ها و نمازخون ها بیشترن اما نشستن تو خونه!
*یه پارک نمیره، یه تفرجگاه نمیره!
🍃همون شام رو با خانواده برید پارک، دو رکعت نماز هم بخونید
👈 بذارید نماز و چادر حضرت زهرا(س) توی پارک دیده بشه
✅ جاءَ الحَق، زَهَقَ الباطِل!
🍂نمیری میگی پارک ها شده محل اراذل و اوباش! خوب تو نرفتی، فضا رو خالی کردی دیگه، میدون دست دشمن افتاد، غیر از اینه؟!
🚫یه بهائی رو دستگیر کرده بودن، میگفت من اگه روزی ده نفرو بهائی نکنم شب خوابم نمیبره!
♨️شما روزی ده نفرو محجبه و نمازخون نکنی، چرا شب خوابت میبره؟!
⭕️ نیستیم! بسیجی ها هستند ولی خسته اند! هیئتی ها، نمازخون ها و چادری ها هستند ولی خسته اند!
⬅️ یادت باشه جنگه! فقط #جنگ_نرم صدای خمپاره هاش شنیده نمیشه!
شهر تو آتیشه، تو داری راحت زندگی میکنی!! دشمن داره کار میکنه!!
https://eitaa.com/fatemi5/3496
#به_سبک_شهدا
✅ شهید حمید سیاهکالی مرادی
🔰ماجرایی که #رهبر_انقلاب از کتاب "یادت باشد" تعریف کردند؛
یک کتابی تازه خواندهام که خیلی برای من جالب بود. دختر و پسر جوان -زن و شوهر- متولّدین دههی ۷۰، مینشینند برای اینکه در جشن عروسیشان گناه انجام نگیرد، نذر میکنند سه روز روزه بگیرند! به نظر من این را باید ثبت کرد در تاریخ که یک دختر و پسر جوانی برای اینکه در جشن عروسیشان ناخواسته خلاف شرع و گناهی انجام نگیرد، به خدای متعال متوسّل میشوند، سه روز روزه میگیرند.
پسر عازم دفاع از حریم حضرت زینب سلام الله علیها میشود؛ گریهی ناخواسته این دختر، دل او را میلرزاند؛ به این دختر -به خانمش- میگوید که گریهی تو دل من را لرزاند، امّا ایمان من را نمیلرزانَد! و آن خانم میگوید که من مانع رفتن تو نمیشوم، من نمیخواهم از آن زنهایی باشم که در روز قیامت پیش فاطمهی زهرا سرافکنده باشم! ببینید، اینها مال قضایای صد سال پیش و دویست سال پیش نیست، مال سال ۹۴ و ۹۵ و مال همین سالها است، مال همین روزهای در پیش [روی] ما است؛ امروز این است. در نسل جوانِ ما یک چنین عناصری حضور دارند، یک چنین حقیقتهای درخشانی در آنها حضور دارد و وجود دارد؛ اینها را باید یادداشت کرد، اینها را باید دید، اینها را باید فهمید.
فقط هم این [یک نمونه] نیست که بگویید «آقا! به یک گل بهار نمیشود»؛ نه، بحث یک گل نیست؛ زیاد هستند از این قبیل. این دو -زن و شوهری که عرض کردم- هر دو دانشجو بودند که البتّه آن پسر هم بعد میرود شهید میشود؛ جزو شهدای گرانقدر دفاع از حریم حضرت زینب (سلاماللهعلیها) است. وضعیّت اینجوری است.
۱۳۹۷/۰۶/۱۵
https://eitaa.com/fatemi5/3496
#نکته
🔻 در الگوسازی ما میگوییم الگوی ما حضرت زهرا (س) است. اما وقتی میپرسیم حضرت زهرا(س) کیست؟ معمولا گفته میشود کسی که خیلی به حجاب اهمیت میدادند و خیلی مادر خوبی بودند!!
آیا فقط همین خصوصیات حضرت زهرا بوده است؟! هر کسی با اندک تحلیلی میدانست که
بعد از جریان سقیفه، حکومت دیگر به امیرالمومنین (ع) نمیرسد.
اما چرا حضرت زهرا (س) این همه فعالیت میکردند، خطبه میخواندند، روز و شب گریه میکردند و قهر سیاسی داشتند؟
دلیل حضرت این بود که میخواستند جهل تثبیت نشود.
آیا حضرت زهرا را اینطور برای بچهها
توصیف کردهایم؟
#نکته
🔻 در الگوسازی ما میگوییم الگوی ما حضرت زهرا (س) است. اما وقتی میپرسیم حضرت زهرا(س) کیست؟ معمولا گفته میشود کسی که خیلی به حجاب اهمیت میدادند و خیلی مادر خوبی بودند!!
آیا فقط همین خصوصیات حضرت زهرا بوده است؟! هر کسی با اندک تحلیلی میدانست که
بعد از جریان سقیفه، حکومت دیگر به امیرالمومنین (ع) نمیرسد.
اما چرا حضرت زهرا (س) این همه فعالیت میکردند، خطبه میخواندند، روز و شب گریه میکردند و قهر سیاسی داشتند؟
دلیل حضرت این بود که میخواستند جهل تثبیت نشود.
آیا حضرت زهرا را اینطور برای بچهها
توصیف کردهایم؟
https://eitaa.com/fatemi5/3496
🔴 مهمترین گناهی که ما را از خدا و ظهور دور میکند، ترک مسئولیت اجتماعی است
🔴 از چه چیزی باید بیشتر استغفار کنیم؟ از اینکه من زیاد آدم اجتماعیای نیستم؛ یعنی اهل امربهمعروف و نهیازمنکر نیستم
📌 تاریخ بعثت و عصر ظهور(فصل دوم) – ج۸
🔻 معنویت و استغفار در خلوت و تنهایی، با ابعاد اجتماعی زندگی ما چه ارتباطی دارد؟
🔻 کسی که تمنّای تقرّب به خدا و ظهور دارد، باید بداند چه چیزی او را از خدا و ظهور دور کرده است
🔻 طبق روایت، همۀ خوبیها در مقابل اقیانوس امر بهمعروف و نهی از منکر، مثل قطره است؛ پس گناه ترک امر بهمعروف، به اندازۀ یک اقیانوس است و گناهان دیگر در مقابلش مثل قطرهاند
🔻 چرا آدمها معمولاً به امر به معروف و نهی از منکر، تن نمیدهند؟ چون برایشان سخت است و میگویند: من خودم و خانوادهام را اداره کنم بس است، چرا میخواهید مسئولیت کلّ شهر را گردن من بیندازید؟!
🔻 باید توبه کنیم و ضجه بزنیم تا این بیماری «علاقه به فردی زندگی کردن» در ما برطرف بشود
_
🔘 بحث تاریخ بعثت و عصر ظهور، بیشتر یک بحث اجتماعی محسوب میشود، پس با ماه رمضان که ماه و استغفار و معنویت است چه ربطی پیدا میکند؟ آنهم معنویتی که جنبۀ فردیاش بیشتر است.
🔘 ما نباید تصور کنیم که استغفار و ارتباط با خدا در خلوت و تنهایی خودمان، با ابعاد اجتماعی زندگی ما بیارتباط است. ما وقتی میخواهیم استغفار کنیم از چه چیزی استغفار میکنیم؟ از نقصها، گناهان و اشتباهات خودمان. خُب مهمترین گناه ما ترک امر به معروف و نهی از منکر است که یک موضوع اجتماعی است.
🔘 طبق روایت، همۀ خوبیها در مقابل اقیانوسی به نام امر به معروف و نهی از منکر، به منزلۀ یک قطره است (نهج البلاغه/حکمت 374) لذا وقتی امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنیم، انگار به اندازۀ یک اقیانوس گناه کردهایم و گناهان دیگر در مقابلش مثل قطرهاند.
🔘 جهاد با همۀ سختیهایش به اضافۀ همۀ کارهای خوب دیگر، یک قطره است در مقابل اقیانوس امر به معروف و نهی از منکر (أَعْمَالُ الْبِرِّ کُلُّهَا وَ الْجِهَادُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیِ عَنْ الْمُنْکَرِ إِلَّا کَنَفْثَةٍ فِی بَحْرٍ لُجِّی) امر به معروف و نهی از منکر، سخت است و آدمها به آن تن نمیدهند. میگویند: من خودم و خانوادهام را اداره کنم بس است، چرا میخواهید مسئولیت کلّ شهر را گردن من بیندازید؟!
🔘 تمنّا میکنم وقتی میگوییم «امر به معروف و نهی از منکر» به یاد تذکر نسبت به بیحجابی در خیابان نیفتیم، بلکه به یاد یک سبک زندگی بیفتیم که یک سبک حکمرانی هم دنبالش دارد، به یاد قیام به قسط بیفتیم، یاد تعاونی بیفتیم.
🔘 اگر تعاونی را مثال میزنم، بهخاطر این است که ایجاد تعاونی، یک نمونۀ برجسته برای زیست اجتماعی و احساس مسئولیت اجتماعی است و در روایات، تعاون مکرراً در کنار امر به معروف و نهی از منکر قرار گرفته است.
🔘 آدمها به سادگی تن به زندگی جمعی نمیدهند چون درواقع با زندگی جمعی، نهتنها خلوت خودت را بههم زدهای، بلکه خلوت خانوادگی خودت را هم بههم زدهای و بخشی از زندگیات را برای جامعه گذاشتهای.
🔘 وقتی میخواهیم استغفار کنیم از چه چیزی باید بیشتر استغفار کنیم؟ از اینکه «من زیاد آدم اجتماعیای نیستم» باید توبه کنیم تا این بیماری در ما برطرف بشود. باید ضجّه بزنیم تا فردی زندگیکردن و علاقۀ به فردی زندگیکردن در ما از بین برود.
🔘 اگر آموزشهای دینی درست بود الان همه میدانستند بزرگترین گناه، ترک زیست اجتماعی و ترک مسئولیت اجتماعی است که البته اسمش همان «امر به معروف و نهی از منکر» است.
🔘 اگر دنبال معنویت و ارتباط با خدا هستیم، و اگر تمنای ظهور داریم، باید بدانیم از چه راهی میتوانیم به خدا و ظهور نزدیک بشویم و چرا از خدا دور شدهایم؟ عدم احساس مسئولیت اجتماعی (یا همان امر به معروف و نهی از منکر) یکی از دلایل مهم دور شدن ما از خداست.
🔘 معرفی مفاهیم و مباحث دینی بدون توجه به زندگی اجتماعی و مسئولیت اجتماعی، خراب معرفی کردن دین است مثلاً اگر کسی دربارۀ توکل به خدا صحبت کرد ولی به رابطۀ توکل با زندگی اجتماعی و مسئولیت اجتماعی هیچ اشاره نکرد، این خراب معرفی کردن دین است.
🔘 اگر از بعثت و تاریخ پیغمبر(ص) حرف بزنیم ولی مسئلۀ هجرت را برجسته نکنیم، این خیانت است. پیامبر(ص) دستور داد هر کسی مسلمان شد، به مدینه هجرت کند و این یک مسئلۀ مهم اجتماعی بود که زندگی فردیِ مسلمانها را بههم ریخت. هرچند بعد از پیامبر(ص) مسلمانها کمکم در لاک فردیّت خود فرو رفتند؛ بهحدی که وقتی حضرت زهرا(س) هم ضجّه زد، اینها بیرون نیامدند.
👤علیرضا پناهیان
🚩 شبکه افق - ۱۴۰۱/۱/۲۲
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
Panahian.ir/post/72
https://eitaa.com/fatemi5/3496
#حدیث
💥 علت وجوبِ امر به معروف
❇️ از حضرت زينب سلام اللَّه عليها بنت على بن ابى طالب عليه السلام نقل شد كه فرمودند:
حضرت فاطمه عليها السلام در خطبه اى فرمودند:
🍃خداوند «ايمان» را واجب كرد، برای پاك شدن انسان ها از شرك؛
🍃و «نماز» را به جهت تنزيه از كبر؛
🍃و «زكات» را به داعى زياد شدن رزق؛
🍃و «روزه» را به خاطر تثبيت اخلاص؛
🍃و «حجّ» را به قصد رونق يافتن دين؛
🍃و «جهاد» را براى عزّت و بزرگى اسلام (برای اينکه امّت اسلام، عزّت و ابهّت داشته باشد و به ذلّت نيفتد) ؛
🍃و «امر به معروف» را به جهت مصلحت عموم (مصلحت جامعه و اصلاح همگانی) واجب و فرض قرار داد؛ ...
✅ نکات:
🔸اين روايت، بخشی از فراز طولانی ای از خطبه حضرت زهرا (س) است كه به نوعی می شود گفت «فلسفه وجوبِ» بعضی از احکام و عقايد اسلام را حضرت در آن بيان می فرمايند؛
كه ابتدا از «ايمان» شروع می كنند، تا فرازهای بعدی، كه می رسد به «جهاد» و «امر به معروف» ؛
و موضوعات مهم ديگری كه در ادامه روايت و خطبه ايشان، در كتب حديثی آمده است.
🔸هر كدام از احکام شريعت ما يک حکمتی، مصلحتی - حداقل يک دليل محکم - پشتش هست كه آن، علت غايی وجوبش هست.
🍃 مثال خداوند در قرآن كريم درباره روزه گرفتن می فرمايد:
«كُتِبَ عَلَيکُمُ الصّيام كما كُتِبَ علي الَّذينَ مِن قَبلِکُم لَعَلَّکُم تَتَّقون» (183 بقره) ؛
💢 بزرگان و مفسرين از اين آيه برداشت می كنند كه هدف غايی و اصلی از وجوب روزه، تقوا است.
⏪ اينجا نيز در اين روايت، حضرت می فرمايند :
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
در شريعت اسلام واجب شد برای #اصلاح_همگانی و #مصلحت_امّت.
و به تعبيری اين دستور حضرت زهرا (س) است كه «وجوب» و «علتِ وجوب» امر به معروف و نهی از منکر را دارد صراحتاً بيان می فرمايد.
📌 پيام ها و رهنمودها:
🌹 حضرت زهرا (س) هم در «قول»
هم در «فعل»، اين فريضه را به ظهور رساندند
و با فدا كردن خودشان و فرزندی كه در شکم داشتند و با «اظهار حق» و «ابطال باطل» ، نشان دادند كه «بی تفاوتی» بزرگترين جرم است و نسبت به منکرات نبايد بی تفاوت بود.
🌸 ان شاءالله كه ما هم بتوانيم رهرو ايشان باشيم.
**سند روایت: بحارالانوار ؛ ج 6 ؛ ص 107 - وسائل الشيعة ؛ ج 1 ص 22 - علل الشرايع ؛ ج 1 ص 248
https://eitaa.com/fatemi5/3496
﷽
✍️چادر،اسلام،انقلاب خط قرمز🚫 شیعیان ست.
🔹از این تربیون سخنم رو بیان می کنم و خطاب به ضد انقلابیون و ضد اسلام، اشتبا کردین چادر از سر ناموس شیعه کشیدین؛ تا شیعه امیرالمومنین جان در تن دارد، خون در رگ دارد اجازه اهانت به مقدسات و به #چادر حضرت زهرا را نمی دهد و نخواهد داد.
🔸دستی که بخواهد چادر از سر ناموس شیعه بکشه قلم میشه توسط شیعه💪
#دلنوشته_یک_جوان_انقلابی
#حجاب
https://eitaa.com/fatemi5/3496
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
#استاد_علی_تقوی
🔴 فکر میکنید جرم خانم حضرت زهرا(س) چی بود که بین در و دیوار شهیدشون کردند⁉️ هیچی، بیتفاوت نبود، تماشاچی نبود، سکوت نکرد، اگر سکوت میکرد روی سر همه جاداشت...
☝🏼امر به معروف هزینه داره، نجات دیگران سخته، مثل نماز آسون نیست...
#بی_تفاوت_نباشیم
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
https://eitaa.com/fatemi5/3496