علمى كه براى خدا تحصيل شود، نشانهاش #خوف و #خشيت است و علمى كه براى دنيا تحصيل گردد، نشانهاش #غرور و #تكبر و ظلمت و ساير صفاترذيله است كه همهى اينها حكايت از ظلمتباطنی مىكند و إلّا از قلبى كه داراى نور علم باشد، كينه و حسد و حبجاه و تكبر، بر نمىخيزد ...
📚 آیت الله #یعقوبی_قائنی، سفینة الصادقین، ص۸٩ @Ayatollah_Yaghobi
#تزکیه_و_سلوک
♦️ کانال حوزه تمدنساز:
✅ @feghheakbar
💢 دبیرخانه طرح ملی آموزش مبانی اندیشه اسلامی با همکاری مجموعه ای از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار می کند:
📚 دوره های تخصصی و حرفه ای:
▫️ تربیت مربی مبانی فلسفی و کلامی اندیشه اسلامی
▫️ آموزش مبانی فلسفی و کلامی اندیشه اسلامی
✳️ با اعطای گواهی معتبر برای شرکت در دوره ها
🔴 معرفی برگزیدگان به مراکز فرهنگی و آموزشی جهت تدریس و همکاری در سراسر کشور
⭕️ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر: 👇
🌐 https://eitaa.com/joinchat/2588147734C0eb30b0317
💎 اثرات خواندن #حکمت_متعالیه و #عرفان_نظری بر بُعد معنوی، عملی و سلوکی شخص
در بیان استاد #یزدان_پناه
👇👇👇
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
💎 اثرات خواندن #حکمت_متعالیه و #عرفان_نظری بر بُعد معنوی، عملی و سلوکی شخص در بیان استاد #یزدان_پناه
💎 اثرات خواندن فلسفه #ملاصدرا (#حکمت_متعالیه) و #عرفان_نظری بر بُعد معنوی، عملی و سلوکی شخص
استاد #یزدان_پناه (در مصاحبه با نشریه خط):
🔸 فلسفه صدرا، در نهایت، سر از بحث وحدت شخصيه درمیآورد؛ این مساله، در فرد خیلی تغییر ایجاد میکند. او نمیتواند ديگر عادی باشد و هر حرفی را بزند. نمیتواند هر نوع بررسی را نسبت به عالَم داشتهباشد؛ چون این معارف، این اجازه را به او نمیدهد.
🔸 حتی صرف دانستن اینها، مؤثّر است؛ چرا که دانستن، بذر مشاهده است. حضرت امام هم تأکید میکنند كه باید دانست و این دانستن، حجاب است؛ ولی باید داخل حجاب شد و با مجاهده قلبی، اینها را به قلب رساند. اگر کسی هم میخواهد به لحاظ معنوی اوج بگیرد، چاره آن، دانستن معارف است؛ ولی گاهی اگر طلبهای به لحاظ روحی خیلی قوی است، شاید به این نتیجه برسیم که او دیگر اینقدر لازم ندارد که معقول بخواند؛ گرچه اگر باز هم بخواند، خیلی بهتر است.
🔸 راه عمومی و کم دردسرتر و کم خطرتر، راه شناخت معارف است که در #عرفان_نظری و #فلسفه_صدرا روی میدهد؛ به تعبیر دیگر نه تنها در تربیت عقلانی، بلكه در تربیت معنوی هم مؤثر است.
🔸 از توصیههایی اساتید براي رسيدن به مراحل نهایی عرفان، اين بود كه ره چنان رو که رهروان رفتند! از خواندن این دروس، كمكم چنان عطشی ایجاد میشود که به حرکتی معنوی تبدیل میگردد.
🔸 كسی كه اين معارف را ميداند، معمولاً در مقام عمل و سلوک هم راحتتر میتواند حرکت کند. میگویند وقتی ذکری مانند لاالهالّاالله را میگویید، اگر دقیقاً نمیدانید به چه معناست، اثرش هم کم است. یکی از این آقایان دستور داده بود ذکر لاالهالاّالله داشته باش و بعد گفته بود اما کدام خدا؟! باید جواب میداد آن خدایی که جدا نیست و همه جاست و نامتناهی است که ما به اصطلاح، جلوه او هستیم.
🔸 حتی گاهی شده کسانی که از نظر علمی کار کردهاند و بعد تن به سلوک دادهاند، مشکلات روحی آنها کمتر بوده است. مثلاً در وسط کار، شیطان وسوسه میکند؛ اما چون ایشان پایههای معرفتی محکمی دارند و اصل مسئله را حل کردهاند و فقط الآن میخواهند همین را که بدان یقین دارند به دل برسانند، مشكل كمتری دارند. خیلیها در این مراحل از شیطان ضربه سنگینی میخورند.
🔸 مرحوم #شاه_آبادی میگفتند: اگر انسان این عقاید را بداند، به دریا وصل است و تنها فاصله او، حجاب علم است و حجاب علم هم شیشهای است که اگر این شیشه را بشکنیم، به اصل میرسیم؛ یعنی اینقدر انسان نزدیک میشود؛ لذا دانستن این معارف، در حیات معنوی انسان هم مؤثر است.
♦️ کانال حوزه تمدنساز:
✅ @feghheakbar
💢 تربیت حوزویان کارآمد
علامه #مصباح_یزدی:
🔸 از امتیازات آقای میلانی این بود که ایشان تشخیص داده بود که آینده اسلام و تشیع در صورتی از خطر محفوظ می ماند که بتوان روحانیون کارآمدی تربیت کرد که بتوانند در مردم اثر بگذارند
🔸 و صرفا یک کار سنتی درس فقه و اصول این را ضمانت نمی کند،
🔸 از وقتی که آمدند وارد نجف شدند به خصوص وارد مشهد شدند درصدد برآمدند آرام آرام بی سر و صدا مدارسی درست کنند با یک برنامه خاصی و با اشخاصی که به مسائل وارد بودند درک می کردند مسائل اجتماعی را مشورت می کردند نظر می خواستند.
🗓 ۹۹/۱/۳۰
♦️حوزه علمیه تمدنساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 واقعبین کاذب / واقعبین راستین/ واقعساز
تفاوت این ۳ حالت:
۱. منفعل بودن در مقابل امپریالیسم و اینکه باید واقعیت و قدرت آمریکا را بپذیریم و با او همراهی کنیم و ما نمیتوانیم استقلال داشته باشیم (واقع بین کاذب بودن)
۲. واقع بین راستین بودن و فهمیدن اینکه امپریالیسم قصد بلعیدن و استیلای بر جهان (بر اساس ارزشهای ضدّ الهی) را دارد. و اینکه ما قدرتمندیم و باید استقلال داشته باشیم.
۳. واقعساز بودن و اینکه ما بخواهیم ارزش ها را با قدرت احیا کنیم تا جهانیان از ما الگو برداری کنند. و نه تنها استقلال داشته باشیم بلکه تمدن اسلامی را بنا نهیم.
▫️ به کتاب اسلام و روابط بینالملل، اثر آیت الله جوادی آملی و توضیحات آن راجع به آیه "فَقاتِلوا أَئِمَّةَ الكُفرِ إِنَّهُم لا أَيمانَ لَهُم" رجوع نمایید.
🍃 #تازه_های_نشر
📚 «تفسیر تسنیم، جلد ۶۰» اثر آیت الله #جوادی_آملی
تفسیر آیه ۳۵ تا ۶۴ (آخر) سوره نور و آیات ۱ تا ۴۰ سوره فرقان
🏷خرید اینترنتی: b2n.ir/k03320
حالیا ای متشرع عادل و ای عابد سنگین دل، اگر کسی بر تو معلوم سازد که هیچ چیز از ارکان ایمان نمیدانی و از علمی که آن فرض عین توست خبر نداری، و به فروض کفایت و دیگر فروع که در تمام عمر ترا بدان حاجت نمیافتد عمر خرج می کنی، در جواب چه خواهی گفت، بغیر آن که راه جحود و عناد پیش گیری و شروع در تشنیع و لجاج نمایی … / #ملاصدرا، رساله سه اصل، ص۱۰۱