رهبر انقلاب:
هر طلبهاى براى آيندهى زندگى علمى و فكرى خودش #برنامهريزى كند؛ بى #هدف در حوزه نماند.
مدتى تحصيلات هست؛ دارد كفايه مىخواند، مىخواهد درس خارج برود، درس خارج میرود، مى خواهد مجتهد بشود، خيلى خوب، بعد براى آينده بايد برنامه ريزى كند.
هركسى ذوقى دارد، هركسى توانى دارد، هركسى ممكن است موقعيت خاصى در اختيارش قرار بگيرد؛ اينها را از پيش برنامه ريزى كند و خودش را آماده نمايد.
اينچنين نباشد كه ده سال، پانزده سال، بيست سال بگذرد و همينطور بى هدف در حوزه باشند و پاى اين درس و آن درس بنشينند و فسيل بشوند؛ نه فايده اى براى مردم، و نه فايدهاى براى خودشان داشته باشند.
۱۳۷۰/۰۶/۳۱
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 نکات مهم شهید #مطهری راجع به امر به معروف و نهی از منکر
◽️ شماره یک (اهمیت منطق و عمل)
◽️ شماره دو (روشهای امر و نهی)
◽️ شماره سه (جایگاه حرف و عمل)
رشتههای علوم انسانی پویش، پیرایش و پالایش فرهنگی جامعه را رقم میزنند ... بزرگترین سرمایه هر کشوری فرهنگ و آرمانهای آن کشور است، رشتههای علوم انسانی فرهنگ یک جامعه را شکل میدهند.
_ وزیر علوم
متن کامل خبر: https://scih.ir/1HSOH
متأسفانه فرهنگ غالب در عرصه علوم انسانی، علم انسانی غربی است. بنابراین اساتید، نویسندگان و دانشمندان هویت خود را در اتصال و همنوایی و تقرب به غرب میبینند و هرچه خارج از این فرهنگ علمی باشد از نظر آنها سبب هویت بخشی و به رسمیت شناختن نیست به شکل طبیعی جدایی و واگرایی نسبت به او احساس میکنند.
_ احمد #واعظی
متن کامل خبر: https://scih.ir/qHhmi
1_1094771112.mp3
745.2K
💢 انتقاد علامه #مصباح_یزدی از روال عمومی حوزه و طولانی بودن آن و عدم اهتمام به مساله رشتههای تخصصی.
👈 برای تکمیل بحث اینجا نیز حتما مطالعه شود.
♦️ کانال حوزه تمدنساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آپارتماننشینی و محرومیت بزرگ از زیارت آسمان
_ آیت الله #حایری_شیرازی
#آپارتماننشینی
#مصیبتبزرگ
________________
✍ حوزه علمیه تمدن ساز:
یک آزمایش مقایسهای رو میگم، انجام بدید و نتیجش رو ملاحظه کنید؛
یکبار بیداری سحر و خوندن نمازشب رو در آپارتمان انجام بدید، و یکبار هم همین بیداری سحر رو در یک حیاط خانه ویلایی تجربه کنید و فقط داخل حیاط اون خونه راه برید و گاها به آسمان توجه و نگاه کنید ... به نظرتون معنویت دومی از اولی بیشتر نیست؟! ... حیقیتا انس با آسمان در سحر، عمق شدید معنوی در انسان ایجاد میکنه و حتی برخی از آداب مستحب نمازشب اینه که قبل از شروع نماز شب و وضو، به آسمان نگاه کنی و آیات ۱۹۰ تا ۱۹۴ سوره آل عمران رو بخونی.
علامه #طباطبایی:
وقتى به قم آمدم و به برنامههاى حوزه نگاه كردم كمبودهايى را يافتم، وظيفه خويش را در رفع آنها دانستم.
مهمترين آن كمبودها را تفسير و مباحث عقلى دانستم با آن كه تفسير گفتن در آن روز، نشانه كمى معلومات به حساب مىآمد ولى خود را در پيشگاه الهى معذور نمىدانستم و آن را ادامه دادم.
📚برگرفته از مجموعه کلمات و احوالات عرفا، تالیف حضرت آیت الله سعادت پرور(ره)🌱
🆔 @Nedayesaadat
🌐 Ketabrah24.ir
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 تاثیر بیعدالتی اقتصادی بر نابودی فرهنگ و اخلاق جامعه
👈 علامه #طباطبایی:
🔶 مهم ترین چیزى که جامعه انسانى را بر اساس خود پایدار مى دارد، اقتصادیات جامعه است که خدا آن را مایه قوام اجتماعى قرار داده؛ و ما اگر انواع گناهان و جرائم و جنایات و تعدیات و مظالم را دقیقا آمارگیرى کنیم و به جستجوى علت آن بپردازیم خواهیم دید که علت بروز تمامى آنها یکى از دو چیز است:
🔸 یا فقر مفرطى است که انسان را به اختلاس اموال مردم از راه سرقت، راهزنى، آدم کشى، گرانفروشى، کم فروشى، غصب و سایر تعدیات وادار مى کند،
🔸 و یا ثروت بى حساب است که انسان را به اسراف و ول خرجى در خوردن، نوشیدن، پوشیدن، تهیه سکنى و همسر، و بى بند و بارى در شهوات، هتک حرمتها، شکستن قرقها و تجاوز در جان، مال و ناموس دیگران وامى دارد.
📚 تفسیر المیزان، ج۹، ص۳۳۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 فاقد شیء معطی شیء نمیشود
خشک ابری که بود زآب تهی
ناید از وی صفت آب دهی
#تزکیه_و_سلوک
@naseri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 رویای صادقه آقای شهردار و سفارش شهید سلیمانی به ایشان برای مطالعه آثار عبدالحمید #نقره_کار
@baladetayyeb
_______________________
🔸👈 برای معرفی آثار عبدالحمید نقرهکار اینجا کلیک کنید.
#معماری_اسلامی
#شهرسازی_اسلامی
«علم با وجود غفلت سودی نمیرساند تا زمانی که انسان متذکّر شود.
و یادآوری هم فایدهاش دوام نخواهد داشت مگر آنکه انسان در آنچه متذکّر شده دائماً فکر کند.
و نشانۀ فکر سودمند آن است که در تغییر حال او تأثیر داشته باشد.»
📔 آیت الله ملکی تبریزی (ره)، أسرارالصلوة، ص۲۲۱
#تزکیه_و_سلوک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پایینتر از سیرکبازها!
آیت الله #جوادی_آملی:
«بهمنيار ميگويد ما يك روز نشسته بوديم كه شيخ الرئيس بيايد برای ما تدريس كند، همين كه شروع كرد به درس گفتن ـ از چهره شاگرد استاد ميفهمد كه او مطلب را نفهميد ـ گفت از چهره ماها فهميد كه ما درس ديروز را نفهميديم، بعد به عرضشان رسانديم كه ديشب جلسهای بود، اين «گَعده» معرّب «قَعده» است؛ يعنی ما جلوسی داشتيم كه بالأخره وقت تلف شد.
ايشان رو كرد به ما فرمود: اين طناببازها ـ همانها كه سيرک بازی ميكنند ـ که سعی ميكنند در كار خودشان متخصّص شوند، شما با علوم و معارف الهی اينطور رفتار كرديد؟
بهمنيار ميگويد: اشك از چشمان شيخالرئيس ريخت.»
_ درس اخلاق ۹۳/۵/٢٣
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#معرفی_کتاب
💢 فلسفه و روش علوم اجتماعی
✍ استاد حمید #پارسانیا
_ انتشارات بوستان کتاب
_ به همراه تصویر پشت جلد
همانگونه كه امثال مرحوم علامه #طباطبایی و شهيد #مطهری به اسفار و شفا اكتفا نكردند، و نگفتند كه با وجود اسفار و شفا به چيز ديگرى نياز نداريم، بلكه آستين ها را بالا زدند و مشكلات را مطابق زمان پاسخ دادند؛ اكنون نيز روحانيان نبايد فكر كنند كه هر چه مرحوم علامه طباطبایی و شهيد مطهری نوشته اند حرف آخر است. نه، آنها نيز مانند بقيه انسان بودند؛ بايد تلاش كرد تا علامه هاى ديگرى ساخته شوند. خداوند علم را وقف يك نفر يا يك نسل نكرده است و به هر كسى، به نسبت خود، عقل، فراست و هوش داده است.
بايد كارى كرد كه هر روز نظرات بهتر و پخته ترى ارائه دهيم، بخصوص كه نيازها نو به نو مطرح مى شود.
امروز مسائل جديدى مطرح مى شود كه در عصر مرحوم علامه #طباطبایی مطرح نبوده است.
گروهى از روى خامى و يا شايد خودخواهى، فكر مى كنند كه با خواندن همين كتب فلسفه رايج به هر سؤالى كه مطرح شود، مى توان پاسخ داد و ديگر نيازى به تحقيقات بيشتر نيست. خير، چنين نيست؛ مستشكلان نيز بشرند و از عقل برخوردارند. به فرض اينكه ۹۹% از آنچه در كتابهاى فلسفى #غرب نوشته شده باطل باشد ولى، دست كم، يك درصد از آن مطالب صحيح است. به دليل وجود همان ها ارزش دارد كه انسان آن كتابها را مطالعه كند.
اگر كسى بخواهد علم پيشرفت كند با تنبلى نمى تواند، بايد وقت صرف كرد و تلاش نمود.
صِرف داشتن منابع غنى كافى نيست، ابزار و آمادگى ذهنى لازم است.
📔 آیت الله #مصباح_یزدی، مباحثی درباره حوزه، ص۱۰۴ و ۱۰۵
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
شاید برخیها بگویند چطور امام زمان (عج) در زمان ظهورش کارهای فوقالعادهای خواهد کرد در حالی که امام علی (ع) که مقامش از وی بیشتر است نتوانست چنین کارهای فوقالعادهای انجام دهد. پاسخ این است که "مردمان آخرالزمان مردمان فوقالعادهای هستند".
_ آیت الله #حایری_شیرازی (نقل به مضمون)
خدمت ایشان باید عرض کرد، شدت فقر معنویت در غرب کنونی (بعد از عقلگرایی افراطی و شک گرایی قرن هجده تا الان) در حدّی است که در پذیرش مباحث عرفانی (غالبا و متاسفانه عرفانهای کاذب)، به عرفانهای شرقی روی آوردهاند ... و در این روزها به خاطر مسائل غزه، گرایش به شناخت اسلام افزایش پیدا کرده و نوعا با مطالعه چند خط قرآن، گمشدهی فطرتی خود را پیدا میکنند و خود را در ولایتالهی جستجو می کنند.
نکته دیگر اینکه، همين به بی راهه رفتن و حس ازخودبیگانگی وحشتناک در غربیها باعث شده که انقیاد و کرنش در قبال اشخاص صوریِ هالیوودی و سلبریتی و ... داشته باشند و گمشدهی خود را در آنان بجویند، نمونهی آن: به فروش گذاشتن آدامس جویدهشده فرگوسن و خرید آن به مبلغ ۴۵۶ هزار یورو!!
بنابراین:
۱. نه تنها حکومت دینی در عصر مدرن امکان وقوع موفق دارد، بلکه جهان تشنهی چنین حکومتی است، و باید امکان تحقق چنین حکومتی را با مردم جهان در میان گذاشت.
۲. عدم انقیاد مردمان عصر مدرن در قبال اشخاص والا، سخنی است به دور از تحقیق و استقراء.
و در پایان باید افزود: تحلیل حقیقت مدرنیته و بررسی ظاهر و باطن تحقق یافتهی فعلی آن، نیاز به بحث وسیعی دارد که در این مجال نمیگنجد.
✍ امین دهقانی