📝 #بخوانید| پارادوکس سرمایهداری و خاستگاه جنبشهای فمینیستی
✍️دکتر محمدرضا کدخدایی
🔦بهترین شیوه برای ایجاد تغییرات ارزشی و سنتی برای اهداف سرمایهداری آن است که بار مخالفتهای اجتماعی با اصلاحات زنانه را به دوش خود زنان آزادی خواه انداخته در عین حال از دستاوردهای آن استفاده کند. بهترین شیوه برای مدیریت نیروهای مخالف اجتماعی در استثمار مدرن، بازسازی یا حتی خلق مخالف و مماشات حداکثری با آنهاست.
🔦نظام عقلانی سرمایهداری مدرن، بهگونهای مدیریت شده نیروی مخالف را میسازد، کنترل میکند و از همان نیروی مخالف در راستای اهدافش سود میجوید. براساس شواهد ارائه شده میتوان ادعا کرد، شکلگیری «جنبش فمینیسم» محصول چنین فرآیندی است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 4 دقیقه
#فمنیسم
#سرمایه_داری
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| علم دینی؛ از خاستگاه علمشناختی تا دینشناختی
✍️دکتر رمضان علیتبار
📔مسأله دینیبودن علم با دو خاستگاه و از دو زاویه مختلف، مطرح میشود: یکی ناظر به علم و از زاویه علمشناسی و دیگری ناظر به دین و از زاویه دینشناسی. در نگاه نخست، خاستگاه مسأله به نقص و آسیبهای علم سکولار بر میگردد و این آسیبها، صرفاً از ناحیه اوصاف هویتی نیست؛ بلکه عناصر ذاتی و مؤلفههای اصلی علم را نیز درگیر میکند.
📔در این نگاه، با معیار مطلوب، به آسیبشناسی علوم موجود میپردازیم و در پاسخ به این سؤال که علم مطلوب باید واجد چه ویژگیهای ذاتی (ماهیتی) و غیرذاتی (هویتی) باشد که علوم موجود، واجد آن نیست و از اینجا به ضرورت علم مطلوب یا همان علم دینی میرسیم؛ لذا علم دینی از زاویه علمشناسی، همان علم حقیقی و مطلوب است؛ چون، علوم موجود، به دلایلی، مطلوب ما نیست.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 3 دقیقه
#فمنیسم
#سرمایه_داری
🆔 @fekrat_net
تفسیری علامه طباطبایی_1.mp3
11.18M
🎙 #بشنوید| جلسه دانشگاه شهید بهشتی موضوع: مبانی تفسیری علامه طباطبایی.
📻استاد سید محمد موسوی
🆔 @fekrat_net
🔻در چهلمین سالگرد رحلت علامه طباطبایی (ره)، برنامه مجله تصویری علوم انسانی فکرت موضوع خود را به اندیشه سیاسی علامه طباطبایی (ره) اختصاص داده و با خوانشی از نظام اندیشه سیاسی علامه (ره) به گفتگو با حجت الاسلام دکتر یزدانی مقدم پرداخته تا فلسفه اندیشه سیاسی علامه را خوانش و بررسی کند.
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| بازنمایی فلسفه غرب در «بازی مرکب»
✍️محمدحسین کتابی
📙فیلم بازی مرکب، بهواقع روایتی نقادانه از جامعه و فلسفه فعلی در غرب است. جامعهای که در آن مؤلفههای ضدانسانی و ضدتمدنی بسیاری یافت میشود. مؤلفههایی همچون خشونت، قمار، ربا، ماشینیسم، دموکراسی، خودخواهی، دینگریزی و خداناباوری.
📙کارگردان درعین اعتراض به بعضی از این مؤلفههای موجود در جامعه، خود پاسخ و راهحل کاملاً غلطی را برای جامعه جدید ارائه میکند. قمار و خشونت مورد تأیید کارگردان است؛ اما با این وجود کارگردان بهدنبال احیای مساوات و شرایطی برابر در جامعه میگردد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 7 دقیقه
#بازی_مرکب
#فلسفه_غرب
🆔 @fekrat_net
50.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| موضوع شناسی و چیستی معنویت
👈استاد احمدرضا شیبانی
🆔 @fekrat_net
#اختصاصی
🔶 شماره جدید نشریه دیدهبان اندیشه
🔸با موضوع | حکمت حکیمی
ویژهنامه رصدی و تحلیلی بررسی اندیشه محمدرضا حکیمی
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره سی و یکم، مهرماه ۱۴۰۰
🔻نشریه دیدهبان اندیشه در این شماره به بازتاب روایتهای جریانات فکری در خصوص اندیشه های علامه حکیمی میپردازد و بر این اساس سه مسئله کلیدی را مورد بازخوانی قرار میدهد:
۱- اندیشه تفکیک در نظر مرحوم حکیمی
۲- سیاست در نظر مرحوم حکیمی
۳- عدالت در نظرمرحوم حکیمی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#علامه_حکیمی
#فیلسوف_عدالت
#اسلام_شناس_عدالتخواه
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @fekrat_net
DIDEBAN_ANDISHE_N0..31.web.pdf
24.08M
🔶 نشریه دیدهبان اندیشه
(شماره ۳۱. مهرماه ۱۴۰۰)
🔸با موضوع | حکمت حکیمی
🔻ارتحال این اسلامشناس عدالتخواه بهانهای شد تا باز هم اصحاب اندیشه و قلم در فضای مجازی بهصف شده و شروع به تحلیل و تبیین منظومه فکری ایشان کنند. اینان هر کدام از زاویه دید خود، نظریات این متفکر برجسته را بررسی نمودند.
دیدهبان اندیشه سعی دارد با رسالت تبیینگرایانه خود به بررسی بازتاب اندیشههای این حکیم فرزانه بپردازد و روایتهای مختلف در اینباره را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| روش شناسی علامه در تفسیر المیزان
✍️محسن ابراهیمی
🔦با نگاهی به مقدمه المیزان مشخص میشود که اصلیترین مرحله که علامه بر آن تاکید میکند؛ مرحله فهم مفاهیم آیات الهی قرآن کریم است. علامه در آسیب شناسی شیوههای مختلف تفسیری این نکته را مطرح میکنند که مفسران در مقام فهم مفاهیم قرآن، گرفتار خطایی به نام تطبیق شدهاند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 10 دقیقه
#تفسیر
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net
46.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| پیشینه و طبقه بندی جنبش های نوظهور
👈استاد احمدرضا شیبانی
🆔 @fekrat_net
🎙 #مصاحبه| اندیشه سیاسی در منظومه فکری علامه طباطبایی (بخش اول)
📻استاد احمدرضا یزدانی مقدم
💡منظور علامه طباطبایی این است که غربیها به غیر از اینکه در درون خودشان استخدام مضمون فردی وجود دارد، نسبت به ملل دیگر نیز، یک استخدام بینالمللی یا بهتعبیر دیگر یک کشورهای دیگر را استثمار میکنند و اموال و منابع آن کشورها را غارت میکنند. استخدام مضموم گاهی در روابط یک یا دو نفر است؛ اما گاهی میان ملل و حکومتها جریان پیدا میکند.
💡علامه طباطبایی میفرماید که این استخدام توسط غرب انجام میشود؛ بنابراین یک مسؤولیت اخلاقی پیدا میشود؛ یعنی تمام کشورهای قوی که نسبت به کشورهای دیگر این ظلم و اجحاف را انجام میدهد، مسؤولیت دارند. علامه طباطبایی میفرماید مردم آنها نیز اگر چنین سیاستی را تأیید کنند، به مانند آیات قرآن کریم که میفرماید برخی از اقوام لعنت شدهاند، قرار میگیرند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#اندیشه_سیاسی
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net
#یادداشت | «روز جهانی فلسفه»
دکتر محمدعلی نویدی
🔦 چرا فلسفه بزرگ داشته میشود؟ و لازم عقلی است بزرگ داشته شود؟
۱- گرامی داشت فلسفه با بزرگ داشت عقل و خردورزی و اندیشه و اندیشیدن ربط وثیق و لاینفک دارد. گرامی داشت فلسفه، به توجه و تفطن به تاریخ و تجربه ناب بشر نسبت به تغییر طرز تلقی و دگرگونی نوع نگرش آدمی بر می گردد؛ بیاد آوریم قبل از تالس ملطی، پارمنیدس، هراکلیتوس، سقراط، افلاطون و ارسطو، چه طرز تلقی و نگرشی بر جهان و جهانیان حاکم بود.؟ هر چه بود آن شیوه نگاه به جهان، انسان، خالق، طبیعت و امور اجتماعی با اسطوره، شعر، خرافات و تقلید از آباء و تبعیت مطلق از پیشینیان، نسبت داشت، حتی پیش از تولد فلسفه که روز جهانی فلسفه لاجرم یادآور آن است، مردمان باستان معرفت خود را تشکیک ناپذیر می دانستند؛ با ظهور فلسفه در طرز تفکر انسان تغییر وجودی و اثری اتفاق افتاد.
۲- فلسفه با خود «پرسیدن» را به ارمغان آورد. پرسیدن پوسته ی جبریت را شکافتن و به چیزهای نو اندیشیدن ارتباط دارد. پرسیدن یکی از موهبت های خردورزی و اعتنا به عقل است. سقراط بیشتر می پرسید، پس پرسیدن قدرت نرم و انسانی و عقلی است.
۳- فلسفه از ابتداء با گفتگو و همسخنی و همکنشی آغاز شد. فلسفه در اصل دیالوگ است در مقابل منولوگ. در معنی و ذات دیالوگ رشد و پیشرفت و بالندگی نهفته است، زیرا در دیالوگ راه های جدید و افق های نو گشوده می شود. رسائل افلاطون و ابن سینا بیانگر این مطلب است.
۴- فلسفه با تردید و تشکیک قرین است. بدین جهت، علم و گزاره های علمی فرزندان اندیشیدن و تفکر معطوف به اثر هستند. رنسانس نیز فرزند همین تغییر نگرش و تردید در آموزه های گذشته بود و حتی تحول و تعالی فکری و علمی دوران طلایی تمدن ایرانی و اسلامی، حاصل همین اعتبار یافتن عقل و خردورزی و جمع اندیشی و تشکیک پذیر بودن گفته ها و یافته های گذشته بود. زکریای رازی یک نمونه بارز از این نوع عقل ورزی بود.
۵- لذت عقلی و عمیق و بی بدیل « همانند لذت حل مسئله در ریاضیات» از جمله ویژگی ها و براهین بزرگ داشت روز فلسفه است. بیاد آورید کسانی را که بخاطر این تغییر نگرش جان خود را تقدیم کردند و حتی در آتش سوختند.
۶- فلسفه و در معنای اعم و اشمل آن، تفکر، موجب وسعت و فراخی وجودی و فکری و عملی و اثری آدمی، می شود. معنی توسعه واقعی همین است. اثر تفکر، وسعت ذهنی و رفتاری انسان می باشد. فلسفه بزرگ است، چون انسان های بزرگ تربیت می کند. ارسطو و ابن سینا و کانت و هگل، از جمله استوانه های فکری و فرهنگی جوامع هستند.
۷- گرامی داشت فلسفه، بزرگ داشت علم و اخلاق و دین و سیاست و جامعه و زبان و هنر و اقتصاد و شهروند و شهروند آزاد و حرمت و حریت انسان مکرم است. گرامی داشت فلسفه، البته بزرگ داشت بهره ها و اثرها و انوار خرد و خردورزی و تفکراثربخش است.
محمدعلی نویدی. ۲۴/۸/۱۴۰۰
⏰زمان مطالعه: 2 دقیقه
#فلسفه
#خردورزی
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| تلاش علامه طباطبایی (ره) برای هدایت یکی از سران کمونیست
🎙 آیتالله جوادی آملی
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
#استوری
💭فلسفه با خود «پرسیدن» را به ارمغان آورد. پرسیدن پوستهی جبریت را شکافتن و به چیزهای نو اندیشیدن ارتباط دارد. پرسیدن یکی از موهبتهای خردورزی و اعتنا به عقل است. سقراط بیشتر میپرسید، پس پرسیدن قدرت نرم و انسانی و عقلی است.
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
📝 #بخوانید| خانواده ایرانی در سریالهای شبکهنمایشخانگی
✍️سمانه مهرپرور
💠حقیقت این است که سریالهای شبکهنمایشخانگی طی سالهای اخیر با استقبال مخاطبان روبهرو بوده و سازندگان آن تلاش کردند تا با جذب اسپانسرها سرمایهگذاریهای کلان و قابلتوجهی در این زمینه داشته باشند و پس از توزیع محصولشان با تبلیغات گسترده آن را به بازار عرضه دارند تا در زمانی کوتاه به پول و سرمایه هنگفتی دست پیدا کنند. اما این همه ماجرا نیست.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 7 دقیقه
#شبکه_نمایش_خانگی
#خانواده
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
16_ 1400-8-19 sound.mp3
12.18M
🎙 #مناظره| گفتگوی سیدحسین شهرستانی، مدیرگروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و محمد علی بیگی پژوهشگر فلسفه درباره «دوره های آموزشی غیر دانشگاهی علوم انسانی در ایران»
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
تفسیری علامه طباطبایی_1.mp3
11.18M
🎙#سخنرانی| جلسه دانشگاه شهید بهشتی موضوع: مبانی تفسیری علامه طباطبایی. استاد سید محمد موسوی
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
#استوری
📘ما همه بندگان خداییم
🖇یک روز عرض کردم ما برای برکت و فیض دست شما را میبوسیم، چرا مضایقه میفرمایید؟ سپس افزودم آقا آیا شما این روایت را که از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در منابع شیعه آمده است: «من علمنی حرفاً فقد صیرنی عبداً: هر کس مرا نکتهای آموزد، مرا بنده خویش ساخته است.» به خاطر دارید؟
🖇علامه طباطبایی فرمودند: «بلی روایت مشهوری است.» عرض کردم: شما این همه معارف و مکارم به ما آموختهاید و کراراً مرا بنده خود ساختهاید، آیا از ادب بنده این نمیباشد که دست مولای خود را ببوسد و بدان تبرک جوید؟! آنگاه علامه طباطبایی با تبسم فرمودند: «ما همه بندگان خدائیم.»
👈آیتالله ابراهیم امینی
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
12. 13960210- پرسش و پاسخ.MP3
9.58M
🔊 #بشنوید| فایل صوتی سلسله جلسات فلسفه اجتماعی حکمت متعالیه
🎙 دکتر سید مهدی امامی جمعه
⏰ 10 اردیبهشتماه 1396
📍 سرای هنر و اندیشه
🔍 پرسش و پاسخ
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅در خبرها ديدم در جريان سیل امسال در لرستان و خوزستان، آية الله سبحانی، فقيه، اصولی، متکلم و مفسر برجسته روزگار ما مبلغ حاصل از فروش ملک شخصی خویش را برای امداد سیل زدگان اختصاص داد.
✅کسانی که با آية الله سبحانی از نزديک آشنايند مراتب ساده زيستی و سختکوشی او را در علم و تأليف و تدريس می دانند.
✅گستره فعالت های علمی و پر شماری تأليفات آية الله سبحانی بی شباهت به علامه حلی نيست: تأليفات ايشان گستره فقه، اصول، کلام، فلسفه، تاريخ و سيره، رجال، حديث و تفسير را پوشش می دهد. گمان می کنم مجموع تأليفات ايشان بالغ بر صد جلد است. 9 ژوئن 2019
( پروفسور حسن انصاری قمی )
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 #پادکست| زندگی، تفاوت میان دانستن و غوطهور بودن
👤علامه جعفری
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
#به_زودی...
✅سلسله گفتار: عدالت در نهج البلاغه
👤استاد مهدوی ارفع
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia
13_13960217_گشایشها_و_بنبستهای.MP3
10.62M
🔊 #بشنوید| فایل صوتی سلسله جلسات فلسفه اجتماعی حکمت متعالیه
🎙 دکتر سید مهدی امامی جمعه
⏰ 17 اردیبهشتماه 1396
📂 با موضوع: گشایشها و بنبستهای عرفان و بنبستشکنیهای صدرایی
🆔 eitaa.com/fekrat_net
🆔 instagram.com/fekratmedia