هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر کاری درباره گفتمان سازی اقتصادی تا به حال انجام می دادید را کنار بگذارید و فقط سعی کنید با آن بخش از دوستان و آشنایان تان که در رویای مدرنیزاسیون هستند تنها و تنها درباره همین یک کلیپ صحبت کنید.
برایشان توضیح دهید که این گل پسرِ شاخ شمشاد، کیست و چه نقشی در دولت دارد! تک تک جملات همین یک کلیپ را برای خانواده هایتان شرح دهید. به قول رهبر انقلاب تحلیل هم نکنید، فقط تبیین و ترسیم کنید. بگویید شوک درمانی چه شکلی است! اصلاحات مسلحی که در چین به حادثه میدان تیان من منتهی شد را فقط تعریف کنید. اصلا هم تحلیل نکنید، مردم خودشان بلد هستند قضاوت کنند!
حقیقتا در ایران جای جلاد و شهید عوض شده است! حتی به نظرم جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان یک ایران غیور و مومن و عاشق عدالت علوی، 35 سال پس از جنگ هنوز باورش نمی شود که این همه شعار آزادی، بنیانش تا به این حد خشن است و او در گام های بعد قرار است چنین حدی از خشونت را بر زندگی مردم تحمیل کند!
باز هم تاکید می کنم! راجع به شخص صادق الحسینی و نقشی که در گرانی ها و خاموشی ها دارد و ایده آنها فقط و فقط برای مردم قصه ها را تعریف کنید! سرد و بی هیجان هم تعریف کنید!
و حتما توضیح دهید که این نسخه بانک جهانی و همان نقشه ای است که آمریکا و اروپا و امارات و کشورهای حاشیه خلیج پشت آن ایستاده اند آن را رویای ایرانی معرفی می کنند که فقط آخوندها و جمهوری اسلامی و مقاومت مخالف آن است. بقیه اش را به خود مردم واگذار کنید. خواهید دید مردم سر بزنگاه چگونه عمل خواهند کرد.
این حرفها اگر هم درست باشد، اما که دست خون آشام ها افتاده!
🆔 @social_theory
لینک مطالب دکترین شوک در چین:
دموکراسی و مکتب اقتصادی شیکاگو علیه هم سنگر گرفتهاند
https://eitaa.com/haad1442/978
شوکدرمانی بیشتر و نه کمتر راهکار میلتون فریدمن برای چین
https://eitaa.com/haad1442/984
بازار آزادِ زورکی
https://eitaa.com/haad1442/991
@haad1442
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔴 #بازار_ارز؛ مدیریتِ رانتی
✍️ فارغ از ناکارآمدی های موجود در مدیریتِ بازار ارز از سوی مسئولینِ امر، باید اذعان کرد؛ تا #پیمان_سپاری_ارزی به درستی در کشور اجرا نشود و ارزِ حاصل از صادرات به تمامه و کماله به کشور بازنگردد، مشکلاتِ ارزی کما فی السابق پا برجا خواهد بود و شرائط و التهاباتِ فزاینده ی ارزی فروکش نخواهد کرد. سؤال اساسی از مسئولین مربوطه این است؛ کشوری که در شرائط #جنگ_اقتصادی قرار دارد؛ چرا نمی تواند یا نمی خواهد با صاحبانِ اصلی ارز در کشور برخوردِ اساسی و جدّی آن هم به نفعِ مردم داشته باشد؟ منافعِ چه کسانی در این بین به خطر خواهد افتاد که اینچنین مسئولین امر در مدیریت بازار ارز سُستی و ضعف از خود نشان می دهند؟ آیا جُز این است که ذی نفعانِ این #گران_سازی_ارز غالبا افراد و چهره های وابسته به برخی جریاناتِ سیاسی در کشورند؟ این سبکِ از مدیریت بازار ارز که در واقع فشار حقیقی را به تولید کننده ی واقعی و توده ی مردم وارد می کند، آیا نوعی اخلال در نظامِ اقتصادیِ کشور نیست؟ به نظر می رسد؛ مسئولین اقتصادیِ کشور نه آنکه نتوانند، بل نمی خواهند و عزمی جدّی ندارند تا بازار ارز را به گونه ای مطلوب و معقول مدیریت کنند. بی شک، در پسِ پرده ی این اقداماتِ به ظاهر کارشناسانه ی اقتصادی، مداخلاتِ سیاسی و جناحیِ جریاناتی وجود دارد که از آنها به #نیولیبرال_های_ایرانی تعبیر می کنیم. فلذا مقابله ی نظری و عملی مقابلِ این جریان، بی تردید امروز جزء اولویت ها و ضروریاتِ مسائل کشور است که توسطِ هر کُنش گر و دغدغه مندِ مشکلاتِ معیشتیِ مردم بایستی صورت گیرد.
@taammolatenazari
هدایت شده از بیداری ملت
🔴واقعاً اعضای «شورای عالی فضای مجازی» که ناماش را تریلی نمیکشد، بعد از این همه کش و قوس، واتساپ را رفع فیلتر کردهاند؟!
🔸آن هم بعد از ترور شهید هنیه در تهران و احتمال رهگیری او از طریق واتساپ؟ پس از شناسایی، هدفگیری و کشتار مردم غزه توسط جانیان صهیونیست از طریق سیستم هوشمصنوعی و با واسطهی واتساپ؟ و با وجود تمام آنچه رژیم تروریست اسرائیل از طریق پیجرها و تاکیواکیها بر سر مردم لبنان آورد؟
🔹به جای آن که به مردمان کاربر این اپِ خطرناک هشدار دهند و ضرورت استفاده از یک اپ جایگزین را برایشان تشریح کنند، تکتک گوشیهای همراه مردم ایران را به یک بمب ساعتی بالقوه بدل کردهاند و لابد انتظار دارند بابت این موفقیت، به دولت و دستاندرکاران پیگیر موضوع تبریک هم بگوییم!
🔸باورکردنی نیست که پیامرسان بدنامی را رفع فیلتر کردهاند که نه فقط از حداقل استانداردهای امنیت بهرهمند نیست، بلکه بارها به عنوان ابزار جاسوسی، ردیابی و نفوذ به دادههای کاربران از سوی موساد و کمپانیهای به اصطلاح خصوصیِ وابسته به آن، مورد استفاده قرار گرفته است.
🔹آنوقت سکویی مانند یوتیوب یا پلتفرمی مثل توییتر که تمام مقامات رسمی و غیررسمی مملکت در آن حساب کاربری دارند، .... را فعلأ در آبنمک خواباندهاند؛ لابد تا جهش ارزی بعد.
🔸اگر چنین آشکار، دشمن در خانه لانه کرده باشد، نه فقط شرمآور که به نحو دردناکی خیانتبار است.
🖌پریسا نصرآبادی
پ.ن: این گزارش تحقیقی اینترسپت دربارهی واتساپ را بخوانید تا به عمق فاجعه بیشتر پی ببرید:
#رفع_فیلترینگ
https://theintercept.com/2024/05/22/whatsapp-security-vulnerability-meta-israel-palestine/
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
پشت پرده خاموشیها
🔸ایران رتبه نخست ذخیره تجمیعی نفت و گاز جهان را دارد و نباید برای تامین سوخت فسيلی نیروگاههای حرارتیِ توليد برق که حدود ۸۵ درصد برق کشور را توليد میكند مشکلی داشته باشد.
🔸دولت آقای روحانی تولید برق را نسبت به دولت قبلِ خود ۴۲ درصد کاهش داد و علت آن امضاء معاهدهی پاريس است.
🔸بر اساس برنامه اقدامی که سازمان محیط زیست ایران آبان ۹۴ در آستانه موافقتنامه اقلیمی پاریس تسلیم UNFCCC کرد، متعهد شد تا سال ۲۰۳۰ مجموعا ۱۲ درصد تولید گازهای گلخانهای كه در اثر سوختن انرژیهای فسيلی ايجاد میشود، را کاهش دهد و خانم ابتکار این تعهد را علنی کرد.
🔸سوختهای فسیلی صرفا در نيروگاههای توليدبرق مصرف نمیشود بلکه منازل، حملونقل، صنعت پتروشیمی و کشاورزی مصرف کننده این سوخت هستند. این محدودیت در مصرف انرژی در واقع محدودیتی برای توسعه صنعتی ایران است.
🔸اگر گرم شدن زمین ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی باشد، کشورهای پیشرفته که از زمان اختراع ماشین بخار در سال ۱۶۹۰ میلادی تاکنون اصلیترین و بیشترین مصرفکننده این سوختها بودهاند و قطار پیشرفت خود را به نقطهکنونی رساندهاند اما حال که خود صاحب فناوریهای نوین چون هستهای شدهاند، در کمال وقاحت دیگران را از رسیدن به این فناوریها باز میدارند، سخن از ضرورت کاهش مصرف سوختهای فسیلی میگویند تا مبادا مسیر پیشرفتی که آنها طی کردهاند، توسط ملتهای دیگر طی شود.
🔸آنها با اين معاهده در تلاش هستند، كشورهای درحال توسعه را مصرف کننده آن دسته از مولدهای انرژی تجدیدپذیر كنند که به فناوریهای اصلی و مادر آنها دسترسی ندارند و باید وارد کننده باشند، یعنی از صاحبان و صادرکنندگان انرژی به متقاضیان و واردکنندگان انرژی تبدیل شوند.
🔸آمریکا که در حال حاضر بیش از ۹ برابر ایران گاز گلخانهای تولید میکند؛ چون موافقتنامه پاریس را در تعارض با منافع ملی خود دید با یک چرخش خودکار از آن خارج شد.
🔸توافق پاریس در سال ۲۰۱۵ میلادی باهدف نهادینه کردن همین سیاست بدون مصوبه مجلس و بر خلاف قانون اساسی امضا شد.
#قدرت_و_پیشرفت ۳۵
@haad1442
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
استاد درخشان تعریف میکردند در جلسهای که ایشان بودند و رئیس بانک مرکزی و نماینده صندوق بینالمللی پول (دهه هفتاد) بحث بر سر سیاستهای تعدیل و آزادسازی قیمتها بود!
استاد مخالفت کردند و بعد از بیان استدلالهای اقتصادی اشاره کردند که مردم هم تحمل نمیکنند و معضلات اجتماعی و سیاسی به وجود میآید...
اما پاسخ نماینده صندوق چه بود؟
نماینده صندوق میگوید: پس نیروی نظامی و انتظامی برای چیست؟ سرکوب کنید معترضین رو...
#شوکتراپی #مکتب_گرانکن
اما نکته مهم این است که در ایران اتفاق عجیبی در حال رخ دادن است. سیاستی که باور نمیکردند بتوان اجرا کرد به برکت نیروی رسانهای درحال اجراست. یعنی سیاست گران کردن تدریجی.
در حقیقت استدلال برای شوکتراپی این بود که امکان افزایش قیمتها به صورت تدریجی نیست و مقاومت صورت میگیرد و از طرفی اجزاء دیگر اقتصاد هم خودشان را تعدیل میکنند! این وسط هم سوءاستفاده کنندگان زیادی وجود دارد که روی کسب سود از افزایش قیمت تدریجی برنامه ریزی میکنند.
فلذا شوکتراپی بهتر است. ولو اینکه عدهای زیر چرخهای این اصلاحات له شوند و شکاف طبقاتی بیشتر شود.
در ایران اما به شکل عجیبی این اتفاق در حال رخ دادن است و صدایی از هیچ کس در نمیآید.
در حقیقت ما با افزایش قیمتها و جهانیسازی مخالفیم نه با شیوهی آن. اینکه به شوکتراپی نقد وارد میکنیم از باب شوکتراپی آن نیست. ما ماجرای آبان ۹۸ را به خاطر شیوه اجرای آن نقد نمیکنیم برخلاف برخی که فقط به شیوه اجرا و خندههای روحانی ایراد میگیرند.
فلذا این سیاست امروز خطرناکتر از شوکتراپی است! سیاست قورباغهپز کردن مردم و طبقات پایینِ بدون رسانه و بیصدا...
طبقات متوسط را با رسانه سرگرم کنیم. نخبگان را بترسانیم و در شلوغی بازار خبرهای زرد بخشهایی از سفره طبقات پایین را نابود کنیم.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
وزیر اقتصاد اصلاح طلب با افزایش نرخ ارز (ارز توافقی) پول ملی رو بی ارزش کرده ، کانال انقلابی سپاه قدس اینجوری از کارش حمایت میکنه.این یعنی تفکر نئولیبرالیسم تا فیها خالدون کشور ما نفوذ کرده.
جالب تر اینکه وزیر اقتصاد دولت رئیسی هم از این سیاست وزیر جدید حمایت کرده و جالب تر اینکه رئیس بانک مرکزی که مجری افزایش نرزخ ارز هستن همون رئیس بانک مرکزی دولت قبلیه...
اینه که مردم فرقی بین هیچکدوم از دولتها احساس نمیکنند.
دست فرمون اقتصاد ما رو اقتصاد دانهای لیبرال تعیین میکنند چه پزشکیان رئیس جمهور باشه چه رئیسی ، چه احمدی نژاد و چه روحانی.
تفاوت دولتها بیشتر در سیاست خارجی و در تلاش و دوندگیشون تا حدودی در فرهنگه. وگرنه تا زمانی که منابع درسی دانشگاه های ما کتابهای اقتصاد کینز، آدام اسمیت، میلتون فریدمن و امثالهم هست و فارغ التحصیلهاش میشن وزیر اقتصاد و ... اوضاع اقتصادمون همینه که هست.
و داریم میبینیم که به برکت همین اقتصاد خوانده ها ، مشکل امروز ما تورم نیست بلکه گران سازی است. دولتهای محترم یه روز به بهانه حذف رانت ، روز دیگه به بهانه ناترازی و روز بعد به بهانه توزیع عادلانه یارانه ها و ... در روز روشن اقدام به گران سازی میکنن از اونطرف اقتصاددانها و رسانه ها هم توجیه براش میتراشن و بیچاره مردمی که یا قانع میشن یا تسلیم .
✍ آقایی
#دیالمه_ها
https://eitaa.com/dialameha
هدایت شده از حسین زمانی میقان
به نام خدا
مظلومنمایی نکنید
مس و فولاد ایرانی را به ملت ایران دلاری نفروشید
سود چند هزار میلیاردی بخاطر گرانفروشی دلاری نکنید
تا ببینید روزهای سخت ملت چطور تمام میشود
@HZAMANIM
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
در تمام سه سال گذشته، بیوقفه محاجه کردم، التماس کردم، دعوا کردم... که فرصت را نسوزانید؛ اگر از این فرصت برای اصلاح اساسی وضعیت اقتصادی و بهبود معیشت مردم استفاده نکنید، گزینه مذاکره احیاء خواهد شد.
@syjebraily
آنچه در کتابِ #قدرت_و_پیشرفت می خوانیم
وجود دو بینش در عرصه اقتصاد کشور
اسلام یا لیبرالیسم؟
سه دوره استعمار
تجویزهای نئولیبرال
ضروری ترین نیاز دانشگاه مبارزه با استبداد علمی است
احیای اقتدار دولت اولین گام برای پیادهسازی اقتصاد مطلوب
الگوی رابطه دولت و بازار
کارکرد سياستهای كلی ابلاغی نظام
استقلال بانك مركزی راهکار یا بیراهه؟
علت تورم در ایران
پدیدارشناسی سقوط ریال
ارز و عدالت
استفاده عادلانه از منابع عمومی
مردمیسازی اقتصاد
پیشنهاد تدوین سیاستهای کلی اصل ۴۳ قانون اساسی
افزايش نرخ ارز و صادرات
دولت ضعیف خامفروش
پیمانسپاری صددرصد یعنی چه؟
بورس در ایران
اثر استعمار فراحاکمیت بر تولید و بازار
رابطه قدرت و رفاه ملی/ ژاپن چه کرد؟
بیراههی شاخصِ رشد اقتصادی
بيشينه سازی قدرت
نتیجه تنشزدایی یکطرفه
راز سردرگمی اقتصادی
اضمحلال هژمونيك آمريكا در عرصه اقتصادی
رژیم صهیونیستی عضو تصمیمگیر FATF در مبارزه با تروریسم و تسلیحات کشتار جمعی
مسائل FATF
پدرجد تروریسم و ادعای مبارزه با تروریسم در FATF
کژروایتهایی درباره FATF
پشت پرده خاموشیها
@haad1442
ظهور حکومت پلیسیِ خصوصیسازی شده
🔸تا آن روز از فجایع و بحرانها در سراسر دنیا با این هدف بهرهبرداری شده بود که برنامههای رادیکال خصوصیسازی را بعد از وقوع فاجعه یا بحران پیش ببرند، اما حالا این حرکت به زادگاهش آمریکا برگشته بود و با صورتی جدید و مرحلهای پیشرفتهتر.
🔸 همان نهادهایی که هم قدرت داشتند تا وقایع مصیبتبار را ایجاد و هم در قبال آن وقایع اقدام کنند، آخرین دژهایی بودند که هنوز تحت کنترل دولت باقیمانده بودند و حالا نوبت حراج آنها بود. نهادهایی مثل ارتش، سازمان سیا، صلیب سرخ، سازمان ملل، گروههای امداد سوانح فوری
🔸اکنون که قرار بود "قلب دولت" نیز برای بلعیدن آماده شود، روشهای سوء استفاده از بحران که در سه دهه گذشته به کمال رسیده بود، برای کمک به خصوصی سازیِ نهادهای زیربناییِ "ایجاد فاجعه و واکنش به فاجعه" (دولت آمریکا) به خدمت گرفته میشد. نظریه فریدمن میرفت کهپسامدرن شود.
🔸دیک چنی، دونالد رامسفلد و جرج دبلیو بوش تدوین کنندگان طرحی بودند که فقط میتوان آن را "حکومت پلیسی خصوصیسازی شده" نامید.
🔸رامسفلد از اوایل دهه شصت در سمینارهای دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو شرکت میکرد. روابط صمیمانهای با میلتون فریدمن داشت و وقتی رامسفلد در سی سالگی به نمایندگی کنگره آمریکا برگزیده شد، فریدمن رامسفلد را زیر پر و بال خود گرفت و به او کمک کرد که خط مشی جسورانهای مبتنی بر بازار آزاد را ارائه کند.
🔸رامسفلد به امور دارویی علاقهمند بود و با شرکتهای دارویی که داشت معاملات نان و آبداری انجام میداد. دیک چنی دست پرورده رامسفلد بود. گرچه رامسفلد بازار پررونق را در ظهور بیماریها میدید، دیکچنی به آینده جنگ چشم داشت. جنگ از نظر او آینده پررونقتری داشت. جرج دبلیو بوش در دوره فرمانداری ایالت تگزاس در تقسیم وظایف مختلف دولت بین صاحبان منافع خصوصی به ویژه وظایف امنیتی، بسیار متبحر بود. این سه تن پشت پرده تحولی بودند که یک دولت تو خالی را ایجاد کرد.
#دکترین_شوک ۱۳۰
@haad1442
دولت پیمانکاران
🔸وقتی واقعه ۱۱ سپتامبر رخ داد به ناگاه دولتی که ماموریت اصلیاش از میان برداشتنِ خود بود، ایده چندان جالبی به نظر نمیرسید. مردمِ وحشت زده توقع داشتند دولتی قوی و منسجم محافظت و ایمنی آنها را بر عهده گیرد و بنابراین حملات ۱۱ سپتامبر میتوانست خط بطلانی بر پروژه تهی کردن دولت بکشد که تازه داشت شروع میشد.
🔸طبیعتِ شکست امنیتیِ یازده سپتامبر آثار و نتایج بیش از بیست سال نابودی تدریجیِ بخش عمومی و خصوصیسازی کارهای دولتی را آشکار کرد. این اتفاق از چهره حکومتی پرده برداشت که اجازه داده بود در حد خطرناکی ضعیف و تهیاش کنند.
🔸 بیسیم پلیس نیویورک و ماموران آتشنشانی در حین عملیات نجات از کار افتاد، ماموران مراقبت ترافیک هوایی به موقع متوجه انحراف مسیر هواپیماهای ربوده شده نشدند و مهاجمان از ایستهای بازرسی و امنیتی فرودگاه عبور کردند. این ایستها را کارمندانی در استخدام یک پیمانکار اداره میکردند که درآمد بعضی از آنها از درآمد کارگران رستورانهای غذاهای فوری هم کمتر بود.
🔸کل سامانه تردد هوایی خصوصیسازی و مقرراتزدایی شده و با حذف بسیاری از کارمندان رسمی، کوچک شده بود. بیشتر کارهای ایمنی فرودگاه را پیمانکارانی انجام میدادند که کارکنانشان عضو هیچ اتحادیهای نبودند، حقوق کم دریافت میکردند و آموزش چندانی نمیدیدند.
🔸 در اکتبر همان سال پاکتهایی با گرد سفید به آدرس نمایندگان مجلس و روزنامهنگاران فرستاده میشد که ترس و وحشت از امکان شیوع بیماری سیاهزخم را دامن زد. بار دیگر خصوصیسازی دهه نود. چرا یک آزمایشگاه خصوصی باید از حق انحصاری تولید واکسن سیاهزخم برخوردار باشد؟ دولت فدرال مسئولیت حفظ و حراست مردم در برابر فوریتهای اساسیِ بهداشت عمومی را از گردن خود برداشته و با امضای پیمانی به دیگری تفویض کرده بود.
#دکترین_شوک ۱۳۱
@haad1442