خیلی وقتها میخواهیم برای تعظیم شعائر قدمی برداریم ولی ایده های خلاقانه در دسترسمان نیست
این کتاب کمکیست برای بزرگداشت عید الله الاکبر
@hadihoseiniasl
🔺دیدار حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی؛ رییسجمهور منتخب با آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🎤 محورهای مهم بیانات آیت الله شبیری زنجانی در دیدار با رئیسجمهور منتخب
امروز مردم در رنج و سختی هستند و باید با تلاش شبانه روزی و مجاهدانه آرامش و آسایش را به زندگی مردم بازگرداند.
اخلاص و مجاهدت صادقانه در رفع مشکلات مردم حائر اهمیت است و این وعده قطعی الهی است که راههای مختلفی را برای پیشبرد امور، پیش روی تلاشگران مخلص قرار میدهد.
برای شما و دولت سیزدهم دعا میکنیم و آرزوی موفقیت داریم و امیدواریم که دولت بتواند با عنایات حضرت ولیعصر (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) مشکلات را به احسن وجه حل و فصل کند.
@hadihoseiniasl
هدایت شده از شرح حال
✍یک خاطره و دریایی از سخن... (قسمت اول)
✅ دکتر سیدحسن عارفی پزشک مخصوص حضرت امام در خاطرهای مربوط به ابتدای مشکل قلبی حضرت امام و انتقال ایشان از قم به تهران نقل میکنند:
👈«در بهمن ۵۸ یکسال از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران گذشته بود. و وضع حجاب بخصوص در بیمارستانها بد بود. و نرس(پرستار)ها هنوز همان لباسها و فُرمهای زمان طاغوت را به برداشتند.
حضرت امام وارد بخشی شد که خانمهای نرس بدون حجاب اسلامی و با یونیفرمهای زمان گذشته مشغول فعالیت بودند. ایشان حقیر را صدا کردند و فرمودند: پردهها را بکشم و دستور دادند فقط، شما ببالین من بیایید... قرار شد... امر پرستاری به عهده من باشد. دردآور بود که بحث در داخل CCU آن بود که پرستاران حداقل روسری بسر کنند و حاضر نمیشدند و حاضر هم نشدند و هیچ قدرتی (وزیر بهداری، نصیحت، خواهش) نتوانست به آنها تفهیم کند که مرجع شیعیان جهان و رهبر کبیر انقلاب اسلامی از وضع لباس شما ناراحت میباشند.» [۱]
✅ این امام، همان امامی است که وقتی با ابرقدرتها و ظالمان جهانی مواجه میشود، ذرهای نرمش و عقبنشینی ندارد، محکم و با اقتدار برای اقامه دین خدا و عدالت مقابل آنان میایستد، اما همین امام در مواجه با مردم ولو حکم شرع را زیر پاگذاشته باشند، نوع دیگری برخورد میکند.
✅ این خاطره دریایی از سخن دارد، حرفها و اندیشهها از دلش موج میزند، شاید با آن اقتداری که آن روز از امام سراغ داریم، توقع داشتیم ایشان دستور میدادند از فردا تمام خانمهای پزشک این بیمارستان موظف هستند با حجاب باشند! یا حداقل هیچ کس حق ندارد بدون حجاب وارد اتاق سیسی شود! نه اینکه پرده را بکشند و از دکترشان که آقا هستند بخواهند امور پرستاری را هم ایشان انجام دهند!
✅ ممکن است کسی با نگاه حداقلی و جزئی از این رفتار حضرت امام، آزادی حجاب از منظر ایشان را برداشت کند، اما اگر نگاه جامعی به رفتارها و سخنان حضرت امام داشته باشیم، ایشان همان کسی هستند که مدتی پیش از آن، قبل از برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی(۱۲ فروردن ۵۸)، در ۱۵ اسفند ۵۷ در قم میگویند:
👈«الآن وزارتخانهها- اين را مىگويم كه به دولت برسد، آن طورى كه براى من نقل مىكنند- باز همان صورت زمان طاغوت را دارد. وزارتخانه اسلامى نبايد در آن معصيت بشود. در وزارتخانههاى اسلامى نبايد زنهاى لخت بيايند؛ زنها بروند اما با حجاب باشند. مانعى ندارد بروند؛ اما كار بكنند، لكن با حجاب شرعى باشند، با حفظ جهات شرعى باشند. نبايد در آنجا ظرف طلا و نقره- كه به نص اسلام حرام است- استعمال بشود. [۲]
📌ادامه دارد...
.........
📝 ارجاعات:
[۱] عارفی، سید حسن، طبیب دلها (گزارشهای طول درمان و سیر معالجات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران)، چاپ اول، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، مؤسسه چاپ و نشر عروج، بهار ۱۳۷۶. ص: ۷۷.
[۲] صحيفه امام ؛ ج ۶؛ ص: ۳۲۸.
....
🔻به شرح حال بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2649292800C180b1e3e87
هدایت شده از شرح حال
✍یک خاطره و دریایی از سخن... (قسمت دوم)
✅ در قسمت قبل، خاطره حضور حضرت امام(ره) در بیمارستان و بدحجابی پرستاران و واکنش امام را نقل کردم و اینکه ایشان همان کسی هستند که در مقابل ابرقدرتها یک ذره کوتاه نمیآیند اما در مقابل پرستاران حتی مطالبه باحجاب شندنشان را هم نمیکنند.
به این اشاره کردم که برخی شاید از این رفتار امام موافقت ایشان با حجاب آزاد را برداشت کنند اما امام همان کسی هستند که به حضور بیحجاب زنان در ادارات پیش از رفراندوم جمهوری اسلامی اعتراض میکنند.
✅ نمونهای دیگر، اعتراض حضرت امام(ره) به برهنگی زنان در سواحل شمال است و یا حتی سکوت ایشان در مقابل برخی اقدامات مثل الزام حجاب در نهادهای نظامی برای زنان شاغل و... مؤید این است که ایشان موافق حجاب آزاد نیستند.
✅ برای اینکه نکته اصلی رفتار حضرت امام مشخص شود، به خاطره دیگری از یکی از مسئولان حفاظت بیت ایشان اشاره میکنم:
👈«ورودیهای منتهی به حسینیه جماران مثل خیابان جمشیدیه، خیابان یاسر و خیابان جماران مشکلات زیادی برای ما در بر داشت. بعضیها که از این ورودیها عبور میکردند در ماشینهایشان نوار مبتذل میگذاشتند، گاهی اسباب قمار و شراب حمل میکردند. بعضی از زنان یا بدحجاب بودند و یا وضع ظاهری خیلی نامناسبی داشتند. این امر در بازرسیها برادران دژبان را خسته میکرد تا جایی که بعضی از پاسداران، حاضر نبودند در چنین نقاطی پست بدهند.
چندین بار خدمت امام پیغام دادیم و پرسیدیم که با این مشکلات چگونه باید برخورد کنیم و چون بعضی زنها از روی عمد با وضع نامناسبی ظاهر میشوند، ممکن است در مواجهه با این افراد به گناه بیفتیم، بعضی هم اینطور هستند و اهمیتی به موضوع نمیدهند.
امام در پاسخ فرمودند: به پاسداران عزیز بگویید، خسته نباشید، تا دنیا بوده، اینطور بوده است و چنین آدمهایی هم بودهاند و اما اینکه پرسیدهاید تکلیف شما چیست؟ پاسخ این است که شما اجبار ندارید، وقتی رادیو و یا ضبط کسی خاموش است دکمه رادیو و ضبط او را فشار بدهید که ببینید نوار او چه میخواند.
امام فرمودند: شما از کجا میدانید چیزی که در بطریهای داخل ماشین بعضیهاست شراب است شاید
چیز دیگر باشد. اگر مطمئن شدید شراب است میتوانید محتوای آن را در جویی خالی کنید و ظرفش را به او پس بدهید. امام فرمودند: در رابطه با خانمهای بیحجاب و بدحجاب هر کاری که در کل مملکت مسئولین با آنها انجام میدهند، شما هم پیرو قوانین کشور باشید و آن را انجام بدهید. امام میگفتند: مملکت ما که در این یک تکه جا -جماران- خلاصه نمیشود که بخواهید برای آن قانون وضع کنید و یا دور آن را حصار بکشید. [۳]
✅ اولین نکته هر دو خاطره، اینکه امام برای جنبه شخصی خودشان یک خصوصیتی غیر از دیگر افراد قائل نیستند؛
نکته دوم: اینهایی که ناامید میشوند که اوضاع نسبت به اول انقلاب خیلی خراب شده است، چندان هم ناامید نباشند.
نکته سوم: برخلاف برخی که حتی در مبارزات خود با مشکلات اقتصادی و سیاسی هم دنبال رفتارهای فراقانونی و خارج از ساختار هستند، امام حتی در مبارزه خود با مشکلات فرهنگی نیز به دنبال مبارزه ساختاری و قانونی هستند.
برای فرهنگ سازی در جامعه باید گام به گام عمل کرد یکی از ابزارهای آن، قانونگذاری است، یکی از ابزارهایش، امر به واجب و نهی از حرام عمومی است تا رفته رفته واجب، معروف شود، و حرام منکر شود.
✅ قانون حجاب اجباری در سال ۱۳۶۲ش در مجلس شورای اسلامی تصویب میشود و تا پیش از آن برخی خودسرانه ولو دلسوزانه تلاش داشتند با بیحجابی مبارزه عملی کنند که چون در قالبهای تشخیص فردی و بدون ضابطه بود با افراطهایی مواجه میشدند که حتی مورد اعتراض حضرت امام نیز مواجه میشوند:
👈«ممكن است تعرض به زنها در خيابان و كوچه و بازار، از ناحيه منحرفين و مخالفين انقلاب باشد. از اين جهت، كسى حق تعرض ندارد و اين گونه دخالتها براى مسلمانها حرام است، و بايد پليس و كميتهها از اين گونه جريانات جلوگيرى كنند.» [۴]
📌یکی از ارکان سیره حضرت امام برای ایجاد اصلاح اجتماعی، استفاده از ساختارهای کلان و حاکمیتی است، امری که طرح حضرت آقا در ترسیم گامهای انقلاب: انقلاب – نظام – دولت و سپس جامعه اسلامی نیز مشهود است؛ اما متأسفانه برخی هنوز هم متوجه این مسأله نیستند و با اقداماتی از جنس تلاشهای فدائیان اسلام در زمان طاغوت که نتیجه آن دلزدگی مردم و خودشان از نظام اسلامی است؛ به دنبال اصلاحگری هستند.
.........
📝ارجاعات:
[۳] رجائی، غلامعلی، تشنه و دریا (خاطرات یکی از پاسداران بیت امام، محمدتقی رضاییکوپایی)، چ دوم، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، ۱۳۹۲ش. صص: ۵۱-۵۲.
[۴] (۱۳ تیر ۱۳۵۹) صحيفه امام ؛ ج ۱۲؛ ص: ۵۰۲.
....
🔻به شرح حال بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2649292800C180b1e3e87
در دیدارهای آیتالله رئیسی با مراجع عظام تقلید در قم چه مباحثی مطرح شد؟
۱۴۰۰/۰۴/۱۸
@hadihoseiniasl
هدایت شده از اوجمان l راهبری استعداد
لزوم پذیرش نظر مشاور و ناصح برای مومن در کلام امام جواد علیه السلام.
شهادت جوادالائمه علیه السلام تسلیت
#شتاب_دهنده_استعداد_اوجمان
@owjeman
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
هدایت شده از مسیر طلبه
#اطلاعیه
#کارگاه_آموزشی
#حضوری #مجازی
آکادمی مسیر طلبه برگزار میکند:
مردم برای چه چیزی هزینه می کنند؟
#پوستر مطالعه شود
یک کارگاه #جذاب برای هر فردی که بخواد شروع تازه ای داشته باشه.
#ارائه: سید حمید فتاحی معصوم
#زمان: دوشنبه ۴ مرداد ساعت ۱۵تا۱۹
#تخفیف ویژه عید غدیر ۵۰ درصد
برای #سادات ۶۰ درصد
#ثبت_نام:
@samoosavi
با ما همراه باشید🌹🌹
@masirtalabe
بر خلاف تصور فانتزی برخی دوستان، #تبلیغ_بین_الملل سختی های خاص خود را دارد
@hadihoseiniasl
هدایت شده از مُحیی: زندگیبخش
🌱🌱
📝#داستان_یک_روانشناس_و_اسلام_آوردن_او
⚡️⚡️
🔹یکی از سرویراستاران کتاب روانشناسی اسلامی در سراسر جهان، دکتر اریک دیوید رُزمن، یک روانشناس و رواندرمانگر انگلیسی است.
دکتر رُزمن نوه #لئونارد_اشنایدر است.
اشنایدر از شاگردان آبراهام مزلو و از پیشگامان روانشناسی انسانگراست. اشنایدر همچنین از همکاران فریتز پرلز؛ مبتکر گشتالت درمانی است.
رُزمن مینویسد پدر بزرگم در اواخر عمر خود یک روز مرا خواست تا موضوع مهمی را با من در میان بگذارد.
💥💥 #اشنایدر_به_من_گفت: «آرزو داشتم کاش توجه بیشتری به دین میکردم، در اواخر عمرم فهمیدم که دین در درک ما از روانشناسی چیزهای زیادی برای گفتن دارد» .
این در حالی است که رُزمن میگوید اساساً دین در خانواده ما موضوعیت نداشت و تمرکز ما در فعالیتهای حرفهای روانشناختی بود. امّا همین سخن پدربزرگم؛ سفر دینی-معنوی مرا مهیا کرد؛
من احساس میکردم روانشناسی نمیتواند صرفاً درمورد مطالعه رفتار یا مغز باشد و یا محدود به ابعاد شناختی تجربه انسانی باشد. من باید چیزی بزرگتر به نام #روح را مطالعه میکردم؛ احساس کردم به دین و معنویت علاقهمند شدهام، روانشناسی موجود، عطش مرا سیراب نمیکرد، سفرم را آغاز کردم، سفری در پی یک حقیقت از اروپا تا هندوستان، از هند تا کشورهای خاورمیانه و تا آمریکا، از آمریکا به آفریقا؛ آشنایی با هندوئیسم، یوگا، کوههای جامائیکا، مراقبه بودائی، و نهایتاً یافتن #دین_اسلام.
✅ او در 29 سالگی و بعد از تشرف به اسلام نام خود را #عبدالله_رُزمن گذاشت. او هم اکنون دبیر انجمن روانشناسی اسلامی در انگلیس است.
#روانشناسی_و_اسلام
#نقش_دین_در_شناخت_روان
🌿🌺🍃🌸🌿
#نوشتارهای_حمید_رفیعی_هنر
eitaa.com/Mohyiee
جامعه نخبگان مرکزخدمات حوزه های علمیه با شتابدهنده صدران برگزار می کند.
رویداد تقاطع حوزه و نوآوری
موضوع: آشنایی با زیست بوم نوآوری (ویژه طلاب و خانواده آنها)
با ارائه جناب آقای روح اله بروجردی مدیر مجموعه پناح (پشتیبان نو آفرینان حوزوی)
دوشنبه 28 تیر ماه
ساعت 18 الی 20
قم، خیابان کلهری، کوچه 23، شتابدهنده صدران
جهت شرکت به شماره 09397256879 پیامک بزنید و یا در لینک زیر ثبت نام کنید
https://evnd.co/XqqEb
برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه کنید
https://www.instagram.com/sadrun_school/?hl=en
@hadihoseiniasl
وبینار.pdf
8.65M
تقویم وبینارهای بهداشت روان تابستان 1400 مرکز مشاوره دانشگاه تهران
هدایت شده از مُحیی: زندگیبخش
📝#ظرفیت_دعای_عرفه_برای_رواندرمانی
یکی از فصول کتاب رواندرمانی اسلامی یکپارچه، فصلی است با عنوان:
#یکپارچهسازی_دعای_عرفه_و_دیگر_آموزههای_شیعه_با_رواندرمانی
Integrating #Duaa_Arafa and Other Shiite Teachings into Psychotherapy
🔸فصل مذکور توسط دکتر سید محسن فاطمی از روانشناسان مسلمان ایرانی ساکن آمریکا نگاشته شده است.
دکتر فاطمی در این فصل به جایگاه و نقش دعا و مناجات در تغییرات روانی انسان پرداخته وبهطور خاص آموزههای دعای عرفه را مورد توجه قرار میدهد.
🔹او مینویسد:
«وقتی افراد، تحت فشار روانی قرار میگیرند، معمولاً سوگیری منفی تفسیر (Negative Interpretation Bias) را تجربه میکنند، بهطوری که فقط کمبودها را میبینند. برای ایجاد تعادل، باید شخص را تشویق کرد که در هنگام مواجهه با عوامل استرسزا، از طریق بررسی مجدد و کاوش مجدد دیدگاه خود، ویژگیهای مثبت موجود را ببیند... .
در مکتب فکری اسلامی، مداخلات زیادی میتواند به فردی که تحت فشار روانی است کمک کند. یکی از راهکارهای توصیه شده، زنده کردن ارتباط با سطح متعالی زندگی است که فرد را ترغیب میکند تا معانی فراتر از سطح مادی دنیا را ببیند و جستجو کند. این ارتباط میتواند از طریق خواندن دعاهای وارده از معصومین علهیم السلام باشد و #دعای_عرفه را بهخوبی میتوان در یکی از مداخلات طبقهبندی کرد که جنبههای مختلف ذهنآگاهی شناختی، عاطفی و رفتاری را از دیدگاه اسلام ارائه میدهد».
#آرامش
#معنویت
#مناجات
#رواندرمانی_اسلامی
#دعای_عرفه
🌿🌺🍃🌸🌿
#نوشتارهای_حمید_رفیعی_هنر
eitaa.com/Mohyiee
🏴📢📢
**بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون*
*
با تأثر و تأسف فراوان ، ارتحال بانوی صالحه ، دلباخته و خادمه ی خاندان عصمت و طهارت ( سلام الله علیهم ) ، مادری مهربان و دلسوز، صبیه ی مرحوم حضرت آیة الله حاج شیخ غلامحسین شرعی (ره) و متعلقه ی مرحوم حضرت آیة الله حاج شیخ حسین شب زنده دار(ره) و والده ی مکرمه حضرت استاد محمد مهدی شب زنده دار( دام ظلله) را به اطلاع میرسانیم:
⚫️ مراسم تشییع: امروز *جمعه ۱۴۰۰/۵/۱*
*ساعت ۱۸:۳۰ (* رسمی) از درب باب الجواد حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیهما (بعد از پل آهنچی)
*◾اقامه نماز : صحن عتیق (صحن حضرت هادی علیه السلام )*
*◾خاکسپاری بقعه ۱۸ صحن امام رضا علیه السلام*
◾️ضمنا با توجه به شرایط موجود هیچگونه توقعی از عزیزان برای شرکت در مراسم نیست و تنها استدعاء طلب رحمت و مغفرت برای آن فقیده ی سعیده را داریم.
@pand_saadat
هدایت شده از همنو | همراهان نوجوان
#مناسبتی
#امام_هادی
🌼✨🌼✨🌼✨🌼✨
💐 میلاد امام هادی علیه السلام مبارک💐
🌹پای درس امام هادی علیه السلام
💫 میل به کمال
میل به پیشرفت و بهتر شدن، در انسانهای سالم موج میزند. اگر فردی احساس کند از قافله رشد جا مانده و دچار روزمرهگی شده است، احساسات ناخوشایند فراوانی را در سبد عواطف خود جستجو میکند.
✴️ در نگاهی دیگر، زمانی که فرد به دلیل رفتارهای نادرست پیشین، از قافله پیشرفت جا مانده، انگیزه جدی برای جبران و بهتر شدن در او به وجود میآید تا گذشته تاریک را به آیندهای روشن تبدیل کند.
✅ این نیاز در نگرش دینی با مفهوم توبه دیده شده است. فردی که توبه میکند، یعنی به سلامت و تعادل باز میگردد، به سوی تعالی و کمال حرکت میکند و خود را به منبع اصلی کمال یعنی خداوند نزدیک میسازد.
تلخی روزهای دوری از خدا با تلاش برای بهتر شدن جبران میشود و این خود پیشرفتی سترگ در روان و جان اوست.
💠 امام هادی(ع) چنین انگیزهای را ارتقا بخشیده و در پاسخ به سؤال از توبه نصوح فرمود: «توبه نصوح اين است كه باطن، همچون ظاهر و بهتر از آن شود».
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
بهترین عیدیم در روز غدیر، خبر تبرئه و آزادی شیخ زکزکی عزیز بود https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/05/06/2545552/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D9%84%D9%85-%D8%AD%DA%A9%D9%85-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D8%AE-%D8%B2%DA%A9%D8%B2%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%88-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%D8%B4-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%AF